Autor |
Wiadomo¶æ |
|
nelsonJDM
|
Wys³any: 2013-06-03, 17:06 wyblakniety lakier ?? spalony ?? przepolerowany ???
|
0
|
|
|
|
Witam. To mój 1 post wiec witam wszystkich forumowiczów, na imie mam Rafa³, mam problem z lakierem na mojej civice. dodam, ze jestem zielony w blacharce
pytanie brzmi od czego powsta³y te plamy ? i czy obejdzie sie bez lakierowania ??
plamy sa najbardziej widocznie w ¶wietle latarni, w ostrym s³oñcu i mroku s± praktycznie nie do zobaczenia na 1 rzut oka.
auto juz kupi³em z takimi plamami.
a tu zdjecia:
ZDJÊCIA |
|
|
|
|
|
hamir
|
Wys³any: 2013-06-03, 17:10
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 754 Sk±d: Astana
|
albo ja jestem slepy,albo mi monitor siada,ale widze ze cos baza niepokryla podkladu? |
|
|
|
|
nelsonJDM
|
Wys³any: 2013-06-03, 17:13
|
0
|
|
|
|
no ja sam nie wiem, ju¿ s³ysza³em ze to jest spalone, niedopolerwane, albo przetarte do podk³adu.. |
|
|
|
|
hamir
|
Wys³any: 2013-06-03, 17:16
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 754 Sk±d: Astana
|
poczekajmy az sie inni wypowidza |
|
|
|
|
Dumel19
|
Wys³any: 2013-06-03, 17:22
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 397 Sk±d: LKR
|
malowa³em audi i mia³o takie bia³e naloty na masce...
kiedy¶ mi sie tak zrobi³o jak lakier hs suszy³em jakie¶ 3 godziny i wystawi³em na zewn±trz i nie wstawi³em na wieczór do gara¿u i tak o wlasnie opad³a mg³a czy tam rosa i sie tak zbiela³ akryl, równie¿ czerwony, pomalowa³em raz jeszcze od nowa...
moze te¿ byæ ze jak kto¶ ci±³ syfki po malowaniu to w tych miejscach s± rysy i sie wydaje ze ja¶niejsze a tak naprawde ¼le spolerowane, a w³asnie wieczorem tego nie widac a przy lampach tak,
i tak jak ju¿ pisali¶cie zdecydowanie widaæ bia³y podk³ad |
|
|
|
|
nelsonJDM
|
Wys³any: 2013-06-03, 17:33
|
0
|
|
|
|
czyli malowanie jeszcze raz ? |
|
|
|
|
Dumel19
|
Wys³any: 2013-06-03, 17:36
|
0
|
|
|
|
nelsonJDM napisa³/a: | czyli malowanie jeszcze raz ? |
niestety ale |
|
|
|
|
Dumel19
|
Wys³any: 2013-06-03, 17:37
|
0
|
|
|
|
zreszt± nawet ta baza widac ze jest co¶ zepsuta bo niedo¶æ ze za jasna to t³o bia³e albo jasno szare, a chyba do takiego czerwonego powinno byæ ciemne jak nie czarne, bo na w³asnej skórze wiem ze czerwony to ciê¿ki kolor i bez cieniowania niekiedy nie idzie wyrównac |
|
|
|
|
MARIO06CU
|
Wys³any: 2013-06-08, 20:00
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 210
|
swierzy lakier za wczesnie poszedl do polerowania i polerowali na sloncu:) kilka razy to widzialem u siebie jak na szybko robione dobra polera powinna pomoc:) |
|
|
|
|
grzechoo2008
|
Wys³any: 2013-06-09, 07:46
|
+1
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 377 Sk±d: kuj-pom
|
hamir napisa³/a: | ale widze ze cos baza niepokryla podkladu? |
wystarczy spojrzeæ na fotki ¿eby od razu to zauwa¿yæ
Dumel19 napisa³/a: | to t³o bia³e albo jasno szare, a chyba do takiego czerwonego powinno byæ ciemne jak nie czarne, |
Bzdury piszesz kol Dumel19, bo pod takie kolory tylko jasny podk³ad a wada w tym przypadku powsta³a w wyniku tego, ¿e kto¶ malowa³ to jakim¶ Sico czy innym duperelstwem a do tego mia³ ma³o bazy i wysz³o jak wysz³o. Poza tym na dachu widaæ równoleg³e smugi ciemniejsze w miejscach gdzie warstwy bazy siê na³o¿y³y .
Tak czy siak co by nie pisaæ bez ponownego lakierowania siê nie obejdzie. |
|
|
|
|
Dumel19
|
Wys³any: 2013-06-09, 09:48
|
0
|
|
|
|
dziwne kolego grzechoo2008, bo ja my¶la³em ze daje sie zwykle taki podk³ad jaki jest na przetarciach grzechoo2008 napisa³/a: | bo pod takie kolory tylko jasny podk³ad | ciemna czerwieñ/wi¶nia i co bedziesz lecia³ z 300ml bazy jak mo¿na to zrobiæ dobrze 200ml... |
|
|
|
|
grzechoo2008
|
Wys³any: 2013-06-09, 19:30
|
+1
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 377 Sk±d: kuj-pom
|
W ustaleniu koloru t³a (VS) bardzo pomaga ko³o chromatyczne.
Dumel19 napisa³/a: | ciemna czerwieñ/wi¶nia i co bedziesz lecia³ z 300ml bazy jak mo¿na to zrobiæ dobrze 200ml... |
Ka¿dy robi jak mu pasuje: jedni zgodnie z technologi± inni zgodnie z w³asn± ekonomi± |
|
|
|
|
nelsonJDM
|
Wys³any: 2013-06-10, 15:50
|
0
|
|
|
|
a wiêc wróci³em od dobrego lakiernika (mojego znajomego).
Polerka nic nie da³a bo jest bezbarwnym pomalowane..
lakiernik powiedzia³ ze po prostu malowane jakim¶ dziadostwem i tyle, tak sie dzieje... tam gdzie nie dociera³o ¶wiat³o (pod uszczelki, które wystarczt³o odchylic) lakier by³ czerwony jak na ferrari pozostaje malowanie. Bedzie coraz gorzej a¿ zacznie sie ³uszczyæ.. No niestety tak sie dzieje, jak maluje sie wszystko najtanszym kosztem i jak najszybciej. Takie rzeczy wychodza prêdzej czy pó¼niej |
|
|
|