Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
nelsonJDM
Wys³any: 2013-06-03, 17:06   wyblakniety lakier ?? spalony ?? przepolerowany ???
0
UP DOWN

Witam. To mój 1 post wiec witam wszystkich forumowiczów, na imie mam Rafa³, mam problem z lakierem na mojej civice. dodam, ze jestem zielony w blacharce :)

pytanie brzmi od czego powsta³y te plamy ? i czy obejdzie sie bez lakierowania ??
plamy sa najbardziej widocznie w ¶wietle latarni, w ostrym s³oñcu i mroku s± praktycznie nie do zobaczenia na 1 rzut oka.
auto juz kupi³em z takimi plamami.
a tu zdjecia:
ZDJÊCIA

hamir 
Wys³any: 2013-06-03, 17:10   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
Sk±d: Astana
albo ja jestem slepy,albo mi monitor siada,ale widze ze cos baza niepokryla podkladu? :shock:

nelsonJDM
Wys³any: 2013-06-03, 17:13   
0
UP DOWN

no ja sam nie wiem, ju¿ s³ysza³em ze to jest spalone, niedopolerwane, albo przetarte do podk³adu..

hamir 
Wys³any: 2013-06-03, 17:16   
0
UP DOWN

Sk±d: Astana
poczekajmy az sie inni wypowidza :cool:

Dumel19
Wys³any: 2013-06-03, 17:22   
0
UP DOWN

Pomóg³: 5 razy
Sk±d: LKR
malowa³em audi i mia³o takie bia³e naloty na masce...

kiedy¶ mi sie tak zrobi³o jak lakier hs suszy³em jakie¶ 3 godziny i wystawi³em na zewn±trz i nie wstawi³em na wieczór do gara¿u i tak o wlasnie opad³a mg³a czy tam rosa i sie tak zbiela³ akryl, równie¿ czerwony, pomalowa³em raz jeszcze od nowa...

moze te¿ byæ ze jak kto¶ ci±³ syfki po malowaniu to w tych miejscach s± rysy i sie wydaje ze ja¶niejsze a tak naprawde ¼le spolerowane, a w³asnie wieczorem tego nie widac a przy lampach tak,

i tak jak ju¿ pisali¶cie zdecydowanie widaæ bia³y podk³ad :D ^^

nelsonJDM
Wys³any: 2013-06-03, 17:33   
0
UP DOWN

czyli malowanie jeszcze raz ? :blee:

Dumel19
Wys³any: 2013-06-03, 17:36   
0
UP DOWN

nelsonJDM napisa³/a:
czyli malowanie jeszcze raz ?

niestety ale :tak:

Dumel19
Wys³any: 2013-06-03, 17:37   
0
UP DOWN

zreszt± nawet ta baza widac ze jest co¶ zepsuta bo niedo¶æ ze za jasna to t³o bia³e albo jasno szare, a chyba do takiego czerwonego powinno byæ ciemne jak nie czarne, bo na w³asnej skórze wiem ze czerwony to ciê¿ki kolor i bez cieniowania niekiedy nie idzie wyrównac :)

MARIO06CU
Wys³any: 2013-06-08, 20:00   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
swierzy lakier za wczesnie poszedl do polerowania i polerowali na sloncu:) kilka razy to widzialem u siebie jak na szybko robione dobra polera powinna pomoc:)

grzechoo2008 
Wys³any: 2013-06-09, 07:46   
+1
UP DOWN

Sk±d: kuj-pom
hamir napisa³/a:
ale widze ze cos baza niepokryla podkladu?

:spoko: wystarczy spojrzeæ na fotki ¿eby od razu to zauwa¿yæ
Dumel19 napisa³/a:
to t³o bia³e albo jasno szare, a chyba do takiego czerwonego powinno byæ ciemne jak nie czarne,

Bzdury piszesz kol Dumel19, bo pod takie kolory tylko jasny podk³ad a wada w tym przypadku powsta³a w wyniku tego, ¿e kto¶ malowa³ to jakim¶ Sico czy innym duperelstwem a do tego mia³ ma³o bazy i wysz³o jak wysz³o. Poza tym na dachu widaæ równoleg³e smugi ciemniejsze w miejscach gdzie warstwy bazy siê na³o¿y³y .
Tak czy siak co by nie pisaæ bez ponownego lakierowania siê nie obejdzie.

Dumel19
Wys³any: 2013-06-09, 09:48   
0
UP DOWN

dziwne kolego grzechoo2008, bo ja my¶la³em ze daje sie zwykle taki podk³ad jaki jest na przetarciach ;)
grzechoo2008 napisa³/a:
bo pod takie kolory tylko jasny podk³ad
ciemna czerwieñ/wi¶nia i co bedziesz lecia³ z 300ml bazy jak mo¿na to zrobiæ dobrze 200ml... ;)

grzechoo2008 
Wys³any: 2013-06-09, 19:30   
+1
UP DOWN

Sk±d: kuj-pom
W ustaleniu koloru t³a (VS) bardzo pomaga ko³o chromatyczne.
Dumel19 napisa³/a:
ciemna czerwieñ/wi¶nia i co bedziesz lecia³ z 300ml bazy jak mo¿na to zrobiæ dobrze 200ml...

Ka¿dy robi jak mu pasuje: jedni zgodnie z technologi± inni zgodnie z w³asn± ekonomi± ;)

nelsonJDM
Wys³any: 2013-06-10, 15:50   
0
UP DOWN

a wiêc wróci³em od dobrego lakiernika (mojego znajomego).
Polerka nic nie da³a bo jest bezbarwnym pomalowane..
lakiernik powiedzia³ ze po prostu malowane jakim¶ dziadostwem i tyle, tak sie dzieje... tam gdzie nie dociera³o ¶wiat³o (pod uszczelki, które wystarczt³o odchylic) lakier by³ czerwony jak na ferrari ;) pozostaje malowanie. Bedzie coraz gorzej a¿ zacznie sie ³uszczyæ.. No niestety tak sie dzieje, jak maluje sie wszystko najtanszym kosztem i jak najszybciej. Takie rzeczy wychodza prêdzej czy pó¼niej :)

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: