Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
mati1690
Wys³any: 2013-06-07, 20:14   Pro¶ba o rade co zrobiæ z tym zderzakiem (fotka)
0
UP DOWN

Witam móg³ bym kto¶ podpowiedzieæ co mogê z nim zrobiæ? szpachlowaæ? czy co innego zrobiæ i jak co¶ prosi³ bym o instrukcje
oto on

Uploaded with ImageShack.us

bercixxx1992
Wys³any: 2013-06-07, 21:01   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
jesli jest pekniety to trzeba pospawac
najlepiej wtopic siatke-wg mojego doswiadczenia lepsza wytrzymalosc

ksenonn 
Wys³any: 2013-06-07, 21:21   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
Sk±d: Czêstochowa
opcja 1

zeszlifowaæ, jak trzeba pospawaæ, wyszpachlowaæ, zapodk³adowaæ, polakierowaæ

opcja 2

oddaæ komu¶ kto bêdzie widzia³ co z tym zrobiæ

zawi3j
Wys³any: 2013-06-08, 11:03   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
Ostatnio walczy³em z gorszym zderzakiem, nie mam niestety zdjêæ jak to pospawa³em.
Ja to robie tak ¿e szlifuje okolice pêkniêcia robie spinki ze splotów skrêtki(zdejmuje izolacje z przewodu skrêcam go pó¼niej na pó³ go i skrêcam jeszcze raz) nawiercam symetryczne otwory w odleg³o¶ci ok 1cm od pêkniêcia i tak kilka zpinek robie a od drugiej strony je ze sob± splatam zatapiam te spinki i jeszcze raz doci±gam z ty³u pó¼niej ca³o¶æ pêkniêcia zatapiam ³±cz±c obie czê¶ci. Po spawaniu tylko to wyszlifuj i szpachel na to. Robi³em w ten sposób ju¿ nie jedno pêkniêcie i do tej pory nie ma ¶ladu.

Lackdoctor 
Wys³any: 2013-06-08, 11:31   
-1
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
zawi3j,
Nie prosciej siatka stalowa ze sklepu rolniczego za 35 z³ mb.
Lub ta sama siateczka pocieta i na allegro wystawiona jako profesjonalna za 10z³ za szt 20/10cm.

Mo¿esz kupic ta profesjonaln± aby lepiej sie dawac dymaæ i ego zaspokoic, lub w rolniku po ludzku kupic i placiæ.

Do tego lutownica za 20 z³ 100W (toya) i robisz cuda jak profesjonalisci sprzetem za tysiace z³.
Mam rupesa najwyzszy model z programami do róznych tworzyw itd.... czasem go uzyje jak konkretnie paski elektrod wklejam....raz go uzy³em na 3 lata jak go mam - bo by³a taka potrzeba.
Normalnie tylko do formowania uszkodzonych elementów i koniec.

Polecam siatke a nie kombinacje drutem.

gugun 
Wys³any: 2013-06-08, 11:34   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
dajta wy spokoj,gosc itak nie wejdzie i nie przeczyta tego co piszecie ^^ a ja polecam kupic nowy zderzak za 100-200zl i sobie go przymatowac i "przekolorowac" ;)

mati1690
Wys³any: 2013-06-08, 16:34   
0
UP DOWN

nowy zderzak w tej cenie nie da rady, civic 300z³ nowy
Czytam czytam ..
pospawa³em,szpachla i jest o niebo lepiej , co prawda trochê szpachle w jednym miejscu nie dotar³em dobrze i jest widoczny z±b ale to i tak jest ca³kiem inaczej, tylko czy szpachla nie po pêka ?

juny 
Wys³any: 2013-06-08, 16:48   
0
UP DOWN

Pomóg³: 20 razy
Sk±d: Ostrów WLKP
Zale¿y jaka :arrow:

zawi3j
Wys³any: 2013-06-11, 10:44   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
Lackdoctor. jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma. Te¿ nie mam profesjonalnej spawarki do plastiku Ale mam stacje lutowcznic± z HOT Air kilka przeróbek dorobienie dyszy i dzia³acz cuda :P No i masz regulacje temp nawet:-)

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: