Autor |
Wiadomo¶æ |
|
mati1690
|
Wys³any: 2013-06-07, 20:14 Pro¶ba o rade co zrobiæ z tym zderzakiem (fotka)
|
0
|
|
|
|
Witam móg³ bym kto¶ podpowiedzieæ co mogê z nim zrobiæ? szpachlowaæ? czy co innego zrobiæ i jak co¶ prosi³ bym o instrukcje
oto on
Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
|
bercixxx1992
|
Wys³any: 2013-06-07, 21:01
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 87
|
jesli jest pekniety to trzeba pospawac
najlepiej wtopic siatke-wg mojego doswiadczenia lepsza wytrzymalosc |
|
|
|
|
ksenonn
|
Wys³any: 2013-06-07, 21:21
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 279 Sk±d: Czêstochowa
|
opcja 1
zeszlifowaæ, jak trzeba pospawaæ, wyszpachlowaæ, zapodk³adowaæ, polakierowaæ
opcja 2
oddaæ komu¶ kto bêdzie widzia³ co z tym zrobiæ |
_________________ Blacharstwo/Lakiernictwo
|
|
|
|
|
zawi3j
|
Wys³any: 2013-06-08, 11:03
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 141
|
Ostatnio walczy³em z gorszym zderzakiem, nie mam niestety zdjêæ jak to pospawa³em.
Ja to robie tak ¿e szlifuje okolice pêkniêcia robie spinki ze splotów skrêtki(zdejmuje izolacje z przewodu skrêcam go pó¼niej na pó³ go i skrêcam jeszcze raz) nawiercam symetryczne otwory w odleg³o¶ci ok 1cm od pêkniêcia i tak kilka zpinek robie a od drugiej strony je ze sob± splatam zatapiam te spinki i jeszcze raz doci±gam z ty³u pó¼niej ca³o¶æ pêkniêcia zatapiam ³±cz±c obie czê¶ci. Po spawaniu tylko to wyszlifuj i szpachel na to. Robi³em w ten sposób ju¿ nie jedno pêkniêcie i do tej pory nie ma ¶ladu. |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-06-08, 11:31
|
-1
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
zawi3j,
Nie prosciej siatka stalowa ze sklepu rolniczego za 35 z³ mb.
Lub ta sama siateczka pocieta i na allegro wystawiona jako profesjonalna za 10z³ za szt 20/10cm.
Mo¿esz kupic ta profesjonaln± aby lepiej sie dawac dymaæ i ego zaspokoic, lub w rolniku po ludzku kupic i placiæ.
Do tego lutownica za 20 z³ 100W (toya) i robisz cuda jak profesjonalisci sprzetem za tysiace z³.
Mam rupesa najwyzszy model z programami do róznych tworzyw itd.... czasem go uzyje jak konkretnie paski elektrod wklejam....raz go uzy³em na 3 lata jak go mam - bo by³a taka potrzeba.
Normalnie tylko do formowania uszkodzonych elementów i koniec.
Polecam siatke a nie kombinacje drutem. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2013-06-08, 11:34
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
dajta wy spokoj,gosc itak nie wejdzie i nie przeczyta tego co piszecie a ja polecam kupic nowy zderzak za 100-200zl i sobie go przymatowac i "przekolorowac" |
|
|
|
|
mati1690
|
Wys³any: 2013-06-08, 16:34
|
0
|
|
|
|
nowy zderzak w tej cenie nie da rady, civic 300z³ nowy
Czytam czytam ..
pospawa³em,szpachla i jest o niebo lepiej , co prawda trochê szpachle w jednym miejscu nie dotar³em dobrze i jest widoczny z±b ale to i tak jest ca³kiem inaczej, tylko czy szpachla nie po pêka ? |
|
|
|
|
juny
|
Wys³any: 2013-06-08, 16:48
|
0
|
|
|
Pomóg³: 20 razy Posty: 2384 Sk±d: Ostrów WLKP
|
Zale¿y jaka |
|
|
zawi3j
|
Wys³any: 2013-06-11, 10:44
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 141
|
Lackdoctor. jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma. Te¿ nie mam profesjonalnej spawarki do plastiku Ale mam stacje lutowcznic± z HOT Air kilka przeróbek dorobienie dyszy i dzia³acz cuda :P No i masz regulacje temp nawet:-) |
|
|
|