Autor |
Wiadomość |
 |
plichciorhehe
|
Wysłany: 2013-07-02, 21:46 PodÂłoga mercedes W124
|
0
|
|
|
|
Witam przymierzam siĂŞ do remontu podÂłogi w moim MB W124 ktĂłrej praktycznie nie ma mam kilka pytaĂą.
1. Czy wzmocnienia foteli mogê wyci¹Ì i zregenerowaÌ na stole (czy samochód mi siê nie za³amie czy coœ)
2. Jakiej gruboÂści blacha jest najlepsza na podÂłogĂŞ (jaka byÂła oryginalnie)
3. Czy spawy mogĂŞ pocynowaĂŚ spawy (czy jest to zabezpieczenie antykorozyjne) na wszystko pĂłjdzie podkÂład epoksydowy.
323548.jpg wzmocnienia zaznaczone na czerwono |
 |
Plik ściągnięto 879 raz(y) 348.36 KB |
|
|
|
|
 |
luki19951
|
Wysłany: 2013-07-02, 22:10
|
0
|
|
|
luki19951
|
na podÂłogĂŞ moÂżesz wspawaĂŚ o.8 :P |
|
|
|
 |
plichciorhehe
|
Wysłany: 2013-07-02, 22:13
|
0
|
|
|
|
ja myœlê o 1,2 tylko nie wiem czy mogê wyci¹Ì wzmocnienia i czy da siê wyklepaÌ rêcznie wyt³oczenia ? Mo¿e ktoœ siê orientuje ?? |
|
|
|
 |
hematol
|
Wysłany: 2013-07-02, 23:07 Re: PodÂłoga mercedes W124
|
+1
|
|
|

|
plichciorhehe napisał/a: | Witam przymierzam siĂŞ do remontu podÂłogi w moim MB W124 ktĂłrej praktycznie nie ma mam kilka pytaĂą.
1. Czy wzmocnienia foteli mogê wyci¹Ì i zregenerowaÌ na stole (czy samochód mi siê nie za³amie czy coœ)
2. Jakiej gruboÂści blacha jest najlepsza na podÂłogĂŞ (jaka byÂła oryginalnie)
3. Czy spawy mogĂŞ pocynowaĂŚ spawy (czy jest to zabezpieczenie antykorozyjne) na wszystko pĂłjdzie podkÂład epoksydowy. |
CzeœÌ!Wzmocnienia pod fotele mo¿esz wyci¹Ì i podobariaÌ z nowej blachy,zmierz gruboœÌ tych wzmocnieù,auto sie nie z³amie ,mo¿esz wycinaÌ pod³oge,uwa¿aj na przewody paliwowe i hamulcowe. U¿yj blachy 0.8mm albo 1mm,najlepiej takiej gruboœci jaka jest w orginale,co do cynowania spawów to bedzie 1liga Na to wszystko epoksyd to bêdzie super!Te przet³oczenia na podlodze to bedzie ciê¿ko zrobiÌ chyba ¿e posiadasz odpowiedni sprzêt,w tym myslê,¿e pomog³by Tobie najlepiej Homer S.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
plichciorhehe
|
Wysłany: 2013-07-02, 23:10
|
0
|
|
|
|
DziĂŞkujĂŞ za wypowiedz mam nadziejĂŞ Âże Homer siĂŞ wypowie bo widziaÂłem jakie cuda wyprawiaÂł z blachÂą w innych postach ale nie wiem czy przy odrobinie cierpliwoÂści da siĂŞ to zrobiĂŚ bez sprzĂŞtu |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2013-07-03, 08:48
|
0
|
|
|

|
plichciorhehe napisał/a: | Jakiej gruboÂści blacha jest najlepsza na podÂłogĂŞ (jaka byÂła oryginalnie) |
Zrób naciêcie i zmierz gruboœÌ oryginalnej blachy
plichciorhehe napisał/a: | nie wiem czy przy odrobinie cierpliwoÂści da siĂŞ to zrobiĂŚ bez sprzĂŞtu |
Podstawowe narzĂŞdzia blacharskie sÂą niezbĂŞdne aby podorabiaĂŚ te elementy |
|
|
|
 |
Homer S.
|
Wysłany: 2013-07-04, 07:03
|
+1
|
|
|

|
WywoÂłany do tablicy odpowiadam
OsobiÂście pomimo posiadanego sprzĂŞtu do przetÂłaczania blachy nie chciaÂł bym samodzielnie odtwarzaĂŚ ww podÂłogi . Po odwierceniu poprzeczek (zaznaczone na zdjĂŞciu) naleÂży wykonaĂŚ wzornik podÂłogi np. z tektury z uwzglĂŞdnieniem zaÂłamaĂą i przetÂłoczeĂą wzmacniajÂących oraz miejsc gdzie byÂły poprzeczki . Czas wykonania takiej operacji (panela) to 1 dzieĂą a odwiercenie podÂłogi z ,,dawcy,, i wstawienie w miejsce tej dziury to max.3 godziny . Tak to ja widzĂŞ |
|
 |
plichciorhehe
|
Wysłany: 2013-08-02, 16:23
|
0
|
|
|
|
dziêki za odpowiedŸ, ci¹gle jestem na etapie poszukiwania "dawcy" i niestety ciê¿ko coœ znaleŸÌ |
|
|
|
 |
zed
|
Wysłany: 2013-08-02, 19:19
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
chudson
|
Wysłany: 2013-08-09, 20:47
|
0
|
|
|
|
JeÂśli chcesz rĂŞcznie rzeÂźbiĂŚ to blacha 1mm maksymalnie, Przy grubszej szybko siĂŞ zniechĂŞcisz. 0,8 Âładnie siĂŞ ksztaÂłtuje w imadle czy mÂłotkami.
Do frefabrykowania zgjĂŞc amatorsko przydatny jest rant i Âściski stolarskie. PrzykrĂŞcasz blache i na rancie mÂłotkiem doginasz.
Gorzej z przetÂłoczeniami. |
|
|
|