Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
thedawidos 
Wys³any: 2013-07-06, 19:07   Jaki pistolet ??
0
UP DOWN

Sk±d: Wlkp. Ko¶cian
Witaam

Jak w temacie, pomó¿cie wybraæ dobry pistolet zastanawia³em sie nad tymi:

Star evo rp 1.4
walcom slim 1.3
Air gunsa 1.3

ogólnie kwota 500z³ do wydania pistolet musi byæ nowy.

KK 
Wys³any: 2013-07-06, 23:55   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
By³bym za Air Guns±, nie jest to szczyt techniczny, ale co wymagaæ od pistoletu za 500z³. Pierwszego mia³em Experta hp 1.4. Do dzisiaj go mam, ale do podk³adu, 1.8.
Mam sentyment do Iwat, wiêc we¼ gunsê.

mariann
Wys³any: 2013-07-06, 23:56   
0
UP DOWN

do³ó¿ trzy stówki i kup sobie satê 3000 rp 1.3 w dobrym stanie , bêdziesz zadowolony
ja k³adê tym bazê i clar bez problemu, jak bêdziesz dba³ to pistol praktycznie nie do zajechania

thedawidos 
Wys³any: 2013-07-07, 07:12   
0
UP DOWN

Sk±d: Wlkp. Ko¶cian
jeszcze kto¶ sie wypowie ;p

robertwystep 
Wys³any: 2013-07-07, 20:43   
0
UP DOWN

Sk±d: Bydgoszcz
Ja posiadam pistolet auarita king 3000 LVLP z dysz± 1,4. Pistolet sprawdza siê bardzo dobrze. Lakieruje nim ró¿nymi materia³ami. Bazy metaliczne i per³owe, lakiery akrylowe szpachlówki natryskowe ,filery. Polecam ci go cena nie jest wysoka bo jakies 350 z³ za nowy. Zerknij sobie na link tam jest opis. http://archiwumallegro.pl...-398704365.html

Kropka
Wys³any: 2013-07-20, 09:00   
0
UP DOWN

Ja mam aktualnie Walcom'a slim hvlp 1.3 - Malujê nim wszystko, ¶wietnie przylega do rêki, od pok³adów, przez bazy, klary. Najlepiej jak by¶ mia³ te pistolety w rêce i zobaczy³ który Ci najlepiej le¿y ;)

Robertlodz09 
Wys³any: 2013-07-20, 09:33   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
robertwystep napisa³/a:
posiadam pistolet auarita king 3000 LVLP z dysz± 1,4. Pistolet sprawdza siê bardzo dobrze. Lakieruje nim ró¿nymi materia³ami. Bazy metaliczne i per³owe, lakiery akrylowe szpachlówki natryskowe ,filery.

Tutaj kolega proponuje zakup uniwersalnego pistoletu "do wszystkiego" ;)
tak¿e nic tylko "oczy zamkn±æ go braæ" :D
Jedn± dysz± po³o¿ysz szpachlówkê natryskow± ,podk³ady ,bazê i lakier nawierzchniowy..... ;) :spoko: ^^

Mo¿esz nam kolego robertwystep "zdradziæ" z jak± dysz± masz ten mega uniwersalny pistolet .... ;)

Robertlodz09 
Wys³any: 2013-07-20, 09:37   
0
UP DOWN

thedawidos napisa³/a:
ogólnie kwota 500z³ do wydania pistolet musi byæ nowy.

Jak masz tyle i tylko tyle a chcesz nowy pistolecik to wybór masz bardzo ograniczony a mo¿na wrêcz powiedzieæ ¿e ¿aden :tak:
Do 500z³ nic dobrego to nie kupisz :nie:

robertwystep 
Wys³any: 2013-07-20, 09:52   
0
UP DOWN

Robertlodz09 napisa³/a:
robertwystep napisa³/a:
posiadam pistolet auarita king 3000 LVLP z dysz± 1,4. Pistolet sprawdza siê bardzo dobrze. Lakieruje nim ró¿nymi materia³ami. Bazy metaliczne i per³owe, lakiery akrylowe szpachlówki natryskowe ,filery.

Tutaj kolega proponuje zakup uniwersalnego pistoletu "do wszystkiego" ;)
tak¿e nic tylko "oczy zamkn±æ go braæ" :D
Jedn± dysz± po³o¿ysz szpachlówkê natryskow± ,podk³ady ,bazê i lakier nawierzchniowy..... ;) :spoko: ^^

Mo¿esz nam kolego robertwystep "zdradziæ" z jak± dysz± masz ten mega uniwersalny pistolet .... ;)

Dysza to 1,4

Robertlodz09 
Wys³any: 2013-07-20, 10:11   
-1
UP DOWN

robertwystep napisa³/a:
Dysza to 1,4

To bardzo uniwersalna ta dysza.... 1.4 ;)
tyle materia³u przez ni± przepuszczasz...... ;)
Czyli rozumiem ¿e masz kolego jeden pistolet ... do wszystkiego :tak:

Masa
Wys³any: 2013-07-20, 10:41   
-1
UP DOWN

kolega wszystko razem miesza i jedzie ^^

robertwystep 
Wys³any: 2013-07-20, 10:57   
0
UP DOWN

Robertlodz09 napisa³/a:
robertwystep napisa³/a:
Dysza to 1,4

To bardzo uniwersalna ta dysza.... 1.4 ;)
tyle materia³u przez ni± przepuszczasz...... ;)
Czyli rozumiem ¿e masz kolego jeden pistolet ... do wszystkiego :tak:

A ¿eby¶ chcia³ wiedzieæ. A tam gdzie sie uczy³em zawodu te¿ by³ stosowany pistolet ale jeszcze z mniejsza dysza bo 1,3 ale firmowy sata. I jako¶ idzie nim aplikowac podk³ady i szpachlówki poliestrowe. Wiec nie wiem, z czego ha? Widze, ¿e na tym forum ludzie pisza dysza 1,8 do podk³adów ale Po co mi 2 pistolet skoro ten mi wystarcza wystarczy dolaæ wiêcej rozcieñczalnika i idzie bez problemu . A kolega widze , ¿e od razu wy¶miewa siê ze mnie. Spróbuj kiedy¶ sam z zobaczysz ¿e idzie ,a nie prze¶miewki na forum ze mnie robisz.

rogal-master1
Wys³any: 2013-07-20, 11:07   
0
UP DOWN

Pomóg³: 3 razy
:sciana:

PROJEKTER
Wys³any: 2013-07-20, 14:24   
-1
UP DOWN

Pomóg³: 15 razy
Sk±d: MODULAR - equipment
robertwystep napisa³/a:
... Po co mi 2 pistolet skoro ten mi wystarcza wystarczy dolaæ wiêcej rozcieñczalnika i idzie bez problemu . A kolega widze , ¿e od razu wy¶miewa siê ze mnie. Spróbuj kiedy¶ sam z zobaczysz ¿e idzie ,a nie prze¶miewki na forum ze mnie robisz.

Robercie z Bydgoszczy ... piszesz takie rzeczy, a kompletnie nie zdajesz sobie sprawy z tego jakie to g³upie. To taki typowy przyk³ad na to dlaczego m³odzi ambitni i chêtni do nauki amatorzy dostaj± tu raz za razem ciêgi po du pie. Poniewa¿ kompletnie nie dajesz sobie sprawy z tego co napisa³e¶ i CO TY ODWALASZ w realu, oraz jakimi fajansiarzami i durniami s± ci którzy robi± takie rzeczy "tam gdzie siê uczy³e¶ zawodu" ... to zamiast grzecznie i pokornie pytaæ , od razu siê stawiasz w roli znawcy. :tak:

Teraz masz dwa wyj¶cia :

1. Nabzdyczyæ siê ... a wtedy bierz ty³ek w troki i spadaj !!!

2. Przyj±æ do wiadomo¶ci, ¿e jeste¶ w jelicie grubym 100 km przed otch³ani± "czarnej dupy niewiedzy", przez któr± musisz przej¶æ na powietrze do ¶wiate³ka, ¿eby zacz±æ kapowaæ o co chodzi w tym lakiernictwie samochodowym. ;)

Poniewa¿ takie stawianie siê sztorcem w postach to nie jest tylko twoja przywara ( tak robi ka¿dy pocz±tkuj±cy krytykowany tu malarz ) to napiszê ci tylko, ¿e to rozumiem ale nie akceptuje. Nauka to pokora. Pytasz i liczysz na ³askê ... wielk± przys³ugê ze strony tych co wiedz± co i jak, oraz na to, ¿e w swej dobroci ci pomog±. Pamiêtaj o tym zanim wystukasz co¶ g³upiego na klawiaturze. :tak:

Teraz krótki przewodnik tego co kryje siê tylko pod jednym zdaniem z twojej wypowiedzi :

Po co mi 2 pistolet skoro jeden wystarcza. Wystarczy dolaæ wiêcej rozcieñczalnika i idzie bez problemu

Pierwsza sprawa. Rozcieñczalnik niszczy materia³ lakierniczy. Im wiêcej go dodasz tym bardziej zniszczysz dany produkt. Kto to robi jest "niszczycielem", a nie lakiernikiem. rozcieñczalnik niszczy te¿ pod³o¿e na które aplikujesz dany produkt. Przesadzisz o 1% i pod³o¿e siê podniesie.

Teraz pistolet i jego dysza materia³owa. Po pierwsze 1,3 czy 1,8 to od 2000 roku nie s± ju¿ oczywiste warto¶ci metryczne czyli 1,3 mm czy 1,8 mm. To typoszereg producenta. Dlatego czasami 1,3 to tyle samo milimetrów ¶rednicy w dyszy materia³owej co w 1,6 w innym pistolecie. ¯eby by³o trudniej oznaczonym np 1,8 G ( to G to tak dla jaj bo producenci u¿ywaj± ró¿nych rozszerzeñ w oznaczaniu g³owic czy samych dysz, WSB, WBX, C,W, T, HD, LV, LP ... ) Pewnie siê gubisz w tych wyja¶nieniach ... to dodam ci dla utrudnienia ¿e taki sobie porosty pistolet z Chin z dysz± 1,5 jest mega uniwersalny i rozpyla wszytko nie zale¿nie od gêsto¶ci ( lub lepko¶ci produktu ). Przedpotopowa technologia aplikacji klasy HP mu to umo¿liwia. Jak produkt jest gêsty to zwiêkszamy ci¶nienie wej¶ciowe do 4,5 bara i przez dyszê 1,4 idzie nawet nierozcieñczony poliester natryskowy .... du¿o rzadszy lakier i ta sam dysza to ¿aden problem. Zmniejszamy ci¶nienie do 3,0 wkrêcamy iglicê w dyszê i lakierujemy baz±, czy bezbarwnym. Zmieniasz pistolet na HVLP i niby ta sama g³owica 1,4 a gêste materia³y ju¿ przez ni± tak ³atwo i p³ynnie nie pójd±, ¿eby¶ nie wiem jak krêci³ zaworami. ;) Dostaniesz WS 400 1,3 HD WBX i zapomnij o aplikacji podk³adu akrylowego. Dodam ¿e ...pewnie nie potrafisz nawet rozszyfrowaæ oznaczeñ WS .... HD .... WBX, a ka¿dy lakiernik z tego forum wie w mig, ¿e to ANEST IWATA SUPERNOVA z proatomizacji± i uniwersaln± g³owic± do klaru i bazy.

To kolego Robercie z Bydgoszczy taki króciutki wyk³adzik ¿eby ci uzmys³owiæ ile wiedzy na temat sprzêtu i znajomo¶ci technologi materia³owej kryje siê za tym ... ¿e TY piszesz ...

Na cholerê mi dwa pistolety z ró¿nymi dyszami jak wystarcza jeden i rozcieñczalnik

... a Usherzy z forum ... my¶l± sobie ... ale Dureñ :help: trzeba by go kopn±æ !

Jedno zdanie - kolego , a w nim zestaw g³upot technologicznych z których oczywi¶cie kompletnie nie zdawa³e¶ sobie sprawy :tak:

Dlatego na przysz³o¶æ ( je¿eli oczywi¶cie masz ochotê korzystaæ dalej przez forum z czyje¶ wiedzy za free ) nie stwierdzaj faktów jakie zaobserwowa³e¶ w jakie¶ norze jako zasad technologicznych, nie opieraj wiedzy wy³±cznie o w³asn± praktykê .... tylko pytaj ... zawsze pytaj ... i pisz ¿e ci siê wydaje bo :tak: .

Wtedy zamiast ¶michów chichów i z³o¶liwo¶ci dostaniesz jaka¶ rzeteln± informacjê ... no chyba ¿e uznasz, ¿e jeste¶ m±drzejszy jak w tym przypadku z pistoletami i rozcieñczalnikiem w nieograniczonej ilo¶ci :x:

Mariko12 
Wys³any: 2013-07-20, 23:52   
0
UP DOWN
My¶libórz

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: Zachodniopomorskie
To co ja mam powiedzieæ jak moi dobrzy kumple maluj± chiñczykami podklad i akryle z dysza 1,4 lej±c rozcieñczalnika ¿e a¿ ten lakier leje siê jak woda i tym maluj± i siê chwal± jak im to zajeb iscie wychodzi a mnie sie pytaja po co mi 2 pistolety i te filtry skoro tanio mo¿na malowaæ nios±c przy tym niskie koszty ?? ^^

hamir 
Wys³any: 2013-07-21, 01:46   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
Sk±d: Astana
Mariko12, widzisz,w NITRO ta magiczna moc :cool: ^^

Im wiecej nitro,tym jestes bardziej 'trendy' po 'drugiej stronie mocy' ^^

kadafi 
Wys³any: 2013-07-21, 13:59   
0
UP DOWN

Sk±d: Tarnowskie Góry
Mariko12, powiedz im ¿e i tak drogo robi± bo kupili chinole. Mo¿na jeszcze taniej - poka¿ im s³ynny filmik o "rumuñskim lakierniku" i wtedy te 80,8 z³ za chiñczyka w kieszeni zostanie.
Jak chcesz co¶ osi±gnaæ to wzorój siê na lepszych, bardzieñ do¶wiadczonych, s³uchaj rad i idz do przodu je¶li my¶lisz o lakiernictwie na powa¿nie.

Robertlodz09 
Wys³any: 2013-07-21, 16:36   
0
UP DOWN

hamir napisa³/a:
Im wiecej nitro,tym jestes bardziej 'trendy'

:spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko:
¦wiete s³owa .... ;) :D
Nitro naszym "zbawc±".... ^^

hamir 
Wys³any: 2013-07-21, 16:42   
0
UP DOWN

Robertlodz09 napisa³/a:
Nitro naszym "zbawc±"....
zgadza sie,bo tanio i duzo ^^ :spoko:

robertwystep 
Wys³any: 2013-07-21, 19:25   
0
UP DOWN

Zabawni jeste¶cie. Oceniacie a nawet nie widzieli¶cie moich prac.Widuje samochody które lakierowa³em i jako¶ nic siê z nimi nie dzieje. Mo¿e i nie jest zgodne to jak± technologi± to robie ale jako¶ to dzia³a. Kupi³em sobie taki pistolet bo chcia³em mieæ uniwersalny. A nie chcia³em kupywaæ 2 szmelce za 100 z³. Tak trudno to zrozumieæ? Lakierowaniem zajmuje siê po godzinach pracy. Od jaki¶ 5 lat nie pracuje w swoim zawodzie poniewa¿ w moim rejonie ciê¿ko o warsztat w którym dobrze p³ac± wiêc przeszed³em do wiêkszej firmy ale ju¿ nie w swoim fachu. Mam prawo byc nie na bie¿±co prawda? a z tym nitrem to juz nie przesadzajcie , bo akurat nie u¿ywam go do rozcieñczania tylko akrylowy. Nitro to do mycia pistoletu jak ju¿.

robertwystep 
Wys³any: 2013-07-21, 19:46   
0
UP DOWN

kadafi napisa³/a:
robertwystep, ale to Ty jeste¶ kumplem Mariko12, ?
bo nie kapuje.
Wcze¶niej udzieli³e¶ w innych tematach kilku rad które uwa¿am za bardzo pomocne jak dla mnie.

Nie znam go¶cia.

Mariko12 
Wys³any: 2013-07-21, 22:40   
0
UP DOWN
My¶libórz

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: Zachodniopomorskie
Akurat moi koledzy na takie fora nie zagl±daj± ;p Jedynie udzielaj± siê na forach na których za dobr± radê otrzymujesz punkty karne :shock: :rotfl:

PROJEKTER
Wys³any: 2013-07-22, 13:19   
0
UP DOWN

robertwystep napisa³/a:
Zabawni jeste¶cie. Oceniacie a nawet nie widzieli¶cie moich prac.
Widuje samochody które lakierowa³em i jako¶ nic siê z nimi nie dzieje.

^^ Robcio .... 101 % gwarancji ¿e ka¿da twoja naprawa to zestaw przynajmniej kilku powa¿nych wad lakierniczych ... i nie trzeba niczego ogl±daæ z twoich prac ¿eby mieæ co do tego absolutn± pewno¶æ. C odo twojej oceny twoich robót .... to trzeba "naumieæ siê patrzyæ". Jak opanujesz t± trudn± sztukê to pogadamy o poziomie twoich prac sprzêcie i warunkach a na koniec o technologi materia³owej ... bo widzisz jakby nie by³o RO¯NICY to pewnie by¶ sika³ do szafy ;) ... a ¿e s± ró¿nice to s± te¿ zajebiste materia³y lakiernicze renomowanych producentów i wysokiej klasy pistolety tylko do refinishu bo inne siê do tego nie nadaj± ... choæ farbê napylaj±. Wystarczy zaæma na ga³y i roboto jest perfect

robertwystep napisa³/a:
... a z tym nitrem to ju¿ nie przesadzajcie , bo akurat nie u¿ywam go do rozcieñczania tylko akrylowy. Nitro to do mycia pistoletu jak ju¿.

Nie no sk±d tam przesada :x: Co wiesz o rozcieñczalniku NITRO ? Wiesz ¿e NITRO to nazwa handlowa zlewek chemicznych na bazie acetonu ? Wiesz ¿e nie ma ¿adnej zasady i ¿adnej normy dla tego produktu ? Wiesz czym jest czysty aceton ? ... napisa³bym ci ale czytam i czytam te twoje posty i wygl±da na to ¿e akurat technologia to raczej ciebie nie interesuje ... a to w³a¶nie technologia ... w tym przypadku ... technologia materia³owa.

... i dodam .... zostaw dyszê powietrzn± od SATA 4000 w nitro .... to w wolnej chwili Lackdoktor opisze ci co dalej zaczynaj±c od awantury w serwisie SATA i koñcz±c na pi³owaniu pilnikiem korpusu tego markowego drogiego pistoletu. ^^

No-limit
Wys³any: 2013-07-22, 14:37   
0
UP DOWN

Pomóg³: 34 razy
PROJEKTER napisa³/a:
robertwystep napisa³/a:
... a z tym nitrem to ju¿ nie przesadzajcie , bo akurat nie u¿ywam go do rozcieñczania tylko akrylowy. Nitro to do mycia pistoletu jak ju¿.

Nie no sk±d tam przesada Co wiesz o rozcieñczalniku NITRO ? Wiesz ¿e NITRO to nazwa handlowa zlewek chemicznych na bazie acetonu ? Wiesz ¿e nie ma ¿adnej zasady

Za³ó¿my,¿e myjesz tylko pistolet.Aceton zawarty w nitrze jest higroskopijny.Trzymasz nitro pewnie w bañce 5l i od razu go nie zu¿ywasz,wielokrotnie pojemnik stoi otwarty.
Do podk³adu myjesz pistolet,nitro odparowuj,kropelki wody zostaj±.Pod bazê myjesz lejesz bazê i jest ok.
Sory zaraz skoñczê :D

robertwystep 
Wys³any: 2013-07-22, 14:40   
0
UP DOWN

PROJEKTER napisa³/a:
robertwystep napisa³/a:
Zabawni jeste¶cie. Oceniacie a nawet nie widzieli¶cie moich prac.
Widuje samochody które lakierowa³em i jako¶ nic siê z nimi nie dzieje.

^^ Robcio .... 101 % gwarancji ¿e ka¿da twoja naprawa to zestaw przynajmniej kilku powa¿nych wad lakierniczych ... i nie trzeba niczego ogl±daæ z twoich prac ¿eby mieæ co do tego absolutn± pewno¶æ. C odo twojej oceny twoich robót .... to trzeba "naumieæ siê patrzyæ". Jak opanujesz t± trudn± sztukê to pogadamy o poziomie twoich prac sprzêcie i warunkach a na koniec o technologi materia³owej ... bo widzisz jakby nie by³o RO¯NICY to pewnie by¶ sika³ do szafy ;) ... a ¿e s± ró¿nice to s± te¿ zajebiste materia³y lakiernicze renomowanych producentów i wysokiej klasy pistolety tylko do refinishu bo inne siê do tego nie nadaj± ... choæ farbê napylaj±. Wystarczy zaæma na ga³y i roboto jest perfect

robertwystep napisa³/a:

Nie no sk±d tam przesada :x: Co wiesz o rozcieñczalniku NITRO ? Wiesz ¿e NITRO to nazwa handlowa zlewek chemicznych na bazie acetonu ? Wiesz ¿e nie ma ¿adnej zasady i ¿adnej normy dla tego produktu ? Wiesz czym jest czysty aceton ? ... napisa³bym ci ale czytam i czytam te twoje posty i wygl±da na to ¿e akurat technologia to raczej ciebie nie interesuje ... a to w³a¶nie technologia ... w tym przypadku ... technologia materia³owa.

... i dodam .... zostaw dyszê powietrzn± od SATA 4000 w nitro .... to w wolnej chwili Lackdoktor opisze ci co dalej zaczynaj±c od awantury w serwisie SATA i koñcz±c na pi³owaniu pilnikiem korpusu tego markowego drogiego pistoletu. ^^

Skoñcz ju¿ cwaniakowaæ i udawaæ jaki to jeste¶ zajebisty znawca. Pisa³em ¿e pracuje u siebie po pracy. Wiadomo ¿e moje warunki nie sa idealne. Ale nie potrzeba mi lepszych bo nie robie tego na co dzieñ tylko co jakis czas jakas robota siê trafi. Nie zamierzam kupywaæ w chu. drogiego sprzetu który zwróci mi sie za pare lat. A i jescze jedno wyspisujesz swoje tezy na forum,a zrobi³e¶ chod¼ 1 detal od pocz±tku do koñca. Mowa tu od przygotowania powierzchni do lakierowania? A z reszt± po co ja siê pytam. Przez internet mo¿na udawaæ znawce i cwaniakowaæ na forum ale w realu to ju¿ inna sprawa...

No-limit
Wys³any: 2013-07-22, 14:53   
0
UP DOWN

Aceton jest higroskopijny.Uzywasz nitra wielokronie otwieraj±c bañkê powiedzmy 5l.
Po jakim¶ czsiê stajê siê ono "uwodnione".Po myciu nitro odparowuje kropelki wody zostaj±.Kladziesz podk³ad,myjesz.llejesz bazê,myjesz i nic :!:
lejesz klar i

No-limit
Wys³any: 2013-07-22, 14:59   
0
UP DOWN

Kontynuujê ;) Myjecz pistolet pod klar i .....nic,albo jeden dwa kraterki ,wiêc zalewasz,jest cacy na lustro.Klar odparowuje i olaboga?! kratery!.
Lub nic siê jeszcze nie dzieje :DWychdzisz na papierosa,wracasz klar odparowuje siada i i krater na kraterze pokazuj± siê pêcherzyki,które siê wch³on±,albo nie.Lakier gazuje ;) Po pewnym czasie okazuje siê,ze lakier jaki¶ mleczny,Wygrzewasz na s³oñcu i ok,do czasu :D Jedziesz na myjkê ci¶nieniow±-lakier z³azi p³atami.W ogóle to on jaki¶ miêkki :shock: Wszystkiemu winna instalacja powietrza albo filtry :cool: :/

hamir 
Wys³any: 2013-07-22, 16:45   
0
UP DOWN

robertwystep napisa³/a:
A i jescze jedno wyspisujesz swoje tezy na forum,a zrobi³e¶ chod¼ 1 detal od pocz±tku do koñca. Mowa tu od przygotowania powierzchni do lakierowania?
:shock: :sciana:

panowie zapowiada sie mi³y wieczór :cool:

robertwystep 
Wys³any: 2013-07-22, 18:49   
0
UP DOWN

No jeszcze jak. Ja juz ide spaæ bo rano do pracy . Papa :tak:

mariann
Wys³any: 2013-07-22, 18:50   
0
UP DOWN

Po myciu nitrem kropelki wody wam zostaja, ludzie to jak wy myjecie te swoje pistolety?
Po skoñczonym lakierowaniu przep³ukuje sie wstêpnie pistolet nitrem po czym rozkrêca siê i dok³adnie myje. Ka¿d± umyt± czê¶æ przedmuchujê sprê¿onym powietrzem skrêcam i nie ma ¿adnej wody pistolet jest suchy i czysty.
To chyba dotyczy tych pistoli za 80 z³ np. sico gold gdzie rzeczywi¶cie wystarczy go przep³ukaæ nitrem i pozostawiæ do wyschniêcia, nie ma obawy nawet jak zostan± jakie¶ kropelki wody bo to i tak mu nie zaszkodzi poniewa¿ jest pokryty warstw± 18 karatowego z³ota.

KK 
Wys³any: 2013-07-31, 01:09   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
Co do nitra, ostatnio zakupi³em szpachle Evercoat, w jednym ze sklepów...i pytam siê o nitro czy jest.
Pan mówi tak, ale mam drogie bo ch³opaki w ca³ym mie¶cie bior± je do rozcieñczania wszystkiego. I doda³, to jest super poniewa¿ jest neutralne.

My tu gadu gadu o poprawnej technologii, a tutaj w jednym ze sklepów wynale¼li zbawienie dla wszystkich. To nitro pewnie nie ci±gnie wody.

Robertlodz09 
Wys³any: 2013-07-31, 06:36   
0
UP DOWN

KK napisa³/a:
To nitro pewnie nie ci±gnie wody.

Bo ma j± ju¿ w swoim "sk³adzie".... ^^
Ja ostatnio spotka³em takie nitro "agresywne" ¿e stary kubek od pistoletu "zafaidany farbami" doczy¶ci³o praktycznie do stanu "jak nowy" :tak: ^^

Lackdoctor 
Wys³any: 2013-07-31, 23:20   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
Nitro z lokalnej mieszalni jad³o mi wewnêtrzne czê¶ci korpusu moich satek.
Szkoda ¿e nie pamiêtam jaki to by³ producent.
Nie polecam nitra o ni¿szej cenie (2-3 z³ na bañce) i ¿ó³tym kolorze i zapachu przegrzanego katalizatora (zgnilych jaj)

PROJEKTER
Wys³any: 2013-08-01, 18:48   
0
UP DOWN

Niby Dureñ ... a takie m±dre spostrze¿enie :spoko: ... no jest jak piszesz. Mieszany produkt po destylacji.

No-limit
Wys³any: 2013-08-03, 12:54   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisa³/a:
Nitro z lokalnej mieszalni jad³o mi wewnêtrzne czê¶ci korpusu moich satek.
Lackdoctor napisa³/a:

Z recyklingu.
Nie polecam nitra o ni¿szej cenie (2-3 z³ na bañce) i ¿ó³tym kolorze i zapachu przegrzanego katalizatora (zgnilych jaj)

Trafia siê i "od¿ó³cone" kwasem siarkowym.
Takie pewnie trafi³e¶.

Lackdoctor 
Wys³any: 2013-08-03, 13:37   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
No-limit napisa³/a:
Trafia siê i "od¿ó³cone" kwasem siarkowym.

St±d te zgnile jaja.......... :x:

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: