Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
thedawidos 
Wysłany: 2013-07-06, 20:07   Jaki pistolet ??
0
UP DOWN

Witaam

Jak w temacie, pomó¿cie wybraÌ dobry pistolet zastanawia³em sie nad tymi:

Star evo rp 1.4
walcom slim 1.3
Air gunsa 1.3

ogĂłlnie kwota 500zÂł do wydania pistolet musi byĂŚ nowy.

KK 
Wysłany: 2013-07-07, 00:55   
0
UP DOWN

ByÂłbym za Air GunsÂą, nie jest to szczyt techniczny, ale co wymagaĂŚ od pistoletu za 500zÂł. Pierwszego miaÂłem Experta hp 1.4. Do dzisiaj go mam, ale do podkÂładu, 1.8.
Mam sentyment do Iwat, wiĂŞc weÂź gunsĂŞ.

mariann
Wysłany: 2013-07-07, 00:56   
0
UP DOWN

do³ó¿ trzy stówki i kup sobie satê 3000 rp 1.3 w dobrym stanie , bêdziesz zadowolony
ja kÂładĂŞ tym bazĂŞ i clar bez problemu, jak bĂŞdziesz dbaÂł to pistol praktycznie nie do zajechania

thedawidos 
Wysłany: 2013-07-07, 08:12   
0
UP DOWN

jeszcze ktoÂś sie wypowie ;p

robertwystep 
Wysłany: 2013-07-07, 21:43   
0
UP DOWN

Ja posiadam pistolet auarita king 3000 LVLP z dysz¹ 1,4. Pistolet sprawdza siê bardzo dobrze. Lakieruje nim ró¿nymi materia³ami. Bazy metaliczne i per³owe, lakiery akrylowe szpachlówki natryskowe ,filery. Polecam ci go cena nie jest wysoka bo jakies 350 z³ za nowy. Zerknij sobie na link tam jest opis. http://archiwumallegro.pl...-398704365.html

Kropka
Wysłany: 2013-07-20, 10:00   
0
UP DOWN

Ja mam aktualnie Walcom'a slim hvlp 1.3 - MalujĂŞ nim wszystko, Âświetnie przylega do rĂŞki, od pokÂładĂłw, przez bazy, klary. Najlepiej jak byÂś miaÂł te pistolety w rĂŞce i zobaczyÂł ktĂłry Ci najlepiej leÂży ;)

Robertlodz09 
Wysłany: 2013-07-20, 10:33   
0
UP DOWN

robertwystep napisał/a:
posiadam pistolet auarita king 3000 LVLP z dysz¹ 1,4. Pistolet sprawdza siê bardzo dobrze. Lakieruje nim ró¿nymi materia³ami. Bazy metaliczne i per³owe, lakiery akrylowe szpachlówki natryskowe ,filery.

Tutaj kolega proponuje zakup uniwersalnego pistoletu "do wszystkiego" ;)
tak¿e nic tylko "oczy zamkn¹Ì go braÌ" :D
JednÂą dyszÂą poÂłoÂżysz szpachlĂłwkĂŞ natryskowÂą ,podkÂłady ,bazĂŞ i lakier nawierzchniowy..... ;) :spoko: ^^

MoÂżesz nam kolego robertwystep "zdradziĂŚ" z jakÂą dyszÂą masz ten mega uniwersalny pistolet .... ;)

Robertlodz09 
Wysłany: 2013-07-20, 10:37   
0
UP DOWN

thedawidos napisał/a:
ogĂłlnie kwota 500zÂł do wydania pistolet musi byĂŚ nowy.

Jak masz tyle i tylko tyle a chcesz nowy pistolecik to wybĂłr masz bardzo ograniczony a moÂżna wrĂŞcz powiedzieĂŚ Âże Âżaden :tak:
Do 500zÂł nic dobrego to nie kupisz :nie:

robertwystep 
Wysłany: 2013-07-20, 10:52   
0
UP DOWN

Robertlodz09 napisał/a:
robertwystep napisał/a:
posiadam pistolet auarita king 3000 LVLP z dysz¹ 1,4. Pistolet sprawdza siê bardzo dobrze. Lakieruje nim ró¿nymi materia³ami. Bazy metaliczne i per³owe, lakiery akrylowe szpachlówki natryskowe ,filery.

Tutaj kolega proponuje zakup uniwersalnego pistoletu "do wszystkiego" ;)
tak¿e nic tylko "oczy zamkn¹Ì go braÌ" :D
JednÂą dyszÂą poÂłoÂżysz szpachlĂłwkĂŞ natryskowÂą ,podkÂłady ,bazĂŞ i lakier nawierzchniowy..... ;) :spoko: ^^

MoÂżesz nam kolego robertwystep "zdradziĂŚ" z jakÂą dyszÂą masz ten mega uniwersalny pistolet .... ;)

Dysza to 1,4

Robertlodz09 
Wysłany: 2013-07-20, 11:11   
-1
UP DOWN

robertwystep napisał/a:
Dysza to 1,4

To bardzo uniwersalna ta dysza.... 1.4 ;)
tyle materiaÂłu przez niÂą przepuszczasz...... ;)
Czyli rozumiem Âże masz kolego jeden pistolet ... do wszystkiego :tak:

Masa
Wysłany: 2013-07-20, 11:41   
-1
UP DOWN

kolega wszystko razem miesza i jedzie ^^

robertwystep 
Wysłany: 2013-07-20, 11:57   
0
UP DOWN

Robertlodz09 napisał/a:
robertwystep napisał/a:
Dysza to 1,4

To bardzo uniwersalna ta dysza.... 1.4 ;)
tyle materiaÂłu przez niÂą przepuszczasz...... ;)
Czyli rozumiem Âże masz kolego jeden pistolet ... do wszystkiego :tak:

A ÂżebyÂś chciaÂł wiedzieĂŚ. A tam gdzie sie uczyÂłem zawodu teÂż byÂł stosowany pistolet ale jeszcze z mniejsza dysza bo 1,3 ale firmowy sata. I jakoÂś idzie nim aplikowac podkÂłady i szpachlĂłwki poliestrowe. Wiec nie wiem, z czego ha? Widze, Âże na tym forum ludzie pisza dysza 1,8 do podkÂładĂłw ale Po co mi 2 pistolet skoro ten mi wystarcza wystarczy dolaĂŚ wiĂŞcej rozcieĂączalnika i idzie bez problemu . A kolega widze , Âże od razu wyÂśmiewa siĂŞ ze mnie. SprĂłbuj kiedyÂś sam z zobaczysz Âże idzie ,a nie przeÂśmiewki na forum ze mnie robisz.

rogal-master1
Wysłany: 2013-07-20, 12:07   
0
UP DOWN

:sciana:

PROJEKTER
Wysłany: 2013-07-20, 15:24   
-1
UP DOWN

robertwystep napisał/a:
... Po co mi 2 pistolet skoro ten mi wystarcza wystarczy dolaĂŚ wiĂŞcej rozcieĂączalnika i idzie bez problemu . A kolega widze , Âże od razu wyÂśmiewa siĂŞ ze mnie. SprĂłbuj kiedyÂś sam z zobaczysz Âże idzie ,a nie przeÂśmiewki na forum ze mnie robisz.

Robercie z Bydgoszczy ... piszesz takie rzeczy, a kompletnie nie zdajesz sobie sprawy z tego jakie to gÂłupie. To taki typowy przykÂład na to dlaczego mÂłodzi ambitni i chĂŞtni do nauki amatorzy dostajÂą tu raz za razem ciĂŞgi po du pie. PoniewaÂż kompletnie nie dajesz sobie sprawy z tego co napisaÂłeÂś i CO TY ODWALASZ w realu, oraz jakimi fajansiarzami i durniami sÂą ci ktĂłrzy robiÂą takie rzeczy "tam gdzie siĂŞ uczyÂłeÂś zawodu" ... to zamiast grzecznie i pokornie pytaĂŚ , od razu siĂŞ stawiasz w roli znawcy. :tak:

Teraz masz dwa wyjÂścia :

1. NabzdyczyĂŚ siĂŞ ... a wtedy bierz tyÂłek w troki i spadaj !!!

2. Przyj¹Ì do wiadomoœci, ¿e jesteœ w jelicie grubym 100 km przed otch³ani¹ "czarnej dupy niewiedzy", przez któr¹ musisz przejœÌ na powietrze do œwiate³ka, ¿eby zacz¹Ì kapowaÌ o co chodzi w tym lakiernictwie samochodowym. ;)

PoniewaÂż takie stawianie siĂŞ sztorcem w postach to nie jest tylko twoja przywara ( tak robi kaÂżdy poczÂątkujÂący krytykowany tu malarz ) to napiszĂŞ ci tylko, Âże to rozumiem ale nie akceptuje. Nauka to pokora. Pytasz i liczysz na ÂłaskĂŞ ... wielkÂą przysÂługĂŞ ze strony tych co wiedzÂą co i jak, oraz na to, Âże w swej dobroci ci pomogÂą. PamiĂŞtaj o tym zanim wystukasz coÂś gÂłupiego na klawiaturze. :tak:

Teraz krĂłtki przewodnik tego co kryje siĂŞ tylko pod jednym zdaniem z twojej wypowiedzi :

Po co mi 2 pistolet skoro jeden wystarcza. Wystarczy dolaĂŚ wiĂŞcej rozcieĂączalnika i idzie bez problemu

Pierwsza sprawa. RozcieĂączalnik niszczy materiaÂł lakierniczy. Im wiĂŞcej go dodasz tym bardziej zniszczysz dany produkt. Kto to robi jest "niszczycielem", a nie lakiernikiem. rozcieĂączalnik niszczy teÂż podÂłoÂże na ktĂłre aplikujesz dany produkt. Przesadzisz o 1% i podÂłoÂże siĂŞ podniesie.

Teraz pistolet i jego dysza materia³owa. Po pierwsze 1,3 czy 1,8 to od 2000 roku nie s¹ ju¿ oczywiste wartoœci metryczne czyli 1,3 mm czy 1,8 mm. To typoszereg producenta. Dlatego czasami 1,3 to tyle samo milimetrów œrednicy w dyszy materia³owej co w 1,6 w innym pistolecie. ¯eby by³o trudniej oznaczonym np 1,8 G ( to G to tak dla jaj bo producenci u¿ywaj¹ ró¿nych rozszerzeù w oznaczaniu g³owic czy samych dysz, WSB, WBX, C,W, T, HD, LV, LP ... ) Pewnie siê gubisz w tych wyjaœnieniach ... to dodam ci dla utrudnienia ¿e taki sobie porosty pistolet z Chin z dysz¹ 1,5 jest mega uniwersalny i rozpyla wszytko nie zale¿nie od gêstoœci ( lub lepkoœci produktu ). Przedpotopowa technologia aplikacji klasy HP mu to umo¿liwia. Jak produkt jest gêsty to zwiêkszamy ciœnienie wejœciowe do 4,5 bara i przez dyszê 1,4 idzie nawet nierozcieùczony poliester natryskowy .... du¿o rzadszy lakier i ta sam dysza to ¿aden problem. Zmniejszamy ciœnienie do 3,0 wkrêcamy iglicê w dyszê i lakierujemy baz¹, czy bezbarwnym. Zmieniasz pistolet na HVLP i niby ta sama g³owica 1,4 a gêste materia³y ju¿ przez ni¹ tak ³atwo i p³ynnie nie pójd¹, ¿ebyœ nie wiem jak krêci³ zaworami. ;) Dostaniesz WS 400 1,3 HD WBX i zapomnij o aplikacji podk³adu akrylowego. Dodam ¿e ...pewnie nie potrafisz nawet rozszyfrowaÌ oznaczeù WS .... HD .... WBX, a ka¿dy lakiernik z tego forum wie w mig, ¿e to ANEST IWATA SUPERNOVA z proatomizacji¹ i uniwersaln¹ g³owic¹ do klaru i bazy.

To kolego Robercie z Bydgoszczy taki krĂłciutki wykÂładzik Âżeby ci uzmysÂłowiĂŚ ile wiedzy na temat sprzĂŞtu i znajomoÂści technologi materiaÂłowej kryje siĂŞ za tym ... Âże TY piszesz ...

Na cholerê mi dwa pistolety z ró¿nymi dyszami jak wystarcza jeden i rozcieùczalnik

... a Usherzy z forum ... myœl¹ sobie ... ale Dureù :help: trzeba by go kopn¹Ì !

Jedno zdanie - kolego , a w nim zestaw gÂłupot technologicznych z ktĂłrych oczywiÂście kompletnie nie zdawaÂłeÂś sobie sprawy :tak:

Dlatego na przysz³oœÌ ( je¿eli oczywiœcie masz ochotê korzystaÌ dalej przez forum z czyjeœ wiedzy za free ) nie stwierdzaj faktów jakie zaobserwowa³eœ w jakieœ norze jako zasad technologicznych, nie opieraj wiedzy wy³¹cznie o w³asn¹ praktykê .... tylko pytaj ... zawsze pytaj ... i pisz ¿e ci siê wydaje bo :tak: .

Wtedy zamiast ÂśmichĂłw chichĂłw i zÂłoÂśliwoÂści dostaniesz jakaÂś rzetelnÂą informacjĂŞ ... no chyba Âże uznasz, Âże jesteÂś mÂądrzejszy jak w tym przypadku z pistoletami i rozcieĂączalnikiem w nieograniczonej iloÂści :x:

Mariko12 
Wysłany: 2013-07-21, 00:52   
0
UP DOWN
MyÂślibĂłrz

To co ja mam powiedzieĂŚ jak moi dobrzy kumple malujÂą chiĂączykami podklad i akryle z dysza 1,4 lejÂąc rozcieĂączalnika Âże aÂż ten lakier leje siĂŞ jak woda i tym malujÂą i siĂŞ chwalÂą jak im to zajeb iscie wychodzi a mnie sie pytaja po co mi 2 pistolety i te filtry skoro tanio moÂżna malowaĂŚ niosÂąc przy tym niskie koszty ?? ^^

hamir 
Wysłany: 2013-07-21, 02:46   
0
UP DOWN

Mariko12, widzisz,w NITRO ta magiczna moc :cool: ^^

Im wiecej nitro,tym jestes bardziej 'trendy' po 'drugiej stronie mocy' ^^

kadafi 
Wysłany: 2013-07-21, 14:59   
0
UP DOWN

Mariko12, powiedz im Âże i tak drogo robiÂą bo kupili chinole. MoÂżna jeszcze taniej - pokaÂż im sÂłynny filmik o "rumuĂąskim lakierniku" i wtedy te 80,8 zÂł za chiĂączyka w kieszeni zostanie.
Jak chcesz coÂś osiÂągnaĂŚ to wzorĂłj siĂŞ na lepszych, bardzieĂą doÂświadczonych, sÂłuchaj rad i idz do przodu jeÂśli myÂślisz o lakiernictwie na powaÂżnie.

Robertlodz09 
Wysłany: 2013-07-21, 17:36   
0
UP DOWN

hamir napisał/a:
Im wiecej nitro,tym jestes bardziej 'trendy'

:spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko:
ÂŚwiete sÂłowa .... ;) :D
Nitro naszym "zbawcÂą".... ^^

hamir 
Wysłany: 2013-07-21, 17:42   
0
UP DOWN

Robertlodz09 napisał/a:
Nitro naszym "zbawcÂą"....
zgadza sie,bo tanio i duzo ^^ :spoko:

robertwystep 
Wysłany: 2013-07-21, 20:25   
0
UP DOWN

Zabawni jesteœcie. Oceniacie a nawet nie widzieliœcie moich prac.Widuje samochody które lakierowa³em i jakoœ nic siê z nimi nie dzieje. Mo¿e i nie jest zgodne to jak¹ technologi¹ to robie ale jakoœ to dzia³a. Kupi³em sobie taki pistolet bo chcia³em mieÌ uniwersalny. A nie chcia³em kupywaÌ 2 szmelce za 100 z³. Tak trudno to zrozumieÌ? Lakierowaniem zajmuje siê po godzinach pracy. Od jakiœ 5 lat nie pracuje w swoim zawodzie poniewa¿ w moim rejonie ciê¿ko o warsztat w którym dobrze p³ac¹ wiêc przeszed³em do wiêkszej firmy ale ju¿ nie w swoim fachu. Mam prawo byc nie na bie¿¹co prawda? a z tym nitrem to juz nie przesadzajcie , bo akurat nie u¿ywam go do rozcieùczania tylko akrylowy. Nitro to do mycia pistoletu jak ju¿.

robertwystep 
Wysłany: 2013-07-21, 20:46   
0
UP DOWN

kadafi napisał/a:
robertwystep, ale to Ty jesteÂś kumplem Mariko12, ?
bo nie kapuje.
WczeÂśniej udzieliÂłeÂś w innych tematach kilku rad ktĂłre uwaÂżam za bardzo pomocne jak dla mnie.

Nie znam goÂścia.

Mariko12 
Wysłany: 2013-07-21, 23:40   
0
UP DOWN
MyÂślibĂłrz

Akurat moi koledzy na takie fora nie zaglÂądajÂą ;p Jedynie udzielajÂą siĂŞ na forach na ktĂłrych za dobrÂą radĂŞ otrzymujesz punkty karne :shock: :rotfl:

PROJEKTER
Wysłany: 2013-07-22, 14:19   
0
UP DOWN

robertwystep napisał/a:
Zabawni jesteÂście. Oceniacie a nawet nie widzieliÂście moich prac.
Widuje samochody ktĂłre lakierowaÂłem i jakoÂś nic siĂŞ z nimi nie dzieje.

^^ Robcio .... 101 % gwarancji ¿e ka¿da twoja naprawa to zestaw przynajmniej kilku powa¿nych wad lakierniczych ... i nie trzeba niczego ogl¹daÌ z twoich prac ¿eby mieÌ co do tego absolutn¹ pewnoœÌ. C odo twojej oceny twoich robót .... to trzeba "naumieÌ siê patrzyÌ". Jak opanujesz t¹ trudn¹ sztukê to pogadamy o poziomie twoich prac sprzêcie i warunkach a na koniec o technologi materia³owej ... bo widzisz jakby nie by³o RO¯NICY to pewnie byœ sika³ do szafy ;) ... a ¿e s¹ ró¿nice to s¹ te¿ zajebiste materia³y lakiernicze renomowanych producentów i wysokiej klasy pistolety tylko do refinishu bo inne siê do tego nie nadaj¹ ... choÌ farbê napylaj¹. Wystarczy zaÌma na ga³y i roboto jest perfect

robertwystep napisał/a:
... a z tym nitrem to juÂż nie przesadzajcie , bo akurat nie uÂżywam go do rozcieĂączania tylko akrylowy. Nitro to do mycia pistoletu jak juÂż.

Nie no skÂąd tam przesada :x: Co wiesz o rozcieĂączalniku NITRO ? Wiesz Âże NITRO to nazwa handlowa zlewek chemicznych na bazie acetonu ? Wiesz Âże nie ma Âżadnej zasady i Âżadnej normy dla tego produktu ? Wiesz czym jest czysty aceton ? ... napisaÂłbym ci ale czytam i czytam te twoje posty i wyglÂąda na to Âże akurat technologia to raczej ciebie nie interesuje ... a to wÂłaÂśnie technologia ... w tym przypadku ... technologia materiaÂłowa.

... i dodam .... zostaw dyszĂŞ powietrznÂą od SATA 4000 w nitro .... to w wolnej chwili Lackdoktor opisze ci co dalej zaczynajÂąc od awantury w serwisie SATA i koĂączÂąc na piÂłowaniu pilnikiem korpusu tego markowego drogiego pistoletu. ^^

No-limit
Wysłany: 2013-07-22, 15:37   
0
UP DOWN

PROJEKTER napisał/a:
robertwystep napisaÂł/a:
... a z tym nitrem to juÂż nie przesadzajcie , bo akurat nie uÂżywam go do rozcieĂączania tylko akrylowy. Nitro to do mycia pistoletu jak juÂż.

Nie no skÂąd tam przesada Co wiesz o rozcieĂączalniku NITRO ? Wiesz Âże NITRO to nazwa handlowa zlewek chemicznych na bazie acetonu ? Wiesz Âże nie ma Âżadnej zasady

Za³ó¿my,¿e myjesz tylko pistolet.Aceton zawarty w nitrze jest higroskopijny.Trzymasz nitro pewnie w baùce 5l i od razu go nie zu¿ywasz,wielokrotnie pojemnik stoi otwarty.
Do podkÂładu myjesz pistolet,nitro odparowuj,kropelki wody zostajÂą.Pod bazĂŞ myjesz lejesz bazĂŞ i jest ok.
Sory zaraz skoĂączĂŞ :D

robertwystep 
Wysłany: 2013-07-22, 15:40   
0
UP DOWN

PROJEKTER napisał/a:
robertwystep napisał/a:
Zabawni jesteÂście. Oceniacie a nawet nie widzieliÂście moich prac.
Widuje samochody ktĂłre lakierowaÂłem i jakoÂś nic siĂŞ z nimi nie dzieje.

^^ Robcio .... 101 % gwarancji ¿e ka¿da twoja naprawa to zestaw przynajmniej kilku powa¿nych wad lakierniczych ... i nie trzeba niczego ogl¹daÌ z twoich prac ¿eby mieÌ co do tego absolutn¹ pewnoœÌ. C odo twojej oceny twoich robót .... to trzeba "naumieÌ siê patrzyÌ". Jak opanujesz t¹ trudn¹ sztukê to pogadamy o poziomie twoich prac sprzêcie i warunkach a na koniec o technologi materia³owej ... bo widzisz jakby nie by³o RO¯NICY to pewnie byœ sika³ do szafy ;) ... a ¿e s¹ ró¿nice to s¹ te¿ zajebiste materia³y lakiernicze renomowanych producentów i wysokiej klasy pistolety tylko do refinishu bo inne siê do tego nie nadaj¹ ... choÌ farbê napylaj¹. Wystarczy zaÌma na ga³y i roboto jest perfect

robertwystep napisał/a:

Nie no skÂąd tam przesada :x: Co wiesz o rozcieĂączalniku NITRO ? Wiesz Âże NITRO to nazwa handlowa zlewek chemicznych na bazie acetonu ? Wiesz Âże nie ma Âżadnej zasady i Âżadnej normy dla tego produktu ? Wiesz czym jest czysty aceton ? ... napisaÂłbym ci ale czytam i czytam te twoje posty i wyglÂąda na to Âże akurat technologia to raczej ciebie nie interesuje ... a to wÂłaÂśnie technologia ... w tym przypadku ... technologia materiaÂłowa.

... i dodam .... zostaw dyszĂŞ powietrznÂą od SATA 4000 w nitro .... to w wolnej chwili Lackdoktor opisze ci co dalej zaczynajÂąc od awantury w serwisie SATA i koĂączÂąc na piÂłowaniu pilnikiem korpusu tego markowego drogiego pistoletu. ^^

SkoĂącz juÂż cwaniakowaĂŚ i udawaĂŚ jaki to jesteÂś zajebisty znawca. PisaÂłem Âże pracuje u siebie po pracy. Wiadomo Âże moje warunki nie sa idealne. Ale nie potrzeba mi lepszych bo nie robie tego na co dzieĂą tylko co jakis czas jakas robota siĂŞ trafi. Nie zamierzam kupywaĂŚ w chu. drogiego sprzetu ktĂłry zwrĂłci mi sie za pare lat. A i jescze jedno wyspisujesz swoje tezy na forum,a zrobiÂłeÂś chodÂź 1 detal od poczÂątku do koĂąca. Mowa tu od przygotowania powierzchni do lakierowania? A z resztÂą po co ja siĂŞ pytam. Przez internet moÂżna udawaĂŚ znawce i cwaniakowaĂŚ na forum ale w realu to juÂż inna sprawa...

No-limit
Wysłany: 2013-07-22, 15:53   
0
UP DOWN

Aceton jest higroskopijny.Uzywasz nitra wielokronie otwierajÂąc baĂąkĂŞ powiedzmy 5l.
Po jakimÂś czsiĂŞ stajĂŞ siĂŞ ono "uwodnione".Po myciu nitro odparowuje kropelki wody zostajÂą.Kladziesz podkÂład,myjesz.llejesz bazĂŞ,myjesz i nic :!:
lejesz klar i

No-limit
Wysłany: 2013-07-22, 15:59   
0
UP DOWN

KontynuujĂŞ ;) Myjecz pistolet pod klar i .....nic,albo jeden dwa kraterki ,wiĂŞc zalewasz,jest cacy na lustro.Klar odparowuje i olaboga?! kratery!.
Lub nic siĂŞ jeszcze nie dzieje :DWychdzisz na papierosa,wracasz klar odparowuje siada i i krater na kraterze pokazujÂą siĂŞ pĂŞcherzyki,ktĂłre siĂŞ wchÂłonÂą,albo nie.Lakier gazuje ;) Po pewnym czasie okazuje siĂŞ,ze lakier jakiÂś mleczny,Wygrzewasz na sÂłoĂącu i ok,do czasu :D Jedziesz na myjkĂŞ ciÂśnieniowÂą-lakier zÂłazi pÂłatami.W ogĂłle to on jakiÂś miĂŞkki :shock: Wszystkiemu winna instalacja powietrza albo filtry :cool: :/

hamir 
Wysłany: 2013-07-22, 17:45   
0
UP DOWN

robertwystep napisał/a:
A i jescze jedno wyspisujesz swoje tezy na forum,a zrobiÂłeÂś chodÂź 1 detal od poczÂątku do koĂąca. Mowa tu od przygotowania powierzchni do lakierowania?
:shock: :sciana:

panowie zapowiada sie miÂły wieczĂłr :cool:

robertwystep 
Wysłany: 2013-07-22, 19:49   
0
UP DOWN

No jeszcze jak. Ja juz ide spaĂŚ bo rano do pracy . Papa :tak:

mariann
Wysłany: 2013-07-22, 19:50   
0
UP DOWN

Po myciu nitrem kropelki wody wam zostaja, ludzie to jak wy myjecie te swoje pistolety?
Po skoùczonym lakierowaniu przep³ukuje sie wstêpnie pistolet nitrem po czym rozkrêca siê i dok³adnie myje. Ka¿d¹ umyt¹ czêœÌ przedmuchujê sprê¿onym powietrzem skrêcam i nie ma ¿adnej wody pistolet jest suchy i czysty.
To chyba dotyczy tych pistoli za 80 zÂł np. sico gold gdzie rzeczywiÂście wystarczy go przepÂłukaĂŚ nitrem i pozostawiĂŚ do wyschniĂŞcia, nie ma obawy nawet jak zostanÂą jakieÂś kropelki wody bo to i tak mu nie zaszkodzi poniewaÂż jest pokryty warstwÂą 18 karatowego zÂłota.

KK 
Wysłany: 2013-07-31, 02:09   
0
UP DOWN

Co do nitra, ostatnio zakupiÂłem szpachle Evercoat, w jednym ze sklepĂłw...i pytam siĂŞ o nitro czy jest.
Pan mĂłwi tak, ale mam drogie bo chÂłopaki w caÂłym mieÂście biorÂą je do rozcieĂączania wszystkiego. I dodaÂł, to jest super poniewaÂż jest neutralne.

My tu gadu gadu o poprawnej technologii, a tutaj w jednym ze sklepĂłw wynaleÂźli zbawienie dla wszystkich. To nitro pewnie nie ciÂągnie wody.

Robertlodz09 
Wysłany: 2013-07-31, 07:36   
0
UP DOWN

KK napisał/a:
To nitro pewnie nie ciÂągnie wody.

Bo ma jÂą juÂż w swoim "skÂładzie".... ^^
Ja ostatnio spotkaÂłem takie nitro "agresywne" Âże stary kubek od pistoletu "zafaidany farbami" doczyÂściÂło praktycznie do stanu "jak nowy" :tak: ^^

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-08-01, 00:20   
0
UP DOWN

Nitro z lokalnej mieszalni jadÂło mi wewnĂŞtrzne czĂŞÂści korpusu moich satek.
Szkoda Âże nie pamiĂŞtam jaki to byÂł producent.
Nie polecam nitra o ni¿szej cenie (2-3 z³ na baùce) i ¿ó³tym kolorze i zapachu przegrzanego katalizatora (zgnilych jaj)

PROJEKTER
Wysłany: 2013-08-01, 19:48   
0
UP DOWN

Niby DureĂą ... a takie mÂądre spostrzeÂżenie :spoko: ... no jest jak piszesz. Mieszany produkt po destylacji.

No-limit
Wysłany: 2013-08-03, 13:54   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:
Nitro z lokalnej mieszalni jadÂło mi wewnĂŞtrzne czĂŞÂści korpusu moich satek.
Lackdoctor napisał/a:

Z recyklingu.
Nie polecam nitra o ni¿szej cenie (2-3 z³ na baùce) i ¿ó³tym kolorze i zapachu przegrzanego katalizatora (zgnilych jaj)

Trafia siê i "od¿ó³cone" kwasem siarkowym.
Takie pewnie trafiÂłeÂś.

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-08-03, 14:37   
0
UP DOWN

No-limit napisał/a:
Trafia siê i "od¿ó³cone" kwasem siarkowym.

StÂąd te zgnile jaja.......... :x:

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu