|
|
|
Zamkniêty przez: gugun 2013-08-01, 22:17 |
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
POLYKAR.PL [Usuniêty]
|
Wys³any: 2013-07-30, 20:02
|
|
|
|
|
|
|
|
Siekiera
|
Wys³any: 2013-07-30, 20:13
|
0
|
|
|
Pomóg³: 10 razy Posty: 988
|
Mariko12 napisa³/a: | A jaki nick mia³ ten go¶æ ? |
Nie pamiêtam, ale to by³o jakies 1,5 roku temu.
Rozmawia³em z lud¼mi którzy byli na kilku spotkaniach, które sie odby³y w ramach tej inicjatywy i wiem, ¿e zamiary mieli dobre ale mimo, ¿e tak naprawdê reprezentowali ca³± bran¿ê DP, PPG, Akzo, BASF, Novol, najwiêksi dealerzy aut, jakie¶ zrzeszenia itp to chyba nic nie uda³o im sie zrobiæ. Tyle, ¿e chodzi o to ¿e jak ten gostek na forach napisa³ ¿e jest taki plan i chc± cos zrobiæ to projektorek zwyzywa³ go¶cia od najgorszych... tak to on chce zmieniaæ bran¿ê i tak mu zale¿y ¿eby by³ wysoki poziom w lakiernictwie
Dwulicowy jest i tyle. |
|
|
|
|
Mariko12
|
Wys³any: 2013-07-30, 20:40
|
0
|
|
|
My¶libórz
Pomóg³: 1 raz Posty: 342 Sk±d: Zachodniopomorskie
|
a jest to gdzie¶ jeszcze na forum udokumentowane ? |
_________________ My¶liborz gór± !! |
|
|
|
|
Siekiera
|
Wys³any: 2013-07-30, 21:10
|
0
|
|
|
|
Jest na pewno ale w którym temacie to zabij mnie, nie pamiêtam.
Na forum lakiernik by³o chyba wiêcej z³o¶liwo¶ci z jego strony ale tam czuje sie jak u siebie wiêc mog³ sobie pozwoliæ, chocia¿ i tutaj sobie pozwala. Tyle ¿e tutaj to zupe³nie z innych powodów. Moim zdaniem te burdy które tu wszczyna s± celowe aby obni¿yæ warto¶æ tego forum. Tym bardziej jak tamto forum sprzedali to teraz chce os³abiæ konkurencjê.
http://forum-mechanika.pl/
http://lakiernik.info.pl/index.php
nie prawda ¿e podobne logo?
Zreszt± u nabywcy juz oficjalnie wisi ¿e s± w grupie.
http://motofocus.pl/kontakt
No i niech kto¶ mi powie ¿e nie jest dwulicowy |
|
|
|
|
Dementor
|
Wys³any: 2013-07-30, 21:25
|
0
|
|
|
|
Ale jajca to lakiernik zmieni³ w³a¶ciciela, ciekawe za jaka kasê i kto j± wzi±³ |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2013-07-30, 21:29
|
0
|
|
|
Pomóg³: 15 razy Posty: 1837 Sk±d: MODULAR - equipment
|
Mariko12 napisa³/a: | a jest to gdzie¶ jeszcze na forum udokumentowane ? |
Oczywi¶cie ¿e jest W internecie zawsze zostaje ¶lad i dlatego @siekiera wychodzi tak czêsto na k³amcê i konfabulantna .
nick tego mi³ego pana to - @nieigraj !
strona internetowa akcji jest Tu :
http://www.nieigraj.pl/?m=organizatorzy
tu jest ca³y ten temat kilka stron opinii : http://lakiernik.info.pl/viewtopic.php?t=4524
Poni¿ej post Pana Paw³a Tuzinka Radcy Prawnego Rady Dealerów Samochodowych
... i dalej moja odpowied¼ .... tu skrócona ale w orginale i w ca³o¶ci pod linkiem tematu...
Podobno to jest ta wypowied¼ naje¿ona chamstwem ordynarnymi epitetami i durnymi argumentami szkodz±cymi tej bran¿y .Nic tylko czytaæ i wyrabiaæ sobie opinie
jak kto¶ nie chce czytaæ .... to jako komentarz do g³upiego i k³amliwego postu siekiery
krótki cytat z mojej odpowiedzi i taka informacja .... to jedyny post P.Radcy Paw³a.P Nie by³o ¿adnej dyskusji wiêcej .... k³amliwa siekiero
PROJEKTER napisa³/a: | Oprócz znajomo¶ci Prawa w tej sprawie dotycz±cej materia³ów niskoemisyjnych ( a nie wodorozcieñczalnych ) trzeba lakiernikom wyja¶niæ o co chodzi, a nie przyciskaæ ich do ¶ciany nadinterpretacj± przepisów ³±cz±c je cieniutkimi powi±zaniami w hybrydy ... i dopiero na tej podstawie dowodziæ ¿e ³ami± oni Prawo |
i to szanowny toporku jest podstawa mojego ataku na idê walki z lakierniami które nie korzystaj± z lakierów wodorozcieñczalnych PRAWDA a nie konfabulacje i dzia³anie zgodnie z przepisami prawa, a nie naci±ganie tego prawa dla w³asnych potrzeb. To zwyczajne ¶wiñstwo kole¿ko @siekiera
Szanowny Panie "Projekter",
to forum jest kolejnym, na którym prezentuje Pan swoje niezbyt odpowiedzialne twierdzenia i pomimo, ¿e nie mamy w zwyczaju podejmowaæ polemiki z anonimami w internecie, to jednak zrobimy to. Przede wszystkim w trosce o Pana klientów, których zwyczajnie nara¿a Pan na odpowiedzialno¶æ prawn±.
Nie bêdê siê zbytnio rozpisywa³, bo te¿ nie ma nad czym. Twierdzi Pan, ¿e rozporz±dzenie o "lakierach wodnych" dotyczy tylko producentów i dystrybutorów, a nie ma "formalnego obowi±zku" u¿ywania takich lakierów. Oczywi¶cie ma Pan prawo do takiej interpretacji, ale obawiam siê ¿e jest ona odosobniona. Prawodawca nie pisze przepisów dla samego pisania. Zreszt±, to nie tylko polskie rozporz±dzenie, ale przede wszystkim dyrektywa, do której uzasadnienia odsy³am. Skoro stworzono systemowo ca³y akt prawny o produktach do odnawiania pojazdów, to chyba logicznym jest, ¿e odnawianie pojazdów musi odbywaæ siê produktami o specyfikacji okre¶lonej w tym akcie. Obowi±zek dotyczy wiêc zarówno producentów, dystrybutorów jak i u¿ytkowników koñcowych. Je¶li mia³by dotyczyæ tylko producentów i dystrybutorów, bez obowi±zku u¿ywania lakierów, to dla kogo te lakiery mia³yby byæ w ogóle produkowane?
W swoich wywodach opiera siê Pan zapewne na par. 1 ust. 4 rozporz±dzenia lakierowego, który zawiera wy³±czenie oraz magiczne s³owo "emisja". Radzê jednak przeczytaæ przepisy do których ten par. odsy³a, a dowie siê Pan z nich, ¿e owszem, s± zwolnieni ze stosowania rozporz±dzenia, ale ci którzy lakieruj± nowe pojazdy na skalê przemys³ow± (przede wszystkim fabryki). Nie s± oni oczywi¶cie zwolnieni ze stosowania lakierów wodnych - po prostu z powodu rozmiarów zak³adu inaczej odbywa siê kontrola tego stosowania (poprzez kontrolê emisji w³a¶nie).
Wszyscy pozostali obowi±zani s± stosowaæ lakiery wodne, tak jak odbywa siê to w ca³ej Europie.
Je¿eli moje argumenty Pana nie przekonuj±, to byæ mo¿e przekona Pana stanowisko Ministerstwa ¦rodowiska w tej kwestii, które poni¿ej:
http://www.zds.org.pl/opi...na%20emisje.pdf
Mo¿e Pan siê nie zgadzaæ z tym stanowiskiem, ale obawiam siê ¿e Inspekcja Handlowa i Inspekcja Ochrony ¦rodowiska pos³ucha raczej Ministerstwa, a nie Pana.
Z powa¿aniem,
Pawe³ Tuzinek
radca prawny
Zwi±zek Dealerów Samochodów
i moja odpowied¼ --------------------------------------------------------------------
Panie Pawle !
Przy minimalnym wysi³ku ustali³ by Pan bez problemów ¿e PROJEKTER to oficjalna nazwa handlowa biura projektów, a Ja nazywam siê Robert Grzywaczewski. Pisze to po to ¿eby od teraz precyzyjnie wiedzia³ Panu ju¿ z kim toczy polemikê w tym zakresie. ¯eby sprawa by³a jasna i czytelna powtórzê to jeszcze raz co Pan nazywa wprowadzaniem klientów w b³±d a Ja stanem faktycznym w krajowych przepisach
NIE MA ¯ADNEGO FORMALNEGO ( PRAWNEGO ) OBOWI¡ZKU STOSOWANIA LAKIERÓW WODOROZCIEÑCZALNYCH w lakierniach.
Teraz ... powinienem przytoczyæ tu Panu odpowiednie podej¶cie do interpretacji wszystkich przepisów zwi±zanych z legalnym funkcjonowaniem lakierni. Naprawdê powinienem to zrobiæ bo w Pan pi¶mie do M¦ z czerwca 2011 ci którzy s± doskonale zorientowani w temacie widzê wyra¼nie, ¿e odwo³uje siê Pan do przepisów które z za³o¿enia nie dotycz± lakierni klasy refinish, ... a nastêpnie prosi o potwierdzenie, ¿e te przepisy nie dotycz± takich lakierni. Co sprytne ... nie przeszkadza to Panu jednak w zamieszczeniu w tym ¿e pi¶mie w³asnej interpretacji i sugestii. :nono:
Jednak jak widaæ z odpowiedzi z-ca dyr. P. Andrzeja Kulona otrzyma³ Pan wyja¶nienie które niczego nie zmienia w kwestii lakierów wodorozcieñczalnych w lakierniach i niczego nowego do tej sprawy nie wnosi. Wystarczy³o tu przytoczyæ wspomniany w odpowiedzi z MS przepis zawieraj±cy ... tekst ... instalacji do powlekania Nowych samochodów. Tu poinformujê mo¿e Pana, ¿e specjali¶ci ds, ochrony ¶rodowiska wykonuj±cy raporty i karty informacyjne dla lakierni, oraz opracowania do pozwolenia na emisjê gazów i py³ów wiedz± doskonale o tym, ¿e standardy emisyjne z instalacji na które siê Pan powo³uje dotycz± w zasadzie linii produkcyjnych. Wiedz± o tym, bez proszenia MS o dodatkow± interpretacjê ale pismo fajne zawi³e ma³o kto w lakierni samochodowej je zrozumie ... wiêc efekt powala ... Bravo .....
Spór z Panem na publicznym forum jest jednak dla mnie do¶æ k³opotliwy. Osobi¶cie bardzo mi zale¿y na tym ¿eby w bran¿y lakierniczej du¿o zmieni³o siê na lepsze bo to co jest teraz jest tragiczne. Na tym i tamtym forum jest mnóstwo moich postów na tema przepisów i formalno¶ci na temat technologi i profesjonalnej legalnej lakierni. Mam wiêc tu ogromny dylemat moralny, gdy przychodzi wykazaæ w jakim b³êdzie Pan tkwi z przekonaniem o przymusie stosowania lakierów wodorozcieñczalnych w lakierniach gdy jednocze¶nie sam stajê w obronie tych co przepisów przestrzegaj± i karcê publicznie innych za wszelkie przejawy wypinania siê na obowi±zki i wymogi. Proszê o tym pamiêtaæ zanim napisze Pan kolejny post zaczynaj±cy siê od ataku :nono: . Proszê raczej skorzystaæ z funkcji PW lub e-maila. Wszytko Panu wyja¶niê.
Poniewa¿ jednak wywo³a³ mnie Pan jak uczniaka do tablicy ¿ebym siê t³umaczy³ ... to w miarê prosto powiem tak :
Rozporz±dzenie na które siê Pan powo³uje okre¶la dopuszczaln± zawarto¶æ LZO w danym produkcie, a nawet ujmuj±c temat szerzej bez wchodzenia w zawi³e szczegó³y ... w mieszaninie produktów stanowi±cych tzw. mieszaninê malarsk± ( lakiernicz± ) czyli produkt gotowy do aplikacji. Obowi±zek umieszczenia takiej informacji na opakowaniu, a w przypadku produktów profesjonalnego zastosowania w karcie charakterystyki ma jego producent, lub importer wprowadzaj±cy, taki produkt do obrotu handlowego. Tu zawarta jest te¿ informacja o tym czy dany produkt jest zgodny z dyrektyw± ( rozporz±dzeniem ) !
.... dla Pana informacji ... "Woda" w lakierach dotyczy tylko bazy, czyli jednego elementu formuj±cego pow³okê dekoracyjn±. Ta woda w tej bazie od chwili swojej premiery od 1990 roku do dzi¶ zmieni³a siê w produkcie lakierniczym nie do poznania. Od formy czystej chemicznie wody dodawanej do komponentów rozpuszczonych w zawiesinie alkoholowej i potem ponownie dodawanej jako rozcieñczalnik roboczy takiej mieszaniny ... a¿ do formy jak± jest dzisiaj. Dzisiaj to w wiêkszo¶ci modyfikowany wod± poliuretan w formie gotowej do u¿ycia mieszaniny. My¶lê ¿e przyda siê Panu ta informacja w dzia³aniach bo Panie Pawle, sformu³owanie które ma Pan na "sztandarze" - lakiery wodorozcieñczalne jest ju¿ lekko nieaktualne i powoli przechodzi do lamusa TAK wiem, ¿e w potocznym jêzyku lakierników wszyscy wiemy o co chodzi ... ale tu w³a¶nie jest mega problem ... Pan pisze i staje w obronie produktów wodorozcieñczalnych pos³uguj±c siê argumentami importerów lakierów ... Pan wskazuje podstawy prawne swoich twierdzeñ i Pan przy tym piêtnuje np. mnie za to ¿e wskazujê Panu w jak± pu³apkê sam Pan wpad³.
Przepisy Panie Pawle zwi±zane z LZO dotycz± przede wszystkim producentów lakierów. :nono: To ich obowi±zek, wyczy¶ciæ produkt, oznakowaæ i legalnie wprowadziæ do u¿ytkowania przekazuj±c u¿ytkownikowi informacje ¿e dany produkt jest zgodny z wymogami zawarto¶ci LZO. Ta zasada siê nie zmieni pomimo tego ¿e w lakierach nie bêdzie ju¿ wody. Kontrola zawarto¶ci czy budowy produktu to nie jest zadanie lakiernika ... a sugerowanie ¿e spoczywa na nim taki obowi±zek jest dalek± nadinterpretacj± ... Choæ faktycznie przy pewnej ekwilibrystyce prawnej obowi±zek ten jest do uzasadnienia zapisami ustawowymi zwi±zanymi z zakazem u¿ywania produktów mog±cych niekorzystnie wp³ywaæ na ¶rodowisko.
... Gdzie Panie Pawle jest w tym wszystkim woda ? ... a dok³adnie lakiery wodorozcieñczalne ? Co Pan napisze swoim klientom gdy siê oka¿e, ¿e produkt na spoiwie epoksydowym rozcieñczany rozpuszczalnikami organicznymi utwardzany UV nie ma w sobie grama wody, a jest spe³niaj±cy wymogi dyrektywy i rozporz±dzenia o LZO :nono: Jakie argumentu przeciw lakierni samochodowej wytoczy Pan gdy na tej lakierni ca³y bus zostanie polakierowany nisko emisyjnym lakierem przemys³owym firmy Dupont IMRON ? 100% bez wody :nono:
Oprócz znajomo¶ci Prawa w tej sprawie dotycz±cej materia³ów niskoemisyjnych ( a nie wodorozcieñczalnych ) trzeba lakiernikom wyja¶niæ o co chodzi, a nie przyciskaæ ich do ¶ciany nadinterpretacj± przepisów ³±cz±c je cieniutkimi powi±zaniami w hybrydy ... i dopiero na tej podstawie dowodziæ ¿e ³ami± oni Prawo :nono:
W prostych lakierniczych s³owach podsumuje to tak :
Bardzo szczytna idea ... cel ochrony ¶rodowiska i poprawy jako¶ci tej bran¿y doskona³y popieram was ca³ym sercem i ¿yczê sukcesów ... na razie jednak sposób realizacji ... no có¿ ... tak po lakierniczemu ... sposób jest do dupy ! .....
Pozdrawiam Panie Pawle. |
_________________ Chcesz wiedzieæ wiêcej ? ... projekter@projekter.pl
|
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2013-07-30, 21:40
|
0
|
|
|
|
Dementor napisa³/a: | Ale jajca to lakiernik zmieni³ w³a¶ciciela, ciekawe za jaka kasê i kto j± wzi±³ |
Zadziwiacie mnie tymi rewelacjami Siekiera np. zawsze najlepiej i najszybciej poinformowana persona i co i dupa blada figê wie i tylko siê domy¶la .... a teorie spiskowe snuje jak kiedy¶ £ysy73 . W upale siekiera to ty we¼ sobie wolne bo LZO ci lekko zakrzywia postrzeganie rzeczywisto¶ci
Niestety nie mam uprawnieñ ani przyzwolenia na to ¿eby kogokolwiek wprowadzaæ w sprawy administracji forum www.lakiernik.info Jest tam w³a¶ciciel ¶wieci na czerwono kto ma pytania proszê kierowaæ je do niego. O ile pamiêtam to ca³kowicie prywatny portal tak jak i ten. Jest teraz w wielkiej grupie moto focus i proponowa³ bym siê zastanowiæ czy ³±czenie portali tematycznych w jedn± wielk± grupê to b³±d, plajta, g³upota koniec portalu .... czy mo¿e rozwój, wiêksza widoczno¶æ w sieci i szersze mo¿liwo¶ci. Z du¿ym przy boku mo¿na zrobiæ wiêcej i sens tej zasady nie dociera tylko durniów, gównozjadów i tropicieli teorii spiskowych.
Mnie tylko szkoda mojego banera ... reszta jest nadal OK
Ty @siekiera ... ! Wyja¶nisz mi mo¿e znaczenie s³owa DWULICOWY bo jako¶ straci³e¶ w±tek w tych swoich postach ( w±tek - ruchoma czê¶æ krosna. Gdy siê go traci to koniec tkania ) |
|
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2013-07-30, 21:59
|
0
|
|
|
|
Siekiera napisa³/a: | Moim zdaniem te burdy które tu wszczyna s± celowe aby obni¿yæ warto¶æ tego forum. Tym bardziej jak tamto forum sprzedali to teraz chce os³abiæ konkurencjê. |
kurde ... to mo¿liwe wiesz ??? .... to ju¿ lepiej nie pisz @siekier ani s³owa. Te twoje posty faktycznie obni¿aj± warto¶æ forum w zastraszaj±cym tempie. |
|
|
|
|
|
Mariko12
|
Wys³any: 2013-07-30, 22:09
|
0
|
|
|
My¶libórz
|
Hm czytaj±c te wypowiedzi trudno okre¶liæ kto ma racjê, moja wiedza na ten temat jest do¶c minimalna i ciê¿ko mi jest wywnioskowaæ cokolwiek z tych wypowiedzi, a dodam ¿e s± interesuj±ce
Wkoñcu uda³o siê co¶ zrobiæ z tym projektem czy poszed³ do przys³owiowego "lamusa" ? |
|
|
|
|
Siekiera
|
Wys³any: 2013-07-30, 22:33
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER napisa³/a: | Siekiera np. zawsze najlepiej i najszybciej poinformowana persona i co i dupa blada figê wie i tylko siê domy¶la |
Chyba przeceniasz moje mo¿liwosci ale faktycznie patrz±c co wyrabiasz na tym forum to mo¿na sie domy¶laæ ¿e jest to celowe dzia³anie. Tak ¶rednio na 10 twoich postów w siedmiu piszesz ¿e TO forum to syf a ludzie tu pisz±cy to gównozjady. To co sobie mo¿na pomysleæ?
Wszyscy to gównozjady a jeden projektorek przychodzi tu z kagankiem o¶wiaty, z misj± a tu go nie chc± s³uchaæ.
Jakby¶ by³ choæ trochê grzeczniejszy i wykaza³ siê odrobin± empatii to gwarantujê ci ¿e nie by³oby tych przepychanek. Ja nie mówiê ¿e nie mo¿na wytykaæ b³êdów czy wrêcz têpiæ g³upoty ale ty to robisz w taki sposób ¿e nawet jak cz³owiek zna ciê i na codzieñ ignoruje to czasami wytrzymaæ nie mo¿na. |
|
|
|
|
Dementor
|
Wys³any: 2013-07-30, 22:46
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER napisa³/a: | Jest teraz w wielkiej grupie moto focus i proponowa³ bym siê zastanowiæ czy ³±czenie portali tematycznych w jedn± wielk± grupê to b³±d, plajta, g³upota koniec portalu .... czy mo¿e rozwój, wiêksza widoczno¶æ w sieci i szersze mo¿liwo¶ci. Z du¿ym przy boku mo¿na zrobiæ wiêcej i sens tej zasady nie dociera tylko durniów, gównozjadów i tropicieli teorii spiskowych. |
Mi siê wydaje ¿e durniów to KTO¦ zrobi³ z u¿ytkowników lakiernika |
|
|
|
|
KK
|
Wys³any: 2013-07-30, 22:56
|
0
|
|
|
Pomóg³: 23 razy Posty: 3347
|
Rozwiñ wypowied¼ |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2013-07-30, 23:16
|
0
|
|
|
|
Mariko12 napisa³/a: | Hm czytaj±c te wypowiedzi trudno okre¶liæ kto ma racjê, moja wiedza na ten temat jest do¶c minimalna i ciê¿ko mi jest wywnioskowaæ cokolwiek z tych wypowiedzi, a dodam ¿e s± interesuj±ce
Wkoñcu uda³o siê co¶ zrobiæ z tym projektem czy poszed³ do przys³owiowego "lamusa" ? |
Sprawa jest prosta. Jest dyrektywa UE a w ¶lad za ni± rozporz±dzenie tzw. LZO. Tam w krótkim tek¶cie ustawodawca okre¶li³ jak powinna byæ zawarto¶æ LZO w ka¿dej grupie produktów u¿ywanych do napraw i renowacji pojazdów osobowych. Wskazano miedzy innymi rygorystyczn± zawarto¶æ LZO dla baz kolorystycznych. W tamtym okresie poza bazami hydrodyspersyjnymi nie by³o ¿adnego produktu który móg³by tê normê spe³niaæ. Ruszy³a machina marketingowa i wielkie lakiernie oraz ASO a tak¿e mieszalnie sklepowe zosta³y zaszanta¿owane przepisami i wprowadzono do nich mieszalniki z lakierami wodorzcieñczalnymi. Rozwój chemii lakierniczej brn±³ do przodu, ale producentom lakierów nie uda³o siê zej¶æ do wymaganego rozporz±dzeniem poziomu LZO. Rynek ma³ych lakierni i szeroka gam gównozjadów nie chcia³a lakierów wodnych tylko konwencjonalne.
Wreszcie kto¶ wpad³ na pomys³. Skoro dyrektywa i rozporz±dzenie dotyczy systemów do naprawy samochodów osobowych .... bardziej przystêpnie markowych systemów mieszalniczych w systemie refinish ... to dajmy naszym klientom tzw. przemys³owy system mieszalniczy. Proceder sprzea¿y tanich baz konwencjonalnych ruszy³ i rozpêdzi³ siê w najlepsze Nagle ASO dostrzeg³o problem wszechobecnych gównozjadów i dealerzy postanowili ten nielegalny proceder taniego lakierowania gównianymi produktami ukróciæ wytaczaj±c prawne argumenty.
Tu pojawia siê Projekter z moralnym dylematem. Siedzieæ cicho i nie ch ... j strzeli gównozjadów bo RADA dealerów by³a gotowa do wydania im otwartej wojny formalno prawnej poczynaj±c od kontroli mieszalni przez PIH i UOKiK .... Czy oznajmiæ ¿e to naginanie przepisów i prawa i ¿e w tych lakierach co nie maja wody jest wszytko OK bo to nie problem lakierni tylko producentów lakierów. Do dupy taka walka jak jest oparta o prawn± ekwilibrystykê i wmawianie organom ¶cigania ¿e kto¶ ³amie prawo. W moim przypadku pojawi³ siê kolejny problem. Osobi¶cie uczestniczy³em w dopuszczeniu do u¿ytkowania kilkudziesiêciu lakierni samochodowych maj±cych konwencjonalne lakiery. Jak in teraz wyja¶niæ ¿e wszytko jest u nich legalnie bo u¿ywaj± lakierów dopuszczonych do u¿ytkowania i zgodnych z VOC czyli LZO co jest napisane na ka¿dym opakowaniu i w ka¿dej karcie technicznej. Wiêcej powiem ... bazy z mieszalni sklepowej trafiaj± do lakierni w opakowaniach bez etykiet. W zasadzie wewn±trz mo¿e byæ woda albo konwencja i nikt tego nie wie w trakcie kontroli.
Uzna³em ¿e ta akcja jest szyta grubymi niæmi i ¿e nie ma ¿adnych szans w realnej konfrontacji na jakikolwiek sukces. Wtedy napisa³em jak wygl±daj przepisy dyrektywy. A wygl±daj tak ¿e nikogo nie zmuszaj± do u¿ywania tzw. lakierów wodorozcieñczalnych tylko takich które co do zawarto¶ci LZO zgodne s± ostrymi wymaganiami ekologicznymi. Inaczej rzecz ujmuj±c gdyby dzi¶ kto¶ opracowa³ spoiwo bazy konwencjonalnej które po dodaniu wszystkich sk³adników lakieru pozwoli³o by utrzymaæ wytyczon± prawem normê zawarto¶ci LZO to taka baz choæ z rozpuszczalnikami organicznymi by³aby zgodna z dyrektyw± i rozporz±dzeniem o LZO.
Ca³a woja i batalia Rady Dealerów opiera siê o to ¿e albo woda albo koniec z legalnym lakierowaniem samochodów .... i to w kontek¶cie technologi materia³owej baz lakierniczych jest kompletn± bzdur± ... tu RD pope³ni³a mega b³±d. Wojnê z gównozjadami mo¿na by³o wygraæ w³±czaj±c do wali proste i czytelne przepisy o legalnych lakierniach a nie zawi³e pier do³y o bazie z wody . Cel dzia³anai Rady Dealerów i mój jest ten sam ... jednak drogi to my mamy zupe³nie inne. Oni konfabuluj± i zastanawiaj± siê jak zmusiæ u¿ytkownika lakieru do tego ¿eby nie wypuszcza³ z niego za du¿o LZO do powietrza, a Ja twierdzê ¿e ten lakiernik niem a ¿adnego wp³ywu na to ile tego LZO tam jest. To sprawa producenta.
Pan mecenas jednak poszed³ krok dalej i wyci±gaj±c z kontekstu przepis który mniej wiêcej mówi o tym ¿e w lakierniach samochodowych nie wolno u¿ywaæ produktów które nie zosta³y dopuszczone do u¿ytkowania, przerzuci³ odpowiedzialno¶æ za sk³ad lakieru na u¿ytkownika. Jednym zdaniem .... Lakierujesz konwencj± pójdziesz siedzieæ Zapraszam na stronê kampanii ... Nie igraj z prawem .
Ja od pocz±tku napisa³em ¿e to bzdura. Ze lakiernia to lakiernia, Dzi¶ samochód osobowy jutro MDF a za tydzieñ sto rowerów ... i co teraz ? ASO siê tak nie wyt³umaczy to lakiernia samochodów osobowych ... warsztat i nora gównozjada bez problemów. Bo te lakiery s± dopuszczone do u¿ytkowania dla celów przemys³owych. System refinish ma swoje oddzielne materia³y i zgodnej z przepisami te do napraw sam osobowych to zawsze systemy wodorozcieñczalne i zgodne z LZO dla tej konkretnej profesji.
Akcja umar³a .... a jak ¿yje to raczej gdzie¶ w mini skali. To nie mia³o ani sensu, ani szans powodzenia. Nie udany atak ASO na szopy. ..... Szkoda bo chêtnie bym im pomóg³ ale nie w konfabulacjach tylko w prostym ataku prawnym na te obesrane nielegalne i nie rozwojowe nory. Konfabulacj± prawnym - mówiê stanowcze NIE.
Kilku, czy kilkuset lakierników mo¿e okazaæ siê prawnymi analfabetami ... ale jak stan± przed gro¼b± utraty dorobku ¿ycia z powodu jakiej¶ wody w bazie czy LZO, gdy legalnie prowadz± dzia³alno¶ci i wnosz± op³aty ¶rodowiskowe i legalnie kupili te produktu ... to ci lakiernicy znajd± sobie m±drego adwokata, a ten bez problemów dowiedzie jakim szwindlem jest ta akcja !
Gdzie wtedy bêdzie PROJEKTER ... ponoæ autorytet w bran¿y ? .... a no w czarnej dupie wykiwany przez ¶mieszn± akcjê z góry skazan± na klapê. Taka Tak panie siekiera
i teraz jak ¶wiat³o pad³o na sprawê .... o jakich to zaletach i dobrych intencjach tej akcji i "tego mi³ego pana" ... pisa³ Pan panie siekiera ? ... we¼ no teraz to wyja¶nij kole¶ co ci w tym pecynku za¶wita³o ba wygl±da na to ¿e zmasowana akcja formalno prawna pod has³em
.... albo bazy wodne w lakierni / norze, albo spieprzaæ gównozjady do innej bran¿y !!!
Ja mo¿e przypomnê :
Siekiera napisa³/a: | Mariko12 napisa³/a: | A jaki nick mia³ ten go¶æ ? |
Nie pamiêtam, ale to by³o jakies 1,5 roku temu.
Rozmawia³em z lud¼mi którzy byli na kilku spotkaniach, które sie odby³y w ramach tej inicjatywy i wiem, ¿e zamiary mieli dobre ale mimo, ¿e tak naprawdê reprezentowali ca³± bran¿ê DP, PPG, Akzo, BASF, Novol, najwiêksi dealerzy aut, jakie¶ zrzeszenia itp to chyba nic nie uda³o im sie zrobiæ. Tyle, ¿e chodzi o to ¿e jak ten gostek na forach napisa³ ¿e jest taki plan i chc± cos zrobiæ to projektorek zwyzywa³ go¶cia od najgorszych... tak to on chce zmieniaæ bran¿ê i tak mu zale¿y ¿eby by³ wysoki poziom w lakiernictwie
Dwulicowy jest i tyle. |
Teraz jasne jakie to by³o spotkanie bran¿y i tych co chcieli dobrze ? Teraz kapujesz siekierko CO CHCIELI ZROBIÆ ? .... |
|
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2013-07-31, 00:09
|
0
|
|
|
|
Siekiera napisa³/a: | PROJEKTER napisa³/a: | Siekiera np. zawsze najlepiej i najszybciej poinformowana persona i co i dupa blada figê wie i tylko siê domy¶la |
Chyba przeceniasz moje mo¿liwosci ale faktycznie patrz±c co wyrabiasz na tym forum to mo¿na sie domy¶laæ ¿e jest to celowe dzia³anie. Tak ¶rednio na 10 twoich postów w siedmiu piszesz ¿e TO forum to syf a ludzie tu pisz±cy to gównozjady. To co sobie mo¿na pomysleæ?
Wszyscy to gównozjady a jeden projektorek przychodzi tu z kagankiem o¶wiaty, z misj± a tu go nie chc± s³uchaæ. |
Nie wymy¶laj moich wypowiedzi tylko zacytuj ... poproszê o siedem cytatów z dzi¶ gdzie napisa³em ... TO forum to syf, a ludzie na nim pisz±cy to gównozjady z dzi¶ bo dzi¶ napisa³em ju¿ 12 postów czyli ponad 10 . DAWAJ .... ... a jak nie umiesz "dawaæ" i musisz wymy¶laæ to raczej siê nie wypowiadaj wcale. Na cholerê tu komu jest kole¶ który wymy¶la tre¶æ postów za innych uczestników. DAWAJ CYTATY albo napisz PRZEPRASZAM !
Jest TU taki temat "Ró¿nice w kolorze dorabianego lakieru" ... w nim kole¶ sprayem wali syficzn± naprawê ... potem poprawia j± lakierem i nadal jest dupa blada a nie "cud malina" Wreszcie o¶wiadcza .... ¿e zrobi³ to z chytro¶ci i sugeruje w domy¶le ¿e jak ma zap³aciæ lakiernikowi to mu rêkê wykrêca lumbago i woli se sam zrobiæ ... zreszt± lakiernicy to paprole i tak to spieprz± .... Zacytowaæ z tematu zdanie po zdaniu czy zaufasz mi ¿e z zasady nie wymy¶lam tych tekstów ?
Temat idzie dalej ... i tu spytam Gdzie kolego @siekiera napisa³e¶ co¶ hmm... powiedzmy technologicznego ... Co¶ wa¿nego. Istotnego dla tego tematu ... bo Ja widzisz ... co¶ nie co¶ z tej przeogromnej wiedzy zawodowej jednak tam wplot³em miêdzy zdania Zadba³em o to ¿eby TO forum zrobi³o tyci krok do przodu ... a Ty ?
Temat wiêc idzie dalej .... i mamy wreszcie twój przenikliwy post siekiero o tym mniej wiêcej ¿e ka¿dy se mo¿e robiæ co chce ze swoim samochodem i ch ...j bo kto mu zabroni ? Brawo @siekiera m±dry przenikliwy post z wizj± rozwoju bran¿y. Wypowied¼ fachowca ... a ile lat ma fachowiec ? bo z postu wynika ¿e 7-em
Temat idzie dalej .... i siekiera wymy¶li³ jaki¶ pie rd, ¿e kiedy¶ tam jaka¶ tam "grupa trzymaj±ca w³adzê" chcia³a dobrze wszystkim zrobiæ ... zeszli siê na sobór i uchwalili jak i¶æ na wojnê z urzêdnikami pod ramiê, od lakierni do lakierni. Kryterium oceny nie jest takie jak PROJEKTERa ... ma³y cenzura ale siê rozwija dajmy mu szansê i pomó¿my. ... albo ... o dureñ którego ol¶ni³o i zrozumia³. Nareszcie. Te¿ mu pomó¿my i wspierajmy ... genralnie zachecam do rozwoju ... nie masz kasy we¼ kredyt nie mas szans bie¿ dotacjê ... nie da siê ? bie¿ barter za mieszalnie ... zrób ku...rwa cokolwiek gównozjadzie tylko wyjd¼ z szamba ... A twoja komisja tych co chcieli dobrze @siekiera jak kombajn mia³a taki cel : Dobrze dzia³aj±ca lakiernia z kabin± w niej fachowcy ciep³o w dupkê fajne warunki, ale ¿e mieszalnik niestety konwencjonalny wiêc sru ³ami±cy unijne dyrektywy poparpañcu won na bruk i p³aæ kary do ostatniego tchnienia, ale dopiero jak za dwa lata wyjdziesz z pud³a. ha ha !
Jak TY siekiera pomagasz ludziom na forum ? Co TY konkretnie zrobi³e¶ od kiedy siê zalogowa³e¶ ? ... chwalisz bran¿owy syf , i zachwycasz siê marginesem tej bran¿y ? Snujesz glupie do cna teorie spiskowe ? ... No to faktycznie osi±gniêcie ¿e ho ho .... Nie wiem czy mo¿e zwróci³e¶ uwagê ¿e archiwum tego forum ... tego na które zagl±da masa gównozjadów pêka od moich postów na temat technologi materia³owej przepisów prawa zasad budowy nowych obiektów kosztów, procedur, sprzêtu i urz±dzeñ, dotacji, budowy pistoletów lakierniczych ... a gdzie twoja pomoc siekiera ?
Znam osobi¶cie kilku nawróconych gównozjadów.
Oni nie nie maj± czego¶ co piloci nazywaj± "sztucznym horyzontem". Gównozjad odchyla siê w bok siêgaj±c po syf i stacza po pochylni w dó³ , ale tego nie widzi bo nie ma punktu odniesienie. On nie widzi ¿e to rampa, a nie równa droga, bo przestrzeñ która go otacza nie ma punktu odniesienia. Wszyscy robi± jak on. Wyt³umacz mu teraz grzecznie i spokojnie ¿e robi ¼le jak za nim stoi bieda k³adzie mu rêkê na ramieniu i szepcze .... Ty ka¿ tej durnej pale spier....alaæ.
Ostania awantura Projekter kontra Robert z Bydgoszczy ... a¿ trzeba by³o kasowaæ posty. ... Dym jak cholera .... efekt Robert Przys³a³ PW i jest ju¿ OK ... przeczyta³ trochê postów zrozumia³ pewnie wiele spraw ... móg³ byæ durniem ... jest m³odym niedo¶wiadczonym Usherem. Jak siê oka¿e ¿e ambitnym .... to pozostanie gównozjadem mu nie grozi, ale zaczekam z opini± z kilka miesiêcy
Dla Ciebie siekiera to awantury o nic .... dla mnie o zmianê na lepsze. Czy to daje jakie¶ efekty ? Daje Daje .... W ci±gu czterech ostatnich miesiêcy nawróci³o siê na "moj± wiarê" co najmniej sze¶æ osób. Niczego nie zmienili ani nie pope³nili seppuku ze wstydu ... oni jedynie zmienili sposób my¶lenia o lakierowaniu i biznesie jakim jest to lakierowanie. Tylko tyle ... a tyle ... ju¿ wystarczy.
Ty @siekiera nie masz takich osi±gniêæ ... za to wspierasz ambitnie amatorskie lakiernictwo podwórkowe Có¿ taka to przywara forum ... ka¿dy mo¿e napisaæ co chce. Co najwy¿ej zostanie oceniony w przysz³o¶ci przez innych |
|
|
|
|
|
Siekiera
|
Wys³any: 2013-07-31, 06:38
|
0
|
|
|
|
Na forum s± tysiace stron i nie zamierzam szperaæ tam w poszukiwaniu cytatów ¿eby daæ tobie po¿ywke do kolejnych twoich pokrêtnych argumentowañ.
Nagle sie okaza³o ¿e projektorek troszczy siê i dba o dobro gównozjadów. Buuahaha
Natomiast mogê spróbowaæ zbieraæ twoje nowe wyzwiska i obelgi. Z czasem mo¿e wy³owiê te stare tak dla przypomnienia. Teraz nie zamierzam traciæ dobrej pogody na ja³owe dyskusje z tob±. |
|
|
|
|
Dementor
|
Wys³any: 2013-07-31, 07:22
|
0
|
|
|
|
KK napisa³/a: | Rozwiñ wypowied¼ |
Co tu rozwijaæ. Nie wiem, mo¿e tobie to nie przeszkadza ale ja poczu³em ¿e ktos zrobi³ ze mnie durnia i tyle. Wysz³o na to ¿e pisa³em (nie tylko ja) po to ¿eby kto¶ sobie na tym portfel zape³ni³. Dobrze ¿e nie zrobi³em b³êdu i pod jednym nickiem nie pisa³em tu i tam.
Je¿eli to prawda to dla mnie to sukinsyñstwo i tyle. Czy kto¶ mnie zapyta³ czy zgadzam siê aby na moich wypowiedziach kto¶ zarabia³? A gdzie jakie¶ prawa autorskie? |
|
|
|
|
Bombel
|
Wys³any: 2013-07-31, 08:04
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 99
|
Jestem od niedawna na forach ale te¿ to mi siê nie podoba.
PROJEKTER napisa³/a: | Niestety nie mam uprawnieñ ani przyzwolenia na to ¿eby kogokolwiek wprowadzaæ w sprawy administracji forum www.lakiernik.info Jest tam w³a¶ciciel ¶wieci na czerwono kto ma pytania proszê kierowaæ je do niego. O ile pamiêtam to ca³kowicie prywatny portal tak jak i ten. Jest teraz w wielkiej grupie moto focus i proponowa³ bym siê zastanowiæ czy ³±czenie portali tematycznych w jedn± wielk± grupê to b³±d, plajta, g³upota koniec portalu .... czy mo¿e rozwój, wiêksza widoczno¶æ w sieci i szersze mo¿liwo¶ci. Z du¿ym przy boku mo¿na zrobiæ wiêcej i sens tej zasady nie dociera tylko durniów, gównozjadów i tropicieli teorii spiskowych.
|
Nie do¶æ ¿e na naszych tre¶ciach zarobili kasê to jeszcze dalej wyzywa nas od durniów i gównozjadów. Co za cham
Panie Projekter z tego cytatu to najwa¿niejsze s± te "szersze mo¿liwo¶ci"....... w zarabianiu pieniêdzy |
|
|
|
|
kadafi
|
Wys³any: 2013-07-31, 08:56
|
0
|
|
|
|
Jak zwykle rozmowa donik±d.
Projekter bêdzie tkwi³ przy swoim (ma ogromna wiedzê ale ¶wiata lakiernictwa tym nie uzdrowi - co najwy¿ej bêdzie mia³ osobist± satysfakcje ¿e nakopa³ kolejnemu do dupy).
Ci w gara¿ach i norach dalej bêd± robili to co robi± (nadzieja ¿e czytaj±c forum bed± robili coraz mniej fuszery) mo¿e niewielki % siê "nawróci", mo¿e.
I tak bêdzie w kó³ko.Prowadzi to do tego ¿e wiêkszo¶æ tematów koñczy siê jak ten. Jak - ka¿dy widzi. Mo¿e trzeba siê zastanowiæ czy warto toczyæ te pyskówki bo jeden drugiemu nie ust±pi.
"Nie polemizuj z idiot± najpierw sprowadzi ciê do swojego poziomu a pó¼niej pobije do¶wiadczeniem" - mo¿e tak trzeba sobie przet³umaczyæ i odpu¶ciæ? |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2013-07-31, 09:23
|
-1
|
|
|
|
Siekiera napisa³/a: | Na forum s± tysiace stron i nie zamierzam szperaæ tam w poszukiwaniu cytatów ¿eby daæ tobie po¿ywke do kolejnych twoich pokrêtnych argumentowañ. |
Sratatata ... Pêkasz jak stare gacie na dupie
Ja ... to troszczê siê tylko o swoich klientów. Zaraz po zaliczce moja troska o nich jest ogromna. Innym mogê ³askawie z wielkiej ¿yczliwo¶ci co¶ tam podpowiedzieæ, zasugerowaæ albo wyja¶niæ ¿e kto¶ ich ok³ama³.
Natomiast zdeklarowane ordynarne, têpe gównozjady i zawodowi durnie z powid³ami w bani .... to obiekty do kopania po tyku i srania na nich .... TU, TAM w prasie i w realu ... skapuj to wreszcie siekiera bêdzie ci ³atwiej oddychaæ. Moja pogarda dla wszawych popaprañców marnuj±cych sobie ¿ycie na w³asne ¿yczenie i pikuj±cych w dó³ jest tak zakorzeniona ¿e nosi cechy wrodzonej przywary. Ja nie wiem jak to dzia³a w przyrodzie ... ale 10 minut rozmowy z durnym patenciarskim gównozjadem potrafi zniweczyæ plany rozwojowe wydawa³oby siê m±drych i stabilnych ludzi, a przynajmniej je powstrzymaæ. Jeden post z otch³ani nêdzy i inny biedak zamiast uruchomiæ my¶lenie i siê spi±æ do dzia³ania, wycofuje siê do jakiej¶ podrêcznej obesranej nory na przeczekanie
Temat pistolety lakiernicze ----- Ile mo¿na pisaæ to samo ? Ile nawróconych osób musi napisaæ ¿e mia³o tani syf z chin i w przeb³ysku inteligencji wywali³o go w cholerê kupuj±c markowy sprzêt do refinishu. Nagle ... w jeden czy kilka dni okazuje, siê ¿e nast±pi³ u nich w norce cud. Wychodzi piêknie, lakierownia sprawia przyjemno¶æ, kolory pasuj±, materia³u idzie mniej ... nawet syfów jest mniej.
Ale NIE !!! ... za namow± takiego @siekiera który to niby jest tolerancyjny i z tej tolerancji wychodzi wiêcej szkód ni¿ po¿ytku, prêdzej czy pó¼niej jaka¶ wsza spada z dupy i zdeklarowany gównozjad wali swoj± przemy¶liwan± miesi±cami tezê ... na ch...j pistolet dla profesjonalisty jak Ja se maluje dla siebie ... i piszczy posraniec o zaletach chionola ... gówno wiedz±c o lakiernictwie i i pistoletach do refinishu ... Jak siê niedawno okaza³o ku mojemu mega zaskoczeniu ka¿dy siê m±druje publicznie o pistoletach ( piêæ lat m±dro¶ci !!! ) a tylko kilka osób na forum wiedzia³o na jakiej zasadzie dzia³a grawitcyjny pistolet pneumatyczny .
Gównozjad to nas±czona z³ymi nawykami substancja aktywna. Jak naci¶niesz do bólu jest szansa, ¿e kwas wyleci i pomimo ¿e z dnia na dzieñ nie da siê nic zmieniæ by³y gównozjad my¶li ju¿ samodzielnie i ma plan. Jak nie przyci¶niesz ... materia gównozjada wsysa z forum i z realu wszytko co tandetne i porypane byle by³o tanie. Mó¿g gównozjada jest oporny na m±dre porady i otwarty na durnoty. Sposób pojmowania rzeczywisto¶ci zale¿ny od ceny sk³adnika tej rzeczywisto¶ci
Ile osób z forum pracuje na markowym systemie lakierniczym od pocz±tku do samego koñca ? Ca³e szczê¶cie ¿e portale nie s± nigdy reprezentatywne dla ca³o¶ci bran¿y bo mo¿na by siê za³amaæ albo zwyczajnie wypi±æ dupê na tych co zaczynaj± i niech sobie latami b³±dz± .... Ilu lakierników zawodowych lakierników wyprostowa³o TU swoje nawyki po przeczytaniu postów ... miêdzy innymi moich postów Panie @siekierka@ ???
Ja zostanê przy bezkompromisowej krytyce ka¿dego durnego ruchu jaki opisze tu jaki¶ usher ... np lakierowania sprayem. Ka¿dy z was mo¿e sobie ich chwaliæ ... nawet zrobiæ kolesiowi loda z zachwytu .... Dla mnie nie ma PRAWIE DOBRZE bo "prawie" robi wielk± ró¿nicê. Nie ma "prawie" dobrej naprawy lakierniczej. "Prawie" dobrego materia³u, lub prawie dobrego pistoletu lakierowania. Nie istniej takie stwierdzenie techniczne czy technologiczne jak "MO¯E BYÆ". Nie dam siê zaraziæ chorob± gównozjadów bo to co roznosz± to choroba ¶miertelna,. Zdycha siê w biedzie i konwulsjach. Umiera jako dziad czêsto w samotno¶ci.
Taka z³ota my¶l na koniec dla tych co jeszcze my¶l±, a nie tylko dryfuj± gdzie powieje wiatr
Ludzie staj± siê rozs±dni dopiero wtedy gdy wszystkie inne sposoby zawiod± |
|
|
|
|
|
Siekiera
|
Wys³any: 2013-07-31, 09:42
|
0
|
|
|
|
Przeczyta³em twoje jak ty to nazywasz wynurzenia i co? dalej piszesz to samo co juz napisa³e¶ setki razy. Po co ty sie tak produkujesz przecie¿ wiêkszo¶æ i tak czyta twoje posty dla rozrywki, ³acha podrzeæ z ciebie
Dla odmiany jak jeste¶ taki to niby rzetelny w opisywaniu tej swojej chorej rzeczywisto¶ci to daj linka do mojego postu gdzie napisa³em to co sugerujesz:
PROJEKTER napisa³/a: | Ale NIE !!! ... za namow± takiego @siekiera który to niby jest tolerancyjny i z tej tolerancji wychodzi wiêcej szkód ni¿ po¿ytku, prêdzej czy pó¼niej jaka¶ wsza spada z dupy i zdeklarowany gównozjad wali swoj± przemy¶liwan± miesi±cami tezê ... na ch...j pistolet dla profesjonalisty jak Ja se maluje dla siebie ... i piszczy posraniec o zaletach chionola ... gówno wiedz±c o lakiernictwie i i pistoletach do refinishu |
No podaj cytat albo linka
PROJEKTER napisa³/a: | Nie dam siê zaraziæ chorob± gównozjadów bo to co roznosz± to choroba ¶miertelna,. Zdycha siê w biedzie i konwulsjach. Umiera jako dziad czêsto w samotno¶ci.
|
O samotno¶ci i problemach TWOICH to ju¿ tu kto¶ pisa³ wiêc rozumiem ¿e piszesz to z w³asnego do¶wiadczenia. Szkoda mi ciebie, cz³owieku z chor± psychik± i powtórzê za kim¶ "Projekter, ty masz kolegów?" |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2013-07-31, 10:18
|
0
|
|
|
|
Bombel napisa³/a: | Nie do¶æ ¿e na naszych tre¶ciach zarobili kasê to jeszcze dalej wyzywa nas od durniów i gównozjadów. Co za cham |
Ty bombel .... ³adnie ci siê w tej bani pokrêci³o od tego upa³u
Ty w ogóle siê zastanawiasz chwilê nad tym co wypisujesz publicznie? Choæ sekundê ?
Kto to NAS .... "NAS wyzywa" ... a konkretniej ? Bo Ja akurat precyzyjnie wiem kto tu jest fachowcem kto zawodowcem, a kto gównozjadem ... i durniem ... a TY wiesz ? Przyjmuje od teraz do wiadomo¶ci ¿e TY wpisujesz siê w filozofiê gównozjada i czujesz dotkniêty uwagami do nich kierowanymi. Zapamiêtam ... bo nie mia³em zdania na twój temat. Skoro siê zdeklarowa³e¶ to wezmê to w przysz³o¶ci pod uwagê
Spytam a propos twojego oburzenia .... jakie TY ... konkretnie TY anonimowy nicku bombel wnios³e¶ wa¿ne i istotne tre¶ci do do archiwum tamtego portalu, albo tego Forum ? Jakie TY bombel wzorce w³asnych dzia³añ masz do zaproponowania innym Usherom ¿eby mogli pod±¿aæ twoj± drog± do sukcesu. Jakie to wa¿ne tre¶ci napisa³e¶ ¿e tamto forum zmieni³o siê nagle w tak atrakcyjny k±sek ¿e kto¶ siê nachapa³ kasy na twojej wiedzy zawodowej i do¶wiadczeniu wylewnie opisanym w twoich postach ? Czy Ty siê przypadkiem nie wywy¿szasz np ... nie ¿ebym zazdro¶ci³ ale sporo piszê ... postów te¿ ?
Nic nie wiesz o tamtym forum, a siê m±drujesz. Gdy kto¶ nic nie wie o lakiernictwie, a siê publicznie m±druje zostaje "durniem" , a TY .... Nie wiesz czy tamto forum jest sprzedane czy to maria¿ kilku adminów, czy spó³ka czy tylko jeden wspólny serwer, lub obs³uga techniczna, Nie wiesz sk±d w³a¶ciciel ma kasê na utrzymanie portalu i czy go na to staæ, nie wiesz czy teraz bêdzie lepiej czy gorzej i jakie s± plany w³a¶ciciela portalu ... a najlepsze jest to ¿e z³amanego grosza Ty kolego bombel nie do³o¿y³e¶ do utrzymania tamtego forum i tego zreszt± te¿, a ¶miesz siê wypowiadaæ bez zaj±kniêcia ¿e na twoich tre¶ciach jaki¶ cham zbi³ tam kasê ? To jest g³upie b±bel ... takie ¿ale to lej± tylko nieudacznicy grzebi±cy po kieszeniach tych co odnie¶li w ¿yciu jaki¶ sukces. Takie wszy z klej±cymi siê paluszkami
Trzeba byæ durniem ¿eby siê m±drowaæ bez wiedzy o danej sprawie .... ma³o tego .... trzeba jeszcze byæ zasranym tchórzem ¿eby pisaæ to TU, a nie TAM. Przysz³o ci to do g³owy mo¿e zanim wyklepa³e¶ wa¿n± "opiniê" ?
Tam b±belku jest w³a¶ciciel portalu Lakiernik.info i jak masz jakie¶ pretensje to siê TAM zaloguj i wysmaruj swoje gorzkie ¿ale. TU .. to b³azenada. Nic to nie da, wiêc po jak± choler± pisaæ choæby jedno s³owo .... chyba tylko po to ¿eby siê o¶mieszaæ ? Po czasie ka¿da sprawa siê wyja¶nia, a posty zostaj± ... jeden g³upi post, potem drugi i w efekcie mamy durnego ushera z kup± g³upich niewiarygodnych postów.
Najpierw wyja¶nia siê sprawê rzetelnie i w ciszy .... potem wali w³asn± opnie do faktów i dowodów w publicznej czê¶ci portalu ... albo robi odwrotnie i zostaje Durn± pa³± |
|
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2013-07-31, 10:33
|
0
|
|
|
|
Siekiera napisa³/a: | PROJEKTER napisa³/a: | Ale NIE !!! ... za namow± takiego @siekiera który to niby jest tolerancyjny i z tej tolerancji wychodzi wiêcej szkód ni¿ po¿ytku .... |
No podaj cytat albo linka |
Prosisz i masz wylew tolerancji dla lakiernictwa podwórzowego
Siekiera napisa³/a: | Napisz w krótkich s³owach ( Projekter ) dlaczego w³a¶ciciel auta nie mo¿e go sobie samemu polakierowaæ bez wdawania siê w wielkie idee o ASO. No bo co.... no? |
To tyle .... w kwestii ¼le ukierunkowanej tolerancji prowadz±cej do wylewu ilo¶ci nor wyposa¿onych w nic nie kapuj±cego gównozjada.
£acha mo¿esz sobie drzeæ @siekiera nawet jak czytasz moje posty ... figa komu do tego jak siê relaksujesz w zaciszu domku ... tylko nie pisz o tym na forum i bêdzie OK. Bo tu jednak najwa¿niejsze jest to ¿eby kto¶ te posty czyta³, a nie olewa³ ciep³ym moczem jak twoje wysnute durne teorie spiskowe których namno¿y³e¶ ju¿ na tym forum "4" ... cztery kole¶ - linki czy cytaty ?
Co do liczby moich kolegów to wynosi ona zero "0". "Kolegowie" to s± zawsze obok jak jest OK, albo jak czego¶ potrzebuj± a jak siê robi do dupy i potrzeba pomocy albo wsparcia, lub przys³ugi to nie ma nigdy ¿adnych kolegów.... tylko d³ugi wdziêczno¶ci do sp³acenia przy najbli¿szej okazji. Wiêc Ja sam bez kolegów bêdê dalej gnoi³ gównozjadów, a TY w towarzystwie kolegów drzyj ³acha .... sobie albo kolegom jak tam ju¿ wolisz @siekiera |
|
|
|
|
|
Mariko12
|
Wys³any: 2013-07-31, 10:40
|
0
|
|
|
My¶libórz
|
Cytat: | Co do liczby moich kolegów to wynosi ona zero "0". "Kolegowie" to s± zawsze obok jak jest OK, albo jak czego¶ potrzebuj± a jak siê robi do dupy i potrzeba pomocy albo wsparcia, lub przys³ugi to nie ma nigdy ¿adnych kolegów.... tylko d³ugi wdziêczno¶ci do sp³acenia przy najbli¿szej okazji. Wiêc Ja sam bez kolegów bêdê dalej gnoi³ gównozjadów, a TY w towarzystwie kolegów drzyj ³acha .... sobie albo kolegom jak tam ju¿ wolisz @siekiera |
Racja |
|
|
|
|
Bombel
|
Wys³any: 2013-07-31, 12:20
|
+1
|
|
|
|
PROJEKTER napisa³/a: | Spytam a propos twojego oburzenia .... jakie TY ... konkretnie TY anonimowy nicku bombel wnios³e¶ wa¿ne i istotne tre¶ci do do archiwum tamtego portalu, albo tego Forum ? Jakie TY bombel wzorce w³asnych dzia³añ masz do zaproponowania innym Usherom ¿eby mogli pod±¿aæ twoj± drog± do sukcesu. Jakie to wa¿ne tre¶ci napisa³e¶ ¿e tamto forum zmieni³o siê nagle w tak atrakcyjny k±sek ¿e kto¶ siê nachapa³ kasy na twojej wiedzy zawodowej i do¶wiadczeniu wylewnie opisanym w twoich postach ? Czy Ty siê przypadkiem nie wywy¿szasz np ... nie ¿ebym zazdro¶ci³ ale sporo piszê ... postów te¿ ? |
Mo¿e ma³o wnios³em bo jestem na obu tych forach dosyæ krótko ale na lakierniku i tak d³u¿ej wiêc mia³em okazjê wiele rzeczy zauwa¿yæ i mia³o prawo mi siê nie spodobac to co przeczyta³em. Ty mo¿esz pisaæ te swoje durne epopeje a ja juz nie mog³em bo tobie siê to niepodoba? Chyba mózg wysra.³e¶ z porann± kup±.
To ¿e jestem anonimowy to sobie bardzo ceniê bo nigdy niewiadomo co i kiedy takiemu jak ty popaprañcowi strzeli do pustego ³ba. I nie zamierzam podawaæ ci nicka z lakiernika jak chcesz to siê domy¶laj. A co do mojej wiedzy i czy j± wnosze czy nie to moja sprawa ale nie czujê siê w tych kwestiach jakim¶ dyletantem. Od 9 lat pracujê jako jeden z czterech lakierników w du¿ym ASO gdzie szkolenia mamy conajmniej dwa razy w roku jak nie z jednego systemu to z drugiego. Dodatkowo mam przegl±d tego co jest na rynku dostêpne bo w wolnym czasie zrobiê co¶ prywatnie. Pewnie zaraz to skrytykujesz ale wali mnie to co tobie w pustym ³bie bulgocze.
Piszê o tym tu bo tam jako¶ nie zauwa¿y³em takiego tematu, zreszt± co to ma do rzeczy, przecie¿ wiêkszo¶æ ludzi pisze tu i tam. I to dziêki tym wszystkim pisz±cy forum ma jak±¶ warto¶æ, wiêc mo¿e uczciwiej by³oby od razu powiedzieæ o zamiarach a nie wyzywaæ teraz od durni i tchórzy. St±d te¿ taka moja reakcja w tym po¶cie.
Mo¿e co¶ przeoczy³em, prosze bardzo nie jestem nieomylny, wiêc podaj linka mi do tematu gdzie s± poruszane te sprawy?
Ja pisze na wielu forach ale zwi±zanych z moim hobby i nigdzie nie zauwa¿y³em takich uk³adów i uk³adzików. Jak forum jest tworzone przez ludzi z pasj± i dla ludzi z pasj± to trochê inaczej siê to wszystko odbywa. Tchórzostwo tu by³o zatajanie tego i dopiero jak wysz³o na innym forum to próbujesz jak zwykle przekrêciæ wszystko na swoje. |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2013-07-31, 19:12
|
0
|
|
|
|
bombel ... pieprzysz bzdety jak 16 letni dzieciak. W czarnej dupie to mo¿e pracujesz, ale nie w du¿ym ASO ... durny k³amco. Czyta³em twoje wynurzenia w postach ... mo¿e mia³e¶ zamiar tam pracowaæ ... pajacu. Zastanów siê chwilê zanim zaczniesz konfabulowaæ i wymy¶laæ sobie to¿samo¶æ bo ka¿dy napisany wcze¶niej Tu post to twoja historia dzieciaku. Jak otwarta ksiêga z CV ... wiêc albo k³ama³e¶ dot±d, albo k³amiesz teraz ? £askawie zdecyduj siê, bo teraz to masz rozdwojenie osobowo¶ci, a to siê leczy psychiatrycznie czubku.
Gdyby¶ choæ otar³ siê o du¿e ASO klasy premium ( bo to jest du¿e ASO ) to nie wypisywa³by¶ bzdur jak gównozjad z obsranej nory pracuj±cy tandetnymi tanimi produktami.
Tak to ju¿ TU jest co chwila kur...a Kolejny dureñ udaj±cy lakiernika zwieloletnim do¶wiadczeniem ¿eby tylko siê trochê wywy¿szyæ i nobilitowaæ. Szkoda lakierniku ASO, ¿e spa³e¶ na tych rzekomych szkoleniach ... co za durny Pajac !
W sprawie forum bombel .... Co¶ ci nie pasuje to wal kole¶ pod w³a¶ciwy adres, a nie TU ci±gniesz durny temat o innym portalu. Gówniarz jeste¶ albo masz mózg gówniarza i tyle ... posrany tchórzu. I nie skacz z t± anonimowo¶ci± bo skoro taki jeste¶ hardy anonim to znaczy, ¿e nie istniejesz Pajacu udaj±cy fachowca. Nie ma ciê. Skoro nie istniejszy to twój nick mo¿na mieszaæ z gównem i gnojem ,,, i tak pewnie zrobiê zdeklarowny gównozjadzie
Robello ... mówi ci to co¶ ? Lakiernik ASO ? Cz³owieku pier....olnij siê ostro w czaszkê. Jak ci siê przestanie krêciæ we ³bie to po¶wiêæ chwilê i zapytaj co to za produkty ? .. nie na forum ... na tym forum jeden toporek tylko konfabuluje zmy¶laj±c pier do³y ... Dotrzyj do ¼ród³a b±belku bo posty na forum to bardzo czêsto tylko sranie z dupy jakiego¶ przyg³upa, a nie rzetelne fachowe i wiarygodne informacje.
Dlatego z tym walczê ... dlatego leje siê krew i setki wyzwisk kierowane przeciwko takim k³amc±
.... i tak ogólnie .......
Kiedy do was dotrze wreszcie drodzy Usherzy, ¿e jeste¶cie tym co piszecie na forum ? literami formuj±cymi wyrazy uk³adaj±ce siê w zdania... ¿eby mia³y sens to trzeba to przemy¶leæ zanim zacznie siê waliæ w klawisze
Nikt nie sprawdza jak jest w realu u was w norach. Nikt nie stoi nad wami z pistoletem nad g³ow± i nie zmusza do dopisania posranych pier dó³, durnot, k³amstw i skrajnych g³upot o technologi warunkach czy sposobie przeprowadzenia naprawy ... co was pcha do opisywania w³asny popisów jak wszystko od pocz±tku do koñca to syf i cenzura robota zakoñczona sprayem. Wystarczy najpierw pytaæ duuuuuuuu¿o pytaæ ... jednocze¶nie grzebaæ w archiwum i ch³on±c bezkres wiedzy z tego i nawet tamtego forum ...bo ka¿de forum to tylko posty m±dre i fachowe albo durne bo pisane przez gównozjadów szerz±cych taniochê i syf.
Piêæ minut zastanowienia i ka¿dy post nicku X mo¿e byæ autorytatywny i buduj±cy opiniê o fachowcu jaki za nim stoi. Piêæ minut na wdech powietzra zanm naopiszesz post i to forum mo¿e byæ kopalni± gigantycznej wiedzy ... Ja piêæ lat popisywa³em siê posiadan± wiedz± ... Teraz kopie durniów i sram na gównozjadów. Wiedza idzie przez PW.
Albo wyprostuje durniów i gównozjadów, albo utopie w gównie , albo ..... mnie kto¶ st±d wywali i wtedy na innym portalu napiszê ¿e TEN zszed³ na psy skoro fachowcy nie mog± krytykowaæ durny posranych pomys³ów przyg³upów. Wywalony nie mogê pisaæ ... a nie wywalony muszê pisaæ. Pytanie teraz ...
Pisaæ i zgadzaæ siê z tym co prezentujecie w niektórych tematach .... udaj±c durnia zawodowego ? ... czy Pisaæ i je baæ niektórych za idiotyzmy k³amstwa konfabulacje nie rzetelno¶æ i patenciarstwo ?
Ja mam swój w³asny cel na TYM forum.
Na tamtym nie ma ju¿ durnot ... TAM ka¿dy obsrany gównozjad zastanowi siê piêæ minut zanim napisze post. Tam nie mam ju¿ za du¿o do roboty. Tam administrator mia³ cel. Tu administrator ma inne podej¶cie .... daje ka¿demu duuuuu¿± wolno¶æ wypowiedzi ... ka¿demu ... To dwa inne portale o tej samej tematyce. Doceniam i korzystam z tego
¯eby zrozumieæ wystarczy pogadaæ z @Jacklack TAM ..... i Dr.Cruell TU .... ¿eby zrozumieæ i to poj±æ. Ale wielu z was ewidentnie to przerasta ... to ju¿ za trudne jest ! ... to mog³oby was zabiæ ! |
|
|
|
|
|
Bombel
|
Wys³any: 2013-07-31, 23:47
|
+1
|
|
|
|
Jednak wysr.a³e¶ rano te resztki mózgu.
Popaprañcu, wali mnie dokumentnie co sobie my¶lisz o mnie. Dla ciebie to mogê byæ dzieciakiem z gimnazjum.
Ciekawe który post ci da³ tak± wiedzê o mnie ¿e nazywasz mnie k³amc±? Mo¿e ten w którym napisa³em ¿e "jestem zielony" - nie ³apiesz ironii, chodzi³o mi o mój avatar
Pisa³em przecie¿, ¿e robiê te¿ fuchy bo w firmie robimy na dwie zmiany i mam sporo czasu. A materia³u nie wynosze z firmy tylko sobie legalnie kupujê. Kupujê to co mi siê podoba. W³a¶nie próbowa³em baze Roberlo i co z tego?
Hehe
PROJEKTER napisa³/a: | Robello ... mówi ci to co¶ ? |
Lepiej naucz siê nazw produktów bo w³a¶nie wychodzisz na megagównozjada, który kiedy¶ co¶ troche polakierowa³ a teraz siê m±drzy. |
|
|
|
|
Bombel
|
Wys³any: 2013-08-01, 00:30
|
+1
|
|
|
|
PROJEKTER napisa³/a: | W sprawie forum bombel .... Co¶ ci nie pasuje to wal kole¶ pod w³a¶ciwy adres, a nie TU ci±gniesz durny temat o innym portalu. Gówniarz jeste¶ albo masz mózg gówniarza i tyle ... posrany tchórzu. I nie skacz z t± anonimowo¶ci± bo skoro taki jeste¶ hardy anonim to znaczy, ¿e nie istniejesz Pajacu udaj±cy fachowca. Nie ma ciê. Skoro nie istniejszy to twój nick mo¿na mieszaæ z gównem i gnojem ,,, i tak pewnie zrobiê zdeklarowny gównozjadzie |
Wiesz co, szczam na to czy tobie siê podoba czy nie to co piszê i gdzie piszê. Ty jeste¶ tu forumowym wrzodem na odbycie wiêc to co ty chcesz to mo¿esz zameldowaæ koniowi.
Jutro mam na rann± zmianê wiêc jak chcesz to wieczorem mo¿emy znowu powymieniaæ siê komplementami a teraz na dobranoc cmoknij mnie w fajfusa tylko zêby umyj ¿eby mi siê jaki¶ syf nie zrobi³ od tego jadu którym ziejesz. |
|
|
|
|
Siekiera
|
Wys³any: 2013-08-01, 06:02
|
+1
|
|
|
|
PROJEKTER napisa³/a: | Siekiera napisa³/a:
PROJEKTER napisa³/a:
Ale NIE !!! ... za namow± takiego @siekiera który to niby jest tolerancyjny i z tej tolerancji wychodzi wiêcej szkód ni¿ po¿ytku ....
No podaj cytat albo linka
Prosisz i masz wylew tolerancji dla lakiernictwa podwórzowego
Siekiera napisa³/a:
Napisz w krótkich s³owach ( Projekter ) dlaczego w³a¶ciciel auta nie mo¿e go sobie samemu polakierowaæ bez wdawania siê w wielkie idee o ASO. No bo co.... no?
To tyle .... w kwestii ¼le ukierunkowanej tolerancji prowadz±cej do wylewu ilo¶ci nor wyposa¿onych w nic nie kapuj±cego gównozjada. |
Z twojej wypowiedzi zrozumia³em ¿e chodzi ci o moje namawianie do kupowania chiñskiego pistoletu. Dlatego napisa³em ¿ebys poda³ linka ale widze ¿e tobie chodzi oco¶ innego.
O to ¿e jak kto¶ (amator) zapyta co i jak w danym momencie zrobiæ bo podj±³ decyzjê ¿e samodzielnie co¶ sobie naprawi to ja mu pomogê.
Oczywi¶cie ¿e to zrobiê kolejny raz i jeszcze kolejny bo ja inaczej rozumiem sens przebywania na forach (niewa¿ne czy lakierniczych czy nie).
Ty tego nigdy nie zrozumiesz bo ty na forach lakierniczych rozpocz±³e¶ aktywno¶æ po to aby znale¼æ tutaj sobie potencjalnych klientów.
Doskonale to wszystko pamiêtam jak by³o kiedy¶, jak reklamowa³e¶ swoje us³ugi i to chyba siê nie zmieni. Dalej jestes cwaniakiem który na forach szuka pieniêdzy.
Oczywi¶cie, ty jeste¶ te¿ przebieg³y wiêc wiesz, ¿e aby na forach zdobyc reputacjê to pomagasz te¿ czasami mniej zorientowanym w ogarniêciu niektórych kwestii, bo wiesz ¿e i tak na nich nie zarobisz.
Ty czekasz jak ta hiena na ³akomy k±sek i przyznam ¿e znajdujesz dawców. Ich sprawa.
PROJEKTER napisa³/a: | Ja mam swój w³asny cel na TYM forum. |
To jest od dawna wiadomo, ¿e ty masz w³asny cel. Kasa, kasa, kasa.
Od takich co sami chc± cos zrobiæ to nic nie wyci±gniesz wiêc gnoisz ich.
Ze mn± te¿ ju¿ kiedy¶ wojowa³e¶ i doskonale wiesz, ¿e mi nic nie mo¿esz zrobiæ. A ja tobie tak bo biem kim jeste¶ i mam du¿o znajomych nawet takich którzy z tob± wspó³pracowali. Pisa³em ci o tym i pamiêtaj ¿e za ka¿dym razem jak bêdê rozmawia³ z kim¶ kto móg³by zap³aciæ ci za twoje us³ugi to nie omieszkam mu umiejêtnie przemyciæ jaki ty to jeste¶ wyrachowanym cwaniakiem. |
|
|
|
|
grigorios
|
Wys³any: 2013-08-01, 08:24
|
0
|
|
|
|
Temat interesuj±cy bo mnie równie¿ zdarza siê ¿e kolor czasem nie pasuje ale to pewnie sprawa mojego gun'a. Mnie projekter zapewne nazwa³by w³a¶nie gównozjadem ale po przeczytaniu tej ca³ej konwersji przyznajê mu racjê i chylê czo³a za to ¿e w tej ca³ej nagonce znajduje jeszcze odrobinê czasu i miejsca by co¶ doradziæ innym. A tak w ogóle to witam wszystkich bo nowy jestem |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2013-08-01, 09:00
|
0
|
|
|
|
Siekiera napisa³/a: | Ze mn± te¿ ju¿ kiedy¶ wojowa³e¶ i doskonale wiesz, ¿e mi nic nie mo¿esz zrobiæ. A ja tobie tak bo biem kim jeste¶ i mam du¿o znajomych nawet takich którzy z tob± wspó³pracowali. |
Pamiêtam t± durn± dyskusjê z tob± i wymy¶lane tam przez Ciebie pie rdo³y . Szkoda ¿e jako¶ tak z ³atwo¶ci± nie przychodzi ci wskazanie z 10 czy 20 oszukanych przez mnie osób czy choæby nie zadowolonych ze wspó³pracy ze mn±. Nie twierdzê ¿e ich nie ma bo na kilku pajaców z w³asn± wizj± ¶wiata te¿ przez te 14 lat trafi³em ale to garstka ... pytam tylko ... Skoro znasz moich klientów, czy znasz te¿ opiniê o tym jak skutecznie dzia³am w realu i ciekawe ilu z tych których znasz jest z jakiego¶ forum ... bo widzisz forum to bardzo kiepskie miejsce na szukanie inwestorów dla du¿ych spektakularnych obiektów którymi siê zawodowo zajmujê. Te ma³e ... to dla wiêkszo¶ci forumowiczów docelowa realizacja ich marzeñ.
Skapuj to ³askawie @siekiera ¿e Ja nie montuje wentylatorków w gara¿ach i nie uczê dzieci ze szko³y jak trzymaæ pistolet.
Sam fakt ¿e piszesz o tym jaki z Ciebie mocarz w mieszaniu w cudzych interesach pokazuje ¿e¶ biedny sfrustrowany pionek. Czytam twoje posty w tematach i widzê jak zmy¶lasz i konfabulujesz, ¿e jedna firma kupi³a drug± i siê przekszta³ci³a w kolejn± ... to nie s± rzeczy istotne i bardzo szkodliwe, wiêc siedzê cicho ... ale opanuj siê k³amco bo wystarczy jedno pytanie ... Sk±d masz te informacje ? Podaj wiarygodne ¼ród³o ? i le¿ysz konfabulancie na cycach
Rzetelno¶æ przekazywanych informacji to podstawa wiarygodno¶ci ka¿dego zalogowanego tu nicku. Zapamiêtaj to sobie na przysz³o¶æ bo to najwa¿niejsza cecha jak odró¿nia na tym forum moje wypowiedzi od twoich. .... to po pierwsze.
Druga sprawa ... Bieda kole¿ko to powód do wstydu w ¶rodkowej Europie w kraju cz³onkowskim UE z ustrojem opartym o wolno¶æ us³ug i handlu. Do wstydu i obciach, a powód nie chwalenia siê. Cz³owiek zdolny do pracy zdrowy i m³ody gdy skazuje siê na biedê ma pusto w bani. To dureñ, dupek i nieudacznik ¿yciowy. Idealny materia³ na gównozjada. Jak to kiedy¶ zrozumiesz ... to zrozumiesz te¿ ¿e normalni ludzie czyli - JA i wiêkszo¶æ twoich klientów ( sprzedawco lakierów ) oraz ka¿dy kto zarabia na swojej pracy jest porostu normalny, a nie jaki¶ taki"poje bany".
Nie jestem pewien czy to o Ciebie dociera dwulicowcu. Bo Ja i np i taki zwyk³y gównozjad którego kopiê za brak ambicji ma wiêcej odwagi w o¶wiadczeniu, ¿e pracuje za pieni±dze, a nie za ziarnka ry¿u lub dla idei ni¿ TY udaj±cy kumpla i przyjaciela, a twoje posty to stek pier dó³ kompletnie nikomu do niczego nie potrzebny. Pomy¶l ... znikam jutro z forum na zawsze ... Portal bêdzie inny. Mo¿e lepszy mo¿e gorszy ... sprawa oceny .... ale inny. Znikasz TY @siekiera ... i nikt tego nie zauwa¿y . Guzik warte s± te twoje posty.
¯eby by³o jasne .... Ja pracuje za kasê. Nie p³acisz za moje us³ugi - Do Widzenia, rób jak sobie tam sam wymy¶li³e¶. Wiedza i do¶wiadczenie to jedno, a sposób w jaki siê j± wykorzystuje to ju¿ zupe³nie co innego. W Polsce s± specjali¶ci w tej bran¿y których wiedza zawodowa przebija moja stu krotnie ... TU nie napisali nawet "Dzieñ dobry". Kapujesz @siekiera ? .... Wiêc nie skacz mi tu z t± swoj± filantropi± bo to ¶mieszne i rusza za serducho tylko cwanych kretynów, którzy uwa¿aj± ¿e za szkolenia i doradztwo siê nie p³aci i to ma byæ im podane za darmo bo tak i ch...j.
W dupie mam takich cwaniaków. . Zap³acisz ... choæ z³otówkê ... mo¿esz stawiaæ wymagana i masz prawo do krytyki. Nie p³acisz zamknij ³askawie papê, na kolana i b±d¼ wdziêczny za ³askawo¶æ ja¶nie o¶wieconego Projektera, ¿e czasami podzieli siê z tob± za free swoj± przepastn± wiedz± i do¶wiadczeniem, bo inni specjali¶ci nawet nie odbior± od Ciebie telefonu.
Kiedy¶ ci wspomina³em, a teraz przypomnê ... Ja nawet nie je¿d¿ê do swoich potencjalnych klientów za free. Audyt kosztuje od 500 do 800 z³ + vat. Za darmo na spotkanie do klienta mo¿e jechaæ kto¶ kto ma guzik m±drego do powiedzenia. Kto¶ kogo wizyta przynosi korzy¶æ tylko jemu... np dostawca lakierów . Ja kolego jestem jak tajny serwer z terabajtem informacji ... has³o wej¶ciowe 800 z³ + vat
Ale ... w ramach autoprezentacji mogê ci wiele wyja¶niæ telefonicznie skoro dzwonisz na swój koszt i nie nara¿asz mnie na wydatki ... i to wie ka¿dy kto do mnie dzwoni³ z problemem. Mam nadziejê ¿e to rozwiewa w±tpliwo¶ci.
Ty k³am i wymy¶laj tu zabawne historie na forum za free, a Ja rzetelne informacje pomocne w biznesie jakim jest lakiernia bêdê dalej sprzedawa³ tak jak to robiê to od 14 ju¿ lat. . Pamiêtaj o tym, bo w swoich postach bardzo czêsto uzurpujesz sobie prawo do grzebania po cudzych kieszeniach. W tym temacie to ju¿ drugi raz, choæ guzik wiesz o pierwszej sprawie i o moich interesach. ... a kiedy dostajesz w wypiête dupsko jak w w±tku ... "nie igraj z prawem" zapowietrzasz siê i ju¿ ju¿ nie ma afery choæ post wcze¶niej by³a to mega wa¿na sprawa .
Co do szukania klientów na forum ... Có¿ nie ma w±tpliwo¶ci ¿e PROJEKTER to bezkres wiedzy zawodowej i cennych informacji, ale te¿ ... chamstwo w wypowiedziach bezkompromisowo¶æ, brak tolerancji, przesada w profesjonalnym podej¶ciu do lakierowania samochodów i niepohamowana agresja ... I CO SIEKIERA ? uwa¿asz ¿e to wspania³a reklama i cudowny ¶rodek na pozyskiwanie nowych klientów przez internetowe forum ? Ty to siê czasem zastanawiasz nad tym co piszesz publicznie ?
Kole¶ mój cel jest prosty. Gównozjady bez ambicji i planów rozwoju firmy, prowadz±ce nielegalne nor w chlewie ... wynocha do innej bran¿y bo tu szkodzicie i przeszkadzacie zawodowcom, uczciwym ludziom, psujecie opinie o lakiernikach, zani¿acie poziom i ceny, jeste¶cie powodem nap³ywu tanich gównianych produktów, i narzêdzi. Gównozjad to wcielone z³o. Hamulec rozwoju. Jest szansa którego¶ zdzieliæ ... to tak zrobiê
Inne wyj¶cie = Trzeba przestaæ byæ zdeklarowanym gównozjadem, uruchomiæ my¶lenie i krok po kroku z chlewu robiæ lakierniê. Jak ? ... O tym jest z 1000 moich postów. Wtedy ... witajcie Panowie lakiernicy. Macie problem ? Chêtnie pomogê. Do amatorów nic nie mam to odrêbny temat ... nie znoszê jednak jak jaki¶ gnojek robi ze mnie wa³a i udaj±c amatora kombinuje jak tu sobie dorobiæ na lakierowaniu us³ugowym, wypisuj±c non stop, ¿e nie zap³aci za drogi sprzêt bo on jest amator.
Zgnoiæ gównozjadów, wytêpiæ te zarazê. To mój cel na forum. Na ka¿dym forum. W ka¿dej bran¿y gównozjad z szarej strefy to wcielone z³o. Partacz i paprok naci±gaj±cy ludzi na kasê za tragicznie wykonywane us³ugi ... bo niestety tacy s± wszêdzie nie tylko w lakiernictwie samochodowym, a nikt nie jest taki m±dry ¿eby siê znaæ na wszystkim. Albo otwarcie z tym walczysz, albo padniesz ofiar± zalewu gównozjadów w tym kraju.
Nikogo nie namawiam ¿eby szed³ w moje ¶lady. To moja sprawa. Moja wojna. Zawodowcy coraz rzadziej karmi± gównozjadów. Z humorem ale stanowczo rozwalaj± gównozjadowe tematy co mnie TU bardzooooo cieszy. . W efekcie gównozjady karmi± siê same miêdzy sob± durnymi informacjami wytrzepanymi z dupy i otch³ani ich bogatego do¶wiadczenia z pracy w hlewie z wentylacj± okienno / drzwiow± ... ale niestety co jaki¶ czas jaki¶ toporek wpada i widzi ¿e ubywa mu klientów w sklepie wiêc wyci±ga do czcigodnych lakierników pomocn± d³oñ ... i ¿eby ci tak ku...a usch³a !!!
Rozumiesz z tego cokolwiek "toporku", czy wszytko ci wisi ko³o dzyndzla i masz to gdzie¶ .... a nawet jeste¶ przeciw bo "gównozjad" to przecie¿ twój klient.
JA i TY to otwarty konflikt interesów. ¯yjemy z dwóch ró¿nych koñców tej samej bran¿y |
|
|
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2013-08-01, 09:13
|
0
|
|
|
|
grigorios napisa³/a: | Temat interesuj±cy bo mnie równie¿ zdarza siê ¿e kolor czasem nie pasuje ale to pewnie sprawa mojego gun'a. Mnie projekter zapewne nazwa³by w³a¶nie gównozjadem |
Nie deklaruj siê tak otwarcie i zbyt szybko . Pamiêtaj ¿e to przywara za to co siê tu wypisuje na forum i jak siê podchodzi do tego biznesu w naprawach lakierniczych. Teraz nikt nic o tobie nie wie. Napiszesz 200 postów i wszytko bêdzie jasne. Tak to dzia³a a polowa uczestników forum tego nie ³apie.
Ja nie jestem wariatem z kosmosu i wiem, ¿e realizacja marzenia czy rozwój firmy wymaga czasu ... nawet bardzo duuuuu¿o czasu. Gdy idziesz krok po kroku w prawid³owym kierunku to gdzie¶ dojdziesz ... i nie zostaniesz gównozjadem. Najgorzej gdy tkwisz jak ko³ek w miejscu i jeszcze wypisujesz publicznie ¿e tak jak masz jest zaje bi¶cie .
Gównozjad to nie przywara s³abo wyposa¿onej lakierni ... to cecha charakteru porypanego bezmózgowca nie kapuj±cego warto¶ci s³owa "ambicja" stanowi±cego integraln± czê¶æ wyposa¿enia takiej obesranej nory.
W temacie. Dobrze ¿e zwracasz na to uwagê ... na zwi±zek miêdzy pistoletem, a kolorem. wiêkszo¶æ lakierników wie ¿e pistolet i jego dysza a nawet ci¶nienie robocze wp³ywa na odcieñ przy metalach i per³ach. Jednak ju¿ garstka zawodowców wie ¿e tak¿e w solidach rodzaj aparatu natryskowego i u¿ytej dyszy materia³owej ma na to ogromny wp³yw tak jak na krycie materia³u i przez to jego wydajno¶æ . Ciekawe czy kto¶ to wyja¶ni ?
Do po³o¿enia solid ... powiedzmy czerwony, albo granatowy. Dlaczego od tego jak zadzia³a pistolet zale¿eæ bêdzie ostatecznie kolor / barwa / odcieñ, wykonanej naprawy ? |
|
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2013-08-01, 09:27
|
0
|
|
|
|
Bombel napisa³/a: | Wiesz co, szczam na to czy tobie siê podoba czy nie to co piszê i gdzie piszê. Ty jeste¶ tu forumowym wrzodem na odbycie wiêc to co ty chcesz to mo¿esz zameldowaæ koniowi. Jutro mam na rann± zmianê wiêc jak chcesz to wieczorem mo¿emy znowu powymieniaæ siê komplementami a teraz na dobranoc cmoknij mnie w fajfusa tylko zêby umyj ¿eby mi siê jaki¶ syf nie zrobi³ od tego jadu którym ziejesz. |
... wypowiedzia³ siê publicznie na forum ... zawodowy lakiernik samochodowy z dziewiêcioletnim do¶wiadczeniem w du¿ej ASO klasy premium ... jak siê dowiadujemy jedynej w Polsce w której lakiernia pracuje na dwie zmiany .... przepraszam b±belku ... nie doczyta³em to kiedy ty odbierasz ten swój pierwszy dowód osobisty ?
Bombel napisa³/a: | Pisa³em przecie¿, ¿e robiê te¿ fuchy bo w firmie robimy na dwie zmiany i mam sporo czasu. A materia³u nie wynosze z firmy tylko sobie legalnie kupujê. |
uhhhhhhaaaaaaa buchaaaaaa zdeklarowany gównozjad, a nie kradnie materia³ów z roboty ... normalny ewenement na skalê ca³ej Polski ... gównozjad ale uczciwy Smieszny pypciu ... ka¿dy twój post pokazuje ¿e dupa z ciebie, a nie zawodowy lakiernik. Wiêc nie k³am ¿e jeste¶ zawodowcem i od lat siê tym zajmujesz, albo przemy¶l swoje publiczne wypowiedzi ... posrany chamie ! |
|
|
|
|
|
SpeedKing
|
Wys³any: 2013-08-01, 11:01
|
0
|
|
|
Superamator
|
PROJEKTER napisa³/a: | Do amatorów nic nie mam to odrêbny temat ... nie znoszê jednak jak jaki¶ gnojek robi ze mnie wa³a i udaj±c amatora kombinuje jak tu sobie dorobiæ na lakierowaniu us³ugowym, wypisuj±c non stop, ¿e nie zap³aci za drogi sprzêt bo on jest amator. |
To czemu¶ siê przyczepi³ do mnie, cytuj±c tylko czê¶æ mojej wypowiedzi, zapominaj±c o tym, ¿e plan na tego Fiata jest taki, by za jaki¶ czas oddaæ go fachowcom? Moja jedyna wina jest taka, ¿e chcia³em spróbowaæ na czym¶, co i tak nie ma ¿adnej warto¶ci (lakier w miejscach które próbowa³em polakierowaæ, nie Fiat ) i publicznie zapyta³em siê o powód dla którego w lakierze akrylowym wysz³a ta ró¿nica w kolorze.
PROJEKTER napisa³/a: |
Zgnoiæ gównozjadów, wytêpiæ te zarazê. To mój cel na forum. Na ka¿dym forum. W ka¿dej bran¿y gównozjad z szarej strefy to wcielone z³o. Partacz i paprok naci±gaj±cy ludzi na kasê za tragicznie wykonywane us³ugi ... bo niestety tacy s± wszêdzie nie tylko w lakiernictwie samochodowym, a nikt nie jest taki m±dry ¿eby siê znaæ na wszystkim. Albo otwarcie z tym walczysz, albo padniesz ofiar± zalewu gównozjadów w tym kraju. |
Masza racjê. Szara strefa to najwiêksza zaraza! Ja od lat pracuje w handlu alkoholem i przeszed³em wszystkie kana³y dystrybucji, a od kilku lat prowadzê w³asny sklep monopolowy. I wkur...wiaj± mnie przemytnicy i nielegalne rozlewnie (na szczê¶cie to zjawisko zanika), ale nic nie mam do go¶cia który warzy sobie kilka litrów piwa, czy nastawi winko, pod warunkiem ¿e tym nie handluje
Ale Ty, nie znaj±c mnie kompletnie wyla³e¶ na mnie wiadro pomyj, bo za³o¿y³e¶ z góry ¿e jak kupi³em kompresor i pistolet to od razu bêdê budowa³ norê by przytuliæ ciut grosza. Trochê wiary w ludzi! |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2013-08-01, 11:58
|
0
|
|
|
|
SpeedKing napisa³/a: | To czemu¶ siê przyczepi³ do mnie, cytuj±c tylko czê¶æ mojej wypowiedzi, zapominaj±c o tym, ¿e plan na tego Fiata jest taki, by za jaki¶ czas oddaæ go fachowcom? .....
Ale Ty, nie znaj±c mnie kompletnie wyla³e¶ na mnie wiadro pomyj, bo za³o¿y³e¶ z góry ¿e jak kupi³em kompresor i pistolet to od razu bêdê budowa³ norê by przytuliæ ciut grosza. Trochê wiary w ludzi! |
@SeedKing wiele nieporumienieñ na forum wynika z tego ¿e kto¶ nieuwa¿nie czyta posty do których siê potem odnosi, lub bardzo niechlujnie, czy chaotycznie pisze swoje posty do których odnosz± siê inni Zaskoczy³e¶ mnie teraz t± informacj± któr± to niby przegapi³em ... ¿e to ratunkowe dzia³anie sprayem i lakierem, a plan jest taki ¿eby oddaæ ten samochód do renowacji fachowcom.
Powiem ... WOW nic tylko bêdê ciê zaraz przeprasza³ .... ale ..... ALE .... przeczyta³em uwa¿nie i powoli jeszcze raz twoje posty z pocz±tku tego tematu zanim siê do nie go w³±czy³em i wybacz kolego .... ale .... nie ma tam ani s³ówka o takich planach .... Jest za to jasno napisane, ¿e bêdziesz siê uczy³ lakierowaæ, a¿ doro¶niesz do SAMODZIELNEJ RENOWACJI.
W takiej sytuacji "wiadro pomyj" jak je nazywasz polecia³o na Ciebie z ..... mojego do¶wiadczenia na forum. Pad³e¶ ofiar± pewnego standardu. Ci których tak mieszam z b³otem zawsze zaczynaj± od swojego samochodu lub motorynki. Krok dwa zakup sprzêtu krok trzy gówniana patenciarska modernizacja nory ... krok cztery nielegalne us³ugi lakiernicze za 5 dych. Oczywi¶cie ca³y czas pytaja co i jak i jaki sprzêt za 100 z³ i wentylator za 68 i lakier za 20 max 40 z³ .... To zasada. 95 na 100 usherów tak robi i zostaje gównzjadem z przekonaniem ¿e po kilku miesi±cach prób w chlewie s± ju¿ specjalistami od lakiernictwa pojazdowego.
Owszem mogê siê czasami pomyliæ ( wspomina³em o tym w postach w tym temacie trochê wcze¶niej ) i skarciæ kogo¶ kompletnie nie winnego. Ale zastanów siê sam z czego to wynika ? Czytam twoje posty i oceniam co czytam ! Jeste¶ tu tym co napiszesz. Mo¿e realu fajny z ciebie kole¶ i pouk³adany m±dry go¶æ. Jak tego nie napiszesz a z postów wychodzi kierunek twoich dzia³a na gównozjada to mo¿e nies³usznie ale dostaniesz tak± ³atê.
Napisze co¶ "No Fear" ... Uwa¿am niestety ¿e lepiej zdzieliæ kogo¶ niewinnego tu na forum obelgami ... ni¿ przez niedopatrzenie przepu¶ciæ choæby jednemu durnemu gównozjadowi z obsranej nory.
Czujesz siê niesprawiedliwie "obrzucony b³otem" ? ... hmmm Napisz wiêcej o swoich planach, kierunku dzia³añ, i tym co zamierzasz dalej robiæ w tej bran¿y, a sprawa siê b³yskawicznie wyja¶ni. Mo¿e faktycznie z Ciebie tylko amator lub fascynat lakierowania. Pod³ubiesz sobie cicho w gara¿u i nikomu nie bêdziesz szkodzi³ ? ... a mo¿e jednak .... jeste¶ .... warty ka¿dej napisanej tu obelgi durny gównozjad ? ... Bo zastanów siê @SpeedKing ... Sk±d Ja to mogê wiedzieæ ? Przeczyta³em co napisa³e¶ na wstêpie, a tam bia³o na szarym .... nic tylko wyrós³ nowy gównozjad z ide± rozwoju od zera ...
Pisz ... taka to forma komunikacji na internetowym portalu ... i dodam, ¿e odpowiedz na swoje pytanie to jednak dosta³e¶ Zarówno na temat przyczyny ró¿nicy barwy jak i tego ¿e to nie jest b³±d mieszalni ... tzn, kolor siê nie zgadza i mo¿esz tak my¶leæ ... ale tak ma byæ gdy lakier przyje¿d¿a z mieszalni. Reszta w rêkach fachowego lakiernika.
Tylko amatorzy i gównozjady bez mózgowe, maj± problemy z kolorami lakierów. Fachowcy sobie radz± bez specjalnych awantur i pisku. |
|
|
|
|
|
Siekiera
|
Wys³any: 2013-08-01, 12:28
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER napisa³/a: | Siekiera napisa³/a:
Ze mn± te¿ ju¿ kiedy¶ wojowa³e¶ i doskonale wiesz, ¿e mi nic nie mo¿esz zrobiæ. A ja tobie tak bo biem kim jeste¶ i mam du¿o znajomych nawet takich którzy z tob± wspó³pracowali.
Pamiêtam t± durn± dyskusjê z tob± i wymy¶lane tam przez Ciebie pie rdo³y . Szkoda ¿e jako¶ tak z ³atwo¶ci± nie przychodzi ci wskazanie z 10 czy 20 oszukanych przez mnie osób czy choæby nie zadowolonych ze wspó³pracy ze mn±. Nie twierdzê ¿e ich nie ma bo na kilku pajaców z w³asn± wizj± ¶wiata te¿ przez te 14 lat trafi³em ale to garstka ... pytam tylko ... Skoro znasz moich klientów, czy znasz te¿ opiniê o tym jak skutecznie dzia³am w realu i ciekawe ilu z tych których znasz jest z jakiego¶ forum ... |
Nie zrozumia³e¶ mnie, nie chodzi³o mi o twoich klientów tylko firmy dla których ty by³e¶ (jeste¶) klientem wiêc nie zamierzam wymieniaæ ¿adnych nazw. Wystarczy³o ¿eby¶ co¶ opacznie zrozumia³ i ju¿ wysmarowa³e¶ na ten temat kolejny elaborat.
Dalsze twoje domys³y o moich klientach s± wyssane z fiu.ta, Gówn.o wiesz komu sprzedajê
I wracaj±c do tematu:
Dalej nie przekona³es mnie dlaczego w³a¶ciciel auta, traktora czy busa nie mo¿e go pomalowaæ samodzielnie je¿eli ma tak± ochotê? |
|
|
|
|
SpeedKing
|
Wys³any: 2013-08-01, 12:57
|
0
|
|
|
Superamator
|
@PROJEKTER, nie znalaz³e¶, du¿o literek tutaj. Nawet cytowa³e¶ ten fragment fragmentu:
SpeedKing napisa³/a: |
Naprawê chcia³em zrobiæ sam. Po pierwsze - dla w³asnej satysfakcji, a po drugie by nie wyrzucaæ teraz pieniêdzy na lakierowanie elementów u profesjonalisty, skoro za jaki¶ czas i tak mam w planach kompleksow± renowacjê, w profesjonalnym zak³adzie, ale na to muszê uzbieraæ ma³± kupkê. Kto wie, mo¿e przyjadê z tym do ciebie, skoro taki dobry jeste¶ i na super sprzêcie pracujesz? |
Zdjêcia które wrzuca³em to nie moje naprawy sprayem, tylko zlecone przez ¶.p. poprzednika, i nie by³y robione sprayem, bo nie schodzi³y myte nitro, jak moje, które robi³em na ogniskach rudej i na tylnej klapie, dla próby na podobnie "naprawionym" elemencie jak te drzwi. Nie wrzucê zdjêæ, bo nie o to chodzi. Nie mam i nie mia³em zamiaru chwaliæ siê swoj± niewiedz± Z reszt± ¿adnych zbli¿eñ tego nie mam.
Ca³y pomys³ na próbê lakierowania wzi±³ siê st±d, ¿e przedni pas mia³ du¿o odprysków i stwierdzi³em ¿e spray to nie to. Jak widaæ czego¶ siê nauczy³em Kupi³em kompresor ju¿ jaki¶ czas temu, bo uzna³em ¿e przyda siê przy domu, a ¿e gówniany? A dwa - trzy razy w roku gdy bêdzie mi potrzebne powietrze wystarczy Niestety, w zestawie by³ pistolet, wiêc wzi±³em go do rêki i doszed³em do wniosku "a co mi tam".
Na tê chwilê dalszy plan jest taki - zdejmê klapkê wlewu i pojadê z ni± do jakiego¶ lakiernika i poproszê o mo¿liwo¶æ samodzielnego polakierowania jego sprzêtem, za co oczywi¶cie zap³acê. Tak, dla sprawdzenia czy w ogóle siê do tego nadajê. Jak wyjdzie ¿e tak, to spróbujê tak samo poprawiæ to, co spieprzy³em. Jak nie wyjdzie, to zostanie a¿ do momentu jak uzbieram kasê na profi remont.
Nie pisa³em tego na pocz±tku, bo wydawa³o mi siê ¿e jak pisze w dziale dla amatorów to bêdzie jasne, ¿e nie jestem w jakimkolwiek stopniu profesjonalist±, czy osob± uzurpuj±c± sobie profesjonalizm. I to, patrz±c z perspektywy, by³a z mojej strony g³upota.
Tak na marginesie, nie wydaje mi siê ¿e obelgami i wyzwiskami mo¿na cokolwiek zmieniæ. Rad± i t³umaczeniem owszem, a jak nie trafiaj±, to i tak niczego nie zmienisz, wiêc szkoda nerwów |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-08-01, 13:30
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
Bombel napisa³/a: | Ty jeste¶ tu forumowym wrzodem na odbycie |
Od zawsze tak twierdzê i cieszê siê ¿e nie tylko ja bardzo lubiê omijaæ posty tego kogo¶ co... bêd±c doros³ym, powa¿nym facetem (ponoæ ) wyk³uca sie z dzieciakami na forum ciskaj±c w nich resztkami swojego mózgu z dupy.
Pozdrawiam normalnych. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-08-01, 13:33
|
0
|
|
|
|
Siekiera napisa³/a: | Nie zrozumia³e¶ mnie, |
On nie zrozumie, bo ten próg jest metr nad nim,,, nawet jak na palcach stanie.
Szkoda ¿e jedna osoba tak psuje forum i zniechêca do niego wielu ludzi.
Czyzby celowe dzia³anie?
Co na to moderatorzy?
Bo co przemo s±dzi o tej sprawie to wiem.
Dupowlaz projektera.
Takie tam mi³e PW od ¶miecia.
.
.
Od: przemo1972
Do: Lackdoctor
Wys³any: 2013-07-13, 20:17
Temat: Zero Cytuj wiadomo¶æ
Coz, chlop ze wsi wyjdzie, wies z chlopa nigdy...Uprzedzalem dyskretnie i nie pomoglo...Jestes zwyklym smieciem i kutasem.Dopoki bede oznaczony na zielono, dopoty nie ma szans zebys tu wrocil. Zero totalne, chwytasz sie metod ponizej pasa
A ja mam to w tym miejscu gdzie projekter ma resztki mózgu. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2013-08-01, 14:32
|
0
|
|
|
|
Ja pier dziele ... sam król gównozjadów wylaz³ z czarnej dupy i przype³zn±³ jak ¶limak z muszl± pe³n± tych swoich dziadowskich wsiowych wizji lakiernictwa ....
Witaj popaprañcu. Dobrze, ¿e wpad³e¶ bo mi ju¿ gównozjadów brakowa³o do kopania po dupie, a tu jako bonus sam król Julian ... WOW
No i co tam doktorku ? ... szukasz poparcia w¶ród durnych gównozjadów i forumowych pajaców, w¶ród nieudaczników biedoty i zwyk³ych t³uków szczaj±cych na technologiê i fachowe lakiernictwo samochodowe ? Co to jakie¶ wybory lakierniczego durnia roku id± ... czy jak ¿e szukasz elektoratu w¶ród równych sobie dziadów ze szczurzych nor ? |
|
|
|
|
|
SpeedKing
|
Wys³any: 2013-08-01, 14:35
|
0
|
|
|
Superamator
|
Aaaaa! Zapomnia³em napisaæ, bo akurat klient wlaz³ do sklepu...
Nie mam zamiaru robiæ jakiejkolwiek kariery w zawodzie lakiernika. Mój dupowóz (Combo '10) naprawia³em po st³uczce w serwisie (by³ na gwarancji). Auto ¿ony kiedy¶ te¿ "naprawi³em" sprayem, ale wtedy by³em w faktycznym kryzysie. Plan na auto ¿ony jest taki, by zdj±æ moje zabawy i oddaæ go do lakierowania w ca³o¶ci, bo praktycznie ka¿dy element, prócz dachu jest uszkodzony, a ¿e mamy go od nowo¶ci i sprawuje siê dobrze to doszli¶my do wniosku ¿e nie warto tego sprzedawaæ tak jak stoi, bo ¿adnych pieniêdzy nie dostaniemy, a nowe auta s± drogie i gówniane. Wolê w ten w³o¿yæ 8-10 kz³ i mieæ dalej przyzwoite auto, które poje¼dzi jeszcze kilka dobrych lat. I my¶lê ¿e jesieni± plan zrealizujê. Dlatego Fiat musi poczekaæ, a ma u mnie do¿ywocie i "cieplarniane" warunki. |
|
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-08-01, 14:56
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
mario553
|
Wys³any: 2013-08-01, 14:58
|
-1
|
|
|
|
Witam wszystkich poniewa¿ to mój pierwszy post tutaj i pozwólcie, ¿e w³±czê siê w t± burzliw± dyskusjê Chcia³em podziêkowaæ p. Projekterowi za udzielanie siê na tym i na s±siednim forum. Wiele cennej wiedzy przekaza³ i wci±¿ to robi, z której ka¿dy mo¿e korzystaæ. Sam jestem "lakiernikiem-hobbyst±" i d³ugie godziny studiowania postów niejednokrotnie uchroni³y mnie przed pora¿k±. Mia³em te¿ okazjê uzyskaæ pomoc od p.Roberta "Projektera" przez PW i by³o to zawsze ogromne kompendium wiedzy. Dziêkujê raz jeszcze i proszê siê nie poddawaæ ! |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2013-08-01, 16:02
|
-1
|
|
|
|
Tak dla chronologii zdarzeñ : ... Ten tekst który zacytowa³e¶ SpedKing czyta³em ... pad³ du¿o za pó¼no. Zwracam ci uwagê na mój post ... a w nim zdanie ZANIM W£¡CZY£EM SIÊ DO TEMATU . NAPISA£BY¦ TO WCZE¦NIEJ i nie by³oby awantury ... Nawet bym siê w ten temat nie wtr±ci³ potem to ju¿ wiesz ... dwie sprzeczne informacje czyli krêcisz ! ... Skoro siê wtr±ci³em to pola³a siê krew. Efekt dyskusji ze mn± ju¿ znasz ...
To te¿ przegapi³e¶ :
SpeedKing napisa³/a: | Obra¿asz mnie, mimo ¿e mnie nie znasz. |
PROJEKTER napisa³/a: | Nie mia³em zamiaru ciê obra¿aæ ... ale nie zmienia to faktu, ¿e nie mam ¿adnej lito¶ci nawet minimalnych pok³adów lito¶ci dla gównozjadów i.... chytrych g³upich cwaniaków. ............... gównozjadem na razie nie jeste¶ |
Jak jednak sam widzisz na TEN moment .... Gdy p³onie ¿ar dyskusji na forum .... mo¿na w dowolnej chwili dolaæ do niego benzyny i podgrzaæ atmosferê .... lub trochê wody gasz±æ dyskusje. W dowolnym momencie.
Natomiast co do tego :
SpeedKing napisa³/a: | Tak na marginesie, nie wydaje mi siê ¿e obelgami i wyzwiskami mo¿na cokolwiek zmieniæ. Rad± i t³umaczeniem owszem, a jak nie trafiaj±, to i tak niczego nie zmienisz, wiêc szkoda nerwów |
... tu kompletnie siê mylisz. Nic na ¿adnym forum nie za³atwisz z biednym gównozjadem normalnym tokiem rozmowy i nawet najbardziej rzeczowymi argumentami. Gównozjad ma sraczkê zamiast mózgu i nie my¶li ... on tylko brnie do przodu. Wydaje mu siê ¿e co¶ realizuje i planuje, ale tylko sunie w otch³añ szajsu ... Nie wierzysz ???
Zobacz - Lackdoktor , vel Mkautos ... wydaje siê "nie g³upi facet" ... ponoæ elektryk z wykszta³cenia... wlaz³ na forum piêæ lat temu. Absolutnie durny gównozjad, fan SICO i kabiny z kartonu po TV ... wentylacji z wiatraka od ch³odnicy samochodowej i osuszacza ziêbniczego z wiadra z wod± ... Jedna durnoto i dziadowskie rozwi±zanie poganiana drugie w tym jego mega chlewie gdzie jak napisa³ jego wciek³y klient ... pies nasra³ na ¶rodku .... klient z tego forum kolega @ Ch...
Trzy lata mu grzecznie t³umaczy³em ... NIC ... jak grochem o ¶cianê. Codziennie kilka tematów ... kilkana¶cie postów ... M±dre to to bezmózgowie by³o ¿e hoo hoo ... Jaja se robi³ , a nie naprawy lakiernicze .... obiekt ¿artów wszystkich lakierników ...
My¶lisz ¿e k³amiê, albo zmy¶lam ??? ... Wejd¼ do archiwum, tego a szczególnie tamtego forum gdzie zaczyna³ i poczytaj jego durne wynurzenia ... Wreszcie ko³ek posrany dosta³ zj eby ... Raz potem drugi i kolejny ... przeb³ysk my¶li i wzi±³ dotacjê z UP. Kupi³ markowy pistolet i jakie¶ szlifierki. Chwilê popracowa³ .... i na PW przys³a³ .... podziêkowania . Chwilê gadali¶my grzecznie bo go¶æ ewidentnie siê zmieni³ ... nawrócony na lakiernika by³y gównozjad. Zachwycony profi sprzêtem. Wreszcie skorzysta³ ze szkolenia w NOVOLU i wróci³ jako inny cz³owiek. Fachowiec z m±drym podej¶ciem. Teraz wystarczy³o siê tylko rozwijaæ i rozwijaæ i za kilka lat mia³by fajn± lakierniê z wszystkim .... niestety cechy zdeklarowanego gównozjada wziê³y górê. Amnezja nagle odebra³a mu pamiêæ i zapomnia³ durak o wiedzy ze szkolenia o konieczno¶ci rozwoju, o markowych materia³ach i o tym gdzie w tej bran¿y jest szczyt ,a gdzie bagno na dnie .... zacz±³ pisaæ mega durne posty, ¿e a¿ go admin wywali³ ze stanowiska moderatora.
TU wlaz³ i zacz±³ k³amaæ konfabulowaæ podpuszczaæ tych g³upiutkich m³odych ch³opaków.... ca³y czas sugeruj±c, ¿e ma sto dwadzie¶cia tal do¶wiadczenia i ze¿ar³ zêby na lakiernictwie. Minê³o piêæ lat i dureñ dalej jest w tym samym chlewie naprawia zardzewia³e graty po 100 z³ za element. Dziad i bidol. W mózgu papa ... Szerzy dziadostwo i syf .
Wreszcie zosta³ KRÓLEM GÓWNOZJADÓW. Ksi±¿kowy przyk³ad na to jak spier doliæ sobie ¿ycie w gównianej norze i zostaæ kompletnym nieudacznikiem. Tak z boku tego co zawodowe zosta³ te¿ ....na forum "szmat± do wycierania kibla" bo zrobi³ to czego ¿aden usher robiæ nigdy zrobiæ nie mo¿e ¿eby by³ mega w¶ciek³y ... Przeniós³ posraniec informacje z PW na forum. Pie przony szmaciarz do³o¿y³ te¿ na forum obelgi ale ju¿ nie w granicach zawodowych wyzwisk o gównozajdach czy durniach forumowych .... tylko takie wprost kierowane do - ¿on, dzieci, matek ... swoich kontr rozmówców.
To taka historia ¿eby¶ wiedzia³ SpeedKing, ¿e t³umaczyæ co¶ to mo¿na komu¶ kto chce s³uchaæ i siê rozwijaæ. Jak nie chce bo ma swoj± wizjê jak jest dobrze, to robi zawsze po swojemu wbrew technologi zasad± w skrajnie niekorzystnych dla lakierowania warunkach nie takim jak powinien sprzêtem nie tak jak wymagaj± tego sprawdzone wzorce.
Jak tak kto¶ robi, ale siedzi cicho nikt siê nie domy¶li na forum ¿e odwala fajans ... gorzej jak kto¶ tak robi i namawia innych do tego chwal±c taki styl. . Chcesz SpeedKing co¶ wyja¶niæ technicznie zapytaj krotko i na temat. Jak snujesz teorie tak jak w pierwszych swoich potach to nie dostaniesz technicznej odpowiedzi tylko radê ¿eby¶ to zostawi³, a nie kombinowa³ jak koñ ci±gn±æ wóz pod gorê. W lakiernictwie siê nie kombinuje .... Robisz jak potrzeba i czym potrzeba i jest OK. Robisz inaczej i wychodzi syf. Twierdzisz ¿e syf jest OK i bierzesz za to kasê .... zostajesz poch³aniaczem gówna w czarej strefie i tkwisz jak cierñ w oku tych co musz± prowadziæ swoje firmy legalnie i zainwestowali w sprzêt ...
O to posz³o min. Radzie Dealerów z tym tematem o lakierach wodorozcieñczalnych ( To ten w±tek w którym mr. siekiera nic nie kapuj±c napisa³, ¿e chcieli dobrze ale im PROJEKTER przeszkodzi³ )
Zje by i ostre stawianie sprawy przez zawodowców tym co zaczynaj± to JEDYNA mo¿liwo¶æ utrzymania wysokiego poziomu napraw lakierniczych - JEDYNA !. Wiesz co siê dzieje jak nie ma zje bów i wyzwisk .... Kretyñskie nie koñcz±ce siê dysputy fachowca z durniami. Ka¿dy ma wizjê. Im mniej dureñ wie tym bardziej siê m±druje ... a tu sprawa jest jasna czarne to czarne ... robisz jak ka¿± zasady albo to zostaw.
Cztery lata t³umaczy³em .... napisa³em kilka tysiêcy postów na forach ka¿dy d³ugi jak tasiemiec, czyli tyle teksu ¿eby starczy³o na jeszcze 10 ty¶ postów. Do tego prawie 40 publikacji w czterech czasopismach bran¿owych ... i z do¶wiadczenia ci powiem. NIC tak skutecznie nie dzia³a jak opier dol w zarodku problemu. Jak wsza jest przyci¶niêta zanim podskoczy to problem ginie. Skutecznie te¿ dzia³a kopanie po dupie takiego durnia jaka Lackdoktor ... król gównozjadów jak nie dzia³a to zadzia³ a BAN. Miejsce durnia jest w szambie, a nie na forum o lakiernictwie.
Zwróæ ³askawie uwagê, ¿e ka¿dy kto na tym czy tamtym forum móg³by byæ uznany za autorytet zawodowy rozmawia ze mn± jak przyjaciel. Kto robi dym i awantury ... a no ka¿dy têpy dureñ i kto¶ kto udaje lakiernika. Nieudacznik ¿yciowy, lub zawodowy niechluj. Ich te moje teorie dusz± ... oni tego nie trawi± w tych swoich obesranych norach z ogórkami w s³oikach i piecem na mia³ .... Dlatego wybacz ale póki mogê pisaæ i chcê pisaæ w necie czy prasie, bêd± zadymy z gównozjadami durniami i ka¿dym forumowym k³amc± Mo¿esz w tym uczestniczyæ albo jak wielu innych m±drych ludzi ... tylko obserwowaæ. |
|
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2013-08-01, 16:04
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor napisa³/a: | I ¿egnaj. |
¯eby¶ to choæ raz w ¿yciu pajacu dotrzyma³ s³owa .... JEDEN RAZ ! Po¿egna³ siê i zamilk³ na wieki |
|
|
|
|
|
Mariko12
|
Wys³any: 2013-08-01, 16:08
|
0
|
|
|
My¶libórz
|
W³a¶nie syreny wyj±, chwila ciszy siê nale¿y ! |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2013-08-01, 16:21
|
0
|
|
|
|
mario553 napisa³/a: | Witam wszystkich poniewa¿ to mój pierwszy post tutaj i pozwólcie, ¿e w³±czê siê w t± burzliw± dyskusjê .... |
Jak widaæ MO¯NA ... pomagaæ wspieraæ i doradziæ, a potem co mi³e, dostaæ za to zwyk³e "dziêkujê" ...
Taki Lackdoktor ... Wszytko co wie o lakiernictwie samochodowym wie z moich postów i Jacklacka. 100 % teorii + 100% tego co w sieci nie osi±galne czyli informacje bezcenne i unikalne. Piêæ lat wysysa gnida rzetelne zweryfikowane informacje z obu portali ... i do dzi¶ nie staæ go na taki gest jak kolegê @mario553 w stosunku do mnie czy Jacklacka Rêce opadaj±.
Dlatego lepiej rad udzielaæ telefonicznie, lub przez PW konkretnym u¿ytkownikom portalu ... ni¿ przelewaæ wiedzê otwarcie w postach na forum ¿eby po latach jaki¶ posrany durny gównozjad nie zacz±³ siê odszczekiwaæ w postach jaki jest wyedukowany przez tzw internet. |
|
|
|
|
|
SpeedKing
|
Wys³any: 2013-08-01, 17:25
|
0
|
|
|
Superamator
|
Czyli jednak mam racjê. Jak kto¶ nie chce, to i tak nie pos³ucha
Dobra. Ja koñczê OT. Jak bêdê mia³ problem przy w³asnorêcznej próbie lakierniczej, czy ocen± pracy któr± bêdê zleca³ to siê odezwê.
Make love, not war |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-08-01, 17:36
|
0
|
|
|
|
SpeedKing napisa³/a: | Czyli jednak mam racjê. Jak kto¶ nie chce, to i tak nie pos³ucha |
Ty sie tak dajesz wkrecac projekterowi?
No umarlem.
Niech on jeszcze napisze ze mam trzy rece, szpachel mieszam pokolacji na niedojedzonych skibkach chleba i kulam z nosa babole.
PROJEKTER,
Dobra Robert,,, oddaje pole, bo dla takich pajacy jak ten powyzej to szkoda zachodu.
SpeedKing napisa³/a: | Make love, not war |
Not speak english. .. .czy tam jakos takos.
PROJEKTER,
Powodzenia w krucjacie. |
|
|
|
|
SpeedKing
|
Wys³any: 2013-08-01, 17:58
|
0
|
|
|
Superamator
|
Nikomu nie dajê siê wkrêcaæ. Po prostu, jak kto¶ nie chce s³uchaæ, to i tak nie pos³ucha. I nie zrozumie, jak nie chce zrozumieæ. I nie chodzi³o mi tu w ogóle o Ciebie @Lackdoctor, ale o ogó³. O mnie, PROJEKTERA, kogo¶ kto specjalnie siê zalogowa³ ¿eby wspomóc kolegê itp, itd. Je¿eli kto¶ uwa¿a ¿e ma racjê, to tak bêdzie uwa¿a³. Ja np. nie dam sobie wmówiæ ¿e muszê do dwóch zaprawek w roku kupowaæ pistoletu za 2 ko³a i kompresora za 10 ko³a, ile by na mnie psów powieszono, a PROJEKTER na pewno nie przyjmie tego do wiadomo¶ci. O to mi chodzi³o. |
|
|
|
|
tomek70
|
Wys³any: 2013-08-01, 18:49
|
0
|
|
|
|
SpeedKing napisa³/a: | nie dam sobie wmówiæ ¿e muszê do dwóch zaprawek w roku kupowaæ pistoletu za 2 ko³a i kompresora za 10 ko³a | Nie daj sobie tego wmówiæ. Potrzebujesz jeszcze od hooya sprzêtu ¿eby robiæ to jak nale¿y. |
|
|
|
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
|
|
|