|
|
|
Zamknięty przez: gugun 2013-08-01, 23:17 |
Autor |
Wiadomość |
 |
POLYKAR.PL [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-07-30, 21:02
|
|
|
|
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2013-07-30, 21:13
|
0
|
|
|

|
Mariko12 napisał/a: | A jaki nick miaÂł ten goœÌ ? |
Nie pamiĂŞtam, ale to byÂło jakies 1,5 roku temu.
Rozmawia³em z ludŸmi którzy byli na kilku spotkaniach, które sie odby³y w ramach tej inicjatywy i wiem, ¿e zamiary mieli dobre ale mimo, ¿e tak naprawdê reprezentowali ca³¹ bran¿ê DP, PPG, Akzo, BASF, Novol, najwiêksi dealerzy aut, jakieœ zrzeszenia itp to chyba nic nie uda³o im sie zrobiÌ. Tyle, ¿e chodzi o to ¿e jak ten gostek na forach napisa³ ¿e jest taki plan i chc¹ cos zrobiÌ to projektorek zwyzywa³ goœcia od najgorszych... tak to on chce zmieniaÌ bran¿ê i tak mu zale¿y ¿eby by³ wysoki poziom w lakiernictwie
Dwulicowy jest i tyle. |
|
|
|
 |
Mariko12
|
Wysłany: 2013-07-30, 21:40
|
0
|
|
|
MyÂślibĂłrz

|
a jest to gdzieÂś jeszcze na forum udokumentowane ? |
_________________ MyÂśliborz gĂłrÂą !! |
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2013-07-30, 22:10
|
0
|
|
|

|
Jest na pewno ale w ktĂłrym temacie to zabij mnie, nie pamiĂŞtam.
Na forum lakiernik by³o chyba wiêcej z³oœliwoœci z jego strony ale tam czuje sie jak u siebie wiêc mog³ sobie pozwoliÌ, chocia¿ i tutaj sobie pozwala. Tyle ¿e tutaj to zupe³nie z innych powodów. Moim zdaniem te burdy które tu wszczyna s¹ celowe aby obni¿yÌ wartoœÌ tego forum. Tym bardziej jak tamto forum sprzedali to teraz chce os³abiÌ konkurencjê.
http://forum-mechanika.pl/
http://lakiernik.info.pl/index.php
nie prawda Âże podobne logo?
ZresztÂą u nabywcy juz oficjalnie wisi Âże sÂą w grupie.
http://motofocus.pl/kontakt
No i niech ktoÂś mi powie Âże nie jest dwulicowy |
|
|
|
 |
Dementor
|
Wysłany: 2013-07-30, 22:25
|
0
|
|
|

|
Ale jajca to lakiernik zmieni³ w³aœciciela, ciekawe za jaka kasê i kto j¹ wzi¹³ |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-07-30, 22:29
|
0
|
|
|

|
Mariko12 napisał/a: | a jest to gdzieÂś jeszcze na forum udokumentowane ? |
OczywiÂście Âże jest W internecie zawsze zostaje Âślad i dlatego @siekiera wychodzi tak czĂŞsto na kÂłamcĂŞ i konfabulantna .
nick tego miÂłego pana to - @nieigraj !
strona internetowa akcji jest Tu :
http://www.nieigraj.pl/?m=organizatorzy
tu jest caÂły ten temat kilka stron opinii : http://lakiernik.info.pl/viewtopic.php?t=4524
PoniÂżej post Pana PawÂła Tuzinka Radcy Prawnego Rady DealerĂłw Samochodowych
... i dalej moja odpowiedÂź .... tu skrĂłcona ale w orginale i w caÂłoÂści pod linkiem tematu...
Podobno to jest ta wypowiedÂź najeÂżona chamstwem ordynarnymi epitetami i durnymi argumentami szkodzÂącymi tej branÂży .Nic tylko czytaĂŚ i wyrabiaĂŚ sobie opinie
jak ktoÂś nie chce czytaĂŚ .... to jako komentarz do gÂłupiego i kÂłamliwego postu siekiery
krĂłtki cytat z mojej odpowiedzi i taka informacja .... to jedyny post P.Radcy PawÂła.P Nie byÂło Âżadnej dyskusji wiĂŞcej .... kÂłamliwa siekiero
PROJEKTER napisał/a: | OprĂłcz znajomoÂści Prawa w tej sprawie dotyczÂącej materia³ów niskoemisyjnych ( a nie wodorozcieĂączalnych ) trzeba lakiernikom wyjaÂśniĂŚ o co chodzi, a nie przyciskaĂŚ ich do Âściany nadinterpretacjÂą przepisĂłw ³¹czÂąc je cieniutkimi powiÂązaniami w hybrydy ... i dopiero na tej podstawie dowodziĂŚ Âże ÂłamiÂą oni Prawo |
i to szanowny toporku jest podstawa mojego ataku na idĂŞ walki z lakierniami ktĂłre nie korzystajÂą z lakierĂłw wodorozcieĂączalnych PRAWDA a nie konfabulacje i dziaÂłanie zgodnie z przepisami prawa, a nie naciÂąganie tego prawa dla wÂłasnych potrzeb. To zwyczajne ÂświĂąstwo koleÂżko @siekiera
Szanowny Panie "Projekter",
to forum jest kolejnym, na którym prezentuje Pan swoje niezbyt odpowiedzialne twierdzenia i pomimo, ¿e nie mamy w zwyczaju podejmowaÌ polemiki z anonimami w internecie, to jednak zrobimy to. Przede wszystkim w trosce o Pana klientów, których zwyczajnie nara¿a Pan na odpowiedzialnoœÌ prawn¹.
Nie bĂŞdĂŞ siĂŞ zbytnio rozpisywaÂł, bo teÂż nie ma nad czym. Twierdzi Pan, Âże rozporzÂądzenie o "lakierach wodnych" dotyczy tylko producentĂłw i dystrybutorĂłw, a nie ma "formalnego obowiÂązku" uÂżywania takich lakierĂłw. OczywiÂście ma Pan prawo do takiej interpretacji, ale obawiam siĂŞ Âże jest ona odosobniona. Prawodawca nie pisze przepisĂłw dla samego pisania. ZresztÂą, to nie tylko polskie rozporzÂądzenie, ale przede wszystkim dyrektywa, do ktĂłrej uzasadnienia odsyÂłam. Skoro stworzono systemowo caÂły akt prawny o produktach do odnawiania pojazdĂłw, to chyba logicznym jest, Âże odnawianie pojazdĂłw musi odbywaĂŚ siĂŞ produktami o specyfikacji okreÂślonej w tym akcie. ObowiÂązek dotyczy wiĂŞc zarĂłwno producentĂłw, dystrybutorĂłw jak i uÂżytkownikĂłw koĂącowych. JeÂśli miaÂłby dotyczyĂŚ tylko producentĂłw i dystrybutorĂłw, bez obowiÂązku uÂżywania lakierĂłw, to dla kogo te lakiery miaÂłyby byĂŚ w ogĂłle produkowane?
W swoich wywodach opiera siê Pan zapewne na par. 1 ust. 4 rozporz¹dzenia lakierowego, który zawiera wy³¹czenie oraz magiczne s³owo "emisja". Radzê jednak przeczytaÌ przepisy do których ten par. odsy³a, a dowie siê Pan z nich, ¿e owszem, s¹ zwolnieni ze stosowania rozporz¹dzenia, ale ci którzy lakieruj¹ nowe pojazdy na skalê przemys³ow¹ (przede wszystkim fabryki). Nie s¹ oni oczywiœcie zwolnieni ze stosowania lakierów wodnych - po prostu z powodu rozmiarów zak³adu inaczej odbywa siê kontrola tego stosowania (poprzez kontrolê emisji w³aœnie).
Wszyscy pozostali obowiÂązani sÂą stosowaĂŚ lakiery wodne, tak jak odbywa siĂŞ to w caÂłej Europie.
JeÂżeli moje argumenty Pana nie przekonujÂą, to byĂŚ moÂże przekona Pana stanowisko Ministerstwa ÂŚrodowiska w tej kwestii, ktĂłre poniÂżej:
http://www.zds.org.pl/opi...na%20emisje.pdf
MoÂże Pan siĂŞ nie zgadzaĂŚ z tym stanowiskiem, ale obawiam siĂŞ Âże Inspekcja Handlowa i Inspekcja Ochrony ÂŚrodowiska posÂłucha raczej Ministerstwa, a nie Pana.
Z powaÂżaniem,
PaweÂł Tuzinek
radca prawny
ZwiÂązek DealerĂłw SamochodĂłw
i moja odpowiedÂź --------------------------------------------------------------------
Panie Pawle !
Przy minimalnym wysi³ku ustali³ by Pan bez problemów ¿e PROJEKTER to oficjalna nazwa handlowa biura projektów, a Ja nazywam siê Robert Grzywaczewski. Pisze to po to ¿eby od teraz precyzyjnie wiedzia³ Panu ju¿ z kim toczy polemikê w tym zakresie. ¯eby sprawa by³a jasna i czytelna powtórzê to jeszcze raz co Pan nazywa wprowadzaniem klientów w b³¹d a Ja stanem faktycznym w krajowych przepisach
NIE MA ÂŻADNEGO FORMALNEGO ( PRAWNEGO ) OBOWIÂĄZKU STOSOWANIA LAKIERĂW WODOROZCIEĂCZALNYCH w lakierniach.
Teraz ... powinienem przytoczyĂŚ tu Panu odpowiednie podejÂście do interpretacji wszystkich przepisĂłw zwiÂązanych z legalnym funkcjonowaniem lakierni. NaprawdĂŞ powinienem to zrobiĂŚ bo w Pan piÂśmie do MÂŚ z czerwca 2011 ci ktĂłrzy sÂą doskonale zorientowani w temacie widzĂŞ wyraÂźnie, Âże odwoÂłuje siĂŞ Pan do przepisĂłw ktĂłre z zaÂłoÂżenia nie dotyczÂą lakierni klasy refinish, ... a nastĂŞpnie prosi o potwierdzenie, Âże te przepisy nie dotyczÂą takich lakierni. Co sprytne ... nie przeszkadza to Panu jednak w zamieszczeniu w tym Âże piÂśmie wÂłasnej interpretacji i sugestii. :nono:
Jednak jak widaÌ z odpowiedzi z-ca dyr. P. Andrzeja Kulona otrzyma³ Pan wyjaœnienie które niczego nie zmienia w kwestii lakierów wodorozcieùczalnych w lakierniach i niczego nowego do tej sprawy nie wnosi. Wystarczy³o tu przytoczyÌ wspomniany w odpowiedzi z MS przepis zawieraj¹cy ... tekst ... instalacji do powlekania Nowych samochodów. Tu poinformujê mo¿e Pana, ¿e specjaliœci ds, ochrony œrodowiska wykonuj¹cy raporty i karty informacyjne dla lakierni, oraz opracowania do pozwolenia na emisjê gazów i py³ów wiedz¹ doskonale o tym, ¿e standardy emisyjne z instalacji na które siê Pan powo³uje dotycz¹ w zasadzie linii produkcyjnych. Wiedz¹ o tym, bez proszenia MS o dodatkow¹ interpretacjê ale pismo fajne zawi³e ma³o kto w lakierni samochodowej je zrozumie ... wiêc efekt powala ... Bravo .....
Spór z Panem na publicznym forum jest jednak dla mnie doœÌ k³opotliwy. Osobiœcie bardzo mi zale¿y na tym ¿eby w bran¿y lakierniczej du¿o zmieni³o siê na lepsze bo to co jest teraz jest tragiczne. Na tym i tamtym forum jest mnóstwo moich postów na tema przepisów i formalnoœci na temat technologi i profesjonalnej legalnej lakierni. Mam wiêc tu ogromny dylemat moralny, gdy przychodzi wykazaÌ w jakim b³êdzie Pan tkwi z przekonaniem o przymusie stosowania lakierów wodorozcieùczalnych w lakierniach gdy jednoczeœnie sam stajê w obronie tych co przepisów przestrzegaj¹ i karcê publicznie innych za wszelkie przejawy wypinania siê na obowi¹zki i wymogi. Proszê o tym pamiêtaÌ zanim napisze Pan kolejny post zaczynaj¹cy siê od ataku :nono: . Proszê raczej skorzystaÌ z funkcji PW lub e-maila. Wszytko Panu wyjaœniê.
PoniewaÂż jednak wywoÂłaÂł mnie Pan jak uczniaka do tablicy Âżebym siĂŞ tÂłumaczyÂł ... to w miarĂŞ prosto powiem tak :
Rozporz¹dzenie na które siê Pan powo³uje okreœla dopuszczaln¹ zawartoœÌ LZO w danym produkcie, a nawet ujmuj¹c temat szerzej bez wchodzenia w zawi³e szczegó³y ... w mieszaninie produktów stanowi¹cych tzw. mieszaninê malarsk¹ ( lakiernicz¹ ) czyli produkt gotowy do aplikacji. Obowi¹zek umieszczenia takiej informacji na opakowaniu, a w przypadku produktów profesjonalnego zastosowania w karcie charakterystyki ma jego producent, lub importer wprowadzaj¹cy, taki produkt do obrotu handlowego. Tu zawarta jest te¿ informacja o tym czy dany produkt jest zgodny z dyrektyw¹ ( rozporz¹dzeniem ) !
.... dla Pana informacji ... "Woda" w lakierach dotyczy tylko bazy, czyli jednego elementu formujÂącego powÂłokĂŞ dekoracyjnÂą. Ta woda w tej bazie od chwili swojej premiery od 1990 roku do dziÂś zmieniÂła siĂŞ w produkcie lakierniczym nie do poznania. Od formy czystej chemicznie wody dodawanej do komponentĂłw rozpuszczonych w zawiesinie alkoholowej i potem ponownie dodawanej jako rozcieĂączalnik roboczy takiej mieszaniny ... aÂż do formy jakÂą jest dzisiaj. Dzisiaj to w wiĂŞkszoÂści modyfikowany wodÂą poliuretan w formie gotowej do uÂżycia mieszaniny. MyÂślĂŞ Âże przyda siĂŞ Panu ta informacja w dziaÂłaniach bo Panie Pawle, sformuÂłowanie ktĂłre ma Pan na "sztandarze" - lakiery wodorozcieĂączalne jest juÂż lekko nieaktualne i powoli przechodzi do lamusa TAK wiem, Âże w potocznym jĂŞzyku lakiernikĂłw wszyscy wiemy o co chodzi ... ale tu wÂłaÂśnie jest mega problem ... Pan pisze i staje w obronie produktĂłw wodorozcieĂączalnych posÂługujÂąc siĂŞ argumentami importerĂłw lakierĂłw ... Pan wskazuje podstawy prawne swoich twierdzeĂą i Pan przy tym piĂŞtnuje np. mnie za to Âże wskazujĂŞ Panu w jakÂą puÂłapkĂŞ sam Pan wpadÂł.
Przepisy Panie Pawle zwiÂązane z LZO dotyczÂą przede wszystkim producentĂłw lakierĂłw. :nono: To ich obowiÂązek, wyczyÂściĂŚ produkt, oznakowaĂŚ i legalnie wprowadziĂŚ do uÂżytkowania przekazujÂąc uÂżytkownikowi informacje Âże dany produkt jest zgodny z wymogami zawartoÂści LZO. Ta zasada siĂŞ nie zmieni pomimo tego Âże w lakierach nie bĂŞdzie juÂż wody. Kontrola zawartoÂści czy budowy produktu to nie jest zadanie lakiernika ... a sugerowanie Âże spoczywa na nim taki obowiÂązek jest dalekÂą nadinterpretacjÂą ... ChoĂŚ faktycznie przy pewnej ekwilibrystyce prawnej obowiÂązek ten jest do uzasadnienia zapisami ustawowymi zwiÂązanymi z zakazem uÂżywania produktĂłw mogÂących niekorzystnie wpÂływaĂŚ na Âśrodowisko.
... Gdzie Panie Pawle jest w tym wszystkim woda ? ... a dokÂładnie lakiery wodorozcieĂączalne ? Co Pan napisze swoim klientom gdy siĂŞ okaÂże, Âże produkt na spoiwie epoksydowym rozcieĂączany rozpuszczalnikami organicznymi utwardzany UV nie ma w sobie grama wody, a jest speÂłniajÂący wymogi dyrektywy i rozporzÂądzenia o LZO :nono: Jakie argumentu przeciw lakierni samochodowej wytoczy Pan gdy na tej lakierni caÂły bus zostanie polakierowany nisko emisyjnym lakierem przemysÂłowym firmy Dupont IMRON ? 100% bez wody :nono:
Oprócz znajomoœci Prawa w tej sprawie dotycz¹cej materia³ów niskoemisyjnych ( a nie wodorozcieùczalnych ) trzeba lakiernikom wyjaœniÌ o co chodzi, a nie przyciskaÌ ich do œciany nadinterpretacj¹ przepisów ³¹cz¹c je cieniutkimi powi¹zaniami w hybrydy ... i dopiero na tej podstawie dowodziÌ ¿e ³ami¹ oni Prawo :nono:
W prostych lakierniczych sÂłowach podsumuje to tak :
Bardzo szczytna idea ... cel ochrony œrodowiska i poprawy jakoœci tej bran¿y doskona³y popieram was ca³ym sercem i ¿yczê sukcesów ... na razie jednak sposób realizacji ... no có¿ ... tak po lakierniczemu ... sposób jest do dupy ! .....
Pozdrawiam Panie Pawle. |
_________________ Chcesz wiedzieĂŚ wiĂŞcej ? ... projekter@projekter.pl
 |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-07-30, 22:40
|
0
|
|
|

|
Dementor napisał/a: | Ale jajca to lakiernik zmieniÂł wÂłaÂściciela, ciekawe za jaka kasĂŞ i kto jÂą wzi¹³ |
Zadziwiacie mnie tymi rewelacjami Siekiera np. zawsze najlepiej i najszybciej poinformowana persona i co i dupa blada figĂŞ wie i tylko siĂŞ domyÂśla .... a teorie spiskowe snuje jak kiedyÂś ÂŁysy73 . W upale siekiera to ty weÂź sobie wolne bo LZO ci lekko zakrzywia postrzeganie rzeczywistoÂści
Niestety nie mam uprawnieù ani przyzwolenia na to ¿eby kogokolwiek wprowadzaÌ w sprawy administracji forum www.lakiernik.info Jest tam w³aœciciel œwieci na czerwono kto ma pytania proszê kierowaÌ je do niego. O ile pamiêtam to ca³kowicie prywatny portal tak jak i ten. Jest teraz w wielkiej grupie moto focus i proponowa³ bym siê zastanowiÌ czy ³¹czenie portali tematycznych w jedn¹ wielk¹ grupê to b³¹d, plajta, g³upota koniec portalu .... czy mo¿e rozwój, wiêksza widocznoœÌ w sieci i szersze mo¿liwoœci. Z du¿ym przy boku mo¿na zrobiÌ wiêcej i sens tej zasady nie dociera tylko durniów, gównozjadów i tropicieli teorii spiskowych.
Mnie tylko szkoda mojego banera ... reszta jest nadal OK
Ty @siekiera ... ! Wyjaœnisz mi mo¿e znaczenie s³owa DWULICOWY bo jakoœ straci³eœ w¹tek w tych swoich postach ( w¹tek - ruchoma czêœÌ krosna. Gdy siê go traci to koniec tkania ) |
 |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-07-30, 22:59
|
0
|
|
|

|
Siekiera napisał/a: | Moim zdaniem te burdy ktĂłre tu wszczyna sÂą celowe aby obniÂżyĂŚ wartoœÌ tego forum. Tym bardziej jak tamto forum sprzedali to teraz chce osÂłabiĂŚ konkurencjĂŞ. |
kurde ... to mo¿liwe wiesz ??? .... to ju¿ lepiej nie pisz @siekier ani s³owa. Te twoje posty faktycznie obni¿aj¹ wartoœÌ forum w zastraszaj¹cym tempie. |
 |
|
|
|
 |
Mariko12
|
Wysłany: 2013-07-30, 23:09
|
0
|
|
|
MyÂślibĂłrz

|
Hm czytajÂąc te wypowiedzi trudno okreÂśliĂŚ kto ma racjĂŞ, moja wiedza na ten temat jest doÂśc minimalna i ciĂŞÂżko mi jest wywnioskowaĂŚ cokolwiek z tych wypowiedzi, a dodam Âże sÂą interesujÂące
WkoĂącu udaÂło siĂŞ coÂś zrobiĂŚ z tym projektem czy poszedÂł do przysÂłowiowego "lamusa" ? |
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2013-07-30, 23:33
|
0
|
|
|

|
PROJEKTER napisał/a: | Siekiera np. zawsze najlepiej i najszybciej poinformowana persona i co i dupa blada figĂŞ wie i tylko siĂŞ domyÂśla |
Chyba przeceniasz moje moÂżliwosci ale faktycznie patrzÂąc co wyrabiasz na tym forum to moÂżna sie domyÂślaĂŚ Âże jest to celowe dziaÂłanie. Tak Âśrednio na 10 twoich postĂłw w siedmiu piszesz Âże TO forum to syf a ludzie tu piszÂący to gĂłwnozjady. To co sobie moÂżna pomysleĂŚ?
Wszyscy to gĂłwnozjady a jeden projektorek przychodzi tu z kagankiem oÂświaty, z misjÂą a tu go nie chcÂą sÂłuchaĂŚ.
Jakbyœ by³ choÌ trochê grzeczniejszy i wykaza³ siê odrobin¹ empatii to gwarantujê ci ¿e nie by³oby tych przepychanek. Ja nie mówiê ¿e nie mo¿na wytykaÌ b³êdów czy wrêcz têpiÌ g³upoty ale ty to robisz w taki sposób ¿e nawet jak cz³owiek zna ciê i na codzieù ignoruje to czasami wytrzymaÌ nie mo¿na. |
|
|
|
 |
Dementor
|
Wysłany: 2013-07-30, 23:46
|
0
|
|
|

|
PROJEKTER napisał/a: | Jest teraz w wielkiej grupie moto focus i proponowaÂł bym siĂŞ zastanowiĂŚ czy ³¹czenie portali tematycznych w jednÂą wielkÂą grupĂŞ to b³¹d, plajta, gÂłupota koniec portalu .... czy moÂże rozwĂłj, wiĂŞksza widocznoœÌ w sieci i szersze moÂżliwoÂści. Z duÂżym przy boku moÂżna zrobiĂŚ wiĂŞcej i sens tej zasady nie dociera tylko durniĂłw, gĂłwnozjadĂłw i tropicieli teorii spiskowych. |
Mi siĂŞ wydaje Âże durniĂłw to KTOÂŚ zrobiÂł z uÂżytkownikĂłw lakiernika |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2013-07-30, 23:56
|
0
|
|
|

|
RozwiĂą wypowiedÂź |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-07-31, 00:16
|
0
|
|
|

|
Mariko12 napisał/a: | Hm czytajÂąc te wypowiedzi trudno okreÂśliĂŚ kto ma racjĂŞ, moja wiedza na ten temat jest doÂśc minimalna i ciĂŞÂżko mi jest wywnioskowaĂŚ cokolwiek z tych wypowiedzi, a dodam Âże sÂą interesujÂące
WkoĂącu udaÂło siĂŞ coÂś zrobiĂŚ z tym projektem czy poszedÂł do przysÂłowiowego "lamusa" ? |
Sprawa jest prosta. Jest dyrektywa UE a w œlad za ni¹ rozporz¹dzenie tzw. LZO. Tam w krótkim tekœcie ustawodawca okreœli³ jak powinna byÌ zawartoœÌ LZO w ka¿dej grupie produktów u¿ywanych do napraw i renowacji pojazdów osobowych. Wskazano miedzy innymi rygorystyczn¹ zawartoœÌ LZO dla baz kolorystycznych. W tamtym okresie poza bazami hydrodyspersyjnymi nie by³o ¿adnego produktu który móg³by tê normê spe³niaÌ. Ruszy³a machina marketingowa i wielkie lakiernie oraz ASO a tak¿e mieszalnie sklepowe zosta³y zaszanta¿owane przepisami i wprowadzono do nich mieszalniki z lakierami wodorzcieùczalnymi. Rozwój chemii lakierniczej brn¹³ do przodu, ale producentom lakierów nie uda³o siê zejœÌ do wymaganego rozporz¹dzeniem poziomu LZO. Rynek ma³ych lakierni i szeroka gam gównozjadów nie chcia³a lakierów wodnych tylko konwencjonalne.
Wreszcie ktoÂś wpadÂł na pomysÂł. Skoro dyrektywa i rozporzÂądzenie dotyczy systemĂłw do naprawy samochodĂłw osobowych .... bardziej przystĂŞpnie markowych systemĂłw mieszalniczych w systemie refinish ... to dajmy naszym klientom tzw. przemysÂłowy system mieszalniczy. Proceder sprzeaÂży tanich baz konwencjonalnych ruszyÂł i rozpĂŞdziÂł siĂŞ w najlepsze Nagle ASO dostrzegÂło problem wszechobecnych gĂłwnozjadĂłw i dealerzy postanowili ten nielegalny proceder taniego lakierowania gĂłwnianymi produktami ukrĂłciĂŚ wytaczajÂąc prawne argumenty.
Tu pojawia siĂŞ Projekter z moralnym dylematem. SiedzieĂŚ cicho i nie ch ... j strzeli gĂłwnozjadĂłw bo RADA dealerĂłw byÂła gotowa do wydania im otwartej wojny formalno prawnej poczynajÂąc od kontroli mieszalni przez PIH i UOKiK .... Czy oznajmiĂŚ Âże to naginanie przepisĂłw i prawa i Âże w tych lakierach co nie maja wody jest wszytko OK bo to nie problem lakierni tylko producentĂłw lakierĂłw. Do dupy taka walka jak jest oparta o prawnÂą ekwilibrystykĂŞ i wmawianie organom Âścigania Âże ktoÂś Âłamie prawo. W moim przypadku pojawiÂł siĂŞ kolejny problem. OsobiÂście uczestniczyÂłem w dopuszczeniu do uÂżytkowania kilkudziesiĂŞciu lakierni samochodowych majÂących konwencjonalne lakiery. Jak in teraz wyjaÂśniĂŚ Âże wszytko jest u nich legalnie bo uÂżywajÂą lakierĂłw dopuszczonych do uÂżytkowania i zgodnych z VOC czyli LZO co jest napisane na kaÂżdym opakowaniu i w kaÂżdej karcie technicznej. WiĂŞcej powiem ... bazy z mieszalni sklepowej trafiajÂą do lakierni w opakowaniach bez etykiet. W zasadzie wewnÂątrz moÂże byĂŚ woda albo konwencja i nikt tego nie wie w trakcie kontroli.
UznaÂłem Âże ta akcja jest szyta grubymi niĂŚmi i Âże nie ma Âżadnych szans w realnej konfrontacji na jakikolwiek sukces. Wtedy napisaÂłem jak wyglÂądaj przepisy dyrektywy. A wyglÂądaj tak Âże nikogo nie zmuszajÂą do uÂżywania tzw. lakierĂłw wodorozcieĂączalnych tylko takich ktĂłre co do zawartoÂści LZO zgodne sÂą ostrymi wymaganiami ekologicznymi. Inaczej rzecz ujmujÂąc gdyby dziÂś ktoÂś opracowaÂł spoiwo bazy konwencjonalnej ktĂłre po dodaniu wszystkich skÂładnikĂłw lakieru pozwoliÂło by utrzymaĂŚ wytyczonÂą prawem normĂŞ zawartoÂści LZO to taka baz choĂŚ z rozpuszczalnikami organicznymi byÂłaby zgodna z dyrektywÂą i rozporzÂądzeniem o LZO.
Ca³a woja i batalia Rady Dealerów opiera siê o to ¿e albo woda albo koniec z legalnym lakierowaniem samochodów .... i to w kontekœcie technologi materia³owej baz lakierniczych jest kompletn¹ bzdur¹ ... tu RD pope³ni³a mega b³¹d. Wojnê z gównozjadami mo¿na by³o wygraÌ w³¹czaj¹c do wali proste i czytelne przepisy o legalnych lakierniach a nie zawi³e pier do³y o bazie z wody . Cel dzia³anai Rady Dealerów i mój jest ten sam ... jednak drogi to my mamy zupe³nie inne. Oni konfabuluj¹ i zastanawiaj¹ siê jak zmusiÌ u¿ytkownika lakieru do tego ¿eby nie wypuszcza³ z niego za du¿o LZO do powietrza, a Ja twierdzê ¿e ten lakiernik niem a ¿adnego wp³ywu na to ile tego LZO tam jest. To sprawa producenta.
Pan mecenas jednak poszed³ krok dalej i wyci¹gaj¹c z kontekstu przepis który mniej wiêcej mówi o tym ¿e w lakierniach samochodowych nie wolno u¿ywaÌ produktów które nie zosta³y dopuszczone do u¿ytkowania, przerzuci³ odpowiedzialnoœÌ za sk³ad lakieru na u¿ytkownika. Jednym zdaniem .... Lakierujesz konwencj¹ pójdziesz siedzieÌ Zapraszam na stronê kampanii ... Nie igraj z prawem .
Ja od poczÂątku napisaÂłem Âże to bzdura. Ze lakiernia to lakiernia, DziÂś samochĂłd osobowy jutro MDF a za tydzieĂą sto rowerĂłw ... i co teraz ? ASO siĂŞ tak nie wytÂłumaczy to lakiernia samochodĂłw osobowych ... warsztat i nora gĂłwnozjada bez problemĂłw. Bo te lakiery sÂą dopuszczone do uÂżytkowania dla celĂłw przemysÂłowych. System refinish ma swoje oddzielne materiaÂły i zgodnej z przepisami te do napraw sam osobowych to zawsze systemy wodorozcieĂączalne i zgodne z LZO dla tej konkretnej profesji.
Akcja umarÂła .... a jak Âżyje to raczej gdzieÂś w mini skali. To nie miaÂło ani sensu, ani szans powodzenia. Nie udany atak ASO na szopy. ..... Szkoda bo chĂŞtnie bym im pomĂłgÂł ale nie w konfabulacjach tylko w prostym ataku prawnym na te obesrane nielegalne i nie rozwojowe nory. KonfabulacjÂą prawnym - mĂłwiĂŞ stanowcze NIE.
Kilku, czy kilkuset lakiernikĂłw moÂże okazaĂŚ siĂŞ prawnymi analfabetami ... ale jak stanÂą przed groÂźbÂą utraty dorobku Âżycia z powodu jakiejÂś wody w bazie czy LZO, gdy legalnie prowadzÂą dziaÂłalnoÂści i wnoszÂą opÂłaty Âśrodowiskowe i legalnie kupili te produktu ... to ci lakiernicy znajdÂą sobie mÂądrego adwokata, a ten bez problemĂłw dowiedzie jakim szwindlem jest ta akcja !
Gdzie wtedy bĂŞdzie PROJEKTER ... ponoĂŚ autorytet w branÂży ? .... a no w czarnej dupie wykiwany przez ÂśmiesznÂą akcjĂŞ z gĂłry skazanÂą na klapĂŞ. Taka Tak panie siekiera
i teraz jak ÂświatÂło padÂło na sprawĂŞ .... o jakich to zaletach i dobrych intencjach tej akcji i "tego miÂłego pana" ... pisaÂł Pan panie siekiera ? ... weÂź no teraz to wyjaÂśnij koleÂś co ci w tym pecynku zaÂświtaÂło ba wyglÂąda na to Âże zmasowana akcja formalno prawna pod hasÂłem
.... albo bazy wodne w lakierni / norze, albo spieprzaĂŚ gĂłwnozjady do innej branÂży !!!
Ja moÂże przypomnĂŞ :
Siekiera napisał/a: | Mariko12 napisał/a: | A jaki nick miaÂł ten goœÌ ? |
Nie pamiĂŞtam, ale to byÂło jakies 1,5 roku temu.
Rozmawia³em z ludŸmi którzy byli na kilku spotkaniach, które sie odby³y w ramach tej inicjatywy i wiem, ¿e zamiary mieli dobre ale mimo, ¿e tak naprawdê reprezentowali ca³¹ bran¿ê DP, PPG, Akzo, BASF, Novol, najwiêksi dealerzy aut, jakieœ zrzeszenia itp to chyba nic nie uda³o im sie zrobiÌ. Tyle, ¿e chodzi o to ¿e jak ten gostek na forach napisa³ ¿e jest taki plan i chc¹ cos zrobiÌ to projektorek zwyzywa³ goœcia od najgorszych... tak to on chce zmieniaÌ bran¿ê i tak mu zale¿y ¿eby by³ wysoki poziom w lakiernictwie
Dwulicowy jest i tyle. |
Teraz jasne jakie to byÂło spotkanie branÂży i tych co chcieli dobrze ? Teraz kapujesz siekierko CO CHCIELI ZROBIĂ ? .... |
 |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-07-31, 01:09
|
0
|
|
|

|
Siekiera napisał/a: | PROJEKTER napisał/a: | Siekiera np. zawsze najlepiej i najszybciej poinformowana persona i co i dupa blada figĂŞ wie i tylko siĂŞ domyÂśla |
Chyba przeceniasz moje moÂżliwosci ale faktycznie patrzÂąc co wyrabiasz na tym forum to moÂżna sie domyÂślaĂŚ Âże jest to celowe dziaÂłanie. Tak Âśrednio na 10 twoich postĂłw w siedmiu piszesz Âże TO forum to syf a ludzie tu piszÂący to gĂłwnozjady. To co sobie moÂżna pomysleĂŚ?
Wszyscy to gĂłwnozjady a jeden projektorek przychodzi tu z kagankiem oÂświaty, z misjÂą a tu go nie chcÂą sÂłuchaĂŚ. |
Nie wymyœlaj moich wypowiedzi tylko zacytuj ... poproszê o siedem cytatów z dziœ gdzie napisa³em ... TO forum to syf, a ludzie na nim pisz¹cy to gównozjady z dziœ bo dziœ napisa³em ju¿ 12 postów czyli ponad 10 . DAWAJ .... ... a jak nie umiesz "dawaÌ" i musisz wymyœlaÌ to raczej siê nie wypowiadaj wcale. Na cholerê tu komu jest koleœ który wymyœla treœÌ postów za innych uczestników. DAWAJ CYTATY albo napisz PRZEPRASZAM !
Jest TU taki temat "Ró¿nice w kolorze dorabianego lakieru" ... w nim koleœ sprayem wali syficzn¹ naprawê ... potem poprawia j¹ lakierem i nadal jest dupa blada a nie "cud malina" Wreszcie oœwiadcza .... ¿e zrobi³ to z chytroœci i sugeruje w domyœle ¿e jak ma zap³aciÌ lakiernikowi to mu rêkê wykrêca lumbago i woli se sam zrobiÌ ... zreszt¹ lakiernicy to paprole i tak to spieprz¹ .... ZacytowaÌ z tematu zdanie po zdaniu czy zaufasz mi ¿e z zasady nie wymyœlam tych tekstów ?
Temat idzie dalej ... i tu spytam Gdzie kolego @siekiera napisaÂłeÂś coÂś hmm... powiedzmy technologicznego ... CoÂś waÂżnego. Istotnego dla tego tematu ... bo Ja widzisz ... coÂś nie coÂś z tej przeogromnej wiedzy zawodowej jednak tam wplotÂłem miĂŞdzy zdania ZadbaÂłem o to Âżeby TO forum zrobiÂło tyci krok do przodu ... a Ty ?
Temat wiĂŞc idzie dalej .... i mamy wreszcie twĂłj przenikliwy post siekiero o tym mniej wiĂŞcej Âże kaÂżdy se moÂże robiĂŚ co chce ze swoim samochodem i ch ...j bo kto mu zabroni ? Brawo @siekiera mÂądry przenikliwy post z wizjÂą rozwoju branÂży. WypowiedÂź fachowca ... a ile lat ma fachowiec ? bo z postu wynika Âże 7-em
Temat idzie dalej .... i siekiera wymyœli³ jakiœ pie rd, ¿e kiedyœ tam jakaœ tam "grupa trzymaj¹ca w³adzê" chcia³a dobrze wszystkim zrobiÌ ... zeszli siê na sobór i uchwalili jak iœÌ na wojnê z urzêdnikami pod ramiê, od lakierni do lakierni. Kryterium oceny nie jest takie jak PROJEKTERa ... ma³y cenzura ale siê rozwija dajmy mu szansê i pomó¿my. ... albo ... o dureù którego olœni³o i zrozumia³. Nareszcie. Te¿ mu pomó¿my i wspierajmy ... genralnie zachecam do rozwoju ... nie masz kasy weŸ kredyt nie mas szans bie¿ dotacjê ... nie da siê ? bie¿ barter za mieszalnie ... zrób ku...rwa cokolwiek gównozjadzie tylko wyjdŸ z szamba ... A twoja komisja tych co chcieli dobrze @siekiera jak kombajn mia³a taki cel : Dobrze dzia³aj¹ca lakiernia z kabin¹ w niej fachowcy ciep³o w dupkê fajne warunki, ale ¿e mieszalnik niestety konwencjonalny wiêc sru ³ami¹cy unijne dyrektywy poparpaùcu won na bruk i p³aÌ kary do ostatniego tchnienia, ale dopiero jak za dwa lata wyjdziesz z pud³a. ha ha !
Jak TY siekiera pomagasz ludziom na forum ? Co TY konkretnie zrobiÂłeÂś od kiedy siĂŞ zalogowaÂłeÂś ? ... chwalisz branÂżowy syf , i zachwycasz siĂŞ marginesem tej branÂży ? Snujesz glupie do cna teorie spiskowe ? ... No to faktycznie osiÂągniĂŞcie Âże ho ho .... Nie wiem czy moÂże zwrĂłciÂłeÂś uwagĂŞ Âże archiwum tego forum ... tego na ktĂłre zaglÂąda masa gĂłwnozjadĂłw pĂŞka od moich postĂłw na temat technologi materiaÂłowej przepisĂłw prawa zasad budowy nowych obiektĂłw kosztĂłw, procedur, sprzĂŞtu i urzÂądzeĂą, dotacji, budowy pistoletĂłw lakierniczych ... a gdzie twoja pomoc siekiera ?
Znam osobiÂście kilku nawrĂłconych gĂłwnozjadĂłw.
Oni nie nie maj¹ czegoœ co piloci nazywaj¹ "sztucznym horyzontem". Gównozjad odchyla siê w bok siêgaj¹c po syf i stacza po pochylni w dó³ , ale tego nie widzi bo nie ma punktu odniesienie. On nie widzi ¿e to rampa, a nie równa droga, bo przestrzeù która go otacza nie ma punktu odniesienia. Wszyscy robi¹ jak on. Wyt³umacz mu teraz grzecznie i spokojnie ¿e robi Ÿle jak za nim stoi bieda k³adzie mu rêkê na ramieniu i szepcze .... Ty ka¿ tej durnej pale spier....alaÌ.
Ostania awantura Projekter kontra Robert z Bydgoszczy ... aÂż trzeba byÂło kasowaĂŚ posty. ... Dym jak cholera .... efekt Robert PrzysÂłaÂł PW i jest juÂż OK ... przeczytaÂł trochĂŞ postĂłw zrozumiaÂł pewnie wiele spraw ... mĂłgÂł byĂŚ durniem ... jest mÂłodym niedoÂświadczonym Usherem. Jak siĂŞ okaÂże Âże ambitnym .... to pozostanie gĂłwnozjadem mu nie grozi, ale zaczekam z opiniÂą z kilka miesiĂŞcy
Dla Ciebie siekiera to awantury o nic .... dla mnie o zmianê na lepsze. Czy to daje jakieœ efekty ? Daje Daje .... W ci¹gu czterech ostatnich miesiêcy nawróci³o siê na "moj¹ wiarê" co najmniej szeœÌ osób. Niczego nie zmienili ani nie pope³nili seppuku ze wstydu ... oni jedynie zmienili sposób myœlenia o lakierowaniu i biznesie jakim jest to lakierowanie. Tylko tyle ... a tyle ... ju¿ wystarczy.
Ty @siekiera nie masz takich osi¹gniêÌ ... za to wspierasz ambitnie amatorskie lakiernictwo podwórkowe Có¿ taka to przywara forum ... ka¿dy mo¿e napisaÌ co chce. Co najwy¿ej zostanie oceniony w przysz³oœci przez innych |
 |
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2013-07-31, 07:38
|
0
|
|
|

|
Na forum sÂą tysiace stron i nie zamierzam szperaĂŚ tam w poszukiwaniu cytatĂłw Âżeby daĂŚ tobie poÂżywke do kolejnych twoich pokrĂŞtnych argumentowaĂą.
Nagle sie okazaÂło Âże projektorek troszczy siĂŞ i dba o dobro gĂłwnozjadĂłw. Buuahaha
Natomiast mogĂŞ sprĂłbowaĂŚ zbieraĂŚ twoje nowe wyzwiska i obelgi. Z czasem moÂże wyÂłowiĂŞ te stare tak dla przypomnienia. Teraz nie zamierzam traciĂŚ dobrej pogody na jaÂłowe dyskusje z tobÂą. |
|
|
|
 |
Dementor
|
Wysłany: 2013-07-31, 08:22
|
0
|
|
|

|
KK napisał/a: | RozwiĂą wypowiedÂź |
Co tu rozwijaÌ. Nie wiem, mo¿e tobie to nie przeszkadza ale ja poczu³em ¿e ktos zrobi³ ze mnie durnia i tyle. Wysz³o na to ¿e pisa³em (nie tylko ja) po to ¿eby ktoœ sobie na tym portfel zape³ni³. Dobrze ¿e nie zrobi³em b³êdu i pod jednym nickiem nie pisa³em tu i tam.
JeÂżeli to prawda to dla mnie to sukinsyĂąstwo i tyle. Czy ktoÂś mnie zapytaÂł czy zgadzam siĂŞ aby na moich wypowiedziach ktoÂś zarabiaÂł? A gdzie jakieÂś prawa autorskie? |
|
|
|
 |
Bombel
|
Wysłany: 2013-07-31, 09:04
|
0
|
|
|
|
Jestem od niedawna na forach ale teÂż to mi siĂŞ nie podoba.
PROJEKTER napisał/a: | Niestety nie mam uprawnieĂą ani przyzwolenia na to Âżeby kogokolwiek wprowadzaĂŚ w sprawy administracji forum www.lakiernik.info Jest tam wÂłaÂściciel Âświeci na czerwono kto ma pytania proszĂŞ kierowaĂŚ je do niego. O ile pamiĂŞtam to caÂłkowicie prywatny portal tak jak i ten. Jest teraz w wielkiej grupie moto focus i proponowaÂł bym siĂŞ zastanowiĂŚ czy ³¹czenie portali tematycznych w jednÂą wielkÂą grupĂŞ to b³¹d, plajta, gÂłupota koniec portalu .... czy moÂże rozwĂłj, wiĂŞksza widocznoœÌ w sieci i szersze moÂżliwoÂści. Z duÂżym przy boku moÂżna zrobiĂŚ wiĂŞcej i sens tej zasady nie dociera tylko durniĂłw, gĂłwnozjadĂłw i tropicieli teorii spiskowych.
|
Nie doœÌ ¿e na naszych treœciach zarobili kasê to jeszcze dalej wyzywa nas od durniów i gównozjadów. Co za cham
Panie Projekter z tego cytatu to najwaÂżniejsze sÂą te "szersze moÂżliwoÂści"....... w zarabianiu pieniĂŞdzy |
|
|
|
 |
kadafi
|
Wysłany: 2013-07-31, 09:56
|
0
|
|
|
|
Jak zwykle rozmowa donikÂąd.
Projekter bĂŞdzie tkwiÂł przy swoim (ma ogromna wiedzĂŞ ale Âświata lakiernictwa tym nie uzdrowi - co najwyÂżej bĂŞdzie miaÂł osobistÂą satysfakcje Âże nakopaÂł kolejnemu do dupy).
Ci w garaÂżach i norach dalej bĂŞdÂą robili to co robiÂą (nadzieja Âże czytajÂąc forum bedÂą robili coraz mniej fuszery) moÂże niewielki % siĂŞ "nawrĂłci", moÂże.
I tak bêdzie w kó³ko.Prowadzi to do tego ¿e wiêkszoœÌ tematów koùczy siê jak ten. Jak - ka¿dy widzi. Mo¿e trzeba siê zastanowiÌ czy warto toczyÌ te pyskówki bo jeden drugiemu nie ust¹pi.
"Nie polemizuj z idiot¹ najpierw sprowadzi ciê do swojego poziomu a póŸniej pobije doœwiadczeniem" - mo¿e tak trzeba sobie przet³umaczyÌ i odpuœciÌ? |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-07-31, 10:23
|
-1
|
|
|

|
Siekiera napisał/a: | Na forum sÂą tysiace stron i nie zamierzam szperaĂŚ tam w poszukiwaniu cytatĂłw Âżeby daĂŚ tobie poÂżywke do kolejnych twoich pokrĂŞtnych argumentowaĂą. |
Sratatata ... PĂŞkasz jak stare gacie na dupie
Ja ... to troszczĂŞ siĂŞ tylko o swoich klientĂłw. Zaraz po zaliczce moja troska o nich jest ogromna. Innym mogĂŞ Âłaskawie z wielkiej ÂżyczliwoÂści coÂś tam podpowiedzieĂŚ, zasugerowaĂŚ albo wyjaÂśniĂŚ Âże ktoÂś ich okÂłamaÂł.
Natomiast zdeklarowane ordynarne, têpe gównozjady i zawodowi durnie z powid³ami w bani .... to obiekty do kopania po tyku i srania na nich .... TU, TAM w prasie i w realu ... skapuj to wreszcie siekiera bêdzie ci ³atwiej oddychaÌ. Moja pogarda dla wszawych popapraùców marnuj¹cych sobie ¿ycie na w³asne ¿yczenie i pikuj¹cych w dó³ jest tak zakorzeniona ¿e nosi cechy wrodzonej przywary. Ja nie wiem jak to dzia³a w przyrodzie ... ale 10 minut rozmowy z durnym patenciarskim gównozjadem potrafi zniweczyÌ plany rozwojowe wydawa³oby siê m¹drych i stabilnych ludzi, a przynajmniej je powstrzymaÌ. Jeden post z otch³ani nêdzy i inny biedak zamiast uruchomiÌ myœlenie i siê spi¹Ì do dzia³ania, wycofuje siê do jakiejœ podrêcznej obesranej nory na przeczekanie
Temat pistolety lakiernicze ----- Ile mo¿na pisaÌ to samo ? Ile nawróconych osób musi napisaÌ ¿e mia³o tani syf z chin i w przeb³ysku inteligencji wywali³o go w cholerê kupuj¹c markowy sprzêt do refinishu. Nagle ... w jeden czy kilka dni okazuje, siê ¿e nast¹pi³ u nich w norce cud. Wychodzi piêknie, lakierownia sprawia przyjemnoœÌ, kolory pasuj¹, materia³u idzie mniej ... nawet syfów jest mniej.
Ale NIE !!! ... za namow¹ takiego @siekiera który to niby jest tolerancyjny i z tej tolerancji wychodzi wiêcej szkód ni¿ po¿ytku, prêdzej czy póŸniej jakaœ wsza spada z dupy i zdeklarowany gównozjad wali swoj¹ przemyœliwan¹ miesi¹cami tezê ... na ch...j pistolet dla profesjonalisty jak Ja se maluje dla siebie ... i piszczy posraniec o zaletach chionola ... gówno wiedz¹c o lakiernictwie i i pistoletach do refinishu ... Jak siê niedawno okaza³o ku mojemu mega zaskoczeniu ka¿dy siê m¹druje publicznie o pistoletach ( piêÌ lat m¹droœci !!! ) a tylko kilka osób na forum wiedzia³o na jakiej zasadzie dzia³a grawitcyjny pistolet pneumatyczny .
Gównozjad to nas¹czona z³ymi nawykami substancja aktywna. Jak naciœniesz do bólu jest szansa, ¿e kwas wyleci i pomimo ¿e z dnia na dzieù nie da siê nic zmieniÌ by³y gównozjad myœli ju¿ samodzielnie i ma plan. Jak nie przyciœniesz ... materia gównozjada wsysa z forum i z realu wszytko co tandetne i porypane byle by³o tanie. Mó¿g gównozjada jest oporny na m¹dre porady i otwarty na durnoty. Sposób pojmowania rzeczywistoœci zale¿ny od ceny sk³adnika tej rzeczywistoœci
Ile osób z forum pracuje na markowym systemie lakierniczym od pocz¹tku do samego koùca ? Ca³e szczêœcie ¿e portale nie s¹ nigdy reprezentatywne dla ca³oœci bran¿y bo mo¿na by siê za³amaÌ albo zwyczajnie wypi¹Ì dupê na tych co zaczynaj¹ i niech sobie latami b³¹dz¹ .... Ilu lakierników zawodowych lakierników wyprostowa³o TU swoje nawyki po przeczytaniu postów ... miêdzy innymi moich postów Panie @siekierka@ ???
Ja zostanĂŞ przy bezkompromisowej krytyce kaÂżdego durnego ruchu jaki opisze tu jakiÂś usher ... np lakierowania sprayem. KaÂżdy z was moÂże sobie ich chwaliĂŚ ... nawet zrobiĂŚ kolesiowi loda z zachwytu .... Dla mnie nie ma PRAWIE DOBRZE bo "prawie" robi wielkÂą ró¿nicĂŞ. Nie ma "prawie" dobrej naprawy lakierniczej. "Prawie" dobrego materiaÂłu, lub prawie dobrego pistoletu lakierowania. Nie istniej takie stwierdzenie techniczne czy technologiczne jak "MOÂŻE BYĂ". Nie dam siĂŞ zaraziĂŚ chorobÂą gĂłwnozjadĂłw bo to co roznoszÂą to choroba Âśmiertelna,. Zdycha siĂŞ w biedzie i konwulsjach. Umiera jako dziad czĂŞsto w samotnoÂści.
Taka zÂłota myÂśl na koniec dla tych co jeszcze myÂślÂą, a nie tylko dryfujÂą gdzie powieje wiatr
Ludzie stajÂą siĂŞ rozsÂądni dopiero wtedy gdy wszystkie inne sposoby zawiodÂą |
 |
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2013-07-31, 10:42
|
0
|
|
|

|
Przeczyta³em twoje jak ty to nazywasz wynurzenia i co? dalej piszesz to samo co juz napisa³eœ setki razy. Po co ty sie tak produkujesz przecie¿ wiêkszoœÌ i tak czyta twoje posty dla rozrywki, ³acha podrzeÌ z ciebie
Dla odmiany jak jesteÂś taki to niby rzetelny w opisywaniu tej swojej chorej rzeczywistoÂści to daj linka do mojego postu gdzie napisaÂłem to co sugerujesz:
PROJEKTER napisał/a: | Ale NIE !!! ... za namowÂą takiego @siekiera ktĂłry to niby jest tolerancyjny i z tej tolerancji wychodzi wiĂŞcej szkĂłd niÂż poÂżytku, prĂŞdzej czy póŸniej jakaÂś wsza spada z dupy i zdeklarowany gĂłwnozjad wali swojÂą przemyÂśliwanÂą miesiÂącami tezĂŞ ... na ch...j pistolet dla profesjonalisty jak Ja se maluje dla siebie ... i piszczy posraniec o zaletach chionola ... gĂłwno wiedzÂąc o lakiernictwie i i pistoletach do refinishu |
No podaj cytat albo linka
PROJEKTER napisał/a: | Nie dam siĂŞ zaraziĂŚ chorobÂą gĂłwnozjadĂłw bo to co roznoszÂą to choroba Âśmiertelna,. Zdycha siĂŞ w biedzie i konwulsjach. Umiera jako dziad czĂŞsto w samotnoÂści.
|
O samotnoÂści i problemach TWOICH to juÂż tu ktoÂś pisaÂł wiĂŞc rozumiem Âże piszesz to z wÂłasnego doÂświadczenia. Szkoda mi ciebie, czÂłowieku z chorÂą psychikÂą i powtĂłrzĂŞ za kimÂś "Projekter, ty masz kolegĂłw?" |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-07-31, 11:18
|
0
|
|
|

|
Bombel napisał/a: | Nie doœÌ Âże na naszych treÂściach zarobili kasĂŞ to jeszcze dalej wyzywa nas od durniĂłw i gĂłwnozjadĂłw. Co za cham |
Ty bombel .... Âładnie ci siĂŞ w tej bani pokrĂŞciÂło od tego upaÂłu
Ty w ogĂłle siĂŞ zastanawiasz chwilĂŞ nad tym co wypisujesz publicznie? ChoĂŚ sekundĂŞ ?
Kto to NAS .... "NAS wyzywa" ... a konkretniej ? Bo Ja akurat precyzyjnie wiem kto tu jest fachowcem kto zawodowcem, a kto gĂłwnozjadem ... i durniem ... a TY wiesz ? Przyjmuje od teraz do wiadomoÂści Âże TY wpisujesz siĂŞ w filozofiĂŞ gĂłwnozjada i czujesz dotkniĂŞty uwagami do nich kierowanymi. ZapamiĂŞtam ... bo nie miaÂłem zdania na twĂłj temat. Skoro siĂŞ zdeklarowaÂłeÂś to wezmĂŞ to w przyszÂłoÂści pod uwagĂŞ
Spytam a propos twojego oburzenia .... jakie TY ... konkretnie TY anonimowy nicku bombel wnios³eœ wa¿ne i istotne treœci do do archiwum tamtego portalu, albo tego Forum ? Jakie TY bombel wzorce w³asnych dzia³aù masz do zaproponowania innym Usherom ¿eby mogli pod¹¿aÌ twoj¹ drog¹ do sukcesu. Jakie to wa¿ne treœci napisa³eœ ¿e tamto forum zmieni³o siê nagle w tak atrakcyjny k¹sek ¿e ktoœ siê nachapa³ kasy na twojej wiedzy zawodowej i doœwiadczeniu wylewnie opisanym w twoich postach ? Czy Ty siê przypadkiem nie wywy¿szasz np ... nie ¿ebym zazdroœci³ ale sporo piszê ... postów te¿ ?
Nic nie wiesz o tamtym forum, a siê m¹drujesz. Gdy ktoœ nic nie wie o lakiernictwie, a siê publicznie m¹druje zostaje "durniem" , a TY .... Nie wiesz czy tamto forum jest sprzedane czy to maria¿ kilku adminów, czy spó³ka czy tylko jeden wspólny serwer, lub obs³uga techniczna, Nie wiesz sk¹d w³aœciciel ma kasê na utrzymanie portalu i czy go na to staÌ, nie wiesz czy teraz bêdzie lepiej czy gorzej i jakie s¹ plany w³aœciciela portalu ... a najlepsze jest to ¿e z³amanego grosza Ty kolego bombel nie do³o¿y³eœ do utrzymania tamtego forum i tego zreszt¹ te¿, a œmiesz siê wypowiadaÌ bez zaj¹kniêcia ¿e na twoich treœciach jakiœ cham zbi³ tam kasê ? To jest g³upie b¹bel ... takie ¿ale to lej¹ tylko nieudacznicy grzebi¹cy po kieszeniach tych co odnieœli w ¿yciu jakiœ sukces. Takie wszy z klej¹cymi siê paluszkami
Trzeba byĂŚ durniem Âżeby siĂŞ mÂądrowaĂŚ bez wiedzy o danej sprawie .... maÂło tego .... trzeba jeszcze byĂŚ zasranym tchĂłrzem Âżeby pisaĂŚ to TU, a nie TAM. PrzyszÂło ci to do gÂłowy moÂże zanim wyklepaÂłeÂś waÂżnÂą "opiniĂŞ" ?
Tam bÂąbelku jest wÂłaÂściciel portalu Lakiernik.info i jak masz jakieÂś pretensje to siĂŞ TAM zaloguj i wysmaruj swoje gorzkie Âżale. TU .. to bÂłazenada. Nic to nie da, wiĂŞc po jakÂą cholerÂą pisaĂŚ choĂŚby jedno sÂłowo .... chyba tylko po to Âżeby siĂŞ oÂśmieszaĂŚ ? Po czasie kaÂżda sprawa siĂŞ wyjaÂśnia, a posty zostajÂą ... jeden gÂłupi post, potem drugi i w efekcie mamy durnego ushera z kupÂą gÂłupich niewiarygodnych postĂłw.
Najpierw wyjaœnia siê sprawê rzetelnie i w ciszy .... potem wali w³asn¹ opnie do faktów i dowodów w publicznej czêœci portalu ... albo robi odwrotnie i zostaje Durn¹ pa³¹ |
 |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-07-31, 11:33
|
0
|
|
|

|
Siekiera napisał/a: | PROJEKTER napisał/a: | Ale NIE !!! ... za namowÂą takiego @siekiera ktĂłry to niby jest tolerancyjny i z tej tolerancji wychodzi wiĂŞcej szkĂłd niÂż poÂżytku .... |
No podaj cytat albo linka |
Prosisz i masz wylew tolerancji dla lakiernictwa podwĂłrzowego
Siekiera napisał/a: | Napisz w krĂłtkich sÂłowach ( Projekter ) dlaczego wÂłaÂściciel auta nie moÂże go sobie samemu polakierowaĂŚ bez wdawania siĂŞ w wielkie idee o ASO. No bo co.... no? |
To tyle .... w kwestii Âźle ukierunkowanej tolerancji prowadzÂącej do wylewu iloÂści nor wyposaÂżonych w nic nie kapujÂącego gĂłwnozjada.
ÂŁacha moÂżesz sobie drzeĂŚ @siekiera nawet jak czytasz moje posty ... figa komu do tego jak siĂŞ relaksujesz w zaciszu domku ... tylko nie pisz o tym na forum i bĂŞdzie OK. Bo tu jednak najwaÂżniejsze jest to Âżeby ktoÂś te posty czytaÂł, a nie olewaÂł ciepÂłym moczem jak twoje wysnute durne teorie spiskowe ktĂłrych namnoÂżyÂłeÂś juÂż na tym forum "4" ... cztery koleÂś - linki czy cytaty ?
Co do liczby moich kolegĂłw to wynosi ona zero "0". "Kolegowie" to sÂą zawsze obok jak jest OK, albo jak czegoÂś potrzebujÂą a jak siĂŞ robi do dupy i potrzeba pomocy albo wsparcia, lub przysÂługi to nie ma nigdy Âżadnych kolegĂłw.... tylko dÂługi wdziĂŞcznoÂści do spÂłacenia przy najbliÂższej okazji. WiĂŞc Ja sam bez kolegĂłw bĂŞdĂŞ dalej gnoiÂł gĂłwnozjadĂłw, a TY w towarzystwie kolegĂłw drzyj Âłacha .... sobie albo kolegom jak tam juÂż wolisz @siekiera |
 |
|
|
|
 |
Mariko12
|
Wysłany: 2013-07-31, 11:40
|
0
|
|
|
MyÂślibĂłrz

|
Cytat: | Co do liczby moich kolegĂłw to wynosi ona zero "0". "Kolegowie" to sÂą zawsze obok jak jest OK, albo jak czegoÂś potrzebujÂą a jak siĂŞ robi do dupy i potrzeba pomocy albo wsparcia, lub przysÂługi to nie ma nigdy Âżadnych kolegĂłw.... tylko dÂługi wdziĂŞcznoÂści do spÂłacenia przy najbliÂższej okazji. WiĂŞc Ja sam bez kolegĂłw bĂŞdĂŞ dalej gnoiÂł gĂłwnozjadĂłw, a TY w towarzystwie kolegĂłw drzyj Âłacha .... sobie albo kolegom jak tam juÂż wolisz @siekiera |
Racja |
|
|
|
 |
Bombel
|
Wysłany: 2013-07-31, 13:20
|
+1
|
|
|
|
PROJEKTER napisał/a: | Spytam a propos twojego oburzenia .... jakie TY ... konkretnie TY anonimowy nicku bombel wniosÂłeÂś waÂżne i istotne treÂści do do archiwum tamtego portalu, albo tego Forum ? Jakie TY bombel wzorce wÂłasnych dziaÂłaĂą masz do zaproponowania innym Usherom Âżeby mogli pod¹¿aĂŚ twojÂą drogÂą do sukcesu. Jakie to waÂżne treÂści napisaÂłeÂś Âże tamto forum zmieniÂło siĂŞ nagle w tak atrakcyjny kÂąsek Âże ktoÂś siĂŞ nachapaÂł kasy na twojej wiedzy zawodowej i doÂświadczeniu wylewnie opisanym w twoich postach ? Czy Ty siĂŞ przypadkiem nie wywyÂższasz np ... nie Âżebym zazdroÂściÂł ale sporo piszĂŞ ... postĂłw teÂż ? |
MoÂże maÂło wniosÂłem bo jestem na obu tych forach dosyĂŚ krĂłtko ale na lakierniku i tak dÂłuÂżej wiĂŞc miaÂłem okazjĂŞ wiele rzeczy zauwaÂżyĂŚ i miaÂło prawo mi siĂŞ nie spodobac to co przeczytaÂłem. Ty moÂżesz pisaĂŚ te swoje durne epopeje a ja juz nie mogÂłem bo tobie siĂŞ to niepodoba? Chyba mĂłzg wysra.ÂłeÂś z porannÂą kupÂą.
To Âże jestem anonimowy to sobie bardzo ceniĂŞ bo nigdy niewiadomo co i kiedy takiemu jak ty popapraĂącowi strzeli do pustego Âłba. I nie zamierzam podawaĂŚ ci nicka z lakiernika jak chcesz to siĂŞ domyÂślaj. A co do mojej wiedzy i czy jÂą wnosze czy nie to moja sprawa ale nie czujĂŞ siĂŞ w tych kwestiach jakimÂś dyletantem. Od 9 lat pracujĂŞ jako jeden z czterech lakiernikĂłw w duÂżym ASO gdzie szkolenia mamy conajmniej dwa razy w roku jak nie z jednego systemu to z drugiego. Dodatkowo mam przeglÂąd tego co jest na rynku dostĂŞpne bo w wolnym czasie zrobiĂŞ coÂś prywatnie. Pewnie zaraz to skrytykujesz ale wali mnie to co tobie w pustym Âłbie bulgocze.
Piszê o tym tu bo tam jakoœ nie zauwa¿y³em takiego tematu, zreszt¹ co to ma do rzeczy, przecie¿ wiêkszoœÌ ludzi pisze tu i tam. I to dziêki tym wszystkim pisz¹cy forum ma jak¹œ wartoœÌ, wiêc mo¿e uczciwiej by³oby od razu powiedzieÌ o zamiarach a nie wyzywaÌ teraz od durni i tchórzy. St¹d te¿ taka moja reakcja w tym poœcie.
MoÂże coÂś przeoczyÂłem, prosze bardzo nie jestem nieomylny, wiĂŞc podaj linka mi do tematu gdzie sÂą poruszane te sprawy?
Ja pisze na wielu forach ale zwiÂązanych z moim hobby i nigdzie nie zauwaÂżyÂłem takich ukÂładĂłw i ukÂładzikĂłw. Jak forum jest tworzone przez ludzi z pasjÂą i dla ludzi z pasjÂą to trochĂŞ inaczej siĂŞ to wszystko odbywa. TchĂłrzostwo tu byÂło zatajanie tego i dopiero jak wyszÂło na innym forum to prĂłbujesz jak zwykle przekrĂŞciĂŚ wszystko na swoje. |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-07-31, 20:12
|
0
|
|
|

|
bombel ... pieprzysz bzdety jak 16 letni dzieciak. W czarnej dupie to mo¿e pracujesz, ale nie w du¿ym ASO ... durny k³amco. Czyta³em twoje wynurzenia w postach ... mo¿e mia³eœ zamiar tam pracowaÌ ... pajacu. Zastanów siê chwilê zanim zaczniesz konfabulowaÌ i wymyœlaÌ sobie to¿samoœÌ bo ka¿dy napisany wczeœniej Tu post to twoja historia dzieciaku. Jak otwarta ksiêga z CV ... wiêc albo k³ama³eœ dot¹d, albo k³amiesz teraz ? £askawie zdecyduj siê, bo teraz to masz rozdwojenie osobowoœci, a to siê leczy psychiatrycznie czubku.
GdybyÂś choĂŚ otarÂł siĂŞ o duÂże ASO klasy premium ( bo to jest duÂże ASO ) to nie wypisywaÂłbyÂś bzdur jak gĂłwnozjad z obsranej nory pracujÂący tandetnymi tanimi produktami.
Tak to juÂż TU jest co chwila kur...a Kolejny dureĂą udajÂący lakiernika zwieloletnim doÂświadczeniem Âżeby tylko siĂŞ trochĂŞ wywyÂższyĂŚ i nobilitowaĂŚ. Szkoda lakierniku ASO, Âże spaÂłeÂś na tych rzekomych szkoleniach ... co za durny Pajac !
W sprawie forum bombel .... CoÂś ci nie pasuje to wal koleÂś pod wÂłaÂściwy adres, a nie TU ciÂągniesz durny temat o innym portalu. GĂłwniarz jesteÂś albo masz mĂłzg gĂłwniarza i tyle ... posrany tchĂłrzu. I nie skacz z tÂą anonimowoÂściÂą bo skoro taki jesteÂś hardy anonim to znaczy, Âże nie istniejesz Pajacu udajÂący fachowca. Nie ma ciĂŞ. Skoro nie istniejszy to twĂłj nick moÂżna mieszaĂŚ z gĂłwnem i gnojem ,,, i tak pewnie zrobiĂŞ zdeklarowny gĂłwnozjadzie
Robello ... mĂłwi ci to coÂś ? Lakiernik ASO ? CzÂłowieku pier....olnij siĂŞ ostro w czaszkĂŞ. Jak ci siĂŞ przestanie krĂŞciĂŚ we Âłbie to poÂświĂŞĂŚ chwilĂŞ i zapytaj co to za produkty ? .. nie na forum ... na tym forum jeden toporek tylko konfabuluje zmyÂślajÂąc pier doÂły ... Dotrzyj do ÂźrĂłdÂła bÂąbelku bo posty na forum to bardzo czĂŞsto tylko sranie z dupy jakiegoÂś przygÂłupa, a nie rzetelne fachowe i wiarygodne informacje.
Dlatego z tym walczĂŞ ... dlatego leje siĂŞ krew i setki wyzwisk kierowane przeciwko takim kÂłamcÂą
.... i tak ogĂłlnie .......
Kiedy do was dotrze wreszcie drodzy Usherzy, Âże jesteÂście tym co piszecie na forum ? literami formujÂącymi wyrazy ukÂładajÂące siĂŞ w zdania... Âżeby miaÂły sens to trzeba to przemyÂśleĂŚ zanim zacznie siĂŞ waliĂŚ w klawisze
Nikt nie sprawdza jak jest w realu u was w norach. Nikt nie stoi nad wami z pistoletem nad g³ow¹ i nie zmusza do dopisania posranych pier dó³, durnot, k³amstw i skrajnych g³upot o technologi warunkach czy sposobie przeprowadzenia naprawy ... co was pcha do opisywania w³asny popisów jak wszystko od pocz¹tku do koùca to syf i cenzura robota zakoùczona sprayem. Wystarczy najpierw pytaÌ duuuuuuuu¿o pytaÌ ... jednoczeœnie grzebaÌ w archiwum i ch³on¹c bezkres wiedzy z tego i nawet tamtego forum ...bo ka¿de forum to tylko posty m¹dre i fachowe albo durne bo pisane przez gównozjadów szerz¹cych taniochê i syf.
PiĂŞĂŚ minut zastanowienia i kaÂżdy post nicku X moÂże byĂŚ autorytatywny i budujÂący opiniĂŞ o fachowcu jaki za nim stoi. PiĂŞĂŚ minut na wdech powietzra zanm naopiszesz post i to forum moÂże byĂŚ kopalniÂą gigantycznej wiedzy ... Ja piĂŞĂŚ lat popisywaÂłem siĂŞ posiadanÂą wiedzÂą ... Teraz kopie durniĂłw i sram na gĂłwnozjadĂłw. Wiedza idzie przez PW.
Albo wyprostuje durniów i gównozjadów, albo utopie w gównie , albo ..... mnie ktoœ st¹d wywali i wtedy na innym portalu napiszê ¿e TEN zszed³ na psy skoro fachowcy nie mog¹ krytykowaÌ durny posranych pomys³ów przyg³upów. Wywalony nie mogê pisaÌ ... a nie wywalony muszê pisaÌ. Pytanie teraz ...
PisaÌ i zgadzaÌ siê z tym co prezentujecie w niektórych tematach .... udaj¹c durnia zawodowego ? ... czy PisaÌ i je baÌ niektórych za idiotyzmy k³amstwa konfabulacje nie rzetelnoœÌ i patenciarstwo ?
Ja mam swĂłj wÂłasny cel na TYM forum.
Na tamtym nie ma ju¿ durnot ... TAM ka¿dy obsrany gównozjad zastanowi siê piêÌ minut zanim napisze post. Tam nie mam ju¿ za du¿o do roboty. Tam administrator mia³ cel. Tu administrator ma inne podejœcie .... daje ka¿demu duuuuu¿¹ wolnoœÌ wypowiedzi ... ka¿demu ... To dwa inne portale o tej samej tematyce. Doceniam i korzystam z tego
¯eby zrozumieÌ wystarczy pogadaÌ z @Jacklack TAM ..... i Dr.Cruell TU .... ¿eby zrozumieÌ i to poj¹Ì. Ale wielu z was ewidentnie to przerasta ... to ju¿ za trudne jest ! ... to mog³oby was zabiÌ ! |
 |
|
|
|
 |
Bombel
|
Wysłany: 2013-08-01, 00:47
|
+1
|
|
|
|
Jednak wysr.aÂłeÂś rano te resztki mĂłzgu.
PopapraĂącu, wali mnie dokumentnie co sobie myÂślisz o mnie. Dla ciebie to mogĂŞ byĂŚ dzieciakiem z gimnazjum.
Ciekawe ktĂłry post ci daÂł takÂą wiedzĂŞ o mnie Âże nazywasz mnie kÂłamcÂą? MoÂże ten w ktĂłrym napisaÂłem Âże "jestem zielony" - nie Âłapiesz ironii, chodziÂło mi o mĂłj avatar
PisaÂłem przecieÂż, Âże robiĂŞ teÂż fuchy bo w firmie robimy na dwie zmiany i mam sporo czasu. A materiaÂłu nie wynosze z firmy tylko sobie legalnie kupujĂŞ. KupujĂŞ to co mi siĂŞ podoba. WÂłaÂśnie prĂłbowaÂłem baze Roberlo i co z tego?
Hehe
PROJEKTER napisał/a: | Robello ... mĂłwi ci to coÂś ? |
Lepiej naucz siĂŞ nazw produktĂłw bo wÂłaÂśnie wychodzisz na megagĂłwnozjada, ktĂłry kiedyÂś coÂś troche polakierowaÂł a teraz siĂŞ mÂądrzy. |
|
|
|
 |
Bombel
|
Wysłany: 2013-08-01, 01:30
|
+1
|
|
|
|
PROJEKTER napisał/a: | W sprawie forum bombel .... CoÂś ci nie pasuje to wal koleÂś pod wÂłaÂściwy adres, a nie TU ciÂągniesz durny temat o innym portalu. GĂłwniarz jesteÂś albo masz mĂłzg gĂłwniarza i tyle ... posrany tchĂłrzu. I nie skacz z tÂą anonimowoÂściÂą bo skoro taki jesteÂś hardy anonim to znaczy, Âże nie istniejesz Pajacu udajÂący fachowca. Nie ma ciĂŞ. Skoro nie istniejszy to twĂłj nick moÂżna mieszaĂŚ z gĂłwnem i gnojem ,,, i tak pewnie zrobiĂŞ zdeklarowny gĂłwnozjadzie |
Wiesz co, szczam na to czy tobie siĂŞ podoba czy nie to co piszĂŞ i gdzie piszĂŞ. Ty jesteÂś tu forumowym wrzodem na odbycie wiĂŞc to co ty chcesz to moÂżesz zameldowaĂŚ koniowi.
Jutro mam na rannÂą zmianĂŞ wiĂŞc jak chcesz to wieczorem moÂżemy znowu powymieniaĂŚ siĂŞ komplementami a teraz na dobranoc cmoknij mnie w fajfusa tylko zĂŞby umyj Âżeby mi siĂŞ jakiÂś syf nie zrobiÂł od tego jadu ktĂłrym ziejesz. |
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2013-08-01, 07:02
|
+1
|
|
|

|
PROJEKTER napisał/a: | Siekiera napisaÂł/a:
PROJEKTER napisaÂł/a:
Ale NIE !!! ... za namowÂą takiego @siekiera ktĂłry to niby jest tolerancyjny i z tej tolerancji wychodzi wiĂŞcej szkĂłd niÂż poÂżytku ....
No podaj cytat albo linka
Prosisz i masz wylew tolerancji dla lakiernictwa podwĂłrzowego
Siekiera napisaÂł/a:
Napisz w krĂłtkich sÂłowach ( Projekter ) dlaczego wÂłaÂściciel auta nie moÂże go sobie samemu polakierowaĂŚ bez wdawania siĂŞ w wielkie idee o ASO. No bo co.... no?
To tyle .... w kwestii Âźle ukierunkowanej tolerancji prowadzÂącej do wylewu iloÂści nor wyposaÂżonych w nic nie kapujÂącego gĂłwnozjada. |
Z twojej wypowiedzi zrozumiaÂłem Âże chodzi ci o moje namawianie do kupowania chiĂąskiego pistoletu. Dlatego napisaÂłem Âżebys podaÂł linka ale widze Âże tobie chodzi ocoÂś innego.
O to ¿e jak ktoœ (amator) zapyta co i jak w danym momencie zrobiÌ bo podj¹³ decyzjê ¿e samodzielnie coœ sobie naprawi to ja mu pomogê.
OczywiÂście Âże to zrobiĂŞ kolejny raz i jeszcze kolejny bo ja inaczej rozumiem sens przebywania na forach (niewaÂżne czy lakierniczych czy nie).
Ty tego nigdy nie zrozumiesz bo ty na forach lakierniczych rozpocz¹³eœ aktywnoœÌ po to aby znaleŸÌ tutaj sobie potencjalnych klientów.
Doskonale to wszystko pamiĂŞtam jak byÂło kiedyÂś, jak reklamowaÂłeÂś swoje usÂługi i to chyba siĂŞ nie zmieni. Dalej jestes cwaniakiem ktĂłry na forach szuka pieniĂŞdzy.
OczywiÂście, ty jesteÂś teÂż przebiegÂły wiĂŞc wiesz, Âże aby na forach zdobyc reputacjĂŞ to pomagasz teÂż czasami mniej zorientowanym w ogarniĂŞciu niektĂłrych kwestii, bo wiesz Âże i tak na nich nie zarobisz.
Ty czekasz jak ta hiena na Âłakomy kÂąsek i przyznam Âże znajdujesz dawcĂłw. Ich sprawa.
PROJEKTER napisał/a: | Ja mam swĂłj wÂłasny cel na TYM forum. |
To jest od dawna wiadomo, Âże ty masz wÂłasny cel. Kasa, kasa, kasa.
Od takich co sami chcÂą cos zrobiĂŚ to nic nie wyciÂągniesz wiĂŞc gnoisz ich.
Ze mn¹ te¿ ju¿ kiedyœ wojowa³eœ i doskonale wiesz, ¿e mi nic nie mo¿esz zrobiÌ. A ja tobie tak bo biem kim jesteœ i mam du¿o znajomych nawet takich którzy z tob¹ wspó³pracowali. Pisa³em ci o tym i pamiêtaj ¿e za ka¿dym razem jak bêdê rozmawia³ z kimœ kto móg³by zap³aciÌ ci za twoje us³ugi to nie omieszkam mu umiejêtnie przemyciÌ jaki ty to jesteœ wyrachowanym cwaniakiem. |
|
|
|
 |
grigorios
|
Wysłany: 2013-08-01, 09:24
|
0
|
|
|
|
Temat interesujÂący bo mnie rĂłwnieÂż zdarza siĂŞ Âże kolor czasem nie pasuje ale to pewnie sprawa mojego gun'a. Mnie projekter zapewne nazwaÂłby wÂłaÂśnie gĂłwnozjadem ale po przeczytaniu tej caÂłej konwersji przyznajĂŞ mu racjĂŞ i chylĂŞ czoÂła za to Âże w tej caÂłej nagonce znajduje jeszcze odrobinĂŞ czasu i miejsca by coÂś doradziĂŚ innym. A tak w ogĂłle to witam wszystkich bo nowy jestem |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-08-01, 10:00
|
0
|
|
|

|
Siekiera napisał/a: | Ze mnÂą teÂż juÂż kiedyÂś wojowaÂłeÂś i doskonale wiesz, Âże mi nic nie moÂżesz zrobiĂŚ. A ja tobie tak bo biem kim jesteÂś i mam duÂżo znajomych nawet takich ktĂłrzy z tobÂą wspó³pracowali. |
Pamiêtam t¹ durn¹ dyskusjê z tob¹ i wymyœlane tam przez Ciebie pie rdo³y . Szkoda ¿e jakoœ tak z ³atwoœci¹ nie przychodzi ci wskazanie z 10 czy 20 oszukanych przez mnie osób czy choÌby nie zadowolonych ze wspó³pracy ze mn¹. Nie twierdzê ¿e ich nie ma bo na kilku pajaców z w³asn¹ wizj¹ œwiata te¿ przez te 14 lat trafi³em ale to garstka ... pytam tylko ... Skoro znasz moich klientów, czy znasz te¿ opiniê o tym jak skutecznie dzia³am w realu i ciekawe ilu z tych których znasz jest z jakiegoœ forum ... bo widzisz forum to bardzo kiepskie miejsce na szukanie inwestorów dla du¿ych spektakularnych obiektów którymi siê zawodowo zajmujê. Te ma³e ... to dla wiêkszoœci forumowiczów docelowa realizacja ich marzeù.
Skapuj to Âłaskawie @siekiera Âże Ja nie montuje wentylatorkĂłw w garaÂżach i nie uczĂŞ dzieci ze szkoÂły jak trzymaĂŚ pistolet.
Sam fakt Âże piszesz o tym jaki z Ciebie mocarz w mieszaniu w cudzych interesach pokazuje ÂżeÂś biedny sfrustrowany pionek. Czytam twoje posty w tematach i widzĂŞ jak zmyÂślasz i konfabulujesz, Âże jedna firma kupiÂła drugÂą i siĂŞ przeksztaÂłciÂła w kolejnÂą ... to nie sÂą rzeczy istotne i bardzo szkodliwe, wiĂŞc siedzĂŞ cicho ... ale opanuj siĂŞ kÂłamco bo wystarczy jedno pytanie ... SkÂąd masz te informacje ? Podaj wiarygodne ÂźrĂłdÂło ? i leÂżysz konfabulancie na cycach
RzetelnoœÌ przekazywanych informacji to podstawa wiarygodnoœci ka¿dego zalogowanego tu nicku. Zapamiêtaj to sobie na przysz³oœÌ bo to najwa¿niejsza cecha jak odró¿nia na tym forum moje wypowiedzi od twoich. .... to po pierwsze.
Druga sprawa ... Bieda kole¿ko to powód do wstydu w œrodkowej Europie w kraju cz³onkowskim UE z ustrojem opartym o wolnoœÌ us³ug i handlu. Do wstydu i obciach, a powód nie chwalenia siê. Cz³owiek zdolny do pracy zdrowy i m³ody gdy skazuje siê na biedê ma pusto w bani. To dureù, dupek i nieudacznik ¿yciowy. Idealny materia³ na gównozjada. Jak to kiedyœ zrozumiesz ... to zrozumiesz te¿ ¿e normalni ludzie czyli - JA i wiêkszoœÌ twoich klientów ( sprzedawco lakierów ) oraz ka¿dy kto zarabia na swojej pracy jest porostu normalny, a nie jakiœ taki"poje bany".
Nie jestem pewien czy to o Ciebie dociera dwulicowcu. Bo Ja i np i taki zwyk³y gównozjad którego kopiê za brak ambicji ma wiêcej odwagi w oœwiadczeniu, ¿e pracuje za pieni¹dze, a nie za ziarnka ry¿u lub dla idei ni¿ TY udaj¹cy kumpla i przyjaciela, a twoje posty to stek pier dó³ kompletnie nikomu do niczego nie potrzebny. Pomyœl ... znikam jutro z forum na zawsze ... Portal bêdzie inny. Mo¿e lepszy mo¿e gorszy ... sprawa oceny .... ale inny. Znikasz TY @siekiera ... i nikt tego nie zauwa¿y . Guzik warte s¹ te twoje posty.
ÂŻeby byÂło jasne .... Ja pracuje za kasĂŞ. Nie pÂłacisz za moje usÂługi - Do Widzenia, rĂłb jak sobie tam sam wymyÂśliÂłeÂś. Wiedza i doÂświadczenie to jedno, a sposĂłb w jaki siĂŞ jÂą wykorzystuje to juÂż zupeÂłnie co innego. W Polsce sÂą specjaliÂści w tej branÂży ktĂłrych wiedza zawodowa przebija moja stu krotnie ... TU nie napisali nawet "DzieĂą dobry". Kapujesz @siekiera ? .... WiĂŞc nie skacz mi tu z tÂą swojÂą filantropiÂą bo to Âśmieszne i rusza za serducho tylko cwanych kretynĂłw, ktĂłrzy uwaÂżajÂą Âże za szkolenia i doradztwo siĂŞ nie pÂłaci i to ma byĂŚ im podane za darmo bo tak i ch...j.
W dupie mam takich cwaniaków. . Zap³acisz ... choÌ z³otówkê ... mo¿esz stawiaÌ wymagana i masz prawo do krytyki. Nie p³acisz zamknij ³askawie papê, na kolana i b¹dŸ wdziêczny za ³askawoœÌ jaœnie oœwieconego Projektera, ¿e czasami podzieli siê z tob¹ za free swoj¹ przepastn¹ wiedz¹ i doœwiadczeniem, bo inni specjaliœci nawet nie odbior¹ od Ciebie telefonu.
Kiedyœ ci wspomina³em, a teraz przypomnê ... Ja nawet nie je¿d¿ê do swoich potencjalnych klientów za free. Audyt kosztuje od 500 do 800 z³ + vat. Za darmo na spotkanie do klienta mo¿e jechaÌ ktoœ kto ma guzik m¹drego do powiedzenia. Ktoœ kogo wizyta przynosi korzyœÌ tylko jemu... np dostawca lakierów . Ja kolego jestem jak tajny serwer z terabajtem informacji ... has³o wejœciowe 800 z³ + vat
Ale ... w ramach autoprezentacji mogĂŞ ci wiele wyjaÂśniĂŚ telefonicznie skoro dzwonisz na swĂłj koszt i nie naraÂżasz mnie na wydatki ... i to wie kaÂżdy kto do mnie dzwoniÂł z problemem. Mam nadziejĂŞ Âże to rozwiewa wÂątpliwoÂści.
Ty kÂłam i wymyÂślaj tu zabawne historie na forum za free, a Ja rzetelne informacje pomocne w biznesie jakim jest lakiernia bĂŞdĂŞ dalej sprzedawaÂł tak jak to robiĂŞ to od 14 juÂż lat. . PamiĂŞtaj o tym, bo w swoich postach bardzo czĂŞsto uzurpujesz sobie prawo do grzebania po cudzych kieszeniach. W tym temacie to juÂż drugi raz, choĂŚ guzik wiesz o pierwszej sprawie i o moich interesach. ... a kiedy dostajesz w wypiĂŞte dupsko jak w wÂątku ... "nie igraj z prawem" zapowietrzasz siĂŞ i juÂż juÂż nie ma afery choĂŚ post wczeÂśniej byÂła to mega waÂżna sprawa .
Co do szukania klientów na forum ... Có¿ nie ma w¹tpliwoœci ¿e PROJEKTER to bezkres wiedzy zawodowej i cennych informacji, ale te¿ ... chamstwo w wypowiedziach bezkompromisowoœÌ, brak tolerancji, przesada w profesjonalnym podejœciu do lakierowania samochodów i niepohamowana agresja ... I CO SIEKIERA ? uwa¿asz ¿e to wspania³a reklama i cudowny œrodek na pozyskiwanie nowych klientów przez internetowe forum ? Ty to siê czasem zastanawiasz nad tym co piszesz publicznie ?
KoleÂś mĂłj cel jest prosty. GĂłwnozjady bez ambicji i planĂłw rozwoju firmy, prowadzÂące nielegalne nor w chlewie ... wynocha do innej branÂży bo tu szkodzicie i przeszkadzacie zawodowcom, uczciwym ludziom, psujecie opinie o lakiernikach, zaniÂżacie poziom i ceny, jesteÂście powodem napÂływu tanich gĂłwnianych produktĂłw, i narzĂŞdzi. GĂłwnozjad to wcielone zÂło. Hamulec rozwoju. Jest szansa ktĂłregoÂś zdzieliĂŚ ... to tak zrobiĂŞ
Inne wyjÂście = Trzeba przestaĂŚ byĂŚ zdeklarowanym gĂłwnozjadem, uruchomiĂŚ myÂślenie i krok po kroku z chlewu robiĂŚ lakierniĂŞ. Jak ? ... O tym jest z 1000 moich postĂłw. Wtedy ... witajcie Panowie lakiernicy. Macie problem ? ChĂŞtnie pomogĂŞ. Do amatorĂłw nic nie mam to odrĂŞbny temat ... nie znoszĂŞ jednak jak jakiÂś gnojek robi ze mnie waÂła i udajÂąc amatora kombinuje jak tu sobie dorobiĂŚ na lakierowaniu usÂługowym, wypisujÂąc non stop, Âże nie zapÂłaci za drogi sprzĂŞt bo on jest amator.
ZgnoiĂŚ gĂłwnozjadĂłw, wytĂŞpiĂŚ te zarazĂŞ. To mĂłj cel na forum. Na kaÂżdym forum. W kaÂżdej branÂży gĂłwnozjad z szarej strefy to wcielone zÂło. Partacz i paprok naciÂągajÂący ludzi na kasĂŞ za tragicznie wykonywane usÂługi ... bo niestety tacy sÂą wszĂŞdzie nie tylko w lakiernictwie samochodowym, a nikt nie jest taki mÂądry Âżeby siĂŞ znaĂŚ na wszystkim. Albo otwarcie z tym walczysz, albo padniesz ofiarÂą zalewu gĂłwnozjadĂłw w tym kraju.
Nikogo nie namawiam Âżeby szedÂł w moje Âślady. To moja sprawa. Moja wojna. Zawodowcy coraz rzadziej karmiÂą gĂłwnozjadĂłw. Z humorem ale stanowczo rozwalajÂą gĂłwnozjadowe tematy co mnie TU bardzooooo cieszy. . W efekcie gĂłwnozjady karmiÂą siĂŞ same miĂŞdzy sobÂą durnymi informacjami wytrzepanymi z dupy i otchÂłani ich bogatego doÂświadczenia z pracy w hlewie z wentylacjÂą okienno / drzwiowÂą ... ale niestety co jakiÂś czas jakiÂś toporek wpada i widzi Âże ubywa mu klientĂłw w sklepie wiĂŞc wyciÂąga do czcigodnych lakiernikĂłw pomocnÂą dÂłoĂą ... i Âżeby ci tak ku...a uschÂła !!!
Rozumiesz z tego cokolwiek "toporku", czy wszytko ci wisi koÂło dzyndzla i masz to gdzieÂś .... a nawet jesteÂś przeciw bo "gĂłwnozjad" to przecieÂż twĂłj klient.
JA i TY to otwarty konflikt interesów. ¯yjemy z dwóch ró¿nych koùców tej samej bran¿y |
 |
|
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-08-01, 10:13
|
0
|
|
|

|
grigorios napisał/a: | Temat interesujÂący bo mnie rĂłwnieÂż zdarza siĂŞ Âże kolor czasem nie pasuje ale to pewnie sprawa mojego gun'a. Mnie projekter zapewne nazwaÂłby wÂłaÂśnie gĂłwnozjadem |
Nie deklaruj siĂŞ tak otwarcie i zbyt szybko . PamiĂŞtaj Âże to przywara za to co siĂŞ tu wypisuje na forum i jak siĂŞ podchodzi do tego biznesu w naprawach lakierniczych. Teraz nikt nic o tobie nie wie. Napiszesz 200 postĂłw i wszytko bĂŞdzie jasne. Tak to dziaÂła a polowa uczestnikĂłw forum tego nie Âłapie.
Ja nie jestem wariatem z kosmosu i wiem, Âże realizacja marzenia czy rozwĂłj firmy wymaga czasu ... nawet bardzo duuuuuÂżo czasu. Gdy idziesz krok po kroku w prawidÂłowym kierunku to gdzieÂś dojdziesz ... i nie zostaniesz gĂłwnozjadem. Najgorzej gdy tkwisz jak koÂłek w miejscu i jeszcze wypisujesz publicznie Âże tak jak masz jest zaje biÂście .
Gównozjad to nie przywara s³abo wyposa¿onej lakierni ... to cecha charakteru porypanego bezmózgowca nie kapuj¹cego wartoœci s³owa "ambicja" stanowi¹cego integraln¹ czêœÌ wyposa¿enia takiej obesranej nory.
W temacie. Dobrze ¿e zwracasz na to uwagê ... na zwi¹zek miêdzy pistoletem, a kolorem. wiêkszoœÌ lakierników wie ¿e pistolet i jego dysza a nawet ciœnienie robocze wp³ywa na odcieù przy metalach i per³ach. Jednak ju¿ garstka zawodowców wie ¿e tak¿e w solidach rodzaj aparatu natryskowego i u¿ytej dyszy materia³owej ma na to ogromny wp³yw tak jak na krycie materia³u i przez to jego wydajnoœÌ . Ciekawe czy ktoœ to wyjaœni ?
Do poÂłoÂżenia solid ... powiedzmy czerwony, albo granatowy. Dlaczego od tego jak zadziaÂła pistolet zaleÂżeĂŚ bĂŞdzie ostatecznie kolor / barwa / odcieĂą, wykonanej naprawy ? |
 |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-08-01, 10:27
|
0
|
|
|

|
Bombel napisał/a: | Wiesz co, szczam na to czy tobie siĂŞ podoba czy nie to co piszĂŞ i gdzie piszĂŞ. Ty jesteÂś tu forumowym wrzodem na odbycie wiĂŞc to co ty chcesz to moÂżesz zameldowaĂŚ koniowi. Jutro mam na rannÂą zmianĂŞ wiĂŞc jak chcesz to wieczorem moÂżemy znowu powymieniaĂŚ siĂŞ komplementami a teraz na dobranoc cmoknij mnie w fajfusa tylko zĂŞby umyj Âżeby mi siĂŞ jakiÂś syf nie zrobiÂł od tego jadu ktĂłrym ziejesz. |
... wypowiedziaÂł siĂŞ publicznie na forum ... zawodowy lakiernik samochodowy z dziewiĂŞcioletnim doÂświadczeniem w duÂżej ASO klasy premium ... jak siĂŞ dowiadujemy jedynej w Polsce w ktĂłrej lakiernia pracuje na dwie zmiany .... przepraszam bÂąbelku ... nie doczytaÂłem to kiedy ty odbierasz ten swĂłj pierwszy dowĂłd osobisty ?
Bombel napisał/a: | PisaÂłem przecieÂż, Âże robiĂŞ teÂż fuchy bo w firmie robimy na dwie zmiany i mam sporo czasu. A materiaÂłu nie wynosze z firmy tylko sobie legalnie kupujĂŞ. |
uhhhhhhaaaaaaa buchaaaaaa zdeklarowany gównozjad, a nie kradnie materia³ów z roboty ... normalny ewenement na skalê ca³ej Polski ... gównozjad ale uczciwy Smieszny pypciu ... ka¿dy twój post pokazuje ¿e dupa z ciebie, a nie zawodowy lakiernik. Wiêc nie k³am ¿e jesteœ zawodowcem i od lat siê tym zajmujesz, albo przemyœl swoje publiczne wypowiedzi ... posrany chamie ! |
 |
|
|
|
 |
SpeedKing
|
Wysłany: 2013-08-01, 12:01
|
0
|
|
|
Superamator
|
PROJEKTER napisał/a: | Do amatorĂłw nic nie mam to odrĂŞbny temat ... nie znoszĂŞ jednak jak jakiÂś gnojek robi ze mnie waÂła i udajÂąc amatora kombinuje jak tu sobie dorobiĂŚ na lakierowaniu usÂługowym, wypisujÂąc non stop, Âże nie zapÂłaci za drogi sprzĂŞt bo on jest amator. |
To czemuœ siê przyczepi³ do mnie, cytuj¹c tylko czêœÌ mojej wypowiedzi, zapominaj¹c o tym, ¿e plan na tego Fiata jest taki, by za jakiœ czas oddaÌ go fachowcom? Moja jedyna wina jest taka, ¿e chcia³em spróbowaÌ na czymœ, co i tak nie ma ¿adnej wartoœci (lakier w miejscach które próbowa³em polakierowaÌ, nie Fiat ) i publicznie zapyta³em siê o powód dla którego w lakierze akrylowym wysz³a ta ró¿nica w kolorze.
PROJEKTER napisał/a: |
ZgnoiĂŚ gĂłwnozjadĂłw, wytĂŞpiĂŚ te zarazĂŞ. To mĂłj cel na forum. Na kaÂżdym forum. W kaÂżdej branÂży gĂłwnozjad z szarej strefy to wcielone zÂło. Partacz i paprok naciÂągajÂący ludzi na kasĂŞ za tragicznie wykonywane usÂługi ... bo niestety tacy sÂą wszĂŞdzie nie tylko w lakiernictwie samochodowym, a nikt nie jest taki mÂądry Âżeby siĂŞ znaĂŚ na wszystkim. Albo otwarcie z tym walczysz, albo padniesz ofiarÂą zalewu gĂłwnozjadĂłw w tym kraju. |
Masza racjĂŞ. Szara strefa to najwiĂŞksza zaraza! Ja od lat pracuje w handlu alkoholem i przeszedÂłem wszystkie kanaÂły dystrybucji, a od kilku lat prowadzĂŞ wÂłasny sklep monopolowy. I wkur...wiajÂą mnie przemytnicy i nielegalne rozlewnie (na szczĂŞÂście to zjawisko zanika), ale nic nie mam do goÂścia ktĂłry warzy sobie kilka litrĂłw piwa, czy nastawi winko, pod warunkiem Âże tym nie handluje
Ale Ty, nie znajÂąc mnie kompletnie wylaÂłeÂś na mnie wiadro pomyj, bo zaÂłoÂżyÂłeÂś z gĂłry Âże jak kupiÂłem kompresor i pistolet to od razu bĂŞdĂŞ budowaÂł norĂŞ by przytuliĂŚ ciut grosza. TrochĂŞ wiary w ludzi! |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-08-01, 12:58
|
0
|
|
|

|
SpeedKing napisał/a: | To czemuÂś siĂŞ przyczepiÂł do mnie, cytujÂąc tylko czêœÌ mojej wypowiedzi, zapominajÂąc o tym, Âże plan na tego Fiata jest taki, by za jakiÂś czas oddaĂŚ go fachowcom? .....
Ale Ty, nie znajÂąc mnie kompletnie wylaÂłeÂś na mnie wiadro pomyj, bo zaÂłoÂżyÂłeÂś z gĂłry Âże jak kupiÂłem kompresor i pistolet to od razu bĂŞdĂŞ budowaÂł norĂŞ by przytuliĂŚ ciut grosza. TrochĂŞ wiary w ludzi! |
@SeedKing wiele nieporumienieĂą na forum wynika z tego Âże ktoÂś nieuwaÂżnie czyta posty do ktĂłrych siĂŞ potem odnosi, lub bardzo niechlujnie, czy chaotycznie pisze swoje posty do ktĂłrych odnoszÂą siĂŞ inni ZaskoczyÂłeÂś mnie teraz tÂą informacjÂą ktĂłrÂą to niby przegapiÂłem ... Âże to ratunkowe dziaÂłanie sprayem i lakierem, a plan jest taki Âżeby oddaĂŚ ten samochĂłd do renowacji fachowcom.
Powiem ... WOW nic tylko bêdê ciê zaraz przeprasza³ .... ale ..... ALE .... przeczyta³em uwa¿nie i powoli jeszcze raz twoje posty z pocz¹tku tego tematu zanim siê do nie go w³¹czy³em i wybacz kolego .... ale .... nie ma tam ani s³ówka o takich planach .... Jest za to jasno napisane, ¿e bêdziesz siê uczy³ lakierowaÌ, a¿ doroœniesz do SAMODZIELNEJ RENOWACJI.
W takiej sytuacji "wiadro pomyj" jak je nazywasz poleciaÂło na Ciebie z ..... mojego doÂświadczenia na forum. PadÂłeÂś ofiarÂą pewnego standardu. Ci ktĂłrych tak mieszam z bÂłotem zawsze zaczynajÂą od swojego samochodu lub motorynki. Krok dwa zakup sprzĂŞtu krok trzy gĂłwniana patenciarska modernizacja nory ... krok cztery nielegalne usÂługi lakiernicze za 5 dych. OczywiÂście caÂły czas pytaja co i jak i jaki sprzĂŞt za 100 zÂł i wentylator za 68 i lakier za 20 max 40 zÂł .... To zasada. 95 na 100 usherĂłw tak robi i zostaje gĂłwnzjadem z przekonaniem Âże po kilku miesiÂącach prĂłb w chlewie sÂą juÂż specjalistami od lakiernictwa pojazdowego.
Owszem mogê siê czasami pomyliÌ ( wspomina³em o tym w postach w tym temacie trochê wczeœniej ) i skarciÌ kogoœ kompletnie nie winnego. Ale zastanów siê sam z czego to wynika ? Czytam twoje posty i oceniam co czytam ! Jesteœ tu tym co napiszesz. Mo¿e realu fajny z ciebie koleœ i pouk³adany m¹dry goœÌ. Jak tego nie napiszesz a z postów wychodzi kierunek twoich dzia³a na gównozjada to mo¿e nies³usznie ale dostaniesz tak¹ ³atê.
Napisze coÂś "No Fear" ... UwaÂżam niestety Âże lepiej zdzieliĂŚ kogoÂś niewinnego tu na forum obelgami ... niÂż przez niedopatrzenie przepuÂściĂŚ choĂŚby jednemu durnemu gĂłwnozjadowi z obsranej nory.
Czujesz siĂŞ niesprawiedliwie "obrzucony bÂłotem" ? ... hmmm Napisz wiĂŞcej o swoich planach, kierunku dziaÂłaĂą, i tym co zamierzasz dalej robiĂŚ w tej branÂży, a sprawa siĂŞ bÂłyskawicznie wyjaÂśni. MoÂże faktycznie z Ciebie tylko amator lub fascynat lakierowania. PodÂłubiesz sobie cicho w garaÂżu i nikomu nie bĂŞdziesz szkodziÂł ? ... a moÂże jednak .... jesteÂś .... warty kaÂżdej napisanej tu obelgi durny gĂłwnozjad ? ... Bo zastanĂłw siĂŞ @SpeedKing ... SkÂąd Ja to mogĂŞ wiedzieĂŚ ? PrzeczytaÂłem co napisaÂłeÂś na wstĂŞpie, a tam biaÂło na szarym .... nic tylko wyrĂłsÂł nowy gĂłwnozjad z ideÂą rozwoju od zera ...
Pisz ... taka to forma komunikacji na internetowym portalu ... i dodam, ¿e odpowiedz na swoje pytanie to jednak dosta³eœ Zarówno na temat przyczyny ró¿nicy barwy jak i tego ¿e to nie jest b³¹d mieszalni ... tzn, kolor siê nie zgadza i mo¿esz tak myœleÌ ... ale tak ma byÌ gdy lakier przyje¿d¿a z mieszalni. Reszta w rêkach fachowego lakiernika.
Tylko amatorzy i gĂłwnozjady bez mĂłzgowe, majÂą problemy z kolorami lakierĂłw. Fachowcy sobie radzÂą bez specjalnych awantur i pisku. |
 |
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2013-08-01, 13:28
|
0
|
|
|

|
PROJEKTER napisał/a: | Siekiera napisaÂł/a:
Ze mn¹ te¿ ju¿ kiedyœ wojowa³eœ i doskonale wiesz, ¿e mi nic nie mo¿esz zrobiÌ. A ja tobie tak bo biem kim jesteœ i mam du¿o znajomych nawet takich którzy z tob¹ wspó³pracowali.
Pamiêtam t¹ durn¹ dyskusjê z tob¹ i wymyœlane tam przez Ciebie pie rdo³y . Szkoda ¿e jakoœ tak z ³atwoœci¹ nie przychodzi ci wskazanie z 10 czy 20 oszukanych przez mnie osób czy choÌby nie zadowolonych ze wspó³pracy ze mn¹. Nie twierdzê ¿e ich nie ma bo na kilku pajaców z w³asn¹ wizj¹ œwiata te¿ przez te 14 lat trafi³em ale to garstka ... pytam tylko ... Skoro znasz moich klientów, czy znasz te¿ opiniê o tym jak skutecznie dzia³am w realu i ciekawe ilu z tych których znasz jest z jakiegoœ forum ... |
Nie zrozumiaÂłeÂś mnie, nie chodziÂło mi o twoich klientĂłw tylko firmy dla ktĂłrych ty byÂłeÂś (jesteÂś) klientem wiĂŞc nie zamierzam wymieniaĂŚ Âżadnych nazw. WystarczyÂło ÂżebyÂś coÂś opacznie zrozumiaÂł i juÂż wysmarowaÂłeÂś na ten temat kolejny elaborat.
Dalsze twoje domysÂły o moich klientach sÂą wyssane z fiu.ta, GĂłwn.o wiesz komu sprzedajĂŞ
I wracajÂąc do tematu:
Dalej nie przekonaÂłes mnie dlaczego wÂłaÂściciel auta, traktora czy busa nie moÂże go pomalowaĂŚ samodzielnie jeÂżeli ma takÂą ochotĂŞ? |
|
|
|
 |
SpeedKing
|
Wysłany: 2013-08-01, 13:57
|
0
|
|
|
Superamator
|
@PROJEKTER, nie znalazÂłeÂś, duÂżo literek tutaj. Nawet cytowaÂłeÂś ten fragment fragmentu:
SpeedKing napisał/a: |
Naprawê chcia³em zrobiÌ sam. Po pierwsze - dla w³asnej satysfakcji, a po drugie by nie wyrzucaÌ teraz pieniêdzy na lakierowanie elementów u profesjonalisty, skoro za jakiœ czas i tak mam w planach kompleksow¹ renowacjê, w profesjonalnym zak³adzie, ale na to muszê uzbieraÌ ma³¹ kupkê. Kto wie, mo¿e przyjadê z tym do ciebie, skoro taki dobry jesteœ i na super sprzêcie pracujesz? |
ZdjĂŞcia ktĂłre wrzucaÂłem to nie moje naprawy sprayem, tylko zlecone przez Âś.p. poprzednika, i nie byÂły robione sprayem, bo nie schodziÂły myte nitro, jak moje, ktĂłre robiÂłem na ogniskach rudej i na tylnej klapie, dla prĂłby na podobnie "naprawionym" elemencie jak te drzwi. Nie wrzucĂŞ zdjĂŞĂŚ, bo nie o to chodzi. Nie mam i nie miaÂłem zamiaru chwaliĂŚ siĂŞ swojÂą niewiedzÂą Z resztÂą Âżadnych zbliÂżeĂą tego nie mam.
Ca³y pomys³ na próbê lakierowania wzi¹³ siê st¹d, ¿e przedni pas mia³ du¿o odprysków i stwierdzi³em ¿e spray to nie to. Jak widaÌ czegoœ siê nauczy³em Kupi³em kompresor ju¿ jakiœ czas temu, bo uzna³em ¿e przyda siê przy domu, a ¿e gówniany? A dwa - trzy razy w roku gdy bêdzie mi potrzebne powietrze wystarczy Niestety, w zestawie by³ pistolet, wiêc wzi¹³em go do rêki i doszed³em do wniosku "a co mi tam".
Na tê chwilê dalszy plan jest taki - zdejmê klapkê wlewu i pojadê z ni¹ do jakiegoœ lakiernika i poproszê o mo¿liwoœÌ samodzielnego polakierowania jego sprzêtem, za co oczywiœcie zap³acê. Tak, dla sprawdzenia czy w ogóle siê do tego nadajê. Jak wyjdzie ¿e tak, to spróbujê tak samo poprawiÌ to, co spieprzy³em. Jak nie wyjdzie, to zostanie a¿ do momentu jak uzbieram kasê na profi remont.
Nie pisaÂłem tego na poczÂątku, bo wydawaÂło mi siĂŞ Âże jak pisze w dziale dla amatorĂłw to bĂŞdzie jasne, Âże nie jestem w jakimkolwiek stopniu profesjonalistÂą, czy osobÂą uzurpujÂącÂą sobie profesjonalizm. I to, patrzÂąc z perspektywy, byÂła z mojej strony gÂłupota.
Tak na marginesie, nie wydaje mi siĂŞ Âże obelgami i wyzwiskami moÂżna cokolwiek zmieniĂŚ. RadÂą i tÂłumaczeniem owszem, a jak nie trafiajÂą, to i tak niczego nie zmienisz, wiĂŞc szkoda nerwĂłw |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-08-01, 14:30
|
0
|
|
|
|
Bombel napisał/a: | Ty jesteÂś tu forumowym wrzodem na odbycie |
Od zawsze tak twierdzĂŞ i cieszĂŞ siĂŞ Âże nie tylko ja bardzo lubiĂŞ omijaĂŚ posty tego kogoÂś co... bĂŞdÂąc dorosÂłym, powaÂżnym facetem (ponoĂŚ ) wykÂłuca sie z dzieciakami na forum ciskajÂąc w nich resztkami swojego mĂłzgu z dupy.
Pozdrawiam normalnych. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-08-01, 14:33
|
0
|
|
|
|
Siekiera napisał/a: | Nie zrozumiaÂłeÂś mnie, |
On nie zrozumie, bo ten prĂłg jest metr nad nim,,, nawet jak na palcach stanie.
Szkoda Âże jedna osoba tak psuje forum i zniechĂŞca do niego wielu ludzi.
Czyzby celowe dziaÂłanie?
Co na to moderatorzy?
Bo co przemo sÂądzi o tej sprawie to wiem.
Dupowlaz projektera.
Takie tam miÂłe PW od Âśmiecia.
.
.
Od: przemo1972
Do: Lackdoctor
WysÂłany: 2013-07-13, 20:17
Temat: Zero Cytuj wiadomoœÌ
Coz, chlop ze wsi wyjdzie, wies z chlopa nigdy...Uprzedzalem dyskretnie i nie pomoglo...Jestes zwyklym smieciem i kutasem.Dopoki bede oznaczony na zielono, dopoty nie ma szans zebys tu wrocil. Zero totalne, chwytasz sie metod ponizej pasa
A ja mam to w tym miejscu gdzie projekter ma resztki mĂłzgu. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-08-01, 15:32
|
0
|
|
|

|
Ja pier dziele ... sam król gównozjadów wylaz³ z czarnej dupy i przype³zn¹³ jak œlimak z muszl¹ pe³n¹ tych swoich dziadowskich wsiowych wizji lakiernictwa ....
Witaj popapraĂącu. Dobrze, Âże wpadÂłeÂś bo mi juÂż gĂłwnozjadĂłw brakowaÂło do kopania po dupie, a tu jako bonus sam krĂłl Julian ... WOW
No i co tam doktorku ? ... szukasz poparcia wÂśrĂłd durnych gĂłwnozjadĂłw i forumowych pajacĂłw, wÂśrĂłd nieudacznikĂłw biedoty i zwykÂłych tÂłukĂłw szczajÂących na technologiĂŞ i fachowe lakiernictwo samochodowe ? Co to jakieÂś wybory lakierniczego durnia roku idÂą ... czy jak Âże szukasz elektoratu wÂśrĂłd rĂłwnych sobie dziadĂłw ze szczurzych nor ? |
 |
|
|
|
 |
SpeedKing
|
Wysłany: 2013-08-01, 15:35
|
0
|
|
|
Superamator
|
Aaaaa! ZapomniaÂłem napisaĂŚ, bo akurat klient wlazÂł do sklepu...
Nie mam zamiaru robiÌ jakiejkolwiek kariery w zawodzie lakiernika. Mój dupowóz (Combo '10) naprawia³em po st³uczce w serwisie (by³ na gwarancji). Auto ¿ony kiedyœ te¿ "naprawi³em" sprayem, ale wtedy by³em w faktycznym kryzysie. Plan na auto ¿ony jest taki, by zdj¹Ì moje zabawy i oddaÌ go do lakierowania w ca³oœci, bo praktycznie ka¿dy element, prócz dachu jest uszkodzony, a ¿e mamy go od nowoœci i sprawuje siê dobrze to doszliœmy do wniosku ¿e nie warto tego sprzedawaÌ tak jak stoi, bo ¿adnych pieniêdzy nie dostaniemy, a nowe auta s¹ drogie i gówniane. Wolê w ten w³o¿yÌ 8-10 kz³ i mieÌ dalej przyzwoite auto, które pojeŸdzi jeszcze kilka dobrych lat. I myœlê ¿e jesieni¹ plan zrealizujê. Dlatego Fiat musi poczekaÌ, a ma u mnie do¿ywocie i "cieplarniane" warunki. |
|
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-08-01, 15:56
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
mario553
|
Wysłany: 2013-08-01, 15:58
|
-1
|
|
|
|
Witam wszystkich poniewa¿ to mój pierwszy post tutaj i pozwólcie, ¿e w³¹czê siê w t¹ burzliw¹ dyskusjê Chcia³em podziêkowaÌ p. Projekterowi za udzielanie siê na tym i na s¹siednim forum. Wiele cennej wiedzy przekaza³ i wci¹¿ to robi, z której ka¿dy mo¿e korzystaÌ. Sam jestem "lakiernikiem-hobbyst¹" i d³ugie godziny studiowania postów niejednokrotnie uchroni³y mnie przed pora¿k¹. Mia³em te¿ okazjê uzyskaÌ pomoc od p.Roberta "Projektera" przez PW i by³o to zawsze ogromne kompendium wiedzy. Dziêkujê raz jeszcze i proszê siê nie poddawaÌ ! |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-08-01, 17:02
|
-1
|
|
|

|
Tak dla chronologii zdarzeù : ... Ten tekst który zacytowa³eœ SpedKing czyta³em ... pad³ du¿o za póŸno. Zwracam ci uwagê na mój post ... a w nim zdanie ZANIM W£¥CZY£EM SIà DO TEMATU . NAPISA£BYŒ TO WCZEŒNIEJ i nie by³oby awantury ... Nawet bym siê w ten temat nie wtr¹ci³ potem to ju¿ wiesz ... dwie sprzeczne informacje czyli krêcisz ! ... Skoro siê wtr¹ci³em to pola³a siê krew. Efekt dyskusji ze mn¹ ju¿ znasz ...
To teÂż przegapiÂłeÂś :
SpeedKing napisał/a: | ObraÂżasz mnie, mimo Âże mnie nie znasz. |
PROJEKTER napisał/a: | Nie miaÂłem zamiaru ciĂŞ obraÂżaĂŚ ... ale nie zmienia to faktu, Âże nie mam Âżadnej litoÂści nawet minimalnych pokÂładĂłw litoÂści dla gĂłwnozjadĂłw i.... chytrych gÂłupich cwaniakĂłw. ............... gĂłwnozjadem na razie nie jesteÂś |
Jak jednak sam widzisz na TEN moment .... Gdy p³onie ¿ar dyskusji na forum .... mo¿na w dowolnej chwili dolaÌ do niego benzyny i podgrzaÌ atmosferê .... lub trochê wody gasz¹Ì dyskusje. W dowolnym momencie.
Natomiast co do tego :
SpeedKing napisał/a: | Tak na marginesie, nie wydaje mi siĂŞ Âże obelgami i wyzwiskami moÂżna cokolwiek zmieniĂŚ. RadÂą i tÂłumaczeniem owszem, a jak nie trafiajÂą, to i tak niczego nie zmienisz, wiĂŞc szkoda nerwĂłw |
... tu kompletnie siĂŞ mylisz. Nic na Âżadnym forum nie zaÂłatwisz z biednym gĂłwnozjadem normalnym tokiem rozmowy i nawet najbardziej rzeczowymi argumentami. GĂłwnozjad ma sraczkĂŞ zamiast mĂłzgu i nie myÂśli ... on tylko brnie do przodu. Wydaje mu siĂŞ Âże coÂś realizuje i planuje, ale tylko sunie w otchÂłaĂą szajsu ... Nie wierzysz ???
Zobacz - Lackdoktor , vel Mkautos ... wydaje siĂŞ "nie gÂłupi facet" ... ponoĂŚ elektryk z wyksztaÂłcenia... wlazÂł na forum piĂŞĂŚ lat temu. Absolutnie durny gĂłwnozjad, fan SICO i kabiny z kartonu po TV ... wentylacji z wiatraka od chÂłodnicy samochodowej i osuszacza ziĂŞbniczego z wiadra z wodÂą ... Jedna durnoto i dziadowskie rozwiÂązanie poganiana drugie w tym jego mega chlewie gdzie jak napisaÂł jego wciekÂły klient ... pies nasraÂł na Âśrodku .... klient z tego forum kolega @ Ch...
Trzy lata mu grzecznie tÂłumaczyÂłem ... NIC ... jak grochem o ÂścianĂŞ. Codziennie kilka tematĂłw ... kilkanaÂście postĂłw ... MÂądre to to bezmĂłzgowie byÂło Âże hoo hoo ... Jaja se robiÂł , a nie naprawy lakiernicze .... obiekt ÂżartĂłw wszystkich lakiernikĂłw ...
Myœlisz ¿e k³amiê, albo zmyœlam ??? ... WejdŸ do archiwum, tego a szczególnie tamtego forum gdzie zaczyna³ i poczytaj jego durne wynurzenia ... Wreszcie ko³ek posrany dosta³ zj eby ... Raz potem drugi i kolejny ... przeb³ysk myœli i wzi¹³ dotacjê z UP. Kupi³ markowy pistolet i jakieœ szlifierki. Chwilê popracowa³ .... i na PW przys³a³ .... podziêkowania . Chwilê gadaliœmy grzecznie bo goœÌ ewidentnie siê zmieni³ ... nawrócony na lakiernika by³y gównozjad. Zachwycony profi sprzêtem. Wreszcie skorzysta³ ze szkolenia w NOVOLU i wróci³ jako inny cz³owiek. Fachowiec z m¹drym podejœciem. Teraz wystarczy³o siê tylko rozwijaÌ i rozwijaÌ i za kilka lat mia³by fajn¹ lakierniê z wszystkim .... niestety cechy zdeklarowanego gównozjada wziê³y górê. Amnezja nagle odebra³a mu pamiêÌ i zapomnia³ durak o wiedzy ze szkolenia o koniecznoœci rozwoju, o markowych materia³ach i o tym gdzie w tej bran¿y jest szczyt ,a gdzie bagno na dnie .... zacz¹³ pisaÌ mega durne posty, ¿e a¿ go admin wywali³ ze stanowiska moderatora.
TU wlaz³ i zacz¹³ k³amaÌ konfabulowaÌ podpuszczaÌ tych g³upiutkich m³odych ch³opaków.... ca³y czas sugeruj¹c, ¿e ma sto dwadzieœcia tal doœwiadczenia i ze¿ar³ zêby na lakiernictwie. Minê³o piêÌ lat i dureù dalej jest w tym samym chlewie naprawia zardzewia³e graty po 100 z³ za element. Dziad i bidol. W mózgu papa ... Szerzy dziadostwo i syf .
Wreszcie zostaÂł KRĂLEM GĂWNOZJADĂW. Ksi¹¿kowy przykÂład na to jak spier doliĂŚ sobie Âżycie w gĂłwnianej norze i zostaĂŚ kompletnym nieudacznikiem. Tak z boku tego co zawodowe zostaÂł teÂż ....na forum "szmatÂą do wycierania kibla" bo zrobiÂł to czego Âżaden usher robiĂŚ nigdy zrobiĂŚ nie moÂże Âżeby byÂł mega wÂściekÂły ... PrzeniĂłsÂł posraniec informacje z PW na forum. Pie przony szmaciarz doÂłoÂżyÂł teÂż na forum obelgi ale juÂż nie w granicach zawodowych wyzwisk o gĂłwnozajdach czy durniach forumowych .... tylko takie wprost kierowane do - Âżon, dzieci, matek ... swoich kontr rozmĂłwcĂłw.
To taka historia ÂżebyÂś wiedziaÂł SpeedKing, Âże tÂłumaczyĂŚ coÂś to moÂżna komuÂś kto chce sÂłuchaĂŚ i siĂŞ rozwijaĂŚ. Jak nie chce bo ma swojÂą wizjĂŞ jak jest dobrze, to robi zawsze po swojemu wbrew technologi zasadÂą w skrajnie niekorzystnych dla lakierowania warunkach nie takim jak powinien sprzĂŞtem nie tak jak wymagajÂą tego sprawdzone wzorce.
Jak tak ktoœ robi, ale siedzi cicho nikt siê nie domyœli na forum ¿e odwala fajans ... gorzej jak ktoœ tak robi i namawia innych do tego chwal¹c taki styl. . Chcesz SpeedKing coœ wyjaœniÌ technicznie zapytaj krotko i na temat. Jak snujesz teorie tak jak w pierwszych swoich potach to nie dostaniesz technicznej odpowiedzi tylko radê ¿ebyœ to zostawi³, a nie kombinowa³ jak koù ci¹gn¹Ì wóz pod gorê. W lakiernictwie siê nie kombinuje .... Robisz jak potrzeba i czym potrzeba i jest OK. Robisz inaczej i wychodzi syf. Twierdzisz ¿e syf jest OK i bierzesz za to kasê .... zostajesz poch³aniaczem gówna w czarej strefie i tkwisz jak cierù w oku tych co musz¹ prowadziÌ swoje firmy legalnie i zainwestowali w sprzêt ...
O to poszÂło min. Radzie DealerĂłw z tym tematem o lakierach wodorozcieĂączalnych ( To ten wÂątek w ktĂłrym mr. siekiera nic nie kapujÂąc napisaÂł, Âże chcieli dobrze ale im PROJEKTER przeszkodziÂł )
Zje by i ostre stawianie sprawy przez zawodowców tym co zaczynaj¹ to JEDYNA mo¿liwoœÌ utrzymania wysokiego poziomu napraw lakierniczych - JEDYNA !. Wiesz co siê dzieje jak nie ma zje bów i wyzwisk .... Kretyùskie nie koùcz¹ce siê dysputy fachowca z durniami. Ka¿dy ma wizjê. Im mniej dureù wie tym bardziej siê m¹druje ... a tu sprawa jest jasna czarne to czarne ... robisz jak ka¿¹ zasady albo to zostaw.
Cztery lata tÂłumaczyÂłem .... napisaÂłem kilka tysiĂŞcy postĂłw na forach kaÂżdy dÂługi jak tasiemiec, czyli tyle teksu Âżeby starczyÂło na jeszcze 10 tyÂś postĂłw. Do tego prawie 40 publikacji w czterech czasopismach branÂżowych ... i z doÂświadczenia ci powiem. NIC tak skutecznie nie dziaÂła jak opier dol w zarodku problemu. Jak wsza jest przyciÂśniĂŞta zanim podskoczy to problem ginie. Skutecznie teÂż dziaÂła kopanie po dupie takiego durnia jaka Lackdoktor ... krĂłl gĂłwnozjadĂłw jak nie dziaÂła to zadziaÂł a BAN. Miejsce durnia jest w szambie, a nie na forum o lakiernictwie.
ZwróÌ ³askawie uwagê, ¿e ka¿dy kto na tym czy tamtym forum móg³by byÌ uznany za autorytet zawodowy rozmawia ze mn¹ jak przyjaciel. Kto robi dym i awantury ... a no ka¿dy têpy dureù i ktoœ kto udaje lakiernika. Nieudacznik ¿yciowy, lub zawodowy niechluj. Ich te moje teorie dusz¹ ... oni tego nie trawi¹ w tych swoich obesranych norach z ogórkami w s³oikach i piecem na mia³ .... Dlatego wybacz ale póki mogê pisaÌ i chcê pisaÌ w necie czy prasie, bêd¹ zadymy z gównozjadami durniami i ka¿dym forumowym k³amc¹ Mo¿esz w tym uczestniczyÌ albo jak wielu innych m¹drych ludzi ... tylko obserwowaÌ. |
 |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-08-01, 17:04
|
0
|
|
|

|
Lackdoctor napisał/a: | I Âżegnaj. |
ÂŻebyÂś to choĂŚ raz w Âżyciu pajacu dotrzymaÂł sÂłowa .... JEDEN RAZ ! PoÂżegnaÂł siĂŞ i zamilkÂł na wieki |
 |
|
|
|
 |
Mariko12
|
Wysłany: 2013-08-01, 17:08
|
0
|
|
|
MyÂślibĂłrz

|
WÂłaÂśnie syreny wyjÂą, chwila ciszy siĂŞ naleÂży ! |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-08-01, 17:21
|
0
|
|
|

|
mario553 napisał/a: | Witam wszystkich poniewaÂż to mĂłj pierwszy post tutaj i pozwĂłlcie, Âże w³¹czĂŞ siĂŞ w tÂą burzliwÂą dyskusjĂŞ .... |
Jak widaĂŚ MOÂŻNA ... pomagaĂŚ wspieraĂŚ i doradziĂŚ, a potem co miÂłe, dostaĂŚ za to zwykÂłe "dziĂŞkujĂŞ" ...
Taki Lackdoktor ... Wszytko co wie o lakiernictwie samochodowym wie z moich postĂłw i Jacklacka. 100 % teorii + 100% tego co w sieci nie osiÂągalne czyli informacje bezcenne i unikalne. PiĂŞĂŚ lat wysysa gnida rzetelne zweryfikowane informacje z obu portali ... i do dziÂś nie staĂŚ go na taki gest jak kolegĂŞ @mario553 w stosunku do mnie czy Jacklacka RĂŞce opadajÂą.
Dlatego lepiej rad udzielaÌ telefonicznie, lub przez PW konkretnym u¿ytkownikom portalu ... ni¿ przelewaÌ wiedzê otwarcie w postach na forum ¿eby po latach jakiœ posrany durny gównozjad nie zacz¹³ siê odszczekiwaÌ w postach jaki jest wyedukowany przez tzw internet. |
 |
|
|
|
 |
SpeedKing
|
Wysłany: 2013-08-01, 18:25
|
0
|
|
|
Superamator
|
Czyli jednak mam racjĂŞ. Jak ktoÂś nie chce, to i tak nie posÂłucha
Dobra. Ja koĂączĂŞ OT. Jak bĂŞdĂŞ miaÂł problem przy wÂłasnorĂŞcznej prĂłbie lakierniczej, czy ocenÂą pracy ktĂłrÂą bĂŞdĂŞ zlecaÂł to siĂŞ odezwĂŞ.
Make love, not war |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-08-01, 18:36
|
0
|
|
|
|
SpeedKing napisał/a: | Czyli jednak mam racjĂŞ. Jak ktoÂś nie chce, to i tak nie posÂłucha |
Ty sie tak dajesz wkrecac projekterowi?
No umarlem.
Niech on jeszcze napisze ze mam trzy rece, szpachel mieszam pokolacji na niedojedzonych skibkach chleba i kulam z nosa babole.
PROJEKTER,
Dobra Robert,,, oddaje pole, bo dla takich pajacy jak ten powyzej to szkoda zachodu.
SpeedKing napisał/a: | Make love, not war |
Not speak english. .. .czy tam jakos takos.
PROJEKTER,
Powodzenia w krucjacie. |
|
|
|
 |
SpeedKing
|
Wysłany: 2013-08-01, 18:58
|
0
|
|
|
Superamator
|
Nikomu nie dajê siê wkrêcaÌ. Po prostu, jak ktoœ nie chce s³uchaÌ, to i tak nie pos³ucha. I nie zrozumie, jak nie chce zrozumieÌ. I nie chodzi³o mi tu w ogóle o Ciebie @Lackdoctor, ale o ogó³. O mnie, PROJEKTERA, kogoœ kto specjalnie siê zalogowa³ ¿eby wspomóc kolegê itp, itd. Je¿eli ktoœ uwa¿a ¿e ma racjê, to tak bêdzie uwa¿a³. Ja np. nie dam sobie wmówiÌ ¿e muszê do dwóch zaprawek w roku kupowaÌ pistoletu za 2 ko³a i kompresora za 10 ko³a, ile by na mnie psów powieszono, a PROJEKTER na pewno nie przyjmie tego do wiadomoœci. O to mi chodzi³o. |
|
|
|
 |
tomek70
|
Wysłany: 2013-08-01, 19:49
|
0
|
|
|
|
SpeedKing napisał/a: | nie dam sobie wmĂłwiĂŚ Âże muszĂŞ do dwĂłch zaprawek w roku kupowaĂŚ pistoletu za 2 koÂła i kompresora za 10 koÂła | Nie daj sobie tego wmĂłwiĂŚ. Potrzebujesz jeszcze od hooya sprzĂŞtu Âżeby robiĂŚ to jak naleÂży. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
|
|