Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
lolejko
Wysłany: 2008-05-16, 13:25   Ocenienie sprzĂŞtu
0
UP DOWN

Czy ten pistolet siĂŞ nadaje czy lepiej doÂłoÂżyĂŚ i kupiĂŚ ten drugi?
http://moto.allegro.pl/it...nowosc2008.html

http://moto.allegro.pl/it...al_nowosc_.html

Czy ta polerka jest w porzÂądku? Daje radĂŞ?

http://moto.allegro.pl/it...0w_eurotec.html

MoÂże macie jakieÂś typy w podobnej cenie?

rbfm 
Wysłany: 2008-05-16, 13:31   
0
UP DOWN

lolejko napisał/a:
Czy ten pistolet siĂŞ nadaje czy lepiej doÂłoÂżyĂŚ i kupiĂŚ ten drugi?
http://moto.allegro.pl/it...nowosc2008.html

http://moto.allegro.pl/it...al_nowosc_.html

bylo milion razy na forum. jedno i drugie to gowno.

Cytat:
Czy ta polerka jest w porzÂądku? Daje radĂŞ?

http://moto.allegro.pl/it...0w_eurotec.html

polerka daje rade.

tomekgrula 
Wysłany: 2008-05-16, 18:05   
0
UP DOWN

u mnie na bazarku taka polerke kupiÂłem za 90zl :mrgreen: a tu chce kolo 102 plus przesylka. tak pozatym to jest spoko tylko jest cholernie ciezka :wink:

lolejko
Wysłany: 2008-05-17, 16:56   
0
UP DOWN

No a jaki pistolet proponujecie w podobnej cenie?
Co do polerki - wytrzymaÂła jest czy typowa chiĂąszczyzna?
rbfm napisał/a:
bylo milion razy na forum. jedno i drugie to gowno.

No to dobrze wiedzieĂŚ, bo myÂślaÂłem Âże coÂś warte to jest!

tomekgrula 
Wysłany: 2008-05-17, 18:48   
0
UP DOWN

[ Dodano: 2008-05-17, 18:52 ]
polerka pewnie troche pochodzi i sie coœ spali jak znam zycie ale z drugiej strony to có¿ mozna kupiÌ pozadnego za 100zl. za ta cene wydaje mi siê ze i tak nie jest najgorzej :wink: co do pistoletów nie mia³em z zadnym z nich stycznosci wiêc siê nie wypowiadam ja mam coœ takiego http://moto.allegro.pl/it...del_.html#photo
i nawet fajnie mi siĂŞ tym lakieruje. :grin:

rbfm 
Wysłany: 2008-05-17, 22:43   
0
UP DOWN

polerka wytrzyma minimum 50 wozkow w calosci. moja ma taki przebieg i dziala prawie jak nowa (regulacja obrotow cos szwankuje - pewnie potencjometr sie zabrudzil od wody z pasta)

Bzyku 
Wysłany: 2008-05-18, 00:23   
0
UP DOWN

to jest polerka na któr¹ nic innego nie da sie nakrêciÌ ni¿ to co by³o w zestawie? :) bo ja mam wynalazek który ma taki gwint ze za ¿adne skarby nie mogê nakrêciÌ zwyk³ej g¹bki polerskiej (oczywiœcie normalnym sposobem) nakrêcam na si³ê sam gwint sie tworzy :D i sie trzyma dobrze

rbfm 
Wysłany: 2008-05-18, 01:08   
0
UP DOWN

na mojej gwint przyjmuje wszystko

tomekgrula 
Wysłany: 2008-05-18, 09:35   
0
UP DOWN

ja na swoja teÂż normalnie nakrecam gÂąbkĂŞ bez problemu

Bzyku 
Wysłany: 2008-05-18, 10:41   
0
UP DOWN

czyli tylko ja mam wynalazek :D z gieÂłdy zakup fajna maszyna ale nie zgodna ze standardem.

lolejko
Wysłany: 2008-05-18, 17:57   
0
UP DOWN

No a pistolet jaki polecacie? Na polerkĂŞ siĂŞ juÂż zdecydowaÂłem!

Joker_Paint
Wysłany: 2008-05-18, 18:06   
0
UP DOWN

JeÂśli chodzi o gun'a to sÂą dwie opcje moim skromnym zdaniem:
1. Zamierzasz pomalowaĂŚ pare elementĂłw i moÂże w przyszÂłoÂści coÂś tam jeszcze - kup coÂś podobnego jak daÂłes w pierwszym poÂście
2. Chcesz zacz¹Ì coœ na powa¿nie z lakiernictwem - inwestuj w sprzêt. Z w³asnego doœwiadczenia wiem, ¿e im lepszy sprzêt tym lepsza jakoœÌ wykonanej pracy (pomijaj¹c nabyte umiejêtnoœci)

MyÂśle Âże granica 400 pln w gĂłre to takie minimum ;)
A konkretne modele to m. in. Airgunsa AZ3 HTE (Sam takim robie - przyzwoity sprzĂŞt)
Walcom Slim S (wiele osob polecaÂło mi go zanim kupiÂłem AZ3 HTE)
JakiÂś taĂąszy DeVillbiss

Generalnie ja szukaÂłbym czegoÂś do czego istniejÂą zestawy naprawcze i czegoÂś sprawdzonego.

lolejko
Wysłany: 2008-05-18, 19:49   
0
UP DOWN

Joker_Paint, no w³¹œnie jest taki jeden problem, ¿e jestem w rozterce!
MalowaÂłem juÂż paru klijentom elementy i byli zadowoleni! OgĂłlnie mam prace nie zwiÂązanÂą z lakiernictwem, ale ciÂągnie mnie do tego. Nawet mam w myÂślach caÂły czas rozwĂłj, ale jest teÂż opcja Âże to nie wypali bo jeszcze duÂżo mam do nauki!
W tej chwili malujê jakimœ badziewiem po którym mêczê siê poleruj¹c rêcznie. Pozostawia morkê choÌby nie wiem jak malowaÌ. I wiêkszoœÌ czasu spêdzam poleruj¹Ì! Dlatego chcê kupiÌ pistolet który ju¿ coœ daje satysfakcji z k³adzenia lakieru, ¿eby zobaczyÌ czy da radê lepiej po³o¿yÌ lakier! Mam te¿ projekt do zrobienia, a mianowicie restauracja BMW E21.

marikk 
Wysłany: 2008-05-19, 17:47   
0
UP DOWN

lolejko napisał/a:
W tej chwili malujê jakimœ badziewiem po którym mêczê siê poleruj¹c rêcznie. Pozostawia morkê choÌby nie wiem jak malowaÌ. I wiêkszoœÌ czasu spêdzam poleruj¹Ì! Dlatego chcê kupiÌ pistolet który ju¿ coœ daje satysfakcji z k³adzenia lakieru, ¿eby zobaczyÌ czy da radê lepiej po³o¿yÌ lakier!
Kolego pistolet sam nie lakieruje tylko zale¿y kto nim maluje kwestia ustawienia pistoletu odleg³oœÌ wiesz jeœli chodzi o polerowanie to kup polerkê to za 100 z³ daje rade sam w³aœnie u¿ywam takiej i problem z g³owy

lolejko
Wysłany: 2008-05-19, 18:15   
0
UP DOWN

marikk napisał/a:
Kolego pistolet sam nie lakieruje tylko zale¿y kto nim maluje kwestia ustawienia pistoletu odleg³oœÌ

NIe no zgadza siĂŞ tylko, Âże ja trafiÂłem na jakiegoÂś badziewiaka!!!
Ledwo kryje choĂŚby nie wiem ile mu farby dawaĂŚ, ogĂłlnie poraÂżka!
Mam drugi pistolet, ale do zaprawek to czasem myÂślĂŞ Âżeby tym maleĂąstwem polecieĂŚ caÂły element, bo naprawdĂŞ fajnie siĂŞ nim maluje!!

Dawid1989 
Wysłany: 2008-05-19, 21:17   Ocenienie sprzĂŞtu
0
UP DOWN

To sobie popróbuj ustawienia na arkuszu bia³ego papieru a najlepiej a jakiejœ blasze.Ja malowa³em wczeœniej takim za 160 a teraz kosztuje 100(pryska³em metalikiem,wodnymi i by³o ok) Lakier wymieszaj z innymi sk³adnikami wed³ug proporcji i potem ustaw sobie szerokoœÌ strumienia co do iloœci materia³u,,,a jak rzeczywiscie pistolet k³adzie nie równo( w co nie wierze) to ustaw sobie ¿eby k³ad Ci bardzo Ci bardzo cienk¹ warstwe i powinno byÌ dobrze..A co do pistoletu to kup sobie taki za min. 400z³...inwestujesz w przysz³oœÌ ...
Pozdrawiam

mebArth 
Wysłany: 2008-05-21, 00:52   
0
UP DOWN

Kazdym pistoletem da sie pomalowac. Jak zostawia "morke" to cos Ÿle robisz. Albo nie dolewasz albo za gesty masz lakier albo za ma³e cisnienie. Nawet jak masz ma³¹ dysze w pistolecie to odkrecenia na max materia³u da rade. To nie wina pistoletu. Pracowa³em na wielu i tych tanich po 100z³ i tych po 1500z³ i kazdym sie da³o pomalowac.
Nie zaÂłuj $ na pistolet...jak o niego zadbasz to i 5 lat ci wytrzyma jak nie dÂłuzej. Bo te badziewia do 300zÂł to mozna nimi rowery malowac.
Amatorsko to do 300zÂł ci starczy, profi to juz 1500 szykuj (ja pracujĂŞ na SATA 2000 i 3000) i to sÂą cuda a nie pistolety.

grzesiek3210 
Wysłany: 2008-05-21, 02:10   
0
UP DOWN

A co s¹dzicie o DeVilbiss FLG ?? W³aœnie zakupi³em na allegro za 590z³ i w sumie nie wiem czy siê nie pospieszy³em bo widzê,¿e du¿o ludzi chwali taùszy pistolet star evo-t. Myœlê jednak ¿e DeVilbiss nawet w niskim modelu jest ju¿ w jakimœ stopniu wyznacznikiem jakoœci.Robi³em wczeœniej na podróbkach SATY (mówi¹c o wygl¹dzie) po ok.300z³.Dzisiaj w najmniej oczekiwanym momencie pistolet odmówi³ pos³uszeùstwa.Co prawda ma ju¿ parê lat i od kilku miesiêcy szykowa³em siê do zmian bo coraz to gorzej siê na nim pracowa³o.Nie wiem czy dobrze wybra³em ale prawdê mówi¹c chcia³em kupiÌ pistolet firmowy bo przy podróbkach s¹ ró¿ne wahania w jakoœci...jak np. mia³em 2 w/w podróbki SATY i jedn¹ zwróci³em po pierwszym dniu gdy¿ nie uda³o siê ustawiÌ szerszego strumienia ni¿ 10cm (pyli³ jak cholera ale nie na element).

Zadam dodatkowe pytanie.Co dobrego byœcie mi doradzili do klaru i akryli. Pytanie tak na przysz³oœÌ gdy¿ stary pistolet do klaru i jeszcze ¿yje ale jednak chcia³bym kupiÌ coœ sprawdzonego.

gdulus
Wysłany: 2009-03-06, 11:05   
0
UP DOWN

grzesiu grzesiu jesli wypowiadasz sie na forum w temacie ocena sprzetu ze zakupiles dv ftg to bylo by super milo jak bys tez troszke opisal jak ten sprzet sie spisuje i co o nim saszisz
bo ludzie szukaj informacji np jak ja teraz wpisuje flg i forumowicze gdybaja co to jest ale nikt go dluzej nie mial zeby napisac cos konkretniejszego a ty tylko sie pochwaliles ze go kupiles
co teraz o nim myslisz jak ci sie sprwuje opisz prosze

grzesiek3210 
Wysłany: 2009-03-06, 12:35   
0
UP DOWN

Witam witam! DÂługo(od kilku miesiĂŞcy) byÂłem nieobecny na forum wiĂŞc z gĂłry tÂłumaczĂŞ siĂŞ i usprawiedliwiam:D Pistolet sprawuje siĂŞ Âświetnie. JeÂżeli chodzi o lakiery bezbarwne i akryle to wg. mnie rewelacja, do bazy mam pistolet HVLP wiĂŞc nie powiem nic w tym temacie. Pistolet ma miĂŞkki precyzyjny spust,Âładny szeroki strumieĂą, bardzo Âłatwo utrzymaĂŚ go w czystoÂści, nie zawiesza sie. Jestem zadowolony. JeÂżeli chodzi o bazy to nie powiem nic na ten temat.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu