Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Lackdoctor 
Wysłany: 2013-08-07, 15:12   
0
UP DOWN

PROJEKTER,

maciozw napisał/a:
OsobiÂście Ci gwarantujĂŞ - jeÂśli zrobisz wszystko zgodnie z instrukcjami to dajĂŞ Ci gwarancjĂŞ na 5 lat. ZauwaÂż Âże koncern daje mniej. Masz to u mnie, ale musisz mieĂŚ wszystko nasze. ÂŻadnego zamiennika, bo wtedy rozsypuje siĂŞ system

maciozw napisał/a:
Kolega bastian77 wyprĂłbowaÂł i jest zadowolony

Koszt caÂłoÂści to: do 500 PLN
4 elementy.

Ale jest 5 lat gwarancjiii,,, czego nie daje Âżaden koncern. :shock:

Rozumiem biznes,,, jeleni trzeba znaleŸÌ.

Cyt....

maciozw,
- smyramy ÂściereczkÂą antystatycznÂą.
- A ile mniej wiêcej trzeba odczekaÌ? Bo bojê siê ¿e rozma¿ê :D Czy jak odczekam godzinê bêdzie ok?

5á7 min. max 10 Wszystko zale¿y od warunków atmosferycznych.

PROJEKTER napisał/a:
albo bÂądÂź sobie Durniem

To ja sobie zostane na swoim stanowisku i nie bede udawaÂł jak Ty Âże w ofercie kolegi jest wszystko ok.

Wiem Âże wam potrzeba bezmyslnej masy ktĂłra kupi te teksty i materialy myslac Âże w biedzie im ktos pomoÂże.

Niestety, ten waÂłek u mnie nie przejdzie.

MoÂże kogos uchronie przed wywaleniem pieniedzy w bÂłoto, takie bÂłoto co ma 5 lat gwarancji i jest smyrane szmatka... ale delikatnie.

maciozw 
Wysłany: 2013-08-07, 16:05   
0
UP DOWN

Lackdoctor
Mia³em ci nie odpisywaÌ poniewa¿ jak wiadomo dyskusja z g³upcem koùczy siê zawsze tak samo. W koùcu sprowadzi do swojego poziomu, a tam pokona doœwiadczeniem. Nale¿ysz do tej licznej rzeszy, która lubi zabieraÌ g³os na ka¿dy temat, z czego najchêtniej na temat o którym nie maj¹ bladego pojêcia, znaczy jesteœ typowym forumowym trollem czyli generatorem szumu. Przez te durne dyskusje tak zamulasz w¹tki, ¿e gubi¹ siê tu istotne wypowiedzi w powodzi twoich durnych insynuacji i pseudo fachowego be³kotu. Pewnie siedzisz w kapciach z Lidla przed komputerem i masz doskona³¹ zabawê. Jaki intelektualny potencja³ takie zabawy. Nic nie zrozumia³eœ, ale nie bêdê tego wyjaœnia³ tobie (w tym temacie siê podda³em), ale pozosta³ym, bo napisa³eœ tyle g³upot, ¿e muszê je zdementowaÌ.
W opisie systemu nie ma 5 letniej gwarancji bo jej nie dajemy. Te 5 lat to skrĂłt myÂślowy taki matoÂłku jak np. ten "gwarantujĂŞ Wam Âże Lackdoctor i tak nie zrozumie tego przekazu".
To jest moje wewnĂŞtrzne przekonanie, a nie zapis w umowie.
Na razie jedynym jeleniem jakiego znalaz³em jesteœ ty. Jeleù który nie dotkn¹³, ale wie lepiej.
Ze ÂściereczkÂą antystatycznÂą co to ma byĂŚ za cytat? Taki akurat siĂŞ wykroiÂł?
Do wszystkich przytomnych - system dziaÂła niezaleÂżnie od wÂątpliwoÂści tego pseudo fachowca. PotwierdzajÂą to zamĂłwienia i brak reklamacji.
Odpowiem na kaÂżde rzeczowe pytanie, ale na twoje pytanie juÂż nie.
W sumie jestem niepocieszony, ¿e da³em siê sprowokowaÌ, ale iloœÌ idiotyzmów na cm2 by³a zbyt du¿a by ca³kiem odpuœciÌ komentarz. Ja w sumie nie chcê siê posuwaÌ tak daleko jak Projekter, ale byÌ mo¿e jest to jedyna droga, by oswoiÌ takiego trolla jak ty. Po postach Projektera kulisz ogon i wchodzisz pod stó³, wiêc dzia³a, ale to ju¿ niech on ciê dalej tresuje. Mnie to nie bawi.

maciozw 
Wysłany: 2013-08-07, 18:21   
0
UP DOWN

Aha
Gwoli ÂścisÂłoÂści.
To w sprayu to RM (baza, blender, felga)
Reszta spray - ró¿nie (Voss, Autofit, inne)
Papiery - sia Abrasives
Szpachle - Voss, Autofit
Konserwacja - Voss, Autofit
Polerowanie - sia Abrasives
Laminaty - Voss, Autofit
TaÂśmy - Autofit
Akcesoria - ró¿nie
Dla amatorów i podszywaj¹cych siê pod profesjonalizm istotna informacja - to górna pó³ka w opinii braci lakierniczej. Co oczywiœcie niczego nie za³atwia, ale na dzieù dobry gwarantuje, ¿e w razie czego nikt Was nie zostawi w czarnej dupie. Reklamacje s¹ przyjmowane na zasadzie - klient ma zawsze racjê. Odrzuciliœmy na razie po 3 latach 2 z 7 bo by³a przesada. Np. goœciu strzykawk¹ albo nie wiem czym nabi³ pojemnik wod¹ i zg³osi³ reklamacjê. Puszka wa¿y³a 2xwiêcej ni¿ normalnie. W sumie da³ dyla jak mu powiedzieliœmy, ¿e spray idzie do laboratorium. Zapraszam. Jak komuœ nie wyjdzie równie¿ zapraszam na to forum niech to powie. Poczuwam siê osobiœcie (bo to mój pomys³), ale UWAGA. Nie jest to jedyny sposób na naprawê sprayem, choÌ nie s³ysza³em o tak kompleksowym. ¯eby by³o jasne da siê naprawiÌ innymi produktami, ale ja nie wiem czy one tworz¹ spójny system. Nie znam siê na wszystkim (pytajcie L..), ale na NaprawSam siê znam. System jest OK :)

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-08-07, 22:11   
0
UP DOWN

maciozw napisał/a:
pseudo fachowego beÂłkotu.

TwĂłj beÂłkot :
- posmyraĂŚ szmatkÂą , ale delikatnie
- baza schnie 5-7 minut max 10 min
- prĂłbowaÂł i JEST ZADOWOLONY ..... to pierwsza liga opinia o materiale... jest zadowolony :rotfl: :rotfl: :rotfl:
- masz moja gwarancjĂŞ 5 lat, tyle koncerny nie dajÂą ...... a na forum
maciozw napisał/a:
W opisie systemu nie ma 5 letniej gwarancji bo jej nie dajemy.

:sciana: :sciana: :sciana: :shock: :x: :help:
- szpachla glass idealna na korozje i dziury... :spoko: :spoko: :spoko: :sciana: :sciana: :sciana:
- mam szukac dalej chÂłopczyku z przyuczenia do marketingu po szybkim kursie na korytarzu przy automacie z kawÂą?

maciozw napisał/a:
Dla amatorów i podszywaj¹cych siê pod profesjonalizm istotna informacja - to górna pó³ka w opinii braci lakierniczej. Co oczywiœcie niczego nie za³atwia, ale na dzieù dobry gwarantuje, ¿e w razie czego nikt Was nie zostawi w czarnej dupie. Reklamacje s¹ przyjmowane na zasadzie - klient ma zawsze racjê.

Itd... w kom widziaÂłem Âże gwarancja sukcesu jest uÂżycie wszystkiego z jednego systemu, Waszego systemu.

Czy Wasz system to system jednego producenta?
Czy znów tylko metkujecie pod swoja nazw¹ ró¿nych dostawców?
maciozw napisał/a:
Gwoli ÂścisÂłoÂści.
To w sprayu to RM (baza, blender, felga)
Reszta spray - ró¿nie (Voss, Autofit, inne)
Papiery - sia Abrasives
Szpachle - Voss, Autofit

Nooo, pieknie to wyglada.
Teraz aby dobiĂŚ.... pokaz chÂłopczyku gdzie autofit produkuje te materiaÂły, jakis adres fabryki,,,, czy moÂże znĂłw adres drukarni z naklejkami autofit o wymiarach nadajÂących sie na ubarwienie puszek producenta... NO NAME.

Jest szaÂł, super system dla biedakĂłw, aby nie majac kasy, nie mieli ani kasy ani dobrze zrobionego auta.

Twoje wycieczki osobiscie mnie bawia a do Projektera masz daleko bambusie z afryki.

maciozw 
Wysłany: 2013-08-08, 04:37   pan polerowany
0
UP DOWN

GwarantowaÂłem, Âże Lackdoctor nie zrozumie :) Mam wraÂżenie Âże facet nie zna polskiego, bo aÂż tak gÂłupim przecieÂż byĂŚ nie moÂżna? To byÂłby przyrodniczy ewenement, a ewolucja nie bywa, aÂż tak okrutna.

PROJEKTER
Wysłany: 2013-08-08, 10:13   Re: pan polerowany
0
UP DOWN

maciozw napisał/a:
GwarantowaÂłem, Âże Lackdoctor nie zrozumie :) Mam wraÂżenie Âże facet nie zna polskiego, bo aÂż tak gÂłupim przecieÂż byĂŚ nie moÂżna? To byÂłby przyrodniczy ewenement, a ewolucja nie bywa, aÂż tak okrutna.

On nie jest g³upi, ani têpy i to jest najwiêkszy ból tego forum. On jest sprytny i potrafi pos³ugiwaæ siê tre¶ci± cudzych postów do logicznego pouk³adania zasad technologicznych. Ten go¶æ to "DUREÑ" ... taki forumowy. Stawia tezê której nie rozumie albo nie zna, a gdy specjalista wyka¿ b³êdy i wpadki ( niekoniecznie g³upotê !!! ) to Dureñ zaczyna swój taniec wonga bonga srululul zaklinaj±c rzeczywisto¶æ. Walka z durniem jest na ¶mieræ i ¿ycie ... jeden zdycha w mêczarniach drugi po nim skacze ... ból polega na tym ¿e nie zawsze skacze po durniu fachowiec czy specjalista ... to jest w³a¶nie najgorsze jak masz do czynienie z nieg³upim sprytnym i cwanym ... Forumowym Durniem :tak:

W tym temacie np. .... Po co nasz forumowy DureĂą siĂŞ tu w ogĂłle produkuje i to z pozycji lakiernika samochodowego w warsztacie ... to tak jakby do tematu o najtaĂąszej kieÂłbasie na prosty tani grill .... wszedÂł ktoÂś i zachwalaÂł schabowego w panierce z gotowanymi ziemniaczkami, albo strogonowa z polĂŞdwicy udowadniajÂąc jednoczeÂśnie Âże kieÂłbasa z grilla jest nie jadalna.

To temat ktĂłry idealnie pasuje do forum na ktĂłrym tylu amatorĂłw i jednorazowych zaprawkowiczĂłw prosi o pomoc. To temat ulokowany tam gdzie powinien byĂŚ ulokowany i do tego to temat na temat ..... o co te piski Krysiu ? ... To nie twoja sprawa ... Czyyyyyy jednak ... twoja ? TwĂłj nowy pomysÂł na biznes ?

maciozw 
Wysłany: 2013-08-08, 11:31   Nie znasz - nie krytykuj
0
UP DOWN

No i da³em siê wci¹gn¹Ì. Wszystkich zainteresowanych przepraszam. To forum jest platform¹ do wymiany myœli miêdzy fachowcami, Ÿród³em wiedzy dla amatorów i profesjonalistów. ¯eby tak by³o posty nie powinny byÌ nacechowane osobistymi wycieczkami, a jedynie merytoryczn¹ treœci¹.
Jasne, Âże nie da siĂŞ pisaĂŚ tutaj podrĂŞcznikĂłw, ale tak czy inaczej w efekcie powinna byĂŚ podana wiedza. Wiedza nie domysÂły. JeÂżeli przyjmiemy, Âże istotne sÂą fakty, to opinie kogokolwiek kto nie zna tematu sÂą bez sensu. Nawet jeÂśli jest to ekspert w wielu aspektach wiedzy lakierniczej, a nie tym bardziej leszcz. RĂłwnieÂż maÂło waÂżne jest kto ma racjĂŞ. Istotne jest by racja przebiÂła siĂŞ przez beÂłkot. To forum ma bardzo tolerancyjnych moderatorĂłw i to siĂŞ chwali, jednak powoduje to, Âże wÂątki sÂą zamulane przez trolli. Z takimi osobnikami nie da siĂŞ dyskutowaĂŚ, bo raz, Âże sÂą ignorantami, a dwa, Âże argumentacja nie dociera. StosujÂą wymyÂślne chwyty jak wyrywanie zdaĂą z kontekstu, przekrĂŞcanie wypowiedzi, czy interpretowanie postĂłw Âświadomie wbrew intencjom autora.
Efekt pracy lakiernika oprócz niew¹tpliwie cech obiektywnych, zawiera w ocenie spor¹ domieszkê wra¿eù subiektywnych. Nie mówimy tu o ewidentnie skopanej naprawie, ale o drobnych niuansach, które dla jednych s¹ nie do zaakceptowania, a dla innych pozostaj¹ niewidoczne i wszystko jest OK. I nie chodzi mi o oszukiwanie, czy ukrywanie wad. Po prostu jeden widzi inny nie, a nawet jak widzi to drobne ró¿nice nie wywo³uj¹ u niego apopleksji.
Porównywanie ró¿nych systemów w kategoriach lepszy gorszy, to te¿ nieporozumienie. Bo co to oznacza lepszy? Jest jakiœ parametr który to okreœla? Trwa³oœÌ, szybkoœÌ, cena, krycie, etc.. A mo¿e wszystkie razem? Jeœli jest jakiœ algorytm, to bym poprosi³ o przedstawienie go tutaj. Jeden lubi s³ab¹ kawê inny poczwórne espresso. Jeœli efekt jest zadowalaj¹cy to chyba o to chodzi³o? Jeœli nie robi siê nikogo w bambuko i uczciwie stawia sprawê to chyba mo¿e byÌ?
Zastanawiam siĂŞ jakie procesy biochemiczne zachodzÂą w gÂłowie (a moÂże to efekt ich braku lub w ogĂłle braku gÂłowy) w ktĂłrej wykieÂłkowaÂł pomysÂł nazywania ludzi korzystajÂących ze sprayĂłw jeleniami i biedakami? Ciekawy materiaÂł do badaĂą dla neurologĂłw.
Obecnie produkty sÂą bardzo zaawansowane technicznie dlatego nawet produkt „no name” moÂże byĂŚ OK. Gdzie ró¿nica? Jest jeden podstawowy parametr, ktĂłry decyduje dlaczego markowy jest droÂższy, czytaj lepszy. PewnoœÌ, czyli jakoœÌ! PracujÂąc markowymi produktami masz pewnoœÌ, Âże to co kupiÂłeÂś dzisiaj bĂŞdzie w prawie 100% tym, co kupiÂłeÂś miesiÂąc temu. Dlaczego prawie? 100% nigdy nie ma.
PrzykÂładem niech bĂŞdzie szpachla. Produkcja takiej szpachli to proces tak zÂłoÂżony, Âże nikt nie jest w stanie zagwarantowaĂŚ 100% powtarzalnoÂści. Opieram siĂŞ tu na doÂświadczeniach zaczerpniĂŞtych z naszej fabryki Chemical Alliance Poland produkujÂącej m.in. Autofit - to tak a propos twierdzenia o nalepianiu etykiet na badziewie. To nie jest tak, Âże wrzuca siĂŞ do betoniarki skÂładniki miesza, pakuje w puszki i do ludzi. O wÂłaÂściwoÂściach szpachli decyduje np. kolejnoœÌ mieszania skÂładnikĂłw, dÂługoœÌ mieszania, temperatura skÂładnikĂłw, ich rodzaj (talk, talkowi nierĂłwny), itd.. ÂŻeby zrobiĂŚ recepturĂŞ szpachli, nie wystarczy geniusz pana Mietka, ktĂłry ma tak bogatÂą wiedzĂŞ, Âże napisze na kartce co z czym i po sprawie. OczywiÂście jest wyjÂściowy schemat, a potem tygodnie, miesiÂące, a czasem i lata prĂłb i testĂłw. Dlatego kupujÂąc markowy produkt miej ÂświadomoœÌ, Âże reÂżim technologiczny jest zachowany na najwyÂższym poziomie, a w „no name” raczej tego nie ma.
Drugim waÂżnym parametrem jest serwis. Markowe produkty majÂą dobre serwisy, „no name” nie majÂą nic. Tak naprawdĂŞ jakoœÌ serwisu jest chyba decydujÂąca. Wszystko siĂŞ przecieÂż psuje i chodzi o to, Âże jak juÂż Ci siĂŞ popsuje to nie zostaniesz z tym w czarnym dupsku, tylko Ci pomogÂą. Szybko i fachowo.
WracajÂąc do technologii NaprawSam. To sÂą profesjonalne produkty, przy czym profesjonalne w znaczeniu zarĂłwno marki jak i tego, Âże produkowane sÂą z zachowaniem maksymalnej zgodnoÂści technologicznej i stosowane z powodzeniem przez ASO. Jedynym produktem z tej oferty ktĂłrego ASO nie uÂżywajÂą (chyba bo jeden zakup odnotowaliÂśmy), to Baza koloryzujÂąca w sprayu. MajÂą pistolety, sprĂŞÂżarki, kabiny, wiĂŞc po co im, tym bardziej, Âże naprawa pistoletem jest pewniejsza, a produkty 2k trwalsze. Uprzedzam pytania – lakier bezbarwny 1k jest uÂżywany, choĂŚby do natryskĂłw prĂłbnych do systemĂłw konwencjonalnych ( do „wodnych” siĂŞ nie nadajÂą).
SÂą filmy, instrukcje, wÂłasne forum, strona internetowa, sklep internetowy, wiĂŞc chyba zrobiliÂśmy sporo by moÂżna byÂło nazwaĂŚ to - jeÂśli nie profesjonalnÂą - to przynajmniej dobrÂą robotÂą. Niestety pod niektĂłre przyÂłbice nie trafia. Co do reklamy, czy marketingu powiem tyle, Âże nie ukrywaÂłem siĂŞ za beczkÂą, tylko od razu wyjaÂśniÂłem, Âże to sprzedajemy. Nie znam innego kompletnego systemu oprĂłcz NaprawSam. Jest dziaÂł pomaluj sprayem – pasuje idealnie.

maciozw 
Wysłany: 2013-08-08, 12:50   Re: pan polerowany
0
UP DOWN

PROJEKTER napisał/a:
On nie jest g³upi, ani têpy i to jest najwiêkszy ból tego forum. On jest sprytny i potrafi pos³ugiwaæ siê tre¶ci± cudzych postów do logicznego pouk³adania zasad technologicznych. Ten go¶æ to "DUREÑ" ... taki forumowy. Stawia tezê której nie rozumie albo nie zna, a gdy specjalista wyka¿ b³êdy i wpadki ( niekoniecznie g³upotê !!! ) to Dureñ zaczyna swój taniec wonga bonga srululul zaklinaj±c rzeczywisto¶æ. Walka z durniem jest na ¶mieræ i ¿ycie ... jeden zdycha w mêczarniach drugi po nim skacze ... ból polega na tym ¿e nie zawsze skacze po durniu fachowiec czy specjalista ... to jest w³a¶nie najgorsze jak masz do czynienie z nieg³upim sprytnym i cwanym ... Forumowym Durniem :tak:

Czyli wirus :)

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-08-08, 19:19   
0
UP DOWN

maciozw napisał/a:
Nie znam innego kompletnego systemu oprĂłcz NaprawSam.

Pominê te dziwne epitety którymi raczy³es SIÊ podniecic próbujac obrazic mnie.
Twoja wola, ale jak chcesz w tej materii osiagn¹Ì sukces..... proszê, postaraj sie bardziej, du¿o bardziej. :cool:

Ja Ciebie nie bede obra¿a³, bo nie znam takiego ¿enuj¹cego poziomu wiedzy lakierniczej abym móg³ stan¹Ì obo Ciebie,,, bo tam siedzisz w czarnej dupie wiedzy o niczym.
Jest coÂś ,, psika i nazywa sie fuller... aha to trzeba cos o nim napisaĂŚ........... i piszesz bzdury zawarte w linkach ktĂłre sam wkleileÂś na forum.

Czego sie spodziewaÂłes jak takÂą gĂłw.nianÂą wiedze chciaÂłeÂś z wiadra wlac na forum lakiernicze, ale to pomyje i szmata do podÂłogi sprzataczki na emeryturze.

MUSISZ powtarzam... MUSISZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! bardzo biegle orientowac sie w tym co piszesz i nie szmyraĂŚ czy smyraĂŚ bazy szmatkÂą co srednio schnie 5-7 min a nawet 10 min... kolego!!!!!!1 KONKRETY.

Ty tu piszesz odpowiedz o ochronie antykorozyjnej mieszajac grunt reaktywny z podkladem akrylowym :help:
W opisie jest on antykorozyjny a na moje pytanie sam siĂŞ zamotaÂłeÂś i .........po prostu NIE OGARNIASZ TEGO TEMATU.

Przyznaj siĂŞ, jestes takim akwizytorem z przypadku, lub Âłapanki.
Tak to widzĂŞ..

Nie umiesz sprzedaĂŚ towaru na forum lakierniczym, bo brak podstaw - to mnie razi.
A jak ktos nie ma wiedzy i wciska mi kit na podstawie stwierdzenia ze ktos braÂł i jest zadowolony..... a kto to jest ten ktoÂś?
Jego opinia jest o kant du.py, bo to zaden specjalista, lecz zwykÂły PAN NIKT.

Cos wiecej?
Bo nie mam za wiele czasu na bajerowanie o niczym z .. nikim.

Moja sugestia na temat niepeÂłnego (niby pelnego) systemu Waszego.

WeszÂły nowe produkty, tak :tak: spraye.
MajÂą wlasciwoÂści antykorozyjne, mozna na nie nakÂładac poliestry, szpachle glasssss... co tylko chcesz.
Sa tez Âśrodki ktĂłrymi trzeba potraktowac korozjĂŞ chemicznie, bo sama szlifierka to nie koniec swiata - korozja nadal jest i ma sie dobrze.

MoÂżesz ( z Âłaski swojej) rozszerzyc ofertĂŞ o lakier bezbarwny w sprayu, ale taki 2K.
Tak kolego,,, z utwardzaczem.
BĂŞdzie to stabilny produkt ktĂłry mozna matowac i polerowac i ................NIE WYGLADA JAK KUPA - patrz foto audi z Twoich linkĂłw.

Cos jeszcze?
Ano, jak mi sie przypomni to sie tu zjawie.
Pozdro.

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-08-08, 19:52   
0
UP DOWN

maciozw,
Aby nie zapomnieĂŚ... Wiesz, wiek ma swoje prawa ;)

Tam w linkach naprawa audi kosztowaÂła w materiale 500 zÂł :shock: w Waszym materiale. :tak:

Mo¿esz zrobic listê u¿ytych materia³ów a ja zrobie swoj¹ i porównamy faktyczny koszt takiej naprawy dla przeciêtnego Kowalskiego ??????

Moje materiaÂły bĂŞda praktycznie JEDNEGO producenta, lub jesli zmienie lakier bezbarwny na 2K,,, to tu bedzie odstepstwo.

Jak myslisz... cena bêdzie sie ró¿niÌ ???
Znaczaco, to moje zdanie.
A na czyja ko¿yœÌ?
Gdzie Kowalski kupi materiaÂły ?
Na www.naprawsam.pl czy www.econaprawa/lackdoctor.pl ????????????

Kogo zalecenia i opis krok po kroku bedzie zgodny z technologiÂą ????

Pozdrawiam.

PS.
Dobry pomysÂł na biznes.
Mniejsza ÂłyÂżkÂą a czĂŞÂściej.
Heheheh,,, nawet konto na YT mam.
Kamerke tez, dostawce materia³ów pod rek¹.
Tylko stronka w necie, na YT konkrety a nie bajert jak Wasze i sukces na skale swiatowa.

Do tego zapytam.............

Co z dobieraniem koloru?
Bo nie raczyles odpowiedziec jak dobieracie kolor ?
Z numeru?
Tak jak sam pisaÂłes w ktĂłryms linku................ ale to lipa, bzdura, kompletna porazka.

Masz jakies rzeczowe argumenty?

Zapraszam ,,, adwokata Projektera tez moÂżesz o wsparcie poprosiĂŚ.

maciozw 
Wysłany: 2013-08-08, 20:11   Lack - srak
0
UP DOWN

Nie potrafiĂŞ rozpoznaĂŚ choroby. PomoÂżecie? Co to moÂże byĂŚ? Lobotomia, albo co?

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-08-08, 20:16   
0
UP DOWN

maciozw napisał/a:
Lobotomia, albo co?

Na chorobach teÂż sie nie znasz?
SÂłabiutko kolego akwizytorze z Âłapanki.
Ale nic,,, wróÌmy do meritum.
Masz coÂś (cokolwiek) na swojÂą obronĂŞ????

MiÂłego wieczoru,,, oby byÂł owocny.

maciozw 
Wysłany: 2013-08-08, 21:10   
0
UP DOWN

No lobotomia to nie choroba, to zabieg. Nawet Googla nie uruchomi³eœ? I takie twoje porady. D¹b zupa z¹b, g³¹b na forum tr¹d.

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-08-08, 21:29   
0
UP DOWN

maciozw napisał/a:
Nawet Googla nie uruchomiÂłeÂś?

WidaĂŚ akwizytorku Âże googla znasz i nawet umiesz go uruchomiĂŚ. ^^

Ale to nic do tematu nie wnosi, wrecz robi offff.
Zada³em tyle pytaù, zmarnowa³em swój czas na zg³êbienie sztuki smyrania po Twojemu i co ?
Lipa, zero wiedzy zero specjalisty,,, zostaÂł tylko jedyny jeleĂą co szuka frajerĂłw do wyczyszczenia kieszeni... taki szaman lakierniczy prawie jestes,,, bo on nie szkodzi a po Tobie poprawiac element to robota razy 3.
Najpierw trzeba Twoja kupĂŞ zwalic, dopiero potem mozna przystapic do pracy.

Kazdy lakiernik Ci to powie ze sprejowy biznes to zÂłudny zyska dla Kowalskiego.
NietrwaÂły i kiepski estetycznie - mowa teraz o konkretnym Twoim przypadku.

Inni zapewne podchodzÂą do tego biznesu z wiedza i technologiÂą zgodna ze sztukÂą lakiernicza.

Temat mia³ byc fajny a zosta³ rozwalony przez g³ównego zainteresowanego zaistnieniem tu. :help: :help: :help:

PROJEKTER
Wysłany: 2013-08-09, 09:59   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:
... adwokata Projektera tez moÂżesz o wsparcie poprosiĂŚ.

Nie kuÂś ^^ ... bo jak zawsze skoĂączy siĂŞ fachowym i profesjonalnym laniem dupy :sciana:

Taka prĂłbka - zarozumialcu ^^ .... zobacz jak dziaÂła profesjonalny spray !
http://spraymax.pl/pl/page/3

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-08-09, 14:20   
0
UP DOWN

PROJEKTER napisał/a:
zobacz jak dziaÂła profesjonalny spray !

Ok.
A teraz uwaÂżnie przeczytaj mĂłj punkt widzenia profesjonalnej techniki spray (zawarty we wczeÂśniejszym poscie - na szczĂŞÂście wczeÂśniejszy niz TwĂłj, bo byÂś znĂłw powiedziaÂł Âże zerÂżniety).
Czy odbiega od tego co na rysunku jest wypunktowane ?

I jak do tej profesjonalnej linii app ma sie linia sam naprawiam i wiedza naszego kolegi specjalisty.
PrzecieÂż to poraÂżka. :sciana: :shock: :x:

Mam Ci pod nos podesÂłac filmik jak to na skorodowanÂą blache szpachlujÂą .... a kolega na forum sam pisze Âże wie Âże nie wolno ale ich szpachla jest the best i 7 lat wytrzymuje. :D

A moze piekielnie niestabilny proces produkcji szpachli ?
Nie ma powtarzalnoÂści ;P ;P ;P

Robert, weÂź sie ogarnij, bo tyle gÂłupot w jednym poscie a Ty mnie sie czepiasz.
Ba, nawet bronisz kolegi, ale z braku argumentĂłw .... rzucasz kapciami z lidla.....w laptopa?

Napisz mi co w ofercie kolegi jest ok,,,, bo ja tam nic takiegoo nie widzĂŞ.
Ale gdyby trochĂŞ zmieniĂŚ?
To by ich oferta mogÂła byĂŚ lepsza nawet od app.
Prawda?

Aha.... 7 lat temu to opracowali.
MoÂże wtedy siĂŞ sprawdzaÂło, bo nie byÂło takiej ÂświadomoÂści lakierniczej (np jak moja ;) ) i nikt nie negowaÂł ich technologii.

Ale mineÂło 7 lat a oni nadal to samo wciskajÂą.
Czas na zmiany a nie bĂŞdzie polewki z waszego systemu.
7 lat temu to ja miaÂłem sprĂŞzarke 24 litry, sznyty po 2 tyg na lakierze i sico fobo i.... 3 rĂŞczne cheble.

ByÂł i szpachel na blache, glass na dziury, podkÂład no name na wszystko i klar economy... bo tanszego nie byÂło.
Wszystko ciĂŞte 2000, lub i 1500......
U mnie tak byÂło 7 lat temu.............. dlaczego Wy nic nie zmieniacie na nowe rozwiÂązania .

Konkurencja was zostawi³a w czarnej dupie a jakis nick dziwny polewa z Was i uczy jak poprawic Wasz wizerunek i wyjœÌ z dupy.
pozdrawiam.

maciozw 
Wysłany: 2013-08-09, 14:32   
0
UP DOWN

Nie sam naprawiam durniu, tylko naprawsam. Co za ignorant. Tak nasze spraye te¿ maj¹ eliptyczne przestawiane dysze Ìwoku. Jakbyœ wzi¹³ choÌ raz do rêki to byœ siê przekona³ pajacu. Ty g³¹bie nawet nazwy nie jesteœ w stanie zapamiêtaÌ mimo wielu powtórzeù, a wypowiadasz siê na z³o¿one tematy. Kto ty jesteœ Bolec? Stolec? Gdzieœ ty siê "zapêta³" w tych twoich umys³owych walonkach.

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-08-09, 14:44   
0
UP DOWN

maciozw napisał/a:
Nie sam naprawiam durniu,

Widze ze wybieg bardzo zabolaÂł .
Wiedza siĂŞ wÂłasnie pojawiÂła na eliptycznych dyszach,,,, i sie skoĂączyÂła.

ChÂłopczyku weÂź sie przyznaj z jakiej Âłapanki Ty jestes, bo oponentem czy rozmĂłwcÂą nie jestes Âżadnym.

A moÂże na tych fotkach gdzie ratujecie osp, czarna dupa sie pokazaÂła twoja?

No to dzieciaku pampersa zmien, za mleko mamie podziekuj i marsz do przedszkola.
:cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool:

maciozw 
Wysłany: 2013-08-09, 15:23   
0
UP DOWN

Wybieg. Dobre. SiĂŞ obÂśmiaÂłem jak pszczoÂła. Gratuluje lisiej zrĂŞcznoÂści, podobnie jak przy no name, polerce, szpachlowaniu na rdzĂŞ i reszcie twoich teorii rodem z buraczanego Âłba. Jeden wielki wybieg.. ale dla cielÂąt.
A co ty z tymi dzieciakami tak szarÂżujesz (nie za trudne sÂłowo)? Czy ty aby nie jesteÂś wÂłaÂśnie jakimÂś gimnazjalnym gÂłupkiem? TyrajÂą ciĂŞ w klasie i tu chcesz pokozaczyĂŚ. ChociaÂż sÂądzÂąc po poziomie twoich wypowiedzi to raczej obraÂżam tym stwierdzeniem gimnazjalistĂłw.
Zawsze siĂŞ zastanawiaÂłem co kieruje takimi kreaturami jak ty? Co to za mutacja robi z mĂłzgu galaretĂŞ? Przypuszczam, Âże jesteÂś masochistÂą, bo jak inaczej wytÂłumaczyĂŚ to, Âże lubisz byĂŚ rĂłwnany w kaÂżdym poÂście z ziemiÂą.
Teraz siĂŞ dowiedziaÂłeÂś, Âże spraye majÂą dysze eliptyczne? Opowiedz coÂś jeszcze o naprawsam. ZmyÂślaj, kombinuj, kÂłam, przekrĂŞcaj, pokazuj jaki z ciebie beton.

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-08-09, 15:44   
0
UP DOWN

maciozw napisał/a:
Opowiedz coÂś jeszcze o naprawsam.

A co tu opowiadac.
Gdyby to byÂł dobry system, to obronil by sie sam.
Gdybys byÂł kumatym technikiem to obroniÂł byÂś siĂŞ technologia i wiedza popartÂą 7letnim doswiadczeniem

A tak.
Ludzie czytaja nasze posty, widza jak g³êboko tkwisz w czarnej dupie nastawiony tylko na kase i .... chyba to nie by³ dobry pomys³ aby tu robic antyreklame stronie sam napraw a my cie wyru.chamy z kasy.

Sam naprawisz to sam po sobie poprawisz... gwarancja sam sobie.

Osobiscie radze omijac takie firmy, bo tu wsparcie bedzie.... mailowe. :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Przykro mi Âże tak wyszÂło, ale sam sobie zapracowaÂłeÂś na taki finaÂł.

maciozw 
Wysłany: 2013-08-09, 16:02   
0
UP DOWN

No i znĂłw zaÂśmierdziaÂło.
System siĂŞ doskonale broni. OczywiÂście nie w twoich kaprawych oczach, ktĂłre dostrzegÂły kÂładzenie szpachli na rdzĂŞ. JesteÂś mitomanem i maniakiem, a tacy sÂą nieprzekonywalni. Nie zauwaÂżyÂłeÂś Âże tylko tobie coÂś nie pasuje? Reszta forumowiczĂłw siĂŞ nie pieni. Tylko ty jedyny dostrzegÂłeÂś wielki szwindel, miĂŞdzynarodowy spisek, globalny waÂłek. Lakierniczy Sherlock Holmes, 007 i kapitan ÂŻbik w jednym opakowaniu - Lackdoctor. Ogarnij siĂŞ matole.
Widzê, ¿e ci¹gle powo³ujesz siê na swoj¹ fachowoœÌ, no i tu siê wszystko zgadza. Krowa która ryczy najg³oœniej najmniej mleka daje. Rycz sobie rycz, tu i tak jesteœ znany jako buc, wiêc "Daremne ¿ale, pró¿ny trud, bezsilne z³orzeczenia.."

gugun 
Wysłany: 2013-08-09, 16:18   
0
UP DOWN

proponuje zakoĂączyĂŚ te wasze pogaduchy bo nie o tym jest temat :tak: czlowiek sprzedaje g*wno za przeproszeniem,ale o tym jest ten temat wÂłaÂśnie zeby ten syf zwany "szprejem" zgromadziĂŚ w jednym miejscu tak wiec troche mniej zÂłoÂśliwoÂści :spoko:

maciozw 
Wysłany: 2013-08-09, 17:21   
0
UP DOWN

W kwestii g*wna. Nie zgadzam siĂŞ z takim stwierdzeniem, ale moÂżemy tu jeszcze dÂługo wymieniaĂŚ czcionkĂŞ i nic z tego dalej nie wyniknie. Mam propozycjĂŞ.
ZostaĂą jurorem.
ZnajdÂź chĂŞtnego z samochodem na zaprawkĂŞ (moÂże byĂŚ TwĂłj?). Najlepiej dwa trzy punkty. UprzedÂź, Âże bĂŞdzie naprawiane sprayem i Âże to nie to samo co w warsztacie, ale nie mĂłw nic o g*wnie. Obiektywnie.
Podasz mi kod koloru, my dobierzemy do wersji standard maj¹c w dupie niuanse. Przyjedziemy, naprawimy, a Ty ocenisz efekt. Jeœli bêdzie do bani napiszesz, ¿e siê nie uda³o, uczciwie, ale jak bêdzie ok te¿ napiszesz, ¿e ok - gramy fair. Jeœli bêdzie ok, bêdê powiedzmy co pó³ roku pyta³ "no i jak?" i bêdziesz odpowiada³ ok, albo nie ok. Mo¿emy tak zrobiÌ? Zauwa¿, ¿e ja tu ponoszê ca³e ryzyko. Jedna próba, wszystko na szali. I ufam w Twój obiektywizm, choÌ jesteœ sceptykiem.

maciozw 
Wysłany: 2013-08-09, 17:23   
0
UP DOWN

Aha i nie jestem sprzedawcÂą. Serio.

PROJEKTER
Wysłany: 2013-08-09, 18:38   
0
UP DOWN

gugun napisał/a:
proponuje zakoĂączyĂŚ te wasze pogaduchy bo nie o tym jest temat :tak: czlowiek sprzedaje g*wno za przeproszeniem,ale o tym jest ten temat wÂłaÂśnie zeby ten syf zwany "szprejem" zgromadziĂŚ w jednym miejscu tak wiec trochĂŞ mniej zÂłoÂśliwoÂści :spoko:

Od poczÂątku tak uwaÂżam :spoko: ... GĂłwno czy rewelacja i tak jest w sprayu ... a o tym jest ten temat :tak: Im wiĂŞcej takich systemĂłw i im bardziej profesjonalnych ( na ile profesjonalny moÂże byĂŚ spray ;) ) tym mniej gÂłupich pytaĂą o taniochĂŞ i patenty w pozostaÂłej czĂŞÂści forum.

Na jak cholerĂŞ kopaĂŚ temat ktĂłry z zaÂłoÂżenia ma sÂłuÂżyĂŚ tym co nie chcÂą siĂŞ pakowaĂŚ w profesjonalnÂą naprawĂŞ ... do tego kopaĂŚ faceta ktĂłremu siĂŞ w tym temacie chce jeszcze pomagaĂŚ i udzielaĂŚ jakiÂś informacji .... Âżaden zawodowy lakierni siĂŞ tym nie zajmie bo siĂŞ na tym nie zna. Sprzedawca czy nie ... niech pisze jak wie coÂś o takiej technice naprawy.

Zajmijmy siĂŞ lepiej rozwalaniem tematĂłw w stylu "tani pistolet dla amatora" ^^ Taki warto skopaĂŚ bo jak nie to za kilka miesiĂŞcy powstanie gÂłupie przekonanie Âże sÂą jakieÂś tanie niezawodne i doskonaÂłe pistolety do lakierowania samochodĂłw w refinishu ....

Krysiu zostaw ten temat w spokoju ! :spoko:

gugun 
Wysłany: 2013-08-09, 19:26   
0
UP DOWN

maciozw napisał/a:
ZnajdÂź chĂŞtnego z samochodem na zaprawkĂŞ (moÂże byĂŚ TwĂłj?). Najlepiej dwa trzy punkty. UprzedÂź, Âże bĂŞdzie naprawiane sprayem i Âże to nie to samo co w warsztacie, ale nie mĂłw nic o g*wnie. Obiektywnie.
Podasz mi kod koloru, my dobierzemy do wersji standard maj¹c w dupie niuanse. Przyjedziemy, naprawimy, a Ty ocenisz efekt. Jeœli bêdzie do bani napiszesz, ¿e siê nie uda³o, uczciwie, ale jak bêdzie ok te¿ napiszesz, ¿e ok - gramy fair. Jeœli bêdzie ok, bêdê powiedzmy co pó³ roku pyta³ "no i jak?" i bêdziesz odpowiada³ ok, albo nie ok. Mo¿emy tak zrobiÌ? Zauwa¿, ¿e ja tu ponoszê ca³e ryzyko. Jedna próba, wszystko na szali. I ufam w Twój obiektywizm, choÌ jesteœ sceptykiem.
z caÂłym szacunkiem ale musze podziĂŞkowaĂŚ ;) byÂś kolego napisaÂł ze wpadniesz z flaszkÂą to byÂś nie musiaÂł nic robiĂŚ a bym napisaÂł jakie to wspaniaÂłe :D to siĂŞ nazywa zÂłe podejscie do klienta :) a wracajÂąc do tematu to wcale nie miaÂłem na myÂśli ze g*wno,bo byc moze pereÂłka,idealna o przydomowych napraw w czasach kryzysu,jenak ja osobiscie nie jestem zwolennikiem napraw produktami 1k :tak: ale moÂże kto inny :?: pozdrawiam

maciozw 
Wysłany: 2013-08-09, 20:16   
0
UP DOWN

Jak bym napomkn¹³ o flaszce mia³byœ kolejn¹ teoriê spiskow¹ lansowan¹ przez - As-Best.

jondrownik
Wysłany: 2013-08-26, 19:00   
0
UP DOWN

Witam wszystkich serdecznie.
ZbliÂża siĂŞ nieubÂłaganie zima muszĂŞ zabezpieczyĂŚ samochĂłd.
Z racji braku podstawowych narzĂŞdzi kompresora, pistoletu itp...
ChciaÂłbym pomalowaĂŚ to sprayem, dorobionym pod kolor budy.
Pytanie jest takie. Czy jest wogĂłle moÂżliwe uzyskaĂŚ dobry efekt koĂącowy.
Auto to Audi A3 8L 99r kolor metalik zielony LZ6L

WyglÂąda to tak :

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-08-26, 19:12   
0
UP DOWN

jondrownik napisał/a:
Czy jest wogĂłle moÂżliwe uzyskaĂŚ dobry efekt koĂącowy.

Nie.
Szkoda kasy na taka robotĂŞ.

Popatrz na ten temat o sprayach, tam sa foto totalnie skopanej audi (chyba audi) ktĂłra w oczach speca od sprayĂłw jest pieknie zrobiona.

Nie polecam.

jondrownik
Wysłany: 2013-08-26, 19:25   
0
UP DOWN

Ile moÂże kosztowaĂŚ naprawa tych elementĂłw.
OgĂłlnie lakier na caÂłym samochodzie nie jest w najlepszej formie.

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-08-26, 20:50   
0
UP DOWN

jondrownik,
Naprawa bêdzie ró¿nie kosztowaÌ.
W moim rejonie 200 zÂł za element, bez wielkiego proszenia siĂŞ.

JakoÂśc standard, czyli normalna (choĂŚ ponoĂŚ nie da siĂŞ za 200 zÂł brutto z legalnej firmy z dopuszczeniami)

Lakiernicy za 200, 400 i za 150 potrafiÂą teÂż nieÂźle robotĂŞ spier*doliĂŚ.

WiĂŞc to bardziej kwestia czynnika ludzkiego i . . . . Twojego szczĂŞÂścia.

Spray daj spokĂłj, juÂż lepiej poczytac forum i poÂżyczonÂą sprĂŞÂżarkÂą . . . samemu przy odrobinie zdolnoÂści i zrozumienia tematu?

Za to nie odpowiadam, ale sam tak zacz¹³em.. . kiedyœ, gdzieœ tam.

maciozw 
Wysłany: 2013-08-27, 08:17   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:
jondrownik napisał/a:
Czy jest wogĂłle moÂżliwe uzyskaĂŚ dobry efekt koĂącowy.

Nie.
Szkoda kasy na taka robotĂŞ.

Popatrz na ten temat o sprayach, tam sa foto totalnie skopanej audi (chyba audi) ktĂłra w oczach speca od sprayĂłw jest pieknie zrobiona.

Nie polecam.

Nie sÂłuchaj oszoÂłoma. Spokojnie zrobisz takÂą naprawĂŞ.

maciozw 
Wysłany: 2013-08-27, 09:43   Kolejny przykÂład
0
UP DOWN

Tu kolega zrobiÂł duÂżo wiĂŞcej niÂż zalecamy. OdradzaÂłem mu ale postawiÂł na swoim. Oto efekty. Zobaczymy jak dÂługo siĂŞ to utrzyma, ale trzymam kciuki
Felicja 1996 nadgryziona zĂŞbem czasu

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-08-27, 14:40   
0
UP DOWN

maciozw napisał/a:
Spokojnie zrobisz takÂą naprawĂŞ.

Co Ty nazywasz naprawÂą?
To?
http://lakierujemy.home.p.../2013/08/16.jpg
Do takich pseudo napraw namawiasz swoich klientĂłw i wpierasz im . . . i tu nam wszystkim , Âże to jest poprawna technologia?
JesteÂś ÂżaÂłosny.
Syf, syf, syf.
Totalna cenzura juÂż w dwa dni deszczowe, ech. . . tu nawet poranna i wieczorna rosa zrobi swoje w dwa trzy dni.

DodajÂąc Âże kasĂŞ traci klient, to ja juÂż do kolegi nie mam pytaĂą.
ZwykÂły akwizytor nastawiony tylko na zysk majacy w tyÂłku wszystko.

ZdjĂŞcia napraw nie przedstawiaja tak naprawde napraw, lecz poczatek i efekt koĂącowy.
Nie wiadomo tak naprawdĂŞ jak i kto to robiÂł.

Od siebie dodam Âże taka naprawa ma sens tylko wtedy gdy zaczniemy od wyciĂŞcia korozji, wspawania reperaturek i dopiero wtedy moÂżna przystÂąpiĂŚ do prac lakierniczych.
A wciskanie szpachlĂłwki glass w dziury w skorodowanej karoserii to . . . . . sami sobie dopowiedzcie.

maciozw 
Wysłany: 2013-08-27, 15:00   
0
UP DOWN

Po prostu chory i to juÂż z nieodwracalnymi zmianami. A wystarczy rozumieĂŚ jĂŞzyk Polski. Tylko tyle, nawet lotnym byĂŚ specjalnie nie trzeba, bo w tych dwĂłch linijkach nie ma ukrytego przekazu. Jest napisane, Âże technologia niezgodna? Jest. Jest, Âże odradzaÂłem? Jest. O czym ty cioÂłku piszesz? Kogo i do czego ja namawiam? Do budy!
PamiĂŞtajcie, Âże ten pacjent nawet na oczy nie widziaÂł nie tylko prawidÂłowej naprawy systemem NaprawSam, nie zna technologii, ani produktĂłw, ani nigdy nawet koÂło tych produktĂłw nie przechodziÂł. Jest to po prostu piana kolejnego pieniacza. BĂŞdzie tak zalewaÂł tymi swoimi durnotami ten wÂątek. Mam tylko nadziejĂŞ, Âże chociaÂż raz jego dziaÂłanie bĂŞdzie spĂłjne z tym beÂłkotem i nie bĂŞdzie miaÂł juÂż wiĂŞcej pytaĂą. Rosa, pustynna wilgoĂŚ, ech.. ZauwaÂżcie Âże pisze Âże nie wiadomo jak to kolega robiÂł, ale on WIE, Âże Âźle. IdÂź juÂż na pastwisko baranie.

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-08-27, 15:10   
0
UP DOWN

maciozw napisał/a:
Tu kolega zrobiÂł duÂżo wiĂŞcej niÂż zalecamy.

maciozw napisał/a:
PamiĂŞtajcie, Âże ten pacjent nawet na oczy nie widziaÂł nie tylko prawidÂłowej naprawy systemem NaprawSam, nie zna technologii, ani produktĂłw, ani nigdy nawet koÂło tych produktĂłw nie przechodziÂł.

Sam sobie przeczysz i nie muszĂŞ udowadniaĂŚ Âże to co jest pokazane jako pseudo naprawa to zwykÂła szmira.

ZrobiÂł wiĂŞcej niÂż zalecacie? ? ? ?
No to wasz system musi byĂŚ totalnym dnem.
GlinÂą ze smierdziawki i mchem z lasu zatykacie dziury?

Pogr¹¿aj sie dalej.
Ten temat jest moim ulubionym od kiedy Twoja technologia zaistniaÂła na tym forum.
PS.
Dlaczego nie sprĂłbujesz swoich siÂł na forum www.lakiernik.info.pl ?

Za wysokie progi?
Czy strach przed elitÂą lakierniczÂą ktĂłra zjedzie takÂą chaÂłturĂŞ bez mrugniĂŞcia okiem.

No, wpadniesz na lakiernika?
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

maciozw 
Wysłany: 2013-08-27, 15:54   
0
UP DOWN

Niestety. Strach przed elitÂą lakierniczÂą, Âże co? ÂŻe w domyÂśle elita to ty? PrzyczepiÂło siĂŞ gĂł*wno okrĂŞtu i mĂłwi "pÂłyniemy". Oj pokrĂŞciÂło ci siĂŞ gÂłowie.
ZrobiÂł wiĂŞcej, czyli przekroczyÂł zakres prac do jakich ten system zostaÂł stworzony. Rany co za idiota? Tobie ktoÂś pÂłaci?
Kierunek PacanĂłw.

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-08-27, 16:15   
0
UP DOWN

maciozw napisał/a:
ZrobiÂł wiĂŞcej, czyli przekroczyÂł zakres prac do jakich ten system zostaÂł stworzony.

PrzekroczyÂł, , , dobre ^^ ^^ ^^
System, , ,duÂże sÂłowo.
System lepienia kitem korozji, to musi byÌ mocne po³¹czenie.
Do reklamy Najmana bierzecie?

maciozw 
Wysłany: 2013-08-27, 16:21   
0
UP DOWN

Kontynuuj..

jondrownik
Wysłany: 2013-08-27, 17:02   
0
UP DOWN

Powiem tak ¿e ja nie chcê k³aœÌ szpachli na rdzê ja chcê to zabezpieczyÌ przed rdz¹.
WyczyÂściĂŚ do goÂłej blachy. A jak bĂŞdzie dziura no to wtedy bĂŞdzie lipa. BĂŞdĂŞ musiaÂł szukaĂŚ kogoÂś kto mi wspawa blachĂŞ.
1 Czyszczenie do goÂłej blachy.
2 Przemycie zmywaczem sylikonowym
3 Reaktywny.
4 Akryl
5 Szpachla
6 Szlifowanie
7 Zmywacz
8 PodkÂład
9 Baza
10 Klar

maciozw 
Wysłany: 2013-08-27, 17:09   
0
UP DOWN

JeÂśli reaktywny to na to
4 PodkÂład 2K
5. Szpachla
6. Szlif
7. Zmywacz (bez szpachli)
8. PodkÂład
9. Szlif
10 Zmywacz
11 Baza
12 ÂŚciereczka anty
13 Klar
14 ew Blender

hamir 
Wysłany: 2013-08-27, 17:12   
0
UP DOWN

jondrownik, :nie: moim zdaniem to przemysl ten temat 'sprayu' na spokojnie...oczywiscie to Twoje pieniadze,samochod i czas.. ;)

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-08-27, 17:36   
0
UP DOWN

jondrownik napisał/a:
Z racji braku podstawowych narzĂŞdzi kompresora, pistoletu itp...
ChciaÂłbym pomalowaĂŚ to sprayem,

jondrownik napisał/a:
4 Akryl

Ok, rozumiem podkÂład spray 1K

A macio na to. . .
maciozw napisał/a:
4 PodkÂład 2K

Dasz linka do takiego podkÂładu w szpraju :x: np. tej tam waszej firmy samonaprawczej?

hamir napisał/a:
moim zdaniem to przemysl ten temat 'sprayu' na spokojnie...oczywiscie to Twoje pieniadze,

Tak to wychodzi jak dochodzi do konkretĂłw.
Spray w kosz idzie, , , ,tylko co dalej ?

Dalej nie ma kasy na lakiernika a goÂścinny wystep kolegi jondrownik, na forum ma na celu wsparcie i pomoc w ekonomicznej ? naprawie uszkodzeĂą.
Szprej nadal jest bee, ale gdyby tu uÂżyĂŚ wiedzy lakierniczej i kilku fajnych szprayĂłw to ja bym siĂŞ pod takÂą naprawÂą sam podpisaÂł.

Nie podpisze siê nigdy pod samonapraw¹ maciozarazwróci. . . . do poprawki. . . .có¿ jaki system tacy akwizytorzy. ;) ;) ;)

maciozw 
Wysłany: 2013-08-27, 17:42   
0
UP DOWN

Kontynuuj.. Nabijaj licznik
Cytat:
Szprej nadal jest bee, ale gdyby tu uÂżyĂŚ wiedzy lakierniczej i kilku fajnych szprayĂłw to ja bym siĂŞ pod takÂą naprawÂą sam podpisaÂł.

MoÂżesz siĂŞ najwyÂżej podpisaĂŚ na desce w kiblu klasy ToyToy

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-08-27, 17:46   
0
UP DOWN

maciozw napisał/a:
MoÂżesz siĂŞ najwyÂżej podpisaĂŚ na desce w kiblu

LiczĂŞ na Twoje zwmacieju konkrety.
WyjdÂź ze sracza i napisz cos na swojego systemu obronĂŞ.
Masz konkrety?

maciozw 
Wysłany: 2013-08-27, 17:55   
0
UP DOWN

Nie mam. K³ama³em. Nie ma takiego systemu. Wymyœli³em go sobie. Tak na prawdê ty jesteœ jedyn¹ wyroczni¹. W ka¿dym temacie. Pewnie jesteœ podró¿nikiem w czasie i znasz odpowiedzi na wszystkie pytania, nawet na te.. nie zadane.

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-08-27, 18:02   
0
UP DOWN

maciozw napisał/a:
WymyÂśliÂłem go sobie.

I dobrze.
Robisz biznes, bardzo dobrze.
Tylko to co byÂło 7 lat temu to juz byÂło minĂŞÂło.
Gdzie Wasz rozwój, gdzie wiedza jaka powinieneœ mnie zgasic po 7 latach zg³êbiania technologii i rozwoju Waszego systemu.
Tylko o to mam do Ciebie problem.
Gdzie produkty 2K, gdzie epoksydy 1K, dlaczego bazujecie na takim minimum?
Czy pó³ka w casto jest za ma³a?
Skoro tak to wywalcie zbĂŞdne produkty i zrĂłbcie system taki na odpowiednim poziomie.
Pozdrawiam.

PrzecieÂż w tej chwili Wasz system to chlewnia.
A wystarcza dwa, trzy nowe produkty i kilka zmian w technologii.
I juz mozna szprajowac furki bezÂśladowo.

Ale jakie to produkty to juÂż nie mi Was uÂświadamiaĂŚ.
TechnologiĂŞ udoskonaliĂŚ, , ,tez nie mi to robiĂŚ.

OceniaĂŚ, taaak, jak najbardziej.
B³êdy wytykaÌ, , ,a dlaczego nie ?

maciozw 
Wysłany: 2013-08-27, 18:08   
0
UP DOWN

ZaÂżyj leki

jondrownik
Wysłany: 2013-08-27, 18:38   
0
UP DOWN

WidzĂŞ Âże z tej mÂąki chleba nie bĂŞdzie trza poszukaĂŚ kompresora moÂże 2.
Butli podpi¹Ì 2 kompresory.
Pistoletu i pomalowaĂŚ jak pan bucek przykazaÂł :P
Jest na tym forum ktoÂś z okolic MyÂślenic koÂło Krakowa????

maciozw 
Wysłany: 2013-08-27, 19:02   
0
UP DOWN

jondrownik napisał/a:
WidzĂŞ Âże z tej mÂąki chleba nie bĂŞdzie trza poszukaĂŚ kompresora moÂże 2.
Butli podpi¹Ì 2 kompresory.
Pistoletu i pomalowaĂŚ jak pan bucek przykazaÂł :P
Jest na tym forum ktoÂś z okolic MyÂślenic koÂło Krakowa????

A czego Ty chÂłopie oczekujesz? Spray czy profi?

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu