Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
usien
Wysłany: 2013-09-12, 19:47   CoÂś do wyciÂągania silnika w warsztacie ?
0
UP DOWN

Panowie potrzebuje coÂś zrobiĂŚ aby mi pomagaÂło wyciÂągaĂŚ silniki w domowym warsztacie .
Ma wyciÂągaĂŚ max. 250kg.

Jak wy macie w domach/warsztatach takie coÂś zrobione ?
I jakbyÂście mogli opisaĂŚ coÂś wiecej .

hematol 
Wysłany: 2013-09-12, 20:07   
0
UP DOWN

ja mam ³aùcuchow¹ wyci¹garke takie coœ- http://allegro.pl/wyciaga...3518934460.html i jestem zadowolony,sam wkladam i wyciagam silniki,mam j¹ od 7 lat,taka mi pasuje bo precyzyjne opuszcza silnik bez szarpniêÌ,mogê jedn¹ rêk¹ ci¹gn¹Ì za ³aùcuch a drug¹ przytrzymuje silnik,drug¹ mam tak¹ kopalnian¹ "rugcug" ale jeszcze nie u¿ywa³em,bardziej nadaje sie do naci¹gania karoserii,mo¿e pracowaÌ w poziomie,ta pierwsza tylko w pionie.udzwig 1T :spoko:

usien
Wysłany: 2013-09-12, 21:57   
0
UP DOWN

hematol trochu pomog³eœ lecz chodzi³o mi o to jak zamontowaÌ ca³y hak w suficie, nie o wyci¹garke bo widomo do czegoœ to trzeba zapi¹Ì :)

hematol 
Wysłany: 2013-09-12, 23:01   
0
UP DOWN

nie montuj na suficie a na Âścianach noÂśnych,ja mam wlasnie tak zrobione.Na bocznych Âścianach-noÂśnych mam przykrĂŞcone grube krĂłtkie i szerokie kÂątowniki,na ktĂłrych jest przytwierdzony dwuteownik,od Âściany do Âściany.I na tym dwuteowniku-szynie wisi wÂłaÂśnie wyciÂągarka. :)Dodatkowy atut montazu na Âścianie szyny jest to Âże mozesz przesuwaĂŚ wyciÂągarke,co napewno przydaje sie przy przemieszczaniu silnika.jakbyÂś cos jeszcze chcial wiedziec,pisz Âśmialo.

hematol 
Wysłany: 2013-09-12, 23:25   
0
UP DOWN

jest jeszcze inna opcja,Âżuraw do wyciÂągania silnikĂłw,moÂżna takÂże przewoziĂŚ nim silniki
http://allegro.pl/zuraw-w...3540936389.html

usien
Wysłany: 2013-09-12, 23:35   
0
UP DOWN

Wiem to jest bardzo fajne bo mam coÂś takiego w serwisie SKODY i robi robote no ale dodomu i do garaÂżu to zaduze

usien
Wysłany: 2013-09-13, 22:02   
0
UP DOWN

A inni jak majÂą w domu" takie " podstawy pod wyciÂągarke ?

LAKIEROWANKO Strona Główna » POZOSTAÂŁE » Off Topic

Odpowiedz do tematu