Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
03iverson91
Wysłany: 2013-09-12, 20:01   Renowacja czy nowa buda?
0
UP DOWN

Witam!
Jestem posiadaczem Golfa MKIII 1.9 Tdi w wersji Savoy tj. unikatowy œliwkowy kolor, klima itd. ogólnie fajna wersja. Posiadam go od 3 lat i ci¹gle nosi³em siê z zamiarem zrobienia profesjonalnego projektu ale brak sta³ej pracy nie pozwala³ na rozpoczêcie. W koùcu zgromadzi³em kaske jest i sta³a praca wiêc ruszam na grubasie z projektem. Na pocz¹tek chcia³bym golfa ogarn¹Ì blacharsko póŸniej mechanicznie i na koniec detale. I tutaj jawi siê pierwszy problem wiadomo autko ma prawie 20 lat bo to 94r. wiêc ma ju¿ wymienione progi (jak go kupi³em 3 lata temu to robi³em) i ogólnie gdzieniegdzie ogniska rdzy np. nad szyb¹ przedni¹ z ty³u pod klap¹ baga¿nika, pod³oga w sumie ju¿ te¿ ³atana (razem z progami 3 lata temu), pod listwami na dachu w niektórych miejscach no troszkê tego jest ale nie wydaje siê tragicznie, dodatkowo b³ontiki tylne niestety równie¿ zacze³a wpieprzaÌ ruda. I tutaj jest mój dylemat czy warto ³ataÌ coœ z tego autka czy poszukaÌ jakiejœ zdrowej budy i wtedy dzia³aÌ? nie ukrywam ¿e pomimo tego ¿e wydaje siê w miarê du¿o roboty przy mojej obecnej karoserii jakoœ bardziej mnie ona przekonuje no ale chcia³bym poznaÌ wasze opinie gdy¿ z pewnoœci¹ wasze doœwiadczenie pomo¿e mi trafnie zdecydowaÌ co robiÌ. Postaram siê wrzuciÌ fotki wszelkich ognisk korozji co byœcie mogli lepiej zobrazowaÌ sobie stan mojej budy jednak dziœ jest ju¿ trochê ciemno wiec siê powstrzymam. Z góry wielkie dziêki za wszelkie uwagi. PozdraVWiam

kt65c453
Wysłany: 2013-09-12, 21:04   
0
UP DOWN

w lakiernictwie to jestem zielony ale blachĂŞ juÂż nie raz robiÂłem (progi podÂłoga itp) , i ogĂłlnie to co widzisz to jest 15 % tego co jest do zrobienia, rdza idzie od Âśrodka, daj fotki bo opis maÂło mĂłwi

darkmilten
Wysłany: 2013-09-12, 21:10   
0
UP DOWN

jak dla siebie i masz czas to ja bym robil jesli jeszcze masz miga... ja ze swoim autem tez musze niedlugo tak zrobic podloga dwa progi i prawy tylni blotnik... tylko czasu ciagle nie mam

diablo74 
Wysłany: 2013-09-12, 22:10   
0
UP DOWN

ja te¿ bym remontowa³ inna buda to du¿y problem a do tego trza znaleŸÌ w odpowiednim stanie a to mo¿e byÌ problem golf jest prosty w naprawie swoich "bol¹czek"

hematol 
Wysłany: 2013-09-12, 23:21   
0
UP DOWN

tak jak koledzy radzÂą,naprawa obecnej karoserii. :spoko:

YAMAHER
Wysłany: 2013-09-12, 23:30   
0
UP DOWN

O3version..... Jak masz kase to wyspawaj wszystkie miejsca, oddaj na paiskowanie caÂłe auto pozniej w ocynk proskzowy no i po caÂłoÂści lakier :-D raz a porzÂądnie :-D

breyger
Wysłany: 2013-09-16, 11:41   
0
UP DOWN

ja bym sie k³óci³ co do renowacji starej budy, zale¿y w jakim konkretnie stanie.
za duÂżo widziaÂłem co siĂŞ dzieje przy takim remoncie mk3 moÂże dlatego :)

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu