Autor |
Wiadomo¶æ |
|
03iverson91
|
Wys³any: 2013-09-12, 19:01 Renowacja czy nowa buda?
|
0
|
|
|
|
Witam!
Jestem posiadaczem Golfa MKIII 1.9 Tdi w wersji Savoy tj. unikatowy ¶liwkowy kolor, klima itd. ogólnie fajna wersja. Posiadam go od 3 lat i ci±gle nosi³em siê z zamiarem zrobienia profesjonalnego projektu ale brak sta³ej pracy nie pozwala³ na rozpoczêcie. W koñcu zgromadzi³em kaske jest i sta³a praca wiêc ruszam na grubasie z projektem. Na pocz±tek chcia³bym golfa ogarn±æ blacharsko pó¼niej mechanicznie i na koniec detale. I tutaj jawi siê pierwszy problem wiadomo autko ma prawie 20 lat bo to 94r. wiêc ma ju¿ wymienione progi (jak go kupi³em 3 lata temu to robi³em) i ogólnie gdzieniegdzie ogniska rdzy np. nad szyb± przedni± z ty³u pod klap± baga¿nika, pod³oga w sumie ju¿ te¿ ³atana (razem z progami 3 lata temu), pod listwami na dachu w niektórych miejscach no troszkê tego jest ale nie wydaje siê tragicznie, dodatkowo b³ontiki tylne niestety równie¿ zacze³a wpieprzaæ ruda. I tutaj jest mój dylemat czy warto ³ataæ co¶ z tego autka czy poszukaæ jakiej¶ zdrowej budy i wtedy dzia³aæ? nie ukrywam ¿e pomimo tego ¿e wydaje siê w miarê du¿o roboty przy mojej obecnej karoserii jako¶ bardziej mnie ona przekonuje no ale chcia³bym poznaæ wasze opinie gdy¿ z pewno¶ci± wasze do¶wiadczenie pomo¿e mi trafnie zdecydowaæ co robiæ. Postaram siê wrzuciæ fotki wszelkich ognisk korozji co by¶cie mogli lepiej zobrazowaæ sobie stan mojej budy jednak dzi¶ jest ju¿ trochê ciemno wiec siê powstrzymam. Z góry wielkie dziêki za wszelkie uwagi. PozdraVWiam |
|
|
|
|
kt65c453
|
Wys³any: 2013-09-12, 20:04
|
0
|
|
|
|
w lakiernictwie to jestem zielony ale blachê ju¿ nie raz robi³em (progi pod³oga itp) , i ogólnie to co widzisz to jest 15 % tego co jest do zrobienia, rdza idzie od ¶rodka, daj fotki bo opis ma³o mówi |
|
|
|
|
darkmilten
|
Wys³any: 2013-09-12, 20:10
|
0
|
|
|
|
jak dla siebie i masz czas to ja bym robil jesli jeszcze masz miga... ja ze swoim autem tez musze niedlugo tak zrobic podloga dwa progi i prawy tylni blotnik... tylko czasu ciagle nie mam |
|
|
|
|
diablo74
|
Wys³any: 2013-09-12, 21:10
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 600
|
ja te¿ bym remontowa³ inna buda to du¿y problem a do tego trza znale¼æ w odpowiednim stanie a to mo¿e byæ problem golf jest prosty w naprawie swoich "bol±czek" |
|
|
|
|
hematol
|
Wys³any: 2013-09-12, 22:21
|
0
|
|
|
Pomóg³: 11 razy Posty: 1007 Sk±d: ¦l±sk
|
tak jak koledzy radz±,naprawa obecnej karoserii. |
|
|
|
|
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-09-12, 22:30
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 1975
|
O3version..... Jak masz kase to wyspawaj wszystkie miejsca, oddaj na paiskowanie ca³e auto pozniej w ocynk proskzowy no i po ca³o¶ci lakier raz a porz±dnie |
|
|
|
|
breyger
|
Wys³any: 2013-09-16, 10:41
|
0
|
|
|
|
ja bym sie k³óci³ co do renowacji starej budy, zale¿y w jakim konkretnie stanie.
za du¿o widzia³em co siê dzieje przy takim remoncie mk3 mo¿e dlatego |
|
|
|