Przesunięty przez: Tech 2009-04-25, 17:42 |
Autor |
Wiadomość |
 |
pitterek
|
Wysłany: 2008-05-24, 19:35 Troton
|
0
|
|
|

|
Panowie czy ktorys z was uzywaÂł kiedykolwiek lakiery bezbarwnego troton? Jaki byl efekt koncowy i jak to wygladalo po kilku miesiÂącach? kilka osĂłb mi go poleca, cena jest nawet niezÂła. WidziaÂłem elementy polakierowane nim i byÂło Âświetnie, ciekaw jestem jedynie jak sie zachowuje podczas polerki i jak dziaÂła na niego upÂływ czasu |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-05-24, 19:39
|
0
|
|
|
|
ja kiedys dostalem probke vhs-a. jak sie za duzo go prsynelo to robil sie matowy (jak mleko) i nie do spolerowania. w zasadzie to go dyskwalifikuje. |
|
|
|
 |
piotrusiek
|
Wysłany: 2008-05-25, 22:41
|
0
|
|
|
|
Trotonem kiedyÂś robiÂłem ,ale miaÂłem reklamacje ze zÂłuszczaniem sie klaru !!!!
osobiÂście ja bym go nie polecaÂł , coÂś nie tak z nim byÂło , kumple w mojej okolicy teÂż mieli podobne problemy z tym klarem, ale cena kusiÂła !!! he he . |
|
|
|
 |
bio
|
Wysłany: 2008-05-26, 07:18
|
0
|
|
|
|
Lakierek tylko i wy³¹cznie nadaje siê do kabin wtedy jest ok.Te¿ mia³em problemy z mêtnieniem. |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-05-26, 13:11
|
0
|
|
|
|
kabina nie ma zwiazku z metnieniem |
|
|
|
 |
bio
|
Wysłany: 2008-05-26, 13:42
|
0
|
|
|
|
troton jest mistrzu bardzo wraÂżliwy na wilgotnosc .Bardzo!!!!!!!!! |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-05-26, 13:43
|
0
|
|
|
|
jak kazdy inny. akurat ja testy przeprowadzalem w suchym powietrzu. |
|
|
|
 |
ÂŁukasz79
|
Wysłany: 2008-05-26, 18:03
|
0
|
|
|
|
LakierujĂŞ klarem VHS Trotonu od ok. wrzeÂśnia-paÂżdziernika zeszÂłego roku. ZuÂżyÂłem go co najmniej 25 litrĂłw, ale Âże miaÂłem z nim problem, to nie mogĂŞ nic takiego powiedzieĂŚ. Nie otrzymaÂłem ani jednego sygnaÂłu od klientĂłw o tym, aby klar odchodziÂł od bazy, od poczÂątku roku przykrywam nim bazĂŞ wodnÂą a jeszcze w zeszÂłym roku lakierowaÂłem nim na bazÂą konwencjonalnÂą. RozmawiaÂłem rĂłwnieÂż z technikiem Trotonu, ktĂłry ma "pozytywne"opinie z rynku niemieckiego gdzie lakierujÂą ich klarem na wodĂŞ i nie majÂą Âżadnych problemĂłw z Âłuszczeniem itp.
Nigdy nie miaÂłem problemu z mĂŞtnieniem, brakiem poÂłysku, gazowaniem etc. bio napisał/a: | Lakierek tylko i wy³¹cznie nadaje siĂŞ do kabin wtedy jest ok |
I tu siê nie zgadzê bowiem zdarzy³o mi siê lakierowaÌ w ró¿nych warunkach bardzo innych ni¿ kabinowe i by³o zawsze ok. Ale siê rozpisa³em KONIEC |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-05-26, 20:08
|
0
|
|
|
|
dowodzi to tylko i wylacznie jego jakosci, a raczej jej braku. kupujac lakier troton dostaniesz albo dobry albo do dupy. |
|
|
|
 |
ÂŁukasz79
|
Wysłany: 2008-05-26, 20:32
|
0
|
|
|
|
Czy ja wiem. Lakier kupowa³em w kilku ró¿nych miejscach i odstêpie czasowym, a wiêc napewno lakier pochodzi³ z ró¿nych partii produkcji. Po za tym, mimo i¿ Troton to nie jakiœ œwiatowy , a nawet europejski "koncern lakierniczy" to z pewnoœci¹ jest wstanie zachowaÌ sta³¹ kontrolê jakoœÌ swoich produktów |
|
|
|
 |
pitterek
|
Wysłany: 2008-05-26, 22:18
|
0
|
|
|

|
Opinie ró¿ne. Wiecie co Panowie, przetestuje go sam. Pomaluje synkowi rower, ¿onie zewnetrzy parapet i sprawdze jak sie zachowuje po czasie. Pozdrawiam i dziekuje za pomoc |
_________________ Pit
 |
|
|
|