Szukaj FAQ Album

Przesunięty przez: Tech 2009-04-25, 17:42
Autor Wiadomość
pitterek 
Wysłany: 2008-05-24, 19:35   Troton
0
UP DOWN

Panowie czy ktorys z was uzywaÂł kiedykolwiek lakiery bezbarwnego troton? Jaki byl efekt koncowy i jak to wygladalo po kilku miesiÂącach? kilka osĂłb mi go poleca, cena jest nawet niezÂła. WidziaÂłem elementy polakierowane nim i byÂło Âświetnie, ciekaw jestem jedynie jak sie zachowuje podczas polerki i jak dziaÂła na niego upÂływ czasu

rbfm 
Wysłany: 2008-05-24, 19:39   
0
UP DOWN

ja kiedys dostalem probke vhs-a. jak sie za duzo go prsynelo to robil sie matowy (jak mleko) i nie do spolerowania. w zasadzie to go dyskwalifikuje.

piotrusiek
Wysłany: 2008-05-25, 22:41   
0
UP DOWN

Trotonem kiedyÂś robiÂłem ,ale miaÂłem reklamacje ze zÂłuszczaniem sie klaru !!!!
osobiÂście ja bym go nie polecaÂł , coÂś nie tak z nim byÂło , kumple w mojej okolicy teÂż mieli podobne problemy z tym klarem, ale cena kusiÂła !!! he he .

bio 
Wysłany: 2008-05-26, 07:18   
0
UP DOWN

Lakierek tylko i wy³¹cznie nadaje siê do kabin wtedy jest ok.Te¿ mia³em problemy z mêtnieniem.

rbfm 
Wysłany: 2008-05-26, 13:11   
0
UP DOWN

kabina nie ma zwiazku z metnieniem

bio 
Wysłany: 2008-05-26, 13:42   
0
UP DOWN

troton jest mistrzu bardzo wraÂżliwy na wilgotnosc .Bardzo!!!!!!!!!

rbfm 
Wysłany: 2008-05-26, 13:43   
0
UP DOWN

jak kazdy inny. akurat ja testy przeprowadzalem w suchym powietrzu.

ÂŁukasz79 
Wysłany: 2008-05-26, 18:03   
0
UP DOWN

LakierujĂŞ klarem VHS Trotonu od ok. wrzeÂśnia-paÂżdziernika zeszÂłego roku. ZuÂżyÂłem go co najmniej 25 litrĂłw, ale Âże miaÂłem z nim problem, to nie mogĂŞ nic takiego powiedzieĂŚ. Nie otrzymaÂłem ani jednego sygnaÂłu od klientĂłw o tym, aby klar odchodziÂł od bazy, od poczÂątku roku przykrywam nim bazĂŞ wodnÂą a jeszcze w zeszÂłym roku lakierowaÂłem nim na bazÂą konwencjonalnÂą. RozmawiaÂłem rĂłwnieÂż z technikiem Trotonu, ktĂłry ma "pozytywne"opinie z rynku niemieckiego gdzie lakierujÂą ich klarem na wodĂŞ i nie majÂą Âżadnych problemĂłw z Âłuszczeniem itp.
Nigdy nie miaÂłem problemu z mĂŞtnieniem, brakiem poÂłysku, gazowaniem etc.
bio napisał/a:
Lakierek tylko i wy³¹cznie nadaje siê do kabin wtedy jest ok

I tu siê nie zgadzê bowiem zdarzy³o mi siê lakierowaÌ w ró¿nych warunkach bardzo innych ni¿ kabinowe i by³o zawsze ok. Ale siê rozpisa³em :razz: KONIEC

rbfm 
Wysłany: 2008-05-26, 20:08   
0
UP DOWN

dowodzi to tylko i wylacznie jego jakosci, a raczej jej braku. kupujac lakier troton dostaniesz albo dobry albo do dupy.

ÂŁukasz79 
Wysłany: 2008-05-26, 20:32   
0
UP DOWN

Czy ja wiem. Lakier kupowa³em w kilku ró¿nych miejscach i odstêpie czasowym, a wiêc napewno lakier pochodzi³ z ró¿nych partii produkcji. Po za tym, mimo i¿ Troton to nie jakiœ œwiatowy , a nawet europejski "koncern lakierniczy" to z pewnoœci¹ jest wstanie zachowaÌ sta³¹ kontrolê jakoœÌ swoich produktów :wink:

pitterek 
Wysłany: 2008-05-26, 22:18   
0
UP DOWN

Opinie ró¿ne. Wiecie co Panowie, przetestuje go sam. Pomaluje synkowi rower, ¿onie zewnetrzy parapet i sprawdze jak sie zachowuje po czasie. Pozdrawiam i dziekuje za pomoc

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu