Szukaj FAQ Album

Przesuniêty przez: Tech 2009-04-25, 16:42
Autor Wiadomo¶æ
pitterek 
Wys³any: 2008-05-24, 18:35   Troton
0
UP DOWN

Pomóg³: 3 razy
Panowie czy ktorys z was uzywa³ kiedykolwiek lakiery bezbarwnego troton? Jaki byl efekt koncowy i jak to wygladalo po kilku miesi±cach? kilka osób mi go poleca, cena jest nawet niez³a. Widzia³em elementy polakierowane nim i by³o ¶wietnie, ciekaw jestem jedynie jak sie zachowuje podczas polerki i jak dzia³a na niego up³yw czasu

rbfm 
Wys³any: 2008-05-24, 18:39   
0
UP DOWN

Pomóg³: 21 razy
Sk±d: Kraków
ja kiedys dostalem probke vhs-a. jak sie za duzo go prsynelo to robil sie matowy (jak mleko) i nie do spolerowania. w zasadzie to go dyskwalifikuje.

piotrusiek
Wys³any: 2008-05-25, 21:41   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Trotonem kiedy¶ robi³em ,ale mia³em reklamacje ze z³uszczaniem sie klaru !!!!
osobi¶cie ja bym go nie poleca³ , co¶ nie tak z nim by³o , kumple w mojej okolicy te¿ mieli podobne problemy z tym klarem, ale cena kusi³a !!! he he .

bio 
Wys³any: 2008-05-26, 06:18   
0
UP DOWN

Lakierek tylko i wy³±cznie nadaje siê do kabin wtedy jest ok.Te¿ mia³em problemy z mêtnieniem.

rbfm 
Wys³any: 2008-05-26, 12:11   
0
UP DOWN

kabina nie ma zwiazku z metnieniem

bio 
Wys³any: 2008-05-26, 12:42   
0
UP DOWN

troton jest mistrzu bardzo wra¿liwy na wilgotnosc .Bardzo!!!!!!!!!

rbfm 
Wys³any: 2008-05-26, 12:43   
0
UP DOWN

jak kazdy inny. akurat ja testy przeprowadzalem w suchym powietrzu.

£ukasz79 
Wys³any: 2008-05-26, 17:03   
0
UP DOWN

Lakierujê klarem VHS Trotonu od ok. wrze¶nia-pa¿dziernika zesz³ego roku. Zu¿y³em go co najmniej 25 litrów, ale ¿e mia³em z nim problem, to nie mogê nic takiego powiedzieæ. Nie otrzyma³em ani jednego sygna³u od klientów o tym, aby klar odchodzi³ od bazy, od pocz±tku roku przykrywam nim bazê wodn± a jeszcze w zesz³ym roku lakierowa³em nim na baz± konwencjonaln±. Rozmawia³em równie¿ z technikiem Trotonu, który ma "pozytywne"opinie z rynku niemieckiego gdzie lakieruj± ich klarem na wodê i nie maj± ¿adnych problemów z ³uszczeniem itp.
Nigdy nie mia³em problemu z mêtnieniem, brakiem po³ysku, gazowaniem etc.
bio napisa³/a:
Lakierek tylko i wy³±cznie nadaje siê do kabin wtedy jest ok

I tu siê nie zgadzê bowiem zdarzy³o mi siê lakierowaæ w ró¿nych warunkach bardzo innych ni¿ kabinowe i by³o zawsze ok. Ale siê rozpisa³em :razz: KONIEC

rbfm 
Wys³any: 2008-05-26, 19:08   
0
UP DOWN

dowodzi to tylko i wylacznie jego jakosci, a raczej jej braku. kupujac lakier troton dostaniesz albo dobry albo do dupy.

£ukasz79 
Wys³any: 2008-05-26, 19:32   
0
UP DOWN

Czy ja wiem. Lakier kupowa³em w kilku ró¿nych miejscach i odstêpie czasowym, a wiêc napewno lakier pochodzi³ z ró¿nych partii produkcji. Po za tym, mimo i¿ Troton to nie jaki¶ ¶wiatowy , a nawet europejski "koncern lakierniczy" to z pewno¶ci± jest wstanie zachowaæ sta³± kontrolê jako¶æ swoich produktów :wink:

pitterek 
Wys³any: 2008-05-26, 21:18   
0
UP DOWN

Pomóg³: 3 razy
Opinie ró¿ne. Wiecie co Panowie, przetestuje go sam. Pomaluje synkowi rower, ¿onie zewnetrzy parapet i sprawdze jak sie zachowuje po czasie. Pozdrawiam i dziekuje za pomoc

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: