Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
8ball
Wysłany: 2013-09-29, 13:59   Dziura w poszyciu, koszt naprawy.
0
UP DOWN

Witam,
sprawa wyglÂąda tak: http://img407.imageshack.us/img407/9651/x9b8.jpg
To element znajdujÂący siĂŞ pod zderzakiem. KiedyÂś po ÂściÂągniĂŞciu zderzaka zauwaÂżyÂłem nalot rdzy, zeszlifowaÂłem i pomalowaÂłem farbÂą miniowÂą. Po jakimÂś czasie, przy okazji ÂściÂągniĂŞcia zderzaka zauwaÂżyÂłem, Âże znĂłw coÂś wyskakuje. Po zeszlifowaniu okazaÂło siĂŞ, Âże jest dziura. Tymczasowo zakleiÂłem taÂśmÂą, Âżeby Âżadne zabrudzenia nie dostaÂły siĂŞ do Âśrodka, bo to miejsce blisko nadkola.
JeÂździÂłem tak od wiosny, a teraz przy okazji ogĂłlnego ogarniania samochodu chciaÂłbym daĂŚ to jakiemuÂś fachmanowi do zrobienia, bo sam to najwyÂżej pianki umiaÂłbym napuÂściĂŚ, ale takie rzeczy nie w tym aucie.

Do rzeczy, jak miaÂłaby wyglÂądaĂŚ naprawa tego elementu? ChcĂŞ Âżeby byÂło porzÂądnie, zakonserwujĂŞ sobie sam, zawsze mam gdzieÂś w garaÂżu puszkĂŞ fluidolu, na zdjĂŞciu po lewej stronie widaĂŚ korek do konserwacji.
No i jakie byÂłoby koszty tego?

Dodam, Âże na zdjĂŞciu wyglÂąda to gorzej niÂż w rzeczywistoÂści, ale to dobrze, bo lepiej widaĂŚ. ChociaÂż wiadomo, najlepiej byÂłoby pomacaĂŚ, ale myÂślĂŞ, Âże jesteÂście w stanie coÂś o tym powiedzieĂŚ.

Z gĂłry dziĂŞkujĂŞ za pomoc!

hematol 
Wysłany: 2013-09-30, 00:40   
0
UP DOWN

8ball napisał/a:
jeÂździÂłem tak od wiosny, a teraz przy okazji ogĂłlnego ogarniania samochodu chciaÂłbym daĂŚ to jakiemuÂś fachmanowi do zrobienia, bo sam to najwyÂżej pianki umiaÂłbym napuÂściĂŚ, ale takie rzeczy nie w tym aucie.

WiĂŞc daj to "Fachmanowi" on rĂłwnieÂż zrobi Tobie kosztorys narawy. :spoko:

8ball
Wysłany: 2013-10-01, 01:20   
0
UP DOWN

Jedno z wiĂŞkszych for o tej tematyce i dostajĂŞ takÂą odpowiedÂź.

Ze zdjĂŞcia nie da siĂŞ wyczytaĂŚ nie wiadomo czego, ale liczyÂłem na posty typu "ja bym to zrobiÂł tak i tak/koszt nie powinien przekroczyĂŚ tyle i tyle".

KK 
Wysłany: 2013-10-01, 02:07   
0
UP DOWN

Dla mnie koszt okoÂło 30zÂł + 20 groszy.
5tka benzyny i pudeÂłko zapaÂłek.

Ja bym to zrobiÂł tak, wylaÂł 5 litrĂłw benzyny na auto, podpaliÂł zapaÂłkami i uciekaÂł.
Koszt nie duÂży i duma ze zrobienia czegoÂś wÂłasnorĂŞcznie.
Nie poddawaj siĂŞ.

A tak na serio...nikt Ci nie odpisuje poniewaÂż na forum podobnych tematĂłw jest kilkanaÂście, tylko musi Ci siĂŞ zachcieĂŚ, aby poszukaĂŚ.

8ball
Wysłany: 2013-10-01, 15:19   
0
UP DOWN

SzukaÂłem i nie znalazÂłem podobnego przypadku.

MoglibyÂście trochĂŞ pomĂłc i daĂŚ linka, ale lepiej ponabijaĂŚ bezsensowne posty.

hamir 
Wysłany: 2013-10-01, 17:17   
0
UP DOWN

8ball, najlepiej podjedz do jakiegos zakladu,aby to wycenili.Tak na sucho to trudno cokolwiek wycenic.Takie gadzety trzeba widziec na zywca :spoko:

8ball
Wysłany: 2013-10-01, 17:27   
0
UP DOWN

Zd¹¿y³em podjechaÌ, ale wczeœniej chcia³em ju¿ coœ wiedzieÌ. Na przyk³ad jak to porz¹dnie powinno siê zrobiÌ.

Wiecie... "JakoœÌ ASO w cenie w stodole u Józefa".

8ball
Wysłany: 2013-10-04, 18:28   
0
UP DOWN

30zÂł.

:x:

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Blacharstwo i inne naprawy

Odpowiedz do tematu