Szukaj FAQ Album

Przesuniêty przez: Tech 2009-04-25, 16:42
Autor Wiadomo¶æ
tomekgrula 
Wys³any: 2008-05-26, 12:51   Jak to zrobiæ?
0
UP DOWN

Witam. W³asnie wspawuje w Volwie 440 reperaturki w tylnych nadkolach, jest ono w bia³ym akrylu jednowarstwowym ( sprawdza³em papierem). By³em dzis w miwszalni aby kupiæ lakier akrylowy i pyta³em go jak on by to zrobi³ i powiedzia³ ze on zawsze robi baze i na to bezbarwny i bezbarwny cieniuje ale jak w oryginale jest akryl jednowarstwowy to chyba tak trzeba zrobiæ?

Bisuside14 
Wys³any: 2008-05-26, 13:45   
0
UP DOWN
Mów mi Bisu:D

Pomóg³: 9 razy
Pewnie, ¿e jednowarstwowy. Po co sobie ¿ycie utrudniaæ.

kpopis
Wys³any: 2008-05-26, 20:56   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Baze latwiej zcieniowac. Jesli jestes w stanie zcieniowac baze na elemencie to wez baze. Jesli jedziesz caly element "na kant" to bierz akryl.

tomekgrula 
Wys³any: 2008-05-26, 22:15   
0
UP DOWN

ale na baze musze polozyc bezbarwny a jak reszta samochodu jest w akrylu to bedzie troszk e inaczej chyba wyglada³o? czy nie???

rbfm 
Wys³any: 2008-05-27, 04:44   
0
UP DOWN

Pomóg³: 21 razy
Sk±d: Kraków
nic nie cieniuj tylko przejedz caly element akrylem. po co kombinowac jak kon pod gore.

tomekgrula 
Wys³any: 2008-05-27, 05:25   
0
UP DOWN

rbfm napisa³/a:
przejedz caly element akrylem

i tak te¿ zamierza³em zrobiæ
:grin:

piotrusiek
Wys³any: 2008-05-27, 20:07   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
ja ju¿ prawie pó³ roku nie robi³em akrylem , jak zainstastalowa³em mieszalnik wody to wszystko jade baz± i klarem , pewny kolor i nie ma reklamacji (¿e kto¶ w mieszalni spie.....li kolor ).

Wys³any: 2008-05-28, 16:23   
0
UP DOWN
MTGarage.

Pomóg³: 10 razy
Sk±d: ¦l±sk - ¦wierklaniec
a ja akryl uzywam tylko, gdy robie jakiego¶ trupa, który idzie daleko w handel :roll:
normalnie zawsze jade baz± i klarem, duzo lepiej siê poleruje, kolor mi siê lepiej sprawdza na kant, a gdy element maluje do polowy, to calosc przelece klarem i po problemie :smile:

Lakierowanie motocykli i skuterów!

www.bikepics.com/members/online/

mebArth 
Wys³any: 2008-05-28, 17:02   
0
UP DOWN

Pomóg³: 42 razy
Akryl tez sie da wycieniowac. Jedziesz do po³owy s±siedniego elementu akrylem i to zalewasz bezbarwnym ca³y element. Tylko bezbarwny musi byc BIA£Y a nie ZÓ³ty bo sa takie i takie a wtedy jak jest zó³ty to i tak wyjdzie kupa z cieniowania. STANDOX jest bielutki - polecam.

Wys³any: 2008-05-28, 21:13   
0
UP DOWN
MTGarage.

mebArth napisa³/a:
Akryl tez sie da wycieniowac. Jedziesz do po³owy s±siedniego elementu akrylem i to zalewasz bezbarwnym ca³y element. Tylko bezbarwny musi byc BIA£Y a nie ZÓ³ty bo sa takie i takie a wtedy jak jest zó³ty to i tak wyjdzie kupa z cieniowania. STANDOX jest bielutki - polecam.

no tak, ale robi±c to w bazie wychodzi na to smao, jednak baz± lepiej siê lakieruje niz akrylem, przynajmniej mi.

marikk 
Wys³any: 2008-05-28, 21:37   
0
UP DOWN

Pomóg³: 3 razy
online napisa³/a:
jednak baz± lepiej siê lakieruje niz akrylem, przynajmniej mi.
Nie tylko Tobie podejrzewam ¿e przewa¿aj±cej wiêkszo¶ci lakiernikom sie lepiej lakieruje baz± ni¿ akrylem pozdrawiam

mebArth 
Wys³any: 2008-05-29, 14:53   
0
UP DOWN

Mi tam obojatne czym maluje. A bezbarwny to co? Nie akryl? akryl ale bez koloru. Wiec niby gdzie mam widziec róznice? A po 2. akrylem szybciej sie robote konczy.

Wys³any: 2008-05-29, 17:46   
0
UP DOWN
MTGarage.

mebArth napisa³/a:
Mi tam obojatne czym maluje. A bezbarwny to co? Nie akryl? akryl ale bez koloru. Wiec niby gdzie mam widziec róznice? A po 2. akrylem szybciej sie robote konczy.

nie zrozumielismy siê.
Mebhart
Cytat:
Jedziesz do po³owy s±siedniego elementu akrylem i to zalewasz bezbarwnym ca³y element

Cytat:
robi±c to w bazie wychodzi na to smao, jednak baz± lepiej siê lakieruje niz akrylem

chodzilo mi o to, po co sobie robote utrudniac walac akryl +akryl jesli mozna w takim przypadku baza+akryl.

*nie chodizlo tu o sam wybór przy robocie ca³ego elementu, tylko przy robocie np. do polowy. pzdr

mebArth 
Wys³any: 2008-05-30, 15:59   
0
UP DOWN

Baza jest drozsza niz akryl a woda tym bardziej drozsza a akrylem mozna to samo zrobic. Jesli auto jest w akrylu to maluje akrylem, a jak wiem ze bêd± jaja z kolorem to cieniuje akryl. Tyle :) Robi±c bok 4 elementy i malujac 3, cieniowac akrylem 4ty to tylko wystarczy setka bezbarwnego na 4rty elment i tyle. NIe bedzie widac zadnej róznicy bo 4 elementy sie ³adnie swiec±. No chyba ze ktos ma klar za 20z³ to wiadomo ze zmieni odcieñ.

szybki bil
Wys³any: 2008-06-06, 19:28   
0
UP DOWN

Je¶li mo¿esz to unikaj lakierowania ca³ego b³otnika. Bia³y to bardzo wredny kolor je¶li chodzi o pasowno¶æ, a czy zaprawka bêdzie w bazie czy w akrylu - bez znzczenia.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: