Przesuniêty przez: Tech 2009-04-25, 16:42 |
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
tomekgrula
|
Wys³any: 2008-05-26, 12:51 Jak to zrobiæ?
|
0
|
|
|
|
Witam. W³asnie wspawuje w Volwie 440 reperaturki w tylnych nadkolach, jest ono w bia³ym akrylu jednowarstwowym ( sprawdza³em papierem). By³em dzis w miwszalni aby kupiæ lakier akrylowy i pyta³em go jak on by to zrobi³ i powiedzia³ ze on zawsze robi baze i na to bezbarwny i bezbarwny cieniuje ale jak w oryginale jest akryl jednowarstwowy to chyba tak trzeba zrobiæ? |
_________________ Tomek |
|
|
|
|
Bisuside14
|
Wys³any: 2008-05-26, 13:45
|
0
|
|
|
Mów mi Bisu:D
Pomóg³: 9 razy Posty: 348
|
Pewnie, ¿e jednowarstwowy. Po co sobie ¿ycie utrudniaæ. |
|
|
|
|
kpopis
|
Wys³any: 2008-05-26, 20:56
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 291
|
Baze latwiej zcieniowac. Jesli jestes w stanie zcieniowac baze na elemencie to wez baze. Jesli jedziesz caly element "na kant" to bierz akryl. |
|
|
|
|
tomekgrula
|
Wys³any: 2008-05-26, 22:15
|
0
|
|
|
|
ale na baze musze polozyc bezbarwny a jak reszta samochodu jest w akrylu to bedzie troszk e inaczej chyba wyglada³o? czy nie??? |
|
|
|
|
rbfm
|
Wys³any: 2008-05-27, 04:44
|
0
|
|
|
Pomóg³: 21 razy Posty: 1890 Sk±d: Kraków
|
nic nie cieniuj tylko przejedz caly element akrylem. po co kombinowac jak kon pod gore. |
|
|
|
|
tomekgrula
|
Wys³any: 2008-05-27, 05:25
|
0
|
|
|
|
rbfm napisa³/a: | przejedz caly element akrylem |
i tak te¿ zamierza³em zrobiæ
|
|
|
|
|
piotrusiek
|
Wys³any: 2008-05-27, 20:07
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 64
|
ja ju¿ prawie pó³ roku nie robi³em akrylem , jak zainstastalowa³em mieszalnik wody to wszystko jade baz± i klarem , pewny kolor i nie ma reklamacji (¿e kto¶ w mieszalni spie.....li kolor ). |
|
|
|
|
|
Wys³any: 2008-05-28, 16:23
|
0
|
|
|
MTGarage.
Pomóg³: 10 razy Posty: 722 Sk±d: ¦l±sk - ¦wierklaniec
|
a ja akryl uzywam tylko, gdy robie jakiego¶ trupa, który idzie daleko w handel
normalnie zawsze jade baz± i klarem, duzo lepiej siê poleruje, kolor mi siê lepiej sprawdza na kant, a gdy element maluje do polowy, to calosc przelece klarem i po problemie |
|
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2008-05-28, 17:02
|
0
|
|
|
Pomóg³: 42 razy Posty: 1794 Sk±d: Kraków
|
Akryl tez sie da wycieniowac. Jedziesz do po³owy s±siedniego elementu akrylem i to zalewasz bezbarwnym ca³y element. Tylko bezbarwny musi byc BIA£Y a nie ZÓ³ty bo sa takie i takie a wtedy jak jest zó³ty to i tak wyjdzie kupa z cieniowania. STANDOX jest bielutki - polecam. |
_________________ Bart
|
|
|
|
|
|
Wys³any: 2008-05-28, 21:13
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
mebArth napisa³/a: | Akryl tez sie da wycieniowac. Jedziesz do po³owy s±siedniego elementu akrylem i to zalewasz bezbarwnym ca³y element. Tylko bezbarwny musi byc BIA£Y a nie ZÓ³ty bo sa takie i takie a wtedy jak jest zó³ty to i tak wyjdzie kupa z cieniowania. STANDOX jest bielutki - polecam. |
no tak, ale robi±c to w bazie wychodzi na to smao, jednak baz± lepiej siê lakieruje niz akrylem, przynajmniej mi. |
|
|
|
marikk
|
Wys³any: 2008-05-28, 21:37
|
0
|
|
|
Pomóg³: 3 razy Posty: 249
|
online napisa³/a: | jednak baz± lepiej siê lakieruje niz akrylem, przynajmniej mi. | Nie tylko Tobie podejrzewam ¿e przewa¿aj±cej wiêkszo¶ci lakiernikom sie lepiej lakieruje baz± ni¿ akrylem pozdrawiam |
|
|
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2008-05-29, 14:53
|
0
|
|
|
|
Mi tam obojatne czym maluje. A bezbarwny to co? Nie akryl? akryl ale bez koloru. Wiec niby gdzie mam widziec róznice? A po 2. akrylem szybciej sie robote konczy. |
_________________ Bart
|
|
|
|
|
|
Wys³any: 2008-05-29, 17:46
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
mebArth napisa³/a: | Mi tam obojatne czym maluje. A bezbarwny to co? Nie akryl? akryl ale bez koloru. Wiec niby gdzie mam widziec róznice? A po 2. akrylem szybciej sie robote konczy. |
nie zrozumielismy siê.
Mebhart
Cytat: | Jedziesz do po³owy s±siedniego elementu akrylem i to zalewasz bezbarwnym ca³y element |
Cytat: | robi±c to w bazie wychodzi na to smao, jednak baz± lepiej siê lakieruje niz akrylem |
chodzilo mi o to, po co sobie robote utrudniac walac akryl +akryl jesli mozna w takim przypadku baza+akryl.
*nie chodizlo tu o sam wybór przy robocie ca³ego elementu, tylko przy robocie np. do polowy. pzdr |
|
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2008-05-30, 15:59
|
0
|
|
|
|
Baza jest drozsza niz akryl a woda tym bardziej drozsza a akrylem mozna to samo zrobic. Jesli auto jest w akrylu to maluje akrylem, a jak wiem ze bêd± jaja z kolorem to cieniuje akryl. Tyle Robi±c bok 4 elementy i malujac 3, cieniowac akrylem 4ty to tylko wystarczy setka bezbarwnego na 4rty elment i tyle. NIe bedzie widac zadnej róznicy bo 4 elementy sie ³adnie swiec±. No chyba ze ktos ma klar za 20z³ to wiadomo ze zmieni odcieñ. |
_________________ Bart
|
|
|
|
|
szybki bil
|
Wys³any: 2008-06-06, 19:28
|
0
|
|
|
|
Je¶li mo¿esz to unikaj lakierowania ca³ego b³otnika. Bia³y to bardzo wredny kolor je¶li chodzi o pasowno¶æ, a czy zaprawka bêdzie w bazie czy w akrylu - bez znzczenia. |
|
|
|