Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
spawacz 
Wysłany: 2013-09-27, 10:43   Koledzy pomozcie
0
UP DOWN

Koledzy potrzebuje pomocy malowaÂłem ostatnio swoje BMW E46 maÂłowaÂłem bÂłotnik, cieniowaÂłem drzwi z zderzakiem miejsce cieniowanie wyszÂło igÂła uÂżywaÂłem bazy bezbarwnej. ale bÂłotnik i kawaÂłeczek dzrzwi wyszedÂł okropnie sa takie kropki jakby ziarno staneÂło ale nie mam pojĂŞcia dla czego. to zdiecia http://iv.pl/images/76620098650915840353.jpg to drugie http://iv.pl/images/25802319486917083039.jpg http://iv.pl/images/92050001112113028935.jpg
jak malowaÂłem to tak to wyglÂądaÂło ze bÂłotnik drzwi(1/3) i zderzak(kawaÂłeczek) pokryÂłem bazÂą bezbarwnÂą i odrazu bazÂą kolorowÂą po wyschniĂŞciu drua warstwa baza bezbarwna tylko w miejscu cieniowania drzwi i zderzak i dalej kolor i tu juz zauwarzyÂłem 2 miejsca ze postawiÂło mi ziarno(na bÂłotniku) po wyschniĂŞciu przetarÂłem sciereczkÂą antystatycznÂą i rzeby ratowac pokryÂłem wszystko bazÂą bezbarwna(dzrzwi i zderzak troszke szeszej a bÂłotnik caÂły) i 3 warstwa koloru i tak juÂż kÂładÂłem aÂż do 5 warst bo na bÂłotniku miaÂłem 3 miejsca zapodkÂładowane i dopiero po 5 warstwach pokryÂło i wyrĂłwnaÂło kolor.
teraz koledzy powiedzcie mi co zrobiÂłem nie tak.
czy zÂłe ustawienie pistoÂłetu
czy w garazu za sÂłaba wentylacja i osiadÂło mi na elementach
porsze o pomoc a nie o krytyke
kolor bazy bmw 354

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-09-27, 11:06   
0
UP DOWN

Za duÂże cisnienie, za maÂło rozkrecony materiaÂł.

spawacz 
Wysłany: 2013-09-27, 11:16   
0
UP DOWN

tak myslaÂłem ze za maÂło materiaÂłu jak wzrokowo okreslic kiedy jest w sam raz teraz ustawiaÂłem pistolet zeby jak naj rĂłwniej kÂładÂł

No-limit
Wysłany: 2013-09-27, 14:51   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:
Za duÂże cisnienie, za maÂło rozkrecony materiaÂł.

PatrzyÂłeÂś na foto?
Raczej za gĂŞsty materiaÂł lub za maÂłe ciÂśnienie ;)

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2013-09-27, 14:58   
0
UP DOWN

@Spawacz, jak¹ mia³eœ temperaturê w pomieszczeniu i na jakich rozcieùczalnikach robi³eœ? Podobnie wygl¹da baza w przypadku zbyt szybkiego odparowania rozcieùczalnika. Podczas upa³ów, tego typu wady to plaga. Problem rozwi¹zuje rozcieùczalnik wolny.

spawacz 
Wysłany: 2013-09-27, 16:01   
0
UP DOWN

temperatura byÂła ok 16stopni rozpuszczalnik raczej wolny bo kupowaÂłem farbe z baza w upaÂły 30stopni raczej nie daÂł mi szybkiego. fakt faktem maÂło materiaÂłu daÂłemcisnienie miaÂłem 3,5 na pistolecie to jego numery h827w dysza 1.3 nie mecyje ale na poczÂątek chyba bedzie. strumien rozkrecony na maxa. jak myslicie co spie...... ? nie dam do lakiernika bo sie zawzioÂłem. baza rozciĂŞczona 2:1

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2013-09-27, 18:13   
0
UP DOWN

No to sam sobie odpowiedziaÂłeÂś. Nie wiadomo jaki rozcieĂączalnik, wysokie ciÂśnienie, moÂżliwe, Âże za gĂŞsty lakier. JeÂżeli baza miaÂła fakturĂŞ papieru Âściernego, to wina zbyt szybkiego odparowania rozcieĂączalnika. Tym szybszego, im wyÂższe ciÂśnienie natrysku.

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-09-27, 19:00   
0
UP DOWN

spawacz,
Baza 2:1 sam napisaÂłeÂś.
Widocznie takie proporcje sÂą zalecane do tej bazy - Ty wiesz czy to dobra proporcja.
Ok.
Cisnienie do bazy mozna zmniejszyĂŚ, ale co to za pistolet?
Napisz a doprecyzujemy co i jak.
Wybitnie zbyt ma³a iloœÌ materia³u.... st¹d s³abe krycie i te kulki na obrze¿ach cieniowania, to odkurz w mega wydaniu.

I cieniowanie z pomocÂą Âżywicy do cieniowania mozna zrobiĂŚ inaczej.

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-09-27, 19:03   
0
UP DOWN

trzeÂźwy inaczej napisał/a:
Nie wiadomo jaki rozcieĂączalnik,

Uwierz ze to w tych temperaturach nie jest najwiĂŞkszym problemem.
Nawet rozcieĂączajÂąc nitrem idzie to bez problemu i bez Âśladu poÂłoÂżyĂŚ i wycieniowaĂŚ... nawet pistoletem z marketu brico za 49,90zÂł.

Tylko trzeba wiedziec a kolega siê zawzi¹³,,, wiêc z nasza pomoc¹ da radê. :spoko:

spawacz 
Wysłany: 2013-09-27, 19:57   
0
UP DOWN

witam ponownie koledzy baza rozciĂŞczona 2:1 tak jak mĂłwiÂłem taka proporcja w mieszalni mi daÂł 4setki bazy i 2 setki rozciĂŞczalnika(do bazy) nie modziÂłem tu nic
pistolet mam tylko numery na nim kupowaÂłem go dawno temu a numer na nim h827W
dysza 1.3 taki poleciÂł mi w sklepie jak kupowaÂłem
Panowie co najciekawsze drzwi malowaÂłem po klamke i tam jest ok tylko przy bÂłotniku takie cos sie zrĂłbiÂło i na kawaÂłku drzwi zderzak tez ok i dla tego szlkak mnie trafia.
wswoim zyciu pracowaÂłem przy malowaniu felg aluminiowych ale wiadomo felga nie musi byc tak rĂłwno pomalowana i przejdze.takze tym bardziej nie odpuszcze i dojde co spiep.....!!!!

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-09-27, 20:10   
0
UP DOWN

To jest wynik prowadzenia pistoletu przy prĂłbie wycieniowania na drzwiach.
Za daleko pistolet byÂł od elementu i zapewne przejÂście robiÂąc machaÂłes pistoletem na bok aplikujÂąc baze pod katem,,, stÂąd te kulki na elemencie , tuÂż za przejÂściem.
Tak gdybam, bo wszystko co pokazaÂłes i napisaÂłem na to wskazuje.

Wiec aby zrobiĂŚ przejscie zmniejsz iloÂśc materiaÂłu i ciÂśnienie tak dopasuj aby baza ktĂłra trafia na element byÂła odpowiednio rozbita, ale ........nie przesuszona (nie stawiajÂąca siĂŞ)
Proste co nie?

Lub z bazÂą bezbarwnÂą .... robisz tak.
KoĂączysz lakierowanie elementu i wchodzisz lekko na drzwi.
Nastepnie zostawiasz w pistolecie np 100 gram bazy i dolewasz 100 gram bezbarwnej bazy.
Zmniejszasz si³ê krycia o 50%.
Cieniujesz, lepkoœÌ sie nie zmienia, ziarno sie nie stawia.
Jak nadal widac zakonczenie cieniowania to znĂłw dolewasz drugie tyle bezbarwnej bazy do tego co zostaÂło ci w pistolecie.
Cieniujesz dalej....... nie ma chmur, brak widocznego przejscia, brak postawionej bazy.

Ty zrobiÂłes aplikujac bezbarwna bazĂŞ (ÂżywicĂŞ) przed aplikacja bazy.
Tez dobrze jak sie umie to wychodzi ok.

Skoro nie wyszÂło to zrĂłb jak piszĂŞ.

PS.
Na fotce to co cieniowaÂłes wyglÂąda sÂłabo.
Widac koniec bazy, taka ÂłatĂŞ ......... to nie jest dobre. :nie:

spawacz 
Wysłany: 2013-09-27, 20:20   
0
UP DOWN

wiem ze widac ale ja cieniowaÂłem duÂżo dalej a to wyszÂło na poczÂątku dzrzwi przed chwilÂą robiÂłem prĂłbny natrysk na starym bÂłotniku jutro zrobie zdiĂŞcie powietrze zostawiÂłem bez zmian ale dodaÂłem troche materiaÂłu no wydaje mi sie ze ok Âładnie sie rozlaÂło rĂłwno. wydaje mi sie ze jak malowaÂłem samochĂłd to musieÂłem za maÂło materiaÂłu dac i tu spiepszyÂłem kolego opiszesz mi jak naj dokÂładniej te dwa sposoby. i jak wzrokowo sprawdzic czy dobrze ustawiÂłem pistolet chodszi mi o podaz farby. przepraszam moze gÂłupie pytanie ale lepiej trzy razy spytac niz drugi raz spier...!

spawacz 
Wysłany: 2013-09-27, 20:48   
0
UP DOWN

http://iv.pl/images/56801166067835804839.jpg zerknijcie

spawacz 
Wysłany: 2013-09-28, 11:57   
0
UP DOWN

zdiecia z prĂłby http://iv.pl/images/92400299756693125907.jpg http://iv.pl/images/86637019099399628914.jpg http://iv.pl/images/85051944361010259112.jpg
koledzy to próba na starym b³otniku powietrze to samo 3,5 bara strómien na maxrozkrecony materia³ dodana mysle ze tu mój b³¹ wczesniej na sucho pewnie pomalowa³em i nawet blender mi nie pomóg³. co myslicie?

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-09-28, 12:08   
0
UP DOWN

spawacz,

MaÂło co widaĂŚ, ale skoro Ty to widzisz, macasz i przecierajac szmatka antystatyczna nie czujesz chropowatoÂści bazy i jak jeszcze zrobisz niewidoczne przejscie to jest OK.

W tamtym przypadku szmatka na tym odkurzu sie wrecz blokowaÂła podczas przecierania.
prawda?

spawacz 
Wysłany: 2013-09-28, 12:41   
0
UP DOWN

byÂło gÂładko ale dodaÂłem materiaÂłu jeszcze postaram sie dodac zdiĂŞcia, kolego opiszesz mi przejscie z ty mieszaniem bazy kolorowej z bezbarwnÂą krok po kroku. np.
teraz mam kolor pod spodem 2 warstwy to na doœÌ czyli maluje b³otnik 1 warstwa przeschnie to druga na b³otnik i kawa³ek dzrzwi (nie czekam jak przeschnie?) pozniej szybko baza z baza bezbarwna(stosunek 1:1) w miejscu przejscia za nim druga warstwa przeschnie. czy dobrze rozumiem?

spawacz 
Wysłany: 2013-09-28, 12:54   
0
UP DOWN

http://iv.pl/images/44664955417527798334.jpg z bliska

No-limit
Wysłany: 2013-09-28, 14:07   
0
UP DOWN

spawacz napisał/a:
wiem ze widac ale ja cieniowaÂłem duÂżo dalej a to wyszÂło na poczÂątku dzrzwi przed chwilÂą robiÂłem prĂłbny natrysk na starym bÂłotniku jutro zrobie zdiĂŞcie powietrze zostawiÂłem bez zmian ale dodaÂłem troche materiaÂłu no wydaje mi sie ze ok Âładnie sie rozlaÂło rĂłwno.

PrzyczynÂą mĂłgÂł byĂŚ rĂłwnieÂż paproch w materiale,lub,jeÂżeli lakier byÂł filtrowany,ÂśmieĂŚ z niedomytego pistoletu,ktĂłry przytkaÂł dyszĂŞ materiaÂłowÂą.

spawacz 
Wysłany: 2013-09-29, 08:40   
0
UP DOWN

pistolet rozkreca³em i my³em go bardzo dok³adnie za cienko musia³em malowac i to by³ mój b³¹d tylko dziwne ze tylko w tym miejscu wyszed³ taki kleks. prosi³ bym o opisanie dok³adnie cieniowania z mieszaniem bazy kolorowej z bezbarwn¹. jakbym móg³ prosic lackdoctora czy jakiegos innego kolege

Robertlodz09 
Wysłany: 2013-09-30, 07:34   
0
UP DOWN

spawacz napisał/a:
prosiÂł bym o opisanie dokÂładnie cieniowania

Tutaj masz opisane dokÂładnie na materiaÂłach firmy Helios

http://lakierowanko.info/...hp?t=7365#87291

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2013-09-30, 08:35   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:

Nawet rozcieĂączajÂąc nitrem idzie to bez problemu i bez Âśladu poÂłoÂżyĂŚ i wycieniowaĂŚ... nawet pistoletem z marketu brico za 49,90zÂł.

Tylko trzeba wiedziec a kolega siê zawzi¹³,,, wiêc z nasza pomoc¹ da radê. :spoko:

Wierze, wiierze. Nigdy nie dolewaÂłem nitro ani nie miaÂłem pistoletu z Brico, wiĂŞc nie dyskutuje.
Czytam natomiast ca³¹ dyskusjê, a zw³aszcza otwieraj¹cy post, i czegoœ nie rozumiem.
@Spawacz pisze ¿e cieniowanie wysz³o mu ig³a, a problem pojawi³ siê na b³otniku i fragmencie drzwi, czyli tam gdzie po³o¿y³ pe³n¹ warstwê bazy. Potem, ¿e temperatura wynosi³a 16 stopni, ale w upa³y w mieszalni na pewno dosta³by wolny ropuch. Nie rozumiem meritum sprawy, bo strasznie siê rozmy³o. Na pocz¹tku @spawacz ma problem z faktur¹ bazy a na koùcu z cieniowaniem. Z jednego problemu przechodzi p³ynnie w drugi, w ten który wykluczy³ w pierwszym poœcie. Móg³bym tu postawiÌ tezê, ¿e ktoœ napisa³ sobie w¹tek po to aby znaleŸÌ rozwi¹zanie z oficjalnego, znanego wszystkim nicka.

DrCruel
Wysłany: 2013-09-30, 09:46   
0
UP DOWN

Móg³bym tu postawiÌ tezê, ¿e ktoœ napisa³ sobie w¹tek po to aby znaleŸÌ rozwi¹zanie z oficjalnego, znanego wszystkim nicka.

SprawdziÂłem, teza nietrafiona ;)

PROJEKTER
Wysłany: 2013-09-30, 12:23   
-2
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:

To ÂżeÂś pojechaÂł .... ^^ ... weÂź jeszcze dodaj Âżeby byÂło bardziej idiotycznie Âże .... stojÂąc na rĂŞkach, trzymajÂąc pistolet kolanami i wciskajÂąc spust prÂąciem. :sciana:

Przyczyna tego problemu jest jedna. Kiepskie doÂświadczenie zawodowe i tandetny sprzĂŞt.
NajbliÂżej celnych wskazĂłwek jest @No limit, a najbardziej wydurnia siĂŞ oczywiÂście .... dr. "L". ^^

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-09-30, 14:24   
0
UP DOWN

PROJEKTER napisał/a:
Kiepskie doÂświadczenie zawodowe

Zgadza sie.
Gdyby to byÂł lakiernik z doswiadczeniem to by tu nie pytaÂł o nic.
tematu by nie bylo.

PROJEKTER napisał/a:
NajbliÂżej celnych wskazĂłwek jest @No limit,

To wrĂŞcz fantastycznie :sciana: :sciana: :sciana:

spawacz 
Wysłany: 2013-10-01, 18:53   
+1
UP DOWN

koledzy jak bym miaÂł doswiadcznie to by mnie nie byÂło na tym forum. prosiÂłem tylko o pomoc a nie mĂłwienie ze nie mam doswiadczenia. jestem na tym forum nowy i za nikogo sie nie podpinam. chce tylko uzyskaz pare wskazĂłwek dla tego szacun dla lacdoctor i robertÂłodz09 ktĂłrzy chcÂą pomĂłc a nie tylko krytykowac. takÂże dziekuje tym ktĂłrzy chca pomĂłc. mysle ze wÂłaÂśnie po to jest to forum zeby wymieniac doswiaczenia. i jak sie czegos nie robi to sie nie nie raz nie wie. tez sie nie da urodzic z doswiadczeniem samo przyjdze ale po drodze trzeba nie raz spie.....! pare razy zeby sie na bÂłedach uczyc i koniec w temacie pomocy

spawacz 
Wysłany: 2013-10-01, 19:01   
+1
UP DOWN

prosiÂł bym jeszcze lackdoktora o dokÂładny opis cieniowania z pomieszaniem bazy bez+baza kolorowa czy jak wyjde na drzwi to musze czekac jak wyschnie czy odrazu pomieszac bazy w stosunku 1:1 i cieniowac na zmniejszonym kryciu jesli mozna bardzo bym prosiÂł pytam dla tego ze ten sposub wydaje sie Âłatwiejszy

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-10-01, 20:01   
+1
UP DOWN

spawacz napisał/a:
pomieszac bazy w stosunku 1:1 i cieniowac na zmniejszonym kryciu

MieszaĂŚ i daĂŚ czas nastepnej warstwie na odparowanie, tak jak zwykÂłej bazie.
Jak dalej zakoĂączenie cieniowania bĂŞdzie widoczne to znĂłw zmniejszamy siÂłe krycia dolewajÂąc Âżywicy... tak jak to juz pisalem.

spawacz 
Wysłany: 2013-10-01, 21:02   
+1
UP DOWN

a terza chyba rozumiem czyli na pistolecie juz nic nie reguluje tylko przez dodanie bazy siÂła krycia sama mi sie zmienia ziarno sie nie postawi ;) :shock: czyli jak wyjde na kawaÂłek dzrzwi normalnÂą baza czekam za odparuje i w miejscu przejscia zaczynam cieniowĂŚ jezeli widac dolewam bezbarwnej w stosunku 2:1 i ma wyjsĂŚ tobrze skapowaÂłem lacdoktor jesli mi jeszcze na to odpiszesz bedĂŞ cie chwaliÂł pod niebiosa :D
czyli na moje rozumiewanie dĂłzo Âłatwiej niz wypylic jak stosujÂąc wczesniej baze.
jeszcze jedno pytanie czy duzo wychodzic na miejsce w ktĂłrym byÂło tylko sama baza kolorowa :?:

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-10-01, 21:10   
+1
UP DOWN

spawacz napisał/a:
czyli na moje rozumiewanie dĂłzo Âłatwiej niz wypylic jak stosujÂąc wczesniej baze.

DokÂładnie.
I nie 2:1 lecz zawsze dolewasz drugie tyle ile masz w pistolecie.
No, jak masz za duÂżo to odlej i umieszaj taka iloÂśc jaka przewidujesz na zrobienie przejÂścia.
Jak WIDZISZ nadal zakoĂączenie nawet tej bazy z zywica to dodaj znow drugie tyle Âżywicy - sila krycia bedzie 25%, wiĂŞc praktycznie na 3/4 elementu nawet moÂżesz dojechaĂŚ.

Musisz to sam sprawdziĂŚ i praktycznie wytrenowaĂŚ.
Nic nie szkodzi nak taka baza polecisz tez po juz wczesniej bazÂą pomalowanym elemencie.

PS.
NiektĂłrzy jak im chmury wychodza to takim wÂłasnie osÂłabieniem krycia bazy wspomagajÂą sÂłabe umiejĂŞtnoÂści lub sÂłaby sprzet.
To jest poprawna aplikacja.

SÂą asy co bazĂŞ dodajÂą do bezbarwnego aby chmury przykryĂŚ :sciana: :sciana: ale oni raczej forum nie znajÂą. :D

spawacz 
Wysłany: 2013-10-01, 21:28   
0
UP DOWN

czyli na pistolecie nic nie krece a siÂła krycia przez dolanie bazy bez. sie zmienia. teraz kapuje wszystko dziekuje lacdoktor za pomoc a nie za krytyke jeszcze raz wielkie dzieki

spawacz 
Wysłany: 2013-10-12, 20:22   
0
UP DOWN

koledzi dzisaj porawiaÂłem malowanie swojej buni i co wam powiem to wam powiem ze lackdoktor zasÂługuje na ...............
wielkÂą flache zrobiÂłemjak mi radziÂł i wyszÂło igÂła. jak bym go dopadÂł to by trzezwy nie wyszedÂł z tego spotkania jeszcze raz za dobrÂą rade a nie krytyke jak nie ktĂłrzy ps: maÂłe doswiadczenie do dupy sprzet teraz z nich sie smieje. szacun lackdoktor

PROJEKTER
Wysłany: 2013-10-13, 11:24   
0
UP DOWN

spawacz napisał/a:
koledzi dzisaj porawiaÂłem malowanie swojej buni i co wam powiem to wam powiem ze lackdoktor zasÂługuje na ...............
wielkÂą flache zrobiÂłemjak mi radziÂł i wyszÂło igÂła. jak bym go dopadÂł to by trzezwy nie wyszedÂł z tego spotkania jeszcze raz za dobrÂą rade a nie krytyke jak nie ktĂłrzy ps: maÂłe doswiadczenie do dupy sprzet teraz z nich sie smieje. szacun lackdoktor

To mu kup i wyÂślij wielkÂą flachĂŞ .... pÂłynu do czyszczenia sraczy i niech pije na zdrĂłwko ... Ja gdy go dopadnĂŞ to mu strzelĂŞ w papĂŞ .... a Ty moÂżesz z nim chlaĂŚ... wszak to krĂłl gĂłwnozjadĂłw wiĂŞc nie dziwi, Âże szczasz w gacie z radoÂści, a sprzĂŞt masz jednak tandetny ... doÂświadczenie zerowe warunki poniÂżej krytyki ... i oczywiÂście nie ma Âżadnych wÂątpliwoÂści Âże w realu twoja bunia to jedno wielki pasmo wad lakierniczych .... tylko Âże zrozumiesz to i zobaczysz dopiero jak siĂŞ czego naumiesz. ^^ .

... taka proœba ... nie pisz wiêcej "KOLEDZY". Ja siê nie koleguje z gównozjadami z d¿emem w g³owie którym nó¿ki dr¿¹ po orgazmie, bo nie nawalili zacieków.

DoroÂśniesz to zrozumiesz.

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2013-10-13, 12:12   
+1
UP DOWN

spawacz napisał/a:

Nikt Ciê tutaj nie obra¿a³! Zwróci³eœ siê z zapytaniem do ludzi z bran¿y, licz¹c ¿e podziela siê z Tob¹ swoja opini¹. Niektórzy uznali, ¿e brak Tobie stosownego zaplecza wiêc pomoc nie ma sensu. Inni napisali co powinieneœ zrobiÌ. Je¿eli po przeczytaniu jednego postu nauczy³eœ siê lakierowaÌ i cieniowaÌ srebrne kolory, to szczere gratulacje. Gdybym ja mia³ takie zdolnoœci, to zapewne po przeczytaniu jednego postu na forex.com, zacz¹³bym zarabiaÌ miliony na gie³dzie walutowej.
PomyÂśl nad tym.

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-10-13, 12:40   
+1
UP DOWN

PROJEKTER napisał/a:
Ja gdy go dopadnĂŞ to mu strzelĂŞ w papĂŞ

DziadkĂłw nie bijam, ale dla Ciebie wyjÂątek chĂŞtnie zrobiĂŞ.
Adres znasz, tel tez.
UmĂłw siĂŞ a nie odmĂłwiĂŞ. :boks:

Ku rwa co za pajac siĂŞ trafiÂł... definicji tej odchyÂły brak. :x:

spawacz 
Wysłany: 2013-10-13, 12:44   
0
UP DOWN

chyba nie moze zniesc tego ze ktos inny moze pomĂłc a on to jest zykÂły dzia.....
nie powiem sÂłowa krytyki tez sa potrzebne ale bez przesady

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-10-13, 12:47   
0
UP DOWN

spawacz napisał/a:
zrobiÂłemjak mi radziÂł i wyszÂło igÂła.

Bo lakiernictwo to nie loty w kosmos i podstawy mo¿na ogarn¹Ì nawet czytaj¹c ksi¹¿kê o lakiernictwie, lub online za pomoc¹ forum.
Wszystko zaleÂży od tych drugich, pomocnych, mniej pomocnych, przesmiewnych, obraÂżajÂących ... grubaskĂłw podstarzaÂłych z maniÂą naprawy branÂży.
Do tego minimum zdolnoÂści manualnych i .... podstawowe lakierowania wykonasz bez problemu.

Klasa lakiernika, to ju¿ odrêbny temat i nie mo¿na porównywaÌ zawodowego lakiernika z chlopakiem co na forum siê zarejstrowa³ aby znaleŸÌ rozwi¹zanie problemów.

spawacz 
Wysłany: 2013-10-13, 12:53   
+1
UP DOWN

szancu lacdoktor :cool:

sharan9
Wysłany: 2013-10-14, 11:17   
0
UP DOWN

widze ze projekter uwaza sie za boga tego swiata. czlowieku ogranij sie bo sam bym cie dopadl. myslisz ze co ? jestes urodzonym lakiernikiem ? spawacz jest moze o wiele lepszy od ciebie w czyms innym i ma lepszy sprzet do tego a ty tandete cenzura.... . koles zachowujesz sie jak dzieciak z gimnazjum ktory sie przechwala i popisuje kim on nie jest.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu