Autor |
Wiadomo¶æ |
 |
spawacz
|
Wys³any: 2013-09-27, 10:43 Koledzy pomozcie
|
0
|
|
|
|
Koledzy potrzebuje pomocy malowa³em ostatnio swoje BMW E46 ma³owa³em b³otnik, cieniowa³em drzwi z zderzakiem miejsce cieniowanie wysz³o ig³a u¿ywa³em bazy bezbarwnej. ale b³otnik i kawa³eczek dzrzwi wyszed³ okropnie sa takie kropki jakby ziarno stane³o ale nie mam pojêcia dla czego. to zdiecia http://iv.pl/images/76620098650915840353.jpg to drugie http://iv.pl/images/25802319486917083039.jpg http://iv.pl/images/92050001112113028935.jpg
jak malowa³em to tak to wygl±da³o ze b³otnik drzwi(1/3) i zderzak(kawa³eczek) pokry³em baz± bezbarwn± i odrazu baz± kolorow± po wyschniêciu drua warstwa baza bezbarwna tylko w miejscu cieniowania drzwi i zderzak i dalej kolor i tu juz zauwarzy³em 2 miejsca ze postawi³o mi ziarno(na b³otniku) po wyschniêciu przetar³em sciereczk± antystatyczn± i rzeby ratowac pokry³em wszystko baz± bezbarwna(dzrzwi i zderzak troszke szeszej a b³otnik ca³y) i 3 warstwa koloru i tak ju¿ k³ad³em a¿ do 5 warst bo na b³otniku mia³em 3 miejsca zapodk³adowane i dopiero po 5 warstwach pokry³o i wyrówna³o kolor.
teraz koledzy powiedzcie mi co zrobi³em nie tak.
czy z³e ustawienie pisto³etu
czy w garazu za s³aba wentylacja i osiad³o mi na elementach
porsze o pomoc a nie o krytyke
kolor bazy bmw 354 |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-09-27, 11:06
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
Za du¿e cisnienie, za ma³o rozkrecony materia³. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
spawacz
|
Wys³any: 2013-09-27, 11:16
|
0
|
|
|
|
tak mysla³em ze za ma³o materia³u jak wzrokowo okreslic kiedy jest w sam raz teraz ustawia³em pistolet zeby jak naj równiej k³ad³ |
|
|
|
 |
No-limit
|
Wys³any: 2013-09-27, 14:51
|
0
|
|
|

Pomóg³: 34 razy Posty: 1179
|
Lackdoctor napisa³/a: | Za du¿e cisnienie, za ma³o rozkrecony materia³. |
Patrzy³e¶ na foto?
Raczej za gêsty materia³ lub za ma³e ci¶nienie |
|
|
|
 |
trze¼wy inaczej
|
Wys³any: 2013-09-27, 14:58
|
0
|
|
|

Pomóg³: 10 razy Posty: 950
|
@Spawacz, jak± mia³e¶ temperaturê w pomieszczeniu i na jakich rozcieñczalnikach robi³e¶? Podobnie wygl±da baza w przypadku zbyt szybkiego odparowania rozcieñczalnika. Podczas upa³ów, tego typu wady to plaga. Problem rozwi±zuje rozcieñczalnik wolny. |
_________________ ¯ycie jest zbyt krótkie ¿eby je¼dziæ Dieslem... |
|
|
|
 |
spawacz
|
Wys³any: 2013-09-27, 16:01
|
0
|
|
|
|
temperatura by³a ok 16stopni rozpuszczalnik raczej wolny bo kupowa³em farbe z baza w upa³y 30stopni raczej nie da³ mi szybkiego. fakt faktem ma³o materia³u da³emcisnienie mia³em 3,5 na pistolecie to jego numery h827w dysza 1.3 nie mecyje ale na pocz±tek chyba bedzie. strumien rozkrecony na maxa. jak myslicie co spie...... ? nie dam do lakiernika bo sie zawzio³em. baza rozciêczona 2:1 |
|
|
|
 |
trze¼wy inaczej
|
Wys³any: 2013-09-27, 18:13
|
0
|
|
|

|
No to sam sobie odpowiedzia³e¶. Nie wiadomo jaki rozcieñczalnik, wysokie ci¶nienie, mo¿liwe, ¿e za gêsty lakier. Je¿eli baza mia³a fakturê papieru ¶ciernego, to wina zbyt szybkiego odparowania rozcieñczalnika. Tym szybszego, im wy¿sze ci¶nienie natrysku. |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-09-27, 19:00
|
0
|
|
|
|
spawacz,
Baza 2:1 sam napisa³e¶.
Widocznie takie proporcje s± zalecane do tej bazy - Ty wiesz czy to dobra proporcja.
Ok.
Cisnienie do bazy mozna zmniejszyæ, ale co to za pistolet?
Napisz a doprecyzujemy co i jak.
Wybitnie zbyt ma³a ilo¶æ materia³u.... st±d s³abe krycie i te kulki na obrze¿ach cieniowania, to odkurz w mega wydaniu.
I cieniowanie z pomoc± ¿ywicy do cieniowania mozna zrobiæ inaczej. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-09-27, 19:03
|
0
|
|
|
|
trze¼wy inaczej napisa³/a: | Nie wiadomo jaki rozcieñczalnik, |
Uwierz ze to w tych temperaturach nie jest najwiêkszym problemem.
Nawet rozcieñczaj±c nitrem idzie to bez problemu i bez ¶ladu po³o¿yæ i wycieniowaæ... nawet pistoletem z marketu brico za 49,90z³.
Tylko trzeba wiedziec a kolega siê zawzi±³,,, wiêc z nasza pomoc± da radê. |
|
|
|
 |
spawacz
|
Wys³any: 2013-09-27, 19:57
|
0
|
|
|
|
witam ponownie koledzy baza rozciêczona 2:1 tak jak mówi³em taka proporcja w mieszalni mi da³ 4setki bazy i 2 setki rozciêczalnika(do bazy) nie modzi³em tu nic
pistolet mam tylko numery na nim kupowa³em go dawno temu a numer na nim h827W
dysza 1.3 taki poleci³ mi w sklepie jak kupowa³em
Panowie co najciekawsze drzwi malowa³em po klamke i tam jest ok tylko przy b³otniku takie cos sie zróbi³o i na kawa³ku drzwi zderzak tez ok i dla tego szlkak mnie trafia.
wswoim zyciu pracowa³em przy malowaniu felg aluminiowych ale wiadomo felga nie musi byc tak równo pomalowana i przejdze.takze tym bardziej nie odpuszcze i dojde co spiep.....!!!! |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-09-27, 20:10
|
0
|
|
|
|
To jest wynik prowadzenia pistoletu przy próbie wycieniowania na drzwiach.
Za daleko pistolet by³ od elementu i zapewne przej¶cie robi±c macha³es pistoletem na bok aplikuj±c baze pod katem,,, st±d te kulki na elemencie , tu¿ za przej¶ciem.
Tak gdybam, bo wszystko co pokaza³es i napisa³em na to wskazuje.
Wiec aby zrobiæ przejscie zmniejsz ilo¶c materia³u i ci¶nienie tak dopasuj aby baza która trafia na element by³a odpowiednio rozbita, ale ........nie przesuszona (nie stawiaj±ca siê)
Proste co nie?
Lub z baz± bezbarwn± .... robisz tak.
Koñczysz lakierowanie elementu i wchodzisz lekko na drzwi.
Nastepnie zostawiasz w pistolecie np 100 gram bazy i dolewasz 100 gram bezbarwnej bazy.
Zmniejszasz si³ê krycia o 50%.
Cieniujesz, lepko¶æ sie nie zmienia, ziarno sie nie stawia.
Jak nadal widac zakonczenie cieniowania to znów dolewasz drugie tyle bezbarwnej bazy do tego co zosta³o ci w pistolecie.
Cieniujesz dalej....... nie ma chmur, brak widocznego przejscia, brak postawionej bazy.
Ty zrobi³es aplikujac bezbarwna bazê (¿ywicê) przed aplikacja bazy.
Tez dobrze jak sie umie to wychodzi ok.
Skoro nie wysz³o to zrób jak piszê.
PS.
Na fotce to co cieniowa³es wygl±da s³abo.
Widac koniec bazy, taka ³atê ......... to nie jest dobre. |
|
|
|
 |
spawacz
|
Wys³any: 2013-09-27, 20:20
|
0
|
|
|
|
wiem ze widac ale ja cieniowa³em du¿o dalej a to wysz³o na pocz±tku dzrzwi przed chwil± robi³em próbny natrysk na starym b³otniku jutro zrobie zdiêcie powietrze zostawi³em bez zmian ale doda³em troche materia³u no wydaje mi sie ze ok ³adnie sie rozla³o równo. wydaje mi sie ze jak malowa³em samochód to musie³em za ma³o materia³u dac i tu spiepszy³em kolego opiszesz mi jak naj dok³adniej te dwa sposoby. i jak wzrokowo sprawdzic czy dobrze ustawi³em pistolet chodszi mi o podaz farby. przepraszam moze g³upie pytanie ale lepiej trzy razy spytac niz drugi raz spier...! |
|
|
|
 |
spawacz
|
Wys³any: 2013-09-27, 20:48
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
spawacz
|
Wys³any: 2013-09-28, 11:57
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-09-28, 12:08
|
0
|
|
|
|
spawacz,
Ma³o co widaæ, ale skoro Ty to widzisz, macasz i przecierajac szmatka antystatyczna nie czujesz chropowato¶ci bazy i jak jeszcze zrobisz niewidoczne przejscie to jest OK.
W tamtym przypadku szmatka na tym odkurzu sie wrecz blokowa³a podczas przecierania.
prawda? |
|
|
|
 |
spawacz
|
Wys³any: 2013-09-28, 12:41
|
0
|
|
|
|
by³o g³adko ale doda³em materia³u jeszcze postaram sie dodac zdiêcia, kolego opiszesz mi przejscie z ty mieszaniem bazy kolorowej z bezbarwn± krok po kroku. np.
teraz mam kolor pod spodem 2 warstwy to na do¶æ czyli maluje b³otnik 1 warstwa przeschnie to druga na b³otnik i kawa³ek dzrzwi (nie czekam jak przeschnie?) pozniej szybko baza z baza bezbarwna(stosunek 1:1) w miejscu przejscia za nim druga warstwa przeschnie. czy dobrze rozumiem? |
|
|
|
 |
spawacz
|
Wys³any: 2013-09-28, 12:54
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
No-limit
|
Wys³any: 2013-09-28, 14:07
|
0
|
|
|

Pomóg³: 34 razy Posty: 1179
|
spawacz napisa³/a: | wiem ze widac ale ja cieniowa³em du¿o dalej a to wysz³o na pocz±tku dzrzwi przed chwil± robi³em próbny natrysk na starym b³otniku jutro zrobie zdiêcie powietrze zostawi³em bez zmian ale doda³em troche materia³u no wydaje mi sie ze ok ³adnie sie rozla³o równo. |
Przyczyn± móg³ byæ równie¿ paproch w materiale,lub,je¿eli lakier by³ filtrowany,¶mieæ z niedomytego pistoletu,który przytka³ dyszê materia³ow±. |
|
|
|
 |
spawacz
|
Wys³any: 2013-09-29, 08:40
|
0
|
|
|
|
pistolet rozkreca³em i my³em go bardzo dok³adnie za cienko musia³em malowac i to by³ mój b³±d tylko dziwne ze tylko w tym miejscu wyszed³ taki kleks. prosi³ bym o opisanie dok³adnie cieniowania z mieszaniem bazy kolorowej z bezbarwn±. jakbym móg³ prosic lackdoctora czy jakiegos innego kolege |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wys³any: 2013-09-30, 07:34
|
0
|
|
|

Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
|
|
|
 |
trze¼wy inaczej
|
Wys³any: 2013-09-30, 08:35
|
0
|
|
|

|
Lackdoctor napisa³/a: | trze¼wy inaczej napisa³/a: | Nie wiadomo jaki rozcieñczalnik, |
Nawet rozcieñczaj±c nitrem idzie to bez problemu i bez ¶ladu po³o¿yæ i wycieniowaæ... nawet pistoletem z marketu brico za 49,90z³.
Tylko trzeba wiedziec a kolega siê zawzi±³,,, wiêc z nasza pomoc± da radê. |
Wierze, wiierze. Nigdy nie dolewa³em nitro ani nie mia³em pistoletu z Brico, wiêc nie dyskutuje.
Czytam natomiast ca³± dyskusjê, a zw³aszcza otwieraj±cy post, i czego¶ nie rozumiem.
@Spawacz pisze ¿e cieniowanie wysz³o mu ig³a, a problem pojawi³ siê na b³otniku i fragmencie drzwi, czyli tam gdzie po³o¿y³ pe³n± warstwê bazy. Potem, ¿e temperatura wynosi³a 16 stopni, ale w upa³y w mieszalni na pewno dosta³by wolny ropuch. Nie rozumiem meritum sprawy, bo strasznie siê rozmy³o. Na pocz±tku @spawacz ma problem z faktur± bazy a na koñcu z cieniowaniem. Z jednego problemu przechodzi p³ynnie w drugi, w ten który wykluczy³ w pierwszym po¶cie. Móg³bym tu postawiæ tezê, ¿e kto¶ napisa³ sobie w±tek po to aby znale¼æ rozwi±zanie z oficjalnego, znanego wszystkim nicka. |
|
|
|
 |
DrCruel
|
Wys³any: 2013-09-30, 09:46
|
0
|
|
|

|
trze¼wy inaczej napisa³/a: | Móg³bym tu postawiæ tezê, ¿e kto¶ napisa³ sobie w±tek po to aby znale¼æ rozwi±zanie z oficjalnego, znanego wszystkim nicka. |
Sprawdzi³em, teza nietrafiona |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wys³any: 2013-09-30, 12:23
|
-2
|
|
|

Pomóg³: 15 razy Posty: 1837 Sk±d: MODULAR - equipment
|
Lackdoctor napisa³/a: | trze¼wy inaczej napisa³/a: | Nie wiadomo jaki rozcieñczalnik, |
Nawet rozcieñczaj±c nitrem idzie to bez problemu i bez ¶ladu po³o¿yæ i wycieniowaæ... nawet pistoletem z marketu brico za 49,90z³. |
To ¿e¶ pojecha³ .... ... we¼ jeszcze dodaj ¿eby by³o bardziej idiotycznie ¿e .... stoj±c na rêkach, trzymaj±c pistolet kolanami i wciskaj±c spust pr±ciem.
Przyczyna tego problemu jest jedna. Kiepskie do¶wiadczenie zawodowe i tandetny sprzêt.
Najbli¿ej celnych wskazówek jest @No limit, a najbardziej wydurnia siê oczywi¶cie .... dr. "L". |
_________________ Chcesz wiedzieæ wiêcej ? ... projekter@projekter.pl
 |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-09-30, 14:24
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER napisa³/a: | Kiepskie do¶wiadczenie zawodowe |
Zgadza sie.
Gdyby to by³ lakiernik z doswiadczeniem to by tu nie pyta³ o nic.
tematu by nie bylo.
PROJEKTER napisa³/a: | Najbli¿ej celnych wskazówek jest @No limit, |
To wrêcz fantastycznie |
|
|
|
 |
spawacz
|
Wys³any: 2013-10-01, 18:53
|
+1
|
|
|
|
koledzy jak bym mia³ doswiadcznie to by mnie nie by³o na tym forum. prosi³em tylko o pomoc a nie mówienie ze nie mam doswiadczenia. jestem na tym forum nowy i za nikogo sie nie podpinam. chce tylko uzyskaz pare wskazówek dla tego szacun dla lacdoctor i robert³odz09 którzy chc± pomóc a nie tylko krytykowac. tak¿e dziekuje tym którzy chca pomóc. mysle ze w³a¶nie po to jest to forum zeby wymieniac doswiaczenia. i jak sie czegos nie robi to sie nie nie raz nie wie. tez sie nie da urodzic z doswiadczeniem samo przyjdze ale po drodze trzeba nie raz spie.....! pare razy zeby sie na b³edach uczyc i koniec w temacie pomocy |
|
|
|
 |
spawacz
|
Wys³any: 2013-10-01, 19:01
|
+1
|
|
|
|
prosi³ bym jeszcze lackdoktora o dok³adny opis cieniowania z pomieszaniem bazy bez+baza kolorowa czy jak wyjde na drzwi to musze czekac jak wyschnie czy odrazu pomieszac bazy w stosunku 1:1 i cieniowac na zmniejszonym kryciu jesli mozna bardzo bym prosi³ pytam dla tego ze ten sposub wydaje sie ³atwiejszy |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-10-01, 20:01
|
+1
|
|
|
|
spawacz napisa³/a: | pomieszac bazy w stosunku 1:1 i cieniowac na zmniejszonym kryciu |
Mieszaæ i daæ czas nastepnej warstwie na odparowanie, tak jak zwyk³ej bazie.
Jak dalej zakoñczenie cieniowania bêdzie widoczne to znów zmniejszamy si³e krycia dolewaj±c ¿ywicy... tak jak to juz pisalem. |
|
|
|
 |
spawacz
|
Wys³any: 2013-10-01, 21:02
|
+1
|
|
|
|
a terza chyba rozumiem czyli na pistolecie juz nic nie reguluje tylko przez dodanie bazy si³a krycia sama mi sie zmienia ziarno sie nie postawi czyli jak wyjde na kawa³ek dzrzwi normaln± baza czekam za odparuje i w miejscu przejscia zaczynam cieniowæ jezeli widac dolewam bezbarwnej w stosunku 2:1 i ma wyjsæ tobrze skapowa³em lacdoktor jesli mi jeszcze na to odpiszesz bedê cie chwali³ pod niebiosa
czyli na moje rozumiewanie dózo ³atwiej niz wypylic jak stosuj±c wczesniej baze.
jeszcze jedno pytanie czy duzo wychodzic na miejsce w którym by³o tylko sama baza kolorowa |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-10-01, 21:10
|
+1
|
|
|
|
spawacz napisa³/a: | czyli na moje rozumiewanie dózo ³atwiej niz wypylic jak stosuj±c wczesniej baze. |
Dok³adnie.
I nie 2:1 lecz zawsze dolewasz drugie tyle ile masz w pistolecie.
No, jak masz za du¿o to odlej i umieszaj taka ilo¶c jaka przewidujesz na zrobienie przej¶cia.
Jak WIDZISZ nadal zakoñczenie nawet tej bazy z zywica to dodaj znow drugie tyle ¿ywicy - sila krycia bedzie 25%, wiêc praktycznie na 3/4 elementu nawet mo¿esz dojechaæ.
Musisz to sam sprawdziæ i praktycznie wytrenowaæ.
Nic nie szkodzi nak taka baza polecisz tez po juz wczesniej baz± pomalowanym elemencie.
PS.
Niektórzy jak im chmury wychodza to takim w³asnie os³abieniem krycia bazy wspomagaj± s³abe umiejêtno¶ci lub s³aby sprzet.
To jest poprawna aplikacja.
S± asy co bazê dodaj± do bezbarwnego aby chmury przykryæ ale oni raczej forum nie znaj±. |
|
|
|
 |
spawacz
|
Wys³any: 2013-10-01, 21:28
|
0
|
|
|
|
czyli na pistolecie nic nie krece a si³a krycia przez dolanie bazy bez. sie zmienia. teraz kapuje wszystko dziekuje lacdoktor za pomoc a nie za krytyke jeszcze raz wielkie dzieki |
|
|
|
 |
spawacz
|
Wys³any: 2013-10-12, 20:22
|
0
|
|
|
|
koledzi dzisaj porawia³em malowanie swojej buni i co wam powiem to wam powiem ze lackdoktor zas³uguje na ...............
wielk± flache zrobi³emjak mi radzi³ i wysz³o ig³a. jak bym go dopad³ to by trzezwy nie wyszed³ z tego spotkania jeszcze raz za dobr± rade a nie krytyke jak nie którzy ps: ma³e doswiadczenie do dupy sprzet teraz z nich sie smieje. szacun lackdoktor |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wys³any: 2013-10-13, 11:24
|
0
|
|
|

Pomóg³: 15 razy Posty: 1837 Sk±d: MODULAR - equipment
|
spawacz napisa³/a: | koledzi dzisaj porawia³em malowanie swojej buni i co wam powiem to wam powiem ze lackdoktor zas³uguje na ...............
wielk± flache zrobi³emjak mi radzi³ i wysz³o ig³a. jak bym go dopad³ to by trzezwy nie wyszed³ z tego spotkania jeszcze raz za dobr± rade a nie krytyke jak nie którzy ps: ma³e doswiadczenie do dupy sprzet teraz z nich sie smieje. szacun lackdoktor |
To mu kup i wy¶lij wielk± flachê .... p³ynu do czyszczenia sraczy i niech pije na zdrówko ... Ja gdy go dopadnê to mu strzelê w papê .... a Ty mo¿esz z nim chlaæ... wszak to król gównozjadów wiêc nie dziwi, ¿e szczasz w gacie z rado¶ci, a sprzêt masz jednak tandetny ... do¶wiadczenie zerowe warunki poni¿ej krytyki ... i oczywi¶cie nie ma ¿adnych w±tpliwo¶ci ¿e w realu twoja bunia to jedno wielki pasmo wad lakierniczych .... tylko ¿e zrozumiesz to i zobaczysz dopiero jak siê czego naumiesz. .
... taka pro¶ba ... nie pisz wiêcej "KOLEDZY". Ja siê nie koleguje z gównozjadami z d¿emem w g³owie którym nó¿ki dr¿± po orgazmie, bo nie nawalili zacieków.
Doro¶niesz to zrozumiesz. |
_________________ Chcesz wiedzieæ wiêcej ? ... projekter@projekter.pl
 |
|
|
|
 |
trze¼wy inaczej
|
Wys³any: 2013-10-13, 12:12
|
+1
|
|
|

|
spawacz napisa³/a: | koledzi dzisaj porawia³em malowanie swojej buni i co wam powiem to wam powiem ze lackdoktor zas³uguje na ...............
Nikt Ciê tutaj nie obra¿a³! Zwróci³e¶ siê z zapytaniem do ludzi z bran¿y, licz±c ¿e podziela siê z Tob± swoja opini±. Niektórzy uznali, ¿e brak Tobie stosownego zaplecza wiêc pomoc nie ma sensu. Inni napisali co powiniene¶ zrobiæ. Je¿eli po przeczytaniu jednego postu nauczy³e¶ siê lakierowaæ i cieniowaæ srebrne kolory, to szczere gratulacje. Gdybym ja mia³ takie zdolno¶ci, to zapewne po przeczytaniu jednego postu na forex.com, zacz±³bym zarabiaæ miliony na gie³dzie walutowej.
Pomy¶l nad tym. |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-10-13, 12:40
|
+1
|
|
|
|
PROJEKTER napisa³/a: | Ja gdy go dopadnê to mu strzelê w papê |
Dziadków nie bijam, ale dla Ciebie wyj±tek chêtnie zrobiê.
Adres znasz, tel tez.
Umów siê a nie odmówiê.
Ku rwa co za pajac siê trafi³... definicji tej odchy³y brak. |
|
|
|
 |
spawacz
|
Wys³any: 2013-10-13, 12:44
|
0
|
|
|
|
chyba nie moze zniesc tego ze ktos inny moze pomóc a on to jest zyk³y dzia.....
nie powiem s³owa krytyki tez sa potrzebne ale bez przesady |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-10-13, 12:47
|
0
|
|
|
|
spawacz napisa³/a: | zrobi³emjak mi radzi³ i wysz³o ig³a. |
Bo lakiernictwo to nie loty w kosmos i podstawy mo¿na ogarn±æ nawet czytaj±c ksi±¿kê o lakiernictwie, lub online za pomoc± forum.
Wszystko zale¿y od tych drugich, pomocnych, mniej pomocnych, przesmiewnych, obra¿aj±cych ... grubasków podstarza³ych z mani± naprawy bran¿y.
Do tego minimum zdolno¶ci manualnych i .... podstawowe lakierowania wykonasz bez problemu.
Klasa lakiernika, to ju¿ odrêbny temat i nie mo¿na porównywaæ zawodowego lakiernika z chlopakiem co na forum siê zarejstrowa³ aby znale¼æ rozwi±zanie problemów. |
|
|
|
 |
spawacz
|
Wys³any: 2013-10-13, 12:53
|
+1
|
|
|
|
szancu lacdoktor |
|
|
|
 |
sharan9
|
Wys³any: 2013-10-14, 11:17
|
0
|
|
|
|
widze ze projekter uwaza sie za boga tego swiata. czlowieku ogranij sie bo sam bym cie dopadl. myslisz ze co ? jestes urodzonym lakiernikiem ? spawacz jest moze o wiele lepszy od ciebie w czyms innym i ma lepszy sprzet do tego a ty tandete cenzura.... . koles zachowujesz sie jak dzieciak z gimnazjum ktory sie przechwala i popisuje kim on nie jest. |
|
|
|