Autor |
Wiadomość |
 |
-pawlo111
|
Wysłany: 2013-10-11, 19:10 polerki poczÂątki
|
0
|
|
|
-pawlo111
|
Witam. Z polerkÂą lakieru jest u mnie tak Âśrednio - z 5 autek dopiero mi siĂŞ udaÂło wypolerowaĂŚ - tak to nazwijmy.
Z racji tego Âże na poczÂątku nie miaÂłem doÂświadczenia zabieraÂłem siĂŞ do tego dosyĂŚ ostroÂżnie.
Na poczÂątek zaopatrzyÂłem siĂŞ w miĂŞkkÂą gÂąbkĂŞ (czarna z farecli) a pasty jakich uÂżywaÂłem do zielona 3M i na koniec niebieska 3M.
Pierwszym pojazdem byÂła u mnie stara corsa w kolorze czarny metalik i niestety ten odcieĂą fajny na poczÂątek nie jest. W tym aucie przed polerowaniem maszynowym lakier przeleciaÂłem papierem wodnym wczeÂśniej 2000-2500-3000 na moro, potem mycie i polerka. Tylko efekt byÂł taki sobie - jakieÂś ryski jeszcze byÂły. Obstawiam moÂże za miekka gÂąbka???
ostatnio mam do czynienia z mniej styranymi lakierami ale mam problem z lakierem zawsze po zielonej paÂście - strasznie mi zasycha i przy jej usuwaniu szmatkÂą wszystko siĂŞ ciÂągnie jak by byÂło brudne.
Nie wiem gdzie tkwi b³¹d... Auto zawsze wstêpnie myje szamponem samochodowym (jakiœ ala Tesco) potem glinka i sp³ukujê i po osuszeniu siê biorê za to maszynowo.
OgĂłlnie efekt mnie teÂż nie poraÂża - rysy sÂą dalej tylko lakier siĂŞ bÂłyszczy... moÂże za krĂłtko poleruje? moÂże juÂż pora Âżeby zmieniĂŚ gÂąbkĂŞ na ZielonÂą z 3M-a do zielonej pasty.
Najbardziej wkurza mnie to co siĂŞ dzieje jak przejadĂŞ element pastÂą zielonÂą i jak juÂż czujĂŞ Âże zasycha to koĂączĂŞ i wycieram resztki i to jest masakra...
MaszynkĂŞ mam takÂą taniÂą z regulacjÂą obrotĂłw ale nie ma miĂŞkkiego startu.
ChcĂŞ dokupiĂŚ sobie wÂłaÂśnie gÂąbeczkĂŞ zielonÂą i miernik lakieru cyfrowy Âżeby mniej wiĂŞcej wiedzieĂŚ ile moÂżna spolerowaĂŚ Âżeby nie przebiĂŚ do podkÂładu. UÂżywam past 3M- kupujĂŞ sobie po 100ml - cena 13-14zÂł za setkĂŞ.
Wszelkie wskazĂłwki bĂŞdÂą mi bardzo pomocne. |
|
|
|
 |
Wasili
|
Wysłany: 2013-10-11, 23:37
|
0
|
|
|
|
Ja u¿ywam past Menzerna FG500 oraz FF3000. Jakieœ tam ryski zawsze zostaj¹ ale to zale¿y od tego jaki poziom korekty chcesz osi¹gn¹Ì. Mo¿liwe, ¿e masz g¹bkê za miêkk¹. Ja na pocz¹tku jadê zawsze tward¹ ( u mnie bia³y pad), a póŸniej na wykoùczenie œredni¹ ( u mnie pomaraùczowa). W miejscach rantów jadê czarn¹ aby nie zetrzeÌ lakieru. Co do szamponu nie u¿ywaj 2in1 czyli szamponów z woskiem. Najlepiej gdybyœ da³ chocia¿ jedno dobre zdjêcie to by³oby mo¿na coœ ustaliÌ. Ewentualnie jeszcze masz brudne pady albo przele¿a³e |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2013-10-12, 10:06
|
0
|
|
|

|
Pawlo1111...
Kup farecle g6 biaÂły pad
farecla g3 pomaraĂączowy pad
farecla g10 czarny pad.
jak przysycha to podlej troszke zraszaczem :-) duzo switla i heja
a tak jak robiles czarnym padem to sobie mozna zeby wypolerowac
:-Dwasili.. KaÂżda ryske mozna zrobic chyba ze jest juz blisko albo juz dochodzi do bazy |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2013-10-12, 14:21
|
0
|
|
|
|
zapycha Ci siê wszystko bo za du¿o pasty i g¹bka brudna. Poleruj¹c podziel sobie element na czêœci - powiedzmy zaczynaj polerowaÌ fragmentami 1/3 drzwi i skupiaj siê tylko na tym fragmecie a¿ do uzyskania oczekiwanego efektu. Podstawa to czêste czyszczenie g¹bki i nie przesadzaj z iloœci¹ pasty. Lakier na elemencie musisz zacz¹Ì polerowaÌ na niskich obrotach i powoli skupiaj¹c siê na fragmêcie, jeœli efekt bêdzie ok to zmieniasz pastê na mniej ostr¹ i g¹bkê miêkk¹ i wykaùczasz na wysoki po³ysk. Powoli i cierpliwie dasz sobie radê. Jak siê boisz to popróbuj na starych elementach jak to wychodzi. |
|
 |
-pawlo111
|
Wysłany: 2013-10-12, 15:38
|
0
|
|
|
-pawlo111
|
jak najlepiej czyÂściĂŚ gÂąbkĂŞ i czym |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2013-10-12, 16:19
|
0
|
|
|

|
Pogadaj z jak¹œ mieszalni¹ czy robi¹ szkolenia z polerowania. Do niedawna myœla³em, ¿e wiem jak siê poleruje. Do niedawna. Od jakiegoœ czasu robiê szkolenia u swoich klientów i prezentacje systemu KOCH. Przyje¿d¿a do nich technik. Okazuje siê , ¿e fachowcy z du¿ych warsztatów którzy nie maj¹ siê czego wstydziÌ, sami przyznaj¹ , ¿e zbaranieli po tym co zobaczyli. Pomijam fakt, ¿e nikt ju¿ zielonego 3M ani Farecli,po takim szkoleniu nie chce znaÌ.
Popytaj tam gdzie majÂą Trotona. Troton z tego co wiem, ma technika od polerki i przyzwoity system. |
|
|
|
 |
Wasili
|
Wysłany: 2013-10-12, 16:27
|
0
|
|
|
|
Sam jestem ciekawy jak siĂŞ czyÂści gÂąbki bo ja zawsze kupuje nowe xD |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2013-10-12, 20:28
|
0
|
|
|
|
Wasili napisał/a: | Sam jestem ciekawy jak siĂŞ czyÂści gÂąbki bo ja zawsze kupuje nowe xD | w³¹czona polerka i czyÂścisz szczoteczkÂą przeznaczonÂą do tego celu lub ucinasz np. brzeszczotem najmniej ile siĂŞ da i gÂąbeczka nĂłwka. |
|
 |
jacenty 741
|
Wysłany: 2013-10-12, 21:29
|
0
|
|
|
|
kalbi napisał/a: | lub ucinasz np. brzeszczotem najmniej ile siĂŞ da i gÂąbeczka nĂłwka. | Najprostsze i najszybsze rozwiÂązanie.
Tylko na koniec ostrÂą krawĂŞdÂź przytnij papierem Âściernym. |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2013-10-13, 01:22
|
0
|
|
|

|
TrzeÂźwy inaczej...... A czemu po szkoleniu nie chcica znac farecli i 3M ?? Co z nimi nie tak ??
ja gabke czysiclem w zlewie wczesniej namaczajac ja w plynach do prania i byÂły czyste i pachnÂące |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2013-10-13, 12:15
|
0
|
|
|

|
Nie chcÂą kupowaĂŚ bo to magia prezentacji i szkolenia. Koch jest taĂąszy, szybszy i daje taki sam efekt jak 3M. O Farecli siĂŞ nie wypowiadam, bo tutaj sprzedawcÂą zaleÂży Âżeby ludzie nie umieli polerowaĂŚ. Jakby umieli, nikt by G3 nie kupowaÂł. |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-10-13, 12:56
|
0
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | O Farecli siĂŞ nie wypowiadam, bo tutaj sprzedawcÂą zaleÂży Âżeby ludzie nie umieli polerowaĂŚ. |
fantastyka Lema.
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | Koch jest taĂąszy, szybszy i daje taki sam efekt jak 3M. |
Pewien dystrybutor generalny poleciÂł mi pasty koch jako taĂąszÂą alternatywĂŞ dla 3M tÂłumaczÂąc Âże oni robiÂą pasty dla 3M i to co w tubkach koch,a to po prostu biaÂły korek, czyli stary system 3M. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2013-10-13, 12:59
|
0
|
|
|

|
I co z tego wynika?
"Sprzedawcom" - sorry za byka |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-10-13, 13:14
|
0
|
|
|
|
Cytat: |
I co z tego wynika? |
Tylko tyle Âże masz szczĂŞÂście Âże nie braÂłeÂś udziaÂłu w pokazie technikĂłw past TEMPO, bo dopiero by byÂł wstyd gdybyÂś twierdziÂł Âże TEMPO przebija farecle, 3M, menzerne i .. koch,a.
KaÂżdy Âżyd swoje chwali i to tyle na temat wyÂższoÂści past KOCH nad pastami... tempo. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2013-10-13, 13:18
|
0
|
|
|

|
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2013-10-15, 10:01
|
0
|
|
|

|
Lacu jedzie na tempo turbo bo najszybciej hahhaa |
|
|
|
 |
-pawlo111
|
Wysłany: 2013-10-15, 12:31
|
0
|
|
|
-pawlo111
|
ja puki co z 3M-a nie zrezygnuje. Co do czyszczenia gÂąbek to mowa o czyszczeniu po polerce kaÂżdego elementu? czy po zakoĂączeniu polerki caÂłoÂści?
ja my³em g¹bkê pod ciep³¹ wod¹ i dawa³em do wysuszenia. Mo¿e dodam jeszcze coœ do tego jakiœ szampon samochodowy i pod ciep³¹ wodê. A nie to zetnê lekko górê g¹bki jak nie pomo¿e na ci¹gniêcie siê. |
|
|
|
 |
-pawlo111
|
Wysłany: 2013-10-15, 12:32
|
0
|
|
|
-pawlo111
|
ile uÂżywacie gÂąbek na polerkĂŞ samochodu osobowego 5 drzwiowego? |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2013-10-15, 13:31
|
0
|
|
|

|
@Lackdoctor, zadaÂłem Tobie pytanie i chciaÂłbym siĂŞ dowiedzieĂŚ czym polerujesz? |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-10-15, 15:28
|
0
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | zadaÂłem Tobie pytanie |
Sorki.
Do wyboru...
dwa systemy z 3M, stary i nowy, plus farecla.
KaÂżdym z nich mogĂŞ pokazaĂŚ jak szybko i skutecznie polerowac lakier.
Nie napiszĂŞ Âże przechodze z farecli na 3M.... poprostu mam oba systemy i ... moÂżesz pytaĂŚ o co chcesz. |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2013-10-15, 16:16
|
0
|
|
|

|
Lackdoctor napisał/a: | trzeÂźwy inaczej napisaÂł/a:
O Farecli siĂŞ nie wypowiadam, bo tutaj sprzedawcÂą zaleÂży Âżeby ludzie nie umieli polerowaĂŚ.
fantastyka Lema. |
MuszĂŞ CiĂŞ zmartwiĂŚ, ale tak niestety jest. KtĂłra z firm profesjonalnie polerujÂących lakier pracuje na Farecli? ÂŻadna!
Cytat: | Pewien dystrybutor generalny poleciÂł mi pasty koch jako taĂąszÂą alternatywĂŞ dla 3M tÂłumaczÂąc Âże oni robiÂą pasty dla 3M i to co w tubkach koch,a to po prostu biaÂły korek, czyli stary system 3M. |
Pewien technik ktĂłry w swoim Âżyciu wypolerowaÂł setki samochodĂłw pracujÂąc wiele lat w firmie odnawiajÂącej lakier, do niedawna pracowaÂł na 3M. DziÂś pracuje na Kochu, i pozytywnie wypowiada siĂŞ na temat 3M ale woli Kocha. Wielu klientĂłw ktĂłrzy pracowali na Farecli i 3M teÂż woli Kocha. MoÂże to jakaÂś zbiorowa polerska paranoja, coÂś na wzĂłr SmoleĂąskiej??? albo moÂże przyzwoity system? Lackdoctor napisał/a: | KaÂżdy Âżyd swoje chwali i to tyle na temat wyÂższoÂści
past KOCH nad pastami... tempo. |
Zawsze moÂżemy zrobiĂŚ maÂły teÂścik na potrzeby forum. SiÂła argumentu, nie argument siÂły! |
|
|
|
 |
unek83 [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-10-15, 16:16
|
|
|
|
Cytat: |
KaÂżdym z nich mogĂŞ pokazaĂŚ jak szybko i skutecznie polerowac lakier. |
Tak tak pokazywaÂłeÂś fotki na tamtym forum jak Âładnie polerujesz G3 ..wszystko byÂło uje... w koÂło ...
Kurcze tylko jak baran wszystko skasowaÂłeÂś ...
Teraz moÂżesz siĂŞ pucowaĂŚ ale tak to byÂło... |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-10-15, 18:50
|
0
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | KtĂłra z firm profesjonalnie polerujÂących lakier pracuje na Farecli? ÂŻadna! |
Ok.
Zgadza siĂŞ, ale mi nikt nie pÂłaci za polerkĂŞ jak profesjonalnej firmie.
Pytanko teraz do czego mi 3M a do czego farecla.
UsÂługi = system 3M
Handel sztrucelkami ... ekonomiczniej jest zrobiÌ to farecl¹ i poprawiÌ ¿ó³tym korkiem z 3M.
Zero hologramĂłw, efekt zgodny z oczekiwaniami unek83 napisał/a: | polerujesz G3 ..wszystko byÂło uje... w koÂło ... | i do tego sÂłuÂży karcher specjalnie do tego celu zakupiony.
Farecla robi syf i niestety od osoby niÂą porabiajÂącej zaleÂży ile tego syfu wygeneruje,,, ile wody uÂżyje. |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-10-15, 18:53
|
0
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | Zawsze moÂżemy zrobiĂŚ maÂły teÂścik na potrzeby forum. |
Fotki nie oddadzÂą efektu, ale gdyby siĂŞ uprzeĂŚ to filmik w HD
Tylko komu to potrzebne?
Niedawno byÂła przeprawa na forum farecla kontra reszta Âświata... moÂżna poczytaĂŚ.
JakoœÌ polerki weryfikuje klient i to chyba cel naszych dzia³aù i umienia, lub udawania umienia pos³ugiwania siê polerk¹. |
|
|
|
 |
unek83 [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-10-15, 19:49
|
|
|
|
Lackdoctor napisał/a: | Farecla robi syf i niestety od osoby niÂą porabiajÂącej zaleÂży ile tego syfu wygeneruje,,, ile wody uÂżyje. |
Widzisz nie umiesz posÂługiwaĂŚ siĂŞ po prostu Krysiu
trzeba umieĂŚ polerowaĂŚ wÂłaÂśnie tym systemem
Ja od lato robiĂŞ niÂą tzn na ÂświeÂże lakiery i jest
Masz tutaj auto po caÂłoÂści polerowane i nie ma syfu ..
https://picasaweb.google.com/101605358951868298935/FMsuGG#5934922536131327474
Nawet jeszcze nie byÂło tutaj karchera ....
Ps gÂąbka z tej firmy jest na aucie |
|
|
|
 |
-pawlo111
|
Wysłany: 2013-10-15, 20:12
|
0
|
|
|
-pawlo111
|
dziadki wetereny jedne jak siĂŞ tak znacie to doradzili byÂście coÂś a nie mi w tematku syf robita |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2013-10-15, 20:46
|
0
|
|
|

|
-pawlo111 napisał/a: | dziadki wetereny jedne jak siĂŞ tak znacie to doradzili byÂście coÂś a nie mi w tematku syf robita |
Pogadaj w mieszalni o pokazach polerki. Cytat: |
trzeÂźwy inaczej napisaÂł/a:
Zawsze moÂżemy zrobiĂŚ maÂły teÂścik na potrzeby forum.
Fotki nie oddadzÂą efektu, ale gdyby siĂŞ uprzeĂŚ to filmik w HD |
Nie myÂślaÂłem o fotkach. Raczej chciaÂłem do Ciebie przyjechaĂŚ i opublikowaĂŚ na forum wyniki konfrontacji. Koch vs Farecla i Koch vs 3M.
Przy okazji Twojego opartego na ogromnym doÂświadczeniu stwierdzenia Lackdoctor napisał/a: |
fantastyka Lema. |
|
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2013-10-15, 20:53
|
0
|
|
|

|
Jak ten koch wychodzi cenowo? I gdzie to mogĂŞ zakupiĂŚ? |
|
|
|
 |
unek83 [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-10-15, 21:42
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej, wpadnij do mnie jak masz czas Krysiu pewnie bĂŞdzie miaÂł w tym okresie rwĂŞ kurczowÂą(nawet jak siĂŞ umĂłwi ) czy jak to siĂŞ pisze
Ps mam Jeszcze caÂły pakiet past z Nortona |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2013-10-15, 22:34
|
0
|
|
|

|
unek83 napisał/a: | trzeÂźwy inaczej, wpadnij do mnie jak masz czas Krysiu pewnie bĂŞdzie miaÂł w tym okresie rwĂŞ kurczowÂą(nawet jak siĂŞ umĂłwi ) czy jak to siĂŞ pisze
Ps mam Jeszcze caÂły pakiet past z Nortona |
No, nie przyjadĂŞ. Twoje posty dopuszczajÂą zdanie odmienne niÂż Twoje, a Ci ktĂłrzy myÂślÂą inaczej niÂż Ty, nie sÂą od razu spychani na margines teoretyki. Ja nie lubiĂŞ siĂŞ mocowaĂŚ na pomyje. Lubie przyjechaĂŚ, pokazaĂŚ, policzyĂŚ i ewentualnie oddaĂŚ szacun kolesiowi ktĂłry miaÂł racjĂŞ. Zazwyczaj jednak nie porywam siĂŞ na takie eskapady, bowiem nie jestem najmÂądrzejszy na Âświecie. Ale tu akurat, sÂądzĂŞ, Âże mam racjĂŞ, a "fantastyka Lema" okaÂże siĂŞ rozwojem nauki i techniki polerowania, zgodnie z nurtem twĂłrczoÂści Pana StanisÂława.
Oczywiœcie ¿ebym nie jecha³ za darmo, proponuje wyniki testów poddaÌ pod opiniê sta³ych u¿ytkowników forum. Takich z przynajmniej pó³rocznym sta¿em. Zwyciêzca otrzyma promiennik http://app.com.pl/products/?prid=817 który sponsoruje przegrany. Co ty na to Lackdoctor? |
|
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2013-10-15, 22:39
|
0
|
|
|

|
KK napisał/a: | Jak ten koch wychodzi cenowo? I gdzie to mogĂŞ zakupiĂŚ? |
Kocha poszukaj w mieszalniach z DeBeerem. Sam system jest spoko, ale jak technik pokaÂże jak to siĂŞ robi, jest rewelacyjny. Na razie siĂŞ nie rozpisuje.
Zaznaczam, Âże Koch to nie jedyny system na Âświecie. W mojej ocenie jest dobry i ja go sprzedaje. SÂą teÂż inne dobre systemy, ale ja wybraÂłem ten wÂłaÂśnie. |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2013-10-15, 22:48
|
0
|
|
|

|
ProponujĂŞ do testu wykorzystaĂŚ Peugeota 307 w kolorze czarnym, z fabrycznym lakierem ktĂłry od nowoÂści myty byÂł na myjni. Znajomy mnie mĂŞczy, bo mu przy wĂłdce obiecaÂłem |
_________________ ÂŻycie jest zbyt krĂłtkie Âżeby jeÂździĂŚ Dieslem... |
|
|
|
 |
Matix
|
Wysłany: 2013-10-15, 22:57
|
0
|
|
|

|
No dobra sam bym chciaÂł sprĂłbowaĂŚ tego Kocha ale jakie pasty dokÂładnie uÂżyĂŚ. PrzeglÂądam alledrogo i tochĂŞ tego jest |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2013-10-15, 23:09
|
0
|
|
|

|
Matix napisał/a: | No dobra sam bym chciaÂł sprĂłbowaĂŚ tego Kocha ale jakie pasty dokÂładnie uÂżyĂŚ. PrzeglÂądam alledrogo i tochĂŞ tego jest |
Na razie nie pisze. Czekam na Lackdoctora. jak nie podejmie tematu wtedy, wrzucĂŞ parĂŞ fotek z opisem z prezentacji. |
|
|
|
 |
Matix
|
Wysłany: 2013-10-15, 23:39
|
0
|
|
|

|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | Na razie nie pisze. Czekam na Lackdoctora. jak nie podejmie tematu wtedy, wrzucĂŞ parĂŞ fotek z opisem z prezentacji. |
Czekam z niecierpliwoÂściÂą |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2013-10-16, 01:00
|
0
|
|
|

|
W przypadku Kocha jest taniej niÂż z MenzernÂą? |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2013-10-16, 07:50
|
0
|
|
|

|
KK napisał/a: | W przypadku Kocha jest taniej niÂż z MenzernÂą? |
Nie wiem. |
|
|
|
 |
unek83 [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-10-16, 13:23
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej,
Jakby Krysiu nie wyci¹gn¹³ moich prywatnych spraw i jeszcze mojej ¿ony na forumm.. mia³bym w dupie jego .. i wszystko co tutaj wypisujê ale jak mogê to bêdê pisa³ tam gdzie cenzura..o³y pisze ....
WidaĂŚ on jest tylko
Lackdoctor napisał/a: | ciotÂą |
Nie umie inaczej a ja nie zniÂżam siĂŞ do jego poziomu ...
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | Ale tu akurat, sÂądzĂŞ, Âże mam racjĂŞ, a "fantastyka Lema" okaÂże siĂŞ rozwojem nauki i techniki polerowania, zgodnie z nurtem twĂłrczoÂści Pana StanisÂława. |
zaraz pewnie odwrĂłci kota ogonem i po przeinacza wszystko
Ps widzĂŞ, Âże ty widzisz jaki prosty Krysiu jest. taka kukieÂłka
chytrze to zrobiÂłeÂś |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-10-16, 14:42
|
0
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | Co ty na to Lackdoctor? |
WidzĂŞ Âże bogato idziesz.
Ale jeÂśli niezaleÂżne jury np ksiĂŞciuniu i toÂłdi (bezstronne ) uzgodni warunki i zasady takiego porĂłwnania to ja nie widzĂŞ problemu.
Jedynym kryterium ktĂłre nie moÂże byĂŚ brane pod uwagĂŞ to czas na pracĂŞ fareclÂą, bo to z gĂłry wiadomym jest Âże jest ona mniej agresywna niÂż systemy 3M czy KOCH.
Kto bĂŞdzie Ciebie reprezentowaÂł?
Sam siebie bĂŞdzie ok.
Termin to kaÂżda niedziela i ktĂłraÂś sobota.
Pisz jak to widzisz.
unek83, Pisz pisz... jest z czego polewaĂŚ.
unek83 napisał/a: | chytrze to zrobiÂłeÂś |
ÂŁaÂł toÂłdziu... taka Âściema robi na tobie wraÂżenie?
No ale co nie robi,,, ok, nie dziwiĂŞ juÂż siĂŞ. |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2013-10-16, 15:49
|
0
|
|
|

|
Lackdoctor napisał/a: | trzeÂźwy inaczej napisał/a: | Co ty na to Lackdoctor? |
WidzĂŞ Âże bogato idziesz.
Ale jeÂśli niezaleÂżne jury np ksiĂŞciuniu i toÂłdi (bezstronne ) uzgodni warunki i zasady takiego porĂłwnania to ja nie widzĂŞ problemu.
Jedynym kryterium ktĂłre nie moÂże byĂŚ brane pod uwagĂŞ to czas na pracĂŞ fareclÂą, bo to z gĂłry wiadomym jest Âże jest ona mniej agresywna niÂż systemy 3M czy KOCH.
Kto bĂŞdzie Ciebie reprezentowaÂł?
Sam siebie bĂŞdzie ok.
Termin to kaÂżda niedziela i ktĂłraÂś sobota.
Pisz jak to widzisz.
unek83, Pisz pisz... jest z czego polewaĂŚ.
unek83 napisał/a: | chytrze to zrobiÂłeÂś |
ÂŁaÂł toÂłdziu... taka Âściema robi na tobie wraÂżenie?
No ale co nie robi,,, ok, nie dziwiĂŞ juÂż siĂŞ. |
Z tego co dowiaduje siĂŞ od swoich klientĂłw, szczegĂłlnie ceniÂą sobie czas. Bo czas to pieniÂądz! Absurdalny jest dla mnie postulat nieliczenia czasu! W skali miesiÂąca, ten wÂłaÂśnie czas ktĂłrego nie chcesz liczyĂŚ, pozwoli Tobie na przygotowanie i polakierowanie kilku elementĂłw za ktĂłre weÂźmiesz okreÂślonÂą kwotĂŞ pieniĂŞdzy. Te pieniÂądze to zapÂłata za twĂłj czas, ktĂłry zyskujesz za darmo! Jedyne co musisz zrobiĂŚ to zmieniĂŚ produkt na inny, ktĂłry jest w tej samej cenie co ten ktĂłrego uÂżywasz. Trudniej, o Âłatwiej zarobione pieniÂądze!
Druga kwestia, to przyjadê z technikiem, który dok³adnie wyliczy koszty. On jest zawodowcem, i nie bêdê wchodzi³ w jego kompetencje. Nadto, podwa¿asz w swych postach rzeczowoœÌ takowych prezentacji i skutecznoœÌ systemu, sprowadzaj¹c je do "fantastyki Lema". Ja w tym w¹tku nie m¹druje siê, ¿e umiem polerowaÌ itd. Moje pojêcie by³o na poziomie przeciêtnym, a po prezentacji zda³em sobie sprawê, ¿e by³o ¿adne. Podobnie inni lakiernicy, kilku z nich kasuje po 500 za element, maj¹ po dwie kabiny i po dwa pracuj¹ce mieszalniki. Chyba nie chcesz siê do nich porównywaÌ dorobkiem zawodowym? Napisa³em, ¿e widzia³em system na pokazach, a moi klienci którzy w nich uczestniczyli nie chc¹ ju¿ znaÌ 3M i Farecli. Mimo, ¿e ka¿dy z nich zjad³by po³owê tego forum, ludzie Ci s¹ skromni i przyznali, ¿e wiele siê nauczyli. Ty spacyfikowa³eœ ten post , wym¹drzaj¹c siê zamiast wnieœÌ coœ do dyskusji. A podstawa twoich twierdzeù by³o to, ¿e pewien dystrybutor zaoferowa³ Ci Kocha. nawet nim nie polerowa³eœ, a wyda³eœ wyrok. Dajê Tobie teraz niebywa³¹ okazjê obrony swoich teorii w praktyce i przy okazji promiennik i wartoœci ponad 3k. Nikt wczeœniej nie da³ Tobie takiej szansy.
W kwestii oceny. Na forum opublikujemy zdjĂŞcia z opisami oraz dokÂładnymi kosztami i czasem pracy. PoniewaÂż jakoÂści poÂłysku nie da siĂŞ oceniĂŚ na zdjĂŞciu, zmierzymy jÂą. Zrobimy kilka testĂłw przed polerowaniem i po polerowaniu. PorĂłwnamy je do wartoÂści wzorcowych. Zdaje sobie sprawĂŞ, Âże sÂą tu ludzie ktĂłrzy nie lubiÂą Ciebie, mnie, Pana Wojtka z pomaraĂączowego Kamaza, i Beaty z PoddĂŞbic. Ale jestem przekonany, Âże same cyfry i parametry, nie pozostawiÂą zÂłudzeĂą. Nikt nie bĂŞdzie robiÂł z siebie kretyna i opowiadaÂł siĂŞ za rozwiÂązaniem droÂższym i bardziej czasochÂłonnym. WiĂŞcej wiary w drugiego czÂłowieka.
Co do terminu, w soboty i niedziele siê nie pracuje. Pamiêtaj, ¿e ja muszê jechaÌ na drugi koniec Polski i zabraÌ ze sob¹ cz³owieka któremu muszê potem zap³aciÌ. Trzeba te¿ jakoœ wróciÌ. S¹dzê, ¿e je¿eli jesteœ pewien swoich teorii i twierdzeù nie powinieneœ mieÌ problemu z wygospodarowaniem jednego dnia. Tym bardziej ,¿e dniówka wyniesie Ciê 3k. Z tego samego powodu, ja znajdê czas dla Ciebie, mimo ¿e ja muszê ponieœÌ koszty paliwa i technika, a w dodatku siedzieÌ kilkanaœcie godzin w aucie.
GÂłowa do gĂłry! "MoÂże nie bĂŞdzie tragedii"- powiedziaÂł kpt.Protasiuk |
|
|
|
 |
unek83 [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-10-16, 16:18
|
|
|
|
Lackdoctor napisał/a: | Pisz pisz.. | ale co mam pisaĂŚ znowu to samo?? to, Âże masz zaburzenia psychiczne z skÂłonnoÂściami masochistycznymi ?? to, Âże Âślepy jesteÂś? to, Âże skleroze masz? i na dodatek schizofrenie ??
PrzecieÂż to juÂż kilkanaÂście razy pisaÂłem i nie tylko ja Krysiu ...
To, Âże w tym temacie juÂż siĂŞ gubisz??
ZaÂładowaÂłem ciebie z syfem po G3 odpisaÂłeÂś, Âże robi Lackdoctor napisał/a: | Farecla robi syf i niestety od osoby niÂą porabiajÂącej zaleÂży ile tego syfu wygeneruje,,, ile wody uÂżyje. |
Gdzie nawet przywoÂłaÂłeÂś temat Cytat: | Niedawno byÂła przeprawa na forum farecla kontra reszta Âświata... moÂżna poczytaĂŚ. |
A tam przecieÂż wtedy farecla wedÂług ciebie nie robiÂła mega syfu ..
http://lakierowanko.info/...=asc&start=2000
PrzecieÂż tego jest peÂłno w kaÂżdym temacie
Masz szanse na promiennik nie ten chiĂąski jaki posiadasz wiĂŞc chociaÂż tutaj nie spie.. tegooo jak wszystko w koÂło |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-10-16, 17:09
|
0
|
|
|
|
unek83 napisał/a: | ZaÂładowaÂłem ciebie z syfem po G3 odpisaÂłeÂś, Âże robi |
System na sucho nic nie robi, wiĂŞc porĂłwnujÂąc wilgotnÂą fareclĂŞ trzeba napisaĂŚ Âże robi.
DopisaÂłem Âże robi tyle ile operator polerki umie lub nie.
Ty pokaza³eœ fotke nowego lakieru z którego zlewkê wyci¹³eœ i przepolerowa³es.... masz ma³o syfu, ale w jednym miejscu na papierze pod miejscem polerki nie jest go ma³o.... wiêc... jest syf.
Na starym lakierze juz nie jest tak Âłatwo i syfff bĂŞdzie.
Ale o czym tu piszemy?
¯e nie rozumiesz ró¿nicy polerowania farecl¹ starego i nowego lakieru?
Nic na ten stan umysÂłu nie poradzĂŞ.
Przykro, to TwĂłj problem.
Teraz odp do trzeÂźwy inaczej,
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | pewien dystrybutor zaoferowaÂł Ci Kocha. nawet nim nie polerowaÂłeÂś, |
Unek pewnie pamiĂŞta jak prezentowaÂłem kocha na tamtym forum i dwa korki z tego systemu szaÂłu nie zrobiÂły, bo to stary system 3M czyli agresywny biaÂły korek itd.
To by³o chyba z 2-3 lata temu, wiêc nie wciskaj mi tu pier, do³ów ¿e nie mia³em stycznoœci z t¹ firm¹.
Kto normalny wraca z nowego systemu 3M na "nowy" stary koch.
Prezentacje dla laikĂłw.... czyli dla takich ludkĂłw co majÂą obroty robiĂŚ, czyli czarowanie dla Ciebie.
Oczarowany mega skutecznoÂściÂą kocha, tak naprawdĂŞ oczarowany zostaÂłeÂś po prostu prezentacjÂą.
Fajnie, miÂło, kolorowo.
Koch Âświetny (odpowiedni pad o gÂąbce agresywnej o wypeÂłnieniu otwartym, czy zamkniĂŞtym... niewaÂżne) mega szaÂł.
3M,,,, pad odpowiednio podobny do 3M,,, polerowanie nijakie, bez szaleĂąstw,,, wynik?
Koch super, 3M taki sobie, farecla nie daje rady dopolerowaĂŚ ,,, totalne dno.
Taki przekaz namÂąci w gÂłowie niejednemu, wiĂŞc rozumiem Twojego nerwa, gdzie jakiÂś nick podwaÂża autorytet technika.
A kim dla mnie jest ten autorytet technika ktĂłrego opisujesz jako mega fachowca?
Pustymi sÂłowami, bo ja jego pracy nie widziaÂłem, nie oceniaÂłem.
Lecz nie negujĂŞ jego wiedzy kierunkowej pt. koch nade wszystko.
A Ty piszesz koch jedyny, koch najlepszy,,,,, wszyscy inni to stado owiec do nawrĂłcenia , jak amway, lub Âświadkowie jechowi.
JesteÂś jak oni.
Ja twierdzĂŞ Âże ameryki nie odkryÂłeÂś, koch to nic takiego co zatopiÂłoby AtlantydĂŞ, system jeden z wielu.
Kto uzyje 90% marketingu i 10% produktu, to nawet piasek z pastÂą bhp sprzeda jako produkt o jakoÂści koch.
Kumasz?
Nic zÂłoÂśliwego, czasem po prostu bez ogrĂłdek, ale bez zÂłoÂśliwoÂści.
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | to przyjadĂŞ z technikiem |
Czyli ja mam przyjechaĂŚ z technikami 3M i farecli?
No bez jaj.
Po prezentacji jesteÂś, to takie mikro szkolenie.
WiĂŞc w czym problem?
Ty z mega kochem, a ja z ... no wÂłasnie z czym?
Bo napisaÂłem Âże 3M oba systemy (stary biaÂły korek, czyli nowy koch) i nowy system ....i farecla.
Czyli okreÂśl sie z ktĂłrym systemem i dlaczego z tym,,,(farecle wybierzesz zapewne) i wygospodaruj sobotĂŞ, bo w tygodniu sie pracuje a nie grile w ogrĂłdku robi z koleszkami z forum.
Przyjedzie kilkuosobowe jury,, oni tez pracuj¹, przewodniczacy lubi zjeœÌ to i ubijem jakiegoœ wieprzka.... sobota???
.
.
.
.
WróÌmy do realnego widzenia œwiata i nie obra¿aj sie o Lema, bo to fajny goœÌ. |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2013-10-16, 17:15
|
0
|
|
|

|
Tak czy nie? Takiej odpowiedzi oczekuje. Nie bĂŞdĂŞ siĂŞ przepychaÂł z TobÂą w postach bo zaczynasz juÂż pÂływaĂŚ. |
_________________ ÂŻycie jest zbyt krĂłtkie Âżeby jeÂździĂŚ Dieslem... |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-10-16, 17:40
|
0
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | Tak czy nie? |
Ty i ja.
Jedyne kryterium - efekt.
Czas odpowiedni do potrzeb systemu.
Sobota.
Zapraszam.
Kto sĂŞdziuje?
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | Nie bĂŞdĂŞ siĂŞ przepychaÂł z TobÂą w postach bo | ... bo brak argumentĂłw?
Bywa jak siê jest sprzedawc¹ to trzeba umieÌ dotrzeÌ do odbiorcy a nie go próbowaÌ nagi¹Ì na swój punkt widzenia.
WiĂŞc jak to Ty widzisz?
I proszĂŞ nie wmawiaj mi Âże to ja pÂływam. |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2013-10-16, 17:49
|
0
|
|
|

|
i taka z tobÂą gadka. UmĂłw siĂŞ na wyÂścig kolarski z inwalidÂą wojennym.
Panowie, test nie zostanie przeprowadzony. Powody przeczytacie powyÂżej.
W przyszÂłym tygodniu postaram siĂŞ wrzuciĂŚ fotki z prezentacji wraz z opisem. MoÂże komuÂś siĂŞ przydadzÂą te wiadomoÂści. |
|
|
|
 |
unek83 [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-10-16, 19:15
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej, wczoraj Krysiu zobaczyÂł to i siĂŞ zesraÂł i pobiegÂł szybciutkoo do swojej nory i dumaÂł ...a przecieÂż byÂł na forum mĂłgÂł odp ...
Dzisiaj dodaÂłeÂś, Âże trzeÂźwy inaczej napisał/a: | przyjadĂŞ z technikiem |
Gdzie Krysia na to Lackdoctor napisał/a: | Kto bĂŞdzie Ciebie reprezentowaÂł? | a byÂło to pytanie retoryczne i wiedziaÂł, Âże sam nie bĂŞdziesz ...
no i ukazaÂło siĂŞ Krysiowi ÂświateÂłko w tunelu
A resztĂŞ sam sobie dopowiedz ... taki chochlik z niego poprostu
Cytat: | ¯e nie rozumiesz ró¿nicy polerowania farecl¹ starego i nowego lakieru? |
znowu zaÂładowaÂłem ciebie .. BoÂże krysiu maskara ... po co napisaÂłem, Âże to auto jest na ÂświeÂżym lakierze i dodaÂłem potem link??
pomyÂśl chwilĂŞ ...
a to, Âże nie potrafisz robiĂŚ na G3 to juÂż pisaÂłem wczeÂśniej
Lackdoctor napisał/a: | nowego lakieru z ktĂłrego zlewkĂŞ wyci¹³eÂś i przepolerowaÂłes.... masz maÂło syfu |
wtrÂąceĂą akrat byÂło w ch... poniewaÂż robione byÂło caÂłe auto wraz ze zderzakami i wszystkim ..tam szedÂł Xyrallic ...
Masz na podÂłodze szlifowiny przecieÂż po caÂłoÂści matowane.. tak samo na zaklejonych nadkolach .. ale o czym ja z tobÂą rozmawiam jak ty Âślepy jesteÂś przecieÂż dla ciebie promiennik z dwoma Âżarnikami byÂł z jednym -pamiĂŞtasz ??
Ps zlewki nie byÂło na tej stronie akurat
wiem wiem ty nawet Âżadnego paproszaka nie masz
Obyœ ty mia³ tyle syfu na na œwie¿ym lakierze to by³o by dobrze .. pokazywa³eœ kiedyœ ile masz wtr¹ceù na lakierze i takie tam ró¿ne ...pamietasz ile tego by³o w szaparach a ju¿ nawet karcher poszed³ w ruch ..niestety nie ma fotek w tej galerii bo jak to napisa³eœ ,,przestawia³y ciemn¹ strone,, i usun¹³eœ wszystko.... |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-10-16, 21:05
|
0
|
|
|
|
unek83 napisał/a: | Ps zlewki nie byÂło na tej stronie akurat |
Czyli byÂła po tamtej stronie....
Dobry wkrĂŞt.
Jak by cie zapytaĂŚ o zioÂło czy uprawiasz za pÂłotem,,, odpowiedziaÂł byc pewnie,,, nie, nie, uprawiam w tunelu z pomidorami ...
unek83 napisał/a: | po co napisaÂłem, Âże to auto jest na ÂświeÂżym lakierze |
No toÂłdi teraz to juÂż mnie rozjechaÂłeÂś tym textem
MusiaÂłeÂś mi powiedzieĂŚ Âże to co na fotce to nowy lakier?
https://lh5.googleusercontent.com/-oo_kvrf5JZg/Ul0Umh-RdfI/AAAAAAAABcM/0w74mPF5HbU/s640/DSC02976.JPG
Nikt siĂŞ nie domyÂśli Âże to byÂło malowane?
Musisz takie info dodawaĂŚ do zdjĂŞcia gdzie odkurz jest na caÂłym maskowaniu ?
Tylko osobnik pÂłci nijakiej z tak rozwinietym k³êbuszkiem mĂłzgowia moÂże pomyÂśleĂŚ Âże do tego zdjĂŞcia trzeba dopisaĂŚ Âże unek83 napisał/a: | przecieÂż po caÂłoÂści matowane.. |
......... bo inaczej pomyÂślisz Âże sam papier byÂł malowany ... buhahahhaha.
Ogarnij siê, bo krêcisz siê ca³y czas wokó³ jednego i nic nowego nie wnosisz.
Kup ram, moÂże wymieĂą wentylatorek w dupie,,, weÂź nad sobÂą popracuj.
Wtedy pogadamy , jak zmiana bĂŞdzie zauwaÂżalna.
Na razie to grasz na emocjach jak TwĂłj ulubiony PREZES JAREK K.
Tylko mochery gdzieÂś zostawiÂłeÂś... tam?
To leĂŚ po wsparcie, popÂłacz troche, bedzie raÂźniej.
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | UmĂłw siĂŞ na wyÂścig kolarski z inwalidÂą wojennym. |
A Ty mnie wyzwij na pojedynek kucharski i przyjedÂź z Magda Gesler... bĂŞdzie to uczciwy pojedynek.
Skoro stajesz za plecami technika, to ... co Ty wiesz o polerowaniu?
Tylko tyle co Ci naopowiadali marketingowcy.
Fajnie siĂŞ gadaÂło... o niczym, czyli jak zwykle.
Tacy ludzie jak Ty to wchodza na forum aby jakiÂś % obrotu dorobiĂŚ... maÂło ci na sklepie?
A paste tempo nie chcesz promowaĂŚ po sieci?
Poszukam technika, przyjedzie do Ciebie, zrobi prezentacje i ... odkryjesz nowe zÂłoÂża ÂłupkĂłw i bĂŞdziesz bogiem TEMPA. |
|
|
|
 |
unek83 [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-10-16, 21:47
|
|
|
|
Lackdoctor napisał/a: | Czyli byÂła po tamtej stronie.... |
ale czy ja napisaÂłem, Âże na tamtej??
ByÂła zlewa na zderzaku nawet klient jÂą widziaÂł bo byÂł poÂł godz po lakierowaniu ..
Nawet jest fotka tego zderzaka
Ale Âślepi tak majÂą .... Lackdoctor napisał/a: |
MusiaÂłeÂś mi powiedzieĂŚ Âże to co na fotce to nowy lakier? |
Dalej nie rozumiesz a tÂłumaczyĂŚ tobie nie bĂŞdĂŞ za gÂłupi jesteÂś po prostu ...a niby masz te IQ takie duÂże
Lackdoctor napisał/a: | Kup ram, moÂże wymieĂą wentylatorek w dupie,,, weÂź nad sobÂą popracuj.
Wtedy pogadamy , jak zmiana bĂŞdzie zauwaÂżalna. |
o Tym juÂż dawno dawno temu pisaÂłem wiĂŞc nie chce mi siĂŞ klikaĂŚ ...
Masz tutaj link dla przypomnienia
http://lakierowanko.info/...hp?t=7634#90851 |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2013-10-16, 22:04
|
0
|
|
|

|
Cytat: | trzeÂźwy inaczej napisaÂł/a:
UmĂłw siĂŞ na wyÂścig kolarski z inwalidÂą wojennym.
A Ty mnie wyzwij na pojedynek kucharski i przyjedÂź z Magda Gesler... bĂŞdzie to uczciwy pojedynek.
Skoro stajesz za plecami technika, to ... co Ty wiesz o polerowaniu?
Tylko tyle co Ci naopowiadali marketingowcy.
Fajnie siĂŞ gadaÂło... o niczym, czyli jak zwykle.
Tacy ludzie jak Ty to wchodza na forum aby jakiÂś % obrotu dorobiĂŚ... maÂło ci na sklepie?
A paste tempo nie chcesz promowaĂŚ po sieci?
Poszukam technika, przyjedzie do Ciebie, zrobi prezentacje i ... odkryjesz nowe zÂłoÂża ÂłupkĂłw i bĂŞdziesz bogiem TEMPA. |
Daruj sobie emocjonalne wycieczki w moim kierunku. Nie uda Ci siê wci¹gn¹Ì mnie w festiwal wzajemnego oblewania pomyjami, z dwóch powodów. Pierwszy to taki, ¿e lubiê si³ê argumentu a nie argument si³y, a drugi to taki, ¿e nie mam absolutnie ¿adnych kompleksów wobec Ciebie, i nie robisz na mnie wiêkszego wra¿enia.
KaÂżdy kto czyta ten wÂątek, wÂłaÂściwie ocenia intencje uczestnikĂłw dyskusji, i niestety nie masz na to Âżadnego wpÂływu.
Fachowcem jest ten, którego klienci szanuj¹ za jakoœÌ wykonanej pracy i jakoœÌ obs³ugi, a nie ten który wszêdzie wszystkim g³osi, ¿e jest najlepszy.
ÂŚwiat jest maÂły. Dwa telefony, i mam juÂż peÂłen obraz Twojej radosnej twĂłrczoÂści. |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-10-16, 23:37
|
0
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | Âże nie mam absolutnie Âżadnych kompleksĂłw wobec Ciebie, i nie robisz na mnie wiĂŞkszego wraÂżenia. |
I tak trzymajmy.
Pozdrawiam. |
|
|
|