Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Pono
Wysłany: 2013-10-17, 00:25   
0
UP DOWN

witam, nigdy nie trze sie po zielonym korku czy tez po farebli lub po innej pasie zgrubnej zaschnietej pasty ( a takowa jest jesli za duzo jej nalozysz) rysy moga bys spowodowane zbyt wysokimi obrotami i zbyt szybko jezzisz po elemencie [lub nie dociskasz zbyt mocno polerki] (nie zagrzewa sie powloka i nie docieraja sie ryski, ja robie w 1 warsztacie biedniejszym farecla na sucho a w 2 3emem i jest taka roznica ze 3m szyciej poleruje i mniej pasty wystarczy na element, na to mleczko na hologramy, myje autko i na koncu berolit lub jakies mleczko na Âłape (oczywiscie wszystkie plastiki i uszczelki oklejamy, jak juz jest za pozno i wtarles polerka na gume lub plastik uzyj szarej petki do cieniowania z dobrym plynem do mycia) nagraj jakis filmik jak to robisz bo musisz robic cos nie tak i pamietaj nigdy nie wycieraj scierka po zielonym korku bo to mija sie z celem tym bardziej przy czarnych bo pod jazeniowkami widac tylko nad ich swiatlem a na dworze moze byc masakra, nie sluchaj zadnych szkoleniowcow ani zadnych ludzi ktorzy nigdy tego nie robili, jak mieszkasz kolo poznania moge podleciec i ci pokazac o co mi chodzi bo wyjasnic jest ciezko a na polerce znam sie wysmienicie bo robie to juz od 2 lat na detailingu a efekt jest taki jakbys polakierowal powloke i nigdy jej nie przecieral nawet mikrofibra pzd.

edit, zapomnialem napisac ze jesli masz auto do polerki bez usuwania starych wtracen to nie uzywaj papieru bo to nie ma snsu chyba ze komus sie nie podoba struktura lakieru ale to zalezy od klienta, jesli po lakierowani masz jakiesz wtracenia tez moge ci pokazac patent na usuwanie masakrycznychh wtracen bez koniecznosci tarcia struktory wokol nich

KK 
Wysłany: 2013-10-17, 00:47   
0
UP DOWN

Tak sobie czytam ten wÂątek i czegoÂś tu nie rozumiem.
Dlaczego w pojedynku polerskim ma wyskoczyĂŚ Lackdoctor i technik Kocha?
Skoro majÂą siĂŞ mierzyĂŚ technicy to juÂż technik Farecli przeciw Kochowi lub technik 3M przeciw Kochowi.
I wtedy przypuszczalnie ró¿nic nie bêdzie ¿adnych, albo minimalne. Czas pewnie te¿ podobny.

Nie jestem zwolennikiem Lackdoctora, ale dlaczego ma mierzyĂŚ siĂŞ on z technikiem. Niech siĂŞ mirzy z tym, ktĂłry go wyzwaÂł na pojedynek. PrzyjĂŞÂło siĂŞ tak, Âże ten co wyzywa na pojedynek musi dostosowaĂŚ siĂŞ do reguÂł osoby wyzywanej do pojedynku.

Czyli skoro ktoÂś wyzywa do pojedynku to niech dostosuje siĂŞ do warunkĂłw zaÂłoÂżonych przez Lackdoctora. Czy to bĂŞdzie sobota, czy niedziela, czy Âśroda popielcowa, co to ma za znaczenie?

NastĂŞpnym razem moÂże ja wyzwĂŞ kogoÂś na pojedynek, na forum mechaniki samochodowej i wezmĂŞ swojego ojca ze staÂżem 30 lat, Âżeby on ich poustawiaÂł tak?

Na solo teÂż siĂŞ kolegĂłw zabiera?

Takie to mocno naciÂągane wszystko.

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2013-10-17, 07:38   
0
UP DOWN

Pono napisał/a:
nie sluchaj zadnych szkoleniowcow ani zadnych ludzi ktorzy nigdy tego nie robili

Masz ca³kowit¹ racjê. Uczmy siê sami. Po co w takim razie chodziÌ do szko³y? Przecie¿, polonistka nie napisa³a ¿adnej ksi¹¿ki, historyk nie by³ na ¿adnej wojnie a Pan od W-F nie jest olimpijczykiem.

Cytat:
Tak sobie czytam ten wÂątek i czegoÂś tu nie rozumiem.
Dlaczego w pojedynku polerskim ma wyskoczyĂŚ Lackdoctor i technik Kocha?
Skoro majÂą siĂŞ mierzyĂŚ technicy to juÂż technik Farecli przeciw Kochowi lub technik 3M przeciw Kochowi.
I wtedy przypuszczalnie ró¿nic nie bêdzie ¿adnych, albo minimalne. Czas pewnie te¿ podobny.

Tu chodzi o coÂś innego, niÂż mierzenie dÂługoÂści fiuta.
Za ka¿dym razem gdy ktoœ zabiera g³os na forum, a jego opinia jest inna ni¿ Lackdoctora, ten nie podejmuje dyskusji ¿eby argumentami naprowadziÌ kogoœ na swój tok myœlenia, tylko od razu spycha go na margines niewiedzy, wykazuj¹c swoj¹ wy¿szoœÌ i obra¿aj¹c go przy okazji. Nie taka jest idea forów dyskusyjnych.
W woli przypomnienia moich doÂświadczeĂą:
- post o mieszalniku Spectrala - wnosi do administracji o usuniĂŞcie mojego ÂżaÂłosnego wÂątku i broni systemu jak lew, potem przyznaje , Âże Spectrala w ogĂłle nie zna, a na koĂącu chce mi daĂŚ telefon do dystrubutora DeBeera.

szpachlówki antykorozyjne - wszystkie œwiatowe koncerny które maj¹ laboratoria badawczo-rozwojowe, nie zalecaj¹ szpachlowania na go³¹ blachê. Lata badaù, urz¹dzenia za miliony euro, ludzie z tytu³ami naukowymi, kilka niezale¿nie dzia³aj¹cych od siebie koncernów.
Naprzeciw nim wychodzi Lacdoctor i twierdzi, Âże moÂżna, bo on siĂŞ zna a kto inny nie.

Trzeci wÂątek, to tek w ktĂłrym znajdujemy siĂŞ obecnie.

MĂłj post bez Âżadnej prĂłby polemiki, zostaÂł sprowadzony do twĂłrczoÂści Lema jako niewiarygodny i abstrakcyjny. OdniosÂłem siĂŞ w nim prezentacji systemu ktĂłry zrobiÂł na mnie wraÂżenie. PodobaÂł mi siĂŞ tez Troton, podobaÂła siĂŞ Mirka, ale Koch podoba mi siĂŞ najbardziej. A w sprzedaÂży mam teÂż i Farecle. PieniÂądze zarobione na Koch, 3M czy Farecli, wydaje siĂŞ tak samo przyjemnie. Ale to Koch podobaÂł siĂŞ najbardziej moim klientom. CzĂŞsto ludziom z ogromnym doÂświadczeniem i dorobkiem zawodowym w tej branÂży. WczeÂśniej robili na 3M i Farecli, a teraz juÂż nie robiÂą. SÂą wolnymi ludÂźmi, majÂą swoje rozumy i majÂą swobodĂŞ wyboru. Wybrali ten system bo na dziÂś dzieĂą, uwaÂżajÂą go za najlepszy. Przez kilkanaÂście lat pracy, robili na wielu systemach. Jak kaÂżdy warsztat.
Lacdoctor zasugerowaÂł w swoim przekazie, Âże dali sobie zrobiĂŚ wodĂŞ z mĂłzgu a w jego ocenie system nie jest dobry, przynajmniej wzglĂŞdem Farecli i 3M. OK. KaÂżdy ma swoje zdanie, ale moÂżna je wyraziĂŚ bardziej merytorycznie.
Nie jest tajemnicÂą, Âże w dyskusja skÂłada siĂŞ z tezy - antytezy i dowodu. Z Lacdoctorem wyglÂąda inaczej - teza - szyderstwo - brak dowodu. Wystarczy przejrzeĂŚ forum.
W ogĂłle duÂżo tu jakichÂś sÂłownych potyczek, wyzwisk, epitetĂłw. Przez nie, to forum umiera. Nikt na nim nie chce pisaĂŚ bo albo oberwie od kogoÂś, albo ktoÂś go upokorzy. Lepiej nic nie pisaĂŚ.
Dlatego, jako pierwszy chciaÂłem aby Lack swoje teorie obroniÂł podczas testu.
Nie chodzi o pojedynek technikĂłw, bo to powaÂżni ludzie i nikt na coÂś takiego siĂŞ nie zgodzi. Nie takie teÂż byÂło przesÂłanie mojej propozycji. Czytajmy ze zrozumieniem Panowie.
JeÂżeli ktoÂś zabiera gÂłos na forum, i gÂłosi jakieÂś teorie, to musi siĂŞ liczyĂŚ z tym, Âże ktoÂś podda je pod sprawdzenie. Tak wÂłaÂśnie chciaÂłem zrobiĂŚ.
Ja twierdze, Âże po prezentacjach, klienci robiÂący na 3M i Farecli juÂż nie chcÂą jej kupowaĂŚ. Lacdoctor, Âże to fantastyka Lema. Jako reprezentant nurtu Farecli i 3M, miaÂł szansĂŞ na obronĂŞ swojego zdania i otrzymania promiennika. Prezentacje dla moich klientĂłw prowadziÂł technik. Nie ja.
KK napisał/a:
Nie jestem zwolennikiem Lackdoctora, ale dlaczego ma mierzyĂŚ siĂŞ on z technikiem. Niech siĂŞ mirzy z tym, ktĂłry go wyzwaÂł na pojedynek. PrzyjĂŞÂło siĂŞ tak, Âże ten co wyzywa na pojedynek musi dostosowaĂŚ siĂŞ do reguÂł osoby wyzywanej do pojedynku.

:?: To nie konflikt personalny a spĂłr techniczny. W pojedynkach natomiast przyjĂŞÂło siĂŞ zbiĂłr praw dla kaÂżdej ze stron, ktĂłrych przestrzegania pilnowaÂł sekundant. Wikipedia jest ogĂłlnie dostĂŞpna w sieci.
KK napisał/a:
Czyli skoro ktoÂś wyzywa do pojedynku to niech dostosuje siĂŞ do warunkĂłw zaÂłoÂżonych przez Lackdoctora. Czy to bĂŞdzie sobota, czy niedziela, czy Âśroda popielcowa, co to ma za znaczenie?

W mojej ocenie ma znaczenie. Nie mam Âżadnych kompleksĂłw wzglĂŞdem Lackdoctora, a moja wizyta u niego w zamiarze miaÂła mieĂŚ cel komercyjny a nie dydaktyczny czy towarzyski.
W sobotĂŞ i niedzielĂŞ nie pracuje. Szanujmy siĂŞ Panowie.
KK napisał/a:
NastĂŞpnym razem moÂże ja wyzwĂŞ kogoÂś na pojedynek, na forum mechaniki samochodowej i wezmĂŞ swojego ojca ze staÂżem 30 lat, Âżeby on ich poustawiaÂł tak?

No jeÂżeli bĂŞdÂą pisali bzdury, to z pewnoÂściÂą przyczynicie siĂŞ do rozwoju ich wiedzy, zgodnie z ideÂą forĂłw dyskusyjnych. SÂądzĂŞ nawet, Âże ktoÂś Wam za to podziĂŞkuje. MoÂże na nie forum, ale na PW.
KK napisał/a:
Na solo teÂż siĂŞ kolegĂłw zabiera?

Niestety muszê Ciê zmartwiÌ. Prywatnie uwa¿am, ¿e ¿yjê w cywilizowanym kraju, w którym przemoc niczego nie rozwi¹zuje. Je¿eli ktoœ uwa¿a inaczej, nie pozostaje mi nic innego jak wspó³czuÌ.

MyÂślĂŞ, Âże w przekroju caÂłego wÂątku, wyraÂźnie odniosÂłem siĂŞ do wielu pytaĂą. Dlaczego technik a nie ja, dlaczego nie sobota, dlaczego siĂŞ nie bije itd.
PorĂłwnanie miaÂło teÂż oÂżywiĂŚ trochĂŞ dyskusjĂŞ na forum.
MiÂło, jeÂżeli dyskusja odbywaÂła by siĂŞ na pewnym przyzwoitym poziomie.

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2013-10-17, 10:44   
0
UP DOWN

SprawdziÂłem i Koch nie jest starym systemem 3M.
http://www.koch-chemie.de...bereitung/Lack/

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-10-17, 10:52   
0
UP DOWN

trzeÂźwy inaczej,
Lem to byÂł taki obuch po Twojej bzdurze ze farecla ma na celu aby ludzie nie umieli polerowac.
Wiekszej bzdury napisac nie mogles i dlatego Lem byÂł idealny do takiej tworczosci z fantazja w tle.
Sorki za znaki... Z kom pisze.
Pozdrawiam wszystkich co pisza na temat.

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2013-10-17, 12:13   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:
farecla ma na celu aby ludzie nie umieli polerowac.
Wiekszej bzdury napisac nie mogles i dlatego Lem byÂł idealny do takiej tworczosci z fantazja w tle.

ZastanawiaÂłeÂś siĂŞ kiedyÂś z jakiego powodu Farecla sprzedawana jest w takich duÂżych opakowaniach?

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2013-10-22, 22:37   
0
UP DOWN

obiecaÂłem foty ale w tym tygodniu nie dam rady. wygrzebaÂłem za to filmik.
http://www.youtube.com/watch?v=-Ejs8x_Ea8c
zamiast futra moÂżna uÂżyĂŚ gÂąbek, tyle, Âże do tego systemu sÂą nieco inne niÂż te ogĂłlnodostĂŞpne. biaÂła jest twarda prawie jak pumeks. pomaraĂączowa karbowana. kosz jednej to ok. 38zÂł. potrzebna tez przekÂładka.

KK 
Wysłany: 2013-10-22, 23:16   
0
UP DOWN

MĂłj znajomy uÂżywa Kocha. ByÂłem u niego w sobotĂŞ. Jest bardzo zadowolony. UÂżywa pasty mocno Âściernej potem 3m.

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-10-23, 00:41   
0
UP DOWN

Wielu z nas poleruje zawodowo i ten filmik pokazuje wiele bÂłedĂłw prowadzenia futra a gdyby to byÂła gabka
trzeÂźwy inaczej napisał/a:
biaÂła jest twarda prawie jak pumeks
to szkody mogÂły by byĂŚ jeszcze wieksze.
Przestrzegam przed takim sposobem przeprowadzania polerki, bo auto ma duÂże szanse wrĂłcic do lakierowania.
Mowa o osobach z mniejszym doswiadczeniem i czuciem pada, maszyny, czy etpu wypracowania pasty.

I podstawowa sprawa... czas.
15 min filmiku na jeden element?
WidaÌ tez w pierwszym etapie matowe miejsca na przet³oczeniach, wiele wiecej w realu mo¿na by tu znaleŸÌ wad zrobionych przez ten we³niany pad.

Jeszcze co mi sie w oczy rzuci³o... matowanie abralonem lub trizactem P3000 zapewne(dobra,,, abralon 2000/4000).... tu nie ma o czym rozmawiac, bo po takim matowaniu to sam ¿ó³ty korek wróci blask lakierowi.

Filmik nic nie wnosi i nie da nam szansy wejÂścia na wyÂższy stopieĂą wtajemniczenia polerskiego.

Pozdrawiam.

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2013-10-23, 09:30   
0
UP DOWN

Mo¿e jednak pojadê do Ciebie? Skoro technik pope³nia a¿ tyle b³êdów, to powinieneœ siê cieszyÌ. Uwzglêdnimy je w reporta¿u z testu.
Pamiêtaj! - promienniki nie le¿¹ na ulicy ^^

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-10-23, 20:18   
0
UP DOWN

Skoro technik pope³nia a¿ tyle b³êdów,

Pope³nia b³êdy?
No co Ty?

PrzecieÂż to zamierzone dziaÂłanie majace na celu zaprezentowanie caÂłego systemu i koniecznoÂści uÂżycia kaÂżdego kroku aby uzyskaĂŚ zamierzony efekt koĂącowy.

Mam nadziejĂŞ Âże to logiczne?

Taki lakier po lekkim potraktowaniu abralonem odzyska super wyglÂąd praktycznie zaraz za padem z obojĂŞtnie jakÂą pastÂą, wliczajac nawet fareclĂŞ, ktĂłrej walory umniejszasz.

Pamiêtaj! - promienniki nie le¿¹ na ulicy

Wygl¹dam jak bym robi³ wielkie ³³³³³³³³³³llaaaaaaaaaaa³³³³³³³³³llll na samo wspomnienie o promienniku?

Jak juz tak bardzo chcesz coÂś podarowac to kabinke przyjmĂŞ chetnie.... resztĂŞ mam, nic mi nie trza. ;)

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2013-10-24, 07:12   
0
UP DOWN

Z czasem pewnie znĂłw bĂŞdziesz podwaÂżaÂł i drwiÂł z moich postĂłw. Wtedy oczywiÂście moÂżemy postawiĂŚ na szali testu, kabinĂŞ.
Na dziÂś dzieĂą prawda jest taka, Âże warsztaty ktĂłre robiÂły na 3M i Farecli, dziÂś po szkoleniach, robiÂą na Kochu.

PROJEKTER
Wysłany: 2013-10-24, 10:24   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:
Jak juz tak bardzo chcesz coÂś podarowac to kabinke przyjmĂŞ chetnie.... resztĂŞ mam, nic mi nie trza. ;)

Tzn : SrajÂącego w garaÂżu psa, szkielet z desek i pÂłyty OSB do powieszenia banera z frontem od komory lakierniczej .... co w efekcie ma sugerowaĂŚ Âże jest kabina, rozpieprzonÂą SATA 4000 z fabrycznÂą wadÂą w tym jednym egzemplarzu na Âświecie i pĂŞkajÂącÂą uszczelkÂą, szlifierkĂŞ i polerkĂŞ z wyprzedaÂży na allegro, osuszacz z wiadra z zimnÂą wodÂą i rurki miedzianej, filtr powietrza z obudowy gaÂśnicy i pampersa, pospinane przewodami ogrodowymi maÂłe sprĂŞÂżareczki z Chin i wentylacje z wiatraka od chÂłodnicy samochodowej, a wszytko w garaÂżu o wysokoÂści 2,0 m z odpadajÂącym tynkiem i lampami z Castoramy.

Zaje biste wyposaÂżenie :spoko:

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-10-24, 18:51   
0
UP DOWN

PROJEKTER napisał/a:
Zaje biste wyposaÂżenie

I kto w te brednie Ci uwierzy ?

:sciana: :sciana: :sciana: :sciana:

PROJEKTER
Wysłany: 2013-10-24, 19:40   
0
UP DOWN

Twoi wkurzeni klienci wizytujÂący to nowoczesne ASO ? ^^

KK 
Wysłany: 2013-10-25, 02:00   
0
UP DOWN

Moja technika polerowania zostaÂła wypracowana ma mercedesie CLS, kolor czarny metalik. PiĂŞkne auto.
SprzĂŞt:
Farecla G3, polerka einhell, gÂąbka czarna miĂŞkka boll.
Technika:
1. myjĂŞ auto technikÂą na dwie miednice, aby zmyĂŚ brud.
2. wycieram do sucha microfibrÂą o gradacji 400
3. wyciÂągam gÂąbkĂŞ czarnÂą miĂŞkkÂą z miednicy peÂłnej wody
4. zakÂładam gÂąbkĂŞ czarnÂą miĂŞkkÂą wczeÂśniej wyciÂągnietÂą z miednicy na polereczkĂŞ
5. nie odwirowujĂŞ, musi byĂŚ lubrykacja
6. delikatnie wsmarowujĂŞ 50g farecli w pad/gÂąbkĂŞ polerskÂą czarnÂą miĂŞkkÂą, wczeÂśniej nie odwirowywanÂą.
7. biorĂŞ wiadro peÂłne wody i wylewam okoÂło poÂłowĂŞ na element w celu lepszej lubrykacji.
8. poczÂątkowo na niskich obrotach rozpoczynam polerowanie - 2000 obr, w celu rozprowadzanie pasty delikatnie po elemencie, bez pryskania na uszczelki i sÂąsiadujÂące elementy.
9. zwiêkszam minimalnie obroty 4000, w celu wyci¹gniêcia g³êbszego po³ysku
10. kielniÂą narzucam kolejne porcje farecli 3g, polewajÂąc zaraz po tym poÂłowÂą wiadra wody.
11. po skoĂączonym polerowaniu, delikatnie przecieram element microfibrÂą
12. przy takiej polerce elementy sÂąsiadujÂące sÂą tylko delikatnie ubrudzone, praktycznie nie trzeba czyÂściĂŚ. Uszczelki sÂą czyste :>

Pozdrawiam i mam nadziejĂŞ, Âże ten poradnik siĂŞ Wam przyda, szczegĂłlnie nowicjuszom.
Specjalne podziĂŞkowania dla Projektera za pomoc w wypracowaniu tej techniki.

lak 
Wysłany: 2013-10-26, 21:26   
0
UP DOWN

KK napisał/a:
Moja technika polerowania zostaÂła wypracowana ma mercedesie CLS, kolor czarny metalik. PiĂŞkne auto.
SprzĂŞt:
Farecla G3, polerka einhell, gÂąbka czarna miĂŞkka boll.
Technika:
1. myjĂŞ auto technikÂą na dwie miednice, aby zmyĂŚ brud.
2. wycieram do sucha microfibrÂą o gradacji 400
3. wyciÂągam gÂąbkĂŞ czarnÂą miĂŞkkÂą z miednicy peÂłnej wody
4. zakÂładam gÂąbkĂŞ czarnÂą miĂŞkkÂą wczeÂśniej wyciÂągnietÂą z miednicy na polereczkĂŞ
5. nie odwirowujĂŞ, musi byĂŚ lubrykacja
6. delikatnie wsmarowujĂŞ 50g farecli w pad/gÂąbkĂŞ polerskÂą czarnÂą miĂŞkkÂą, wczeÂśniej nie odwirowywanÂą.
7. biorĂŞ wiadro peÂłne wody i wylewam okoÂło poÂłowĂŞ na element w celu lepszej lubrykacji.
8. poczÂątkowo na niskich obrotach rozpoczynam polerowanie - 2000 obr, w celu rozprowadzanie pasty delikatnie po elemencie, bez pryskania na uszczelki i sÂąsiadujÂące elementy.
9. zwiêkszam minimalnie obroty 4000, w celu wyci¹gniêcia g³êbszego po³ysku
10. kielniÂą narzucam kolejne porcje farecli 3g, polewajÂąc zaraz po tym poÂłowÂą wiadra wody.
11. po skoĂączonym polerowaniu, delikatnie przecieram element microfibrÂą
12. przy takiej polerce elementy sÂąsiadujÂące sÂą tylko delikatnie ubrudzone, praktycznie nie trzeba czyÂśiĂŚ. Uszczelki sÂą czyste :>

Pozdrawiam i mam nadziejĂŞ, Âże ten poradnik siĂŞ Wam przyda, szczegĂłlnie nowicjuszom.
Specjalne podziĂŞkowania dla Projektera za pomoc w wypracowaniu tej techniki.

Fajnie Âże ktoÂś ma poczucie chumoru-a nie jak nijaki Proj... taki powazy i regulaminowy.
Dobra ale teraz powaznie.
Te 2000 obr.na poczÂądku musi byĂŚ?Bo moja polerka ma najwiĂŞcej 1800 a co dopiero przy zwiĂŞkrzeniu na 4000!Czy mogĂŞ uzyĂŚ do tego celu szlifierki katowej?Mam taka 10000 obr .
Czy sie nada? Aaa bylbym zapomnial,czy w celu lepszej lubrykacji moge uÂżyĂŚ lubrykantu ktorego uzywam do figlowania z moim partnerem,,aaa czy przy tak duzej ilosci wody,moge polerowaĂŚ na golasa?Czy moÂże sÂą jakies dyrektywy ktore tego zabraniaja?Tu moÂże by Pan Robert siĂŞ wypowiedziaÂł,z gory dziekuje!A bylbym zapomnial,czy ta paste trza zucac kielniÂą?
Czy normalnie,paluszkiem rozetrzeĂŚ?MoÂże brutalniej ..rozsmarowaĂŚ!!!

KK 
Wysłany: 2013-10-27, 01:42   
0
UP DOWN

Jako doktor habilitowany DÂżon Farecla JR mogĂŞ Ci udzieliĂŚ wyczerpujÂącej odpowiedzi na Twoje zaciekÂłe, gorliwe pytania. Mianowicie moja odpowiedÂź:
JakÂżeby inaczej, nie.

Matix 
Wysłany: 2013-10-31, 22:45   
0
UP DOWN

PROJEKTER Tylko ¿e z filtra z wka³adem z obsranego pampersa jestem od ponad pó³ roku zadowolony i dzia³a bez zarzutu..... ale wiem jest jeden bardzo istotny fakt do Ciebie...... nie pisze na nim DEVILBISS.....

lak 
Wysłany: 2013-11-01, 00:18   
0
UP DOWN

Matix napisał/a:
z obsranego pampersa

A moÂże byĂŚ ten pampers nieobesrany-tylko nowy?
Czy ten obesr.. ma moÂże jakieÂś lepsze parametry :help:

PROJEKTER
Wysłany: 2013-11-01, 08:36   
0
UP DOWN

Matix napisał/a:
PROJEKTER Tylko ¿e z filtra z wka³adem z obsranego pampersa jestem od ponad pó³ roku zadowolony i dzia³a bez zarzutu..... ale wiem jest jeden bardzo istotny fakt do Ciebie...... nie pisze na nim DEVILBISS.....

Noooo to super ..... Durniu !!! ...........JakbyÂś siedziaÂł cicho to byÂś mĂłgÂł dalej udawaĂŚ lakiernika bo jak dotÂąd unikaÂłeÂś pisania bzdur na forum :tak: ... ale Âże ci siĂŞ dupa zapaliÂła do popisĂłw .... to po jednym krĂłtkim zdaniu trafiÂłeÂś w sekundĂŞ do pudÂła z durnymi paÂłami uÂżywajÂącymi jednego zwojak w mĂłzgu i pochlapaÂłeÂś siĂŞ sraczkÂą z czarnej dupy gÂłupoty zawodowej, a tego smrodu w zasadzie siĂŞ juÂż z siebie nie zmywa. BRAWO @Matix :spoko:

W przyszÂłoÂści jak juÂż postĂŞpujesz jak zawodowy dureĂą to lepiej siedÂź cichutko jak mysz w lakierniczej norze i nie epatuj publicznie skrajnie durnymi koncepcjami bo skoĂączysz jak @LackotwĂłr ... jako doÂżywotni "dureĂą roku: :tak:

Czasami lepiej przemyÂśleĂŚ swoje wpisy na forum .... i wypiĂŚ sobie meliskĂŞ zanim usiÂądzie siĂŞ do pisania odpowiedzi w publicznej czĂŞÂści forum .... ( taka to rada dla Ciebie ).

Jedyne co cie uratuje, to nak³amaÌ za jakiœ czas ¿e zm¹drza³eœ i wypie przy³eœ tego pampersa tam gdzie jego miejsce i kupi³eœ sobie profi filtr :tak: To co robisz w gara¿u to wy³¹cznie twoja sprawa .... To co piszesz na forum to ju¿ moja sprawa ;)

karol93 
Wysłany: 2013-11-02, 00:04   
0
UP DOWN

sledze to forum juz ponad rok a jest to moj pierwszy post ( poprostu juz nie wytrzymalem), jestem poczatkajacym lakiernikiem, a w zasadzie ucze sie tej sztuki. zagladam na forum by dowiedziec sie czegos nowego. ogolnie rzecz biorac, 1/3 forum to jakies wyzwiska, jechanie sobie nawzajem, przechwalanie sie jakim jest sie zajebistym. taka wam to daje satysfakcje? zjedzcie sie nawzajem na pw skoro was to rajcuje i po co wciagac w to innych i nabijac posty zamiast dac konkretna odpowiedz. heh, pewnie i mnie ktos zdisuje ze niby przyzwoitka czy cos w tym stylu.. ale irytuja mnie takie rzeczy, nie wiem , jakas netykieta chyba obowiazuje, kultura i szacunek do drugiego czlowieka-uzytkownika forum. forum jest po to zeby sie dzielic jakimis informacjami, a nie jechac po sobie. w calym tym temacie moze znalazly sie ze 3 sensowne posty a reszta to pieprzenie o dupie marynie..

karol93 
Wysłany: 2013-11-02, 00:19   
0
UP DOWN

kolego PROJEKTER zauwazylem ze Ty szczegolnie lubisz komus pojechac:). wspominasz o melisce, ale Ty sam powinienes ja sobie strzelic, zanim zaczniesz wyzywac kolegow z forum od durni... A najabrdziej i tak rozwala mnie przekonanie co niektorych uzytkownikow a min. Ciebie PROJEKTER ze tylko sprzet za kilka tysiecy pln czyni czlowieka prawdziwym "lakiernikiem"... mianem "lakiernika" okresla sie osobe a nie jego sprzet i tu licza sie umiejetnosci a nie to ile wydal na wyposazenie. kazdy ma prawo do swojego zdania, i to na czym pracuje to tylko i wylacznie jego sprawa. i nie wazne czy filtr to pampers, a pistolet to chinczyk za 100pln, liczy sie to jak sie tego uzywa i przedewszystkim zadowolenie klienta. dlatego uwazam ze jezeli ktos nie posiada sprzetu za tysiace pln, to nie znaczy ze nalezy tego kogos zrownywac z blotem. pozdrawiam:)

PROJEKTER
Wysłany: 2013-11-02, 09:41   
0
UP DOWN

karol93 napisał/a:
kolego PROJEKTER zauwazylem ze Ty szczegolnie lubisz komus pojechac:). wspominasz o melisce, ale Ty sam powinienes ja sobie strzelic, zanim zaczniesz wyzywac kolegow z forum od durni...

Dureù to dureù Karolinko. Walisz publicznie durnoty jesteœ durniem. Proœciutka sprawa dziecinko ... Uwa¿aj lepiej po której stronie stajesz, bo œlepcowi nie trudno jest wleŸÌ w gówno i siê umorusaÌ ;)
karol93 napisał/a:
.... a najabrdziej i tak rozwala mnie przekonanie co niektorych uzytkownikow a min. Ciebie PROJEKTER ze tylko sprzet za kilka tysiecy pln czyni czlowieka prawdziwym "lakiernikiem"... mianem "lakiernika" okresla sie osobe a nie jego sprzet i tu licza sie umiejetnosci a nie to ile wydal na wyposazenie.

Dzieciaku ! .... DoroÂśniesz = ZmÂądrzejesz ( chyba bo to nie takie oczywiste )
W przedszkolu moÂżesz sobie piep rzyĂŚ takie idealistyczne durnoty. Gdy otacza ciĂŞ stado pomyleĂącĂłw to nawet zyskasz poklask i uznanie dla takich gÂłupot. A teraz zapamiĂŞtaj sobie na caÂłe Âżycie .... bez sprzĂŞtu i odpowiednich warunkĂłw moÂżesz co najwyÂżej udawaĂŚ Âże coÂś robisz dobrze .... np udawaĂŚ malowanie ... jak kaÂżdy durny gĂłwnozjad epatujÂący biedÂą i wmawiajÂący otoczeniu, Âże doznaÂł objawienia, a teraz jest lakiernikiem samochodowym. MoÂżesz sobie nawet zostaĂŚ kolejnym Lackotworem .... ktĂłry ma setki klientĂłw "zadowolonych inaczej" ^^ .

Poczytaj sobie do czego prowadzi piĂŞĂŚ lat udawania speca lakierniczego w internecie i zarobkowe lakiernictwo prowadzone w obesranej norze gĂłwnianym awaryjnym sprzĂŞtem z allegro. Cud Âże pajac jeszcze Âżycie i ma koĂączyny. Poczytaj zamiast kÂłamaĂŚ, Âże od roku intensywnie czytasz posty na forum :tak: GdybyÂś tylko przejrzaÂł to forum to juÂż byĂŚ siĂŞ powstrzymaÂł od pisania takiego postu .... To zawsze koĂączy siĂŞ tak samo. DureĂą zdycha w mĂŞczarniach ^^ .

karol93 napisał/a:
KaÂżdy ma prawo do swojego zdania,

Kompletnie ocip iaÂłeÂś ^^ ..... PorypaÂły ci siĂŞ portale chÂłopczyku. Na ten czasami zaglÂąda jakiÂś specjalista i poddaje ocenie wypisywane przez dzieciaki i zdeklarowanych gĂłwnozjadĂłw durnoty. np takie :

karol93 napisał/a:
... to na czym pracuje to tylko i wylacznie jego sprawa. i nie wazne czy filtr to pampers, a pistolet to chinczyk za 100pln, liczy sie to jak sie tego uzywa i przedewszystkim zadowolenie klienta. dlatego uwazam ze jezeli ktos nie posiada sprzetu za tysiace pln, to nie znaczy ze nalezy tego kogos zrownywac z blotem. pozdrawiam:)

Nikt nie zamknie pedofila w pie rdlu dlatego, Âże siĂŞ cichaczem onanizuj przed kompem w domu ... PĂłjdzie zboczek siedzieĂŚ jak publicznie powie Âże to robi .... :x: ... albo gorzej faktycznie to zrobi i ktoÂś to zobaczy. Wtedy trafi do celi jeÂżeli wczeÂśniej go ktoÂś nie zatÂłucze kamieniem :tak:

Jak nie masz sprzĂŞtu i robisz sobie jak ci siĂŞ podoba ... to trzymaj paluchy z dala od klawiatury ... a jak juÂż nie moÂżesz wytrzymaĂŚ to te rewelacje o skutecznoÂści technologicznej tanich bubli i to swoje przekonanie wyssane czarnej dupy niewiedzy i krainy gĂłwnem i moczem pachnÂącej zachowaj Âłaskawie dla siebie. KiedyÂś to zrozumiesz bo takich "zbulwersowanych" i oburzonych jak TY dzieciakĂłw to byÂł juÂż tu mendel.

Jedni siê irytowali inni mi wygra¿ali jeszcze inni pisali chamskie posty .... Co z tego ? ^^ Ja nadal siê znam na tej bran¿y doskonale i w ka¿dym szczególe i wiem co jest OK a co jest gównozjadztwem .... oni - zdeklarowane gównozjady i durnie lakiernicze nadal wal¹ syf w obesranych norach, marzn¹ zim¹, poprawiaj¹ babole i b³êdy, kupuj¹ pastê polersk¹ na kieliszki, papier do polerowania po pó³ arkusza, bazê w setkach, zarabiaj¹ miesiêcznie mniej ni¿ na zasi³ku z UP ( i to na czarno ) u¿ywaj¹ tanich produktów przemys³owych, pistoletów za 100 z³ i ¿yj¹ .... durn¹ nadziej¹, ¿e coœ siê zmieni w ich ¿yciu za kilka .... set lat ^^ .

ZapamiĂŞtaj sobie dziecinko profesorskÂą radĂŞ skoro ani rodzice ani szkoÂła ani Âżycie ciĂŞ tego nie nauczyÂło :

PrzesiÂąkniesz sposobem myÂślenia gĂłwnozjada .... nigdy z tego nie wyjdziesz. Zawsze do ostatniego tchnienia bĂŞdziesz gĂłwnozjadem w kaÂżdej dziedzinie Âżycia i zawsze bĂŞdziesz myÂślaÂł jak coÂś zrobiĂŚ taniej i zaoszczĂŞdziĂŚ ... zamiast jak coÂś zrobiĂŚ doskonale i niezaleÂżnie od wysokich kosztĂłw a do tego na tym doskonale zarabiaĂŚ. Jak ciĂŞ olÂśni ta idea, to moÂże napiszesz jakiÂś mÂądry post na tym forum i przestaniesz szerzyĂŚ buraczany idealizm durnego biednego nieudacznika wmawiajÂącego sobie gÂłupotĂŞ - Âże ciĂŞÂżkÂą pracÂą dojdziesz do sukcesu. :x: DoroÂśnij chÂłopcze, doroÂśnij :tak:

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-11-02, 11:26   
0
UP DOWN

PROJEKTER napisał/a:
gĂłwnianym awaryjnym sprzĂŞtem z allegro.

PrzestaĂą klamaĂŚ, bo kto Ci w to uwierzy a takim pie*przeniem tylko wszczynasz kwasy na forum.
PROJEKTER napisał/a:
zamiast kÂłamaĂŚ,
weÂź siĂŞ za robotĂŞ, swoja konkubinĂŞ przytul czasem ^^ ^^ ^^ , bo to Tobie w Âżyciu coÂś nie wyszÂło,,, poza dupskiem, wiĂŞc weÂź siĂŞ za swĂłj ogrĂłdek a nie taplaj Âłapsk w oborniku i nie rzucaj w kolo z nadziejÂą Âże do kogoÂś sie przyklei.

PROJEKTER
Wysłany: 2013-11-02, 13:27   
0
UP DOWN

^^ durna Âłysa paÂła ... jeszcze dycha :x:

gugun 
Wysłany: 2013-11-02, 21:12   
0
UP DOWN

i co,byÂło mordobicie :?: :D czy tylko byÂłeÂś w interesach modulara postawiĂŚ ? ^^

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-11-02, 21:51   
0
UP DOWN

Cytat:

i co,byÂło mordobicie

Gdyby byÂło to by Rebeka logowaÂła siĂŞ z adresu ZOZ Rawicz. ^^ ^^ ^^

gugun 
Wysłany: 2013-11-02, 22:31   
0
UP DOWN

eeeeeeeeeeeeeeee,a ju¿ myœla³em ^^ a tu kolejne cenzura cenzura ^^ chyba ¿e naprawde a¿ tak ciê¿ko do cb trafiÌ :?: mo¿e b³¹dzi i cie szuka od po³udnia,albo planuje jakiœ nocny zamach...kto wie ;) tyyy a mo¿e mu dychy na flache poprostu brakowa³o i gloœno myœla³ ^^ ^^ ^^ ^^

PROJEKTER
Wysłany: 2013-11-03, 08:55   
0
UP DOWN

By³em tylko w interesach. Ale teraz mam sta³e nadzory w Lesznie to pewnie móg³bym któregoœ dnia siê bujn¹Ì do ³ysej pa³y i oklepaÌ mu pyszczyd³o. ;) Tylko to zawsze w realu jest problem ... kopniesz gówno i siê przyklei do podeszwy... ^^ .

Lepiej podjechaÌ cykn¹Ì kilka fotek za p³ota i z najwiêksz¹ przyjemnoœci¹ "sprzedaÌ" "œwinie" "rzeŸnikom". I tak zrobiê :tak: ... Król gównozjadów stanie siê przyk³adem z przys³owiow¹ kropk¹ nad "i" :cool:

soraj 
Wysłany: 2013-11-07, 23:28   
0
UP DOWN
Tomek

Ostra jazda .Temat wÂłaÂściwie mnie nie interesuje ,ale czytam jak dobrÂą ksiaÂżke. To forum wciÂąga jak kryminaÂł, dawajcie dalej . Na razie w moim przekonaniu zdecydowanie kolega Projekter wygrywa .Pozdrawiam

gugun 
Wysłany: 2013-11-08, 19:34   
0
UP DOWN

soraj napisał/a:
.Temat wÂłaÂściwie mnie nie interesuje
to ki uj sie wypowiadasz??? od czytania ksiÂązek jest biblioteka....tez pozdrawiam

soraj 
Wysłany: 2013-11-09, 12:56   
0
UP DOWN
Tomek

bo to jest forum i wypada sie wypowiadaĂŚ - specjalisto od lakierĂłw

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu