Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Pono
Wys³any: 2013-10-16, 23:25   
0
UP DOWN

witam, nigdy nie trze sie po zielonym korku czy tez po farebli lub po innej pasie zgrubnej zaschnietej pasty ( a takowa jest jesli za duzo jej nalozysz) rysy moga bys spowodowane zbyt wysokimi obrotami i zbyt szybko jezzisz po elemencie [lub nie dociskasz zbyt mocno polerki] (nie zagrzewa sie powloka i nie docieraja sie ryski, ja robie w 1 warsztacie biedniejszym farecla na sucho a w 2 3emem i jest taka roznica ze 3m szyciej poleruje i mniej pasty wystarczy na element, na to mleczko na hologramy, myje autko i na koncu berolit lub jakies mleczko na ³ape (oczywiscie wszystkie plastiki i uszczelki oklejamy, jak juz jest za pozno i wtarles polerka na gume lub plastik uzyj szarej petki do cieniowania z dobrym plynem do mycia) nagraj jakis filmik jak to robisz bo musisz robic cos nie tak i pamietaj nigdy nie wycieraj scierka po zielonym korku bo to mija sie z celem tym bardziej przy czarnych bo pod jazeniowkami widac tylko nad ich swiatlem a na dworze moze byc masakra, nie sluchaj zadnych szkoleniowcow ani zadnych ludzi ktorzy nigdy tego nie robili, jak mieszkasz kolo poznania moge podleciec i ci pokazac o co mi chodzi bo wyjasnic jest ciezko a na polerce znam sie wysmienicie bo robie to juz od 2 lat na detailingu a efekt jest taki jakbys polakierowal powloke i nigdy jej nie przecieral nawet mikrofibra pzd.

edit, zapomnialem napisac ze jesli masz auto do polerki bez usuwania starych wtracen to nie uzywaj papieru bo to nie ma snsu chyba ze komus sie nie podoba struktura lakieru ale to zalezy od klienta, jesli po lakierowani masz jakiesz wtracenia tez moge ci pokazac patent na usuwanie masakrycznychh wtracen bez koniecznosci tarcia struktory wokol nich

KK 
Wys³any: 2013-10-16, 23:47   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
Tak sobie czytam ten w±tek i czego¶ tu nie rozumiem.
Dlaczego w pojedynku polerskim ma wyskoczyæ Lackdoctor i technik Kocha?
Skoro maj± siê mierzyæ technicy to ju¿ technik Farecli przeciw Kochowi lub technik 3M przeciw Kochowi.
I wtedy przypuszczalnie ró¿nic nie bêdzie ¿adnych, albo minimalne. Czas pewnie te¿ podobny.

Nie jestem zwolennikiem Lackdoctora, ale dlaczego ma mierzyæ siê on z technikiem. Niech siê mirzy z tym, który go wyzwa³ na pojedynek. Przyjê³o siê tak, ¿e ten co wyzywa na pojedynek musi dostosowaæ siê do regu³ osoby wyzywanej do pojedynku.

Czyli skoro kto¶ wyzywa do pojedynku to niech dostosuje siê do warunków za³o¿onych przez Lackdoctora. Czy to bêdzie sobota, czy niedziela, czy ¶roda popielcowa, co to ma za znaczenie?

Nastêpnym razem mo¿e ja wyzwê kogo¶ na pojedynek, na forum mechaniki samochodowej i wezmê swojego ojca ze sta¿em 30 lat, ¿eby on ich poustawia³ tak?

Na solo te¿ siê kolegów zabiera?

Takie to mocno naci±gane wszystko.

trze¼wy inaczej
Wys³any: 2013-10-17, 06:38   
0
UP DOWN

Pomóg³: 10 razy
Pono napisa³/a:
nie sluchaj zadnych szkoleniowcow ani zadnych ludzi ktorzy nigdy tego nie robili

Masz ca³kowit± racjê. Uczmy siê sami. Po co w takim razie chodziæ do szko³y? Przecie¿, polonistka nie napisa³a ¿adnej ksi±¿ki, historyk nie by³ na ¿adnej wojnie a Pan od W-F nie jest olimpijczykiem.

Cytat:
Tak sobie czytam ten w±tek i czego¶ tu nie rozumiem.
Dlaczego w pojedynku polerskim ma wyskoczyæ Lackdoctor i technik Kocha?
Skoro maj± siê mierzyæ technicy to ju¿ technik Farecli przeciw Kochowi lub technik 3M przeciw Kochowi.
I wtedy przypuszczalnie ró¿nic nie bêdzie ¿adnych, albo minimalne. Czas pewnie te¿ podobny.

Tu chodzi o co¶ innego, ni¿ mierzenie d³ugo¶ci fiuta.
Za ka¿dym razem gdy kto¶ zabiera g³os na forum, a jego opinia jest inna ni¿ Lackdoctora, ten nie podejmuje dyskusji ¿eby argumentami naprowadziæ kogo¶ na swój tok my¶lenia, tylko od razu spycha go na margines niewiedzy, wykazuj±c swoj± wy¿szo¶æ i obra¿aj±c go przy okazji. Nie taka jest idea forów dyskusyjnych.
W woli przypomnienia moich do¶wiadczeñ:
- post o mieszalniku Spectrala - wnosi do administracji o usuniêcie mojego ¿a³osnego w±tku i broni systemu jak lew, potem przyznaje , ¿e Spectrala w ogóle nie zna, a na koñcu chce mi daæ telefon do dystrubutora DeBeera.

szpachlówki antykorozyjne - wszystkie ¶wiatowe koncerny które maj± laboratoria badawczo-rozwojowe, nie zalecaj± szpachlowania na go³± blachê. Lata badañ, urz±dzenia za miliony euro, ludzie z tytu³ami naukowymi, kilka niezale¿nie dzia³aj±cych od siebie koncernów.
Naprzeciw nim wychodzi Lacdoctor i twierdzi, ¿e mo¿na, bo on siê zna a kto inny nie.

Trzeci w±tek, to tek w którym znajdujemy siê obecnie.

Mój post bez ¿adnej próby polemiki, zosta³ sprowadzony do twórczo¶ci Lema jako niewiarygodny i abstrakcyjny. Odnios³em siê w nim prezentacji systemu który zrobi³ na mnie wra¿enie. Podoba³ mi siê tez Troton, podoba³a siê Mirka, ale Koch podoba mi siê najbardziej. A w sprzeda¿y mam te¿ i Farecle. Pieni±dze zarobione na Koch, 3M czy Farecli, wydaje siê tak samo przyjemnie. Ale to Koch podoba³ siê najbardziej moim klientom. Czêsto ludziom z ogromnym do¶wiadczeniem i dorobkiem zawodowym w tej bran¿y. Wcze¶niej robili na 3M i Farecli, a teraz ju¿ nie robi±. S± wolnymi lud¼mi, maj± swoje rozumy i maj± swobodê wyboru. Wybrali ten system bo na dzi¶ dzieñ, uwa¿aj± go za najlepszy. Przez kilkana¶cie lat pracy, robili na wielu systemach. Jak ka¿dy warsztat.
Lacdoctor zasugerowa³ w swoim przekazie, ¿e dali sobie zrobiæ wodê z mózgu a w jego ocenie system nie jest dobry, przynajmniej wzglêdem Farecli i 3M. OK. Ka¿dy ma swoje zdanie, ale mo¿na je wyraziæ bardziej merytorycznie.
Nie jest tajemnic±, ¿e w dyskusja sk³ada siê z tezy - antytezy i dowodu. Z Lacdoctorem wygl±da inaczej - teza - szyderstwo - brak dowodu. Wystarczy przejrzeæ forum.
W ogóle du¿o tu jakich¶ s³ownych potyczek, wyzwisk, epitetów. Przez nie, to forum umiera. Nikt na nim nie chce pisaæ bo albo oberwie od kogo¶, albo kto¶ go upokorzy. Lepiej nic nie pisaæ.
Dlatego, jako pierwszy chcia³em aby Lack swoje teorie obroni³ podczas testu.
Nie chodzi o pojedynek techników, bo to powa¿ni ludzie i nikt na co¶ takiego siê nie zgodzi. Nie takie te¿ by³o przes³anie mojej propozycji. Czytajmy ze zrozumieniem Panowie.
Je¿eli kto¶ zabiera g³os na forum, i g³osi jakie¶ teorie, to musi siê liczyæ z tym, ¿e kto¶ podda je pod sprawdzenie. Tak w³a¶nie chcia³em zrobiæ.
Ja twierdze, ¿e po prezentacjach, klienci robi±cy na 3M i Farecli ju¿ nie chc± jej kupowaæ. Lacdoctor, ¿e to fantastyka Lema. Jako reprezentant nurtu Farecli i 3M, mia³ szansê na obronê swojego zdania i otrzymania promiennika. Prezentacje dla moich klientów prowadzi³ technik. Nie ja.
KK napisa³/a:
Nie jestem zwolennikiem Lackdoctora, ale dlaczego ma mierzyæ siê on z technikiem. Niech siê mirzy z tym, który go wyzwa³ na pojedynek. Przyjê³o siê tak, ¿e ten co wyzywa na pojedynek musi dostosowaæ siê do regu³ osoby wyzywanej do pojedynku.

:?: To nie konflikt personalny a spór techniczny. W pojedynkach natomiast przyjê³o siê zbiór praw dla ka¿dej ze stron, których przestrzegania pilnowa³ sekundant. Wikipedia jest ogólnie dostêpna w sieci.
KK napisa³/a:
Czyli skoro kto¶ wyzywa do pojedynku to niech dostosuje siê do warunków za³o¿onych przez Lackdoctora. Czy to bêdzie sobota, czy niedziela, czy ¶roda popielcowa, co to ma za znaczenie?

W mojej ocenie ma znaczenie. Nie mam ¿adnych kompleksów wzglêdem Lackdoctora, a moja wizyta u niego w zamiarze mia³a mieæ cel komercyjny a nie dydaktyczny czy towarzyski.
W sobotê i niedzielê nie pracuje. Szanujmy siê Panowie.
KK napisa³/a:
Nastêpnym razem mo¿e ja wyzwê kogo¶ na pojedynek, na forum mechaniki samochodowej i wezmê swojego ojca ze sta¿em 30 lat, ¿eby on ich poustawia³ tak?

No je¿eli bêd± pisali bzdury, to z pewno¶ci± przyczynicie siê do rozwoju ich wiedzy, zgodnie z ide± forów dyskusyjnych. S±dzê nawet, ¿e kto¶ Wam za to podziêkuje. Mo¿e na nie forum, ale na PW.
KK napisa³/a:
Na solo te¿ siê kolegów zabiera?

Niestety muszê Ciê zmartwiæ. Prywatnie uwa¿am, ¿e ¿yjê w cywilizowanym kraju, w którym przemoc niczego nie rozwi±zuje. Je¿eli kto¶ uwa¿a inaczej, nie pozostaje mi nic innego jak wspó³czuæ.

My¶lê, ¿e w przekroju ca³ego w±tku, wyra¼nie odnios³em siê do wielu pytañ. Dlaczego technik a nie ja, dlaczego nie sobota, dlaczego siê nie bije itd.
Porównanie mia³o te¿ o¿ywiæ trochê dyskusjê na forum.
Mi³o, je¿eli dyskusja odbywa³a by siê na pewnym przyzwoitym poziomie.

trze¼wy inaczej
Wys³any: 2013-10-17, 09:44   
0
UP DOWN

Sprawdzi³em i Koch nie jest starym systemem 3M.
http://www.koch-chemie.de...bereitung/Lack/

Lackdoctor 
Wys³any: 2013-10-17, 09:52   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
trze¼wy inaczej,
Lem to by³ taki obuch po Twojej bzdurze ze farecla ma na celu aby ludzie nie umieli polerowac.
Wiekszej bzdury napisac nie mogles i dlatego Lem by³ idealny do takiej tworczosci z fantazja w tle.
Sorki za znaki... Z kom pisze.
Pozdrawiam wszystkich co pisza na temat.

trze¼wy inaczej
Wys³any: 2013-10-17, 11:13   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisa³/a:
farecla ma na celu aby ludzie nie umieli polerowac.
Wiekszej bzdury napisac nie mogles i dlatego Lem by³ idealny do takiej tworczosci z fantazja w tle.

Zastanawia³e¶ siê kiedy¶ z jakiego powodu Farecla sprzedawana jest w takich du¿ych opakowaniach?

trze¼wy inaczej
Wys³any: 2013-10-22, 21:37   
0
UP DOWN

obieca³em foty ale w tym tygodniu nie dam rady. wygrzeba³em za to filmik.
http://www.youtube.com/watch?v=-Ejs8x_Ea8c
zamiast futra mo¿na u¿yæ g±bek, tyle, ¿e do tego systemu s± nieco inne ni¿ te ogólnodostêpne. bia³a jest twarda prawie jak pumeks. pomarañczowa karbowana. kosz jednej to ok. 38z³. potrzebna tez przek³adka.

KK 
Wys³any: 2013-10-22, 22:16   
0
UP DOWN

Mój znajomy u¿ywa Kocha. By³em u niego w sobotê. Jest bardzo zadowolony. U¿ywa pasty mocno ¶ciernej potem 3m.

Lackdoctor 
Wys³any: 2013-10-22, 23:41   
0
UP DOWN

Wielu z nas poleruje zawodowo i ten filmik pokazuje wiele b³edów prowadzenia futra a gdyby to by³a gabka
trze¼wy inaczej napisa³/a:
bia³a jest twarda prawie jak pumeks
to szkody mog³y by byæ jeszcze wieksze.
Przestrzegam przed takim sposobem przeprowadzania polerki, bo auto ma du¿e szanse wrócic do lakierowania.
Mowa o osobach z mniejszym doswiadczeniem i czuciem pada, maszyny, czy etpu wypracowania pasty.

I podstawowa sprawa... czas.
15 min filmiku na jeden element?
Widaæ tez w pierwszym etapie matowe miejsca na przet³oczeniach, wiele wiecej w realu mo¿na by tu znale¼æ wad zrobionych przez ten we³niany pad.

Jeszcze co mi sie w oczy rzuci³o... matowanie abralonem lub trizactem P3000 zapewne(dobra,,, abralon 2000/4000).... tu nie ma o czym rozmawiac, bo po takim matowaniu to sam ¿ó³ty korek wróci blask lakierowi.

Filmik nic nie wnosi i nie da nam szansy wej¶cia na wy¿szy stopieñ wtajemniczenia polerskiego.

Pozdrawiam.

trze¼wy inaczej
Wys³any: 2013-10-23, 08:30   
0
UP DOWN

Mo¿e jednak pojadê do Ciebie? Skoro technik pope³nia a¿ tyle b³êdów, to powiniene¶ siê cieszyæ. Uwzglêdnimy je w reporta¿u z testu.
Pamiêtaj! - promienniki nie le¿± na ulicy ^^

Lackdoctor 
Wys³any: 2013-10-23, 19:18   
0
UP DOWN

Skoro technik pope³nia a¿ tyle b³êdów,

Pope³nia b³êdy?
No co Ty?

Przecie¿ to zamierzone dzia³anie majace na celu zaprezentowanie ca³ego systemu i konieczno¶ci u¿ycia ka¿dego kroku aby uzyskaæ zamierzony efekt koñcowy.

Mam nadziejê ¿e to logiczne?

Taki lakier po lekkim potraktowaniu abralonem odzyska super wygl±d praktycznie zaraz za padem z obojêtnie jak± past±, wliczajac nawet fareclê, której walory umniejszasz.

Pamiêtaj! - promienniki nie le¿± na ulicy

Wygl±dam jak bym robi³ wielkie ³³³³³³³³³³llaaaaaaaaaaa³³³³³³³³³llll na samo wspomnienie o promienniku?

Jak juz tak bardzo chcesz co¶ podarowac to kabinke przyjmê chetnie.... resztê mam, nic mi nie trza. ;)

trze¼wy inaczej
Wys³any: 2013-10-24, 06:12   
0
UP DOWN

Z czasem pewnie znów bêdziesz podwa¿a³ i drwi³ z moich postów. Wtedy oczywi¶cie mo¿emy postawiæ na szali testu, kabinê.
Na dzi¶ dzieñ prawda jest taka, ¿e warsztaty które robi³y na 3M i Farecli, dzi¶ po szkoleniach, robi± na Kochu.

PROJEKTER
Wys³any: 2013-10-24, 09:24   
0
UP DOWN

Pomóg³: 15 razy
Sk±d: MODULAR - equipment
Lackdoctor napisa³/a:
Jak juz tak bardzo chcesz co¶ podarowac to kabinke przyjmê chetnie.... resztê mam, nic mi nie trza. ;)

Tzn : Sraj±cego w gara¿u psa, szkielet z desek i p³yty OSB do powieszenia banera z frontem od komory lakierniczej .... co w efekcie ma sugerowaæ ¿e jest kabina, rozpieprzon± SATA 4000 z fabryczn± wad± w tym jednym egzemplarzu na ¶wiecie i pêkaj±c± uszczelk±, szlifierkê i polerkê z wyprzeda¿y na allegro, osuszacz z wiadra z zimn± wod± i rurki miedzianej, filtr powietrza z obudowy ga¶nicy i pampersa, pospinane przewodami ogrodowymi ma³e sprê¿areczki z Chin i wentylacje z wiatraka od ch³odnicy samochodowej, a wszytko w gara¿u o wysoko¶ci 2,0 m z odpadaj±cym tynkiem i lampami z Castoramy.

Zaje biste wyposa¿enie :spoko:

Lackdoctor 
Wys³any: 2013-10-24, 17:51   
0
UP DOWN

PROJEKTER napisa³/a:
Zaje biste wyposa¿enie

I kto w te brednie Ci uwierzy ?

:sciana: :sciana: :sciana: :sciana:

PROJEKTER
Wys³any: 2013-10-24, 18:40   
0
UP DOWN

Twoi wkurzeni klienci wizytuj±cy to nowoczesne ASO ? ^^

KK 
Wys³any: 2013-10-25, 01:00   
0
UP DOWN

Moja technika polerowania zosta³a wypracowana ma mercedesie CLS, kolor czarny metalik. Piêkne auto.
Sprzêt:
Farecla G3, polerka einhell, g±bka czarna miêkka boll.
Technika:
1. myjê auto technik± na dwie miednice, aby zmyæ brud.
2. wycieram do sucha microfibr± o gradacji 400
3. wyci±gam g±bkê czarn± miêkk± z miednicy pe³nej wody
4. zak³adam g±bkê czarn± miêkk± wcze¶niej wyci±gniet± z miednicy na polereczkê
5. nie odwirowujê, musi byæ lubrykacja
6. delikatnie wsmarowujê 50g farecli w pad/g±bkê polersk± czarn± miêkk±, wcze¶niej nie odwirowywan±.
7. biorê wiadro pe³ne wody i wylewam oko³o po³owê na element w celu lepszej lubrykacji.
8. pocz±tkowo na niskich obrotach rozpoczynam polerowanie - 2000 obr, w celu rozprowadzanie pasty delikatnie po elemencie, bez pryskania na uszczelki i s±siaduj±ce elementy.
9. zwiêkszam minimalnie obroty 4000, w celu wyci±gniêcia g³êbszego po³ysku
10. kielni± narzucam kolejne porcje farecli 3g, polewaj±c zaraz po tym po³ow± wiadra wody.
11. po skoñczonym polerowaniu, delikatnie przecieram element microfibr±
12. przy takiej polerce elementy s±siaduj±ce s± tylko delikatnie ubrudzone, praktycznie nie trzeba czy¶ciæ. Uszczelki s± czyste :>

Pozdrawiam i mam nadziejê, ¿e ten poradnik siê Wam przyda, szczególnie nowicjuszom.
Specjalne podziêkowania dla Projektera za pomoc w wypracowaniu tej techniki.

lak 
Wys³any: 2013-10-26, 20:26   
0
UP DOWN

KK napisa³/a:
Moja technika polerowania zosta³a wypracowana ma mercedesie CLS, kolor czarny metalik. Piêkne auto.
Sprzêt:
Farecla G3, polerka einhell, g±bka czarna miêkka boll.
Technika:
1. myjê auto technik± na dwie miednice, aby zmyæ brud.
2. wycieram do sucha microfibr± o gradacji 400
3. wyci±gam g±bkê czarn± miêkk± z miednicy pe³nej wody
4. zak³adam g±bkê czarn± miêkk± wcze¶niej wyci±gniet± z miednicy na polereczkê
5. nie odwirowujê, musi byæ lubrykacja
6. delikatnie wsmarowujê 50g farecli w pad/g±bkê polersk± czarn± miêkk±, wcze¶niej nie odwirowywan±.
7. biorê wiadro pe³ne wody i wylewam oko³o po³owê na element w celu lepszej lubrykacji.
8. pocz±tkowo na niskich obrotach rozpoczynam polerowanie - 2000 obr, w celu rozprowadzanie pasty delikatnie po elemencie, bez pryskania na uszczelki i s±siaduj±ce elementy.
9. zwiêkszam minimalnie obroty 4000, w celu wyci±gniêcia g³êbszego po³ysku
10. kielni± narzucam kolejne porcje farecli 3g, polewaj±c zaraz po tym po³ow± wiadra wody.
11. po skoñczonym polerowaniu, delikatnie przecieram element microfibr±
12. przy takiej polerce elementy s±siaduj±ce s± tylko delikatnie ubrudzone, praktycznie nie trzeba czy¶iæ. Uszczelki s± czyste :>

Pozdrawiam i mam nadziejê, ¿e ten poradnik siê Wam przyda, szczególnie nowicjuszom.
Specjalne podziêkowania dla Projektera za pomoc w wypracowaniu tej techniki.

Fajnie ¿e kto¶ ma poczucie chumoru-a nie jak nijaki Proj... taki powazy i regulaminowy.
Dobra ale teraz powaznie.
Te 2000 obr.na pocz±dku musi byæ?Bo moja polerka ma najwiêcej 1800 a co dopiero przy zwiêkrzeniu na 4000!Czy mogê uzyæ do tego celu szlifierki katowej?Mam taka 10000 obr .
Czy sie nada? Aaa bylbym zapomnial,czy w celu lepszej lubrykacji moge u¿yæ lubrykantu ktorego uzywam do figlowania z moim partnerem,,aaa czy przy tak duzej ilosci wody,moge polerowaæ na golasa?Czy mo¿e s± jakies dyrektywy ktore tego zabraniaja?Tu mo¿e by Pan Robert siê wypowiedzia³,z gory dziekuje!A bylbym zapomnial,czy ta paste trza zucac kielni±?
Czy normalnie,paluszkiem rozetrzeæ?Mo¿e brutalniej ..rozsmarowaæ!!!

KK 
Wys³any: 2013-10-27, 00:42   
0
UP DOWN

Jako doktor habilitowany D¿on Farecla JR mogê Ci udzieliæ wyczerpuj±cej odpowiedzi na Twoje zaciek³e, gorliwe pytania. Mianowicie moja odpowied¼:
Jak¿eby inaczej, nie.

Matix 
Wys³any: 2013-10-31, 22:45   
0
UP DOWN

Sk±d: Rybnik
PROJEKTER Tylko ¿e z filtra z wka³adem z obsranego pampersa jestem od ponad pó³ roku zadowolony i dzia³a bez zarzutu..... ale wiem jest jeden bardzo istotny fakt do Ciebie...... nie pisze na nim DEVILBISS.....

lak 
Wys³any: 2013-11-01, 00:18   
0
UP DOWN

Matix napisa³/a:
z obsranego pampersa

A mo¿e byæ ten pampers nieobesrany-tylko nowy?
Czy ten obesr.. ma mo¿e jakie¶ lepsze parametry :help:

PROJEKTER
Wys³any: 2013-11-01, 08:36   
0
UP DOWN

Matix napisa³/a:
PROJEKTER Tylko ¿e z filtra z wka³adem z obsranego pampersa jestem od ponad pó³ roku zadowolony i dzia³a bez zarzutu..... ale wiem jest jeden bardzo istotny fakt do Ciebie...... nie pisze na nim DEVILBISS.....

Noooo to super ..... Durniu !!! ...........Jakby¶ siedzia³ cicho to by¶ móg³ dalej udawaæ lakiernika bo jak dot±d unika³e¶ pisania bzdur na forum :tak: ... ale ¿e ci siê dupa zapali³a do popisów .... to po jednym krótkim zdaniu trafi³e¶ w sekundê do pud³a z durnymi pa³ami u¿ywaj±cymi jednego zwojak w mózgu i pochlapa³e¶ siê sraczk± z czarnej dupy g³upoty zawodowej, a tego smrodu w zasadzie siê ju¿ z siebie nie zmywa. BRAWO @Matix :spoko:

W przysz³o¶ci jak ju¿ postêpujesz jak zawodowy dureñ to lepiej sied¼ cichutko jak mysz w lakierniczej norze i nie epatuj publicznie skrajnie durnymi koncepcjami bo skoñczysz jak @Lackotwór ... jako do¿ywotni "dureñ roku: :tak:

Czasami lepiej przemy¶leæ swoje wpisy na forum .... i wypiæ sobie meliskê zanim usi±dzie siê do pisania odpowiedzi w publicznej czê¶ci forum .... ( taka to rada dla Ciebie ).

Jedyne co cie uratuje, to nak³amaæ za jaki¶ czas ¿e zm±drza³e¶ i wypie przy³e¶ tego pampersa tam gdzie jego miejsce i kupi³e¶ sobie profi filtr :tak: To co robisz w gara¿u to wy³±cznie twoja sprawa .... To co piszesz na forum to ju¿ moja sprawa ;)

karol93 
Wys³any: 2013-11-02, 00:04   
0
UP DOWN

Sk±d: Zamo¶æ
sledze to forum juz ponad rok a jest to moj pierwszy post ( poprostu juz nie wytrzymalem), jestem poczatkajacym lakiernikiem, a w zasadzie ucze sie tej sztuki. zagladam na forum by dowiedziec sie czegos nowego. ogolnie rzecz biorac, 1/3 forum to jakies wyzwiska, jechanie sobie nawzajem, przechwalanie sie jakim jest sie zajebistym. taka wam to daje satysfakcje? zjedzcie sie nawzajem na pw skoro was to rajcuje i po co wciagac w to innych i nabijac posty zamiast dac konkretna odpowiedz. heh, pewnie i mnie ktos zdisuje ze niby przyzwoitka czy cos w tym stylu.. ale irytuja mnie takie rzeczy, nie wiem , jakas netykieta chyba obowiazuje, kultura i szacunek do drugiego czlowieka-uzytkownika forum. forum jest po to zeby sie dzielic jakimis informacjami, a nie jechac po sobie. w calym tym temacie moze znalazly sie ze 3 sensowne posty a reszta to pieprzenie o dupie marynie..

karol93 
Wys³any: 2013-11-02, 00:19   
0
UP DOWN

Sk±d: Zamo¶æ
kolego PROJEKTER zauwazylem ze Ty szczegolnie lubisz komus pojechac:). wspominasz o melisce, ale Ty sam powinienes ja sobie strzelic, zanim zaczniesz wyzywac kolegow z forum od durni... A najabrdziej i tak rozwala mnie przekonanie co niektorych uzytkownikow a min. Ciebie PROJEKTER ze tylko sprzet za kilka tysiecy pln czyni czlowieka prawdziwym "lakiernikiem"... mianem "lakiernika" okresla sie osobe a nie jego sprzet i tu licza sie umiejetnosci a nie to ile wydal na wyposazenie. kazdy ma prawo do swojego zdania, i to na czym pracuje to tylko i wylacznie jego sprawa. i nie wazne czy filtr to pampers, a pistolet to chinczyk za 100pln, liczy sie to jak sie tego uzywa i przedewszystkim zadowolenie klienta. dlatego uwazam ze jezeli ktos nie posiada sprzetu za tysiace pln, to nie znaczy ze nalezy tego kogos zrownywac z blotem. pozdrawiam:)

PROJEKTER
Wys³any: 2013-11-02, 09:41   
0
UP DOWN

karol93 napisa³/a:
kolego PROJEKTER zauwazylem ze Ty szczegolnie lubisz komus pojechac:). wspominasz o melisce, ale Ty sam powinienes ja sobie strzelic, zanim zaczniesz wyzywac kolegow z forum od durni...

Dureñ to dureñ Karolinko. Walisz publicznie durnoty jeste¶ durniem. Pro¶ciutka sprawa dziecinko ... Uwa¿aj lepiej po której stronie stajesz, bo ¶lepcowi nie trudno jest wle¼æ w gówno i siê umorusaæ ;)
karol93 napisa³/a:
.... a najabrdziej i tak rozwala mnie przekonanie co niektorych uzytkownikow a min. Ciebie PROJEKTER ze tylko sprzet za kilka tysiecy pln czyni czlowieka prawdziwym "lakiernikiem"... mianem "lakiernika" okresla sie osobe a nie jego sprzet i tu licza sie umiejetnosci a nie to ile wydal na wyposazenie.

Dzieciaku ! .... Doro¶niesz = Zm±drzejesz ( chyba bo to nie takie oczywiste )
W przedszkolu mo¿esz sobie piep rzyæ takie idealistyczne durnoty. Gdy otacza ciê stado pomyleñców to nawet zyskasz poklask i uznanie dla takich g³upot. A teraz zapamiêtaj sobie na ca³e ¿ycie .... bez sprzêtu i odpowiednich warunków mo¿esz co najwy¿ej udawaæ ¿e co¶ robisz dobrze .... np udawaæ malowanie ... jak ka¿dy durny gównozjad epatuj±cy bied± i wmawiaj±cy otoczeniu, ¿e dozna³ objawienia, a teraz jest lakiernikiem samochodowym. Mo¿esz sobie nawet zostaæ kolejnym Lackotworem .... który ma setki klientów "zadowolonych inaczej" ^^ .

Poczytaj sobie do czego prowadzi piêæ lat udawania speca lakierniczego w internecie i zarobkowe lakiernictwo prowadzone w obesranej norze gównianym awaryjnym sprzêtem z allegro. Cud ¿e pajac jeszcze ¿ycie i ma koñczyny. Poczytaj zamiast k³amaæ, ¿e od roku intensywnie czytasz posty na forum :tak: Gdyby¶ tylko przejrza³ to forum to ju¿ byæ siê powstrzyma³ od pisania takiego postu .... To zawsze koñczy siê tak samo. Dureñ zdycha w mêczarniach ^^ .

karol93 napisa³/a:
Ka¿dy ma prawo do swojego zdania,

Kompletnie ocip ia³e¶ ^^ ..... Porypa³y ci siê portale ch³opczyku. Na ten czasami zagl±da jaki¶ specjalista i poddaje ocenie wypisywane przez dzieciaki i zdeklarowanych gównozjadów durnoty. np takie :

karol93 napisa³/a:
... to na czym pracuje to tylko i wylacznie jego sprawa. i nie wazne czy filtr to pampers, a pistolet to chinczyk za 100pln, liczy sie to jak sie tego uzywa i przedewszystkim zadowolenie klienta. dlatego uwazam ze jezeli ktos nie posiada sprzetu za tysiace pln, to nie znaczy ze nalezy tego kogos zrownywac z blotem. pozdrawiam:)

Nikt nie zamknie pedofila w pie rdlu dlatego, ¿e siê cichaczem onanizuj przed kompem w domu ... Pójdzie zboczek siedzieæ jak publicznie powie ¿e to robi .... :x: ... albo gorzej faktycznie to zrobi i kto¶ to zobaczy. Wtedy trafi do celi je¿eli wcze¶niej go kto¶ nie zat³ucze kamieniem :tak:

Jak nie masz sprzêtu i robisz sobie jak ci siê podoba ... to trzymaj paluchy z dala od klawiatury ... a jak ju¿ nie mo¿esz wytrzymaæ to te rewelacje o skuteczno¶ci technologicznej tanich bubli i to swoje przekonanie wyssane czarnej dupy niewiedzy i krainy gównem i moczem pachn±cej zachowaj ³askawie dla siebie. Kiedy¶ to zrozumiesz bo takich "zbulwersowanych" i oburzonych jak TY dzieciaków to by³ ju¿ tu mendel.

Jedni siê irytowali inni mi wygra¿ali jeszcze inni pisali chamskie posty .... Co z tego ? ^^ Ja nadal siê znam na tej bran¿y doskonale i w ka¿dym szczególe i wiem co jest OK a co jest gównozjadztwem .... oni - zdeklarowane gównozjady i durnie lakiernicze nadal wal± syf w obesranych norach, marzn± zim±, poprawiaj± babole i b³êdy, kupuj± pastê polersk± na kieliszki, papier do polerowania po pó³ arkusza, bazê w setkach, zarabiaj± miesiêcznie mniej ni¿ na zasi³ku z UP ( i to na czarno ) u¿ywaj± tanich produktów przemys³owych, pistoletów za 100 z³ i ¿yj± .... durn± nadziej±, ¿e co¶ siê zmieni w ich ¿yciu za kilka .... set lat ^^ .

Zapamiêtaj sobie dziecinko profesorsk± radê skoro ani rodzice ani szko³a ani ¿ycie ciê tego nie nauczy³o :

Przesi±kniesz sposobem my¶lenia gównozjada .... nigdy z tego nie wyjdziesz. Zawsze do ostatniego tchnienia bêdziesz gównozjadem w ka¿dej dziedzinie ¿ycia i zawsze bêdziesz my¶la³ jak co¶ zrobiæ taniej i zaoszczêdziæ ... zamiast jak co¶ zrobiæ doskonale i niezale¿nie od wysokich kosztów a do tego na tym doskonale zarabiaæ. Jak ciê ol¶ni ta idea, to mo¿e napiszesz jaki¶ m±dry post na tym forum i przestaniesz szerzyæ buraczany idealizm durnego biednego nieudacznika wmawiaj±cego sobie g³upotê - ¿e ciê¿k± prac± dojdziesz do sukcesu. :x: Doro¶nij ch³opcze, doro¶nij :tak:

Lackdoctor 
Wys³any: 2013-11-02, 11:26   
0
UP DOWN

PROJEKTER napisa³/a:
gównianym awaryjnym sprzêtem z allegro.

Przestañ klamaæ, bo kto Ci w to uwierzy a takim pie*przeniem tylko wszczynasz kwasy na forum.
PROJEKTER napisa³/a:
zamiast k³amaæ,
we¼ siê za robotê, swoja konkubinê przytul czasem ^^ ^^ ^^ , bo to Tobie w ¿yciu co¶ nie wysz³o,,, poza dupskiem, wiêc we¼ siê za swój ogródek a nie taplaj ³apsk w oborniku i nie rzucaj w kolo z nadziej± ¿e do kogo¶ sie przyklei.

PROJEKTER
Wys³any: 2013-11-02, 13:27   
0
UP DOWN

^^ durna ³ysa pa³a ... jeszcze dycha :x:

gugun 
Wys³any: 2013-11-02, 21:12   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
i co,by³o mordobicie :?: :D czy tylko by³e¶ w interesach modulara postawiæ ? ^^

Lackdoctor 
Wys³any: 2013-11-02, 21:51   
0
UP DOWN

Cytat:

i co,by³o mordobicie

Gdyby by³o to by Rebeka logowa³a siê z adresu ZOZ Rawicz. ^^ ^^ ^^

gugun 
Wys³any: 2013-11-02, 22:31   
0
UP DOWN

eeeeeeeeeeeeeeee,a ju¿ my¶la³em ^^ a tu kolejne cenzura cenzura ^^ chyba ¿e naprawde a¿ tak ciê¿ko do cb trafiæ :?: mo¿e b³±dzi i cie szuka od po³udnia,albo planuje jaki¶ nocny zamach...kto wie ;) tyyy a mo¿e mu dychy na flache poprostu brakowa³o i glo¶no my¶la³ ^^ ^^ ^^ ^^

PROJEKTER
Wys³any: 2013-11-03, 08:55   
0
UP DOWN

By³em tylko w interesach. Ale teraz mam sta³e nadzory w Lesznie to pewnie móg³bym którego¶ dnia siê bujn±æ do ³ysej pa³y i oklepaæ mu pyszczyd³o. ;) Tylko to zawsze w realu jest problem ... kopniesz gówno i siê przyklei do podeszwy... ^^ .

Lepiej podjechaæ cykn±æ kilka fotek za p³ota i z najwiêksz± przyjemno¶ci± "sprzedaæ" "¶winie" "rze¼nikom". I tak zrobiê :tak: ... Król gównozjadów stanie siê przyk³adem z przys³owiow± kropk± nad "i" :cool:

soraj 
Wys³any: 2013-11-07, 23:28   
0
UP DOWN
Tomek

Sk±d: Poddêbice
Ostra jazda .Temat w³a¶ciwie mnie nie interesuje ,ale czytam jak dobr± ksia¿ke. To forum wci±ga jak krymina³, dawajcie dalej . Na razie w moim przekonaniu zdecydowanie kolega Projekter wygrywa .Pozdrawiam

gugun 
Wys³any: 2013-11-08, 19:34   
0
UP DOWN

soraj napisa³/a:
.Temat w³a¶ciwie mnie nie interesuje
to ki uj sie wypowiadasz??? od czytania ksi±zek jest biblioteka....tez pozdrawiam

soraj 
Wys³any: 2013-11-09, 12:56   
0
UP DOWN
Tomek

Sk±d: Poddêbice
bo to jest forum i wypada sie wypowiadaæ - specjalisto od lakierów

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów