Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
dumel
Wysłany: 2013-08-18, 16:39   Co kupiĂŚ na warsztat?
0
UP DOWN

czeœÌ. jakiego producenta mieszalnik kupiÌ ¿eby by³y bazy i akryle? dzwoni³em po paru przedstawicielach i tak mi zryli g³owê, ¿e sam ju¿ nie wiem co kupiÌ. mam warsztat mechaniczny i otworzy³em lakiernie. cena nie jest najwa¿niejsza. bardziej chodzi mi o jakoœÌ.
chocia¿ na forum jestem nowy, to czytam je od pó³ roku. od razu dziêkuje za wpisy Panom z du¿ym ego, takim którzy bêd¹ uczyÌ mnie jak robiÌ interesy, i wizjonerom którzy ska¿¹ mnie na bankructwo.
reszcie dziĂŞkujje za pomoc i pozdrowionka

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-08-18, 17:06   
0
UP DOWN

dumel napisał/a:
od razu dziêkuje za wpisy Panom z du¿ym ego, takim którzy bêd¹ uczyÌ mnie jak robiÌ interesy, i wizjonerom którzy ska¿¹ mnie na bankructwo.

Inaczej.... Projekter ?

Ale wracajac do sedna... gdyby mi byÂło dane wybieraĂŚ mieszalnik z ktĂłrym by kolorysta nie musiaÂł walczyĂŚ to tylko ten.
http://www.de-beer.com/pl/

Dodatkowym plusem jest umiarkowana cena detalu, co bedzie wymiernym czynnikiem przyciÂągajacym klientĂłw.

No-limit
Wysłany: 2013-08-19, 11:41   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:
gdyby mi byÂło dane wybieraĂŚ mieszalnik z ktĂłrym by kolorysta nie musiaÂł walczyĂŚ

:shock: :shock: :shock:
Lackdoctor napisał/a:
Dodatkowym plusem jest umiarkowana cena detalu, co bedzie wymiernym czynnikiem przyciÂągajacym klientĂłw

Klienta nie interesuje cena detaliczna lakieru jaki byÂł zaaplikowany na jego samochodzie,a cena za usÂługĂŞ.
Wracaj¹c do tematu,wybierz mieszalnik z górnej pó³ki.Mieszalniki taùsze maj¹ pewne ograniczenia zwi¹zane z pigmentacj¹ i narzêdziami kolorystycznymi.

KK 
Wysłany: 2013-08-19, 20:36   
0
UP DOWN

Takie, aby moÂżna byÂło lakiery na motocykle dobieraĂŚ.

lakierok 
Wysłany: 2013-08-19, 23:38   
0
UP DOWN

KK napisał/a:

http://ceb.nexaautocolor.com/pl - przemyÂśl tÂą firmĂŞ , skÂąd jesteÂś ?

Frostt.pl

KK 
Wysłany: 2013-08-20, 00:05   
0
UP DOWN

Mi nie potrzebny mieszalnik.

No-limit
Wysłany: 2013-08-24, 10:06   
0
UP DOWN

KK napisał/a:

Standox,Spies Hecker.

dumel
Wysłany: 2013-09-01, 20:33   
0
UP DOWN

No nie pomogliÂście za bardzo :nie:

No-limit
Wysłany: 2013-09-02, 09:47   
0
UP DOWN

Ja mam mieszalnik DP i APP jako dodatkowy.
DP to systemy Âżywiczno pigmentowe.Te same pigmenty stosowane sÂą w bazach i akrylach.Po prostu dodajesz odpowiednie Âżywice.W konwencji dostĂŞpne sÂą dwa systemy bazowe lini CENTARI i trzy systemy akrylowe.Dodatkowo dostĂŞpna jest linia lakierĂłw przemysÂłowych/sam. ciĂŞÂżarowe,maszyny budowlane,rolnicze,samoloty,Âłodzie/ IMRON,ktĂłra obejmuje trzy systemy do ktĂłrych stosuje siĂŞ te same pigmenty,ale dla jasnoÂści,to nie te same pigmenty co do lini CENTARI.Pigmenty z tej lini stosuje siĂŞ rĂłwniÂż do lini PERCOTOP niedawno wprowadzonej,jest to taĂąsza linia przemysÂłowa,w ktĂłrej dostĂŞpne sÂą Âżywice poliuretanowe i akrylowe.

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2013-09-23, 09:17   
0
UP DOWN

Polecam Base R-M a akryle z Debeera lub APP.

matmatowy
Wysłany: 2013-10-11, 10:21   
0
UP DOWN

jeœli chcesz robiÌ p³ynnie, a najwa¿niejsze bez problemowo weŸ standoxa linie standoblue..sam na takiej pracujê, nie ma problemów...jakoœÌ jest bardzo wysoka.
jeÂśli masz jakieÂś pytania pytaj, wczeÂśniej pracowaÂłem na ppg ktĂłry cenowo wychodzi droÂżej. tak naprawde systemy z gornej poÂłki sa podobne jakoÂściowo, ale chcesz mieĂŚ spokĂłj weÂź standoxa, dokÂładajÂą zarzÂądzanie gospodarkÂą magazynowÂą i widzisz wszystko kiedy co i jak na czym robiÂł, ile poszÂło materiaÂłu, ile brakuje.. sÂą kody kreskowe ..masz podglÂąd na lakiernikĂłw czy czegoÂś ktoÂś nie wynosi...dla mnie Âświetnie. bo mogĂŞ kontrolowaĂŚ lakiernie i nie ma bokĂłw.. polecam Mat

lakierok 
Wysłany: 2013-10-12, 00:25   
0
UP DOWN

matmatowy napisał/a:
jeœli chcesz robiÌ p³ynnie, a najwa¿niejsze bez problemowo weŸ standoxa linie standoblue..sam na takiej pracujê, nie ma problemów...jakoœÌ jest bardzo wysoka.
jeÂśli masz jakieÂś pytania pytaj, wczeÂśniej pracowaÂłem na ppg ktĂłry cenowo wychodzi droÂżej. tak naprawde systemy z gornej poÂłki sa podobne jakoÂściowo, ale chcesz mieĂŚ spokĂłj weÂź standoxa, dokÂładajÂą zarzÂądzanie gospodarkÂą magazynowÂą i widzisz wszystko kiedy co i jak na czym robiÂł, ile poszÂło materiaÂłu, ile brakuje.. sÂą kody kreskowe ..masz podglÂąd na lakiernikĂłw czy czegoÂś ktoÂś nie wynosi...dla mnie Âświetnie. bo mogĂŞ kontrolowaĂŚ lakiernie i nie ma bokĂłw.. polecam Mat

tak z ciekawoÂści , jak wychodzi cenowo , albo po ile sprzedajesz litr bazy np. merc 744 czy vw LB5N

Frostt.pl

Miki
Wysłany: 2013-10-12, 08:01   
0
UP DOWN

To nie jest mieszalnik na sklep. Rozbie¿noœÌ cenowa w nowej wodzie jest od 300 do 900z³ za litr(ceny wyjœciowej) w zale¿noœci od grupy cenowej.

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2013-10-12, 15:36   
0
UP DOWN

Najtaùszy z górnej pó³ki jest chyba R-M. Ja porównywa³em ceny i nawet Max Mayer wyszed³by mnie dro¿ej. Niewiele - ale dro¿ej.
Kolorystyka nie ma Âżadnego problemu z autami z tzw. oryginalnym lakierem. Wchodzi prawie wszystko. Ale wczoraj za to, pierwszy raz zdarzyÂło mi siĂŞ, Âże po natrysku kolor byÂł inny niÂż fiszka.
To tak jakby trafiĂŚ w totka :D

barkley3434
Wysłany: 2013-10-12, 20:17   
0
UP DOWN

"trzeÂźwy inaczej" a o jakim mieszalniku mĂłwisz?

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2013-10-13, 11:23   
0
UP DOWN

R-M RM odpowiednik Glasurita.

maykel
Wysłany: 2013-10-13, 13:22   
0
UP DOWN

trzeÂźwy inaczej napisał/a:

To zaleÂży od kogo weÂźmiesz i po jakich rabatach , dla mnie najtaniej wychodziÂł Autocolor ( i jak kiedyÂś dogadywaÂłem siĂŞ to podobno " nieÂźle wychodziÂł DP") a najdroÂżej Glasurit.

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2013-10-13, 13:31   
0
UP DOWN

Autocolor na oryginalnej Âżywicy? Mieszalnik DP ma mĂłj klient wiĂŞc wiem ile kosztuje dany kolor i wychodzi mega droÂżej niÂż R-M. Glasurit jest droÂższy od R-M, a w mojej ocenie to ten sam system co R-M.

tofik 
Wysłany: 2013-10-13, 15:14   
0
UP DOWN

dumel napisał/a:
czeœÌ. jakiego producenta mieszalnik kupiÌ ¿eby by³y bazy i akryle? dzwoni³em po paru przedstawicielach i tak mi zryli g³owê, ¿e sam ju¿ nie wiem co kupiÌ. mam warsztat mechaniczny i otworzy³em lakiernie. cena nie jest najwa¿niejsza. bardziej chodzi mi o jakoœÌ.
chocia¿ na forum jestem nowy, to czytam je od pó³ roku. od razu dziêkuje za wpisy Panom z du¿ym ego, takim którzy bêd¹ uczyÌ mnie jak robiÌ interesy, i wizjonerom którzy ska¿¹ mnie na bankructwo.

Polecam Nexa Autocolor zarówno wodê jak i konwencjê. Je¿eli chodzi o konwencjê to masz wszystko to o co pytasz, czyli akryle, kolorki dwuwarstwowe, metale, per³y, xyraliki i receptury na kolorki motocyklowe. Wsad podstawowy przy gotówce jak siê dogadasz mo¿esz wyrwaÌ za 11 tyœ netto bez limitów z umow¹ na 5 lat. Dodatkowo mo¿esz sobie wzi¹Ì wodê, która nic nie kosztuje - tylko umowa, ¿e bêdziesz pracowa³ na tym systemie.
PowinieneÂś byĂŚ zadowolony z jakoÂści i pasowalnoÂści kolorĂłw.

Co do tego czy ten system jest drogi czy te¿ œrednio drogi w stosunku do innych systemów marki premium to tylko i wy³¹cznie na zasadzie testu. Ten sam element i ta sama technologia w tych samych warunkach. Wa¿ysz i zapisujesz czego i ile zu¿y³eœ materia³ów przy ka¿dym testowanym systemie np. do polakierowania maski. PóŸniej wszystkie materia³y zu¿yte wyceniasz i otrzymasz wtedy realna odpowiedŸ na to który system lakierniczy jest najbardziej atrakcyjny cenowo.
MĂłwienie, Âże ten czy inny system mieszalnikowy jest droÂższy czy teÂż taĂąszy bez caÂłej otoczki wszystkich dodatkĂłw ktĂłre sÂą w kaÂżdym systemie jest maÂło wiarygodne.
Wystarczy tutaj tylko przytoczyÌ jak wygl¹daj¹ pokazy w profesjonalnych warsztatach gdzie marki premium bija siê o to aby wejœÌ do klienta. Tam nie prezentuje siê samego systemu kolorystycznego, tylko pe³n¹ technologiê z ca³¹ gam¹ produktów lakierniczych które wystêpuj¹ w danym systemie. PamiêtaÌ nale¿y, ¿e w³aœnie to co zastosowaliœmy pod kolor decyduje o tym ile musimy go zu¿yÌ do tego aby polakierowaÌ dany element.

WaÂżnÂą sprawÂą przy decydowaniu sie na konkretny system lakierniczy, jest to czy moÂżesz liczyĂŚ na szkolenia, czy technik z danej firmy zawsze bĂŞdzie ciĂŞ wspieraÂł, jak bĂŞdzie wyglÂądaÂło wsparcie kolorystyczne ze strony koncernu, jak czĂŞsto bĂŞdzie aktualizowana baza kolorĂłw nowych, czy wzorniki ktĂłre dostaniesz bĂŞdÂą miaÂły kolory na auta sprzed 2000 roku itd.

MoÂże wystarczy bo trochĂŞ siĂŞ rozpisaÂłem.
Kolego jak bĂŞdziesz miaÂł jakieÂś pytania to wal ÂśmiaÂło, postaram siĂŞ pomĂłc.

lakierok 
Wysłany: 2013-10-13, 15:20   
0
UP DOWN

maykel napisał/a:

To zaleÂży od kogo weÂźmiesz i po jakich rabatach , dla mnie najtaniej wychodziÂł Autocolor ( i jak kiedyÂś dogadywaÂłem siĂŞ to podobno " nieÂźle wychodziÂł DP") a najdroÂżej Glasurit.

dok³adnie, zale¿y po jakich rabatach i od koloru, bo w danej recepturze mo¿e byÌ inna iloœÌ pere³ czy xyrala,

fakt Âże podobno grupa DP poszÂła mocno w gĂłrĂŞ ale ile dokÂładnie nie wiem.

[ Dodano: 2013-10-13, 16:32 ]
Autocolor na oryginalnej Âżywicy?

a dlaczego nie na oryginalnej ? to moÂżna jeszcze dodaĂŚ ze Autocolor to jest rozcieĂączany 1:1 tak jak PPG

RM ma super colorbox i to bez dyskusji, bije innych na Âłeb, ale czy jest taĂąszy tego nie wiem , ale skoro tak piszesz to moÂże tak byĂŚ . ;)

Frostt.pl

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2013-10-13, 16:03   
0
UP DOWN

Autocolor to dobry wybór tyle, ¿e w przypadku mieszania na podrobionej ¿ywicy! Zanim kupi³em R-M, chcia³em kupiÌ Autocolor. Dosta³em symulacjê cen poszczególnych kolorów i wygl¹da³a doœÌ interesuj¹co. Okaza³o siê jednak, ¿e symulacja cen obejmowa³a podrabian¹ ¿ywicê.
KoleÂś z homotatuaÂżem na bicepsie, przekonywaÂł mnie, Âże majÂą sprawdzonÂą ÂżywicĂŞ, robiÂą na niej od lat itd.
Cena lakieru na oryginalnej Âżywicy, juÂż tak interesujÂąca nie byÂła.
PrzeanalizowaÂłem ceny Autocoloru, PPG, R-M, Glasurit, SH, Standox,DP.
R-M nie wychodzi mnie droÂżej niÂż o klasĂŞ niÂższy Max Mayer. Wychodzi nawet taniej niÂż Autocolor na "beÂłtanej" Âżywicy.
W R-M receptury s¹ te¿ na stare auta, ale w wiêkszoœci nie ma ich w kolorboxie, wiêc jest to niedogodnoœÌ. Ja dokupi³em u¿ywany starszy kolorbox, i œmigamy kolory od 1990 roku.
Z g³ównych zalet:
- znakomita kolorystyka
- doskonale dopracowane receptury.
- mocne krycie. W wiĂŞkszoÂści kolorĂłw tÂło nie ma znaczenia.
- skÂładajÂąc reklamacjĂŞ, dostaniesz odpowiedÂź oraz gratyfikacjĂŞ strat.
- niska cena w stosunku do jakoÂści
- dobre dodatki
Minus:
- drogie dodatki
- brak wsparcia technicznego
- gÂłoÂśna praca szafy

tofik 
Wysłany: 2013-10-13, 18:04   
0
UP DOWN

Autocolor to dobry wybĂłr tyle, Âże w przypadku mieszania na podrobionej Âżywicy

Rozumiem, Âże przez pryzmat podrabianej Âżywicy patrzymy na cenĂŞ koloru, bo jeÂżeli chodzi o kolorystykĂŞ to jest wrĂŞcz odwrotnie.
W systemie Nexa Autocolor mamy cztery Âżywice(nie bĂŞdĂŞ tutaj tÂłumaczyÂł co i do czego bo to za duÂżo pisania) i stosujÂąc tutaj zamienniki trzeba siĂŞ liczyĂŚ z tym, Âże zapewne bĂŞdziemy mieĂŚ problemy kolorystyczne i problemy z reklamacjami powÂłok lakierniczych jakie zostaÂły uzyskane przy uÂżyciu kolorĂłw zrobionych na nieoryginalnych Âżywicach.
Nie rozumiem dlaczego ludzie decyduj¹ siê na system marki premium, kalecz¹ go poprzez stosowanie podróbek. Lepiej wzi¹Ì coœ ze œredniej pó³ki i porabiaÌ na oryginalnych dodatkach.

R-M nie wychodzi mnie droÂżej niÂż o klasĂŞ niÂższy Max Mayer. Wychodzi nawet taniej niÂż Autocolor na "beÂłtanej" Âżywicy.

Mam tutaj pytanko, o ktĂłrÂą beÂłtanÂą ÂżywicĂŞ chodzi, bo jak wczeÂśniej napisaÂłem, sÂą cztery?

Minus:
- drogie dodatki
- gÂłoÂśna praca szafy

Brak zainteresowania dystrybutora R-M objawiajÂącego siĂŞ olewaniem klienta jeÂżeli chodzi o wsparcie techniczne, skÂłania do tego aby decydowaĂŚ siĂŞ na inny system marki premium gdzie pomoc techniczna to rzecz normalna.

barkley3434
Wysłany: 2013-10-13, 19:29   
0
UP DOWN

hm... mam szafê R-M i z³ego s³owa nie powiem. Faktycznie mia³em problem z kolorami bo na dzien dobry dosta³em tylko "colomaster 3" ale po kilku interwencjach otrzyma³em "colormaster 2" i teraz mam œwiêty spokój . Kolorystyka - zajebista !!!! Jesli klient wchodzi i ma numer to na dzien dobry podchodzê do R-M i leje , jeœli numeru brak biorê spektro i strzelam wówczas robiê z Lesonala lub Dyny . Jeœli chodzi o wsparcie techniczne R-M jest na bardzo doskona³ym poziomie i jeszcze nigdy nie mia³em problemów. Jeœli narzekacie na wsparcie R-M to zapraszam do wspó³pracy z Akzo to dopiero zobaczycie - idzie sie poci¹Ì !!!!

maykel
Wysłany: 2013-10-13, 19:36   
0
UP DOWN

Cena koloru zaleÂży od dostawcy i jaki dostanie rabat , lub na jakich warunkach podpisze umowĂŞ.
Jak ktoÂś jest przedstawicielem danej firmy X to na pewno bĂŞdzie mĂłwiÂł, Âże jest taĂąszy od firmy Y. Najlepszym rozwiÂązaniem jest podanie cen kilku kolorĂłw na danym narzucie.
Mo¿e do dyskusji do³¹czy siê jeszcze ktoœ inny, kto pracuje na innych systemach ? :)

Co Wy Panowie na to ?

ProponujĂŞ narzut 30% od cen zakupu i jakieÂś kolory ? Te, o ktĂłrych wczeÂśniej w temacie byÂło pisane, lub jakiekolwiek inne :)

mercedes 744
vw LB5N
citroen EKQD

tofik 
Wysłany: 2013-10-13, 19:42   
0
UP DOWN

W R-M receptury s¹ te¿ na stare auta, ale w wiêkszoœci nie ma ich w kolorboxie, wiêc jest to niedogodnoœÌ. Ja dokupi³em u¿ywany starszy kolorbox, i œmigamy kolory od 1990 roku.
Z g³ównych zalet:
- znakomita kolorystyka
- doskonale dopracowane receptury.
- mocne krycie. W wiĂŞkszoÂści kolorĂłw tÂło nie ma znaczenia.
- skÂładajÂąc reklamacjĂŞ, dostaniesz odpowiedÂź oraz gratyfikacjĂŞ strat.
- niska cena w stosunku do jakoÂści
- dobre dodatki
Minus:
- drogie dodatki
- gÂłoÂśna praca szafy

barkley3434 napisał/a:
JeÂśli chodzi o wsparcie techniczne R-M jest na bardzo doskonaÂłym poziomie i jeszcze nigdy nie miaÂłem problemĂłw.

To jak to w koĂącu jest z tÂą opiekÂą technicznÂą ze strony firmy R-M ?

barkley3434
Wysłany: 2013-10-13, 19:54   
0
UP DOWN

hm... moÂże to uzaleÂżnione od regionu ale ja jestem w zachodniopomorskim i naprawdĂŞ jestem bardzo dobrze z opieki technicznej R-M

[ Dodano: 2013-10-13, 21:07 ]
db744
dyna-160 zÂł
lesonal- 240 zÂł
r-m 270 zÂł
lb5n
dyna 160 zÂł
lesonal- 240 zÂł
r-m -350 zÂł
ekqd
dyna-160
lesonal-240
r-m 350

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2013-10-13, 20:11   
0
UP DOWN

Mnie wsparcia technicznego nikt nigdy nie zaoferowaÂł, ale nie sprzedajĂŞ dodatkĂłw R-M wiĂŞc w sumie nie zaleÂży mi na tym. MoÂżliwe , Âże jak ktoÂś poprosi to takie wsparcie dostanie.

Natomiast szkoleĂą po kolorystyce nie ma, i to jest fakt. Z drugiej strony, w przypadku tego systemu akurat, mnie zbytnio potrzebne one nie sÂą. Robimy na R-M tylko to co nie wchodzi zbytnio w DeBeer.

Co do be³tanych ¿ywic, to moje zdanie jest takie, ¿e jak przychodzi klient i kupuje lakier Autocolor, to p³aci za lakier Autocolor, a nie pigmenty Autocolor i ¿ywice No Name. Nie wiem któr¹ ¿ywicê siê podmienia, bo nie zag³êbia³em siê w temat.

tofik 
Wysłany: 2013-10-13, 20:20   
0
UP DOWN

Cytat:
Co do be³tanych ¿ywic, to moje zdanie jest takie, ¿e jak przychodzi klient i kupuje lakier Autocolor, to p³aci za lakier Autocolor, a nie pigmenty Autocolor i ¿ywice No Name. Nie wiem któr¹ ¿ywicê siê podmienia, bo nie zag³êbia³em siê w temat.

MoÂżna podmieniĂŚ wszystkie, tylko pytanie po co?

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2013-10-13, 20:30   
0
UP DOWN

Temat Âżywic w Autocolor jest dla mnie zamkniĂŞty. KupiÂłem inny system, taĂąszy, bardzo dobry kolorystycznie i mogĂŞ patrzeĂŚ w oczy klientowi jak podajĂŞ mu lakier przez ladĂŞ. Nie istotne jest dla mnie ktĂłre Âżywice siĂŞ podmienia, kiedy i po co. Cena oryginalnej mieszaniny nie byÂła dla mnie atrakcyjna i kupiÂłem inny system. Nie sÂądzĂŞ, Âże gorszy.

lakierok 
Wysłany: 2013-10-13, 21:22   
0
UP DOWN

[quote="barkley3434"]hm... moÂże to uzaleÂżnione od regionu ale ja jestem w zachodniopomorskim i naprawdĂŞ jestem bardzo dobrze z opieki technicznej R-M

[ Dodano: 2013-10-13, 21:07 ]
db744
dyna-160 zÂł
lesonal- 240 zÂł
r-m 270 zÂł
lb5n
dyna 160 zÂł
lesonal- 240 zÂł
r-m -350 zÂł
ekqd
dyna-160
lesonal-240
r-m 350[/quote

Ja napiszĂŞ jutro , ale jak robiÂłem to pÂłaciÂłem taniej tego RM

Frostt.pl

maykel
Wysłany: 2013-10-13, 21:35   
0
UP DOWN

WidzĂŞ, Âże co niektĂłrzy nie chcÂą ujawniĂŚ swoich tanich systemĂłw, a szkoda bo sÂą przecieÂż anonimowi, a moÂże komuÂś siĂŞ to przyda.

Jak na razie duÂżo gadania, a maÂło faktĂłw. Ja coÂś szukam, wiĂŞc moÂże mi siĂŞ przyda coÂś z tego tematu.

pozd.

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2013-10-13, 22:12   
0
UP DOWN

maykel napisał/a:
WidzĂŞ, Âże co niektĂłrzy nie chcÂą ujawniĂŚ swoich tanich systemĂłw, a szkoda bo sÂą przecieÂż anonimowi, a moÂże komuÂś siĂŞ to przyda.

Jak na razie duÂżo gadania, a maÂło faktĂłw. Ja coÂś szukam, wiĂŞc moÂże mi siĂŞ przyda coÂś z tego tematu.

pozd.

Nie irytuj siĂŞ. Pewne informacje to tajemnica handlowa. Przynajmniej dla mnie. ja nie jestem tu do koĂąca anonimowy. Czego szukasz? MoÂże naprowadzimy CiĂŞ na konkretny system a zapytanie zÂłoÂżysz do dystrybutora.

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-10-13, 22:41   
0
UP DOWN

Robimy na R-M tylko to co nie wchodzi zbytnio w DeBeer.

maykel napisał/a:
WidzĂŞ, Âże co niektĂłrzy nie chcÂą ujawniĂŚ swoich tanich systemĂłw,

MoÂże naprowadzimy CiĂŞ na konkretny system

DeBeer. :spoko: :spoko: :spoko:

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2013-10-13, 22:47   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:
Robimy na R-M tylko to co nie wchodzi zbytnio w DeBeer.

maykel napisał/a:
WidzĂŞ, Âże co niektĂłrzy nie chcÂą ujawniĂŚ swoich tanich systemĂłw,

MoÂże naprowadzimy CiĂŞ na konkretny system

DeBeer. :spoko: :spoko: :spoko:

DeBeer nie jest najlepszym rozwiÂązaniem na warsztat. To dobry system, ale nie wszystkie kolory maja fiszki, i nie wszystkie fiszki pasujÂą. Na warsztacie nie ma kolorysty, wiĂŞc z zaÂłoÂżenia potrzebny jest system gdzie korekta bĂŞdzie najmniejsza.

wro-lak.pl 
Wysłany: 2013-10-14, 22:41   Re: Co kupiĂŚ na warsztat?
0
UP DOWN

dumel napisał/a:

Witam, wrzucĂŞ parĂŞ ÂświeÂżych info o mieszalniku konwencjonalnym 2K AUTOCOLOR.
Po pierwsze, jeÂśli szukacie taniej bazy do wszystkiego, aby coÂś pochlapaĂŚ to na bank siĂŞ zawiedziecie.

AUTOCOLOR to kompromis pomiĂŞdzy jakoÂściÂą a cenÂą. Dla tych co juÂż zrozumieli, Âże lepiej kupiĂŚ setkĂŞ prawdziwej bazy 1:1 niÂż dwieÂście taniochy. TÂą setkÂą wiĂŞcej zdziaÂłasz niÂż Ci siĂŞ wydajĂŞ. Prosty rachunek np. setka LA7W na mieszalni dla klienta kosztujĂŞ 22zÂł, nawet jeÂśli wygrzebiesz jakiÂś tani mieszalnik 2:1 za 15zÂł za setĂŞ to i tak musisz kupiĂŚ tego dwieÂście na element.
Szybko liczymy i wychodzi 30 zeta. T¹ taùsza baz¹ siê namêczysz, wydasz wiêcej, stracisz wiêcej czasu a efekt taki sam. Tylko, ¿e jesteœ 8z³³ w plecy:)
A co najwa¿niejsze przychodzisz do mnie po roku domieszaÌ ten sam lakier na ten sam element bo ju¿ zd¹¿y³ siê pogi¹Ì i powtarzalnoœÌ masz blisk¹ 100%.
Masz pewnoœÌ ¿e odcieù koloru bêdzie taki sam. No dobra ju¿ siê nachwali³em.

Teraz wady;) FISZKI, wzorniki w niektórych przypadkach nieznacznie ró¿ni¹ siê od tego co znajdziesz w kubku. Problemy siê zaczynaj¹ jak w kolorze jest w ..... DU¯O per³y b¹dŸ xyralicu. Ale spokojnie nie s¹ to jakieœ dramatyczne ró¿nice, chwilka zabawy z dobarwieniem i jest GIT.

W sumie wyposaÂżajÂąc siĂŞ w mieszalnik 2k AUTOCOLORU:
1. Pracujesz na wysokiej jakoÂści materiale
2. ZuÂżywasz mniej towaru na element
3. Masz powtarzalnoœÌ kolorów
4. Mieszalnik zawsze wstawia centrala PPG, wiĂŞc dysponujesz peÂłnÂą opiekÂą technicznÂą i kolorystycznÂą.
5. Dostajesz niezÂły rabat na pigmenty przy niewielkich obrotach. JesteÂś w stanie obniÂżyĂŚ cenĂŞ dla siebie spokojnie poniÂżej 20zÂł za setkĂŞ np. LA7W
6. Dodatkowo masz mo¿liwoœÌ umieszania wszystkich AKRYLI z tego samego mieszalnika
7. Cena mieszalnika z peÂłnym wkÂładem bez Âżadnych zobowiÂązujÂących umĂłw obrotowych ok. 14.000zÂł brutto

Dobra, skoĂączyÂłem;) WiĂŞcej info pod tel. 533-21-20-99

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2013-10-17, 21:08   Re: Co kupiĂŚ na warsztat?
0
UP DOWN

wro-lak.pl napisał/a:
dumel napisał/a:

Witam, wrzucĂŞ parĂŞ ÂświeÂżych info o mieszalniku konwencjonalnym 2K AUTOCOLOR.
Po pierwsze, jeÂśli szukacie taniej bazy do wszystkiego, aby coÂś pochlapaĂŚ to na bank siĂŞ zawiedziecie.

AUTOCOLOR to kompromis pomiĂŞdzy jakoÂściÂą a cenÂą. Dla tych co juÂż zrozumieli, Âże lepiej kupiĂŚ setkĂŞ prawdziwej bazy 1:1 niÂż dwieÂście taniochy. TÂą setkÂą wiĂŞcej zdziaÂłasz niÂż Ci siĂŞ wydajĂŞ. Prosty rachunek np. setka LA7W na mieszalni dla klienta kosztujĂŞ 22zÂł, nawet jeÂśli wygrzebiesz jakiÂś tani mieszalnik 2:1 za 15zÂł za setĂŞ to i tak musisz kupiĂŚ tego dwieÂście na element.
Szybko liczymy i wychodzi 30 zeta. T¹ taùsza baz¹ siê namêczysz, wydasz wiêcej, stracisz wiêcej czasu a efekt taki sam. Tylko, ¿e jesteœ 8z³³ w plecy:)
A co najwa¿niejsze przychodzisz do mnie po roku domieszaÌ ten sam lakier na ten sam element bo ju¿ zd¹¿y³ siê pogi¹Ì i powtarzalnoœÌ masz blisk¹ 100%.

Teraz wady;) FISZKI, wzorniki w niektórych przypadkach nieznacznie ró¿ni¹ siê od tego co znajdziesz w kubku. Problemy siê zaczynaj¹ jak w kolorze jest w ..... DU¯O per³y b¹dŸ xyralicu. Ale spokojnie nie s¹ to jakieœ dramatyczne ró¿nice, chwilka zabawy z dobarwieniem i jest GIT.

4. Mieszalnik zawsze wstawia centrala PPG, wiĂŞc dysponujesz peÂłnÂą opiekÂą technicznÂą i kolorystycznÂą.
5. Dostajesz niezÂły rabat na pigmenty przy niewielkich obrotach. JesteÂś w stanie obniÂżyĂŚ cenĂŞ dla siebie spokojnie poniÂżej 20zÂł za setkĂŞ np. LA7W
6. Dodatkowo masz mo¿liwoœÌ umieszania wszystkich AKRYLI z tego samego mieszalnika
7. Cena mieszalnika z peÂłnym wkÂładem bez Âżadnych zobowiÂązujÂących umĂłw obrotowych ok. 14.000zÂł brutto

SzaÂłu nie ma. Glasurit bez umowy 11500. Lepsza kolorystyka i niÂższy koszt wytworzenia lakieru.

wro-lak.pl 
Wysłany: 2013-10-19, 09:46   Re: Co kupiĂŚ na warsztat?
0
UP DOWN

wro-lak.pl napisał/a:
dumel napisał/a:

SzaÂłu nie ma. Glasurit bez umowy 11500. Lepsza kolorystyka i niÂższy koszt wytworzenia lakieru.

Nie zaprzeczĂŞ, Glasurit teÂż jest fajnym mieszalnikiem, sÂłyszaÂłem, Âże kolorki teÂż fajnie pasujÂą. Nie wiem jak tam cenowo wychodzi, bo jak wszĂŞdzie zaleÂży od rabatu jaki siĂŞ wynegocjuje. A w tych 11500zÂł to w komplecie ile litrĂłw wsadu dajÂą? Czy akryle teÂż sÂą? Czy to cena brutto? Pozdrawiam

maykel
Wysłany: 2013-10-20, 11:34   
0
UP DOWN

Nie irytuj siĂŞ. Pewne informacje to tajemnica handlowa. Przynajmniej dla mnie. ja nie jestem tu do koĂąca anonimowy. Czego szukasz? MoÂże naprowadzimy CiĂŞ na konkretny system a zapytanie zÂłoÂżysz do dystrybutora.

Nie irytuje siĂŞ :nie: ale przecieÂż jak napiszecie po ile sprzedajecie dany kolor w danym systemie to chyba nic siĂŞ nie stanie , a bynajmniej orientacyjnie , no moÂże nie piszcie na jakiej marÂży , tylko po ile sprzedajecie klientom.
A marÂża to wasza sÂłodka tajemnica :x:

moÂże mnie to teÂż pomoÂże a zastanawiam siĂŞ nad otwarciem sklepu przy warsztacie

pozd.

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2013-10-20, 15:41   
0
UP DOWN

wro-lak.pl napisał/a:
Nie zaprzeczĂŞ, Glasurit teÂż jest fajnym mieszalnikiem, sÂłyszaÂłem, Âże kolorki teÂż fajnie pasujÂą. Nie wiem jak tam cenowo wychodzi, bo jak wszĂŞdzie zaleÂży od rabatu jaki siĂŞ wynegocjuje. A w tych 11500zÂł to w komplecie ile litrĂłw wsadu dajÂą? Czy akryle teÂż sÂą? Czy to cena brutto? Pozdrawiam

PeÂłny wsad bez akryli. Cena brutto.
maykel napisał/a:
przecieÂż jak napiszecie po ile sprzedajecie dany kolor w danym systemie to chyba nic siĂŞ nie stanie , a bynajmniej orientacyjnie

DeBeer/Spectral - 180 za perÂłe
R-M 230 za perÂłe
UÂśredniamy ceny kolorĂłw. Jak trafiajÂą siĂŞ bardzo drogie kolory, wtedy cena jest indywidualnie ustalana.

lakierok 
Wysłany: 2013-10-20, 17:57   
0
UP DOWN

maykel napisał/a:

Nie irytuje siĂŞ :nie: ale przecieÂż jak napiszecie po ile sprzedajecie dany kolor w danym systemie to chyba nic siĂŞ nie stanie , a bynajmniej orientacyjnie , no moÂże nie piszcie na jakiej marÂży , tylko po ile sprzedajecie klientom.
A marÂża to wasza sÂłodka tajemnica :x:

moÂże mnie to teÂż pomoÂże a zastanawiam siĂŞ nad otwarciem sklepu przy warsztacie

pozd.

Autocolor - srebra np mercedes 744 180 zÂł
lb5n 180 zÂł
a per³a to zale¿y ile wchodzi, mo¿e wyjœÌ 210 z³ albo 270 z³ za litr

a z Mipy per³y ok 150-170 z³ zale¿y ile wchodzi , ogó³em liczê wed³ug wyliczeù programu , ale bêdê robi³ grupy cenowe,

Frostt.pl

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Systemy mieszalnikowe

Odpowiedz do tematu