Autor |
Wiadomo¶æ |
 |
juny
|
Wys³any: 2013-11-09, 20:31 Test materia³ów polerskich Brayt
|
0
|
|
|

Pomóg³: 20 razy Posty: 2384 Sk±d: Ostrów WLKP
|
Witam wszystkich.
Z racji i¿ jest do¶æ cicho o nowym systemie polerskim o nazwie Brayt, postanowi³em go przetestowaæ, prawdopodobnie do testu by nie dosz³o lecz uda³o mi siê wygraæ taki komplecik z gazetki Lakiernik.
http://lakiernik.com.pl/index.html
S± to produkty do regeneracji lakieru firmy Troton.
Za³o¿enia firmy by³y proste: nowy system ma siê opieraæ na bardzo uniwersalnej i ³atwej w pracy pasty polerskiej oraz na produktach i materia³ach uzupe³niaj±cych, w postaci mleczka, zmywacza, ¶rodka zabezpieczaj±cego, aplikatorów, ¶ciereczek, czyli wszystkiego, co jest potrzebne do uzyskania jak najlepszego efektu koñcowego. System Brayt sk³ada siê z czterech produktów.
Podstaw± jest pasta o nazwie T1.
T1 jest produktem polerskim o nowoczesnej recepturze, bardzo uniwersalnej ze wzglêdu na zawarte w niej ziarno ¶cierne. Ziarno jest bardzo drobne i wydawa³oby siê, ¿e jest to produkt wykoñczeniowy, a nie pasta polerska, do jakiej przywykli¶my.
Nastêpnym produktem, jest mleczko T2. Ten produkt s³u¿y do usuwania wszelkich drobnych defektów powierzchniowych tj. hologramów, ¶ladów po polerowaniu itp.
P³yn T3 jest bardzo uniwersalny, a jego stosowanie jest banalnie proste. Spryskujemy powierzchniê, bez konieczno¶ci zastanawiania siê czy mamy do czynienia z lakierem, szyb± z uszczelk±, czy te¿ czê¶ci± plastikow± pojazdu. Po spryskaniu rozprowadzamy i wycieramy do po³ysku. Otrzymana powierzchnia jest bardzo g³adka. Co wa¿ne, na elementach plastikowych nie pozostan± ¿adne ¶lady. Produkt ten mo¿emy równie¿ wykorzystywaæ na plastikach wewnêtrznych.
T4 to ¶rodek zabezpieczaj±cy powierzchniê lakieru, tworz±cy barierê ochronn± przed wp³ywem warunków atmosferycznych oraz chemi±, z któr± na co dzieñ musz± obcowaæ nasze pojazdy (roztwory stosowane zim± na drogach, agresywna chemia na myjniach itd.)
Specyficzna jest aplikacja produktu, poniewa¿ po na³o¿eniu musi „le¿akowaæ” minimum 30 minut, aby stworzyæ barierê ochronn±. Warstwa, która siê tworzy, zabezpiecza powierzchniê na minimum 6 miesiêcy. Najlepsze efekty uzyskamy stosuj±c do wykoñczenia polerkê orbitaln±.
Dosta³em tylko pastê T1, p³yn zmywaj±co-zabezpieczaj±cy T3 i mikrofibrê.
Producent podajê, ¿e najlepiej polerowaæ tarcz± z we³ny, bo usuwa wiêcej ni¿ twarda g±bka.
Ja natomiast do testów u¿y³em g±bki.
Pierwszy test okaza³ siê zadowalaj±cy, na pierwszym elemencie by³y du¿e ¶lady po poprzednim polerowaniu i do¶æ matowy lakier, po polerowaniu Pozosta³y minimalne ¶lady i lakier uzyska³ du¿y po³ysk.
To co uda³o mi siê dzi¶ uzyskaæ
Niestety na srebrnym lakierze ciê¿ko dostrzec efekt ale na chwilê obecn± nic innego nie mam.
Postanowi³em jeszcze zamówiæ mleczko T2. (powinno przyj¶æ we worek)
Do nastêpnego testu mam czarny samochód po pracach pseudo lakierników z mas± rys, matu, i du¿± ilo¶ci± hologramów.
Mam nadzieje ¿e test oka¿e siê pomocny i drugi test pojawi siê niebawem. |
|
 |
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-11-09, 21:33
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
Mam pytanko.
Dobre pasty polerskie ponoc likwiduj± ró¿nicê odcienia lakierowanych i nie... elementów.
http://static.pokazywarka.pl/i/2434286/351391.jpg
Czy ta pasta da radê wyrównaæ ró¿nicê pomiêdzy b³otnikiem prawym przednim i drzwiami?
Jaki "joke' ... co tam Ci nie posz³o z b³otnikiem, lakier ¶ciemni³ bazê? |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
juny
|
Wys³any: 2013-11-09, 21:49
|
0
|
|
|

|
To po prostu ¼le dobrany lakier, samochód mia³ malowane 4 drzwi, lecz nie mia³ malowanych przednich b³otników, nie by³y nawet cieniowane i z t±d ta ró¿nica kolorów. |
|
 |
KK
|
Wys³any: 2013-11-10, 00:04
|
0
|
|
|

Pomóg³: 23 razy Posty: 3347
|
Juny jeste¶ z ostrowa wlkp? |
|
|
|
 |
juny
|
Wys³any: 2013-11-10, 10:41
|
0
|
|
|

|
Tak |
|
 |
zwibel
|
Wys³any: 2013-11-10, 16:33
|
0
|
|
|
|
Napisz mi jak z "t³usto¶ci±" pasty T1 kupi³em Menzerne PG 1000 i niestety trzeba z ni± pracowaæ z wod±-zachowuje siê prawie jak Farecla-pe³no syfu wszêdzie Szukam czego¶ co bêdzie dobrze cie³o nie bêdzie potrzeba u¿ywaæ wody. |
|
|
|
 |
juny
|
Wys³any: 2013-11-10, 17:12
|
0
|
|
|