Szukaj FAQ Album

Przesunięty przez: Tech 2009-04-25, 16:42
Autor Wiadomość
krzysiek124
Wysłany: 2008-06-07, 18:27   usowanie "bata" podczas lakierowania
0
UP DOWN

Dzis malowalem blotniki do Renowki, jeden wyszedl bardzo fajnie, a drugi przedobzylem i zrobila sie "firanka". Postanowilem zaryzykowac i "dolac" troche klaru na ta firanke... zaowazylem ze firana zaczela znikac.. dolewalem... czekalem... dolewalem... i znikla... niestety skutkiem ubocznym byl taki efekt, ze klar zaczal niemalze kapac z dolnych rantow blotnika.. :lol: troche pozbieralem tego nadmiaru klaru paluszkiem... i moje pytanie - czy taka technika jest przez kogos stosowana, czy moze zamiast "dolewac" klaru, powinienem jakims rozcienczalnikiem polewac miejsce z firanka???

pozdrawiam

rbfm 
Wysłany: 2008-06-07, 18:31   
0
UP DOWN

w przypadku vhs-a jest to niedopuszczalne. po prostu bardzo on gazuje./ jesli ty miales mocno rozcienczony bezbarwny to tez jest due prawdopodobienstwo ze wygazuje a wtedy cala robota do dupy.

szybki bil
Wysłany: 2008-06-07, 21:00   
0
UP DOWN

ZastosowaÂłeÂś tz " zlewanie bata" no i dobrze szczegĂłlnie gdy zaciek powstaÂł na dolnej czĂŞÂści lakierowanego elemĂŞtu.

krzysiek124
Wysłany: 2008-06-07, 22:32   
0
UP DOWN

rbfm napisał/a:
w przypadku vhs-a jest to niedopuszczalne. po prostu bardzo on gazuje./ jesli ty miales mocno rozcienczony bezbarwny to tez jest due prawdopodobienstwo ze wygazuje a wtedy cala robota do dupy.

lakier mialem MS, co to znaczy ze lakier VHS wygazuje??? czym to sie objawia? tak, a lakier mialem bardzo mocno rozcienczony tzn 20%.... fajnie sie rozlewal, prawie na lustro :razz:

rbfm 
Wysłany: 2008-06-07, 22:36   
0
UP DOWN

vhs daje bardzo gruba warstwe co w polaczeniu ze zlewaniem spowoduje gazowanie. takie malenkie babelki.

bajan733
Wysłany: 2008-06-07, 23:53   
0
UP DOWN

Ja zostawiam ,,baksa" w spokoju.Nieraz jak wiem ¿e mo¿e mi siê przetrzeÌ to pryskam jeszcze jedn¹ warstwê.jak element jest lu¿ny to k³adê zeby jeszcze siê rozp³yn¹³.Patent z taœm¹ te¿ jest dobry.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu