Przesunięty przez: Tech 2009-04-25, 16:42 |
Autor |
Wiadomość |
|
krzysiek124
|
Wysłany: 2008-06-07, 18:27 usowanie "bata" podczas lakierowania
|
0
|
|
|
|
Dzis malowalem blotniki do Renowki, jeden wyszedl bardzo fajnie, a drugi przedobzylem i zrobila sie "firanka". Postanowilem zaryzykowac i "dolac" troche klaru na ta firanke... zaowazylem ze firana zaczela znikac.. dolewalem... czekalem... dolewalem... i znikla... niestety skutkiem ubocznym byl taki efekt, ze klar zaczal niemalze kapac z dolnych rantow blotnika.. troche pozbieralem tego nadmiaru klaru paluszkiem... i moje pytanie - czy taka technika jest przez kogos stosowana, czy moze zamiast "dolewac" klaru, powinienem jakims rozcienczalnikiem polewac miejsce z firanka???
pozdrawiam |
|
|
|
|
rbfm
|
Wysłany: 2008-06-07, 18:31
|
0
|
|
|
|
w przypadku vhs-a jest to niedopuszczalne. po prostu bardzo on gazuje./ jesli ty miales mocno rozcienczony bezbarwny to tez jest due prawdopodobienstwo ze wygazuje a wtedy cala robota do dupy. |
|
|
|
|
szybki bil
|
Wysłany: 2008-06-07, 21:00
|
0
|
|
|
|
ZastosowaÂłeÂś tz " zlewanie bata" no i dobrze szczegĂłlnie gdy zaciek powstaÂł na dolnej czĂŞÂści lakierowanego elemĂŞtu. |
|
|
|
|
krzysiek124
|
Wysłany: 2008-06-07, 22:32
|
0
|
|
|
|
rbfm napisał/a: | w przypadku vhs-a jest to niedopuszczalne. po prostu bardzo on gazuje./ jesli ty miales mocno rozcienczony bezbarwny to tez jest due prawdopodobienstwo ze wygazuje a wtedy cala robota do dupy. |
lakier mialem MS, co to znaczy ze lakier VHS wygazuje??? czym to sie objawia? tak, a lakier mialem bardzo mocno rozcienczony tzn 20%.... fajnie sie rozlewal, prawie na lustro |
|
|
|
|
rbfm
|
Wysłany: 2008-06-07, 22:36
|
0
|
|
|
|
vhs daje bardzo gruba warstwe co w polaczeniu ze zlewaniem spowoduje gazowanie. takie malenkie babelki. |
|
|
|
|
bajan733
|
Wysłany: 2008-06-07, 23:53
|
0
|
|
|
|
Ja zostawiam ,,baksa" w spokoju.Nieraz jak wiem ¿e mo¿e mi siê przetrzeÌ to pryskam jeszcze jedn¹ warstwê.jak element jest lu¿ny to k³adê zeby jeszcze siê rozp³yn¹³.Patent z taœm¹ te¿ jest dobry. |
|
|
|