Autor |
Wiadomość |
 |
marer
|
Wysłany: 2013-11-24, 12:22 Jaki osuszacz kupiĂŚ?
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
diablo74
|
Wysłany: 2013-11-24, 15:30
|
0
|
|
|
|
PrzepustowoœÌ dobierasz do wydajnoœci kompresora oczywiœcie na wydmuchu lub je¿eli chcesz mniej zainwestowaÌ do iloœci powietrza jak¹ zu¿ywasz maksymalnie podczas prac
omi nie znam ale osuszacz nie musi definitywnie zakoĂączyĂŚ Twoich problemĂłw z powietrzem najpierw instalacja zgodnie ze sztukÂą, pozdrawiam |
|
|
|
 |
marer
|
Wysłany: 2013-11-24, 15:55
|
0
|
|
|
|
InstalacjĂŞ mam zrobionÂą rurÂą ocynkowanÂą 1/2".
Sprê¿arka jest zaraz za œcian¹ pod³¹czona do instalacji.
Sprezarke tydzieĂą temu kupiÂłem nowÂą abac 5900 , zbiornik 200 litrĂłw, wyczyszczony po starym kompresorze b4900.
Na zbiorniku jest reduktor z odwadniaczem z ktĂłrego czasem spuszczĂŞ wodĂŞ.
Nastêpnie wê¿em zbrojonym jest pod³¹czenie do sieci .
W garaÂżu mam ujĂŞcia powietrza, w tym jedno zakoĂączone Ckd 1/2" ktĂłrego uÂżywam tylko do lakierowania.
W tym wÂłaÂśnie Ckd nigdy nie byÂło ani kropli wody.
Lakier wylany na lustro, wszystko jest ok, za okoÂło 1,5 godziny jak lakier schnie na powÂłoce widaĂŚ mini doÂłki.
Nie s¹ to g³êbokie kratery, wystarczy przelecieÌ lekko papierem 2000 i wypolerowaÌ.
Jak pisa³em tydzieù temu wymieni³em pompê, mo¿e jest minimalna poprawa ale problem wci¹¿ istnieje, dlatego chce kupic osuszacz.
Przypuszczam Âże powietrze na pistolet idzie ciepÂłe i niesie Âże sobÂą drobinki pary wodnej ktĂłrej Ckd nie wyÂłapie
Mo¿e dlatego ¿e sprezarka jest bardzo blisko i powietrze nie zd¹¿y sie sch³odziÌ?
MoÂże ktoÂś coÂś podpowie, bĂŞdĂŞ bardzo wdziĂŞczny. |
|
|
|
 |
hamir
|
Wysłany: 2013-11-24, 19:20
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
marer
|
Wysłany: 2013-11-24, 19:30
|
0
|
|
|
|
Nie jest to gazowanie, nie ma Âżadnych pĂŞcherzykĂłw .
Wiem jak wyglÂąda gazowanie. |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-11-24, 20:57
|
0
|
|
|
|
marer,
Kup ten z wiĂŞksza wydajnoÂściÂą, do Twojego kompresora bĂŞdzie pasowaÂł aÂż nadto.
Obydwa w sumie maj¹ wieksz¹ przepustowoœÌ, ale nigdy nie wiesz czy Ci nie wpadnie pomys³ piaskowania a wtedy masz pewnoœÌ ¿e piasek nie bêdzie robi³ siê mokry w baniaku.
diablo74 napisał/a: | najpierw instalacja zgodnie ze sztukÂą, pozdrawiam |
A skÂąd takie pomysÂły.
Dobry osuszacz z punktem rosy 3*C robi ca³¹ robotê i eliminuje z powietrza wodê i olej.
Za nim mo¿esz mieÌ w¹¿ od pralki frani pod³¹czony i oczek nie bêdzie. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
marer
|
Wysłany: 2013-11-24, 21:24
|
0
|
|
|
|
Kompresor mam o wydajnoÂści okoÂło 600 l/min praktycznej .
S¹dzê ¿e który bym nie wzi¹³ bêdzie dobry jak Lacku mówi.
Ten wiĂŞkszy zuÂżywa wiĂŞcej prÂądu w sumie nie duÂżo ale zawsze to coÂś.
Na tÂą chwilĂŞ z narzĂŞdzi ktĂłre mam to najwiĂŞksze zapotrzebowanie na powietrze maja chyba rupesy skorpio okoÂło 360 l/min , wiĂŞc moÂże nie ma co przesadzaĂŚ z zapasem .
ChociaÂż nigdy nie wiadomo co czÂłowiek wymyÂśli |
|
|
|
 |
hubson85
|
Wysłany: 2013-11-24, 21:25
|
0
|
|
|
malarz artysta
|
marer napisał/a: | Lakier wylany na lustro, wszystko jest ok, za okoÂło 1,5 godziny jak lakier schnie na powÂłoce widaĂŚ mini doÂłki. |
Witam,
Ja ostatnio miaÂłem podobny problem, i jak siĂŞ okazaÂło winne byÂło ogrzewanie, caÂła robota Âładnie piĂŞknie do momentu jak dosÂłownie maÂła chmurka spalin z pieca dostaÂła siĂŞ do pomieszczenia i nie zaczĂŞÂła osiadaĂŚ na ÂświeÂżo zrobionym elemencie, objawy identyczne. Chyba Âże jesteÂś pewny winy powietrza to cofam swojÂą sugestiĂŞ. |
_________________ spawanie gumowymi elektrodami plastikowego amelinium w osÂłonie podtlenku lpg |
|
|
|
 |
marer
|
Wysłany: 2013-11-24, 22:34
|
0
|
|
|
|
hubson85
Ja juÂż niczego nie jestem pewien bo z tematem walczĂŞ z 2 lata i mnie sz..k trafia.
KiedyÂś grzaÂłem webastem i teÂż mi siĂŞ wydawaÂło Âże spaliny mogÂą siĂŞ dostawaĂŚ, webasto sprzedaÂłem problem zostaÂł.
PodgrzewaÂłem gazem, dalej to samo, nie grzejĂŞ wcale i dalej to samo.
Pomieszczenie od nowa wytynkowane i dalej to samo .
Tydzieù temu kupi³em now¹ pompê, wymy³em baniak, wymieni³em w¹¿ , filtr przed pistoletem i dalej kicha :( .
A w CKD na Âścianie ani kropli wody
Nie wiem , masakra. |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-11-24, 22:42
|
0
|
|
|
|
marer napisał/a: | Ten wiĂŞkszy zuÂżywa wiĂŞcej prÂądu w sumie nie duÂżo ale zawsze to coÂś. |
40W ró¿nicy.
MĂłj ma ok 900 l/min i pobiera 260W czyli 50W wiĂŞcej niÂż ten z wiĂŞkszym przepÂływem, ktĂłry w linku pokazaÂłeÂś.
ZresztÂą po co na forum pytaĂŚ skoro w tym sklepie dobrze doradzÂą i tam pracuje chyba @Jano ... z tamtego forum stary user. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-11-24, 23:00
|
0
|
|
|
|
hamir, i unek83,
Mam do Was jako specjalistĂłw jedno maÂłe pytanko.
Kiedy zastosowanie osuszacza ziĂŞbniczego jest niewskazane, lub jego uÂżycie nie gwarantuje powietrza wolnego od wody ?
Unek wykaÂż siĂŞ.
Jeszcze jedno pytanko... ale to na deser. |
|
|
|
 |
hamir
|
Wysłany: 2013-11-25, 01:26
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor napisał/a: | MĂłj ma ok 900 l/min i pobiera 260W | ktĂłry?Ten z wĂŞÂżownica w wiadrze z zimnÂą woda? |
|
|
|
 |
unek83 [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-11-25, 09:03
|
|
|
|
hamir napisał/a: | wĂŞÂżownica w wiadrze z zimnÂą woda |
JuÂż dawno Krysiu go dopracowaÂł ... tylko dziĂŞki radom pewnego pana P ktĂłrego tak nie lubi
nic dziwnego jak zamiast mĂłzgu ma siĂŞ balon ...sam nigdy nie wpadÂł by na pomysÂł aby coÂś tam doÂłoÂżyĂŚ....
Lackdoctor napisał/a: | Kiedy zastosowanie osuszacza ziĂŞbniczego jest niewskazane, lub jego uÂżycie nie gwarantuje powietrza wolnego od wody ? |
ÂŁaÂł Krysiu coÂś tam usÂłyszaÂłeÂś w mieszalni?? dawaj chĂŞtnie posÂłucham
Widzisz jest taka ró¿nica miêdzy nami jak coœ nie wiem na temat to siê nie udzielam....a ty udajesz kogoœ kim nie jesteœ...jak¹ mo¿esz mieÌ widzê skoro nawet instalacji nie zrobi³eœ aby ten twój osuszacz nie dostawa³ ca³ego syfu z kompresora ...
Dajesz tutaj rady komuÂś aby tak zrobiÂł jak ty??? trzeba mieĂŚ naprawdĂŞ pustkĂŞ w gÂłowie..
To, Âże ty nie piaskujesz i zrobisz sobie 3 element na tydz moÂże starczy ale jak juÂż ma pracowaĂŚ ten osuszacz normalnie kilka godz to pomyÂśl chwilĂŞ za nim tutaj znowu coÂś nadrukujesz... |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-11-25, 17:58
|
0
|
|
|
|
unek83, hamir,
Jedno moje pytanie a u Was gaÂśnie ÂświatÂło.
unek83 napisał/a: | trzeba mieĂŚ naprawdĂŞ pustkĂŞ w gÂłowie.. |
Masz to wiesz o czym piszesz.. buhahaha.
Odpowiecie na pytanie?
Bo tego w necie nie znajdziecie.
Czy wychodzi na to Âże takie profiamatory majÂą za zadanie machaĂŚ pistoletem a nie myÂśleĂŚ ... ej, chÂłopaki, o czym wy tam piszecie na tym tamtym pseudo profi forum?
UnisÂławie, jak to jest byĂŚ moderatorem bez podstawowej wiedzy?
Umiesz tam tylko sprzataĂŚ jak woÂźny?
To by pasowaÂło.
Tak trzymaj. |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-11-25, 18:02
|
0
|
|
|
|
hamir napisał/a: | Lackdoctor napisał/a: | MĂłj ma ok 900 l/min i pobiera 260W | ktĂłry?Ten z wĂŞÂżownica w wiadrze z zimnÂą woda? |
http://lakierowanko.info/download.php?id=4305
Taaa, wiadro to topowy element unka szopy,,, do dziÂś osusza powietrze pampersem.
A Ty?
KocimiĂŞtkÂą? |
|
|
|
 |
unek83 [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-11-25, 18:06
|
|
|
|
Nie ma sensuu ...szkoda mi ciebie i twojej ..... Pozdra |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-11-25, 18:10
|
0
|
|
|
|
TeÂż pozdrawiam i zdrĂłwka ÂżyczĂŞ.
To co napisane to wszystko na wyrost i niepotrzebne bredzenie najaranych kolesi.
GdybyÂś byÂł normalny to by byÂły posty na temat a nie ja teraz.
Uszanuj ludzi, nie siej ( ja teÂż nie) zamĂŞtu i nie prowokuj dziwnymi zaczepkami.
Zobacz Âże szanujĂŞ wybĂłr Jacka i nie wciskam siĂŞ tam pod innymi nickami itd.
Uszanuj siebie, ludzi i fora oba.
Bo to wszystko bzdury z dupy wytrzepane i tyle. |
|
|
|
 |
unek83 [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-11-25, 18:16
|
|
|
|
Ale ja szanuje ludzi... ale ty dla mnie nie jesteÂś czÂłowiekiem
.Jakie bzdury przecieÂż ty nie masz wiedzy praktyku .... |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-11-25, 18:17
|
0
|
|
|
|
unek83 napisał/a: | Ale ja szanuje ludzi tylko ale ty nie jesteÂś czÂłowiekiem
.Jakie bzdury przecieÂż ty nie masz wiedzy praktyku .... |
Jeszcze Ci maÂło.
Przecie¿ tymi g³upotami pogr¹¿asz siê. |
|
|
|
 |
pawel1108
|
Wysłany: 2013-11-25, 18:22
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-11-25, 18:28
|
0
|
|
|
|
pawel1108 napisał/a: | a jaki to CKD? | Jak nasz (albo mĂłj)... 4000 |
|
|
|
 |
pawel1108
|
Wysłany: 2013-11-25, 18:45
|
0
|
|
|
|
Skoro posiadasz blok filtracyjny CKD, ktĂłry ma filtracjĂŞ wielkoÂści 5 i 0,1 mikrona a jak napisaÂłeÂś tam jest sucho to jak to siĂŞ ma do kraterĂłw o ktĂłrych piszesz?
Tym bardziej, piszesz Kolego Marer, Âże na polakierowanej powierzchni nie ma kraterĂłw a po 1,5h siĂŞ pojawiajÂą to jak to siĂŞ ma do zanieczyszczonego powietrza?
Chyba, Âże drobiny wody lub mgÂły olejowej potrzebujÂą aÂż 1,5h aby siĂŞ wydostaĂŚ z wĂŞÂża i wskoczyĂŚ na polakierowany element
Moim skromnym zdaniem a rĂłwnieÂż miaÂłem takowy problem i uwierz mi ani trochĂŞ nie pomĂłgÂł osuszacz ziĂŞbniczy, TwĂłj problem to:
zbyt grube warstwy, problem z rozcieĂączalnikiem lub z utwardzaczem.
Pozdrawiam |
_________________ www.lakiernik-wroclaw.eu |
|
|
|
 |
hubson85
|
Wysłany: 2013-11-25, 19:52
|
0
|
|
|
malarz artysta
|
marer napisał/a: | Pomieszczenie od nowa wytynkowane i dalej to samo . |
MoÂże pryÂśnij jakikolwiek kawaÂłek elementu w innym pomieszczeniu lub caÂłkiem na zewnÂątrz i zobacz co siĂŞ bĂŞdzie dziaÂło, jak bĂŞdzie tak samo to uÂżyj innego materiaÂłu na prĂłbĂŞ (np. zwykÂła emalia z odpowiednim rozpuszczalnikiem). Wtedy bĂŞdziesz wiedziaÂł czy coÂś "wisi w powietrzu" czy problem jest w instalacji albo w materiale ktĂłrego uÂżywasz (ewentualnie proporcje mieszania chemii). |
_________________ spawanie gumowymi elektrodami plastikowego amelinium w osÂłonie podtlenku lpg |
|
|
|
 |
Drakiva
|
Wysłany: 2013-11-26, 00:29 Drakiva- pomoc
|
0
|
|
|
|
Witam. Bardzo dobrze Ciebie rozumiem teÂż miaÂłem taki problem z oczkami.
Po pierwsze- zaraz za kompresorem zamontowaÂłem podwĂłjny filtr powietrza
i dodatkowo taki maÂły pod pistolet. Wszystko byÂło ok do czasu..
Po drugie- zauwaÂżyÂłem u siebie sylikon w pistolecie. Najprawdopodobniej jakiÂś
syf w rozpuszczalniku nitro byÂł (robiÂłem wiele prĂłb wiec wiem co mĂłwiĂŞ) ktĂłrym
przemywaÂłem pistolet. Od tego czasu nitro leje tylko do pistoletu, nie mocze w
nim szmatki itp by byĂŚ pewny ze nie zanieczyszczam go.
Po trzecie- miaÂłem kijowy rozpuszczalnik ktĂłry gazowaÂł. Teraz pracuje na U-POL u
bez rozpuszczalnika i pierwszÂą warstwĂŞ daje cienkÂą ( przypylam ) a druga peÂłnÂą na lustro.
MiĂŞdzy warstwami czekam 20-25 min zawsze !!! (wtedy nic nie gazuje)
I b³¹d jaki robi³em i nie mog³em na to wpaœÌ... GARA¯ ZLEWA£EM WOD¥ ! ! !
Woda odparowywaÂła z posadzki i para wodna robiÂła mini kropki i musiaÂłem wszystko polerowaĂŚ...
Teraz juÂż nie zlewam tak obficie albo wydmuchuje garaÂż i unikam w nim wody.
MoÂże wydawaĂŚ siĂŞ Wam ze te gÂłupie ale tak byÂło. Jak tylko przestaÂłem garaÂż zlewaĂŚ wodÂą nie mam Âżadnych problemĂłw. Lakier ukÂłada siĂŞ piĂŞknie na lustro.
Mam nadzieje ze pomogÂłem |
|
|
|
 |
Miki
|
Wysłany: 2013-11-26, 08:29
|
0
|
|
|
|
Kup filtr pod pistolet dewillbisa(taka baĂąka za 30zÂł) JeÂśli oczka nie bĂŞdÂą wychodziĂŚ, kupuj osuszacz. JeÂśli bĂŞdÂą to nie ma sensu na wydawania pieniĂŞdzy na niego. |
_________________ Mart-Dent |
|
|
|
 |
marer
|
Wysłany: 2013-12-01, 10:43
|
0
|
|
|
|
Miki,
Mam taki filtr pod pistoletem, i nie pomaga.
Ale jeÂżeli powietrze pĂłjdzie ciepÂłe to filtr moÂże nie wyÂłapaĂŚ pary .
Drakiva,
Ja pracuje ba Novolu 570 ba bardzo mi pasuje.
Zrobie test tak jak mĂłwisz bez rozcieĂączalnika, 1 warstwĂŞ wypylonÂą i drugÂą po 25 minutach wylana.
Powiem szczerze Âże ja tak dÂługo nie czekaÂłem miĂŞdzy warstwami. |
|
|
|
 |
Miki
|
Wysłany: 2013-12-01, 15:01
|
0
|
|
|
|
marer napisał/a: | Miki,
Mam taki filtr pod pistoletem, i nie pomaga.
Ale jeÂżeli powietrze pĂłjdzie ciepÂłe to filtr moÂże nie wyÂłapaĂŚ pary .
|
To zaleÂży jak dÂługo masz ten filtr. Wymienia siĂŞ go co max 2 tygodnie.
Ale jeÂśli siĂŞ juÂż zdecydujesz na osuszacz to kup nie ten z wiĂŞkszÂą wydajnoÂściÂą , a mniejszÂą model ED24 . 400l/min wystarcza do wszystkich urzÂądzeĂą uÂżywanych w lakierni jednoosobowej. Po za tym moÂże chodziĂŚ caÂły dzieĂą. PobĂłr mocy 120w |
_________________ Mart-Dent |
|
|
|
 |
marer
|
Wysłany: 2013-12-01, 20:15
|
0
|
|
|
|
Miki,
A jak kiedyœ bêdê potrzebowa³ podpi¹Ì jak¹œ ma³¹ piaskareczkê, albo nie wiem co jeszcze.
To co wtedy? Ten ED24 nie bĂŞdzie maly?
W sumie do piaskowania moÂżna zrobiĂŚ osobne ujĂŞcie powietrza bez osuszacza?
MoÂże koledzy ktĂłrzy posiadajÂą osyszacze napiszÂą jakiej wydajnoÂści je posiadajÂą i jakich narzĂŞdzi uÂżywajÂą?
Powiem szczerze Âże nie wiem dlaczego ale najbardziej do gustu przypadÂł mi isuszacz OMI. ED54 o wydajnoÂści 900 l/min. ChociaÂż myÂślĂŞ rĂłwnieÂż o ED72 - 1200 l/min, zawsze to zapas mocy.
Nie wiem tylko czy tyle przepustowoÂści jest potrzebne.
Dlatego jeszcze raz proszĂŞ uÂżytkownikĂłw osuszaczy napiszcie jakie macie. |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2013-12-01, 21:13
|
0
|
|
|

|
Jak braÂłem kompresor w tej firmie w ktĂłrej siĂŞ we wszystko zaopatruje to polecali mi osuszacze waltera. Mimo uprzedzenia do tej marki, sensownie gadali. 3 lata gwarancji na wymiennik czy coÂś tam majÂą.
OMI maj¹ rok i podobno ró¿nie u nich z awaryjnoœci¹. Tak¿e polecali waltera, a minimalnie dro¿szy i z du¿o wiêksz¹ wydajnoœci¹ by³.
W Kaliszu w JagMarze. |
|
|
|
 |
marer
|
Wysłany: 2013-12-02, 15:03
|
0
|
|
|
|
WidzĂŞ Âże chyba bĂŞdĂŞ miaÂł osuszacz jako pierwszy na forum?
Chyba Âże koledzy nie chcÂą sie podzieliĂŚ wiedzÂą i doswiadczeniem? |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2013-12-02, 16:13
|
0
|
|
|

|
Koledzy majÂą osuszacze. Lackdoctor i kilku innych. Nie ma co tu siĂŞ zastanawiaĂŚ, weÂź taki ktĂłry ma najdÂłuÂższÂą gwarancjĂŞ i duÂży przepÂływ powietrza. Tego nigdy za wiele. |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-12-02, 16:37
|
0
|
|
|
|
Do piaskowania mus byc osuszacz, inaczej powietrze bĂŞdzie oddawaÂło wilgoc w pojemniku z piaskiem, czego efektem bedzie brak podawania piasku.
Dlatego musi byc do piaskowania odpowiednio wydajny osuszacz.
Jednak do normalnego u¿ytkowania typu przygotowanie i lakierowanie idealny bedzie optymalnie dopasowany przep³ywem do zapotrzebwania, jak Miki napisa³, aby pracujacy osuszacz nie by³ dla nas obci¹¿eniem finansowym.
Za osuszaczem nie musi byc filtra saty aby powietrze byÂło czyste.
Osuszacz bowiem skutecznie eliminuje parĂŞ wodna i MGÂŁĂ OLEJOWÂĄ , wiĂŞc mĂłj ckd 4000 nie ma co robic poza regulacjÂą ciÂśnienia i wyÂłapywaniem staÂłych zanieczyszczeĂą.
Tak mi wychodzi po kilku latach mania osuszacza. |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-12-02, 16:38
|
0
|
|
|
|
Cytat: |
WidzĂŞ Âże chyba bĂŞdĂŞ miaÂł osuszacz jako pierwszy na forum? |
Tak, jako pierwszy bedziesz miaÂł nowy osuszacz.
Nie znam przynajmniej nikogo co by siĂŞ nowym pochwaliÂł. |
|
|
|
 |
marer
|
Wysłany: 2013-12-02, 19:03
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor,
I to jest konkretna odpowiedÂź.
Teraz mi zostaÂło jeszcze jedno pytanie.
Ile potrzeba powietrza do piaskowania?
900 l/min wystarczy? Czy raczej lepiej 1200.
Przepraszam za tak wnikliwe i mĂŞczÂące pytania ale kupuje osuszacz nowy i chce nie za duÂżo wydaĂŚ a mieĂŚ dobry.
Szczerze powiem Âże sklaniam sie ku ED54- 900 l/min ale jeÂśli potrzeba wiĂŞkszy to wezmĂŞ ED72 1200 l/min.
I co tu zrobiĂŚ? :( |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-12-02, 19:19
|
0
|
|
|
|
marer napisał/a: | I co tu zrobiĂŚ? |
Oj tam,,, kup suchy piasek i maÂły osuszacz
marer napisał/a: | sklaniam sie ku ED54- 900 l/min |
To cos w stylu mojego a mĂłj nie rujnuje mnie po wizycie inkasenta enei... a chodzi przez caÂły czas gdy jest potencjalnie potrzebne powietrze. |
|
|
|
 |
marer
|
Wysłany: 2013-12-08, 00:30
|
0
|
|
|
|
Witam
WybraÂłem osuszacz tj. ED-54 900 l/min.
W poniedziaÂłek zamawiam
SÂądzĂŞ Âże 900 litrĂłw to jest optymalnie. |
|
|
|
 |
marer
|
Wysłany: 2013-12-17, 22:47
|
0
|
|
|
|
Witam
DziÂś doszedÂł do mnie osuszacz , wybraÂłem jednak ED 72 o wydajnoÂści 1200 l/min.
Mam pytanie :
Czy ten osuszacz jeœli podepnê do jednej fazy od sprê¿arki bêdzie siê poprawnie za³¹cza³ ?
Pytam dlatego i¿ sprê¿arkê za³¹czam w pomieszczeniu którym lakierujê a stoi w innym, chce tam równie¿ postawiÌ osuszacz.
Ona ma panel steruj¹cy i nie wiem czy da siê to tak za³¹czyÌ ¿eby go uruchamiaÌ poprzez za³¹czenie napiêcia , bez wciskania panelu? |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-12-17, 23:01
|
0
|
|
|
|
marer napisał/a: | Czy ten osuszacz jeÂśli podepnĂŞ do jednej fazy od sprĂŞÂżarki bĂŞdzie siĂŞ poprawnie za³¹czaÂł ?
Pytam dlatego i¿ sprê¿arkê za³¹czam w pomieszczeniu którym lakierujê |
Chyba ze to elektronik i na panelu trzeba klikn¹Ì... |
|
|
|