Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
tomcio__94
Wysłany: 2013-12-28, 19:13   ZakÂład piaskujÂący!
0
UP DOWN

Panowie jako, ¿e mam troche pieniêdzy na zainwestowanie, wpad³em na pomys³ za³o¿enia zak³adu piaskuj¹cego. Mam dopiero 19 lat, pieni¹dze te zarobi³em w³asnymi rêkoma i chcia³ bym je dobrze zainwestowaÌ. A wiec tak mam du¿o pomieszczeù w tym stodo³a gospodarcza 1 gara¿ 6x4 murowany, drugi 5x3 te¿ murowany i blaszak chyba 5x3. Pracuje w zak³adzie wulkanizacyjnym wiec ju¿ jakis plus jest moge klientów œciagaÌ do mnie bo sporo osób sie pyta gdzie mo¿na... W mojej okolicy nie ma takiego zak³adu. Jest te¿ kilka firm robi¹cych bramy balustrady itp wiec móg³ bym nawi¹zaÌ wspó³prace. Myœle ze warsztaty samochodowe te¿ potrzebuja takich us³ug. Na pocz¹tek myœle zaczaÌ w³asnie od felg i drobnych rzeczy typu rama od rowera itp. jak zacze³o by sie to kreciÌ to wtedy zainwestowa³ bym w kompresor spalinowy i mozna piaskowaÌ mosty i inne rzeczy.
Niestety nie uwaÂżaÂłem na lekcjach przedsiĂŞbiorstwa i jestem kompletnie zielony.
Chcia³ bym abyœcie mi pomogli rozwin¹Ì to w jak najlepszy sposób, oczywiœcie bed¹ zni¿ki dla osób które chêtnie mnie poprowadz¹ pod góre :)
NIe wiem jak sie za to zabraÌ, wiadomo kupie jakis wydajny kompresor +jak¹œ piaskarke narazie ciœnieniow¹ tak zeby te trobne elementy piaskowaÌ. Nie wiem czy od razu rejestrowaÌ sie, czy mo¿e podczepiÌ to do tej firmy w której pracuje tylko czy to jest mo¿liwe i op³acalne. Jesli chodzi o reklame to mam znajomego który sie tym zajmuje banery ulotki itp, tylko czy musze byÌ zarejestrowany ¿eby sie reklamowaÌ?

Mysle Âże ten temat sie rozwinie i pomozecie mi osiÂągnÂąc ten cel ktĂłry sobie wymarzyÂłem.
Z gĂłry Dziekuje za pomoc !!!!

Siekiera
Wysłany: 2013-12-29, 19:30   
0
UP DOWN

Jaki masz potencjaÂł okolicy? JakieÂś miasto w pobliÂżu jest?
Jak juz pracujesz legalnie i szef pÂłaci za ciebie zus to lepiej od razu siĂŞ zarejestrowaĂŚ bo i tak bĂŞdziesz pÂłaciÂł tylko samÂą skÂładkĂŞ zdrowotnÂą (nie caÂłe 300 zÂł). Lepiej nie ryzykowaĂŚ bo np piasek moÂże sÂąsiadom brudziĂŚ okna i zgÂłoszÂą gdzieÂś :roll:

Ponadto tak jak napisaÂłeÂś, moÂżesz wtedy legalnie wywiesiĂŚ jakieÂś banery na ogrodzeniu, porobiĂŚ ulotki dla klientĂłw wulkanizacji. Szef na pewno nie bĂŞdzie miaÂł nic przeciwko bo nie bedziesz dla niego konkurencjÂą a uzupeÂłnieniem usÂług i w godzinach pracy i tak nie bĂŞdziesz robiÂł prywaty, no bo jak?

tomcio__94
Wysłany: 2013-12-30, 19:47   
0
UP DOWN

wieksze miasta to wadowice i oÂświecim mieszkam miedzy. SÂą 2 takie zakÂłady w promieniu 30 km. Nie pracuje legalnie poniewaz wrĂłciem z holandii i teraz jestem na bezrobociu i chce od nich wyciagnac jak najwiecej kasy tzn kursy i staÂż

Siekiera
Wysłany: 2013-12-30, 21:06   
0
UP DOWN

No to jeszcze lepiej, skoro robisz kursy z UP to sk³adaj papiery na dofinansowanie do pierwszej dzia³alnoœci - kilkanaœcie tys mog¹ ci daÌ a póŸniej mo¿esz pracowaÌ dla swojego pracodawcy na umowê handlow¹ a wieczorami bêdziesz piaskowa³ u siebie. Wytrzymasz 2 lata to ci umorz¹ dofinansowanie a sprzêt zostanie. Co wa¿ne to bêdziesz przez te dwa lata na promocyjnym zusie, chyba mniej ni¿ po³owê normalnego.
Lepszego ukÂładu chyba nie moÂżna mieĂŚ a obecnemu pracodawcy teÂż to bĂŞdzie na rĂŞkĂŞ finansowo. DziaÂłaj :spoko:

PS. O rynek nie masz siĂŞ co martwiĂŚ, mam tam znajomych co prowadzÂą dwie mieszalnie w twojej okolicy i nie narzekajÂą wiĂŞc ty teÂż wyÂżyjesz ;)

tomcio__94
Wysłany: 2013-12-30, 22:15   
0
UP DOWN

Nie rozumie mĂłgÂł bys mi to jaÂśniej wytÂłumaczyĂŚ jak to mam zrobiĂŚ?

Gandziorz
Wysłany: 2013-12-31, 21:10   
0
UP DOWN

JeÂżeli kolega siĂŞ dopytywaÂł to wie Âże piasek musi zostaĂŚ poddawany recyklingowi. Musisz mieĂŚ odpowiednie miejsce dostosowane do piaskowania + umowĂŞ na odbiĂłr pozostaÂłoÂści z piachem.

tomcio__94
Wysłany: 2014-01-01, 13:10   
0
UP DOWN

Witam! forumowiczĂłw w tym nowym jakÂże wspaniaÂłym roku ;)
Z nadejœciem nowego roku nadesz³y nowe pomys³y otó¿ bardzo zainteresowa³o mnie oczyszczanie sod¹ dok³adnie http://www.sodablastsyste...CFcud3godNz4Anw
Orientuje sie ktoÂś jak wygladajÂą takie maszyny czy to jest kwestia 50 tys czy 100czy 200?
Wydaje mi sie ¿e tym duzo wiecej pracy by by³o. W gminach itp renowacja pomników budynkóww no przeró¿ne prace mozna wykonywaÌ. I wydaje mi sie ze do tego mo¿na uzyskac duzo wieksze dofinansowania, równie¿ z ochrony œrodowiska, zw³aszcza ¿e mieszkam w regionie dolina karpia i tutaj natura 2000 dobrze prosperuje.

Lackdoctor 
Wysłany: 2014-01-01, 14:31   
0
UP DOWN

Ups! PrzeglÂądarka Google Chrome nie znalazÂła strony www.sodablastsyste...cfcud3godnz4anw

tomcio__94
Wysłany: 2014-01-01, 14:54   
0
UP DOWN

http://www.sodablastsystems.pl/

Siekiera
Wysłany: 2014-01-02, 17:11   
0
UP DOWN

tomcio__94 napisał/a:
Nie rozumie mĂłgÂł bys mi to jaÂśniej wytÂłumaczyĂŚ jak to mam zrobiĂŚ?

1. OdwiedÂź lokalny UrzÂąd Pracy i dowiedz siĂŞ czy sÂą dostĂŞpne dofinansowania na rozpoczĂŞcie pierwszej dziaÂłalnoÂści.
2. Jak s¹ to ustal warunki. W ka¿dej gminie zazwyczaj wygl¹da to inaczej. Czasmi trzeba np. przejœÌ cykl szkoleù i napisaÌ projekt marketingowy swojej przysz³ej dzia³alnoœci i decyduje konkurs a czasami jak nie maj¹ chêtnych to daj¹ prawie ka¿demu.
3. Jak uda ci siê dostaÌ dofinansowanie to musisz za³o¿yÌ dzia³alnoœÌ i prowadziÌ j¹ nieprzerwanie przez minimum 2 lata. Po tym czasie masz kontrolê czy odpowiednio wyda³eœ dofinansowanie, je¿eli nie znajd¹ uchybieù to uma¿aj¹ ci je. W tym czasie zus masz ten ma³y ale nie wiem dok³adnie ile to jest (ok. po³owê normalnego)

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Firma

Odpowiedz do tematu