Autor |
Wiadomo¶æ |
 |
maniek07
|
Wys³any: 2014-01-23, 14:01 Wlasna firma wydatki na wyposazenie.co ile kosztuje
|
0
|
|
|
|
Witam chce otworzyæ w³asna lakiernie i naprawê aut po wypadkowych tylko nie orientuje siê jakie ta sa koszta sprzêtu i wszystkiego, co mi do tego by³oby potrzebne itd. itp. Pomieszczenia mam pod budowê wiec interesowa³o by mnie tylko wyposa¿enie. |
|
|
|
 |
rogal-master1
|
Wys³any: 2014-01-23, 17:11
|
0
|
|
|
Pomóg³: 3 razy Posty: 848
|
|
|
|
 |
KK
|
Wys³any: 2014-01-23, 17:52
|
0
|
|
|

Pomóg³: 23 razy Posty: 3347
|
Masz do¶wiadczenie jakie¶? Je¶li tak to musisz wiedzieæ ile co kosztuje. Jak nie masz do¶wiadczenia to sobie daruj. Id¼ najpierw na przuczenie do jakiego¶ warsztatu. Np 5 lat i wtedy my¶l co i jak. |
|
|
|
 |
hamir
|
Wys³any: 2014-01-23, 17:58
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 754 Sk±d: Astana
|
maniek07, raczej musisz okreslic jaki ma to byc sprzet
Jaka pólka cenowa,rozrzut cenowy w tej branzy jest ogromny
maniek07 napisa³/a: | chce otworzyæ w³asna lakiernie i naprawê aut po wypadkowych | teraz kwestia czy to ma byc legalna lakiernia czy jednosobowa firma pod przykrywka
maniek07 napisa³/a: | nie orientuje siê jakie ta sa koszta sprzêtu i wszystkiego, co mi do tego by³oby potrzebne | i wracamy do punktu wyjscia...jesli to ma byc profi warsztat powinienes rozgladnoc sie za kims kto Ci pomoze,doradzi,najlepiej kogos kto ma doswiadczenie w prowadzeniu legalnej,profesjonalnej lakierni,jest kilka osób na forum tym i sasiednim ktorzy napewno chetnie Ci pomoga.
To bardzo droga branza wiec lepiej zorientowac sie co i za ile..zanim podejmiesz decyzje.
W sprawch formalno prawnych ale takze i technicznych mysle ze powinienes skontaktowac sie z kolega z forum @PROJEKTER
Kiedys padlo haslo na forum ze próg wejscia to 50k w góre i trzymajmy sie tej opcji oczywiscie chodzi o wyposazenie..bez budynkow,zezwolen,mediow,kabiny itd,itd.Oczywiscie zaraz pojawia sie tacy co powiedza ze wystarczy 5k,ale lepiej nie kieruj sie ich opinia bo jak szybko zaczniesz,tak szybko skonczysz
Jesli jedak ta Twoja firma ma byc jednosobowa,pod przykrywka np,autokosmetyki,mechaniki i co tam sobie wymyslisz to na forum masz prawie wszysko
To moje zdanie,moze jeszcze ktos sie wypowie.Pozdrawiam
p.s Moja rada,jesli nie masz doswiadczenia,nawet minimalnego w tej branzy...to odpu¶æ sobie. |
|
|
|
 |
maniek07
|
Wys³any: 2014-01-24, 12:25
|
0
|
|
|
|
brawo dla Pana za allegro nabijaj sobie posty gdzie indziej oczekuje konkretnych odpowiedzi a nie...
Doswiadczenie zdobywam i sprowadzam tez auta i mysle czy nie sprowadzac rozbitkow.Interesuje mnie np ile srednij klasy kabina kosztuje jaka to ma byc dokladnie,jaka rama,spawarka jakiego typu itd i jakie cenny orientacyjne, bo mysle o dotacjach i ile mi bedzie potrzebne jeszcze poza nimi. |
|
|
|
 |
Patryk-83
|
Wys³any: 2014-01-26, 13:30
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 24
|
Na allegro znajdziesz wiêkszo¶æ cen wyposa¿enia, wiêc czemu siê spinasz? Kabina 50k w górê, chyba ¿e chcesz kupiæ u¿ywan± i robiæ na czarno to za 20k znajdziesz. Jaki¶ czas temu liczy³em wyposa¿enie, je¶li masz budynki to my¶lê, ¿e 100ty¶.z³ Ci starczy na wyposa¿enie. Gorzej z do¶wiadczeniem bo bez tego nawet najlepszym sprzêtem nie zrobisz nic dobrze. |
|
|
|
 |
jackcl55
|
Wys³any: 2014-01-30, 02:01
|
0
|
|
|
|
halo maniek robie przebudowe budynku gospodarczego na lakiernie i tak architekt 15tys z pozwoleniami ,sprzet na ktorym obecnei pracuje wyszedl mnie ok 50k narazie narazie nic nie zrobilem jedno pomieszczenie elektryka i juz 20k poszlo sie jeb..c jeszcze jedno pomieszcze pozniej socjalen i kabina a wiec tak mysle ze sie zamkne 130k dziekuje i pozdrawiam |
|
|
|