Autor |
Wiadomo¶æ |
|
obcy26lbn
|
Wys³any: 2014-01-27, 17:57 pro¶ba o szczowana wycenê naprawy.
|
0
|
|
|
|
Witam, w pi±tek przytrafi³a mi siê niemi³a sytuacja czyli st³uczka.
Jutro przyje¿d¿a rzeczoznawca aby wyceniæ uszkodzenia.
Skoda fabia 1 2002 rok. Kole¶ najecha³ mi na ty³ auta,
uszkadzania: zderzak pêkniecie wzd³u¿ przez 1/3 d³ugo¶ci. (RACZEJ WYMIANA NA NOWY)
belka za zderzakiem na której umocowany jest zamek klapy przesuniêta z prawej strony o 3 centymetry (wgnieciona w miejscu uderzenia).
klapa baga¿nika w skutek uderzenia wystaje do góry 1 centymetr ponad linie dachu. i ciê¿ko siê zamyka .
Patrzy³em zderzaki na szrocie po 150 z³.
Bo nie wiem do jakiej kwoty bêdzie dla mnie op³acalna naprawa na w³asn± rêkê, bo jak powie za ma³o pozostaje naprawa bezgotówkowa.
osoby obeznane w temacie proszê o pomoc.
Miejsce naprawy lublin. |
|
|
|
|
rogal-master1
|
Wys³any: 2014-01-27, 18:08
|
0
|
|
|
Pomóg³: 3 razy Posty: 848
|
|
|
|
|
obcy26lbn
|
Wys³any: 2014-01-27, 19:29
|
0
|
|
|
|
na foto nic nie widaæ poza pêkniêtym zderzakiem i wysuniêtej do góry 1 cm klapy. bo po uderzeniu zderzak cofn±³ siê. I powiem szczerze ¿e nie ma jak zrobiæ zdjêcia. a zale¿y mi na przybli¿anej wycenie bo jestem naprawdê zielony. |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2014-01-27, 19:58
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
obcy26lbn napisa³/a: | na foto nic nie widaæ poza pêkniêtym zderzakiem i wysuniêtej do góry 1 cm klapy |
obcy26lbn napisa³/a: | zale¿y mi na przybli¿anej wycenie bo jestem naprawdê zielony. |
To proponuje podjechaæ do kilku warsztatów samochodowych (specjalizuj±cych siê w naprawach aut powypadkowych) w swoim miejscu zamieszkania
wtedy to kolega bêdzie bardzo dobrze zorientowany co do wysoko¶ci kosztów naprawy tej Skody
Nawet zdjêcia nigdy dobrze nie obrazuj± uszkodzeñ jakie odnios³o auto
a tutaj je¶li ich nie ma to na podstawie tak lakonicznego opisu jaki zamie¶ci³ kolega
nikt nie bêdzie w stanie podaæ kosztów naprawy ..... |
|
|
|
|
Nyguss
|
Wys³any: 2014-01-28, 00:54
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 80
|
Post wcze¶niej, odno¶nie wyceny forda bodaj¿e pokaza³ rozbie¿no¶æ w cenach napraw, mo¿na wstêpnie, tylko na podstawie dok³adnych zdjêæ, ale to mo¿e nie mieæ prze³o¿enia na ceny i jako¶æ napraw w Twoim regionie.
Jako by³y rzeczoznawca, zderzak i belka do wymiany powinna byæ, zawiasy i zamek klapy te¿, do naprawy ¶cianka tylna. Wyceny robi³a ubezpieczalnia, ja tylko protoko³y uszkodzeñ, tak¿e kwotami nie jestem w stanie rzucaæ. ALE to tylko lakoniczny zarys, mo¿e wyj¶æ wiêcej, mo¿e wyj¶æ mniej.
Na kwote wyceny te¿ ma wp³yw to, czy auto by³o lakierowane, naprawiane, czy posiada uszkodzenia widoczne, stan techniczny ogólny i czasami te¿ uszkodzenia sprawcy zdarzenia. |
|
|
KK
|
Wys³any: 2014-01-28, 01:02
|
0
|
|
|
Pomóg³: 23 razy Posty: 3347
|
Przede wszystkim ma wp³yw ile pojazd ma lat i czy elementy nie by³y powtórnie lakierowane. |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2014-01-28, 07:21
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
Nyguss napisa³/a: | Post wcze¶niej, odno¶nie wyceny forda bodaj¿e pokaza³ rozbie¿no¶æ w cenach napraw, mo¿na wstêpnie, tylko na podstawie dok³adnych zdjêæ, ale to mo¿e nie mieæ prze³o¿enia na ceny i jako¶æ napraw w Twoim regionie.
|
I to stwierdzenie najlepiej podsumowuje ten temat. |
|
|
|