| 

|  
 |   

| Autor | 
      Wiadomo¶æ | 

| 

Lackdoctor  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-07, 14:12   

| 

0 
         | 

| 

| 

Pomóg³: 40 razy Posty: 3753 
                | 

PROJEKTER, 

| maciozw napisa³/a: | 	 		  | Osobi¶cie Ci gwarantujê - je¶li zrobisz wszystko zgodnie z instrukcjami to dajê Ci gwarancjê na 5 lat. Zauwa¿ ¿e koncern daje mniej. Masz to u mnie, ale musisz mieæ wszystko nasze. ¯adnego zamiennika, bo wtedy rozsypuje siê system  | 	  

| maciozw napisa³/a: | 	 		  |   Kolega bastian77 wypróbowa³ i jest zadowolony  | 	  

Koszt ca³o¶ci to: do 500 PLN

4 elementy.

Ale jest 5 lat gwarancjiii,,, czego nie daje ¿aden koncern.     

Rozumiem biznes,,, jeleni trzeba znale¼æ.

Cyt....

maciozw, 

- smyramy ¶ciereczk± antystatyczn±.

- A ile mniej wiêcej trzeba odczekaæ? Bo bojê siê ¿e rozma¿ê     Czy jak odczekam godzinê bêdzie ok?

5÷7 min. max 10 Wszystko zale¿y od warunków atmosferycznych.

| PROJEKTER napisa³/a: | 	 		  | albo b±d¼ sobie Durniem | 	  

To ja sobie zostane na swoim stanowisku i nie bede udawa³ jak Ty ¿e w ofercie kolegi jest wszystko ok.

Wiem ¿e wam potrzeba bezmyslnej masy która kupi te teksty i materialy myslac ¿e w biedzie im ktos pomo¿e.

Niestety, ten wa³ek u mnie nie przejdzie.

Mo¿e kogos uchronie przed wywaleniem pieniedzy w b³oto, takie b³oto co ma 5 lat gwarancji i jest smyrane szmatka... ale delikatnie. | 

_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.

http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses | 

| 

| 

| 

| 

| 

maciozw  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-07, 15:05   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

Lackdoctor

Mia³em ci nie odpisywaæ poniewa¿ jak wiadomo dyskusja z g³upcem koñczy siê zawsze tak samo. W koñcu sprowadzi do swojego poziomu, a tam pokona do¶wiadczeniem. Nale¿ysz do tej licznej rzeszy, która lubi zabieraæ g³os na ka¿dy temat, z czego najchêtniej na temat o którym nie maj± bladego pojêcia, znaczy jeste¶ typowym forumowym trollem czyli generatorem szumu. Przez te durne dyskusje tak zamulasz w±tki, ¿e gubi± siê tu istotne wypowiedzi w powodzi twoich durnych insynuacji i pseudo fachowego be³kotu. Pewnie siedzisz w kapciach z Lidla przed komputerem i masz doskona³± zabawê. Jaki intelektualny potencja³ takie zabawy. Nic nie zrozumia³e¶, ale nie bêdê tego wyja¶nia³ tobie (w tym temacie siê podda³em), ale pozosta³ym, bo napisa³e¶ tyle g³upot, ¿e muszê je zdementowaæ. 

W opisie systemu nie ma 5 letniej gwarancji bo jej nie dajemy. Te 5 lat to skrót my¶lowy taki mato³ku jak np. ten "gwarantujê Wam ¿e Lackdoctor i tak nie zrozumie tego przekazu".

To jest moje wewnêtrzne przekonanie, a nie zapis w umowie.

Na razie jedynym jeleniem jakiego znalaz³em jeste¶ ty. Jeleñ który nie dotkn±³, ale wie lepiej.

Ze ¶ciereczk± antystatyczn± co to ma byæ za cytat? Taki akurat siê wykroi³?

Do wszystkich przytomnych - system dzia³a niezale¿nie od w±tpliwo¶ci tego pseudo fachowca. Potwierdzaj± to zamówienia i brak reklamacji. 

Odpowiem na ka¿de rzeczowe pytanie, ale na twoje pytanie ju¿ nie. 

W sumie jestem niepocieszony, ¿e da³em siê sprowokowaæ, ale ilo¶æ idiotyzmów na cm2 by³a zbyt du¿a by ca³kiem odpu¶ciæ komentarz. Ja w sumie nie chcê siê posuwaæ tak daleko jak Projekter, ale byæ mo¿e jest to jedyna droga, by oswoiæ takiego trolla jak ty. Po postach Projektera kulisz ogon i wchodzisz pod stó³, wiêc dzia³a, ale to ju¿ niech on ciê dalej tresuje. Mnie to nie bawi. | 

| 

| 

| 

| 

| 

maciozw  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-07, 17:21   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

Aha

Gwoli ¶cis³o¶ci.

To w sprayu to RM (baza, blender, felga)

Reszta spray - ró¿nie (Voss, Autofit, inne)

Papiery - sia Abrasives

Szpachle - Voss, Autofit

Konserwacja - Voss, Autofit

Polerowanie - sia Abrasives

Laminaty - Voss, Autofit

Ta¶my - Autofit

Akcesoria - ró¿nie

Dla amatorów i podszywaj±cych siê pod profesjonalizm istotna informacja - to górna pó³ka w opinii braci lakierniczej. Co oczywi¶cie niczego nie za³atwia, ale na dzieñ dobry gwarantuje, ¿e w razie czego nikt Was nie zostawi w czarnej dupie. Reklamacje s± przyjmowane na zasadzie - klient ma zawsze racjê. Odrzucili¶my na razie po 3 latach 2 z 7 bo by³a przesada. Np. go¶ciu strzykawk± albo nie wiem czym nabi³ pojemnik wod± i zg³osi³ reklamacjê. Puszka wa¿y³a 2xwiêcej ni¿ normalnie. W sumie da³ dyla jak mu powiedzieli¶my, ¿e spray idzie do laboratorium. Zapraszam. Jak komu¶ nie wyjdzie równie¿ zapraszam na to forum niech to powie. Poczuwam siê osobi¶cie (bo to mój pomys³), ale UWAGA. Nie jest to jedyny sposób na naprawê sprayem, choæ nie s³ysza³em o tak kompleksowym. ¯eby by³o jasne da siê naprawiæ innymi produktami, ale ja nie wiem czy one tworz± spójny system. Nie znam siê na wszystkim (pytajcie L..), ale na NaprawSam siê znam. System jest OK    | 

| 

| 

| 

| 

| 

Lackdoctor  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-07, 21:11   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

| maciozw napisa³/a: | 	 		  | pseudo fachowego be³kotu. | 	  

Twój be³kot :

- posmyraæ szmatk± , ale delikatnie

- baza schnie 5-7 minut max 10 min

- próbowa³ i JEST ZADOWOLONY ..... to pierwsza liga opinia o materiale... jest zadowolony             

- masz moja gwarancjê 5 lat, tyle koncerny nie daj± ...... a na forum  	  | maciozw napisa³/a: | 	 		  | W opisie systemu nie ma 5 letniej gwarancji bo jej nie dajemy. | 	   

- szpachla glass idealna na korozje i dziury...                         

- mam szukac dalej ch³opczyku z przyuczenia do marketingu po szybkim kursie na korytarzu przy automacie z kaw±?

| maciozw napisa³/a: | 	 		  | Dla amatorów i podszywaj±cych siê pod profesjonalizm istotna informacja - to górna pó³ka w opinii braci lakierniczej. Co oczywi¶cie niczego nie za³atwia, ale na dzieñ dobry gwarantuje, ¿e w razie czego nikt Was nie zostawi w czarnej dupie. Reklamacje s± przyjmowane na zasadzie - klient ma zawsze racjê. | 	  

Itd... w kom widzia³em ¿e gwarancja sukcesu jest u¿ycie wszystkiego z jednego systemu, Waszego systemu.

Czy Wasz system to system jednego producenta? 

Czy znów tylko metkujecie pod swoja nazw± ró¿nych dostawców?

| maciozw napisa³/a: | 	 		  Gwoli ¶cis³o¶ci. 

To w sprayu to RM (baza, blender, felga) 

Reszta spray - ró¿nie (Voss, Autofit, inne) 

Papiery - sia Abrasives 

Szpachle - Voss, Autofit  | 	  

Nooo, pieknie to wyglada.

Teraz aby dobiæ.... pokaz ch³opczyku gdzie autofit produkuje te materia³y, jakis adres fabryki,,,, czy mo¿e znów adres drukarni z naklejkami autofit o wymiarach nadaj±cych sie na ubarwienie puszek producenta... NO NAME.

Jest sza³, super system dla biedaków, aby nie majac kasy, nie mieli ani kasy ani dobrze zrobionego auta.

Twoje wycieczki osobiscie mnie bawia a do Projektera masz daleko bambusie z afryki. | 

| 

| 

| 

| 

| 

maciozw  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-08, 03:37   pan polerowany

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

Gwarantowa³em, ¿e Lackdoctor nie zrozumie    Mam wra¿enie ¿e facet nie zna polskiego, bo a¿ tak g³upim przecie¿ byæ nie mo¿na? To by³by przyrodniczy ewenement, a ewolucja nie bywa, a¿ tak okrutna. | 

| 

| 

| 

| 

| 

| 

PROJEKTER		 
   | 

Wys³any: 2013-08-08, 09:13   Re: pan polerowany

| 

0 
         | 

| 

| 

Pomóg³: 15 razy Posty: 1836 Sk±d: MODULAR - equipment 
                | 

| maciozw napisa³/a: | 	 		  Gwarantowa³em, ¿e Lackdoctor nie zrozumie    Mam wra¿enie ¿e facet nie zna polskiego, bo a¿ tak g³upim przecie¿ byæ nie mo¿na? To by³by przyrodniczy ewenement, a ewolucja nie bywa, a¿ tak okrutna. | 	  

On nie jest g³upi, ani têpy i to jest najwiêkszy ból tego forum. On jest sprytny i potrafi pos³ugiwaæ siê tre¶ci± cudzych postów do logicznego pouk³adania zasad technologicznych. Ten go¶æ to "DUREÑ" ... taki forumowy. Stawia tezê której nie rozumie albo nie zna, a gdy specjalista wyka¿ b³êdy i wpadki ( niekoniecznie g³upotê !!! ) to Dureñ zaczyna swój taniec wonga bonga srululul   zaklinaj±c rzeczywisto¶æ. Walka z durniem jest na ¶mieræ i ¿ycie ... jeden zdycha w mêczarniach drugi po nim skacze ... ból polega na tym ¿e nie zawsze skacze po durniu fachowiec czy specjalista ... to jest w³a¶nie najgorsze jak masz do czynienie z  nieg³upim sprytnym i cwanym ... Forumowym Durniem     

W tym temacie np. .... Po co nasz forumowy Dureñ siê tu w ogóle produkuje i to z pozycji lakiernika samochodowego w warsztacie ... to tak jakby do tematu o najtañszej kie³basie na  prosty tani grill .... wszed³ kto¶ i zachwala³ schabowego w panierce z gotowanymi ziemniaczkami, albo strogonowa z polêdwicy udowadniaj±c jednocze¶nie ¿e kie³basa z grilla jest nie jadalna.

To temat który idealnie pasuje do forum na którym tylu amatorów i jednorazowych zaprawkowiczów prosi o pomoc. To temat ulokowany tam gdzie powinien byæ ulokowany i do tego to temat na temat ..... o co te piski Krysiu ? ... To nie twoja sprawa ... Czyyyyyy jednak ... twoja ? Twój nowy pomys³ na biznes ? | 

_________________ Chcesz wiedzieæ wiêcej ? ... projekter@projekter.pl
   | 

| 

| 

| 

| 

| 

maciozw  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-08, 10:31   Nie znasz - nie krytykuj

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

No i da³em siê wci±gn±æ. Wszystkich zainteresowanych przepraszam. To forum jest platform± do wymiany my¶li miêdzy fachowcami, ¼ród³em wiedzy dla amatorów i profesjonalistów. ¯eby tak by³o posty nie powinny byæ nacechowane osobistymi wycieczkami, a jedynie merytoryczn± tre¶ci±. 

Jasne, ¿e nie da siê pisaæ tutaj podrêczników, ale tak czy inaczej w efekcie powinna byæ podana wiedza. Wiedza nie domys³y. Je¿eli przyjmiemy, ¿e istotne s± fakty, to opinie kogokolwiek kto nie zna tematu s± bez sensu. Nawet je¶li jest to ekspert w wielu aspektach wiedzy lakierniczej, a nie tym bardziej leszcz. Równie¿ ma³o wa¿ne jest kto ma racjê. Istotne jest by racja przebi³a siê przez be³kot. To forum ma bardzo tolerancyjnych moderatorów i to siê chwali, jednak powoduje to, ¿e w±tki s± zamulane przez trolli. Z takimi osobnikami nie da siê dyskutowaæ, bo raz, ¿e s± ignorantami, a dwa, ¿e argumentacja nie dociera. Stosuj± wymy¶lne chwyty jak wyrywanie zdañ z kontekstu, przekrêcanie wypowiedzi, czy interpretowanie postów ¶wiadomie wbrew intencjom autora. 

Efekt pracy lakiernika oprócz niew±tpliwie cech obiektywnych, zawiera w ocenie spor± domieszkê wra¿eñ subiektywnych. Nie mówimy tu o ewidentnie skopanej naprawie, ale o drobnych niuansach, które dla jednych s± nie do zaakceptowania, a dla innych pozostaj± niewidoczne i wszystko jest OK. I nie chodzi mi o oszukiwanie, czy ukrywanie wad. Po prostu jeden widzi inny nie, a nawet jak widzi to drobne ró¿nice nie wywo³uj± u niego apopleksji. 

Porównywanie ró¿nych systemów w kategoriach lepszy gorszy, to te¿ nieporozumienie. Bo co to oznacza lepszy? Jest jaki¶ parametr który to okre¶la? Trwa³o¶æ, szybko¶æ, cena, krycie, etc.. A mo¿e wszystkie razem? Je¶li jest jaki¶ algorytm, to bym poprosi³ o przedstawienie go tutaj. Jeden lubi s³ab± kawê inny poczwórne espresso. Je¶li efekt jest zadowalaj±cy to chyba o to chodzi³o? Je¶li nie robi siê nikogo w bambuko i uczciwie stawia sprawê to chyba mo¿e byæ?

Zastanawiam siê jakie procesy biochemiczne zachodz± w g³owie (a mo¿e to efekt ich braku lub w ogóle braku g³owy) w której wykie³kowa³ pomys³ nazywania ludzi korzystaj±cych ze sprayów jeleniami i biedakami? Ciekawy materia³ do badañ dla neurologów. 

Obecnie produkty s± bardzo zaawansowane technicznie dlatego nawet produkt „no name” mo¿e byæ OK. Gdzie ró¿nica? Jest jeden podstawowy parametr, który decyduje dlaczego markowy jest dro¿szy, czytaj lepszy. Pewno¶æ, czyli jako¶æ! Pracuj±c markowymi produktami masz pewno¶æ, ¿e to co kupi³e¶ dzisiaj bêdzie w prawie 100% tym, co kupi³e¶ miesi±c temu. Dlaczego prawie? 100% nigdy nie ma. 

Przyk³adem niech bêdzie szpachla. Produkcja takiej szpachli to proces tak z³o¿ony, ¿e nikt nie jest w stanie zagwarantowaæ 100% powtarzalno¶ci. Opieram siê tu na do¶wiadczeniach zaczerpniêtych z naszej fabryki Chemical Alliance Poland produkuj±cej m.in. Autofit - to tak a propos twierdzenia o nalepianiu etykiet na badziewie. To nie jest tak, ¿e wrzuca siê do betoniarki sk³adniki miesza, pakuje w puszki i do ludzi. O w³a¶ciwo¶ciach szpachli decyduje np. kolejno¶æ mieszania sk³adników, d³ugo¶æ mieszania, temperatura sk³adników, ich rodzaj (talk, talkowi nierówny), itd.. ¯eby zrobiæ recepturê szpachli, nie wystarczy geniusz pana Mietka, który ma tak bogat± wiedzê, ¿e napisze na kartce co z czym i po sprawie. Oczywi¶cie jest wyj¶ciowy schemat, a potem tygodnie, miesi±ce, a czasem i lata prób i testów. Dlatego kupuj±c markowy produkt miej ¶wiadomo¶æ, ¿e re¿im technologiczny jest zachowany na najwy¿szym poziomie, a w „no name” raczej tego nie ma. 

Drugim wa¿nym parametrem jest serwis. Markowe produkty maj± dobre serwisy, „no name” nie maj± nic. Tak naprawdê jako¶æ serwisu jest chyba decyduj±ca. Wszystko siê przecie¿ psuje i chodzi o to, ¿e jak ju¿ Ci siê popsuje to nie zostaniesz z tym w czarnym dupsku, tylko Ci pomog±. Szybko i fachowo.

Wracaj±c do technologii NaprawSam. To s± profesjonalne produkty, przy czym profesjonalne w znaczeniu zarówno marki jak i tego, ¿e produkowane s± z zachowaniem maksymalnej zgodno¶ci technologicznej i stosowane z powodzeniem przez ASO. Jedynym produktem z tej oferty którego ASO nie u¿ywaj± (chyba bo jeden zakup odnotowali¶my), to Baza koloryzuj±ca w sprayu. Maj± pistolety, sprê¿arki, kabiny, wiêc po co im, tym bardziej, ¿e naprawa pistoletem jest pewniejsza, a produkty 2k trwalsze. Uprzedzam pytania – lakier bezbarwny 1k jest u¿ywany, choæby do natrysków próbnych do systemów konwencjonalnych ( do „wodnych” siê nie nadaj±). 

S± filmy, instrukcje, w³asne forum, strona internetowa, sklep internetowy, wiêc chyba zrobili¶my sporo by mo¿na by³o nazwaæ to - je¶li nie profesjonaln± - to przynajmniej dobr± robot±. Niestety pod niektóre przy³bice nie trafia. Co do reklamy, czy marketingu powiem tyle, ¿e nie ukrywa³em siê za beczk±, tylko od razu wyja¶ni³em, ¿e to sprzedajemy. Nie znam innego kompletnego systemu oprócz NaprawSam. Jest dzia³ pomaluj sprayem – pasuje idealnie. | 

| 

| 

| 

| 

| 

maciozw  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-08, 11:50   Re: pan polerowany

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

| PROJEKTER napisa³/a: | 	 		  On nie jest g³upi, ani têpy i to jest najwiêkszy ból tego forum. On jest sprytny i potrafi pos³ugiwaæ siê tre¶ci± cudzych postów do logicznego pouk³adania zasad technologicznych. Ten go¶æ to "DUREÑ" ... taki forumowy. Stawia tezê której nie rozumie albo nie zna, a gdy specjalista wyka¿ b³êdy i wpadki ( niekoniecznie g³upotê !!! ) to Dureñ zaczyna swój taniec wonga bonga srululul   zaklinaj±c rzeczywisto¶æ. Walka z durniem jest na ¶mieræ i ¿ycie ... jeden zdycha w mêczarniach drugi po nim skacze ... ból polega na tym ¿e nie zawsze skacze po durniu fachowiec czy specjalista ... to jest w³a¶nie najgorsze jak masz do czynienie z  nieg³upim sprytnym i cwanym ... Forumowym Durniem     

| 	  

Czyli wirus    | 

| 

| 

| 

| 

| 

Lackdoctor  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-08, 18:19   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

| maciozw napisa³/a: | 	 		  |  Nie znam innego kompletnego systemu oprócz NaprawSam. | 	  

Pominê te dziwne epitety którymi raczy³es SIÊ podniecic próbujac obrazic mnie.

Twoja wola, ale jak chcesz w tej materii osiagn±æ sukces..... proszê, postaraj sie bardziej, du¿o bardziej.     

Ja Ciebie nie bede obra¿a³, bo nie znam takiego ¿enuj±cego poziomu wiedzy lakierniczej abym móg³ stan±æ obo Ciebie,,, bo tam siedzisz w czarnej dupie wiedzy o niczym.

Jest co¶ ,, psika i nazywa sie fuller... aha to trzeba cos o nim napisaæ........... i piszesz bzdury zawarte w linkach które sam wkleile¶ na forum.

Czego sie spodziewa³es jak tak± gów.nian± wiedze chcia³e¶ z wiadra wlac na forum lakiernicze, ale to pomyje i szmata do pod³ogi sprzataczki na emeryturze.

MUSISZ powtarzam... MUSISZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! bardzo biegle orientowac sie w tym co piszesz i nie szmyraæ czy smyraæ bazy szmatk± co srednio schnie 5-7 min a nawet 10 min... kolego!!!!!!1 KONKRETY.

Ty tu piszesz odpowiedz o ochronie antykorozyjnej mieszajac grunt reaktywny z podkladem akrylowym     

W opisie jest on antykorozyjny a na moje pytanie sam siê zamota³e¶ i .........po prostu NIE OGARNIASZ TEGO TEMATU.

Przyznaj siê, jestes takim akwizytorem z przypadku, lub ³apanki.

Tak to widzê..

Nie umiesz sprzedaæ towaru na forum lakierniczym, bo brak podstaw - to mnie razi.

A jak ktos nie ma wiedzy i wciska mi kit na podstawie stwierdzenia ze ktos bra³ i jest zadowolony..... a kto to jest ten kto¶?

Jego opinia jest o kant du.py, bo to zaden specjalista, lecz zwyk³y PAN NIKT.

Cos wiecej?

Bo nie mam za wiele czasu na bajerowanie o niczym z .. nikim.

Moja sugestia na temat niepe³nego (niby pelnego) systemu Waszego.

Wesz³y nowe produkty, tak     spraye.

Maj± wlasciwo¶ci antykorozyjne, mozna na nie nak³adac poliestry, szpachle glasssss... co tylko chcesz.

Sa tez ¶rodki którymi trzeba potraktowac korozjê chemicznie, bo sama szlifierka to nie koniec swiata - korozja nadal jest i ma sie dobrze.

Mo¿esz ( z ³aski swojej) rozszerzyc ofertê o lakier bezbarwny w sprayu, ale taki 2K.

Tak kolego,,, z utwardzaczem.

Bêdzie to stabilny produkt który mozna matowac i polerowac i ................NIE WYGLADA JAK KUPA - patrz foto audi z Twoich linków.

Cos jeszcze?

Ano, jak mi sie przypomni to sie tu zjawie.

Pozdro. | 

| 

| 

| 

| 

| 

Lackdoctor  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-08, 18:52   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

maciozw, 

Aby nie zapomnieæ... Wiesz, wiek ma swoje prawa     

Tam w linkach naprawa audi kosztowa³a w materiale 500 z³     w Waszym materiale.     

Mo¿esz zrobic listê u¿ytych materia³ów a ja zrobie swoj± i porównamy faktyczny koszt takiej naprawy dla przeciêtnego Kowalskiego ??????

Moje materia³y bêda praktycznie JEDNEGO producenta, lub jesli zmienie lakier bezbarwny na 2K,,, to tu bedzie odstepstwo.

Jak myslisz... cena bêdzie sie ró¿niæ ???

Znaczaco, to moje zdanie.

A na czyja ko¿y¶æ? 

Gdzie Kowalski kupi materia³y ?

Na www.naprawsam.pl czy www.econaprawa/lackdoctor.pl ????????????

Kogo zalecenia i opis krok po kroku bedzie zgodny z technologi± ????

Pozdrawiam.

PS.

Dobry pomys³ na biznes.

Mniejsza ³y¿k± a czê¶ciej.

Heheheh,,, nawet konto na YT mam.

Kamerke tez, dostawce materia³ów pod rek±.

Tylko stronka w necie, na YT konkrety a nie bajert jak Wasze i sukces na skale swiatowa.

Do tego zapytam.............

Co z dobieraniem koloru?

Bo nie raczyles odpowiedziec jak dobieracie kolor ?

Z numeru?

Tak jak sam pisa³es w któryms linku................ ale to lipa, bzdura, kompletna porazka.

Masz jakies rzeczowe argumenty?

Zapraszam ,,, adwokata Projektera tez mo¿esz o wsparcie poprosiæ. | 

| 

| 

| 

| 

| 

maciozw  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-08, 19:11   Lack - srak

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

| Nie potrafiê rozpoznaæ choroby. Pomo¿ecie? Co to mo¿e byæ? Lobotomia, albo co? | 

| 

| 

| 

| 

| 

Lackdoctor  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-08, 19:16   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

| maciozw napisa³/a: | 	 		  Lobotomia, albo co?

| 	  

Na chorobach te¿ sie nie znasz?

S³abiutko kolego akwizytorze z ³apanki.

Ale nic,,, wróæmy do meritum.

Masz co¶ (cokolwiek) na swoj± obronê????

Mi³ego wieczoru,,, oby by³ owocny. | 

_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.

| 

| 

| 

| 

| 

maciozw  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-08, 20:10   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

| No lobotomia to nie choroba, to zabieg. Nawet Googla nie uruchomi³e¶? I takie twoje porady. D±b zupa z±b, g³±b na forum tr±d. | 

| 

| 

| 

| 

| 

Lackdoctor  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-08, 20:29   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

| maciozw napisa³/a: | 	 		  | Nawet Googla nie uruchomi³e¶?  | 	  

Widaæ akwizytorku ¿e googla znasz i nawet umiesz go uruchomiæ.     

Ale to nic do tematu nie wnosi, wrecz robi offff.

Zada³em tyle pytañ, zmarnowa³em swój czas na zg³êbienie sztuki smyrania po Twojemu i co ?

Lipa, zero wiedzy zero specjalisty,,, zosta³ tylko jedyny jeleñ co szuka frajerów do wyczyszczenia kieszeni... taki szaman lakierniczy prawie jestes,,, bo on nie szkodzi a po Tobie poprawiac element to robota razy 3.

Najpierw trzeba Twoja kupê zwalic, dopiero potem mozna przystapic do pracy.

Kazdy lakiernik Ci to powie ze sprejowy biznes to z³udny zyska dla Kowalskiego.

Nietrwa³y i kiepski estetycznie - mowa teraz o konkretnym Twoim przypadku.

Inni zapewne podchodz± do tego biznesu z wiedza i technologi± zgodna ze sztuk± lakiernicza.

Temat mia³ byc fajny a zosta³ rozwalony przez g³ównego zainteresowanego zaistnieniem tu.             | 

| 

| 

| 

| 

| 

| 

PROJEKTER		 
   | 

Wys³any: 2013-08-09, 08:59   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

| Lackdoctor napisa³/a: | 	 		  |  ... adwokata Projektera tez mo¿esz o wsparcie poprosiæ. | 	  

Nie ku¶    ... bo jak zawsze skoñczy siê fachowym i profesjonalnym laniem dupy    

Taka próbka  - zarozumialcu      .... zobacz jak dzia³a profesjonalny spray !

http://spraymax.pl/pl/page/3 | 

| 

| 

| 

| 

| 

| 

Lackdoctor  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-09, 13:20   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

| PROJEKTER napisa³/a: | 	 		  | zobacz jak dzia³a profesjonalny spray !  | 	  

Ok.

A teraz uwa¿nie przeczytaj mój punkt widzenia profesjonalnej techniki spray (zawarty we wcze¶niejszym poscie - na szczê¶cie wcze¶niejszy niz Twój, bo by¶ znów powiedzia³ ¿e zer¿niety).

Czy odbiega od tego co na rysunku jest wypunktowane ?

I jak do tej profesjonalnej linii app ma sie linia sam naprawiam i wiedza naszego kolegi specjalisty.

Przecie¿ to pora¿ka.           

Mam Ci pod nos podes³ac filmik jak to na skorodowan± blache szpachluj± .... a kolega na forum sam pisze ¿e wie ¿e nie wolno ale ich szpachla jest the best i 7 lat wytrzymuje.     

A moze piekielnie niestabilny proces produkcji szpachli ?

Nie ma powtarzalno¶ci             

Robert, we¼ sie ogarnij, bo tyle g³upot w jednym poscie a Ty mnie sie czepiasz.

Ba, nawet bronisz kolegi, ale z braku argumentów .... rzucasz kapciami z lidla.....w laptopa?

Napisz mi co w ofercie kolegi jest ok,,,, bo ja tam nic takiegoo nie widzê.

Ale gdyby trochê zmieniæ?

To by ich oferta mog³a byæ lepsza nawet od app.

Prawda?

Aha.... 7 lat temu to opracowali.

Mo¿e wtedy siê sprawdza³o, bo nie by³o takiej ¶wiadomo¶ci lakierniczej (np jak moja      ) i nikt nie negowa³ ich technologii.

Ale mine³o 7 lat a oni nadal to samo wciskaj±.

Czas na zmiany a nie bêdzie polewki z waszego systemu.

7 lat temu to ja mia³em sprêzarke 24 litry, sznyty po 2 tyg na lakierze i sico fobo i.... 3 rêczne cheble.

By³ i szpachel na blache, glass na dziury, podk³ad no name na wszystko i klar economy... bo tanszego nie by³o.

Wszystko ciête 2000, lub i 1500...... 

U mnie tak by³o 7 lat temu.............. dlaczego Wy nic nie zmieniacie na nowe rozwi±zania .

Konkurencja was zostawi³a w czarnej dupie a jakis nick dziwny polewa z Was i uczy jak poprawic Wasz wizerunek i wyj¶æ z dupy.

pozdrawiam. | 

| 

| 

| 

| 

| 

maciozw  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-09, 13:32   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

| Nie sam naprawiam durniu, tylko naprawsam. Co za ignorant. Tak nasze spraye te¿ maj± eliptyczne przestawiane dysze æwoku. Jakby¶ wzi±³ choæ raz do rêki to by¶ siê przekona³ pajacu. Ty g³±bie nawet nazwy nie jeste¶ w stanie zapamiêtaæ mimo wielu powtórzeñ, a wypowiadasz siê na z³o¿one tematy. Kto ty jeste¶ Bolec? Stolec? Gdzie¶ ty siê "zapêta³" w tych twoich umys³owych walonkach. | 

| 

| 

| 

| 

| 

Lackdoctor  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-09, 13:44   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

| maciozw napisa³/a: | 	 		  | Nie sam naprawiam durniu, | 	  

Widze ze wybieg bardzo zabola³ .

Wiedza siê w³asnie pojawi³a na eliptycznych dyszach,,,, i sie skoñczy³a.

Ch³opczyku we¼ sie przyznaj z jakiej ³apanki Ty jestes, bo oponentem czy rozmówc± nie jestes ¿adnym.

A mo¿e na tych fotkach gdzie ratujecie osp, czarna dupa sie pokaza³a twoja?

No to dzieciaku pampersa zmien, za mleko mamie podziekuj i marsz do przedszkola.

| 

| 

| 

| 

| 

| 

maciozw  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-09, 14:23   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

Wybieg. Dobre. Siê ob¶mia³em jak pszczo³a. Gratuluje lisiej zrêczno¶ci, podobnie jak przy no name, polerce, szpachlowaniu na rdzê i reszcie twoich teorii rodem z buraczanego ³ba. Jeden wielki wybieg.. ale dla ciel±t. 

A co ty z tymi dzieciakami tak szar¿ujesz (nie za trudne s³owo)? Czy ty aby nie jeste¶ w³a¶nie jakim¶ gimnazjalnym g³upkiem? Tyraj± ciê w klasie i tu chcesz pokozaczyæ. Chocia¿ s±dz±c po poziomie twoich wypowiedzi to raczej obra¿am tym stwierdzeniem gimnazjalistów. 

Zawsze siê zastanawia³em co kieruje takimi kreaturami jak ty? Co to za mutacja robi z mózgu galaretê? Przypuszczam, ¿e jeste¶ masochist±, bo jak inaczej wyt³umaczyæ to, ¿e lubisz byæ równany w ka¿dym po¶cie z ziemi±.

Teraz siê dowiedzia³e¶, ¿e spraye maj± dysze eliptyczne? Opowiedz co¶ jeszcze o naprawsam. Zmy¶laj, kombinuj, k³am, przekrêcaj, pokazuj jaki z ciebie beton. | 

| 

| 

| 

| 

| 

Lackdoctor  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-09, 14:44   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

| maciozw napisa³/a: | 	 		  | Opowiedz co¶ jeszcze o naprawsam. | 	  

A co tu opowiadac.

Gdyby to by³ dobry system, to obronil by sie sam.

Gdybys by³ kumatym technikiem to obroni³ by¶ siê technologia i wiedza popart± 7letnim doswiadczeniem

A tak.

Ludzie czytaja nasze posty, widza jak g³êboko tkwisz w czarnej dupie nastawiony tylko na kase i .... chyba to nie by³ dobry pomys³ aby tu robic antyreklame stronie sam napraw a my cie wyru.chamy z kasy.

Sam naprawisz to sam po sobie poprawisz... gwarancja sam sobie.

Osobiscie radze omijac takie firmy, bo tu wsparcie bedzie.... mailowe.           

Przykro mi ¿e tak wysz³o, ale sam sobie zapracowa³e¶ na taki fina³. | 

| 

| 

| 

| 

| 

maciozw  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-09, 15:02   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

No i znów za¶mierdzia³o. 

System siê doskonale broni. Oczywi¶cie nie w twoich kaprawych oczach, które dostrzeg³y k³adzenie szpachli na rdzê. Jeste¶ mitomanem i maniakiem, a tacy s± nieprzekonywalni. Nie zauwa¿y³e¶ ¿e tylko tobie co¶ nie pasuje? Reszta forumowiczów siê nie pieni. Tylko ty jedyny dostrzeg³e¶ wielki szwindel, miêdzynarodowy spisek, globalny wa³ek. Lakierniczy Sherlock Holmes, 007 i kapitan ¯bik w jednym opakowaniu - Lackdoctor. Ogarnij siê matole.

Widzê, ¿e ci±gle powo³ujesz siê na swoj± fachowo¶æ, no i tu siê wszystko zgadza. Krowa która ryczy najg³o¶niej najmniej mleka daje. Rycz sobie rycz, tu i tak jeste¶ znany jako buc, wiêc "Daremne ¿ale, pró¿ny trud, bezsilne z³orzeczenia.." | 

| 

| 

| 

| 

| 

gugun  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-09, 15:18   

| 

0 
         | 

| 

| 

Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom 
                | 

proponuje zakoñczyæ te wasze pogaduchy  bo nie o tym jest temat     czlowiek sprzedaje g*wno za przeproszeniem,ale o tym jest ten temat w³a¶nie zeby ten syf zwany "szprejem" zgromadziæ w jednym miejscu tak wiec troche mniej z³o¶liwo¶ci     | 

| 

| 

| 

| 

| 

maciozw  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-09, 16:21   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

W kwestii g*wna. Nie zgadzam siê z takim stwierdzeniem, ale mo¿emy tu jeszcze d³ugo wymieniaæ czcionkê i nic z tego dalej nie wyniknie. Mam propozycjê. 

Zostañ jurorem.

Znajd¼ chêtnego z samochodem na zaprawkê (mo¿e byæ Twój?). Najlepiej dwa trzy punkty. Uprzed¼, ¿e bêdzie naprawiane sprayem i ¿e to nie to samo co w warsztacie, ale nie mów nic o g*wnie. Obiektywnie.

Podasz mi kod koloru, my dobierzemy do wersji standard maj±c w dupie niuanse. Przyjedziemy, naprawimy, a Ty ocenisz efekt. Je¶li bêdzie do bani napiszesz, ¿e siê nie uda³o, uczciwie, ale jak bêdzie ok te¿ napiszesz, ¿e ok -  gramy fair. Je¶li bêdzie ok, bêdê powiedzmy co pó³ roku pyta³ "no i jak?" i bêdziesz odpowiada³ ok, albo nie ok. Mo¿emy tak zrobiæ? Zauwa¿, ¿e ja tu ponoszê ca³e ryzyko. Jedna próba, wszystko na szali. I ufam w Twój obiektywizm, choæ jeste¶ sceptykiem. | 

| 

| 

| 

| 

| 

maciozw  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-09, 16:23   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

| Aha i nie jestem sprzedawc±. Serio. | 

| 

| 

| 

| 

| 

| 

PROJEKTER		 
   | 

Wys³any: 2013-08-09, 17:38   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

| gugun napisa³/a: | 	 		  proponuje zakoñczyæ te wasze pogaduchy  bo nie o tym jest temat     czlowiek sprzedaje g*wno za przeproszeniem,ale o tym jest ten temat w³a¶nie zeby ten syf zwany "szprejem" zgromadziæ w jednym miejscu tak wiec trochê mniej z³o¶liwo¶ci     | 	  

Od pocz±tku tak uwa¿am     ... Gówno czy rewelacja i tak jest w sprayu ... a o tym jest ten temat     Im wiêcej takich systemów i im bardziej profesjonalnych ( na ile profesjonalny mo¿e byæ spray      ) tym mniej g³upich pytañ o taniochê i patenty w pozosta³ej czê¶ci forum. 

Na jak cholerê kopaæ temat który z za³o¿enia ma s³u¿yæ tym co nie chc± siê pakowaæ w profesjonaln± naprawê ... do tego kopaæ faceta któremu siê w tym temacie chce jeszcze pomagaæ i udzielaæ jaki¶ informacji .... ¿aden zawodowy lakierni siê tym nie zajmie bo siê na tym nie zna. Sprzedawca czy nie ... niech pisze jak wie co¶ o takiej technice naprawy.

Zajmijmy siê lepiej rozwalaniem tematów w stylu "tani pistolet dla amatora"      Taki warto skopaæ bo jak nie to za kilka miesiêcy powstanie g³upie przekonanie ¿e s± jakie¶ tanie niezawodne i doskona³e pistolety do lakierowania samochodów w refinishu .... 

Krysiu zostaw ten temat w spokoju !     | 

| 

| 

| 

| 

| 

| 

gugun  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-09, 18:26   

| 

0 
         | 

| 

| 

Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom 
                | 

| maciozw napisa³/a: | 	 		  Znajd¼ chêtnego z samochodem na zaprawkê (mo¿e byæ Twój?). Najlepiej dwa trzy punkty. Uprzed¼, ¿e bêdzie naprawiane sprayem i ¿e to nie to samo co w warsztacie, ale nie mów nic o g*wnie. Obiektywnie. 

Podasz mi kod koloru, my dobierzemy do wersji standard maj±c w dupie niuanse. Przyjedziemy, naprawimy, a Ty ocenisz efekt. Je¶li bêdzie do bani napiszesz, ¿e siê nie uda³o, uczciwie, ale jak bêdzie ok te¿ napiszesz, ¿e ok - gramy fair. Je¶li bêdzie ok, bêdê powiedzmy co pó³ roku pyta³ "no i jak?" i bêdziesz odpowiada³ ok, albo nie ok. Mo¿emy tak zrobiæ? Zauwa¿, ¿e ja tu ponoszê ca³e ryzyko. Jedna próba, wszystko na szali. I ufam w Twój obiektywizm, choæ jeste¶ sceptykiem. | 	   z ca³ym szacunkiem ale musze podziêkowaæ     by¶ kolego napisa³ ze wpadniesz z flaszk± to by¶ nie musia³ nic robiæ a bym napisa³ jakie to wspania³e     to siê nazywa z³e podejscie do klienta     a wracaj±c do tematu to wcale nie mia³em na my¶li ze g*wno,bo byc moze pere³ka,idealna o przydomowych napraw w czasach kryzysu,jenak ja osobiscie nie jestem zwolennikiem napraw produktami 1k      ale mo¿e kto inny     pozdrawiam | 

| 

| 

| 

| 

| 

maciozw  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-09, 19:16   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

| Jak bym napomkn±³ o flaszce mia³by¶ kolejn± teoriê spiskow± lansowan± przez - As-Best. | 

| 

| 

| 

| 

| 

| 

jondrownik		 
   | 

Wys³any: 2013-08-26, 18:00   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

Witam wszystkich serdecznie.

Zbli¿a siê nieub³aganie zima muszê zabezpieczyæ samochód.

Z racji braku podstawowych narzêdzi kompresora, pistoletu itp... 

Chcia³bym pomalowaæ to sprayem, dorobionym pod kolor budy.

Pytanie jest takie. Czy jest wogóle mo¿liwe uzyskaæ dobry efekt koñcowy. 

Auto to Audi A3 8L 99r kolor metalik zielony LZ6L

Wygl±da to tak :

| 

| 

| 

| 

| 

| 

Lackdoctor  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-26, 18:12   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

| jondrownik napisa³/a: | 	 		  | Czy jest wogóle mo¿liwe uzyskaæ dobry efekt koñcowy.  | 	  

Nie.

Szkoda kasy na taka robotê.

Popatrz na ten temat o sprayach, tam sa foto totalnie skopanej audi (chyba audi) która w oczach speca od sprayów jest pieknie zrobiona.

Nie polecam. | 

| 

| 

| 

| 

| 

| 

jondrownik		 
   | 

Wys³any: 2013-08-26, 18:25   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

Ile mo¿e kosztowaæ naprawa tych elementów.

Ogólnie lakier na ca³ym samochodzie nie jest w najlepszej formie. | 

| 

| 

| 

| 

| 

Lackdoctor  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-26, 19:50   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

jondrownik, 

Naprawa bêdzie ró¿nie kosztowaæ.

W moim rejonie 200 z³ za element, bez wielkiego proszenia siê.

Jako¶c standard, czyli normalna (choæ ponoæ nie da siê za 200 z³ brutto z legalnej firmy z dopuszczeniami)

Lakiernicy za 200, 400 i za 150 potrafi± te¿ nie¼le robotê spier*doliæ.

Wiêc to bardziej kwestia czynnika ludzkiego i . . . . Twojego szczê¶cia.

Spray daj spokój, ju¿ lepiej poczytac forum i po¿yczon± sprê¿ark± . . . samemu przy odrobinie zdolno¶ci i zrozumienia tematu?

Za to nie odpowiadam, ale sam tak zacz±³em.. . kiedy¶, gdzie¶ tam. | 

| 

| 

| 

| 

| 

maciozw  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-27, 07:17   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

| Lackdoctor napisa³/a: | 	 		   	  | jondrownik napisa³/a: | 	 		  | Czy jest wogóle mo¿liwe uzyskaæ dobry efekt koñcowy.  | 	  

Nie.

Szkoda kasy na taka robotê.

Popatrz na ten temat o sprayach, tam sa foto totalnie skopanej audi (chyba audi) która w oczach speca od sprayów jest pieknie zrobiona.

Nie polecam. | 	  

Nie s³uchaj oszo³oma. Spokojnie zrobisz tak± naprawê. | 

| 

| 

| 

| 

| 

maciozw  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-27, 08:43   Kolejny przyk³ad

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

Tu kolega zrobi³ du¿o wiêcej ni¿ zalecamy. Odradza³em mu ale postawi³ na swoim. Oto efekty. Zobaczymy jak d³ugo siê to utrzyma, ale trzymam kciuki

Felicja 1996 nadgryziona zêbem czasu | 

| 

| 

| 

| 

| 

Lackdoctor  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-27, 13:40   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

| maciozw napisa³/a: | 	 		  |  Spokojnie zrobisz tak± naprawê. | 	  

Co Ty nazywasz napraw±?

To?

http://lakierujemy.home.p.../2013/08/16.jpg

Do takich pseudo napraw namawiasz swoich klientów i wpierasz im . . . i tu nam wszystkim , ¿e to jest poprawna technologia?

Jeste¶ ¿a³osny.

Syf, syf, syf.

Totalna cenzura ju¿ w dwa dni deszczowe, ech. . . tu nawet poranna i wieczorna rosa zrobi swoje w dwa trzy dni.

Dodaj±c ¿e kasê traci klient, to ja ju¿ do kolegi nie mam pytañ.

Zwyk³y akwizytor nastawiony tylko na zysk majacy w ty³ku wszystko.

Zdjêcia napraw nie przedstawiaja tak naprawde napraw, lecz poczatek i efekt koñcowy.

Nie wiadomo tak naprawdê jak i kto to robi³.

Od siebie dodam ¿e taka naprawa ma sens tylko wtedy gdy zaczniemy od wyciêcia korozji, wspawania reperaturek i dopiero wtedy mo¿na przyst±piæ do prac lakierniczych.

A wciskanie szpachlówki glass w dziury w skorodowanej karoserii to . . . . . sami sobie dopowiedzcie. | 

| 

| 

| 

| 

| 

maciozw  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-27, 14:00   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

Po prostu chory i to ju¿ z nieodwracalnymi zmianami. A wystarczy rozumieæ jêzyk Polski. Tylko tyle, nawet lotnym byæ specjalnie nie trzeba, bo w tych dwóch linijkach nie ma ukrytego przekazu. Jest napisane, ¿e technologia niezgodna? Jest. Jest, ¿e odradza³em? Jest. O czym ty cio³ku piszesz? Kogo i do czego ja namawiam? Do budy!

Pamiêtajcie, ¿e ten pacjent nawet na oczy nie widzia³ nie tylko prawid³owej naprawy systemem NaprawSam, nie zna technologii, ani produktów, ani nigdy nawet ko³o tych produktów nie przechodzi³. Jest to po prostu piana kolejnego pieniacza. Bêdzie tak zalewa³ tymi swoimi durnotami ten w±tek. Mam tylko nadziejê, ¿e chocia¿ raz jego dzia³anie bêdzie spójne z tym be³kotem i nie bêdzie mia³ ju¿ wiêcej pytañ. Rosa, pustynna wilgoæ, ech.. Zauwa¿cie ¿e pisze ¿e nie wiadomo jak to kolega robi³, ale on WIE, ¿e ¼le. Id¼ ju¿ na pastwisko baranie. | 

| 

| 

| 

| 

| 

Lackdoctor  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-27, 14:10   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

| maciozw napisa³/a: | 	 		  | Tu kolega zrobi³ du¿o wiêcej ni¿ zalecamy. | 	  

| maciozw napisa³/a: | 	 		  | Pamiêtajcie, ¿e ten pacjent nawet na oczy nie widzia³ nie tylko prawid³owej naprawy systemem NaprawSam, nie zna technologii, ani produktów, ani nigdy nawet ko³o tych produktów nie przechodzi³.  | 	  

Sam sobie przeczysz i nie muszê udowadniaæ ¿e to co jest pokazane jako pseudo naprawa to zwyk³a szmira.

Zrobi³ wiêcej ni¿ zalecacie? ? ? ? 

No to wasz system musi byæ totalnym dnem.

Glin± ze smierdziawki i mchem z lasu zatykacie dziury?

Pogr±¿aj sie dalej.

Ten temat jest moim ulubionym od kiedy Twoja technologia zaistnia³a na tym forum.

PS.

Dlaczego nie spróbujesz swoich si³ na forum www.lakiernik.info.pl ?

Za wysokie progi?

Czy strach przed elit± lakiernicz± która zjedzie tak± cha³turê bez mrugniêcia okiem.

No, wpadniesz na lakiernika?

| 

| 

| 

| 

| 

| 

maciozw  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-27, 14:54   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

Niestety. Strach przed elit± lakiernicz±, ¿e co? ¯e w domy¶le elita to ty? Przyczepi³o siê gó*wno okrêtu i mówi "p³yniemy".  Oj pokrêci³o ci siê g³owie. 

Zrobi³ wiêcej, czyli przekroczy³ zakres prac do jakich ten system zosta³ stworzony. Rany co za idiota? Tobie kto¶ p³aci? 

Kierunek Pacanów. | 

| 

| 

| 

| 

| 

Lackdoctor  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-27, 15:15   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

| maciozw napisa³/a: | 	 		  | Zrobi³ wiêcej, czyli przekroczy³ zakres prac do jakich ten system zosta³ stworzony. | 	  

Przekroczy³, , , dobre             

System, , ,du¿e s³owo.

System lepienia kitem korozji, to musi byæ mocne po³±czenie.

Do reklamy Najmana bierzecie? | 

| 

| 

| 

| 

| 

maciozw  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-27, 15:21   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

| 

| 

| 

| 

| 

| 

jondrownik		 
   | 

Wys³any: 2013-08-27, 16:02   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

Powiem tak ¿e ja nie chcê k³a¶æ szpachli na rdzê ja chcê to zabezpieczyæ przed rdz±.

Wyczy¶ciæ do go³ej blachy. A jak bêdzie dziura no to wtedy bêdzie lipa. Bêdê musia³ szukaæ kogo¶ kto mi wspawa blachê.

1 Czyszczenie do go³ej blachy. 

2 Przemycie zmywaczem sylikonowym

3 Reaktywny.

4 Akryl 

5 Szpachla

6 Szlifowanie

7 Zmywacz

8 Podk³ad

9 Baza 

10 Klar | 

| 

| 

| 

| 

| 

maciozw  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-27, 16:09   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

Je¶li reaktywny to na to

4 Podk³ad 2K

5. Szpachla

6. Szlif

7. Zmywacz (bez szpachli)

8. Podk³ad

9. Szlif

10 Zmywacz

11 Baza

12 ¦ciereczka anty

13 Klar

14 ew Blender | 

| 

| 

| 

| 

| 

hamir  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-27, 16:12   

| 

0 
         | 

| 

| 

Pomóg³: 4 razy Posty: 754 Sk±d: Astana 
                | 

jondrownik,     moim zdaniem to przemysl ten temat 'sprayu' na spokojnie...oczywiscie to Twoje pieniadze,samochod i czas..    | 

| 

| 

| 

| 

| 

Lackdoctor  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-27, 16:36   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

| jondrownik napisa³/a: | 	 		  Z racji braku podstawowych narzêdzi kompresora, pistoletu itp... 

Chcia³bym pomalowaæ to sprayem, | 	  

| jondrownik napisa³/a: | 	 		  | 4 Akryl  | 	  

Ok, rozumiem podk³ad spray 1K

A macio na to. . . 

| maciozw napisa³/a: | 	 		  | 4 Podk³ad 2K  | 	  

Dasz linka do takiego podk³adu w szpraju      np. tej tam waszej firmy samonaprawczej?

| hamir napisa³/a: | 	 		  | moim zdaniem to przemysl ten temat 'sprayu' na spokojnie...oczywiscie to Twoje pieniadze, | 	  

Tak to wychodzi jak dochodzi do konkretów.

Spray w kosz idzie, , , ,tylko co dalej ?

Dalej nie ma kasy na lakiernika a go¶cinny wystep kolegi jondrownik,  na forum ma na celu wsparcie i pomoc w ekonomicznej ? naprawie uszkodzeñ.

Szprej nadal jest bee, ale gdyby tu u¿yæ wiedzy lakierniczej i kilku fajnych szprayów to ja bym siê pod tak± napraw± sam podpisa³.

Nie podpisze siê nigdy pod samonapraw± maciozarazwróci. . . . do poprawki. . . .có¿ jaki system tacy akwizytorzy.             | 

| 

| 

| 

| 

| 

maciozw  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-27, 16:42   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

Kontynuuj.. Nabijaj licznik

| Cytat: | 	 		  | Szprej nadal jest bee, ale gdyby tu u¿yæ wiedzy lakierniczej i kilku fajnych szprayów to ja bym siê pod tak± napraw± sam podpisa³.  | 	  

Mo¿esz siê najwy¿ej podpisaæ na desce w kiblu klasy ToyToy | 

| 

| 

| 

| 

| 

Lackdoctor  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-27, 16:46   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

| maciozw napisa³/a: | 	 		  | Mo¿esz siê najwy¿ej podpisaæ na desce w kiblu | 	  

Liczê na Twoje zwmacieju konkrety.

Wyjd¼ ze sracza i napisz cos na swojego systemu obronê.

Masz konkrety? | 

| 

| 

| 

| 

| 

maciozw  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-27, 16:55   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

| Nie mam. K³ama³em. Nie ma takiego systemu. Wymy¶li³em go sobie. Tak na prawdê ty jeste¶ jedyn± wyroczni±. W ka¿dym temacie. Pewnie jeste¶ podró¿nikiem w czasie i znasz odpowiedzi na wszystkie pytania, nawet na te.. nie zadane. | 

| 

| 

| 

| 

| 

Lackdoctor  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-27, 17:02   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

| maciozw napisa³/a: | 	 		  | Wymy¶li³em go sobie.  | 	  

I dobrze.

Robisz biznes, bardzo dobrze.

Tylko to co by³o 7 lat temu to juz by³o minê³o.

Gdzie Wasz rozwój, gdzie wiedza jaka powiniene¶ mnie zgasic po 7 latach zg³êbiania technologii i rozwoju Waszego systemu.

Tylko o to mam do Ciebie problem.

Gdzie produkty 2K, gdzie epoksydy 1K, dlaczego bazujecie na takim minimum?

Czy pó³ka w casto jest za ma³a?

Skoro tak to wywalcie zbêdne produkty i zróbcie system taki na odpowiednim poziomie.

Pozdrawiam.

Przecie¿ w tej chwili Wasz system to chlewnia.

A wystarcza dwa, trzy nowe produkty i kilka zmian w technologii.

I juz mozna szprajowac furki bez¶ladowo.

Ale jakie to produkty to ju¿ nie mi Was u¶wiadamiaæ.

Technologiê udoskonaliæ, , ,tez nie mi to robiæ.

Oceniaæ, taaak, jak najbardziej.

B³êdy wytykaæ, , ,a dlaczego nie ? | 

| 

| 

| 

| 

| 

maciozw  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-27, 17:08   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

| 

| 

| 

| 

| 

| 

jondrownik		 
   | 

Wys³any: 2013-08-27, 17:38   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

Widzê ¿e z tej m±ki chleba nie bêdzie trza poszukaæ kompresora mo¿e 2.

Butli podpi±æ 2 kompresory.

Pistoletu i pomalowaæ jak pan bucek przykaza³ :P

Jest na tym forum kto¶ z okolic My¶lenic ko³o Krakowa???? | 

| 

| 

| 

| 

| 

maciozw  		 
   | 

Wys³any: 2013-08-27, 18:02   

| 

0 
         | 

| 

| 

| 

| jondrownik napisa³/a: | 	 		  Widzê ¿e z tej m±ki chleba nie bêdzie trza poszukaæ kompresora mo¿e 2.

Butli podpi±æ 2 kompresory.

Pistoletu i pomalowaæ jak pan bucek przykaza³ :P

Jest na tym forum kto¶ z okolic My¶lenic ko³o Krakowa???? | 	  

A czego Ty ch³opie oczekujesz? Spray czy profi? | 

| 

| 

| 

| 

Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
  | 
 | 

|