Witam. Mam taki ma³y problem po zastosowaniu preparatu fertan i chcia³bym poradzic sie osób które ju¿ go u¿ywa³y. Otó¿ wszystko robi³em zgodnie z instrukcj± i po wyschniêciu zmy³em fertan wod±. Pojawi³a mi siê powierzchnia taka jak widac na zdjêciu. W celu podsuszenia powierzchni przed malowaniem u¿y³em suszarki (delikatnie oczywi¶cie) i fertan zacz±³ mi odpadac po kontakcie z ciep³ym powietrzem. Po odt³uszczeniu nitrem nic sie nie dzieje a po dmuchniêciu suszark± zaczyna siê jakby ³uszczyc. Czy mogê k³a¶c epoksyd na tak± powierzchniê? Bo jako¶ nie jestem przekonany je¿eli co¶ mi odpada od blachy po kontakcie z ciep³ym strumieniem powietrza. Dodam ¿e w ¿adnym innym przypadku nic nie odpada. Tzn. ani po zmyciu wod±, ani po przetarciu szmatka z nitro. Powierzchnia przed fertanowaniem by³a do¶c dobrze wyczyszczona z rdzy (szlifowana wstêpnie i piaskowana tam gdzie by³o to konieczne).
Drzyj to do zera. Jak piaskowa³e¶ to mog³e¶ pomin±æ fertan. Osobi¶cie te¿ mam podobne do¶wiadczenia z Fertanem w okresie letnim. Szybko schnie i jakby za szybko. Robi siê taka twarda warstwa, jakby¶ to szlifowa³ to bêdzie pe³no czarnego proszku.
Nie mia³ pewnie z czym reagowaæ i dupa.
Na fertanie jest napisane ¿e mo¿na z powodzeniem nak³adac go profilaktycznie na zdrowe powierzchnie. Wiem ¿e to mo¿e byc tylko marketing ale skoro tak napisali to przynajmniej teoretycznie powinno byc dobrze...
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum