Autor |
Wiadomość |
 |
markoss24
|
Wysłany: 2009-09-06, 23:13 czy zawsze trzeba cieniowac?
|
0
|
|
|
|
PomalowaÂłem bÂłotnik przedni niebieskim metalikiem i wyszedÂł odrobine jasniejszy farba dobrana byÂła z klapki . Teraz musze cieniowac caÂła maske i drzwi ?zawsze tak trzeba ? czy moze mieszalnie zmienic ? juz kupowaÂłem w innej to to caÂłkiem kijowo dorobili .Prosze o podpowiedz wiem ze temat cieniowania juz byÂł waÂłkowany wiele razy ale jest to denerwujace jak lakierek poÂłozony prawie po mistrzowsku a tu wychodzi roznica koloru mozna sie wkurzyc . Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Nurglepl
|
Wysłany: 2009-09-07, 06:47
|
0
|
|
|
|
MoÂże za niskie ciÂśnienie, albo za wysokie. 2 Bary powinny byĂŚ.
A jak ró¿nica jest to na reklamacje, ale trzeba zrobiÌ natrysk próbny na jak¹œ p³ytkê. Wtedy robisz porównanie i jak jest ok, to lakierujesz, a jak nie to jedziesz z p³ytk¹. |
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wysłany: 2009-09-07, 07:58
|
0
|
|
|
|
Niedawno robi³em golfa,w kolorze czarnym metalicznym.Okaza³o siê,¿e takiego odcieniu vw nigdy nie stosowa³,samochód by³ ju¿ raz ochlapany ca³oœciowo,nie by³o numeru lakieru,poza tym by³a to chyba wypadkowa jakichœ zlewek,bo nic z rekomendowanych kolorów nie pasowa³o.Koleœ w mieszalni siedzia³ przy tym 3 dni,kl¹³ na ¿ywy kamieù,robi³ przetryski,ale ostatecznie dobra³ tak,¿e mo¿na by³o robiÌ na ostro.Zrobi³em z cieniowaniem,aleto ju¿ moja sprawa,¿e sobie nie ufam,a jego wytrwa³oœÌ pokazuje,¿e mo¿na dostaÌ kolor dobrany idealnie nawet bez numeru,to tylko kwestia pracowitoœci i znajomoœci tematu przez osobê dobieraj¹c¹ lakier.Co do Twojego pytania:penie niestety bêdzie Ciê czeka³o cieniowanie,chyba ¿e trafisz na takiego uparciucha jak ten mój,to mo¿e poprawi i bêdziesz móg³ prysn¹Ì jeszcze raz b³otnik.Ale przy metaliku(a to metalik?)raczej od razu zak³adaj koniecznoœÌ cieniowania. |
|
|
|
 |
adams90-90
|
Wysłany: 2009-09-07, 16:19
|
0
|
|
|

|
jacenty 741, A skad bierzesz lakiery? Od tadka?? |
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wysłany: 2009-09-07, 17:49
|
0
|
|
|
|
Nie,w tym wypadku mĂłwiĂŞ o mieszalni z PuÂłtuska,czasami zdarza mi siĂŞ robiĂŚ teÂż zakupy w Legionowie,ale nie mam o nich aÂż tak dobrego zdania. |
|
|
|
 |
adams90-90
|
Wysłany: 2009-09-07, 17:54
|
0
|
|
|

|
W makowie jest nowa miszalnia na ul Konstytucji 3 maja chlopak tez dobrze dobiera |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2009-09-07, 20:49
|
0
|
|
|
|
Cytat: | czy zawsze trzeba cieniowac? | a co to za pytanie???cieniowanie to najzwyklejsza technologiczna kolej rzeczy jak pocieniujesz to siĂŞ nie stresujesz |
|
|
|