Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
lukasz509
Wys³any: 2009-09-16, 17:59   kompresor czy warto??
0
UP DOWN

witam prosze o opinie tego kompresora czy kto¶ taki ma??i morze co¶ o nim powiedizeæ albo powiedzcie mi czy sie go op³aca kupowac no bo to wkoñcu chinczyk:/ prosze o opinie??odpu¶cic sobie?? Kompresor ExPo XY365-110 110L 8BAR 525L/MIN http://www.allegro.pl/ite...r_525l_min.html

przemo1972 
Wys³any: 2009-09-16, 21:01   
0
UP DOWN

Pomóg³: 11 razy
Sk±d: SC
:>
http://lakierowanko.info/viewtopic.php?t=2581

mebArth 
Wys³any: 2009-09-18, 21:21   
0
UP DOWN

Pomóg³: 42 razy
Sk±d: Kraków
Co tym chcesz malowac? Auta czy wozy drabiniaste? Na bok Sprintera Ci braknie powietrza przy pistolu HVLP.
Robi³em tydzien temu ca³osc Sprintera busa do przewozu osób, mia³em du¿e bydle jakies stare ale czysciutkie powietrze i musia³em pauzowac w zakamarkach. Wiec takie cos z aukcji to raczej nie dla profi a sasiadowi pmalowac bzyka czy poldolota renolakiem to siê nada.

Nurglepl 
Wys³any: 2009-09-19, 07:31   
0
UP DOWN

Pomóg³: 9 razy
Sk±d: Gryfino
A co w tych czasach nie jest chiñskie ?.
Ja posiadam te¿ EXPO 50 L, 2 t³oki no i nie jest ¼le.
Parametry jego to:
Wydajno¶æ 356 l/min (ssanie)
Wydajno¶æ 296 l/min (wyj¶cie)

A faktycznie ma 237 L/min, czyli nie jest ¼le.

Wiadomo, ¿e lepiej kup sobie co¶ za 5000 z³, ale skoro masz do wydania tak± kasê ¿e starcza Ci na ten to s±dzê ¿e bêdzie ok. Na pewno lepsze ni¿ ten BASS.

http://lakierowanko.info/...light=test+expo

lukasz509
Wys³any: 2009-09-19, 07:43   
0
UP DOWN

noja maluje motocykle czesto a czasami elementy ayt nigdy ca³osciówki aut do tego potrzebuje urzywam raczej pistoletów hp i jakoms oscylacyjna potrzebuje ten z bassa to kiszka???czemu

Nurglepl 
Wys³any: 2009-09-19, 08:00   
0
UP DOWN

Sam jak kupowa³em, to czyta³em forum i w necie szuka³em. Wiele z³ych opinii o tym bass jest. o EXPO troche mniej znalaz³em wiêc na EXPO siê zdecydowa³em.

lukasz509
Wys³any: 2009-09-19, 08:10   
0
UP DOWN

a jakie wady w tym expo??ja chce ten z baniakim 100l a co mówia o bass?

Nurglepl 
Wys³any: 2009-09-19, 17:53   
0
UP DOWN

W tej 50 co mam to brak wyj¶cia w butli na 1/2". Grzej± siê cylindry, to kiedy¶ wyczyta³em i na forum nawet to kto¶ napisa³. O bass to sobie poszukaj, bo ja ju¿ nie pamiêtam.

elspasoo 
Wys³any: 2009-09-20, 10:16   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Witam szanowne grono. Niebawem bêdê móg³ równie¿ powiedzieæ co¶ wiêcej o tym 110L expo, stoi ju¿ u mnie w gara¿u. Niestety nie sprawny bo kurier zmia¿d¿y³ puszkê elektryczn±. Czekam na nowe czê¶ci. Facet od którego kupowa³em ten sprzêt sprzedajê g³ównie ciê¿ki sprzêt narzêdziowy ,a ten jest jednym z najtañszych. Twierdzi ,¿e handluje tymi kompresorami od 3 lat i nie ma z tym sprzêtem wiêkszych problemów, poza tym jest 2 lata gwarancji i pe³en serwis z czê¶ciami. Oczywi¶cie nie mam w±tpliwo¶ci,¿e sprzêt Profi to nie jest. Jak na start powinien byæ wystarczaj±cy.

lukasz509
Wys³any: 2009-09-20, 16:42   
0
UP DOWN

elspasoo, mam do ciebie proszbe napisze3sz mi jak on sie sparwuje jakie wady itp i czy sie op³aca???

[ Dodano: 2009-09-20, 18:04 ]
elspasoo, jak ten kompresor sie prezentuje wykonanie ??widaæ ze dziadostwo niestaranne ???czy dosæ tak zrobiony???

elspasoo 
Wys³any: 2009-09-21, 09:30   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
lukasz509 napisa³/a:
elspasoo, mam do ciebie proszbe napisze3sz mi jak on sie sparwuje jakie wady itp i czy sie op³aca???

[ Dodano: 2009-09-20, 18:04 ]
elspasoo, jak ten kompresor sie prezentuje wykonanie ??widaæ ze dziadostwo niestaranne ???czy dosæ tak zrobiony???

Co do wykonania to , niezbyt solidnie wygl±daj± zawór przy manometrze ,obudowy filtrów i te plastikowe korki wlewu oleju i odpowietrznika w g³owicy, ale to nie jest wielki problem. Cudo to to nie jest ale my¶lê ,¿e da radê. Co do dzia³ania w akcji to wypowiem siê pó¼niej jak j± uruchomiê. Zdziwi³em siê natomiast ,¿e podro¿a³y ju¿ o 150z³. :D

[ Dodano: 2009-09-25, 22:04 ]
Jestem po testach mojego 110L expo 3kw 400V. Mierzy³em czas od ca³kowicie opró¿nionej butli do 7,5 bara . Wysz³o 102 sekundy co daje 485L/min. Jestem bardzo zadowolony. Kompresorek nie ma zbyt du¿ych obrotów, postaram siê za jaki¶ czas dodaæ jaki¶ film. Przy temperaturze jak by³a dzi¶ w gara¿u zaraz po dobiciu do 7,5 bar cylindry by³y tylko ciep³e. Roz³adowa³em i za³adowa³em zbiornik jeszcze 2 razy a cylindry nadal swobodnie mo¿na by³o chwyciæ ca³a d³oni±. W upale pewnie by³o by gorzej ,mimo to jestem naprawdê zadowolony. Szczerze polecam ,ca³kiem sporo potrafi jak za tak± kasê.

ralf203
Wys³any: 2009-11-06, 16:53   
0
UP DOWN

Witam. Do³acze sie sie do wypowiedzi na temat tej spre¿arki bo te¿ jestem jej posiadaczem. Jak narazie to sprawuje sie bez zarzutu tylko jak pierwsze wra¿enie mnie troche zdenerwowa³o, otó¿ jak j± rozpakowa³em to by³o wszystko "cacy" ale jak przybra³em sie do pod³±czania to w skrzynce elektrycznej wszyskie ¶rubki by³y pordzywa³e.Posiadam j± jakiej 3-4 miesi±ce i jak narazie nie widze zmian w jej pracy tyle ¿e nie pracuje na niej codziennie. Przez ten okres to z tego co zauwa¿y³em to z cylindrów chyba odpada farba (tak mi sie wydaje bo pozostaje jaki¶ kolor podobny do rdzy)ale nie przygl±da³em sie bo dok³adnie temu z braku czasu:). Tak to jest u mnie mam nadzieje ¿e to sie na co¶ przyda.
Pozdrawiam

samurajek
Wys³any: 2010-01-21, 17:43   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
Sk±d: Wroc³aw
Panowie pozwolê sobie od¶wie¿yæ temat ,
Napiszcie czy nadal kompresor siê dobrze sprawuje i wyst±pi³y jakie¶ usterki .
Mam zamier kupic taki sprzêt i nie wiem czy warto .
Czy kto¶ siê orientuje czy s± wersje ze zbiornikiem 200l?
Je¶li nie ten to jaki mogliby¶cie poleciæ kwota do 3000z³.
Dziêki za info

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: