| Autor |
Wiadomość |
martinez1980

|
Wysłany: 2009-12-09, 23:14 Przywitaj się
|
|
|
Witam! Mam na imię Marcin, śmigam troszkę po rożnego rodzaju forach no i mam już zaszczepione że nie przywitać się z forumowiczami jest nie ładnie. Wchodzę, szukam takiego postu lecz nie ma:) albo źle szukam jeśli tak to sorka. Chciałem się przywitać i od razu napisać że jestem kompletnym amatorem jeśli chodzi o airbrushing i wogóle lakierowanie, a dokładnie wogóle się na tym nie znam. Jako totalny amator kupiłem swojej pannie Aerograf beznadziejny by wogóle wzieła go do ręki (z racji tego że jest artystka i zawsze chciała malować taką techniką) a z czasem z postępującą moja wiedzą kupić sprzęt lepszy: kupiłem jakąś podróbę IVATY EW-770 oraz kompresor bezolejowy MA2000 a kupiłem to 2 lata temu i Panna sie za o nie zabrała. Wiec wkońcu ja sie zabrałem i straaaaaaasznie mnie to wciągnęło, lecz dla laika który nie łyknął nic lakiernicta i nie odróżnia farb ani wogóle przygotowań odnośnie samych powierzchni pod malowanie to wogóle jakaś abstrakcja. Nie mówiąc o tym gdzie co kupić i jakie farby. Uruchomiłem sprzęt i jego "precyzja" pewnie amerykańskie to są precyzyjne, zadziwiła mnie i cieniowanie oraz głębie jakie można tym sprzęem uzyskać. Pewnie mi powiecie że sprzęt mam do dupy kompresor też ale być może z czasem kupię cos lepszego jak moja nauka będzie postępować. Chęci są i strasznie mnie to zaraziło więc na dzień dzisiejszy chciałem się z Wami wszystkimi przywitać i namiętnie będę studiować wasze posty i szukać rad co, jak, gdzie i kiedy. POZDRAWIAM |
_________________ Nie dyskutuj z idiotą !!!
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.. |
|
|
|
 |
manieks

|
Wysłany: 2009-12-10, 01:08
|
|
|
Witaj więc... i bardzo podoba mi się Twój "zaszczep"
Pozdrófka |
_________________ - ALS IXN XAN -
www.airbrushlab.com
 |
|
|
|
 |
martinez1980

|
Wysłany: 2009-12-10, 11:50
|
|
|
myśle że skoro nie ma takiego wątku tutaj wszyscy mogą się witać już ze wszystkimi pozdro |
|
|
|
 |
kkk
|
Wysłany: 2009-12-10, 13:00
|
|
|
To jez się włącze do powitań - WITAJCIE |
_________________ Trzeba uprzytomnić sobie, że nawet kiedy wszystko straci sens, znajdziesz przestrzeń gdzie... |
|
|
|
 |
martinez1980

|
Wysłany: 2009-12-10, 15:45
|
|
|
| kkk napisał/a: | To jez się włącze do powitań - WITAJCIE |
Witaj kkk |
|
|
|
 |
Tadeusz
|
Wysłany: 2009-12-12, 12:10
|
|
|
Witam |
|
|
|
 |
manieks

|
|
|
|
 |
malchov

|
|
|
|
 |
peki86
Areo ciapkacz
|
Wysłany: 2010-03-28, 11:57
|
|
|
| Cześć tu Peki86 z Bielska Białej maluje areografem juz ponad rok z czego polowa czasu to robienie kompresora szablonów miejsca do malowania itd |
|
|
|
 |
Asellus5
|
Wysłany: 2010-03-28, 19:25
|
|
|
Wow wow wow WIOSNA w pelni przylecialy bociany,dzikie gesi i do naszego forum tez wpadlo kilka nowych psssikaczy! cieszy bardzoooooooo wreszcie cos sie ruszy na forum i galeria zacznie pekac w szwach;)!!
Graba wszystkim i kazdemu z osobna! |
|
|
|
 |
Mcdevil

|
Wysłany: 2010-03-31, 19:24
|
|
|
Siema, witam wszystkich.
Bawię się aero parę miesięcy, przymierzam się do ataku na moto. I pojawiło się kilka tematów ocierających się o lakiernictwo .
Jak coś to podpytam .
Pozdro |
|
 |
redbrush
|
Wysłany: 2010-03-31, 22:20
|
|
|
| Cześć też maluje od kilku miesięcy i bardzo mnie wciągneło teraz przymierzam się do kupna aerografu badger Crescendo 175-CS |
|
|
|
 |
LoboLoco

|
Wysłany: 2010-04-01, 07:48
|
|
|
| Witamy i zapraszamy do lektury forum, zapraszam również na airbrushlab.pl - stronę poświęconą aerografii... |
_________________ >>> Airbrush'Lab <<<
 |
|
|
|
 |
badshaman
|
Wysłany: 2010-04-15, 22:34
|
|
|
Witam wszystkich.
Musze przyznac ze to forum jest tym czego potrzebowalem.
Zainteresowalem sie airbrush*em jakies dwa miesiace temu. Czytam i ogladam wszystko co jest mozliwe na ten temat.
Prace dawida, PrimoOne i innych ARTYSTOW zapieraja dech w pirsi powaga.
jazda na maxa. Podobnie jak dawid mieszkam w norwegii. tu ok 4 miesiace temu zaczalem przygode z tatuowaniem. zaczelo sie to przez zupelny przypadek, nigdy nie wiedzialem ze moge robic cos w kierunku plastyki. W pl jak w pl ukladalo sie tylko plytki rowno albo malowalo sciany i tak w kolko.
Tutaj w norwegii nareszcie mam spokojna prace, brak wiekszych problemow finansowych wiec nozna zajac sie czyms dla siebie miec hobby.
W pracy na 12 godzinnej zmianie z kumplem zaczelismy cos tam z nudow rysowac i on namowil mnie na robienie tatuazy. Nawet zaczyna mi to jakos wychodzic i satysfakcje dawac, no i kasa nawet niezla.
Ale jak zobaczylem co mozna wystrugac aerografem to wymieklem.
Mam nadzieje ze wrzuce jakies zdjatka tatuazy i rysunkow ktore wypocilem i poprosze o komentarz.
Teraz w maju zakupie sprzecik do airbrusha i powolutku zaczne sie tym bawic.
Forum lakierowanko jest kopalnia wiedzy na ten temat.
Wielkie dzieki i witam serdecznie |
|
|
|
 |
LoboLoco

|
Wysłany: 2010-04-16, 07:48
|
|
|
Fajnie się słucha... postanowiłem tatuować, więc kupiłem sprzęt i zacząłem dziarać jak ja postanowiłem tatuować to musiałem się konkretnie zapożyczyć a sprzęt kupowałem po znajomości, bo kolesiowi z ulicy by nie sprzedali (chodzi o konkretny sprzęt, nie kolkę ) a w tatuażach da rade też nnieźlewymiatać, http://ooyes.net/blog/85-...d-inspiration-2 ,zwłaszcza jak ktoś da ci do zagospodarowania całe plecy, a przynajmniej rękę z barkiem i łopatką... takich klientów lubiłem najbardziej.
to inny polak na obczyźnie, swoją drogą miły facet...
http://www.tattooblog.com...bert-hernandez/
a wracając do tematu... witamy. |
_________________ >>> Airbrush'Lab <<<
 |
|
|
|
 |