Wys³any: 2010-11-22, 11:18 Czy konieczny podk³ad pod basecoat
0
Pomóg³: 1 raz Posty: 26
Witam wszystkich lakierniczych-forumowiczów,
Otó¿ mam do Pañstwa takie pytanie: czy je¶li mój obecny lakier (czarny z bia³± namalowan± grafik±) jest w celuj±cym stanie bez wszelkich ubytków itp. a chcê go jedynie przemalowaæ na bia³o base coat (DuPont Centari 600 AB150) & Clear to czy wystarczy zmatowiæ powierzchniê i nanie¶æ base coat czy jednak bez w±tpienia muszê najpierw nanie¶æ ja¶niejszy jednolity podk³ad abym pó¼niej nie mia³ problemów z uzyskaniem jednolitego odcieniu na ca³ej powierzchni.
Centari 600 DuPonta nie ma tak du¿ej si³y krycia jak Centari 6000 Takze proponuje jednak zamiast jasnego podk³adu wzi±¶æ i po³o¿yæ w pierwszej kolejno¶ci Unibaze w bia³ym odcieniu i jak ju¿ bedzie ca³a maska "jednolita" czyt. Bia³a to k³adziesz dopiero t± w³a¶ciw± Centari 600 Unibazy s± stosowane jako tzw. "t³a" pod kolory "s³abo kryj±ce" Ja je kupuje "do w³asnych potrzeb" w mieszalni DeBeera Pozdrawiam!
Robertlodz09 bardzo dziêkuje za wyt³umaczenie sprawy, tego w³a¶nie siê obawia³em a wola³em siê upewniæ z nadziej± ¿e mo¿e bêdê mia³ mniej roboty, ale jednak nie choæ teraz na pewno nie bêdê siê denerwowa³ ¿e co¶ mi s³abo kryje, jeszcze raz wielkie dziêki
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum