Wys³any: 2011-04-25, 20:02 klar bez utwardzacza, czy da siê co¶ z tym zrobiæ??
0
Witam,
Po³o¿y³em klar w sprayu (w puszcze mia³ niby byæ z utwardzaczem) na grafikê aero i oczywi¶cie wysech³ ale siê nie utwardzi³. Który¶ z szanownych Panów zapomnia³ chyba dolaæ utwardzacza do puszki bo klar jest miêkki. Moje pytanie co z tym zrobiæ?? Da siê to jako¶ uratowaæ? Nie chcia³bym robiæ od nowa roboty która zajê³a miesi±c czasu.
By³ to zwyk³y klar + utwardzacz nabity w spray, czyli 2k. Jak byk jeszcze koloes napisa³ na sprayu KLAR + UTW. Dziêki za link do tematu slawciu ale debata na temat co jest w puszce do napelniania nie rozwiazuje problemu. Czy na taki nieutwardzony klar ( lub ze zbyt mala iloscia utwardzacza - bo moze tak sie stalo) moge np polozyc jeszcze warstwe sprawdzonego klaru z utwardzaczem z pistoletu?? Probowac szlifowac lekko ten miekki klar, czy tez nie?
Jesli za grubo wylalem to i tak powinien mi sie utwardzic, a nie spotkalem sie jeszcze zeby po 48 h chocby nie wiem jak grubo klar byl lany sie nie utwardzil.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum