Przesunięty przez: Tech 2012-05-13, 03:58 |
Autor |
Wiadomość |
 |
czornyyy
|
Wysłany: 2011-08-18, 22:58 [Kupię] Kruciec (nypel) Powietrza do Sata Jet 90
|
|
|
|
Witajcie.
Potrzebuje kupić nypel (wkręcany do korpusu pistoletu) do Saty Jet 90
Całe moje miasto zjeździłem i nikt takiego niema.
Jest to jakiś nietypowy rozmiar bo to ani nie jest 1/4 ani 3/8 cala
Może ma ktoś taką Sate na części.
Nadmienie że mam też Sate Jet B i w niej już króciec jest całkiem inny ( 1/4cala) |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-08-24, 10:04
|
|
|

|
Mam kolego taki "nypel" ,zarówno jako tzw. redukcja jak i bezpośrednio z wyprowadzeniem na szybkozłączke. Może u ciebie ktoś już coś "kombinował" z tym gwintem zerwał i próbował przegwintować...... Teraz to tylko zostały domysły
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
czornyyy
|
Wysłany: 2011-08-24, 11:05
|
|
|
|
a mógłbyś mi zmierzyć ten gwint? tj. szerokość może faktycznie ktoś coś kombinował |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-08-25, 13:29
|
|
|

|
Sprawdze jeszcze skok gwintu tzw. "grzebieniem" i napisze jaki jest ale zapewniam ciebie kolego że wszystkie Sata mają gwinty na tzw. wejściu "znormalizowane" Widziałem tą "twoją" Sate jet90 jak była jeszcze wystawiona na Alle..o Właściciel napisał że "zaginęła" mu ta końcówka i biedny nie może jej znależć a sprzedaje ją ponieważ "wyjeżdza za granice do pracy"
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-08-25, 14:28
|
|
|

|
Robertlodz09 napisał/a: | Właściciel napisał że "zaginęła" mu ta końcówka i biedny nie może jej znależć a sprzedaje ją ponieważ "wyjeżdza za granice do pracy"
Pozdrawiam! | tak wiec powodzenia w poszukiwaniu nowej w najgorszym wypadku mozna isc do firmy co produkuje podobne cenzura zeby ci dotoczyli i narzneli odpowiedni gwint |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-08-25, 14:38
|
|
|

|
Wystarczy kupić kawałek owalnego mosiądzu o odpowiedniej średnicy i iść do zwykłego tokarza aby ci dotoczył taka "redukcje" na którą nakręcisz normalną złączke z tzw. eurozłączem Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
czornyyy
|
Wysłany: 2011-08-25, 14:41
|
|
|
|
Dzwoniąc do przedstawicielstwa saty też się dowiedziałem że powinno być 1/4cala
Gość w mieszalni radził żeby osadzić to na jakimś kleju, ale nie za bardzo mi pasuje ta opcja.
No nic będę musiał albo dorwać kogoś kto mi to zrobi albo pchnąć w świat |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-08-25, 14:49
|
|
|

|
Poszukaj tokarza ,jeśli reszta jest dobra w tym pistolecie Sprzedać zawsze możesz Ja też myślałem nad kupna tej Saty (jak była na sprzedaż) z zamiarem przeznaczenia jej na części Brakuje mi do jednej jet 90 kubka od lakieru Pozdrawiam!
ps. W moich dwóch Satach jet 90 właśnie są gwinty na 1/4 cala tak samo w Sata jet RP i Sata jet B |
|
|
|
 |
czornyyy
|
Wysłany: 2011-08-25, 14:56
|
|
|
|
Dobra tokarza znalazłem więc sprawa rozwiązana.
A tak btw. to jak iglica wystaje około pół mm z dyszy to znaczy że w zestaw regeneracyjny trzeba się zaopatrzyć? |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-08-25, 15:09
|
|
|

|
Powiem tak ,że ja jeśli kupuje uzywany pistolet to zawsze "wywalam" i zakładam nowy zestaw naprawczy Wtedy wiem że mam pistolet sprawny i w stanie technicznym taki jak "nowy" Jeśli iglica "wystaje" tylko 0,5 mm to może zostać ,pod warunkiem że na czubku iglicy masz widoczny "stożek" który to odpowiada za tzw. kształt kropli lakieru A w jakim masz stanie głowice? Ona jest bardzo ważna (kształt i średnica otworów powietrza) ,jest odpowiedzialna za odpowiednie rozbicie i kształt natryskiwanego strumienia lakieru Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
czornyyy
|
Wysłany: 2011-08-25, 15:12
|
|
|
|
OK, dzięki. Zobaczę jak będzie lakierował, i wtedy podejme decyzję. |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-09-09, 08:49
|
|
|

|
I jak tam kolego ta twoja Sata Już "naprawiona"? Jeśli nie możesz z tym sobie dać rady to mam cały korpus do tej Saty a wszystkie gwinty ma "sprawne"
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
czornyyy
|
Wysłany: 2011-09-11, 20:06
|
|
|
|
Robertlodz09 napisał/a: | I jak tam kolego ta twoja Sata Już "naprawiona"? Jeśli nie możesz z tym sobie dać rady to mam cały korpus do tej Saty a wszystkie gwinty ma "sprawne"
Pozdrawiam! |
na dniach będę ją miał muszę odebrać od tokarza |
|
|
|
 |
czornyyy
|
Wysłany: 2011-09-12, 21:59
|
|
|
|
Pistolecik odebrałem z dorobionym króćcem.
Wszystko idealnie
Odrazu pochwale się efektami kilkugodzinnego czyszczenia
Po zakupie :
Po czyszczeniu:
Miotłe ma piękną, jak lakieruje dowiem się w najbliższym czasie |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-09-12, 22:55
|
|
|

|
To witaj w "Klubie miłośników Sata jet90" Ja mam u siebie takie 2 sztuki
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
mwierzba78
|
Wysłany: 2012-03-30, 12:43
|
|
|
|
Witam, tez mam taka sate jet 90. Poswiecilem kiedys wiele czasu na jej doczyszczenie bo dolem wiecej dawala . Efekt dalej by taki sam. Wiecie moze gdzie mozna kupic do niej zestaw naprawczy? |
|
|
|