|
|
|
Autor |
Wiadomość |
 |
c64club
|
Wysłany: 2014-07-15, 14:15 Nowy kompresor - zatarty czy niedotarty?
|
0
|
|
|
MacGyver

|
ZanabyÂłem nowy kompresor w Liroyu. 2,3kW, tÂłoki V, 50l, taki typowy Chinol z Dedry. Na wstĂŞpie zmieniÂłem filtry powietrza na coÂś sensownego. Oryginalnie jest centymetr gÂąbki tak rzadkiej, Âże mrĂłwki mogÂłyby przez niÂą przeÂłaziĂŚ, w nie do koĂąca szczelnej obudowie.
Po uruchomieniu korek wystrzeli³ "gdzieœ tam", zaœ z otworu zacz¹³ siê wydobywaÌ potê¿ny strumieù mocno zaolejonego powietrza. Tak jakby pierœcienie t³okowe przepuszcza³y. Ten otwór powinien na zmianê wyrzucaÌ lub zasysaÌ powietrze, jak odma w silniku spalinowym, a nie tak dmuchaÌ. Po zatkaniu go palcem, ciœnienie w komorze korbowej zwiêksza siê, a kompresor brzmi jak zd³awiony.
MiaÂł ktoÂś do czynienia z podobnym kopresorem? To siĂŞ dotrze i przestanie tak dmuchaĂŚ, czy oddawaĂŚ go od razu na serwis? |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2014-07-15, 14:52
|
0
|
|
|
|
c64club napisał/a: | ZanabyÂłem nowy kompresor w Liroyu | Oddaj na reklamacje lub zwrot kasy... 10 dni jest chyba na rezygnacjĂŞ z zakupu? |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2014-07-16, 11:55
|
0
|
|
|

|
Cytat: | To siĂŞ dotrze i przestanie tak dmuchaĂŚ, czy oddawaĂŚ go od razu na serwis? |
Tak jak napisaÂł juÂż kolega Lackdoctor wczeÂśniej ....
Oddaj to do sklepu i poproÂś o zwrot finansĂłw .... to jest najlepsze wyjÂście |
|
|
|
 |
c64club
|
Wysłany: 2014-07-16, 13:25
|
0
|
|
|
MacGyver

|
Czyli nie warto siĂŞ bawiĂŚ w wymianĂŞ na inny egzemplarz? Podobne do tego Pansama widziaÂłem Stanleye. 2kW i pompa V. Wiem, Âże chinina, ale sporo osĂłb z tego korzysta i nawet sobie chwalÂą.
RobiÂłbym swĂłj na HS11, nawet zanabyÂłem juÂż do sprĂŞÂżarki zbiornik 67l od LPG i silnik, ale mĂłj wolny czas na rzeÂźby zmniejszyÂł siĂŞ pewnego smutnego poranka o poÂłowĂŞ (nie wolno mi korzystaĂŚ z warsztatu w niedzielĂŞ). Zanim przeprowadzĂŞ siĂŞ w normalne miejsce, musze coÂś zanabyĂŚ.
Znacie coœ sensownego w tym segmencie? Do 1000z³, 50l, min. 2kW. Max robota tym to bêdzie pryskanie przyczepki prostym pistoletem i farby 1k, ropowanie, pompowanie kó³ek, przedmuchiwanie obrabiarek, powietrze dla plazmy. Na forum jeœli ktoœ pyta o chininê, to raczej o te pompki 24l/1.5kW. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
|
|