Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
c64club 
Wysłany: 2014-07-15, 14:15   Nowy kompresor - zatarty czy niedotarty?
0
UP DOWN
MacGyver

ZanabyÂłem nowy kompresor w Liroyu. 2,3kW, tÂłoki V, 50l, taki typowy Chinol z Dedry. Na wstĂŞpie zmieniÂłem filtry powietrza na coÂś sensownego. Oryginalnie jest centymetr gÂąbki tak rzadkiej, Âże mrĂłwki mogÂłyby przez niÂą przeÂłaziĂŚ, w nie do koĂąca szczelnej obudowie.

Po uruchomieniu korek wystrzeli³ "gdzieœ tam", zaœ z otworu zacz¹³ siê wydobywaÌ potê¿ny strumieù mocno zaolejonego powietrza. Tak jakby pierœcienie t³okowe przepuszcza³y. Ten otwór powinien na zmianê wyrzucaÌ lub zasysaÌ powietrze, jak odma w silniku spalinowym, a nie tak dmuchaÌ. Po zatkaniu go palcem, ciœnienie w komorze korbowej zwiêksza siê, a kompresor brzmi jak zd³awiony.

MiaÂł ktoÂś do czynienia z podobnym kopresorem? To siĂŞ dotrze i przestanie tak dmuchaĂŚ, czy oddawaĂŚ go od razu na serwis?

Lackdoctor 
Wysłany: 2014-07-15, 14:52   
0
UP DOWN

c64club napisał/a:
ZanabyÂłem nowy kompresor w Liroyu
Oddaj na reklamacje lub zwrot kasy... 10 dni jest chyba na rezygnacjĂŞ z zakupu?

Robertlodz09 
Wysłany: 2014-07-16, 11:55   
0
UP DOWN

Cytat:
To siĂŞ dotrze i przestanie tak dmuchaĂŚ, czy oddawaĂŚ go od razu na serwis?

Tak jak napisaÂł juÂż kolega Lackdoctor wczeÂśniej ....
Oddaj to do sklepu i poproÂś o zwrot finansĂłw .... to jest najlepsze wyjÂście :tak:

c64club 
Wysłany: 2014-07-16, 13:25   
0
UP DOWN
MacGyver

Czyli nie warto siĂŞ bawiĂŚ w wymianĂŞ na inny egzemplarz? Podobne do tego Pansama widziaÂłem Stanleye. 2kW i pompa V. Wiem, Âże chinina, ale sporo osĂłb z tego korzysta i nawet sobie chwalÂą.

RobiÂłbym swĂłj na HS11, nawet zanabyÂłem juÂż do sprĂŞÂżarki zbiornik 67l od LPG i silnik, ale mĂłj wolny czas na rzeÂźby zmniejszyÂł siĂŞ pewnego smutnego poranka o poÂłowĂŞ (nie wolno mi korzystaĂŚ z warsztatu w niedzielĂŞ). Zanim przeprowadzĂŞ siĂŞ w normalne miejsce, musze coÂś zanabyĂŚ.

Znacie coœ sensownego w tym segmencie? Do 1000z³, 50l, min. 2kW. Max robota tym to bêdzie pryskanie przyczepki prostym pistoletem i farby 1k, ropowanie, pompowanie kó³ek, przedmuchiwanie obrabiarek, powietrze dla plazmy. Na forum jeœli ktoœ pyta o chininê, to raczej o te pompki 24l/1.5kW.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu