Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
piotres
Wysłany: 2014-03-01, 23:00   Baranek na podwozie - miekki i elastyczny jak orginal ??
0
UP DOWN

Czesc

Chce sobie zabezpieczyc dodatkowo podwozie w moim renault clio z 2002r. orginalnie jak wiadomo jest tam warstwa miekkiego i elastycznego jak guma baranka - jak w kazdym wspolczesnym aucie. Chce to pogrubiĂŚ i odnowiĂŚ.

Czy wiecie czy gdzies w sprzedazy wystepuja takie wlasnie baranki ?

bo te novole gravit, bolle i itp. APP to jednak co innego jest - tamto to jest jakby guma po natrysnieciu, a te baranki "ze sklepĂłw" sa twarde i lubia po czasie spekac jak sie ich nie polakieruje.

KupiÂłem wodny baranek MIPA Body coat - drogi i ciezki do kupienia, jest bardzo miekki - cos jak "orginal" - ale co z tego jak ma BARDZO slaba przyczepnosc - odchodziÂł mi na brzegach razem z taÂśma lakiernicza, a jak sie go "zadarÂło" to mozna byÂło go dalej sciagac palcem. Troche porazka cos takiego ...

Kto zna cos lepszego i elastycznego ?

Mam teÂż baranek Wurth "preparat ochronny do podwozi i progĂłw" - on nie jest juz taki miekki i elastyczny, jest taki jak kazdy baranek dostepny w sklepie, no moze troche miekszy . Co o nim sadzicie ? Nie peka gdy sie go nie zalakieruje ?

A moze kazdy zwykly twardy baranek mi speka bo pod nim bedzie warstwa miekszego baranka orginalnego ? Kurcze cos takiego jak ta mipa body coat by by³o idealne tylko ¿eby to przyczepnoœÌ mia³o dobra.

Nie chce bitumĂłw bo kojarzy mi sie to z autami pokroju Âżuk, polonez . Nie podoba mi sie to ze schodzi pod benzyna, jest lepki i generalnie jak dla mnie syfiarski.

Poradzcie coÂś czym to zrobiĂŚ Âżeby byÂło dobrze.

pozdrawiam !
Piotrek

bercixxx1992
Wysłany: 2014-03-02, 12:30   
0
UP DOWN

ten z Wurtha jest dobry-ostatnio zaskoczyla mnie jego cena-19 zl gosc mi powiedzial-tanio a lepszego preparatu na progi w tej cenie nie kupisz-co do najlepszego rozwiazania-kupic pistolet do masy natryskowej ( no i mase oczywiscie) i jest git-tylko ze to wydatek jest spory jak na kogos kto chce sobie tylko poprawic-poszukaj kogos z okolicy co ma taki pistolet i po problemie-a baranek z wutha jest lakierowalny-sam stosuje i nic nie odchodzi-na konwencji jak i na bazie wodnej takze:D

piotres
Wysłany: 2014-03-02, 13:52   
0
UP DOWN

To te pistolety co kosztuja min. 500zl, tak ? :sciana:

Wlasnie ja nie chce lakierowac tego baranka, chce by nic mu sie nie dziaÂło bez lakierowania :tak: .

Âłysy73 
Wysłany: 2014-03-03, 16:34   
0
UP DOWN

Masa natryskowa.
Tania nie jest, ale tanie juÂż testowaÂłeÂś.
WURTH ostatnio gdy kupowaÂłem byÂł chyba po ok 50zÂł za tubkĂŞ ale mogĂŞ siĂŞ myliĂŚ bo troszeczkĂŞ czasu temu to byÂło.
BraÂłem biaÂłe, szare i czarne a czy sÂą inne kolory to nie pamiĂŞtam - raczej nie, bo po co

jan6a
Wysłany: 2014-03-04, 08:50   
0
UP DOWN

Witam,
Panowie caÂły czas piszÂą o baranku, a mi siĂŞ wydaje , Âże koledze chodzi o coÂś co bĂŞdzie przypominaĂŚ fabrycznÂą mastykĂŞ natryskowÂą. JeÂżeli ma byĂŚ elastyczne to np z APP MS- POLYMER albo coÂś z Sika

tanio nie bĂŞdzie zwÂłaszcza z dedykowanym pistoletem
http://app.com.pl/products/?prid=492
http://kolorysta.pl/pl/p/...kowych-SIKA/822

mam nadziejĂŞ, Âże pomogÂłem ;)

Âłysy73 
Wysłany: 2014-03-07, 02:47   
0
UP DOWN

jan6a napisał/a:
Panowie caÂły czas piszÂą o baranku, a mi siĂŞ wydaje , Âże koledze chodzi o coÂś co bĂŞdzie przypominaĂŚ fabrycznÂą mastykĂŞ natryskowÂą.

bercixxx1992 napisał/a:
-kupic pistolet do masy natryskowej ( no i mase oczywiscie)
Âłysy73 napisał/a:
Masa natryskowa.

piotres
Wysłany: 2014-03-09, 01:35   
0
UP DOWN

dziekuje Panowie. dokÂładnie o takie mastyki mi chodzi..

Czy taki pistolet speÂłni swoje zadanie ?

http://allegro.pl/pistole...4031772165.html

Wiadomo nie bedzie go uzywaÂł czesto to moÂże troche podziaÂła ten chinczyk. Taniej sie juz chyba nie da, co ?

A jesli chodzi o sama mase w kartuszu - jaka jest dobra?

YAMAHER
Wysłany: 2014-03-13, 12:31   
0
UP DOWN

Moze ktos sie wypowiedziec na zadane pytanie wyzej :-) ? Bo tez bym kupil takiego guna bo potrzebuje na zrobienie samuraika w gumie. Super strukur nie potrzebuje :-)

klakier
Wysłany: 2014-03-15, 13:15   
0
UP DOWN

Ja jako baranka uÂżywam tego:
http://www.lakiereo.pl/ba...t-6-id-171.aspx
jest mega elastyczny

w po³¹czeniu z pistoletem APP z manometrem i regulowan¹ dysz¹ mo¿na robiÌ ró¿ne œciegi. Da³em za niego jakieœ 160 z³

pawel1108 
Wysłany: 2014-03-15, 14:36   
0
UP DOWN

piotres napisał/a:
Czy taki pistolet speÂłni swoje zadanie ?
'
Absolutnie nie, to goowno nie spe³ni Twoich oczekiwaù, zanim poustawiasz to dziadostwo to zmarnujesz pó³ kartusza masy natryskowej a po drugie jak ju¿ skoùczysz pracê to masê, która zostanie musisz z tego goowna wyj¹Ì bo pozasycha i oka¿e siê pistoletem jednorazowym a pozosta³a masa która nie zostanie szczelnie zamkniêta tylko w kube³.
Kup sobie pistolet SIKA, tam jest zawór stop, nawet jak wykorzystasz 10% kartusza to zamykasz zawór i stawiasz na pó³ce.
Nie piszÂąc juÂż o moÂżliwoÂściach pistoletu SIKA...
Pozdrawiam

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu