Autor |
Wiadomo¶æ |
|
piotres
|
Wys³any: 2014-03-01, 23:00 Baranek na podwozie - miekki i elastyczny jak orginal ??
|
0
|
|
|
|
Czesc
Chce sobie zabezpieczyc dodatkowo podwozie w moim renault clio z 2002r. orginalnie jak wiadomo jest tam warstwa miekkiego i elastycznego jak guma baranka - jak w kazdym wspolczesnym aucie. Chce to pogrubiæ i odnowiæ.
Czy wiecie czy gdzies w sprzedazy wystepuja takie wlasnie baranki ?
bo te novole gravit, bolle i itp. APP to jednak co innego jest - tamto to jest jakby guma po natrysnieciu, a te baranki "ze sklepów" sa twarde i lubia po czasie spekac jak sie ich nie polakieruje.
Kupi³em wodny baranek MIPA Body coat - drogi i ciezki do kupienia, jest bardzo miekki - cos jak "orginal" - ale co z tego jak ma BARDZO slaba przyczepnosc - odchodzi³ mi na brzegach razem z ta¶ma lakiernicza, a jak sie go "zadar³o" to mozna by³o go dalej sciagac palcem. Troche porazka cos takiego ...
Kto zna cos lepszego i elastycznego ?
Mam te¿ baranek Wurth "preparat ochronny do podwozi i progów" - on nie jest juz taki miekki i elastyczny, jest taki jak kazdy baranek dostepny w sklepie, no moze troche miekszy . Co o nim sadzicie ? Nie peka gdy sie go nie zalakieruje ?
A moze kazdy zwykly twardy baranek mi speka bo pod nim bedzie warstwa miekszego baranka orginalnego ? Kurcze cos takiego jak ta mipa body coat by by³o idealne tylko ¿eby to przyczepno¶æ mia³o dobra.
Nie chce bitumów bo kojarzy mi sie to z autami pokroju ¿uk, polonez . Nie podoba mi sie to ze schodzi pod benzyna, jest lepki i generalnie jak dla mnie syfiarski.
Poradzcie co¶ czym to zrobiæ ¿eby by³o dobrze.
pozdrawiam !
Piotrek |
|
|
|
|
bercixxx1992
|
Wys³any: 2014-03-02, 12:30
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 87
|
ten z Wurtha jest dobry-ostatnio zaskoczyla mnie jego cena-19 zl gosc mi powiedzial-tanio a lepszego preparatu na progi w tej cenie nie kupisz-co do najlepszego rozwiazania-kupic pistolet do masy natryskowej ( no i mase oczywiscie) i jest git-tylko ze to wydatek jest spory jak na kogos kto chce sobie tylko poprawic-poszukaj kogos z okolicy co ma taki pistolet i po problemie-a baranek z wutha jest lakierowalny-sam stosuje i nic nie odchodzi-na konwencji jak i na bazie wodnej takze:D |
|
|
|
|
piotres
|
Wys³any: 2014-03-02, 13:52
|
0
|
|
|
|
To te pistolety co kosztuja min. 500zl, tak ?
Wlasnie ja nie chce lakierowac tego baranka, chce by nic mu sie nie dzia³o bez lakierowania . |
|
|
|
|
³ysy73
|
Wys³any: 2014-03-03, 16:34
|
0
|
|
|
Pomóg³: 23 razy Posty: 978
|
Masa natryskowa.
Tania nie jest, ale tanie ju¿ testowa³e¶.
WURTH ostatnio gdy kupowa³em by³ chyba po ok 50z³ za tubkê ale mogê siê myliæ bo troszeczkê czasu temu to by³o.
Bra³em bia³e, szare i czarne a czy s± inne kolory to nie pamiêtam - raczej nie, bo po co |
|
|
|
|
jan6a
|
Wys³any: 2014-03-04, 08:50
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
³ysy73
|
Wys³any: 2014-03-07, 02:47
|
0
|
|
|
Pomóg³: 23 razy Posty: 978
|
jan6a napisa³/a: | Panowie ca³y czas pisz± o baranku, a mi siê wydaje , ¿e koledze chodzi o co¶ co bêdzie przypominaæ fabryczn± mastykê natryskow±. |
bercixxx1992 napisa³/a: | -kupic pistolet do masy natryskowej ( no i mase oczywiscie) |
³ysy73 napisa³/a: | Masa natryskowa. |
|
|
|
|
|
piotres
|
Wys³any: 2014-03-09, 01:35
|
0
|
|
|
|
dziekuje Panowie. dok³adnie o takie mastyki mi chodzi..
Czy taki pistolet spe³ni swoje zadanie ?
http://allegro.pl/pistole...4031772165.html
Wiadomo nie bedzie go uzywa³ czesto to mo¿e troche podzia³a ten chinczyk. Taniej sie juz chyba nie da, co ?
A jesli chodzi o sama mase w kartuszu - jaka jest dobra? |
|
|
|
|
YAMAHER
|
Wys³any: 2014-03-13, 12:31
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 1975
|
Moze ktos sie wypowiedziec na zadane pytanie wyzej ? Bo tez bym kupil takiego guna bo potrzebuje na zrobienie samuraika w gumie. Super strukur nie potrzebuje |
|
|
|
|
klakier
|
Wys³any: 2014-03-15, 13:15
|
0
|
|
|
|
Ja jako baranka u¿ywam tego:
http://www.lakiereo.pl/ba...t-6-id-171.aspx
jest mega elastyczny
w po³±czeniu z pistoletem APP z manometrem i regulowan± dysz± mo¿na robiæ ró¿ne ¶ciegi. Da³em za niego jakie¶ 160 z³ |
|
|
|
|
pawel1108
|
Wys³any: 2014-03-15, 14:36
|
0
|
|
|
Pomóg³: 20 razy Posty: 960 Sk±d: Wroc³aw
|
piotres napisa³/a: | Czy taki pistolet spe³ni swoje zadanie ? | '
Absolutnie nie, to goowno nie spe³ni Twoich oczekiwañ, zanim poustawiasz to dziadostwo to zmarnujesz pó³ kartusza masy natryskowej a po drugie jak ju¿ skoñczysz pracê to masê, która zostanie musisz z tego goowna wyj±æ bo pozasycha i oka¿e siê pistoletem jednorazowym a pozosta³a masa która nie zostanie szczelnie zamkniêta tylko w kube³.
Kup sobie pistolet SIKA, tam jest zawór stop, nawet jak wykorzystasz 10% kartusza to zamykasz zawór i stawiasz na pó³ce.
Nie pisz±c ju¿ o mo¿liwo¶ciach pistoletu SIKA...
Pozdrawiam |
_________________ www.lakiernik-wroclaw.eu |
|
|
|