Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
piotres
Wys³any: 2014-03-01, 23:00   Baranek na podwozie - miekki i elastyczny jak orginal ??
0
UP DOWN

Czesc

Chce sobie zabezpieczyc dodatkowo podwozie w moim renault clio z 2002r. orginalnie jak wiadomo jest tam warstwa miekkiego i elastycznego jak guma baranka - jak w kazdym wspolczesnym aucie. Chce to pogrubiæ i odnowiæ.

Czy wiecie czy gdzies w sprzedazy wystepuja takie wlasnie baranki ?

bo te novole gravit, bolle i itp. APP to jednak co innego jest - tamto to jest jakby guma po natrysnieciu, a te baranki "ze sklepów" sa twarde i lubia po czasie spekac jak sie ich nie polakieruje.

Kupi³em wodny baranek MIPA Body coat - drogi i ciezki do kupienia, jest bardzo miekki - cos jak "orginal" - ale co z tego jak ma BARDZO slaba przyczepnosc - odchodzi³ mi na brzegach razem z ta¶ma lakiernicza, a jak sie go "zadar³o" to mozna by³o go dalej sciagac palcem. Troche porazka cos takiego ...

Kto zna cos lepszego i elastycznego ?

Mam te¿ baranek Wurth "preparat ochronny do podwozi i progów" - on nie jest juz taki miekki i elastyczny, jest taki jak kazdy baranek dostepny w sklepie, no moze troche miekszy . Co o nim sadzicie ? Nie peka gdy sie go nie zalakieruje ?

A moze kazdy zwykly twardy baranek mi speka bo pod nim bedzie warstwa miekszego baranka orginalnego ? Kurcze cos takiego jak ta mipa body coat by by³o idealne tylko ¿eby to przyczepno¶æ mia³o dobra.

Nie chce bitumów bo kojarzy mi sie to z autami pokroju ¿uk, polonez . Nie podoba mi sie to ze schodzi pod benzyna, jest lepki i generalnie jak dla mnie syfiarski.

Poradzcie co¶ czym to zrobiæ ¿eby by³o dobrze.

pozdrawiam !
Piotrek

bercixxx1992
Wys³any: 2014-03-02, 12:30   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
ten z Wurtha jest dobry-ostatnio zaskoczyla mnie jego cena-19 zl gosc mi powiedzial-tanio a lepszego preparatu na progi w tej cenie nie kupisz-co do najlepszego rozwiazania-kupic pistolet do masy natryskowej ( no i mase oczywiscie) i jest git-tylko ze to wydatek jest spory jak na kogos kto chce sobie tylko poprawic-poszukaj kogos z okolicy co ma taki pistolet i po problemie-a baranek z wutha jest lakierowalny-sam stosuje i nic nie odchodzi-na konwencji jak i na bazie wodnej takze:D

piotres
Wys³any: 2014-03-02, 13:52   
0
UP DOWN

To te pistolety co kosztuja min. 500zl, tak ? :sciana:

Wlasnie ja nie chce lakierowac tego baranka, chce by nic mu sie nie dzia³o bez lakierowania :tak: .

³ysy73 
Wys³any: 2014-03-03, 16:34   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
Masa natryskowa.
Tania nie jest, ale tanie ju¿ testowa³e¶.
WURTH ostatnio gdy kupowa³em by³ chyba po ok 50z³ za tubkê ale mogê siê myliæ bo troszeczkê czasu temu to by³o.
Bra³em bia³e, szare i czarne a czy s± inne kolory to nie pamiêtam - raczej nie, bo po co

jan6a
Wys³any: 2014-03-04, 08:50   
0
UP DOWN

Witam,
Panowie ca³y czas pisz± o baranku, a mi siê wydaje , ¿e koledze chodzi o co¶ co bêdzie przypominaæ fabryczn± mastykê natryskow±. Je¿eli ma byæ elastyczne to np z APP MS- POLYMER albo co¶ z Sika

tanio nie bêdzie zw³aszcza z dedykowanym pistoletem
http://app.com.pl/products/?prid=492
http://kolorysta.pl/pl/p/...kowych-SIKA/822

mam nadziejê, ¿e pomog³em ;)

³ysy73 
Wys³any: 2014-03-07, 02:47   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
jan6a napisa³/a:
Panowie ca³y czas pisz± o baranku, a mi siê wydaje , ¿e koledze chodzi o co¶ co bêdzie przypominaæ fabryczn± mastykê natryskow±.

bercixxx1992 napisa³/a:
-kupic pistolet do masy natryskowej ( no i mase oczywiscie)
³ysy73 napisa³/a:
Masa natryskowa.

piotres
Wys³any: 2014-03-09, 01:35   
0
UP DOWN

dziekuje Panowie. dok³adnie o takie mastyki mi chodzi..

Czy taki pistolet spe³ni swoje zadanie ?

http://allegro.pl/pistole...4031772165.html

Wiadomo nie bedzie go uzywa³ czesto to mo¿e troche podzia³a ten chinczyk. Taniej sie juz chyba nie da, co ?

A jesli chodzi o sama mase w kartuszu - jaka jest dobra?

YAMAHER
Wys³any: 2014-03-13, 12:31   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
Moze ktos sie wypowiedziec na zadane pytanie wyzej :-) ? Bo tez bym kupil takiego guna bo potrzebuje na zrobienie samuraika w gumie. Super strukur nie potrzebuje :-)

klakier
Wys³any: 2014-03-15, 13:15   
0
UP DOWN

Ja jako baranka u¿ywam tego:
http://www.lakiereo.pl/ba...t-6-id-171.aspx
jest mega elastyczny

w po³±czeniu z pistoletem APP z manometrem i regulowan± dysz± mo¿na robiæ ró¿ne ¶ciegi. Da³em za niego jakie¶ 160 z³

pawel1108 
Wys³any: 2014-03-15, 14:36   
0
UP DOWN

Pomóg³: 20 razy
Sk±d: Wroc³aw
piotres napisa³/a:
Czy taki pistolet spe³ni swoje zadanie ?
'
Absolutnie nie, to goowno nie spe³ni Twoich oczekiwañ, zanim poustawiasz to dziadostwo to zmarnujesz pó³ kartusza masy natryskowej a po drugie jak ju¿ skoñczysz pracê to masê, która zostanie musisz z tego goowna wyj±æ bo pozasycha i oka¿e siê pistoletem jednorazowym a pozosta³a masa która nie zostanie szczelnie zamkniêta tylko w kube³.
Kup sobie pistolet SIKA, tam jest zawór stop, nawet jak wykorzystasz 10% kartusza to zamykasz zawór i stawiasz na pó³ce.
Nie pisz±c ju¿ o mo¿liwo¶ciach pistoletu SIKA...
Pozdrawiam

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: