Autor |
Wiadomo¶æ |
|
dawid257
|
Wys³any: 2014-10-01, 21:03 ocieplenie i ogrzewanie
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 68
|
witam. mam blaszany gara¿ w którym czasami cos prysne i mam takie pytanie... co uwa¿acie na temat ocieplenia go cienkim styropianem i na to regips przylo¿yæ?? tylko chcia³em te zwyk³e p³yty najtansze regipsowe.. czy wilgoæ ich nie zniszczy???
drugie pytanie to do ogrzewania.... mam taki piecyk koze jednak bêde go przerabia³ na nadmuchowy i pocz±tkowy plan by³ ¿eby go obok gara¿u zamontowaæ w takim malutkim jakim¶ obudowaniu i wpu¶ciæ tylko ciep³e powietrze do ¶rodka a zastanawiam siê czy jak go w ¶rodku postawie to czy przy bezbarwnym nie polece do góry z tym gara¿em wiem ¿e by³y takie tematy ale mo¿e kto¶ lakieruje przy takim piecu i ¿yje jeszcze?? gara¿ ma 36m kwadratowych |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2014-10-01, 21:10
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
dawid257 napisa³/a: | gara¿ ma 36m kwadratowych |
¦ciany od zewn±trz styropian 10-15 cm i siatka na to.
Nie zabierzesz miejsca w srodku i zostawisz sobie mo¿liwo¶æ zawieszania i mocowania do ¶cian np. lamp itd...
Na dach mo¿na od ¶rodka, lub i na zewnatrz.. jak bêdzie wygodniej. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
dawid257
|
Wys³any: 2014-10-01, 21:15
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor, ale jak mocowaæ ten styropian do blachy?? na jaki¶ klej?? siatk± i tynkiem mówisz??
ewentualnie jak ju¿ co¶ to na wiosne my¶le bo troszke roboty by by³o...
a tak na teraz to taki piec nadmuchowy z wentylatorem od klimatyzatora powinien mi co¶ daæ jak ca³y czas mi bêdzie ciep³e powietrze wdmuchiwa³?? czy szkoda zachodu bez docieplenia?? szczeliny móg³bym piank± oblecieæ ewentualnie |
|
|
|
|
barteek933
|
Wys³any: 2014-10-02, 11:11
|
0
|
|
|
Pomóg³: 14 razy Posty: 824
|
steropian do blachy to na piankê |
|
|
|
|
dawid257
|
Wys³any: 2014-10-02, 15:07
|
0
|
|
|
|
Bartek wydaje mi sie czy ty tez masz blaszaka? Ocieplonego moze? |
|
|
|
|
barteek933
|
Wys³any: 2014-10-02, 21:41
|
0
|
|
|
Pomóg³: 14 razy Posty: 824
|
mam blaszak i ocieplony tylko czê¶ciowo, dlatego czê¶ciowo poniewa¿ stoi tam kompresor w rogu i 2 ¶ciany s± ocieplone a na zimê zabudowujê kompresor i resztê ocieplam steropianem i w tamt± zimê nic nie zamarz³o |
|
|
|
|
groszek923
|
Wys³any: 2014-10-03, 09:24
|
0
|
|
|
|
Cze¶æ. W moim gara¿u o wymiarach 5x7x7 plus dodatkowe pomieszczenie 3x7x3 mam piec w³asnej konstrukcji PIEC z drobn± modyfikacj± a mianowicie g³êboko¶æ to nie 400 a 500mm co za tym idzie dosz³o po po jednej rurze w rzêdzie. Oczywi¶cie z boku mam zamontowany wentylator. Pomieszczenia murowane ale dach to tylko deska i blacha. Zim± przy du¿ym mrozie mam 24 stopnie. W tym roku jak starczy czasu to wykonam p³aszcz i rozprowadzenie. |
|
|
|
|
dawid257
|
Wys³any: 2014-10-03, 12:52
|
0
|
|
|
|
Tez kupilem taka koze z szamotem i wlasnie zrobie plaszcz cieplego powietrza i wentylator taki jak z skraplacza klimatyzatora i zobacze jak bedzie grzac. Piec mam zamiar miec w tym garazu co czasami cos trenuje lakierowac a jak nie zda egzaminu bo syf to na zewnatrz go do jakiejs zabudowy i tylko dolot cieplego powietrza a na wiosne trzeba pomyslec o ociepleniu |
|
|
|