Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
dawid257
Wysłany: 2014-10-01, 21:03   ocieplenie i ogrzewanie
0
UP DOWN

witam. mam blaszany garaÂż w ktĂłrym czasami cos prysne i mam takie pytanie... co uwaÂżacie na temat ocieplenia go cienkim styropianem i na to regips przyloÂżyĂŚ?? tylko chciaÂłem te zwykÂłe pÂłyty najtansze regipsowe.. czy wilgoĂŚ ich nie zniszczy???

drugie pytanie to do ogrzewania.... mam taki piecyk koze jednak bĂŞde go przerabiaÂł na nadmuchowy i poczÂątkowy plan byÂł Âżeby go obok garaÂżu zamontowaĂŚ w takim malutkim jakimÂś obudowaniu i wpuÂściĂŚ tylko ciepÂłe powietrze do Âśrodka a zastanawiam siĂŞ czy jak go w Âśrodku postawie to czy przy bezbarwnym nie polece do gĂłry z tym garaÂżem :D wiem Âże byÂły takie tematy ale moÂże ktoÂś lakieruje przy takim piecu i Âżyje jeszcze?? garaÂż ma 36m kwadratowych

Lackdoctor 
Wysłany: 2014-10-01, 21:10   
0
UP DOWN

dawid257 napisał/a:
garaÂż ma 36m kwadratowych

ÂŚciany od zewnÂątrz styropian 10-15 cm i siatka na to.
Nie zabierzesz miejsca w srodku i zostawisz sobie mo¿liwoœÌ zawieszania i mocowania do œcian np. lamp itd...

Na dach moÂżna od Âśrodka, lub i na zewnatrz.. jak bĂŞdzie wygodniej.

dawid257
Wysłany: 2014-10-01, 21:15   
0
UP DOWN

Lackdoctor, ale jak mocowaĂŚ ten styropian do blachy?? na jakiÂś klej?? siatkÂą i tynkiem mĂłwisz??

ewentualnie jak juÂż coÂś to na wiosne myÂśle bo troszke roboty by byÂło...

a tak na teraz to taki piec nadmuchowy z wentylatorem od klimatyzatora powinien mi coÂś daĂŚ jak caÂły czas mi bĂŞdzie ciepÂłe powietrze wdmuchiwaÂł?? czy szkoda zachodu bez docieplenia?? szczeliny mĂłgÂłbym piankÂą oblecieĂŚ ewentualnie

barteek933
Wysłany: 2014-10-02, 11:11   
0
UP DOWN

steropian do blachy to na piankĂŞ :D

dawid257
Wysłany: 2014-10-02, 15:07   
0
UP DOWN

Bartek wydaje mi sie czy ty tez masz blaszaka? Ocieplonego moze?

barteek933
Wysłany: 2014-10-02, 21:41   
0
UP DOWN

mam blaszak i ocieplony tylko czĂŞÂściowo, dlatego czĂŞÂściowo poniewaÂż stoi tam kompresor w rogu i 2 Âściany sÂą ocieplone a na zimĂŞ zabudowujĂŞ kompresor i resztĂŞ ocieplam steropianem i w tamtÂą zimĂŞ nic nie zamarzÂło

groszek923
Wysłany: 2014-10-03, 09:24   
0
UP DOWN

CzeœÌ. W moim gara¿u o wymiarach 5x7x7 plus dodatkowe pomieszczenie 3x7x3 mam piec w³asnej konstrukcji PIEC z drobn¹ modyfikacj¹ a mianowicie g³êbokoœÌ to nie 400 a 500mm co za tym idzie dosz³o po po jednej rurze w rzêdzie. Oczywiœcie z boku mam zamontowany wentylator. Pomieszczenia murowane ale dach to tylko deska i blacha. Zim¹ przy du¿ym mrozie mam 24 stopnie. W tym roku jak starczy czasu to wykonam p³aszcz i rozprowadzenie.

dawid257
Wysłany: 2014-10-03, 12:52   
0
UP DOWN

Tez kupilem taka koze z szamotem i wlasnie zrobie plaszcz cieplego powietrza i wentylator taki jak z skraplacza klimatyzatora i zobacze jak bedzie grzac. Piec mam zamiar miec w tym garazu co czasami cos trenuje lakierowac a jak nie zda egzaminu bo syf to na zewnatrz go do jakiejs zabudowy i tylko dolot cieplego powietrza a na wiosne trzeba pomyslec o ociepleniu

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu