Autor |
Wiadomość |
|
last_varior
|
Wysłany: 2016-10-11, 11:06 Kontakt na system mieszalnikowy - dystrybutora
|
0
|
|
|
|
Witam,
Sytuacja zmusila mnie do szukania nowego mieszalnika ;-/ Co polecicie?
I czy ma ktos kontakt z przestawicielem debeera // heliosa? bardzo bym prosil o podzielenie sie nr telefonu.
Jestem z Pomorskiego |
|
|
|
|
lechler1
|
Wysłany: 2016-10-11, 16:38
|
0
|
|
|
|
jutro mogĂŞ podaĂŚ od debeera.
z pomorskiego a dokÂładnie??
moÂże byĂŚ na PW |
|
|
|
|
last_varior
|
Wysłany: 2016-10-13, 11:42
|
0
|
|
|
|
ewentualnie jaki w miare tani mieszalnik baza/akryl polecacie ??? |
|
|
|
|
Dementor
|
Wysłany: 2016-10-13, 19:14
|
0
|
|
|
|
Tu masz temat z poczÂątku tego roku. Od tego czasu nic siĂŞ nie zmieniÂło.
http://lakierowanko.info/viewtopic.php?t=10151
Je¿eli ma byÌ baza i akryl to wyboru du¿ego nie ma w œredniej pó³ce cenowo-jakoœciowej. Najlepiej chyba Mipa i General. Na Challengera jest podobna cena ale nie ma akrylu. To samo w Autoluxie (Quick).
Debeer, Helios, Lechler, Palinal, Max Mayer, Lesonal - droÂższe.
Jest jeszcze Dyna, Spectral, APP, 4M, ProfiRS, Haya, Ivat, Profix
Nie patrz tylko na cenê a g³ównie na pasowalnoœÌ i ogólnie wzorniki bo w niektórych systemach s¹ drukowane w drukarni a nie lakierowane. |
|
|
|
|
POLYKAR.PL [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-10-13, 19:41
|
|
|
|
Dementor, zapomnia³eœ o Hymax - który w relacji cena/jakoœÌ bije na g³owê General czy Mipa |
|
|
|
|
Dementor
|
Wysłany: 2016-10-14, 05:48
|
0
|
|
|
|
Nie znam oferty ale jak tak twierdzisz to pewnie wiesz. MoÂżesz mi podesÂłaĂŚ |
|
|
|
|
POLYKAR.PL [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-10-14, 19:51
|
|
|
|
Dementor napisał/a: | Najlepiej chyba Mipa i General |
Chyba znasz |
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2016-10-15, 07:42
|
0
|
|
|
|
Szukaj uÂżywanego systemu na rynku wtĂłrnym. Nie musisz podpisywaĂŚ umowy i cudowaĂŚ z obrotem. UÂżywany system moÂżesz kupiĂŚ za 4k i ÂśmigaĂŚ. JeÂżeli chcesz system na warsztat, to musisz szukaĂŚ tego bogatego kolorystycznie. Challenger, Quick, Autolux, Hymax, General raczej muszÂą staĂŚ obok innego mieszalnika przez wzglÂąd na bazĂŞ kolorĂłw. Spectrala omijaj szerokim Âłukiem. 4m, Profi RS, Dyna, APP, Helios Deeber to juÂż jakiÂś wybĂłr chociaÂż nie idealny. Najlepiej kupiĂŚ APP i 4M. Masz i akryle i jako takÂą kolorystykĂŞ. |
_________________ ÂŻycie jest zbyt krĂłtkie Âżeby jeÂździĂŚ Dieslem... |
|
|
|
|
GMC
|
Wysłany: 2016-10-15, 09:56
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
Siekiera
|
Wysłany: 2016-10-15, 10:44
|
0
|
|
|
|
POLYKAR.PL napisał/a: | Dementor, zapomniaÂłeÂś o Hymax - ktĂłry w relacji cena/jakoœÌ bije na gÂłowĂŞ General czy Mipa |
Dementor napisał/a: | Nie znam oferty ale jak tak twierdzisz to pewnie wiesz. MoÂżesz mi podesÂłaĂŚ |
Cytat: | Chyba znasz |
Ja znam bo nawet mĂłj byÂły pracownik byÂł na szkoleniu i chyba mocno przesadzasz z tym biciem na gÂłowĂŞ. PowiedziaÂłbym Âże wrĂŞcz odwrotnie. Wszystko zaleÂży od kogo siĂŞ kupuje i jak siĂŞ rozmawia A ponadto kolorbox w Hymax jest sporo uboÂższy, nie mĂłwiÂąc juÂż o innych rzeczach |
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2016-10-15, 12:52
|
0
|
|
|
|
Siekiera, masz na myÂśli problemy z dostĂŞpnoÂściÂą pigmentĂłw? |
|
|
|
|
Siekiera
|
Wysłany: 2016-10-15, 13:54
|
0
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | masz na myÂśli problemy z dostĂŞpnoÂściÂą pigmentĂłw? |
Nie, tego nie wiem bo nie kupujĂŞ ale jeÂżeli tak jest to tym bardziej. Mi chodzi o warunki handlowe. |
|
|
|
|
Dementor
|
Wysłany: 2016-10-15, 17:38
|
0
|
|
|
|
POLYKAR.PL napisał/a: | Dementor napisał/a: | Najlepiej chyba Mipa i General |
Chyba znasz |
Ja na serio nie znam oferty na Turbo, nikt u mnie nie by³ ja do nikogo nie dzwoni³em to sk¹d mam znaÌ. Jedynie co to mogê porównaÌ ceny dodatków z tym co ty masz w swoim sklepie internetowym. Mo¿e i masz trochê taniej ni¿ ja na pó³ce ale co z tego? Jakbym chcia³ to bym taniej sprzedawa³ tylko po co? Ja w przeciwieùstwie do ciebie p³acê ZUS sobie i pracownikom a ty tylko sobie i siedzisz przed kompem a praca to na forach i na FB nagoniÌ klientów przez co koszty masz du¿o ni¿sze.
Moi klienci godzÂą siĂŞ na takie ceny bo wiedzÂą Âże jak chcÂą Âżeby ci koloryÂści co im pÂłacĂŞ pensjĂŞ i ZUS robili im dobrze kolory to muszÂą u mnie kupiĂŚ dodatki. Ja nie wymagam Âżeby u mnie kupowali pistolety SATA czy polerki Rupesa bo wiadomo Âże w internecie bĂŞdzie taniej ale to jest jednostkowy zakup raz na jakiÂś czas a kolor i dodatki kupujÂą codziennie i musimy jakoÂś wspĂłlnie ÂżyĂŚ.
Tak patrzÂąc, to taki twĂłj sklep nie jest dla mnie Âżadnym zagroÂżeniem i moÂżesz tu sobie pisaĂŚ jakie to wszyscy majÂą drogie towary a u Polykara promocja od promocji |
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2016-10-15, 18:45
|
-1
|
|
|
|
Zapraszam do mojej promocji w temacie polykar.pl promocja na materiaÂły lakiernicze.
ProszĂŞ u mnie zamawiaĂŚ towar a po nagrodĂŞ w kwocie 100zÂł proszĂŞ zgÂłaszaĂŚ siĂŞ do organizatora konkursu. ZamĂłwienia proszĂŞ kierowaĂŚ na priv. |
|
|
|
|
barkley3434
|
Wysłany: 2016-10-15, 19:25
|
0
|
|
|
|
DostaÂłem propozycjĂŞ na Hymaxa z PiÂły i ... wysmiaÂłem bo chcieli mi sprzedaĂŚ pigmenty w cenie SH czy nowej dyny. PowiedziaÂłem mu ze jak beda w cenie Challengera to moze sie zastanowie . Macie racjĂŞ i rzeczÂą racjonalnÂą i naturalnÂą jest to Âże na miesszalni dodatki bĂŞdziemy mieli droÂżej niÂż w necie , ponosimy koszty zÂłodziei , pradu, ogrzewania , paliwa, wypÂłat itp. Dla idei tam nie siedzimy i wdychamy te rozpuchy. |
|
|
|
|
Siekiera
|
Wysłany: 2016-10-15, 19:44
|
0
|
|
|
|
barkley3434 napisał/a: | DostaÂłem propozycjĂŞ na Hymaxa z PiÂły i ... wysmiaÂłem bo chcieli mi sprzedaĂŚ pigmenty w cenie SH |
O proszĂŞ, dÂługo nie trzeba byÂło czekaĂŚ na potwierdzenie
A Âżeby kolega Polykar miaÂł juÂż peÂłny obraz sytuacji to dopiszĂŞ Âże na Hymaxa chcÂą 5 tyÂś. netto obrotu miesiĂŞcznie Jak zaprzeczysz to wklejĂŞ skan oferty
Takich obrotów to chyba nikt teraz nie ¿¹da wiêc o jakim ty biciu g³ow¹ piszesz to ja nie wiem, chyba ¿e w œcianê |
|
|
|
|
Dementor
|
Wysłany: 2016-10-18, 07:42
|
0
|
|
|
|
Kolega Polykar nie pojawia siê od kilku dni, nie komentuje, mo¿e po promocji któr¹ zrobi³ TrzeŸwy nie ma zamówieù i nie mo¿e siê otrz¹sn¹Ì |
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2016-10-18, 13:40
|
0
|
|
|
|
Tu nie ma co ÂżartowaĂŚ, bo wracamy do problemu przynajmniej raz do roku. KaÂżdy z nas z czegoÂś Âżyje, ale nikt nie uprawia tutaj kryptoreklamy. Administrator i moderatorzy nic nie robiÂą kiedy kwitnÂą mangoposty naszego pomaraĂączowego kolegi. Dziwi mnie fakt , Âże powstaÂł osobny wÂątek w ktĂłrym moÂże siĂŞ reklamowaĂŚ i przedstawiaĂŚ swojÂą ofertĂŞ. Na Âżadnym innym forum na ktĂłrym jestem, Âżaden warsztat, sprzedawca albo importer nie ma takiego przywileju. MuszÂą za to pÂłaciĂŚ. To nie jest moje forum wiĂŞc to nie ja ustalam tutaj zasady kto co moÂże a kto nie moÂże . Ale na tym forum jest teÂż szereg niepisanych zasad. Tzw. norm spoÂłecznych i kultury dobrego smaku. Mnie siĂŞ Âźle czyta dyskusje gdzie ktoÂś prowadzi rozmowĂŞ w taki sposĂłb, Âże ma ona na celu wypromowanie jego towaru. BranÂża jest maÂła wbrew pozorom, i sÂą tutaj na forum chÂłopaki ktĂłrzy mogÂą robiĂŚ promocje jakich to forum nie widziaÂło. Ale po co? Po ostatniej awanturze, administrator miaÂł zrobiĂŚ z tym porzÂądek. Chyba nawet publicznie o tym pisaÂł. I co.....? GĂłwno! |
|
|
|
|
MAX MAYER
|
Wysłany: 2016-10-18, 17:06
|
-1
|
|
|
|
TrzeÂźwy czekaÂłem na takie jebniĂŞcie! Dobrze i mÂądrze piszesz! punkt ode mnie |
|
|
|
|
GMC
|
Wysłany: 2016-10-19, 08:15
|
0
|
|
|
|
Mi siê wydaje ¿e rozmawianie na forum o lakiernictwie musi byÌ po³¹czone z wymienianiem konkretnych produktów nawet jak ktoœ inny odbiera to jako reklamê. Inaczej to nie ma sensu bo materia³ów jest zatrzêsienie i ka¿dym siê da jakoœ tam zrobiÌ ale efekty wychodz¹ ró¿ne a producenta to nie obchodzi bo na takie rzeczy nie ma reklamacji jak na buty. Dlatego musimy sami wymieniaÌ siê spostrze¿eniami i piêtnowaÌ produkty które s¹ beznadziejne albo inaczej - mówiÌ o produktach dobrych gdzie producent rzetelnie zrobi³ produkt. Wiadomo, to jest dla takich producentów reklama ale to dobrze bo inni wtedy widz¹ ¿e nie warto produkowaÌ badziewia. Tak patrz¹c to Polykar nie z³ama³ jakiœ norm w tym w¹tku. Normalna wymiana pogl¹dów z korzyœci¹ dla wszystkich, taka oczyszczaj¹ca atmosferê
Inna sprawa z reklamowaniem czegoœ na forum w kategoriach biznesowych, jak jego w¹tek reklamowy, temat jak bumerang powraca choÌ widzê ¿e admin go teraz zamkn¹³ |
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2016-10-19, 10:39
|
0
|
|
|
|
Tutaj nie chodzi o prowadzenie badaĂą lingwistycznych czy analizy behawioralnej postĂłw Polykara. ChĂŞtnie wezmĂŞ udziaÂł w dyskusji o tym, Âże podkÂład Homofuller jest lepszy od Pedofullera, mimo Âże o 2zÂł droÂższy. Ale nie tak taka dyskusja ze strony naszego kolegi wyglÂąda. MoÂże ja nie jestem do koĂąca obiektywny, ale nie tylko ja odnoszĂŞ takie wraÂżenie i nie tylko ja wyraziÂłem swĂłj sprzeciw bo widocznie nie tylko mnie to przeszkadza. I nie chodzi tutaj o konkurencje, pieniÂądze itd. Ja tutaj nie szukam pieniĂŞdzy na tym forum, a jestem tutaj dla relaksu, informacji i zabicia czasu. JeÂżeli ktoÂś jest wyjÂątkiem w skali Polski, i ma na duÂżym branÂżowym forum, swĂłj bezpÂłatny temat w ktĂłrym moÂże robiĂŚ co zechce, to trzeba to uszanowaĂŚ i dziaÂłaĂŚ w granicach tego wÂątku. WypracowaliÂśmy ten kompromis po wielkiej forumowej awanturze. Dlatego wÂłaÂśnie, wychodzenie po klienta, albo z reklamÂą swojego produktu poza ten wÂątek, koĂączy siĂŞ sprzeciwem innych forumowiczĂłw, ktĂłrym to przeszkadza, poniewaÂż jest brakiem szacunku dla innych uÂżytkownikĂłw. Nie waÂżne czy zwolennikĂłw czy przeciwnikĂłw.
Piszesz GMC o porównywaniu produktów, piêtnowaniu s³abej jakoœci itd. Masz racje, ale kilka razy by³y ju¿ propozycje porównywania produktów, w tym Polykara, do innych brandów. Zosta³y okupione cisz¹. Wiêc jak tutaj mówiÌ o merytorycznej dyskusji, kiedy nie ma woli poddania towaru próbie, a ca³y udzia³ w dyskusji naszego kolegi Polykara ogranicza siê do napisania postu sk³adaj¹cego siê z kilku wyrazów lub jednego zdania, gdzie pada nazwa produktu który akurat on sprzedaje. ¯adnych faktów, ¿adnej wymiany doœwiadczeù, ¿adnych pomys³ów na problemy lakierników, ¿adnej debaty, ¿adnego dowcipu. Zamiast tego jedno krótkie zdanie z nazw¹ produktu w œrodku. Naprawdê tego nie widzisz GMC?
[ Dodano: 2016-10-19, 11:51 ]
Wyzerowa³em Panowie punkty. Mieliœmy (zwolennicy ³adu) wszyscy po -1. Chyba ktoœ zamiast wejœÌ w temat ze swoim zdaniem, woli partyzantkê. |
|
|
|
|
Dementor
|
Wysłany: 2016-10-19, 11:55
|
0
|
|
|
|
S³uszne spostrze¿enia odnoœnie dyskusji z Polykarem. Najczêœciej pó³ zdania z nazw¹ produktu któryakurat jest w jego sklepie + emotikon o tak:
User: Jaki lakier polecacie do 120 zÂł?
Polykar: C072 |
|
|
|
|
GMC
|
Wysłany: 2016-10-19, 20:27
|
0
|
|
|
|
Nie wiem czy wszyscy ÂśledzÂą lakiernictwo na facebooku ale wÂłaÂśnie niedawno pojawiÂł siĂŞ taki oto wpis w jednej z grup lakierniczych odnoÂśnie wypowiedzi Dementora w tym wÂątku
Dla mnie to jest ÂżenujÂące takie wyciÂąganie spraw na zewnÂątrz a ja Polykara trochĂŞ nawet usprawiedliwiaÂłem
fb_polykar.jpg
|
|
Plik ściągnięto 235 raz(y) 98.9 KB |
fb_polykar_2.jpg
|
|
Plik ściągnięto 122 raz(y) 99.04 KB |
|
|
|
|
|
POLYKAR.PL [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-10-19, 21:02
|
|
|
|
GMC, jakie wyci¹ganie spraw na zewn¹trz ? forum jest ogólnie dostêpne tak samo jak FB ... Tobie wszak¿e dziêkujê za obiektywizm dotycz¹cy moich postów ale neutralnoœci i zdroworozs¹dkowego podejœcia do tematu nie mogê dopatrzeÌ siê w postach trzymaj¹cych w³adzê w grupie trzech userów. Nie s¹ adminami ale jak widaÌ mog¹ wiêcej . Twoim zdaniem ja mam obrywaÌ i siedzieÌ cicho a inni mog¹ mnie bezkrytycznie obrzucaÌ inwektywami ? Cruel usun¹³ mój w¹tek po tym jak trzeŸwy inaczej czyli mówi¹c wprost nietrzeŸwy umieœci³ w nim post, który sta³ siê podstaw¹ do ¿¹dania usuniêcia w¹tku z forum. Ten przyklejony w¹tek nikomu krzywdy nie robi³ a¿ do momentu kiedy nietrzeŸwy zamieœci³ w nim swój post. Pretensji nie mam bo mieÌ nie mogê. Ale troszkê obiektywizmu przyda³oby siê Pozdrawam Ciê GMC |
|
|
|
|
Dementor
|
Wysłany: 2016-10-19, 21:35
|
+1
|
|
|
|
WoW staÂłem siĂŞ sÂławny Wszak takie studium przypadku idealnie nadaje siĂŞ na pracĂŞ licencjackÂą na kierunku "Reklama i Marketing" i niewykluczone Âże ktoÂś kiedyÂś jeszcze siĂŞ z tego zdoktoryzuje
Bo przecie¿ to nienormalne ¿eby na w³asne ¿yczenie zra¿aÌ klientów do firmy. Jasne, najlepiej tak jak Polykar w³aziÌ wszystkim w ty³ek ¿eby coœ sprzedaÌ. Zapytam ciê czy prowadzi³eœ kiedyœ mieszalniê czy zawsze tylko przez internet sprzedajesz. Je¿eli to drugie to sorry ale nie mamy o czym rozmawiaÌ. Myœlê ¿e niejeden z nas ma ju¿ doœÌ takiego biznesu, œmierdz¹cego i z kas¹ w zeszycie a nie na koncie w banku.
A wÂłaÂśnie, Polykar czy sprzedajesz w swoim sklepie internetowym na zeszyt? Niee? PrzecieÂż to nie do przyjĂŞcia!!!! Dobry lakiernik musi mieĂŚ kilka zeszytĂłw bo jak ma jeden to dupa nie fachowiec a Ty zaczynasz ich segregowaĂŚ. |
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2016-10-19, 22:04
|
-1
|
|
|
|
Panowie - nie przy wĂłdce!
Nie ma co rozkrêcaÌ kolejnej awantury. Ka¿dy ma swoje zdanie a decyduje wiêkszoœÌ. Na tym polega demokracja. Robienie dymu o to co ju¿ w zasadzie dawno omówiliœmy i wypracowaliœmy pewien kompromis w postaci osobnego tematu dla polykara, nie ma najmniejszego sensu.
Forum administruje, utrzymuje i finansuje Pan X. My jesteœmy tutaj goœÌmi i powinniœmy szanowaÌ to, ¿e przez to, ¿e on siedzi po nocach, my mo¿emy sobie pisaÌ bzdety na tym forum.
Pan X stwierdziÂł wczoraj, Âże pewna dÂżentelmeĂąska umowa zostaÂła zÂłamana. Nie stwierdziÂł tego po lekturze gazety, prywatnych wiadomoÂści, telefonu od kochanki, tylko przyjrzaÂł siĂŞ postom polykara i doszedÂł do wniosku, Âże umowa ktĂłrÂą zawarli nie jest przestrzegana. Skoro polykar jej nie przestrzega, to Pan X teÂż przestaÂł jej przestrzegaĂŚ i skasowaÂł temat.
Mo¿emy pisaÌ co chcemy, smarowaÌ siê ka³em i g³upio t³umaczyÌ, ale jednego nie mo¿emy przegapiÌ. DrCruel incydentalnie zabiera g³os na forum i prawie wcale nie podejmuje ¿adnych dzia³aù wychowawczych. Skoro podj¹³ decyzjê o skasowaniu tematu, to widocznie mia³ racjê. Nam nic do tego. Jesteœmy tutaj goœÌmi. Jak komuœ nie pasuje tutejszy klimat, to s¹ jeszcze inne fora. Ja nie chodzê jeœÌ tam gdzie mi nie smakuje. |
|
|
|
|
Siekiera
|
Wysłany: 2016-10-19, 22:26
|
0
|
|
|
|
Po pierwsze, Polykar prowadzi³ kiedyœ mieszalnie i doskonale zdaje sobie sprawê jak ten biznes wygl¹da wiêc struganie jarz¹bka na FB to strza³ w kolano. Ciekawe jakie ceny maj¹ na pó³ce jego byli pracownicy którym odsprzeda³ mieszalniê?
Po drugie, nikt nie obrzucaÂł Polykara inwektywami. ByÂła dyskusja na argumenty ale jak sprawa zaczĂŞÂła przyjmowaĂŚ dla niego zÂły obrĂłt to zamilkÂł aÂż w koĂącu wymyÂśliÂł Âże poÂżali siĂŞ na FB.
Po trzecie, wpisujĂŞ Dementora do zÂłotych myÂśli
Dementor napisał/a: | A wÂłaÂśnie, Polykar czy sprzedajesz w swoim sklepie internetowym na zeszyt? Niee? PrzecieÂż to nie do przyjĂŞcia!!!! Dobry lakiernik musi mieĂŚ kilka zeszytĂłw bo jak ma jeden to dupa nie fachowiec a Ty zaczynasz ich segregowaĂŚ. |
http://lakierowanko.info/...start=50#125196 |
|
|
|
|
GMC
|
Wysłany: 2016-10-20, 09:28
|
0
|
|
|
|
Emocje powoli opadaj¹ wiêc jeszcze dorzucê swoje trzy grosze w sprawie. Na fb nie pisa³em bo tam jest siê na widelcu ale te¿ nie zauwa¿y³em ¿eby inni lakiernicy wypowiadali siê specjalnie. Ka¿dy chyba podskórnie czuje ¿e to jest dobry uk³ad. Kupujê w miarê wszystko w jednej mieszalni to czy przynoszê setkê czy litr to mam dobarwione na kreskê. Czy to w porz¹dku czy nie? Ka¿dy sam ocenia, ja wolê tak ni¿ za ka¿dym razem cieniowaÌ. S¹ mieszalnie ró¿ne, jedne robi¹ natryski do ka¿dej klapki, inne do trudniejszych a inne nie robi¹ wogóle a ceny na bazy maj¹ podobne. Nie musz¹ dobarwiaÌ tak jak my nie musimy cieniowaÌ choÌ najczêœciej to robimy i tak kalkulujemy robotê ¿eby klientowi nie wspominaÌ o cieniowaniu. Ale gdybyœmy nie mieli nic z tego cieniowania to tylko nieliczni robili by to. Czy¿ nie prawda?
Dlatego ja siĂŞ z tym co napisaÂł Polykar nie zgadzam i z peÂłnÂą ÂświadomoÂściÂą kupujĂŞ w mieszalni i nie raz juÂż o tym pisaÂłem choĂŚ byÂł teÂż czas Âże zastanawiaÂłem siĂŞ nad mieszalnikiem ale mi przeszÂło. |
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2016-10-20, 18:23
|
0
|
|
|
|
GMC napisał/a: | KaÂżdy chyba podskĂłrnie czuje Âże to jest dobry ukÂład. |
To nie jest dobry uk³ad a idealny uk³ad. Nasi klienci te¿ maj¹ swoich klientów. Jak ktoœ robi 3 auta w miesi¹cu jest inaczej traktowany ni¿ przypadkowy klient. Nikt mi nie powie, ¿e jest inaczej. Ka¿dy z nas jest psychologiem swojego biznesu i prêdzej czy póŸniej spotyka siê z takim traktowaniem. Zamawiasz w hurtowni raz do roku, masz s³ab¹ cenê. Wspó³pracujesz regularnie - masz dobr¹ cenê. Ja stosuje podobn¹ taktykê. By³ czas, ¿e przyje¿d¿a³o do mnie kilku magików którzy chcieli 0,1l i ¿eby korygowaÌ i korygowaliœmy. Ale dodatki kupowali ju¿ w innej mieszalni, bo mieli bli¿ej. Jest to dla mnie zrozumia³e i sam bym tak robi³. Ale któregoœ razu siê zdenerwowa³em i zmieniliœmy zasadê. W koùcu mo¿esz coœ kupiÌ skoro i tak przyje¿d¿asz. Nie kupujesz dodatków albo pojawiasz siê z kolorem którego gdzie indziej nie chcieli Ci zrobiÌ na kant, pokazujemy Ci warianty, nalewamy do kub³a i nara. Jednemu klientowi powiedzia³em to wprost. Po co ja mam marnowaÌ czas, oraÌ pracownikami, robiÌ natryski i nic z tego nie mieÌ. Na setce zarabiam od 4 do 10 z³. Jak mam dobarwiaÌ i robiÌ natryski, to zarobek spada do 0z³. Je¿eli koleœ kupuje 0,1L i chce dobarwiaÌ, to ja na nim nie zarobie. Je¿eli kupi dodatki, to wtedy ju¿ tak. Nasza praca ma wtedy sens.
Reasumuj¹c - podnoszenie jako zarzut, ¿e wynagradzanie klientów za dobr¹ wspó³pracê jest dzieleniem klientów na lepszych i gorszych a wiêc jest czymœ z³ym, jest ob³ud¹. Ja sam wiem od jednego z u¿ytkowników tego forum, ¿e "pomaraùczowa rewolucja" polega³a te¿ na tym, ¿e kto pisa³ na forum w superlatywach, ten mia³ inn¹ cenê ni¿ ten który nie pisa³. MoralnoœÌ Kalego... |
|
|
|
|
Bombel
|
Wysłany: 2016-10-20, 21:36
|
0
|
|
|
|
Panowie, pracowa³em na ró¿nych mieszalnikach po serwisach i na wszystkich trzeba siê napracowaÌ. Czasami jak mi coœ trzeba i mam czas to jadê do kolegi i sam sobie mieszam ale jak nie mam czasu to wolê daÌ zarobiÌ komuœ innemu i wyci¹gam kasê bez gadania bo wiem ¿e to siê nale¿y jak psu buda.
A z innej beczki to nie rozumiem jak ludzie kalkulujÂą materiaÂły z internetu gdzie trzeba wysyÂłkĂŞ pÂłaciĂŚ i czekaĂŚ 2-3 dni, nie mĂłwiÂąc juÂż o rozwalonych paczkach. |
|
|
|
|
barkley3434
|
Wysłany: 2016-10-21, 21:54
|
0
|
|
|
|
TrzeŸwy nie jesteœ odosobniony w swoim postêpowaniu . Ja stosujê identyczn¹ taktykê . Nie kupuje dodatków itp. leje podstawê , zamykam i kasujê. Jest jeszcze jedna rzecz - jak ktoœ mi mówi o konkurencji ze tam jest taniej , albo ¿e pojedzie jeszcz do konkurencji zobaczyÌ to po powrocie kasuje razy dwa i mam to g³êboko... Mam takich klientów co mi w miesi¹cu zostawiaj¹ 6000 do 15000 tyœ to ich traktuje priorytetowo i rzucam inn¹ robotê i zajmujê sie ich zleceniami. Oni zawsze s¹ pierwsi w kolejce !!!! Tak jak mówisz podchodzê psychologicznie do klientów i ich szufladkujê dla tego ci¹gle sie rozwijam i nie stojê w miejscu jak inni !!!!Jest jeszcze jedna kwestia - ci co bior¹ na zeszyt p³ac¹ 10 % dro¿ej , wiedz¹ o tym i sie godz¹ bo grzecznie im wyt³umaczy³em ze bankiem nie jestem , a towar na pó³kach musi byÌ. Maj¹ do wyboru dwie inne mieszalnie , app i innych domokr¹¿ców co s¹ dystrybutorami znanych marek i je¿dŸ¹ po gara¿ach. |
|
|
|
|
last_varior
|
Wysłany: 2016-10-21, 22:40
|
0
|
|
|
|
Panowie tez w tym troche siedze amieszalnikow mam 3 poprostu jeden chce wymienic i szukam czegos na zamiane;) Powiem tak troche tego sprzeaje, zdenerwowal mnie dostawca i szukam czegos na podmianke z ew Namiarami |
|
|
|
|
barkley3434
|
Wysłany: 2016-10-22, 07:35
|
0
|
|
|
|
last_varior - jakie masz sysytemy i co chcesz wymieniĂŚ bo to jest istotna informacja by ci co kolwwiek podpowiedzieĂŚ |
|
|
|
|
lakierok
|
Wysłany: 2016-11-06, 11:30
|
0
|
|
|
|
last_varior napisał/a: | Panowie tez w tym troche siedze amieszalnikow mam 3 poprostu jeden chce wymienic i szukam czegos na zamiane;) Powiem tak troche tego sprzeaje, zdenerwowal mnie dostawca i szukam czegos na podmianke z ew Namiarami |
Kolega coÂś sÂłabo nas odwiedza bo z odpowiedziÂą co cisza |
|
|
|
|
Tomek 78
|
Wysłany: 2016-11-09, 16:14 Mieszalnik RM Onyx HD uÂżywany + Pigmenty HB i CB nowe
|
0
|
|
|
|
Z racji zmiany przez szefa mieszalnika mamy do sprzedania mieszalnik marki RM Onyx HD. Mieszalnik plus to co na nim stoi czyli zestaw mieszade³ + pigmentówj jak i pigmentów nieruszonych HB i CB ( fabrycznie nowych)najpopularniejsze pigmenty nawet po kilka szt. Oprócz pigmentów w iloœciach 55 l roz. Hydromix i 20 l ¿ywicy HB002. Ca³y zestaw jest obecnie w Polsce a przyjecha³ z Niemiec.Jest to nasza warsztatowa premia œwi¹teczna dlatego zale¿y nam na sprzeda¿y w dobrej cenie. Pigmenty fabrycznie nowe zdatne do u¿ycia jeszcze przez min 3-4 lata. Z racji urlopu do koùca roku zostaje w Polsce i do tego czasu mogê ca³oœÌ sprzedaÌ po atrakcyjnych cenach. Odpowiadam póki co tylko na maile( to mój czas urlopowy), konkretne oferty oczywiœcie bêdê w stanie przedyskutowaÌ telefonicznie, za pomoc¹ Skype'a lub osobiœcie.
E-mail NowakTom78@gmail.com |
|
|
|