Autor |
Wiadomość |
 |
HugoBucc
|
Wysłany: 2016-12-16, 19:36 Koszt wstawienia kielichĂłw
|
0
|
|
|
|
Witam. ParĂŞ dni temu staÂła mi siĂŞ nieprzyjemna rzecz, a mianowicie prawy tylny amortyzator wpadÂł mi do bagaÂżnika Lewy jeszcze siĂŞ trzyma, ale chcĂŞ zrobiĂŚ oba kielichy, Âżeby mieĂŚ spokĂłj na dÂłuÂższy czas. CzĂŞÂści juÂż mam, teraz szukam kogoÂś, kto to wykona.
Pacjent to Opel Omega B (sedan) i przed robotÂą trzeba na pewno zdemontowaĂŚ walcowÂą butlĂŞ gazowÂą i - byĂŚ moÂże - zbiornik paliwa.
Oczywiœcie chodzi mi o koszt wspawania, bez lakierowania, bo có¿ tam lakierowaÌ... By³em u jednego magika i wyœpiewa³ mi 1500 z³ - 2000 z³ |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2016-12-16, 21:04
|
0
|
|
|

|
MyÂślisz, Âże Ci ktoÂś za darmo to zrobi? |
|
 |
HugoBucc
|
Wysłany: 2016-12-16, 21:23
|
0
|
|
|
|
^ Nie chciaÂłbym nawet traciĂŚ czasu na pisanie czegokolwiek pozbawionego sensu - widaĂŚ, to niepopularne poglÂądy.
Przez 8 lat zleca³em ju¿ parokrotnie us³ugi blacharsko-lakiernicze przy swoim samochodzie (reperaturki tylnych b³otników, ranty drzwi, wymiana b³otnika prawy przód), wiêc jakieœ rozeznanie w tym temacie mam, ale zaproponowana kwota po prostu œciê³a mnie z nóg. Odwiedzi³em 5 majstrów w jednym mieœcie i tylko ten ancymon wyskoczy³ mi z tak¹ kwot¹. Proponowane ceny doœÌ znacznie ró¿ni³ siê od siebie, st¹d te¿ moje pytanie, na które nawet nie spróbowa³eœ odpowiedzieÌ. Chcia³bym znaleŸÌ œrodek cenowy pomiêdzy robot¹ kowala, a czymœ na wy¿szym poziomie.
|
|
|
|
 |
hematol
|
Wysłany: 2016-12-16, 21:24
|
0
|
|
|

|
RobiÂłem takie coÂś,w sedanie jest przesrane bo trzeba sie poloÂżyĂŚ w bagaÂżniku,Âżeby wyciaĂŚ i wstawiĂŚ kielich,duÂżo gimnastyki. |
|
|
|
 |
MAX MAYER
|
Wysłany: 2016-12-16, 21:46
|
0
|
|
|
|
KK napisał/a: | MyÂślisz, Âże Ci ktoÂś za darmo to zrobi? | |
|
|
|
 |
lakierok
|
Wysłany: 2016-12-17, 12:35 Re: Koszt wstawienia kielichĂłw
|
0
|
|
|
|
HugoBucc napisał/a: | Witam. ParĂŞ dni temu staÂła mi siĂŞ nieprzyjemna rzecz, a mianowicie prawy tylny amortyzator wpadÂł mi do bagaÂżnika Lewy jeszcze siĂŞ trzyma, ale chcĂŞ zrobiĂŚ oba kielichy, Âżeby mieĂŚ spokĂłj na dÂłuÂższy czas. CzĂŞÂści juÂż mam, teraz szukam kogoÂś, kto to wykona.
Pacjent to Opel Omega B (sedan) i przed robotÂą trzeba na pewno zdemontowaĂŚ walcowÂą butlĂŞ gazowÂą i - byĂŚ moÂże - zbiornik paliwa.
Oczywiœcie chodzi mi o koszt wspawania, bez lakierowania, bo có¿ tam lakierowaÌ... By³em u jednego magika i wyœpiewa³ mi 1500 z³ - 2000 z³ |
Na cenĂŞ skÂłada siĂŞ wiele czynnikĂłw np. czy ma zarejestrowane, czy pÂłaci zus , krus czy robi po godzinach albo na lewo , czy ma pracownika ? zarejestrowanego ? jak to zrobi .. czy jak wspomniaÂłeÂś rozbierze butle , zbiornik itp .
Jeden dorobi po godzinach 300-500 zÂł i bĂŞdzie zadowolony a drugi 500 zÂł bĂŞdzie miaÂł kosztĂłw a gdzie zarobek . |
|
|
|
 |
CzereÂśniak
|
Wysłany: 2016-12-21, 23:18
|
0
|
|
|
|
HugoBucc napisał/a: | Przez 8 lat zlecaÂłem juÂż parokrotnie usÂługi blacharsko-lakiernicze przy swoim samochodzie |
ZleciÂłeÂś Pan juÂż tom naprawe ? Duzo kasy trza wydaĂŚ ? |
|
|
|
 |
HugoBucc
|
Wysłany: 2017-01-05, 21:25
|
0
|
|