| Autor | Wiadomo¶æ | 

|  | 
  | HugoBucc   | 

|  Wys³any: 2016-12-16, 19:36   Koszt wstawienia kielichów | 0 |  |  | 

| Posty: 3
 Sk±d: Zachód

| 

| Witam. Parê dni temu sta³a mi siê nieprzyjemna rzecz, a mianowicie prawy tylny amortyzator wpad³ mi do baga¿nika  Lewy jeszcze siê trzyma, ale chcê zrobiæ oba kielichy, ¿eby mieæ spokój na d³u¿szy czas. Czê¶ci ju¿ mam, teraz szukam kogo¶, kto to wykona. 
 Pacjent to Opel Omega B (sedan) i przed robot± trzeba na pewno zdemontowaæ walcow± butlê gazow± i - byæ mo¿e - zbiornik paliwa.

Oczywi¶cie chodzi mi o koszt wspawania, bez lakierowania, bo có¿ tam lakierowaæ... By³em u jednego magika i wy¶piewa³ mi 1500 z³ - 2000 z³
   |  | 

|  |  | 

|  | 
  | KK   | 

|  Wys³any: 2016-12-16, 21:04 | 0 |  |  | 

|  
 Pomóg³: 23 razy

| 

| My¶lisz, ¿e Ci kto¶ za darmo to zrobi? |  
				| _________________ 

|  | 

|  |  | 

|  | 
  | HugoBucc   | 

|  Wys³any: 2016-12-16, 21:23 | 0 |  |  | 

| 

| ^ Nie chcia³bym nawet traciæ czasu na pisanie czegokolwiek pozbawionego sensu - widaæ, to niepopularne pogl±dy. 
 Przez 8 lat zleca³em ju¿ parokrotnie us³ugi blacharsko-lakiernicze przy swoim samochodzie (reperaturki tylnych b³otników, ranty drzwi, wymiana b³otnika prawy przód), wiêc jakie¶ rozeznanie w tym temacie mam, ale zaproponowana kwota po prostu ¶ciê³a mnie z nóg. Odwiedzi³em 5 majstrów w jednym mie¶cie i tylko ten ancymon wyskoczy³ mi z tak± kwot±. Proponowane ceny do¶æ znacznie ró¿ni³ siê od siebie, st±d te¿ moje pytanie, na które nawet nie spróbowa³e¶ odpowiedzieæ. Chcia³bym znale¼æ ¶rodek cenowy pomiêdzy robot± kowala, a czym¶ na wy¿szym poziomie.

|  | 

|  |  | 

|  | 
  | hematol   | 

|  Wys³any: 2016-12-16, 21:24 | 0 |  |  | 

|  
 Pomóg³: 11 razy
 Sk±d: ¦l±sk

| 

| Robi³em takie co¶,w sedanie jest przesrane bo trzeba sie polo¿yæ w baga¿niku,¿eby wyciaæ i wstawiæ kielich,du¿o gimnastyki. |  | 

|  |  | 

|  | 
  | MAX MAYER   | 

|  Wys³any: 2016-12-16, 21:46 | 0 |  |  | 

| Pomóg³: 3 razy
 Sk±d: Lubelskie

| 

|  	  | KK napisa³/a: |  	  | My¶lisz, ¿e Ci kto¶ za darmo to zrobi? | 
     |  | 

|  |  | 

|  | 
  | lakierok   | 

|  Wys³any: 2016-12-17, 12:35   Re: Koszt wstawienia kielichów | 0 |  |  | 

| Pomóg³: 9 razy
 Sk±d: Okolice

| 

|  	  | HugoBucc napisa³/a: |  	  | Witam. Parê dni temu sta³a mi siê nieprzyjemna rzecz, a mianowicie prawy tylny amortyzator wpad³ mi do baga¿nika  Lewy jeszcze siê trzyma, ale chcê zrobiæ oba kielichy, ¿eby mieæ spokój na d³u¿szy czas. Czê¶ci ju¿ mam, teraz szukam kogo¶, kto to wykona. 
 Pacjent to Opel Omega B (sedan) i przed robot± trzeba na pewno zdemontowaæ walcow± butlê gazow± i - byæ mo¿e - zbiornik paliwa.

Oczywi¶cie chodzi mi o koszt wspawania, bez lakierowania, bo có¿ tam lakierowaæ... By³em u jednego magika i wy¶piewa³ mi 1500 z³ - 2000 z³
   | 

Na cenê sk³ada siê wiele czynników np. czy ma zarejestrowane, czy p³aci zus , krus czy robi po godzinach albo na lewo , czy ma pracownika ? zarejestrowanego ? jak to zrobi .. czy jak wspomnia³e¶ rozbierze butle , zbiornik itp .
 Jeden dorobi po godzinach 300-500 z³ i bêdzie zadowolony a drugi 500 z³ bêdzie mia³ kosztów a gdzie zarobek .
   |  | 

|  |  | 

|  | 
  | Czere¶niak | 

|  Wys³any: 2016-12-21, 23:18 | 0 |  |  | 

| Pomóg³: 14 razy

| 

|  	  | HugoBucc napisa³/a: |  	  | Przez 8 lat zleca³em ju¿ parokrotnie us³ugi blacharsko-lakiernicze przy swoim samochodzie | 
 Zleci³e¶ Pan ju¿ tom naprawe ? Duzo kasy trza wydaæ ?
 |  | 

|  |  | 

|  | 
  | HugoBucc   | 

|  Wys³any: 2017-01-05, 21:25 | 0 |  |  | 

| 

| W 500 z³ na spokojnie mo¿na siê zmie¶ciæ. Ju¿ po   |  | 

|  |  |