Autor |
Wiadomo¶æ |
|
HugoBucc
|
Wys³any: 2016-12-16, 19:36 Koszt wstawienia kielichów
|
0
|
|
|
|
Witam. Parê dni temu sta³a mi siê nieprzyjemna rzecz, a mianowicie prawy tylny amortyzator wpad³ mi do baga¿nika Lewy jeszcze siê trzyma, ale chcê zrobiæ oba kielichy, ¿eby mieæ spokój na d³u¿szy czas. Czê¶ci ju¿ mam, teraz szukam kogo¶, kto to wykona.
Pacjent to Opel Omega B (sedan) i przed robot± trzeba na pewno zdemontowaæ walcow± butlê gazow± i - byæ mo¿e - zbiornik paliwa.
Oczywi¶cie chodzi mi o koszt wspawania, bez lakierowania, bo có¿ tam lakierowaæ... By³em u jednego magika i wy¶piewa³ mi 1500 z³ - 2000 z³ |
|
|
|
|
KK
|
Wys³any: 2016-12-16, 21:04
|
0
|
|
|
Pomóg³: 23 razy Posty: 3347
|
My¶lisz, ¿e Ci kto¶ za darmo to zrobi? |
|
|
HugoBucc
|
Wys³any: 2016-12-16, 21:23
|
0
|
|
|
|
^ Nie chcia³bym nawet traciæ czasu na pisanie czegokolwiek pozbawionego sensu - widaæ, to niepopularne pogl±dy.
Przez 8 lat zleca³em ju¿ parokrotnie us³ugi blacharsko-lakiernicze przy swoim samochodzie (reperaturki tylnych b³otników, ranty drzwi, wymiana b³otnika prawy przód), wiêc jakie¶ rozeznanie w tym temacie mam, ale zaproponowana kwota po prostu ¶ciê³a mnie z nóg. Odwiedzi³em 5 majstrów w jednym mie¶cie i tylko ten ancymon wyskoczy³ mi z tak± kwot±. Proponowane ceny do¶æ znacznie ró¿ni³ siê od siebie, st±d te¿ moje pytanie, na które nawet nie spróbowa³e¶ odpowiedzieæ. Chcia³bym znale¼æ ¶rodek cenowy pomiêdzy robot± kowala, a czym¶ na wy¿szym poziomie.
|
|
|
|
|
hematol
|
Wys³any: 2016-12-16, 21:24
|
0
|
|
|
Pomóg³: 11 razy Posty: 1007 Sk±d: ¦l±sk
|
Robi³em takie co¶,w sedanie jest przesrane bo trzeba sie polo¿yæ w baga¿niku,¿eby wyciaæ i wstawiæ kielich,du¿o gimnastyki. |
|
|
|
|
MAX MAYER
|
Wys³any: 2016-12-16, 21:46
|
0
|
|
|
Pomóg³: 3 razy Posty: 63 Sk±d: Lubelskie
|
KK napisa³/a: | My¶lisz, ¿e Ci kto¶ za darmo to zrobi? | |
|
|
|
|
lakierok
|
Wys³any: 2016-12-17, 12:35 Re: Koszt wstawienia kielichów
|
0
|
|
|
Pomóg³: 9 razy Posty: 423 Sk±d: Okolice
|
HugoBucc napisa³/a: | Witam. Parê dni temu sta³a mi siê nieprzyjemna rzecz, a mianowicie prawy tylny amortyzator wpad³ mi do baga¿nika Lewy jeszcze siê trzyma, ale chcê zrobiæ oba kielichy, ¿eby mieæ spokój na d³u¿szy czas. Czê¶ci ju¿ mam, teraz szukam kogo¶, kto to wykona.
Pacjent to Opel Omega B (sedan) i przed robot± trzeba na pewno zdemontowaæ walcow± butlê gazow± i - byæ mo¿e - zbiornik paliwa.
Oczywi¶cie chodzi mi o koszt wspawania, bez lakierowania, bo có¿ tam lakierowaæ... By³em u jednego magika i wy¶piewa³ mi 1500 z³ - 2000 z³ |
Na cenê sk³ada siê wiele czynników np. czy ma zarejestrowane, czy p³aci zus , krus czy robi po godzinach albo na lewo , czy ma pracownika ? zarejestrowanego ? jak to zrobi .. czy jak wspomnia³e¶ rozbierze butle , zbiornik itp .
Jeden dorobi po godzinach 300-500 z³ i bêdzie zadowolony a drugi 500 z³ bêdzie mia³ kosztów a gdzie zarobek . |
|
|
|
|
Czere¶niak
|
Wys³any: 2016-12-21, 23:18
|
0
|
|
|
Pomóg³: 14 razy Posty: 200
|
HugoBucc napisa³/a: | Przez 8 lat zleca³em ju¿ parokrotnie us³ugi blacharsko-lakiernicze przy swoim samochodzie |
Zleci³e¶ Pan ju¿ tom naprawe ? Duzo kasy trza wydaæ ? |
|
|
|
|
HugoBucc
|
Wys³any: 2017-01-05, 21:25
|
0
|
|